Cum să faceți backup și să restaurați istoricul chat-urilor WhatsApp în 2020

Este posibil să fi auzit recent că nu va mai fi posibil să faceți backup pentru chat-urile WhatsApp. Deși acest lucru nu este în întregime adevărat, WhatsApp aduce modificări modului în care funcționează backup-urile, așa că dacă doriți să vă păstrați istoricul chatului în siguranță, va trebui să faceți câțiva pași proactivi.


WhatsApp a anunțat că, începând cu 12 noiembrie 2018, va șterge copii de rezervă ale chat-urilor salvate pe Google Drive care nu au mai fost utilizate în mai mult de un an. Deși acest lucru poate părea o afacere neplăcută, mesajele WhatsApp nu vor conta în timp ce capacul de stocare Google Drive va continua.

Cu toate acestea, WhatsApp va continua să-și facă backup automat mesajelor dacă îl aveți deja configurat cu Google Drive, astfel încât mesajele viitoare vor fi în siguranță.

Asta înseamnă că este posibil să fie nevoie să acțiuni pentru a salva istoricul chat-urilor vechi WhatsApp. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă placă ideea WhatsApp – care este deținută de Facebook – să vă partajați mesajele private cu Google, care are, de asemenea, o reputație de practici de date intruzive.

Vă vom arăta cum să faceți backup pentru mesaje WhatsApp pe telefonul dvs. și pe Google Drive, să restaurați chaturile și să vă protejați istoricul chatului de la ștergere, plus vă vom oferi alternative la Google Drive pentru o experiență de backup mai sigură.

Ce este WhatsApp?

WhatsApp este o aplicație de mesagerie populară folosită în întreaga lume. Acesta trimite mesaje pe internet, astfel încât chat-urile nu sunt contabile cu capacul dvs. de trimitere a mesajelor, lucru util dacă nu sunteți pe un plan de mesaje nelimitate.

WhatsApp vă permite, de asemenea, să efectuați apeluri telefonice și video, ceea ce înseamnă că puteți săriți să aveți un plan telefonic cu totul dacă toate contactele dvs. utilizează WhatsApp. Puteți partaja fișiere de până la 100 MB cu alte contacte de pe WhatsApp, ceea ce o face o aplicație de comunicare versatilă.

Aplicația are criptare end-to-end, care sună bine, dar WhatsApp este deținut de Facebook și știm cu toții cât de mult îi place companiei respective să interacționeze cu datele dvs. personale. Dacă căutați alternative mai sigure, consultați articolul nostru despre criptarea mesajelor text.

Backup WhatsApp

Dacă doriți să faceți backup pentru WhatsApp pentru prima dată, deschideți aplicația și accesați meniul, faceți clic pe „setări”, „chaturi”, apoi pe „backup de chat”.

Whatsapp_chats

Veți vedea un buton care spune „backup”. Dacă faceți clic pe ea, vă vor face backup copiilor. WhatsApp va încerca mai întâi să salvezi copiile de rezervă pe cardul SD, dacă ai unul. Dacă nu, WhatsApp vă va salva istoricul chatului pe hard disk. WhatsApp va crea automat copii de rezervă la 2 a.m. în fiecare zi.

Whatsapp_backup

Dacă utilizați aplicația pe un telefon Android, o puteți salva pe datele dvs. WhatsApp în Google Drive. Rețineți că WhatsApp nu folosește criptarea end-to-end pentru a transfera fișierele dvs. de pe telefon în Google Drive. Dacă doriți să aflați mai multe despre serviciul de stocare în cloud, consultați recenzia Google Drive și ghidul nostru Google Drive.

Pentru a configura copii de rezervă Google Drive automate pentru datele WhatsApp, va trebui să vă conectați la contul Google de pe telefonul dvs., să aveți Google Play instalat și să aveți suficient spațiu liber pentru a crea backup.

După ce ați făcut acest lucru, navigați în același meniu „backup de chat” din aplicație ca înainte și selectați butonul care spune „copie de rezervă pe Google Drive”. Puteți configura WhatsApp pentru a face backup la datele dvs. Google Drive atunci când apăsați butonul „Back up” sau pentru a face backup automat zilnic, săptămânal sau lunar.

