Cum să construiți un site web de la Scratch: șase lucruri de gândit

Indiferent dacă utilizați un site web pentru marketing, vânzări sau servicii pentru clienți, acesta este spectacolul dvs. digital pentru clienții și partenerii de afaceri. Site-urile web s-au stabilit în lumea noastră digitală și sunt astăzi unul dintre cele mai fundamentale instrumente de marketing și vânzări pe internet.


În acest ghid despre cum să construiți un site web de la zero, vom face peste șase pași pentru crearea unui site web frumos. Cu toate acestea, nu va fi ușor, deoarece o sarcină la fel de descurajantă precum construirea unui site web necesită cunoștințe de codificare.

Atâta timp cât aveți acest aspect, cel puțin parțial, vă vom oferi zonele pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când proiectați pagina web. Cu toate acestea, site-urile web sunt dificil de construit și nu le-am recomanda tuturor.

Înainte de a intra în sfaturile noastre, să vorbim despre alegerea platformei potrivite.

Alegerea unei platforme

Există multe moduri de a construi un site web. Puteți utiliza creatori de site-uri, sisteme de gestionare a conținutului sau puteți să îl construiți singur.

Wix (citiți Wix Review), Squarespace (citiți Squarespace Review) și Weebly (citiți Weebly Review) sunt printre cei mai buni producători de site-uri și oferă o alternativă bună la construirea de la zero, mai ales dacă nu știți să codați.

editor wix

Pe de altă parte, nefolosirea unui constructor de site-uri are mai multe avantaje. Poate că nu vă plac șabloanele, nu sunteți nemulțumit de timpul de încărcare sau credeți că Wix și compania sunt prea scumpe. În acest caz, vă puteți baza încă pe sisteme de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress. Puteți găsi cele trei ghiduri pentru utilizarea acestuia mai jos.

 • Ghid pentru începători pentru utilizarea WordPress
 • Ghid intermediar pentru utilizarea WordPress
 • Ghid avansat de utilizare a WordPress

Problema sistemelor de gestionare a conținutului este însă că necesită timp de pregătire și oferă funcționalitate limitată. Nu mai vorbim de pluginită, de care suferă WordPress. Fără pluginuri, WordPress nu este util. În plus, sunteți la mila altor dezvoltatori, deoarece de fiecare dată când este lansată o actualizare, funcțiile de pe site-ul dvs. web pot înceta să funcționeze.

Acestea fiind spuse, dacă nu simțiți că aveți de-a face cu împingerea pixelilor și doriți să luați lucrurile în propriile mâini, atunci acest articol este potrivit pentru dvs. Vă vom arăta principalele aspecte pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când creați un site web de la zero, așadar să începem.

Cerințe și proiect

Un inginer software bun începe întotdeauna cu un schiță. Fiecare proiect ar trebui să reflecte cerințele pe care le aveți, clienții dvs. și alte părți interesate. Pentru a înțelege corect, trebuie să vă concentrați design-ul pe lucruri precum caracteristici, fiabilitate, adaptabilitate (deoarece cerințele se schimbă în timp) și securitate.

Cel mai critic este adaptabilitatea, deoarece trebuie să vă asigurați că software-ul dvs. a fost construit astfel încât să poată fi extins sau schimbat ulterior.

Un sfat este să scrieți cerințele într-o listă înainte de a începe programarea. Această listă și o schiță de structură vor fi farurile dvs. și vă vor ajuta să vă păstrați pe cale.

Acum că știți ce cerințe aveți pentru site-ul dvs. web, următorul pas este să luați decizii tehnologice. Există multe limbaje de programare, cu mii de cadre concepute pentru a facilita viața dezvoltatorilor. Dacă doriți să creați un site web, cu greu veți putea evita JavaScript și PHP.

În acest moment, trebuie să știți că HTML și CSS nu sunt limbaje de programare, deci nu sunteți codificator doar pentru că le cunoașteți.

Acestea sunt limbaje de marcare menite să adauge contextul altor procese.

Structura site-ului

Structura site-ului și arhitectura informațiilor sunt aspecte importante ale unui site web bun. Acum, gândiți-vă cum doriți să navigheze utilizatorii și cum ar trebui să le fie prezentat conținutul.

Începătorii aleg adesea un aspect de o singură pagină, adică un site web care nu are sub-pagini. Designul este util în special pentru site-urile web simple care au doar informații despre ele. Pentru cele mai complexe, vă recomandăm un concept cu mai multe pagini. Dacă doriți să construiți o pagină de destinație simplă, aruncați o privire la ghidul nostru despre cum să utilizați Instapage.

Un lucru pe care trebuie să-l știți: o navigare complexă, cu multe link-uri și substructuri, duce la cerințe mai mari de optimizare a motorului de căutare.

Interfață utilizator / Experiență utilizator

Acum că planificarea este finalizată, să vorbim despre unul dintre cele mai importante aspecte ale creării unui site web: designul. Nu contează cât de grozavă este baza dvs. de date sau cât de ingenioasă este rutarea dvs. de server, utilizatorului îi pasă doar de interfața de utilizator.

Utilizabilitatea bună include multe părți. Trebuie să luați în considerare timpii de încărcare, culorile, fonturile și chiar psihologia utilizatorului și să le exprimați într-un concept consecvent și bine conceput. Dacă timpii de încărcare de pe site-ul dvs. web sunt slabi, citiți articolul nostru despre cum puteți îmbunătăți timpii de încărcare a site-ului.

O interfață de utilizator este ca o glumă. Dacă trebuie să o explici, nu este chiar atât de bine.

