Cele mai multe programe antivirus securizate 2020: siguranță mai presus de toate

Securitatea vine în primul rând atunci când alegeți un antivirus. Deși utilizabilitatea, prețul și numărul de dispozitive acceptate sunt importante, totul este în zadar dacă protecția se reduce. Din software-ul pe care l-am testat în analizele noastre antivirus, aceste cinci domnii sunt supreme în materie de protecție.


În acest ghid pentru cel mai sigur antivirus, vom arunca unul dintre cel mai bun software antivirus pentru a vă oferi cele mai bune opțiuni de pe piață. Vom împărtăși modul în care am făcut selecțiile noastre, apoi vom compara rezultatele laboratorului cu testările noastre practice pentru a vă arăta cât de bine a funcționat un anumit antivirus.

În afara lotului, vă recomandăm cel mai mult Bitdefender, deoarece are scoruri de protecție excelente, tone de funcții și o interfață intuitivă, de pornit. În timp ce ne uităm la securitate aici, Bitdefender reușește să facă asta și orice altceva bine.

Mai multe despre:

  • Cel mai bun software antivirus 2020
  • Cel mai bun software gratuit de antivirus pentru 2020
  • Cel mai bun antivirus pentru Android 2020

Cel mai sigur software antivirus 2020

Alegerea celor mai sigure programe antivirus

Există o mulțime de factori care aleg alegerea software antivirus, de la capacitatea de utilizare la funcții și nu numai. Este totuși simplu pentru acest ghid. Securitatea este factorul nostru principal și orice altceva este secundar.

Evaluăm securitatea în două moduri: rezultatele laboratorului și testarea practică. Testarea noastră practică este rudimentară, folosind instrumente de testare consacrate disponibile online. Este o modalitate pentru noi de a folosi antivirusul este lumea reală și de a testa funcționalitatea de bază.

Acestea fiind spuse, rezultatele laboratorului sunt mai concludente, așa că le folosim ca factor principal la evaluarea securității. Ne referim la trei laboratoare independente care testează antivirusurile de câteva ori pe an folosind o lungă listă de malware real.

Numerele de protecție nu sunt însă singurul lucru la care ne uităm. Protecția suplimentară și proactivă este un alt domeniu de care ne preocupăm. Aceasta include protecție ransomware, protecție webcam, un firewall și un browser securizat.

Modurile de scanare sunt importante, de asemenea. Așteptarea noastră este că un antivirus va avea un sistem complet și scanări direcționate, deci mai mult decât acesta iese în evidență. În special, căutăm scanarea UEFI care să poată elimina legăturile cu adâncime.

Cu toate acestea, nu ne uităm la managerii de parole incluși, cu excepția celor din Kaspersky. În testarea noastră, acestea s-au pierdut în comparație cu cei mai buni manageri de parole. Dashlane este o opțiune mult mai bună și prima pe care o recomandăm (citiți recenzia Dashlane).

Zonele respective le împiedică pe toate celelalte, dar avem în vedere și prețul, capacitatea de utilizare generală și caracteristicile din acest ghid. Dacă un antivirus se înscrie în ele, dar are o protecție excelentă, acesta va fi în continuare inclus în acest ghid.

Vom trece mai întâi asupra securității pentru fiecare antivirus, apoi vom vorbi despre alte motive care ne plac. Cu acest lucru, să trecem la lista noastră cu cele mai sigure programe antivirus.

1. Cel mai sigur antivirus: Bitdefender

Bitdefender se află în mod continuu în topul rezultatelor laboratorului. A fost unul dintre doar patru antivirusuri care au obținut o certificare de nivel 1 în analiza spectrului complet al primului trimestru al MRG Effitas 2018, care a testat 337 de probe de malware pe 18 furnizori..

Alte laboratoare au raportat și numere impresionante. Bitdefender a blocat 100% din malware-ul de zi zero și răspândit în analiza AV-Test din aprilie. La acea vreme, media industriei era de 99,5 la sută.

