Cele mai bune servicii de gestionare a norului către cloud 2020

Migrarea fișierelor de stocare în cloud de la un furnizor la altul nu trebuie să fie aproape la fel de anevoioasă pe cât ți-ai putea imagina. Opțiunile noastre pentru cele mai bune servicii de transfer de date bazate pe cloud – cunoscute și sub denumirea de gestionare cloud-to-cloud – pe care le vom prezenta într-o clipă, fac ca schimbarea alegerilor dvs. să fie o decizie mult mai ușoară.


Și aceasta este o veste bună, deoarece de la instrumentele unice, precum cele detaliate în cel mai bun ghid al nostru de stocare în cloud, la serviciile construite folosind platforme IaaS cloud precum Amazon S3, nu există astăzi lipsuri de opțiuni de a găzdui fișiere online. O decizie în cloud care pare inteligentă într-o zi ar putea să nu arate atât de bine mai târziu, deoarece intră în joc noi alternative Dropbox și serviciile necompetitive se elimină.

Folosind un instrument de migrare în cloud, puteți spori puterea propriului consumism, deoarece nu există nimic care să vă împiedice să vă luați rapid fișierele – și banii – la un alt serviciu.

Pentru profesioniștii IT responsabili de gestionarea migrației de date a afacerii și a eforturilor de backup pentru aplicații web, instrumentele de transfer de date cloud sunt, de asemenea, o modalitate de a limita șansa de eroare, asigurându-se că niciun fișier sau dosar nu pierde.

Din păcate, opțiunile pentru instrumente capabile de transfer de date sunt foarte subțiri la momentul scrierii. Într-adevăr, există doar unul pe care ne-am mulțumit să-l numim cu adevărat bun și care este alegerea noastră de top: Multcloud. Înainte de a înțelege de ce ne place Multcloud, în mod special, cel mai bun instrument de transfer pentru stocarea în cloud, să vorbim despre ce criterii am căutat în elaborarea acestui articol.

Ce face cel mai bun serviciu de transfer de date bazat pe cloud?

Există câteva aplicații diferite pentru software-ul de transfer de date din cloud acolo, majoritatea bazate pe web. Unele instrumente, inclusiv trei picături de mai jos, sunt concepute doar pentru transferul în vrac, util pentru migrările de date unice. Altele, după cum am menționat, pot fi de asemenea folosite pentru a crea relații automate de transfer de fișiere între nori, prin care ne referim la sincronizarea fișierului unidirecțional sau bidirecțional.

Având în vedere acest lucru, una dintre considerentele noastre în elaborarea acestui articol a fost o serie de funcții de transfer de fișiere. Acesta este motivul pentru care ne place foarte mult MultCloud, care poate face totul. Fiecare alt instrument pe care l-am evaluat este limitat în comparație.

De asemenea, am avut în vedere numărul de servicii acceptate. La urma urmei, un instrument de transfer de date capabil altfel nu vă ajută bine dacă nu acceptă opțiunile de stocare în cloud de care aveți nevoie. Sunt favorizate și cele care acceptă protocoale precum WebDAV și FTP / SFTP, deoarece aceste protocoale înseamnă mai multe opțiuni, inclusiv mutarea datelor de la un server premisă la un server cloud

Valoarea a fost, de asemenea, cântărită la clasarea serviciilor de transfer de date bazate pe cloud. Instrumentele costisitoare fac trecerea de la o opțiune de stocare prea scumpă, cum ar fi Dropbox Professional, la o ofertă mai bună, mult mai puțin atrăgătoare, indiferent dacă sunteți un utilizator de origine sau de afaceri. Din păcate, valoarea este un domeniu de slăbiciune specială pe această piață, cu atât mai mult decât caracteristici.

În cele din urmă, ne-am uitat la viteza transferului de date. Nimănui nu-i place să fie ținut în așteptare, până la urmă. Pe această notă, este timpul să ne ocupăm de metodologia noastră și să mergem la alegeri.

1. MultCloud

Multcloud poate fi utilizat pentru a transfera fișiere individuale de la un serviciu cloud la altul sau pentru a efectua transferuri de fișiere în vrac. În plus, poate fi utilizat pentru a configura relațiile de sincronizare, ceea ce înseamnă că pe măsură ce fișierele se adaugă sau se editează pe o unitate cloud, aceste adăugări și modificări se transferă la cealaltă.

