Toate cele mai bune soluții de stocare în cloud de astăzi vin cu un client de sincronizare. Deși folderele de sincronizare pot fi mecanismul de facto pentru stocarea fișierelor online, însă, uneori, utilizarea unei unități locale mapate în cloud poate fi mult mai convenabilă. Acest lucru este valabil în special pentru păstrarea vizibilității conținutului cloud, reducând în același timp spațiul consumat pe hard disk.


La început, totuși, să ne gândim cum să configurați o unitate de rețea de stocare în cloud poate fi o propunere complicată, cel puțin până când veți afla cât de ușor poate fi totul. În acest ghid, vă vom ajuta să descoperiți doar asta.

Vom analiza ce furnizori de stocare cloud oferă clienților de unități de rețea în plus față de dosarul obișnuit de sincronizare, în plus vă vom arăta cum să asociați stocarea în cloud la o scrisoare de unitate, atunci când furnizorul dvs. preferat nu. De la pCloud Drive și Egnyte Drive, la Mountain Duck și CloudBerry Drive, acest articol vă va îmbunătăți opțiunile pentru a lucra cu fișiere găzduite de cloud.

Sincronizați dosarele cu unitățile de rețea

Majoritatea soluțiilor de stocare în cloud oferă astăzi o descărcare de client desktop care creează ceea ce este cunoscut în mod obișnuit ca „folder de sincronizare” în sistemul dvs. de fișiere. Dosarele de sincronizare sunt utile pentru copierea automată a conținutului folderului și modificările fișierelor pe toate dispozitivele conectate la contul dvs. cloud.

Dezavantajul folderelor de sincronizare, după cum a ajuns un cititor Cloudwards.net, este că, pentru a lucra, trebuie să stocheze fișiere atât în ​​cloud cât și pe hard disk. În mod evident, pentru cei care doresc să folosească spațiul de stocare cloud pentru a șterge spațiul de pe unitatea de hard disk, abordarea nu funcționează.

Pentru a rezolva această problemă, cele mai multe soluții de stocare în cloud au fost oferite pentru a oferi o caracteristică numită sincronizare selectivă. Cu sincronizare selectivă, puteți dezactiva sincronizarea pentru anumite dosare și, în acest sens, acele foldere vor fi stocate numai în cloud și nu pe hard disk.

Deși este util și, în general, greu de gestionat, dezavantajul unei sincronizări selective este că nu veți mai putea să plasați conținutul din sistemul dvs. de fișiere pentru dosarele pentru care ați dezactivat sincronizarea. Pentru a vedea ce fișiere există, va trebui fie să reactivați sincronizarea pentru folder, fie să vă autentificați în interfața web pentru soluția dvs. de stocare în cloud.

Ei bine, acest lucru este aproape întotdeauna adevărat. Dropbox Professional are acum o funcție de „sincronizare inteligentă” care vă permite să vedeți fișierele chiar dacă ați dezactivat sincronizarea pentru un folder. Acesta este un motiv pentru care clasificăm Dropbox cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru sincronizare, în ciuda numeroaselor defecte, altfel.

Pentru toate celelalte servicii, interferențele de sincronizare și de sincronizare selectivă prezintă o problemă de utilizare. Pentru a depăși această problemă, una dintre cele mai bune abordări este utilizarea unei unități de rețea de stocare în cloud.

Cloud Storage Network Drive (sau unitate virtuală)

O unitate de rețea este o unitate mapată. Arată ca o scrisoare de unitate normală în sistemul dvs. de fișiere local, dar în loc de spațiu pe hard disk-ul computerului, scrisoarea de unitate indică un hard disk al serverului.

Pentru companii, de multe ori acea unitate de rețea indică un server on-premise conectat printr-o rețea locală (LAN). Pentru întreprinderile mai mici sau pentru uz intern, este posibil să configurați și o unitate de rețea pentru un dispozitiv NAS (spațiu de stocare atașat la rețea) la care vă conectați direct utilizând WiFi.

În cazul stocării în cloud a consumatorilor, totuși, subiectul acestui articol, acel server este situat în centrul de date la distanță condus de compania cloud și vă conectați la acesta prin internet. Acea companie ar putea fi o companie tradițională de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox sau Google Drive, sau un serviciu de infrastructură cloud, precum unul dintre cele menționate în cel mai bun ghid IaaS al norului nostru.