Bitdefender-Interface

Comparative AV au găsit rezultate similare. Bitdefender a primit premiul Advanced +, cel mai înalt nivel posibil, în ceea ce privește performanța, detectarea fișierelor și eliminarea malware. În timpul testării sale din iunie, Bitdefender a blocat 99,8 la sută din malware-ul aruncat pe drum.

Testarea noastră practică reflectă aceste rezultate. Bitdefender a reușit cu 100 la sută să blocheze mostrele Amtso și Wicar. Testele au variat de la fișierul standard de test Eicar la un miner de criptocurrency JavaScript.

Bitdefender are și alte măsuri de protecție, inclusiv protecția ransomware și un browser securizat. Se numește browserul său sigur „Safepay”, care este utilizat pentru tranzacțiile online. Este o versiune separată a desktopului dvs. care va tăia toate conexiunile, altele decât cele active.

Alte motive pentru care ne place Bitdefender

Scorurile de protecție ale Bitdefender strălucesc, dar și celelalte caracteristici ale acestuia. Are una dintre cele mai bune interfețe antivirus pe care le-am văzut, folosind spațiul disponibil fără să ne simțim înfundat. Pe ecranul principal există o grilă pe care o puteți personaliza cu „acțiuni rapide”. Placile deschid din ecranul principal alte zone ale aplicației, precum rețeaua privată virtuală.

Există, de asemenea, profiluri pe care le puteți ajusta în client. Bitdefender vine cu câteva configurate din cutie, pe care le puteți personaliza în continuare. Profilele vor crește sau vor elimina protecția în anumite moduri, în funcție de sarcina pe care o îndepliniți. De exemplu, un profil de lucru va proteja împotriva schemelor de phishing. Profilele sunt opționale dacă nu doriți să le utilizați.

Bitdefender-Profil-Setări

Singurul dezavantaj al Bitdefender este prețul său. Puteți obține un plan pentru relativ ieftin, sau chiar gratuit, dacă doriți doar scanarea de bază. Planurile necostisitoare lipsesc caracteristici de protecție de bază, cum ar fi un firewall, și acceptă doar Windows. Este scump, dar vă recomandăm securitatea totală din opțiuni.

Puteți afla mai multe despre Bitdefender în review-ul nostru Bitdefender sau vă puteți înscrie cu o garanție de returnare de 30 de zile.

2. F-Secure

F-Secure este gât și gât cu Bitdefender în rezultatele laboratorului. S-a acordat o certificare de nivel 1 în analiza spectrului complet al primului trimestru al MRG Effitas 2018 și o certificare de nivel 2 în analiza T2. A căzut în testarea Q2 din cauza performanțelor slabe cu aplicații potențial nedorite, dar bunul simț ar trebui să blocheze cea mai mare parte a acestui lucru oricum.

S-a descurcat bine și cu alte laboratoare. Testul AV a considerat că este 100% eficient împotriva malware-urilor răspândite și de zero zile în evaluările sale din mai și iunie, care este peste 99,6% din media industriei. De asemenea, performanțele au fost bune, cu o încetinire de doar 12% la lansarea site-urilor web populare.

Interfață F-Secure

F-Secure a performat mai bine decât Bitdefender în rezultatele AV-Comparatives. A blocat 100 la sută din eșantioane, obținând un rating Advanced. AV-Comparatives i-a acordat doar două din trei stele posibile.

Laboratorii au convenit că F-Secure a returnat un nivel ridicat de falsuri pozitive. În testele AV-Comparatives March, F-Secure a avut 30 de pozitive false din cele 216 de probe utilizate. Trend Micro a fost a doua cea mai mare la doar nouă (citiți Trend Micro Antivirus + recenzie).

Totuși, testarea noastră practică a fost bună. F-Secure a blocat probele lui Wicar și cinci din cele șase din Amtso. A eșuat categoria de descărcare drive-by, dar fișierul a fost eliminat din mașina noastră înainte de a putea face rău.

Site-ul F-Secure Antivirus este blocat

F-Secure include un firewall, monitorizarea în timp real și protecția ransomware-ului cu planurile sale. Dacă achiziționați pachetul costisitor Total, veți primi și VPN Freedome. Este bine pentru un serviciu încorporat, potrivit cu o politică fără jurnale și cu sediul în Finlanda, care are legi stricte de confidențialitate.