Whatsapp_frequency

Puteți alege, de asemenea, să lăsați WhatsApp să-și copieze mesajele prin WiFi și celular sau să-l forțați să-și facă backup doar chat-urile prin WiFi.

Rețineți că fiecare nouă copie de rezervă automată WhatsApp pe Google Drive rescrie ultima copie de rezervă, așa că dacă ștergeți din greșeală ceva, trebuie să restaurați mesajele WhatsApp înainte ca următoarea copie de rezervă să înlocuiască istoricul chatului de care aveți nevoie.

Restaurarea mesajelor WhatsApp

Pentru a restabili mesajele WhatsApp dintr-o copie de rezervă, va trebui să dezinstalați și să reinstalați aplicația. După ce instalați din nou WhatsApp, deschideți aplicația și verificați numărul de telefon. Atunci WhatsApp vă va solicita să restaurați istoricul chatului dvs. din Google Drive. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul „restaurare” care apare.

De asemenea, WhatsApp salvează automat ultimele șapte zile de backup pe telefon. Dacă utilizați un card SD, puteți găsi aceste date de rezervă într-un folder numit „WhatsApp / baze de date.” Dacă nu, nu veți găsi datele de rezervă într-un folder cu același nume în spațiul de stocare intern.

Backup-urile WhatsApp folosesc următoarele nume de fișiere: msgstore-AAAA-MM-DD.1.db.crypt12. Identificați backup-ul WhatsApp pe care îl doriți până la data sa, apoi schimbați numele de fișier în „msgstore.db.crypt12” ștergând informațiile despre date din mijloc. Acest lucru permite WhatsApp să știe că doriți să restaurați din acel fișier.

Extensia .crypt12 este cea mai nouă dintr-o serie lungă de tipuri de fișiere pe care le-a folosit WhatsApp. Dacă nu ați utilizat aplicația de ceva vreme, este posibil să mai utilizați o versiune mai veche de WhatsApp. Dacă este cazul, s-ar putea să descoperiți că fișierul este .crypt11 sau .crypt10. Nu-l schimbați în .crypt12. Lasă-l după cum găsești sau WhatsApp nu va putea să-l citească.

După ce ați găsit și redenumit fișierul, dezinstalați și reinstalați WhatsApp și atingeți butonul „restaurare” când apare.

Salvarea mesajelor vechi de WhatsApp

Dacă ați salvat automat istoricul chatului cu Google Drive, dar nu ați utilizat aplicația în mai mult de un an începând cu 12 noiembrie 2018, contul Google vă va șterge fișierul de rezervă WhatsApp. Dacă doriți să salvați fișierul de rezervă, va trebui să-l faceți backup manual.

Mai întâi, conectați-vă la contul Google, apoi la Google Drive. Accesați fișierul dvs. de rezervă WhatsApp, apoi faceți clic dreapta pe el. Faceți clic pe „faceți o copie”. Va apărea o a doua versiune a fișierului de rezervă. Puteți muta fișierul într-o nouă locație din Google Drive pentru a vă asigura că backup-ul chatului nu va fi șters sau descărcați fișierul de rezervă pe desktop făcând clic dreapta și alegând „descărcați”.

Puteți face același lucru folosind aplicația Google Drive de pe telefon.

De ce ar trebui să utilizați un serviciu de backup diferit

Problema cu salvarea mesajelor WhatsApp pe desktop este că fișierele de rezervă pentru chat devin predispuse la aceleași probleme pe care le au toate fișierele de pe computer. Când hard disk-ul dvs. nu reușește, fișierele din backup-ul WhatsApp vor fi dispărute pentru totdeauna.

Ați putea utiliza Google Drive pentru a soluționa acest lucru, dar apoi vă deschideți istoricul WhatsApp pentru examinarea de la Google. De asemenea, puteți pierde acces rapid la mesajele dvs. dacă schimbați sisteme de operare, deoarece nu puteți accesa fișierele Google Drive la fel de ușor pe telefoanele care nu sunt Android.

Dacă doriți securitatea și comoditatea spațiului de stocare în cloud cu liniștea sufletească care vine din utilizarea unei companii de backup online care nu vă citesc datele, avem câteva sugestii. Am ales trei dintre cei mai buni furnizori de copii de rezervă online care vor facilita funcționarea cu WhatsApp.