Este posibil să auziți unități de rețea la care se face referire ca unități virtuale, unități mapate, unități montate sau chiar unități cloud. Este același lucru. Preferăm doar să utilizăm unitatea de rețea (practic tot timpul).

În general, există două opțiuni pentru a obține o unitate de rețea de stocare în cloud pe computer. Puteți găsi un serviciu de stocare în cloud care oferă un client de rețea de rețea sau puteți să asociați singur serviciul de cloud către o scrisoare de unitate, care se numește și „montaj”.

Pentru montare, abordarea inteligentă este să folosești un software terț conceput pentru a ușura procesul. Aceste instrumente vor monta o scrisoare de unitate în sistemul dvs. de fișiere și vor lega spațiul dvs. de stocare în cloud cu acesta folosind datele de acreditare ale utilizatorului. Exemple includ Mountain Duck și ExpanDrive.

Prima opțiune, găsirea unei soluții de stocare în cloud cu un client nativ de unitate de rețea, este în general mai ușor de încorporat și mai ieftină. Cu toate acestea, există doar câteva servicii de stocare în cloud cu astfel de clienți, inclusiv pCloud, Tresorit și Egnyte. Să ne uităm la acestea mai întâi, apoi să vorbim despre software-ul pentru rețeaua de rețea după aceea

Furnizorii de stocare în cloud cu caracteristici ale unității de rețea

Este de fapt surprinzător, având în vedere utilitatea driverelor de rețea, faptul că majoritatea serviciilor de stocare în cloud oferă clienților doar sincronizare. Multe nume mari din industria de stocare în cloud, inclusiv Dropbox, Google Drive și OneDrive sunt printre cele care nu.

Din fericire, unele dintre cele câteva care fac acest lucru sunt printre opțiunile noastre preferate. pCloud și Tresorit, de exemplu, nu sunt doar două dintre soluțiile noastre de stocare în cloud preferate, ci sunt două dintre cele mai sigure soluții de stocare în cloud..

Egnyte Connect, care oferă capabilități de unități de rețea prin intermediul clientului său Egnyte Drive, se clasifică în ceea ce considerăm cel mai bun serviciu de sincronizare și partajare a fișierelor disponibile, completând Box Business, IBM Connections, Citrix Sharefile și restul câmpului. (Nu vă este alarmat de discursul nostru elegant, „sincronizarea și distribuirea fișierelor întreprinderii” este doar un nume de lux pentru stocarea în cloud pentru afaceri).

Să aruncăm o privire rapidă la fiecare dintre cele trei, începând cu pCloud.

pCloud Drive

Recunoaștem că suntem parțiali la pCloud, dar avem motive întemeiate. În primul rând, datorită suplimentului Crypto, este foarte sigur. Crypto, așa cum detaliem în revizuirea noastră pCloud, creează un folder cu cunoștințe zero pe server care folosește o cheie de criptare separată cunoscută numai dvs., ceea ce înseamnă că nimeni altcineva nu vă poate citi fișierele fără permisiunea dvs..

În timp ce Sync.com vă oferă gratuit criptarea de cunoștințe zero, criptarea este întotdeauna activă. Datorită faptului că vă oferă posibilitatea de a cripta gestionat sau cu cunoștințe zero, pCloud este serviciul mai versatil.

Acest lucru se datorează faptului că criptarea privată, de la capăt la sfârșit, înseamnă că Sync.com nu vă poate decripta fișierele pentru a permite lucruri precum previzualizări foto sau streaming media. pCloud can, care la rândul nostru ne-a determinat să-i acordăm notele de top ca fiind cel mai bun spațiu de stocare în cloud pentru fotografii și videoclipuri.

Pe lângă toate acestea, pCloud se clasează ca una dintre cele mai bune oferte în stocarea cloud. Dacă cei 10 GB de stocare gratuită pe care îi oferă pCloud nu sunt suficiente, puteți obține o impresionantă 2 TB de stocare pentru doar 8 dolari pe lună.

După ce v-ați înscris pentru service, puteți configura unitatea virtuală pCloud prin instalarea clientului pCloud, un proces care durează toate cele 30 de secunde. pCloud Drive este disponibil chiar și pentru Linux, pe lângă Windows și MacOS.