Nu este la fel de bun ca alegerile noastre pentru cel mai bun VPN, în special ExpressVPN (citiți recenzia noastră ExpressVPN).

În mod ciudat, F-Secure nu include administratorul de parole cu niciun plan. Ar fi o excepție de la regula „fără administratorii de parole”. I-am acordat un rating ridicat în recenzia F-Secure Key și credem că va fi un mare plus pe viitor.

Alte motive pentru care ne place F-Secure

F-Secure are un instalator ușor, doar 1MB, care finalizează instalarea în mai puțin de un minut. Această abordare ușoară continuă pe interfață, care este una dintre părțile noastre preferate de F-Secure.

Clientul nu are nimic special, cum ar fi acțiuni rapide sau profiluri. În schimb, F-Secure își segmentează puterea, astfel încât utilizatorii să poată accesa numai funcțiile pe care le doresc. De exemplu, nu trebuie să accesați setările, dar puteți găsi o mulțime de personalizări acolo.

Instrumente F-Secure

F-Secure are, de asemenea, un manager online pentru toate dispozitivele tale. Deoarece accentul se bazează pe planuri cu mai mulți utilizatori, interfața browserului nu are decât sens. Puteți vizualiza starea dispozitivelor dvs., indiferent de ce mașină vă aflați și puteți configura acolo setările parentale.

Punctul de vânzare pentru F-Secure este totuși securitatea sa. Puteți afla mai multe despre asta în revizuirea noastră antivirus F-Secure sau vă puteți înscrie cu o garanție de returnare a banilor pentru 30 de zile.

3. Kaspersky Anti-Virus

Kaspersky este o includere interesantă pentru această listă. Are rezultate excelente în laborator, iar testarea noastră practică a fost impresionantă, dar există afirmații că spionează clienții și raportează către guvernul rus neprietenos al vieții private.

Acesta poate fi un caz de isterie legată de Rusia, având în vedere că problema pare să se concentreze doar pe S.U.A. Totuși am vrut să o notăm, mai ales dacă aveți în vedere să alegeți o copie a lui Kaspersky.

În timp ce confidențialitatea acesteia este discutabilă, protecția sa nu este. Kaspersky a primit o certificare de nivel 1 în analizele de spectru complet Q1 și Q2 ale MRG Effitas. Avira a fost singurul alt software care a obținut acea certificare de două ori la rând.

Interfață antivirus Kaspersky

Kaspersky a trecut de asemenea prin simularea bancară aspră pe care o are MRG Effitas. Două treimi din antivirusurile supuse acestui test au eșuat, inclusiv F-Secure.

Testarea noastră practică a fost bună, dar nu la fel de bună ca F-Secure sau Bitdefender. Kaspersky nu a reușit două din cele șase teste de la Amtso și trei din cele 13 de la Wicar. Odată ce fișierele au fost descărcate, Kaspersky le-a identificat și le-a eliminat.

Kaspersky are o serie de caracteristici de protecție. Acesta include un browser securizat, monitorizare în timp real, un firewall, protecție împotriva phishing, protecție ransomware, protecție webcam și multe altele. V-am recomandat-o în ghidul nostru despre cum vă asigurați camera web.

Kaspersky tracker blocker

Alte motive pentru care ne place Kaspersky

Kaspersky îți oferă multe pentru banii tăi. Planurile sunt ieftine, sub 50 USD pentru cel mai înalt nivel de pe cinci dispozitive și sunt livrate cu un manager de parole, VPN și Safe Money, un browser securizat similar cu Safepay.

Kaspersky-Safe-Bani

Password Manager Kaspersky a fost unul dintre alegerile noastre pentru cel mai bun manager de parole. Este excelent în ceea ce privește ușurința în utilizare și caracteristicile și, pentru un software încorporat, ne place foarte mult. Puteți afla mai multe în recenzia Kaspersky Password Manager.