Sincronizarea unidirecțională vă permite să faceți backup pentru serviciile dvs., de exemplu, reproducerea fișierelor stocate în Google Drive pe Amazon S3. Pentru cei care utilizează Google Docs pentru a crea conținut, configurarea unui backup de fișiere poate ușura o mulțime de griji (citiți recenzia Google Drive).

Google DrivedropboxAfaceri DropboxEgnyte Connect
OneDriveOneDrive pentru afaceriAmazon DriveAmazon S3
CutiepCloudMediaFireUn drum
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

MultCloud nu are toate serviciile de stocare în cloud pe care le-am putea dori. Cu toate acestea, cu peste 30 de opțiuni, posibilitățile abundă. Opțiunile mainstream precum Dropbox, Google Drive și OneDrive sunt acolo, împreună cu favoritele de afaceri Box și Egnyte Connect (citiți recenzia noastră pentru Egnyte Connect pentru a afla de ce credem că este mai bine dintre cele două).

Două dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud de cunoștințe zero sunt de asemenea reprezentate în pCloud și MEGA. Dintre instrumentele IaaS de top, doar Amazon S3 și Backblaze B2 sunt acceptate direct. Există totuși WebDAV, FTP și SFTP, ceea ce deschide mult posibilitățile, lucru pe care îl atingem mai mult în recenzia noastră MultCloud.

Alte motive pentru care ne place MultCloud

Costul serviciului cu MultCloud este mai mult decât rezonabil, la doar 7,99 USD pe lună sau 69,99 USD pe an. Există, de asemenea, o versiune gratuită limitată, deși vine cu un plafon lunar de 2 TB la transferurile de date și rulează mai lent decât dacă plătiți.

În ceea ce privește acest ultim punct, serviciul de abonare cu MultCloud înseamnă că transferă chug de-a lungul frumos, datorită capacității de a rula până la 10 fire de transfer de date concomitent. Nu există niciun plafon pentru transferuri.

2. CloudHQ

CloudHQ oferă un scop similar cu MultCloud. Cea mai mare diferență este că CloudHQ poate fi utilizat doar pentru sincronizarea cloud-to-cloud. Nu există nicio opțiune pentru transferuri unice, așa că, dacă este nevoie de migrația de date de care aveți nevoie, va trebui să luați în considerare oricare dintre celelalte patru opțiuni din acest roundup.

După cum puteți citi în revizuirea noastră CloudHQ, serviciul nu vă permite să partajați sau să previzualizați fișiere. În timp ce considerăm că este ceva supărător, împărtășirea și previzualizarea fișierelor se poate face cu alte instrumente, Otixo fiind o opțiune decentă pentru managementul multi-cloud (citiți recenzia noastră Otixo).

Pentru sincronizări simple sau unidirecționale, CloudHQ funcționează excelent, chiar dacă considerăm MultCloud un instrument mai bun, în general. Este ușor de utilizat și acceptă o gamă largă de servicii cloud.

Acestea includ opțiunile standard de stocare în cloud de care majoritatea oamenilor sunt conștienți, cum ar fi cele trei mari. pCloud nu este acceptat, dar conectivitatea WebDAV este compatibilă cu pCloud (citiți recenzia noastră pCloud).

Google DrivedropboxAfaceri DropboxEgnyte Connect
OneDriveOneDrive pentru afaceriAmazon DriveAmazon S3
CutiepCloudMediaFireUn drum
HubicSugarSyncHiDriveBackblaze B2
CloudMeOwnCloudMEGAYandex.Disk

De asemenea, veți găsi multe alte instrumente bazate pe web, inclusiv Evernote și OneNote, ceea ce considerăm a fi cele mai bune două aplicații de luare a notelor în general.

Alte motive pentru care ne place CloudHQ

Întreaga experiență a utilizatorului este simplificată și simplă cu CloudHQ, chiar dacă o parte a acestei simplități vine ca urmare a caracteristicilor limitate. Majoritatea utilizatorilor, chiar și începători, nu ar trebui să aibă probleme în configurarea operațiunilor de sincronizare în câteva minute, indiferent dacă se sincronizează doar câteva foldere sau unități cloud întregi.