Site-ul dvs. web trebuie să fie ușor de utilizat, să arate bine și să ofere toate caracteristicile pe care le dorește utilizatorul fără să pară supraîncărcate. Gândiți-vă cum puteți să le prezentați în cel mai ușor mod de utilizare și să creați întotdeauna filme.

Design responsiv

Imaginează-ți că investești ore și ore în construirea unui site web frumos. După completarea acesteia, doriți să-i arătați amicului. Îl deschide pe smartphone și îi spune: „Ei bine, pare o prostie”. Acest lucru poate fi destul de frustrant și vi se poate întâmpla dacă vă construiți site-ul dvs. fără să acordați atenție designului receptiv.

Majoritatea utilizării internetului sunt prin dispozitive mobile. Indiferent dacă este un smartphone sau o tabletă, preferăm să navigăm pe mobil.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă gândiți cum arată site-ul dvs. pe dispozitivele mobile. La nivel tehnic, trebuie să măriți imaginea și dimensiunea fontului în funcție de rezoluția ecranului, să ajustați poziționarea elementului și poate chiar să schimbați conceptul de navigare. Practic, construiți un al doilea site web.

Pentru a evita să începeți cu Adam și Eva, ar trebui să utilizați cadre responsive. În afară de Bootstrap și Fundație, există alte sute, dacă nu chiar mii. Gândiți-vă cu atenție la ce cadru veți utiliza. Alegerea greșită poate provoca multă muncă mai târziu dacă vă răzgândiți.

Există multe motive pentru alegerea cadrelor. Sunt componente refolosibile care oferă o modalitate bună de a adăuga funcții în aplicația dvs. fără a fi nevoie să le construiți singur. În plus, acestea sunt testate și dovedite de profesioniști.

Pe lângă faptul că trebuie să înveți cum să folosești cadrul, există o altă problemă cu utilizarea unuia. Poate că nu trebuie să testezi cadrul în sine, dar ar trebui să vezi cum se comportă cu restul codului tău. Aplicarea unui cadru poate duce rapid la erori și erori, mai ales dacă utilizați mai multe.

Eroare și testare

Erorile sau ceea ce noi dezvoltatorii numim „funcții fără documente”, sunt erori care rezultă atunci când aplicația nu face ceea ce doriți să facă. Motivul pentru care se produce eroarea nu este neapărat tu sau codul pe care l-ai scris. Există nenumărate motive pentru care se pot întâmpla. De aceea este nevoie de multă disciplină și autocontrol pentru a le rezolva.

Cu toate acestea, înainte de a putea remedia o eroare, trebuie să știți că există. În dezvoltarea de software, folosim instrumente care facilitează depurarea automată. Pe lângă serverele de integrare, cum ar fi Jenkins, ar trebui să configurați un cadru pentru testarea automată.

După ce ați scris o bucată de cod, ar trebui să scrieți întotdeauna și un cod de testare, care evaluează comportamentul funcției. Acest lucru va asigura că toate funcțiile pot funcționa independent una de cealaltă.

De fiecare dată când adăugați cod care duce la erori, veți observa erorile și chiar codul care le-a provocat pe măsură ce testele aferente nu reușesc, ceea ce vă va permite să construiți aplicații mai complexe, de calitate superioară.

Gazduire și securitate

După proiectarea și construirea site-ului dvs. web, doriți să îl puneți online la un moment dat. Dacă nu aveți un server în subsol, veți utiliza probabil o gazdă web. În cazul în care încă nu îl găzduiești singur, ceea ce cel mai probabil nu ar trebui, nu poți consulta articolul nostru despre cum să găzduiești propriul site web.

Furnizorii de găzduire au multe de oferit, totuși. SiteGround (citiți Review-ul nostru SiteGround) și altele asemenea sunt experți în domeniu. Pe lângă găzduire, acestea oferă o mulțime de servicii de securitate, cum ar fi criptarea SSL / TLS, eliminarea de malware, firewall-uri și protecție DDoS. Dacă asta a fost grecesc pentru dvs., citiți ghidul nostru pentru securitatea site-ului web.

SiteGround este o alegere excelentă, dar s-a clasat pe locul doi în cel mai bun articol de furnizori de găzduire web. HostGator este prima noastră alegere. Nu are cele mai mari viteze – vei avea nevoie de Kinsta pentru asta – dar vine cu o mulțime de funcții și un plan pentru aproape orice buget. Puteți afla mai multe în recenzia noastră HostGator.

Configurarea, instalarea, găzduirea, echilibrarea încărcăturii, recuperarea copiilor de rezervă și a dezastrelor, firewall-urile și securitatea sunt toate lucrurile pe care le puteți obține pentru doar 5 $ 10 USD pe lună.

Gânduri finale

După cum puteți vedea, construirea unui site web de la zero nu este atât de ușoară. Întregul proces este complicat, chiar dacă nu am acoperit o mulțime de părți importante, cum ar fi compatibilitatea browser-ului, SEO sau scalabilitatea din acest ghid..

Ca profan, vei face greșeli repede și vei pierde mult timp și bani. Dacă nu aveți încă experiență cu HTML, CSS și JavaScript, ar trebui să utilizați un constructor de site-uri sau WordPress cu una dintre alegerile noastre pentru cea mai bună găzduire web pentru WordPress.

Nu îți construiești o mașină singură dacă vrei una, o cumperi de la profesioniști. Ar trebui să faceți același lucru cu site-urile web. Dacă doriți să construiți unul de la zero, faceți un curs de informatică sau utilizați un constructor de site-uri.

Încă îți creezi propriul site de la zero? De ce nu vrei să folosești un constructor de site-uri web? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map