VPN-ul nu este atât de fierbinte. Kaspersky Secure Connection este doar o redimensionare a Hotspot Shield, un furnizor VPN pe care l-am evaluat drept „corect” în recenzia noastră de Hotspot Shield. Ușurința de utilizare și caracteristicile sale sunt decente, dar o politică de confidențialitate îngrijorătoare o face o alegere slabă pentru un VPN.

Cu toate acestea, este opțional. Kaspersky are suficiente funcții pentru a justifica cu ușurință prețul, inclusiv un produs de curățare a confidențialității care îți mătuiește fișierele pentru identificarea datelor. Este un antivirus excelent, cu un preț redus, set de funcții excelente și scoruri de protecție supreme.

Puteți afla mai multe în recenzia noastră completă Kaspersky Anti-Virus sau vă puteți înscrie cu o garanție de returnare de 30 de zile.

4. Securitatea Norton

Norton Security s-a descurcat la fel de bine ca și Kaspersky și F-Secure în rezultatele laboratorului .. MRG Effitas i-a acordat o certificare de nivel 1 în analiza de spectru complet T2 și o certificare de nivel 2 în analiza sa 1.

Deși nivelul 2 este o certificare mai mică, ceea ce înseamnă că antivirus a blocat cel puțin 98 la sută din malware, Norton abia a făcut-o în testarea Q1. O cantitate mică de blocare comportamentală, în jur de 2%, a reprezentat scufundarea lui Norton.

Norton-Interface

Cu toate acestea, este clar că protecția este excelentă. Testul AV a considerat că este 100% eficient împotriva malware-ului de zi zero și răspândit în aprilie, care a fost peste media de 99,5% din industrie. Între cele două tipuri de atacuri, testul AV a testat peste 5.600 de probe.

AV-Comparative au arătat blocaje de 100 la sută și în testele sale de mai. În ciuda performanței excelente, Norton a suferit aceeași problemă fals pozitivă pe care a făcut-o F-Secure. Nu a fost la fel de rău, totuși, întorcând 11 falsuri pozitive din 80.

De asemenea, Norton are toate măsurile de protecție proactive pe care ne place să le vedem. Include protecție ransomware, protecție împotriva phishing și un firewall care se adaptează programelor pe care le utilizați frecvent, care se conectează la internet.

În cazul în care, din anumite motive, malware-ul se conectează la aparatul dvs., Norton vă va curăța dispozitivul gratuit sau vă va oferi o rambursare completă. 100% din garanția Norton este unul dintre punctele cele mai puternice.  

Alte motive pentru care ne place Norton Security

Symantec este o companie mare și asta înseamnă că Norton poate oferi o listă lungă de planuri. Prețul său este egal cu alți furnizori, în jur de 30 USD pentru protecție de bază și în jur de 50 USD pentru mai multe dispozitive și o suită premium, dar oferă un pachet de securitate mai ridicat pe care puțini alți furnizori îl au.

Puteți integra routerul LifeLock sau Norton și VPN cu Security Deluxe. Pentru 300 de dolari anual, veți obține toate caracteristicile Deluxe, cu suport pentru până la cinci dispozitive și până la 1 milion USD în rambursarea fondurilor furate.

Norton-Setup-Obligatoriu

LifeLock are și protecție proactivă împotriva furtului de identitate. Obțineți alerte pentru numărul dvs. de securitate socială și credit, activitatea bancară și cardul de credit suspect, 401 (k) și activitatea de investiții, infracțiuni comise pe numele dvs. și un raport de credit anual de la trei birouri.

Chiar și cu toată această protecție, este o idee bună să urmăm cele șase sfaturi pentru a preveni furtul de identitate.

Norton are câteva probleme, inclusiv o bară de instrumente enervantă și o extensie a browserului, dar, în general, experiența utilizatorului și nivelul de protecție depășesc aceste contra. Puteți afla mai multe în recenzia noastră de securitate Norton sau puteți încerca cu o garanție generoasă de returnare de 60 de zile.

5. ESET NOD32

ESET a avut rezultate mixte în testarea în laborator. Unele teste îl laudă cu scoruri excelente de protecție, în timp ce în altele se încadrează. Totuși, testarea noastră practică a fost impresionantă, iar multiplele opțiuni de scanare ESET și gestionarea programelor malware le câștigă un loc pe lista noastră.