Adăugat, pCloud Drive va apărea ca o scrisoare de unitate în sistemul dvs. de fișiere. Faceți clic pe unitate și puteți răsfoi folderele și fișierele stocate de la distanță de pCloud.

Deși nu este activat implicit, puteți seta orice folder din unitatea pCloud la modul „offline”, care va stoca și o copie pe hard disk, astfel încât să puteți accesa conținutul său fără acces la internet. Pentru a sprijini colaborarea, puteți, de asemenea, faceți clic dreapta pe orice dosar pentru a acorda altor persoane vizualizarea și editarea accesului la fișiere.

În general, de fapt, realizarea lucrărilor folosind fișierele prin intermediul pCloud Drive este mult mai ușor decât folosirea aplicației web pCloud, deoarece puteți deschide și edita rapid fișierele de pe computer folosind orice software aveți nevoie..

Tresorit Drive

Tresorit oferă de fapt și mai multe avantaje de securitate decât pCloud. De exemplu, obțineți o autentificare cu doi factori, pe lângă criptarea cu cunoștințe zero. Compania are, de asemenea, sediul în Elveția, care are legi de confidențialitate mai puternice decât majoritatea celorlalte țări din lume. Acesta este, de asemenea, acoperit de GDPR recent menționat.

Totuși, cum ar fi Sync.com, criptarea cu cunoștințe zero este întotdeauna activată cu Tresorit, ceea ce înseamnă că previzualizările și difuzarea fișierelor prin interfața sa web este un accesibil. Mai descurajant, serviciul nu este ieftin, așa cum s-a menționat în recenzia noastră Tresorit.

250 GB stocare în cloud costă peste 10 dolari pe lună, mai mult decât prețul de 2 TB de stocare de la pCloud. Planul de stocare Tresorit 2TB, de fapt, costă 24 de dolari, ceea ce este păcat, deoarece este un serviciu altfel fantastic.

Nu există nici măcar un plan gratuit. Cu toate acestea, puteți cel puțin să încercați Tresorit și funcția de unitate de rețea cu o încercare gratuită de 14 zile înainte de a comite.

Unitatea Tresorit este inclusă în descărcarea normală a clientului desktop, astfel încât nu este necesară instalarea suplimentară, cum ar fi cu pCloud. Pentru a activa serviciul, deschideți clientul desktop, accesați „setări” și apoi „avansate”. Alegeți „activați deschiderea directă a fișierului” și apoi „activați Tresorit Drive”.

TresoritDrive

Pe viitor, puteți accesa conținutul fișierului dvs. Tresorit printr-o scrisoare de unitate mapată din sistemul dvs. de fișiere, așa cum ați așteptați.

Egnyte Drive

Deși Egnyte Connect ar putea fi una dintre cele mai distractive să folosească soluții de stocare în cloud pe care încă nu le testăm la Cloudwards.net, nu este pentru consumatorul mediu. Acest lucru nu se întâmplă pentru că este dificil de utilizat, deși avem un ghid inițial dacă dorim câteva sfaturi.

Mai degrabă, se datorează faptului că Egnyte se adresează în cea mai mare parte utilizării afacerilor și, în mare parte, întreprinderilor mijlocii și mari. Cu toate acestea, compania a adăugat recent un plan „Team” pentru una până la trei persoane, după ce a cerut cel puțin cinci licențe pentru o lungă perioadă de timp.

Costul planului de echipă este de 10 dolari pe angajat și primește 1 TB de stocare. Între timp, Egnyte Business vă oferă spațiu de stocare de 5 TB, 10 TB sau nelimitat în funcție de planul cu care mergeți.

Nu vom parcurge toate motivele pentru care considerăm că Egnyte este o soluție de stocare în cloud mai bună pentru companii decât Dropbox Business, Box Business și restul, deoarece avem o recenzie asupra lui Egnyte Connect. Cu toate acestea, vă vom oferi un gust:

  • Sincronizare rapidă a fișierelor la nivel de bloc
  • Documente Google și Office Online
  • Bibliotecă mare de aplicații pentru terți
  • Funcții sigure de partajare a fișierelor
  • Funcții puternice de administrare

O altă caracteristică, desigur, este oferirea de unități mapate de Egnyte. Egnyte și-a înlocuit clientul inițial „Map Drive” cu „Egnyte Drive” în 2016 și a fost o îmbunătățire, adăugând un singur clic de partajare a fișierelor, integrare SSO și netezirea operațiunilor în general.

