Cele mai mari zece riscuri majore asociate cu stocarea în cloud

Aici, la Cloudwards.net, vrem să ne asigurăm că toată lumea folosește cel mai bun serviciu de stocare și backup în cloud pentru circumstanțele și nevoile lor. Deși credem că norul este cel mai bun lucru din toate punctele de vedere, nu ne-am face treaba corect dacă nu am recunoaște riscurile folosirii norului pentru stocarea de date, colaborare și orice altceva vă puteți gândi. Este, până la urmă, o tehnologie relativ tânără și mulți își găsesc încă drumul.


Mai jos veți găsi o listă cu 10 riscuri majore asociate în mod obișnuit cu stocarea în cloud. Deși fiecare dintre acestea ar trebui să fie ceva de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un serviciu de stocare în cloud sau un serviciu de backup online, nu toate problemele de mai jos sunt o problemă la fel de mare pe cât sunt făcute. Majoritatea companiilor din cloud care merită sărea lor au găsit modalități de a le anula sau de a le evita într-un fel sau altul, iar consumatorii dispuși să facă cumpărături pot găsi cu ușurință serviciul perfect.

Altcineva are datele


© Chris Watterston

Să scoatem cel mai mare elefant din cameră mai întâi: acum veți găsi oameni de pe Internet înarmați cu sloganul „nu este nor, ci doar computerul altcuiva”. Deși este adevărat în sensul cel mai strict, este o simplificare brută.

Pentru unul, datele dvs. sunt împrăștiate pe mai multe servere, cu pachete diferite în locații diferite. În plus, cele mai multe companii de stocare cloud decente vor avea protocoale pentru protejarea datelor dvs. și chiar în cazul unui cyberattack sau al unui mandat guvernamental, datele dvs. vor rămâne în siguranță și sigure..

Dacă aceasta este una dintre preocupările dvs. majore, totuși, poate doriți să luați în considerare utilizarea oricăreia dintre cele mai bune servicii cloud din cunoștințele noastre zero pentru a vă păstra datele în siguranță. Avem o explicație detaliată despre ce este „cunoașterea zero”, dar se reduce la faptul că dumneavoastră, și numai dvs., aveți cheile datelor dvs. Dacă nu partajați parola cu nimeni, nimeni altcineva nu va putea accesa orice ați stocat.

Tehnologie partajată

Deși datele din cloud nu sunt partajate, facilitățile în care sunt adăpostite sunt. Deși cu măsurile de securitate adecvate în vigoare, acest lucru nu ar trebui să dovedească o problemă, există șansa ca faptul că un fișier rău încărcat pe același server pe care îl au datele dvs. ar putea să vă afecteze. Este rar, dar se știe că s-a întâmplat.

Cu siguranță, lipirea cu un furnizor care ia sfințenia datelor vă ajută în mod serios. Cu toate acestea, dacă aceasta este o problemă importantă pentru dvs., ați putea lua în considerare configurarea propriului nor privat printr-un NAS. Deși nu este ieftin, este cel mai bun mod de a vă asigura că datele dvs. sunt complet ale voastre.

Întreruperile

O ultimă problemă cu hardware-ul cloud este că există o șansă, deși una mică, ca serviciul cloud pe care îl utilizați să aibă o întrerupere. Deși este extrem de rar, există câteva exemple de bug-uri de rupere a serverului în centrele cloud care au eliminat serviciul.

Deși această întâmplare ar fi un dezastru (deoarece știți doar că s-ar întâmpla atunci când aveți nevoie de datele dvs. stocate cel mai mult), multe dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud pe care vă recomandăm au ​​funcții de siguranță încorporate (cum ar fi dublarea datelor dvs.) sau pur și simplu nu au un istoric de întreruperi.

Intruziune guvernamentală

Trăim în epoca statului de supraveghere, iar guvernele își alocă zilnic tot mai mult puterea de a verifica ce fac cetățenii lor online. Din fericire, mulți furnizori de servicii cloud s-au dovedit mai mult decât capabili să anticipeze aceste încălcări ale vieții private prin creșterea securității în cloud sau prin simpla configurare a magazinului în altă parte.

Încă de când Edward Snowden a suflat fluviul asupra practicilor ANS, multe companii de stocare în cloud s-au ridicat și și-au mutat operațiunile de pe țărmurile americane. Întrucât nicio măsură de securitate luată de nicio companie nu poate corespunde puterii unui mandat, Cloudwards.net recomandă să nu stocați datele dvs. la un furnizor din SUA și să optați în schimb pentru țări favorabile vieții private.

Locația serverului

Ceea ce ne aduce într-un alt punct: întrucât legile privind confidențialitatea diferă în toată lumea, se plătește să vă asigurați că țara în care vă stocați datele respectă toate cerințele dvs. Dacă puteți găsi, de asemenea, o locație care vă oferă o viteză bună de conectare, acesta este un bonus major.

Acesta este unul dintre motivele pentru care recomandăm Sync.com (probabil cel mai bun serviciu pentru securitate, după cum puteți citi în recenzia noastră Sync.com) și pCloud (un alt serviciu cu caracter de confidențialitate, consultați recenzia noastră pentru pCloud pentru mai multe detalii), care au sediul central în Canada și, respectiv, în Elveția. Ambele țări au legi de confidențialitate etanșe care sunt garantate pentru a vă păstra datele în siguranță.

