Cum să faceți backup Google Chrome: un ghid pentru 2020

Copia de rezervă a datelor este importantă și, cu toate că ar trebui să utilizați cu siguranță unul dintre cele mai bune servicii de backup online pentru a vă asigura că datele dvs. sunt în siguranță, nu aveți nevoie de unul care să vă protejeze profilul de navigare în Chrome. Acest ghid vă va arăta cum să faceți backup Google Chrome și să vă asigurați că nimic din browser nu va fi pierdut, în cazul în care computerul dvs. va atinge un final nefericit.


Chrome este unul dintre cele mai sigure browsere web, dar acest lucru nu înseamnă că informațiile dvs. sunt în mod sigur în siguranță dacă dispozitivul dvs. moare. Dacă se întâmplă acest lucru, probabil că există o mulțime de date salvate în browser pe care doriți să le recuperați. Aceasta include aplicații, marcaje, favorite, extensii, istoricul navigării, setări, teme, file deschise, conținutul formularului de completare automată și metode de plată.

Dacă pierdeți accesul la aceste date, va trebui să vă reîncărcați toate extensiile, să reintroduceți informațiile dvs. – cum ar fi parolele și adresele – și să configurați din nou preferințele așa cum vă plac. Din moment ce istoricul de navigare va dispărea, puteți, de asemenea, să uitați de vânarea acelui articol de care vă amintiți vag că ați citit câteva săptămâni în urmă.

Dacă tocmai instalați Chrome pentru prima dată, asigurați-vă că consultați recenzia noastră Google Chrome pentru a descoperi tot ce este capabil browserul. Deocamdată, să vedem cum să vă asigurați că datele dvs. de navigare sunt sigure și sigure.

Cum să faceți backup Google Chrome în browser

Cel mai simplu mod de a face backup Google Chrome este de a o face prin intermediul browserului. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați un cont Google sau să vă conectați cu unul existent. Începeți făcând clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus al browserului și apoi pe opțiunea „setări” din partea de jos a acestui meniu.

Trei puncte

De aici, ar trebui să vedeți un buton mare, albastru, etichetat „activați sincronizarea…”. După ce faceți clic pe acesta, veți fi dus la pagina de conectare Google.

TurnOn-Sync

Aici vă puteți conecta cu un cont Google existent sau puteți crea unul nou făcând clic pe „creați cont”. 

Autentificare

Pentru a crea un cont nou, va trebui să introduceți numele, data nașterii și adresa dorită a Gmail, precum și o parolă. După crearea contului dvs., repetați pașii de mai sus pentru a ajunge din nou la ecranul de conectare.

Inregistreaza-te

Oricum, după ce ați terminat conectarea contului cu browserul, puteți reveni la meniul de setări și faceți clic pe „activați sincronizarea” din nou, ceea ce vă va solicita să confirmați.

TurnOn-Sync-Confirmare

De aici, faceți clic pe „gestionați sincronizarea” pentru a vedea ce informații sunt transferate. Puteți alege să sincronizați totul sau să alegeți și să alegeți din lista afișată în imaginea de mai jos. După ce ați decis ce să sincronizați, totul va fi disponibil automat pe dispozitive, atât timp cât vă conectați cu același cont Google.

Gestionați-Sync

Cum să faceți backup pentru marcaje, istoric & Mai Mult

Pentru a rezuma, puteți face backup Google Chrome folosind contul Google urmând acești pași.

 1. Intrați în meniul de setări
 2. Creați sau conectați-vă la un cont Google
 3. Reveniți la meniul de setări și faceți clic pe „activați sincronizarea”
 4. Faceți clic pe „gestionați sincronizarea” și alegeți ce doriți să salvați în cont

Cum să faceți backup Google Chrome manual

Dacă nu doriți ca Google să aibă toate informațiile dvs. pe serverele sale – adică nu utilizați un cont Google – puteți încă să faceți backup pentru browser manual. 

Aceste instrucțiuni vă vor permite să protejați tot ceea ce este memorat în Chrome, dar dacă doriți doar să faceți backup pentru marcajele Chrome, consultați instrucțiunile noastre pentru a exporta și importa marcaje Chrome.

În primul rând, va trebui să urmărești folderul profilului Chrome stocat local pe dispozitiv. Locația exactă poate varia în funcție de sistemul de operare, dar în mod implicit, dosarele sunt amplasate în următoarele locuri:

 • Pe calculatoarele care rulează Windows 7 și versiuni superioare: C: \ Utilizatori \\ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Date utilizator \ Default
 • Pe calculatoarele care rulează Windows XP: C: \ Documente și setări \\ Setări locale \ Date aplicație \ Google \ Chrome \ Date utilizator \ Implicit
 • Pe dispozitivele macOS X: Utilizatori // Suport pentru bibliotecă / aplicații / Google / Chrome / Default
 • Pe aparate Linux: Linux: /home//.config/google-chrome/default

Nu uitați că va trebui să înlocuiți „„ părțile căilor cu propriul dvs. nume de utilizator.