Costul CloudHQ nu este în niciun caz grav, deși dacă credeți că va fi mai ieftin decât MultCloud pentru că face mai puțin, vă gândiți greșit. Un plan personal CloudHQ costă în jur de 20 USD pe lună. Există, de asemenea, un plan de afaceri pentru până la trei utilizatori și 50 USD pe lună. Utilizatorii suplimentari costă suplimentar.

3. CloudFuze

CloudFuze asigură migrarea cloud de la un serviciu la altul. Din păcate, nu există nicio opțiune pentru sincronizarea fișierelor în desfășurare. Faptul că CloudFuze se află pe locul trei pe această listă, ca să fiu sincer, are de-a face mai ales cu faptul că nici cea de-a patra și a cincea selecție nu sunt și sunt mai scumpe pentru a porni.

Pentru cei care au nevoie de un instrument de migrare profesională a datelor, experiența web oferită de CloudFuze este simplificată și migrațiile rulează rapid.

CloudFuze acceptă și o gamă bună de servicii, cu aproximativ 30 în total. Aceasta include instrumente personale personale, conturi multi-utilizatori și instrumente cloud de întreprindere. Serviciile de stocare în cloud sunt Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box și Egnyte Connect.

Există, de asemenea, unele incluziuni mai puțin sterline. Apoi, din nou, nu multe servicii de stocare în cloud urlă „migrează” mai tare decât discul Yandex deficitar de securitate (citiți recenzia noastră de disc Yandex). SugarSync și Amazon Drive sunt de asemenea incluse.

Amazon S3 și Wasabi, două dintre cele mai bune servicii IaaS, sunt acceptate, la fel și WebDAV. Cu toate acestea, FTP și SFTP nu trebuie să țină cont de alte opțiuni pentru migrarea serverului.

Alte motive pentru care ne place CloudFuze

Costul CloudFuze nu pare a fi o mare afacere, dar este o afacere mai bună decât Cloudsfer sau Mover.io. Prin urmare, îl vom numi un „plus”, chiar dacă nu este unul foarte convingător.

Există trei abonamente din care puteți alege: Basic, Standard și Advanced. CloudFuze Basic costă 9,99 USD pe lună pentru 50 GB de transfer de date. Vă puteți înscrie anual, în schimb, pentru 99 USD. CloudFuze Standard vă oferă 100 GB lățime de bandă de transfer în fiecare lună pentru un cost de două ori, în timp ce planul Advanced are un plafon de 200 GB pe lună, de 3,5 ori mai mult.

În mod ciudat, CloudFuze nu are opțiunea de a transfera mai mult de 200 GB. Dacă mai aveți de mutat, veți dori să luați în considerare una dintre următoarele două alegeri.

4. Cloudsfer

Cloudsfer nu acceptă tot atâtea servicii cloud în comparație cu celelalte opțiuni din acest articol, dar cele 20 pe care le face sunt toate alegeri populare. Compania susține că este capabilă să se ocupe de orice dimensiune a migrației și are 16 ani de experiență pentru a banca.

Aplicația web folosită pentru gestionarea migrațiilor funcționează suficient de bine și puteți programa migrații, rula filtre de fișiere și genera rapoarte pentru a gestiona lucrurile. De asemenea, sunt acceptate migrațiile cu mai mulți utilizatori și delta, astfel încât este foarte mult să vă placă.

Cea mai mare plângere este aceeași pe care o avem pentru fiecare serviciu de migrare în cloud pe care l-am testat în afară de MultCloud: nu sunt suficiente opțiuni de transfer de fișiere. În acest caz, cum ar fi CloudFuze și Mover.io, lipsa sincronizării de la nor la nor ne determină să ne clătim din cap.

Pentru serviciile de stocare acceptate, veți găsi Amazon S3, Backblaze B2 și Microsoft Azure acceptate, ceea ce înseamnă că există mai multe opțiuni IaaS decât CloudFuze. WebDAV și FTP / SFTP sunt de asemenea opțiuni.