Eu conduc

IDrive este o opțiune excelentă de backup online pentru persoanele care doresc să-și pună mesajele WhatsApp în stocarea în cloud. Puteți face backup pentru dispozitive nelimitate cu un singur abonament, ceea ce înseamnă că puteți păstra totul pe telefon în siguranță, precum și pe desktop. Puteți obține un cont gratuit de 5 GB la companie pentru a încerca serviciul înainte de a vă angaja la un plan lunar.

IDrive-client-Backup-Glisor1
© Cloudwards.net

IDrive-client-Restore-Slider2
© Cloudwards.net

IDrive-client-Scheduler-Slider3
© Cloudwards.net

IDrive-client-Sync-Slider4
© Cloudwards.net

IDrive-client-Disk-Image-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Deși IDrive nu este cel mai ușor sistem de backup cloud de utilizat, acesta compensează un preț bun și caracteristici excelente, cum ar fi backup-ul continuu și versiunea, care vă permite să redați fișierele la o stare anterioară. De asemenea, păstrează până la 10 versiuni anterioare ale fișierelor pe care le-ați stocat, ceea ce îl face mai robust decât backup-urile locale WhatsApp.

IDrive criptează, de asemenea, fișierele cu 256 biți AES, care vă protejează datele împotriva ochilor înțepători. Dacă doriți să aflați mai multe despre obținerea unui cont IDrive, citiți recenzia noastră IDrive.

Backblaze

Backblaze este o altă opțiune bună pentru backup pentru fișierele WhatsApp. Serviciul plătit vine cu stocare nelimitată, deci nu veți rămâne niciodată fără spațiu, indiferent de câte fișiere de rezervă. Puteți încerca folosind proba gratuită de 15 zile. Backblaze are un singur nivel plătit, care costă 5 dolari pe lună, dar puteți economisi bani cumpărând planuri de un an sau doi ani.

Backblaze-Glisor1
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider2
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider3
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider4
© Cloudwards.net

Backblaze-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Acestea fiind spuse, contul dvs. primește backup doar pentru un singur dispozitiv, deci nu aveți noroc dacă doriți să faceți backup atât pentru telefon, cât și pentru computer. Puteți afla mai multe despre serviciul de rezervă în review-ul nostru Backblaze.

Imagine adevărată Acronis

Cea de-a treia selecție pentru backup pentru fișierele WhatsApp este Acronis True Image. Are aplicații excelente pentru Android și iOS, ceea ce face ușor salvarea fișierelor de pe telefon. De asemenea, include un instrument de clonare care este util pentru migrarea fișierelor către un smartphone nou.

Acronis-True-Image-Backup-Setup-Glisor1
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Destinație-Slider2
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Active-protect-Slider3
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Settings-Slider4
© Cloudwards.net

Acronis-True-Image-Unelte-Slider5
© Cloudwards.net

Anterior

Următor →

Două caracteristici notabile sunt Acronis Notary, care folosește tehnologia blockchain pentru a vă asigura că copiile de rezervă rămân lizibile și Protecția activă, care vă scanează fișierele pentru semne de ransomware.

Puteți testa Acronis cu un test gratuit de 30 de zile. Planurile încep de la 49,99 USD pentru un singur dispozitiv. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre obținerea unui cont cu serviciul de backup, recenzia noastră Acronis True Image acoperă serviciul de sus în jos..

Gânduri finale

Există multe modalități rapide și ușoare de a face backup și de a restabili datele WhatsApp, dar asta nu înseamnă că aceste metode sunt la fel de sigure. Dacă nu doriți ca Facebook sau Google să aibă acces nejustificat la mesajele private și istoricul chat-ului, merită să investiți într-un sistem de backup cloud care vă va proteja datele WhatsApp.

Obținerea unui cont de rezervă cloud vă poate costa puțin mai mult decât v-ați dori, însă liniștea sufletească pe care o obțineți de la cunoașterea informațiilor dvs. sunt sigure este un beneficiu greu de prețat. În mod evident, dacă efectuați tranzacții de afaceri sau mesagerie prin WhatsApp.

Dacă aveți întrebări despre backup sau restaurarea mesajelor WhatsApp, adresați-le în secțiunea de comentarii de mai jos. Vă vom răspunde și vom actualiza și articolul. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me