Cum să accelerați și să optimizați backup-ul cloud

.


Conform unui sondaj din 2013 realizat de Harris Interactive, doar 30% dintre utilizatorii de calculatoare susțin că nu și-au făcut niciodată backup.

Iată câteva numere semnificative care explică de ce este important să grăbești și să optimizezi backup-ul cloud.

Celelalte 70%, conduse în cea mai mare parte de teama pierderii de date critice, au încercat, cel puțin o dată în viața lor, să dea date de rezervă.

Desigur, numerele s-au îmbunătățit de atunci, pe măsură ce indivizii și întreprinderile își dau seama din ce în ce mai mult că catastrofele de date ar putea să-și strice viața.

Un raport publicat de grupul Aberdeen sugerează că 70% dintre companiile care suferă un dezastru, ies din activitate într-un an.

În plus, doar 6% reușesc să se recupereze și să supraviețuiască lungi.

Și acest număr, conform Quorum, acoperă doar dezastrele naturale, care reprezintă 5% din totalul dezastrelor care afectează întreprinderile.

Eșecurile rămase rezultă din:

Eroare hardware – 55%

Eroare umana – 18%

Eșec software – 22%

Având în vedere acest lucru, un număr semnificativ de companii au apelat la cloud ca soluție secundară de rezervă a datelor.

Deși cloud are multe beneficii, inclusiv:

Acces de la distanță

Accesibilitate

Convenabilitate sporită

Colaborare

Știm că nu este totul bine, mai ales când vine vorba de viteză.

Este mult mai rapid să copiați câteva fișiere de pe și de pe un disc de rezervă, decât cloud, chiar și atunci când aveți o conexiune la internet stabilă.

Deși viteza și optimizarea depind foarte mult de un anumit furnizor de servicii cloud, utilizatorii individuali joacă, de asemenea, un rol în determinarea vitezei lor generale de descărcare și încărcare..

Pe măsură ce primii continuă să dezvolte progresiv spațiul cloud, pentru a spori eficiența, performanțele optime sunt realizabile doar cu eforturi suplimentare din partea celor din urmă.

Deci, ce puteți face pentru a accelera și a optimiza software-ul de backup cloud?

Ce trebuie să accelerezi și să optimizezi backup-urile în cloud

Conexiune la internet stabilă

Bun furnizor de servicii de backup cloud

Un dispozitiv capabil de cloud, cum ar fi un computer sau un smartphone

Software de curățare computer

Instrucțiuni

Pasul 1: Curățați dispozitivul

Nu este un secret că fișierele redundante afectează în mod semnificativ performanțele generale ale unui computer – în special pe Windows.

Ștergerea fișierelor inutile recuperează spațiul discului critic, ajutând în același timp un dispozitiv să ruleze și să gestioneze aplicațiile sale, mai rapid și mai ușor.

În timp ce mulți utilizatori știu despre importanța curățării fișierelor junk, doar câțiva sunt conștienți că acestea afectează și eficiența copiilor de rezervă cloud..

Curățarea computerului de fișiere junk sporește nu numai performanța software-ului, dar și gestionarea generală a aplicațiilor cloud, inclusiv încărcări și descărcări.

În plus, elimină datele redundante, care altfel ar fi fost încărcate în cloud.

Acum, desigur, oricine poate defila pe computerul sau telefonul său, identificând și ștergând ulterior fișierele nedorite.

Cu toate acestea, acestea sunt mai greu de eliminat atunci când vă dați seama că fișierele de sistem temporare redundante sunt printre ele.

Deci, cum scapi de fișierele de junk ascunse? De obicei, folosesc CCleaner, deoarece este gratuit și eficient.

Pe iPhone-ul meu, mă bazez pe PhoneClean.

Pentru a curăța computerul, lansați aplicația și faceți clic pe „analiză” pentru a verifica numărul de fișiere de sistem redundante care populează computerul.

Faceți clic pe „Run Cleaner” pentru a scăpa de toate fișierele inutile, iar computerul dvs. ar trebui să fie acum fără fișiere de sistem inutile.

Pasul 2: În primul rând, acordați prioritate fișierelor importante

Indiferent de opțiunea furnizorului dvs. de backup cloud, performanța generală a sistemului depinde de numărul și dimensiunea fișierelor pe care le actualizați.

De obicei, imediat după înregistrare și instalare, serviciul dvs. de rezervă va începe să facă copii de siguranță pentru toate datele de pe un computer.

Iar acest proces inițial poate dura zile, săptămâni sau luni; în funcție de dimensiunea HDD-ului intern și a vitezei conexiunii la internet.

Ca CrashPlan utilizator, l-am configurat pentru a-mi face backup în primul rând pe discul local D, înainte de a alege alte directoare (după finalizarea copiei de rezervă inițiale).

Prin prioritizarea sistematică a fișierelor, am reușit să fac backup în primul rând celor mai critice date, înainte de a încărca fișiere executabile și tipuri de fișiere nerecunoscute – pe care mi-aș putea permite să le pierd.