Configurarea unei scrisori de unitate pentru unitatea Egnyte Drive este ușoară de la clientul desktop.

Unitatea virtuală Egnyte va apărea apoi în „locații de rețea” (pentru utilizatorii de Windows), înainte, de unde îl puteți accesa la fel ca orice altă unitate.

În timp ce toate cele trei servicii de stocare în cloud menționate mai sus sunt excelente în felul lor, niciunul nu ar putea fi exact ceașca ta de ceai. Pentru cei care doresc, să zicem, să transformăm Google Drive într-o unitate mapată, mai departe vom arunca o privire despre cum să facem asta.

Cum să mapați o unitate de rețea de stocare în cloud

Există mai multe aplicații terțe care pot fi utilizate pentru a monta serviciul cloud la alegere ca unitate locală pe computer. De fapt, sunt atât de multe, încât nu le vom trece prin toate aici.

Cu toate acestea, vom arunca o privire asupra utilizării unuia dintre cei mai cunoscuți clienți de unități de rețea cloud, Mountain Duck și vom parcurge câteva alternative la Mountain Duck în cazul în care nu credeți că nu este nevoie de toate.

Montarea Cloud Storage cu Mountain Duck

Mountain Duck este realizat de dezvoltatorii celui mai bun software de transfer de fișiere, Cyberduck și, de fapt, folosește aceeași fundație open-source. Acestea fiind spuse, nu este gratuită precum Cyberduck: o licență pentru Windows sau MacOS costă 39 USD.

Mountain Duck lucrează cu cei trei mari din Dropbox, Google Drive și OneDrive. De asemenea, acceptă conexiuni API la o serie de servicii IaaS de top, inclusiv Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud, Wasabi și Backblaze B2.

Mountain Duck acceptă și WebDAV, ceea ce vă va permite să montați orice serviciu de stocare în cloud care acceptă acel protocol. Acest lucru adaugă pCloud, Amazon Drive și o serie de alte opțiuni la lista posibilităților de „montare”.

Pentru a configura Mountain Duck, descărcați versiunea de probă sau o copie înregistrată, deschideți-o, apoi faceți clic pe „instalați”.

Instalarea ar trebui să dureze câteva secunde, după care va trebui să reporniți computerul. Pe viitor, veți putea accesa Mountain Duck printr-o pictogramă a barei de activități.

Pentru a configura o nouă unitate de rețea cloud, faceți clic dreapta pe pictograma respectivă și selectați „marcaj nou”. Aceasta va deschide o fereastră de conexiune.

Faceți clic pe meniul derulant din partea de sus pentru a selecta stocarea în cloud sau furnizorul IaaS. Pentru exemplul nostru de configurare, vom alege Dropbox.

Săriți următoarele câmpuri. Singurul alt pas pe care trebuie să îl faceți în acest moment este alegerea unei scrisori de unitate folosind meniul derulant din partea de jos a ferestrei de conectare.

Cu acest lucru, faceți clic pe butonul „conecta”. În cazul Dropbox, Google Drive și OneDrive, aceasta va lansa browserul dvs. implicit, astfel încât să puteți acorda permisiunea Mountain Duck pentru a vă accesa spațiul de stocare.

Toate cele trei servicii utilizează OAuth, astfel încât datele de autentificare nu trebuie să fie stocate de aplicația Mountain Duck sau în altă parte. După ce autorizați conexiunea, veți primi un cod OAuth.

Introduceți acest cod în câmpul de autentificare care ar fi trebuit să se deschidă pe desktop după ce ați lovit „conectați-vă”.

După ce ați accesat, aplicația va adăuga serviciul dvs. cloud pe computer folosind litera asignată și veți fi gata.

Mergând înainte, trebuie doar să faceți clic pe litera pentru a accesa fișierele dvs. de stocare în cloud. În acest scop, nu veți mai fi vizionat de clientul Dropbox și ar trebui să vă poată vedea toate dosarele și fișierele dvs. indiferent dacă acestea sunt sincronizate pe hard disk sau nu.

Mountain Duck mai are câteva funcții cu care puteți juca și accesibil făcând clic dreapta pe pictograma barei de activități și selectând „preferințe”. Acestea includ activarea Cryptomator, un serviciu de criptare end-to-end open-source.