Marile nume ale Dropbox, Google Drive și OneDrive sunt acolo, dar, în mod surprinzător, Egnyte Connect nu este. Box, Amazon Drive și MEGA completează lista de nume recunoscute.

Veți găsi, de asemenea, câteva servicii de socializare precum Facebook, Instagram și Flickr acceptate ca conexiuni.

Alte motive pentru care ne place Cloudsfer

În loc de un preț fix, Cloudsfer percepe taxă pe gigabyte. Cu toate acestea, există o taxă minimă pentru 8 GB, care este în planul Cloudsfer Personal. Costul pentru 8 GB este de 6 USD, ceea ce se ridică la 0,70 USD pe gigabyte. Există, de asemenea, un plan de afaceri Cloudsfer cu un transfer minim de 25 USD pentru 20 GB.

Pentru ambele planuri, puteți transfera mai mult dacă aveți nevoie și cu cât vă deplasați cu atât mai bine vor fi ratele dvs. Cu Cloudsfer Personal, ați ajuns la 200 GB pentru 110 USD, ceea ce scade rata la 0,55 USD pe gigabyte. Cu Cloudsfer Business, puteți transfera până la 1000 GB pentru 770 USD sau 0,75 USD pe gigabyte.

Nici rata nu sugerează valoare prin nicio întindere a imaginației, dar cel puțin există o opțiune de a transfera mai mult de 200 GB la care ați fost conectat cu CloudFuze. De asemenea, tarifele sunt mult mai bune decât cea de-a cincea și ultima selecție, Mover.io.

Pe lângă opțiunea de abonare, puteți contacta Cloudsfer pentru un plan personalizat. Pentru acele companii care au nevoie de ajutor în gestionarea migrațiilor, acesta este un serviciu pe care compania este dispusă să îl ofere și pentru un preț.

5. Mover.io

Mover.IO a fost una dintre primele înregistrări pe piața migrației cloud și din această cauză rămâne o alegere populară. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de caracteristici, ca orice alt serviciu de transfer de date, nu este MultCloud.

De asemenea, costă 20 de dolari pe utilizator pe lună și vine cu doar 20 GB lățime de bandă de transfer. Fiecare gigabyte suplimentar depășește aceste costuri și un dolar suplimentar. Asta înseamnă că transferul de 1 TB de date vă va întoarce în jur de 1000 USD.

În acest moment, vă întrebați probabil de ce chiar ne-am deranjat să includem Mover pe această listă. Ei bine, ca să fim sinceri, aveam nevoie de cinci servicii, chiar dacă în cele din urmă nu putem decât să recomandăm cu sinceritate unul.

Costuri scăzute la o parte, în general, Mover.io oferă o experiență bună a utilizatorului cu o securitate puternică pentru a vă proteja fișierele, inclusiv criptarea end-to-end. Atât serviciile cloud, cât și serverele locale sunt acceptate, de asemenea. Printre nume se numără Egnyte Connect, OneDrive, Google Drive, Dropbox, Box și chiar serviciul nostru preferat IaaS cloud, Rackspace Cloud Files.

Alte motive pentru care ne place Mover.io

Ei bine, are acel nume de domeniu .io.

Gânduri finale

Urăm să dezamăgim, dar când vine vorba de migrarea și sincronizarea datelor din cloud în cloud, opțiunile sunt puține și între ele. Abilitățile de a efectua transferuri de date în vrac de o dată și sincronizare de la cloud la cloud și de a rula tot ceea ce cu zece fire de transfer de fișiere simultan, fac ca MultCloud să iasă în evidență de mulțime.

Celelalte patru servicii sunt limitate și, în cazul CloudFuze, Cloudsfer și Mover.io, sunt prea scumpe. Într-adevăr, Multcloud are destul spațiu pentru îmbunătățiri. Cu toate acestea, este posibil ca aceste îmbunătățiri să dureze mult, cu excepția cazului în care competiția își îmbunătățește jocul.

Desigur, suntem întotdeauna deschiși la alte opinii și ne-ar plăcea să auzim despre instrumentele pe care le-am fi ratat. Împărtășește-ți mai jos gândurile cu privire la transferurile de date din nor la nor și mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me