Pasul 3: Dezactivați Setările de repaus implicite

Funcționalitatea de repaus a unui computer este foarte eficientă în reducerea consumului de energie și la limitarea încărcării procesorului atunci când este inactiv.

Din păcate, deoarece ucide o mare parte din procesele în curs, backup-ul de date nu poate continua atunci când computerul este în repaus.

Așadar, pentru a accelera lucrurile, este recomandabil să dezactivați setările implicite de somn pentru toată durata de rezervă a fișierului.

Acest lucru permite clientului dvs. de rezervă să ruleze neîntrerupt și să își finalizeze munca fără probleme și eficient.

Dacă sunteți un carbonite Utilizator, alegeți planul de rezervă Carbonite, care este o opțiune automată care vine în timpul procesului de instalare.

Accesați „Modificați setările planului”, pentru a configura programul de repaus al computerului.

La opțiunea „Adormi calculatorul”, defilați și alegeți „Niciodată” atât pentru instanțele cu baterie cât și pentru conectare.

Pentru utilizatorii care nu utilizează Carbonite, nu trebuie decât să modificați setările din actualul plan de alimentare al computerului.

Pasul 4: Gestionarea resurselor sistemului

Unele resurse de sistem rezervate unui client de backup cloud, parcurg un drum lung în determinarea performanțelor generale ale procesului de rezervă.

De obicei, cu cât rezervați mai mult, cu atât va fi mai performant.

Alocarea resurselor ar trebui însă să fie echilibrată în mod corespunzător pentru a servi toate procesele computerizate care rulează la un moment dat.

Prin urmare, este recomandabil să alocați în mod strategic o putere maximă a procesorului unui client cloud, numai atunci când nu utilizați computerul.

Pentru a face acest lucru pe CrashPlan, faceți clic pe fila „Setări”, apoi pe „General”.

Creșteți cantitatea de putere a procesorului pe care clientul dvs. o poate folosi, mai ales dacă sunteți departe.

Cantitatea ideală de putere de procesare a procesorului pentru a oferi backup-uri și restaurări mari de date – ar trebui să fie în jur de 90-95%.

Dacă acest lucru interferează negativ cu performanța generală, puteți întotdeauna să reveniți la setări și să o tonificați puțin.

Faceți clic pe „Salvați” pentru a bloca configurația.

Pasul 5: Configurați frecvența

Majoritatea clienților de backup cloud presupun că munca dvs. este atât de valoroasă, aceștia acordă prioritate copiilor de rezervă ale celor mai recent modificate fișiere, cât mai curând posibil.

Pe CrashPlan, de exemplu, rata implicită face copii de rezervă noi după fiecare sfert de oră.

Cu această sincronizare, vi s-a promis protecția datelor în timp util și posibilitatea de a reveni cu ușurință la versiunile anterioare ale fișierului, cu fiecare modificare pe care o faceți.

Dar, iată prinderea – actualizările frecvente se traduc la utilizarea mai mare a procesorului de sistem.

Cu cât mai puține alocări de timp între actualizări sunt egale cu mai mult volum de muncă pe computer.

Pentru a limita sarcina de lucru, ar trebui să extindeți timpul implicit al frecvenței de rezervă.

Pentru a face acest lucru pe CrashPlan, de exemplu:

Extindeți Versiune noua intervalul până la o perioadă mai lungă, cum ar fi 8 ore sau cam.

Pasul 6: Configurare rețea

Conectivitatea la Internet, după cum probabil știți deja, este factorul principal care trebuie luat în considerare atunci când vine vorba de viteza și eficiența norului.

De obicei, se percepe pe larg că internetul rapid câștigă o performanță în cloud proporțional mai rapidă.

Deși acest lucru este valabil la un anumit nivel, performanța va rămâne constantă dacă viteza dvs. de internet depășește limita de lățime de bandă a serviciului cloud.

Cei mai buni furnizori de backup cloud își extind strategic centrele de date, pentru a crește capacitatea de lățime de bandă și, ulterior, livrează viteze bune de încărcare și descărcare..

În timp ce analizați strategia de infrastructură a furnizorului de servicii, este important să rețineți că puteți maximiza, de asemenea, ratele de transfer cloud, pentru a optimiza viteza și eficiența generală.

Nu uitați, în timp ce LAN este pentru transferuri de date printr-o rețea de zonă locală, WAN transferă date prin internet.

Le puteți edita pe amândouă și puteți configura viteze optime în funcție de conexiunea dvs. de internet și de performanța computerului.

În concluzie…

În prezent, presupun că ați observat deja că am conturat doar setările generale care se aplică majorității servicii de backup în cloud. Dacă aveți nevoie de un ghid de optimizare special pentru serviciul dvs., este recomandat să căutați setări suplimentare pe care le puteți regla, deoarece acestea diferă de la un serviciu la altul.

De asemenea, puteți accesa paginile de ajutor, întrebări frecvente și baze de cunoștințe ale furnizorului dvs. pentru a afla mai multe. Așadar, mergeți mai departe și anunțați-ne, în secțiunea de comentarii de mai jos, despre cum doriți să grăbiți backup-urile din cloud.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map