Preferăm Boxcryptor (citiți recenzia noastră Boxcryptor) ca un program de criptare a cunoștințelor zero de la o terță parte pentru stocarea în cloud, dar Cryptomator își face treaba și se bazează pe donație.

Alternative Duck Mountain

În timp ce considerăm că Mountain Duck corespunde facturii, așa cum a fost promis, iată câteva alte aplicații de rețea care funcționează bine pentru montarea serviciilor cloud.

Unitatea CloudBate

Producătorii de CloudBerry Backup (citiți recenzia noastră de la CloudBerry Backup) își vând software-ul de montare a unității, CloudBerry Drive, pentru 39,99 USD. Puteți descărca și o versiune de încercare, care este bine timp de 15 zile. Doar Windows este acceptat în acest moment.

Spre deosebire de CloudBerry Backup, CloudBerry Drive nu acceptă conexiunile la serviciile de stocare în cloud precum Dropbox sau Google Drive. Doar conexiunile IaaS cloud sunt disponibile, ceea ce înseamnă că opțiunile de unități virtuale sunt mult mai limitate decât cu Mountain Duck.

Opțiunile IaaS sunt decente, cu Rackspace, Azure, Amazon S3 și Wasabi incluse.

NetDrive

NetDrive include mai multe opțiuni de conectare decât CloudBerry Drive, inclusiv servicii de stocare în cloud precum Box, Google Drive, Dropbox, OneDrive și Amazon Drive. De asemenea, acceptă o soluție personală de stocare în cloud (ce este asta?) În Owncloud și WebDAV.

Doar câteva servicii IaaS cloud au conectivitate API integrată cu NetDrive, cu toate acestea: Amazon S3, Rackspace Cloud Files (OpenStack) și Google Cloud.

Puteți încerca NetDrive cu o probă gratuită de 7 zile. Dacă vă place serviciul, un abonament de un an costă 20 USD pentru un dispozitiv sau puteți plăti 50 USD pentru o licență pe viață. Aceiași dezvoltatori creează un instrument de sincronizare cloud-to-cloud numit CloudSync, un concurent Otixo (citiți recenzia noastră Otixo).

ExpanDrive

ExpanDrive acceptă o gamă plăcută de servicii cloud. Opțiunile de stocare în cloud includ Google Drive, G Suite, Amazon Drive, Box, OneDrive și Dropbox. Pentru IaaS, veți găsi fișiere cloud Rackspace, Amazon S3 și suport Backblaze B2. Protocolul WebDAV este, de asemenea, inclus.

La fel ca Mountain Duck, ExpanDrive se integrează cu Cryptomator pentru a vă proteja fișierele cu o criptare privată end-to-end, privată și are versiuni atât pentru Windows cât și pentru MacOS. ExpanDrive este mai scump, totuși, la 50 USD pentru o singură licență.

Gânduri finale

Drew Houston, fondatorul Dropbox, a revoluționat stocarea în cloud cu modelul său de folder de sincronizare. Pentru majoritatea oamenilor, acesta va fi cel mai ușor mod de a adăuga fișiere în stocarea cloud și de a le accesa mai târziu. Cu toate acestea, folderele de sincronizare pot fi deranjante, de asemenea, pentru cei care doresc să golească spațiul de pe hard disk, chiar și cu sincronizare selectivă. Pentru aceste cazuri, vă recomandăm o alternativă pentru unitatea de rețea.

Deși alegeți un furnizor de stocare cloud cu un client integrat în rețea de rețea, cum ar fi pCloud sau Egnyte, poate fi cea mai simplă abordare, majoritatea soluțiilor de stocare în cloud nu au această caracteristică. În aceste cazuri, sau pentru cei care doresc să monteze o unitate virtuală IaaS, software-ul de rețea funcționează cel mai bine, Mountain Duck fiind alegerea noastră de top.

Am remarcat și alte soluții software pe care le-ați putea încerca, inclusiv CloudBerry Drive, NetDrive și ExpanDrive. Dar, da, nu am menționat și alte câteva opțiuni. Spuneți-ne care credeți că ar trebui să includem mai jos și de ce, și aruncați-ne orice comentarii sau întrebări suplimentare pe care le-ați putea avea. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me