Ca și în cazul Norton, ESET a primit o certificare de nivel 1 în testul Q2 al MRG Effitas și o certificare de nivel 2 în testul Q1. Rata de detecție inițială în testarea Q1 a fost bună, dar nu excelentă. ESET a ratat două probe din cele 337 testate, a blocat alte două în 24 de ore și a blocat comportamental altul.  

Interfață ESET NOD32

Cu toate acestea, alte laboratoare au avut câteva probleme. Testul AV a considerat că este 100% eficient împotriva malware-urilor răspândite, dar s-a împiedicat de atacurile de zero zile. A blocat doar 97,9 la sută în noiembrie 2017 și 98,9 la sută în decembrie, sub media industriei de 99,5 la sută.

AV-Comparatives a găsit o rată de blocaj de 99,1 la sută în perioada februarie-iunie 2018, când a monitorizat ESET. Cu toate acestea, există o variație în testare, iar scorul a fost scăzut în cea mai proastă lună, aprilie, care a avut o rată de protecție de 98,2 la sută..

ESET a blocat toate eșantioanele pe care le-am folosit în testarea hands-on – șase de la Amtso și 13 de la Wicar. Ne place ca ESET să vă anunțe că funcționează. Alte antivirus funcționează în fundal și nu oferă niciun indiciu că o amenințare a fost blocată.

Gestionează în special aplicațiile potențial nedorite. În timpul instalării, puteți alege dacă ESET ar trebui să vă anunțe despre PUA sau să le blocheze automat. Când am descărcat unul, ESET ne-a notificat și ne-a întrebat dacă vrem să procedăm.

Aplicație ESET NOD32 potențial nedorită

Modurile de scanare sunt, de asemenea, impresionante. ESET poate scana la nivel de fișier, impresionant, având în vedere că unele antivirusuri nu pot atinge chiar folderele. De asemenea, are o scanare UEFI cuprinzătoare pentru a prinde orice malware care a funcționat prea adânc în sistemul de operare.

Alte motive pentru care ne place ESET

Interfața ESET, în special în scanare, funcționează bine. Puteți trage și arunca un fișier sau un folder în interfață și o scanare va începe imediat. Este un mod mai intuitiv de a gestiona scanările direcționate decât navigarea printr-o ierarhie de folder.

Setări de scanare ESET NOD32

Dacă treceți peste pachetul de protecție NOD32 de bază, veți primi funcții suplimentare. Internet Security include un browser bancar securizat care separă desktopul normal de cel bancar. Ca și Bitdefender, acesta taie toate conexiunile în afara sesiunii dvs. bancare.

Puteți adăuga un strat suplimentar de protecție ransomware dacă ridicați Smart Security. Include criptare de fișiere, ceea ce înseamnă că orice dosar, fișier sau amovibil poate fi protejat dacă primiți ransomware și încearcă să le prindă.

Setări de instalare ESET Smart Security

De asemenea, toate planurile sunt ieftine, atât timp cât ai nevoie doar pentru a proteja un singur dispozitiv. ESET are o schemă de prețuri ciudată în comparație cu alte antivirusuri principale, permițându-vă să alegeți numărul exact de dispozitive de care aveți nevoie și să încarcați 10 USD pe.

Totuși primiți foarte mulți bani, dar nu cel mai puțin este o interfață intuitivă. În această privință, nu există AVG (citiți recenzia AVG), dar este totuși bine. Puteți afla mai multe în recenzia noastră ESET NOD32 sau puteți încerca cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Gânduri finale

În general, Bitdefender, Kaspersky și F-Secure sunt cele mai sigure antivirusuri de pe piață. De asemenea, ESET și Norton sunt bune, dar există câteva contrari care ne împiedică să le recomandăm în partea de sus a acestei liste.

Cybercrime devine din ce în ce mai rampant și un antivirus puternic este primul pas pentru protejarea împotriva acestuia. Un manager de parole vă ajută mult, de asemenea, să vă protejeze împotriva atacurilor de forță brută și a cheyloggerilor.

Ce antivirus utilizați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me