Stocarea datelor dvs. peste hotare nu reprezintă un obstacol real datorită Internetului, deși dacă doriți să vă ascundeți amprenta digitală și să păstrați datele ascunse în siguranță, puteți consulta oricare dintre cei mai buni furnizori VPN pentru a afla cum să faceți asta. Dacă nu sunteți sigur ce este o VPN, vă oferim și garanții.

Criminalitatea cibernetică


© Mădălin Matica

Pentru a completa lista noastră de probleme de securitate, să vorbim puțin despre infracțiuni informatice. Încă de la marele atac de ransomware WannaCry, lumea a fost la un pas în ceea ce privește hackerii, iar consumatorii ar trebui să fie conștienți de faptul că nu toți furnizorii de stocare în cloud sunt creati egali când vine vorba de securitate..

Dropbox este cel mai mare infractor, cu o istorie lungă a încălcărilor în materie de securitate (motiv pentru care recomandăm mai multe alternative Dropbox pentru conștientizarea securității). Pentru a vă asigura că nimeni nu vă fură datele, aveți nevoie de un furnizor care să ofere o criptare bună, să nu înregistreze datele și să păstreze personalul departe de ID-urile consumatorilor. Consultați lista noastră cu cele mai sigure servicii de stocare cloud pentru unele companii pe care le recomandăm.

Proprietatea datelor

Deși presupuneți că stocarea datelor online nu vă afectează dreptul de proprietate asupra acesteia, mai mulți avocați au ridicat problema în trecut și se poate presupune că o vor face în viitor. Deși este în mare parte o problemă în Statele Unite, care este fericit de litigii, trebuie să verificați acordul de licență ori de câte ori vă înscrieți pentru un serviciu..

Deoarece parlamentarii continuă să acopere această tehnologie relativ nouă, această întreagă întrebare rămâne foarte mult în flux. Dacă această întrebare este una dintre cele care vă mențin noaptea (deși, din nou, un furnizor decent vă va oferi un contract care precizează clar cine deține datele stocate), asigurați-vă că vă păstrați ochii lipiți de Cloudwards.net în timp ce urmăm această chestiune îndeaproape.

Răspundere juridică


© PRSA-NY

În plus față de întrebarea anterioară, dacă dețineți datele, serviciul de stocare răspunde legal pentru acesta dacă se dovedește a încălca legile locale? Această întrebare se va dovedi din ce în ce mai relevantă, deoarece guvernele extind rețelele de supraveghere și este probabil ca peisajul cloud să vadă unele schimbări majore pe măsură ce se dezvoltă această întrebare..

Așa cum este acum, a te asigura că nimeni, dar nu poți citi datele, este cea mai bună apărare împotriva repercusiunilor legale. Criptarea datelor înainte de a le trimite în cloud este cel mai bun pariu, mai ales dacă merge în tandem cu utilizarea oricăruia dintre furnizorii noștri siguri..

Fără suport


© Aventurile ulterioare ale lui Serafim Șapte și ale Vampirului Eva

Probleme legale, deoparte, mulți consumatori au avut probleme în trecut atunci când au abordat orice probleme apărute cu stocarea în cloud. Adesea, suportul tehnic ar fi lent sau chiar inexistent. 

Deși unii furnizori încă lipsesc în această privință (puteți citi totul despre un exemplu în recenzia noastră Dropbox), cei mai mulți s-au prins de atitudinea orientată către servicii care face companiile bune. Oricare dintre cele mai bune servicii de backup online, de exemplu, va oferi asistență de e-mail și telefon. Dacă asistența la căderea unei pălării este o prioritate pentru dvs., există un serviciu acolo care răspunde perfect nevoilor dumneavoastră.

Standarde concurente

Nu în ultimul rând, o problemă majoră în peisajul cloud este faptul că nu există nicio reglementare. Companiile din cloud pot face aproape orice doresc, iar multe servicii par să existe doar pentru a exploata naivitatea oamenilor cu privire la toate lucrurile tehnologice (Hola VPN este un exemplu deosebit de greoi).

În același timp, lucrul la o ardezie atât de goală înseamnă că companiile sunt libere să experimenteze, iar unele pot aduce servicii cu adevărat revoluționare. Am mai menționat Sync.com înainte ca standardul de aur atunci când vine vorba de securitate, dar un serviciu precum Carbonite, de exemplu, a mutat cu adevărat postările obiective pentru întreaga industrie când vine vorba de funcțiile de rezervă, după cum puteți citi în pagina noastră Revizuirea carbonitului.

Deși alegerea serviciului potrivit pentru dvs. poate fi greu datorită tuturor copacilor care stau în calea acelei păduri, aici la Cloudwards.net suntem dedicați să vă oferim cele mai bune recenzii de stocare în cloud, recenzii de backup online, precum și VPN minuțios recenzii pe Internet. Dacă aveți întrebări cu privire la riscurile descrise mai sus, nu ezitați să ne informați în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map