Chrome-Folder-Locul de amplasare

Rețineți că, în cazul Windows, folderele dvs. AppData sau Date Application sunt ascunse în mod implicit. Dacă nu găsiți aceste dosare, deschideți „panoul de control”, selectați „aspectul și personalizarea”, apoi „opțiunile File Explorer”.

Panou de control

Comutați în fila „vizualizare” și derulați în jos până când vedeți „intrarea fișierelor și a dosarelor ascunse”. Pur și simplu bifați caseta „Afișați fișiere ascunse, foldere și unități” și sunteți bine să mergeți.

Arată fișierele ascunse

Această abordare va funcționa pe fiecare versiune de Windows, de la XP sau versiuni ulterioare, dar dacă executați Windows 10, puteți obține același rezultat mult mai rapid. Pur și simplu deschideți orice dosar, deschideți fila „vizualizare” din meniul de sus și bifați caseta numită „elemente ascunse” în secțiunea numită „arată / ascunde”.

Windows 10-ascunse-Files

Dacă aveți un singur profil de utilizator, acesta va fi localizat în folderul numit „implicit”. Pur și simplu copiați acest dosar în locația dvs. de rezervă – indiferent dacă este pe un dispozitiv extern sau în cloud – și veți avea tot ce aveți nevoie pentru a restabili Chrome la normal în viitor.

Chrome-default-Folder

Dacă aveți mai multe profiluri, este ceva mai confuz. Fiecare profil după primul dvs. este plasat într-un folder numit „ProfileX” unde „X” este un număr care crește pentru fiecare profil creat. Astfel, cel de-al doilea folder al profilului dvs. (amintiți-vă, primul dvs. se numește „implicit”) va fi denumit „Profile1”, al treilea dvs. va fi „Profile2” și așa mai departe.

Chrome-Profil-foldere

Rețineți că, dacă faceți backup unuia dintre aceste profiluri și nu cel implicit, veți avea totuși nevoie de acesta din urmă pentru a face o copie de rezervă a extensiilor. Acest lucru se datorează faptului că extensiile sunt partajate între profiluri și sunt stocate doar în folderul implicit.

Bazându-Up-Profile

De aceea, vă recomandăm să faceți o copie de siguranță atât a profilului implicit, cât și a oricăror profiluri suplimentare pe care le puteți avea în același timp.

Folder-copiere

Deoarece profilurile de utilizator pot stoca destul de multe date, copia poate dura mult timp până la finalizare. Nu uitați să închideți Chrome înainte în prealabil sau procesul va fi anulat din cauza fișierelor în curs de utilizare.

Cum să restaurați Google Chrome

Când va veni momentul să vă restabiliți profilul de utilizator în Google Chrome, modul de a face acest lucru depinde de modul în care ați făcut copii de rezervă. Dacă v-ați folosit contul Google, procesul este la fel de simplu ca logarea cu noua dvs. instalare a browserului, iar Chrome va descărca automat toate datele pe care le-ați făcut backup.

Primul-Time-Intra

În viitor, dacă doriți să faceți ca Google să uite ce știe despre voi, puteți urma ghidul nostru despre cum să vă ștergeți istoricul Google. Google susține că va șterge toate informațiile pe care le-a stocat, dar, având în vedere înregistrarea mai puțin decât stelară a vieții private a companiei, este greu să ai încredere în acestea.

Renamed-Folder

Dacă ați făcut o copie de rezervă manuală a profilului, trebuie să navigați în același folder descris mai sus în secțiunea de copiere manuală. Odată ajuns acolo, redenumiți folderul „Default” în altceva, cum ar fi „DefaultOLD”, apoi lipiți folderul de rezervă în aceeași locație. Data viitoare când porniți Chrome, veți fi conectat automat la profilul recuperat.

Gânduri finale

Deși, cu siguranță, Chrome nu este un browser perfect – în special având în vedere preocupările sale de confidențialitate grave – capacitatea sa de a vă sincroniza rapid informațiile între dispozitive este un avantaj enorm pentru cel mai popular browser web din lume. 

Chiar dacă nu doriți să utilizați un Cont Google pentru a limita ceea ce Google știe despre dvs., backup-ul Chrome este încă incredibil de ușor, necesitând doar câțiva pași simpli de realizat. Toate acestea nu fac nimic pentru a vă proteja împotriva celui mai mare defect al Chrome – confidențialitate – așa că asigurați-vă că descărcați cel mai bun VPN pentru Chrome și citiți ghidul nostru de navigare anonim în timp ce sunteți aici.

Ce părere aveți despre procesul de backup al Chrome? Sunteți de acord că este rapid și simplu, sau preferați o modalitate mai simplă de rezervă, fără a utiliza un cont Google? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map