Cele mai bune instrumente de dezvoltare a jocului: Cum să îți faci propriul joc

Pe măsură ce îți croiești drumul prin cel mai recent blockbuster al consolei, nu te-ai întrebat, fără îndoială, că arunca controlerul și vei construi singur un joc. Punerea în practică a ideilor dvs. este totuși o sarcină descurajantă, motiv pentru care am reunit acest articol pe cele mai bune instrumente de dezvoltare a jocului.


Dezvoltarea jocului este văzută ca o disciplină provocatoare în care trebuie să fie nevoie, care necesită stăpânirea limbajelor de programare arcane și ani de studiu. Totuși, din ce în ce mai mult, instrumentele de dezvoltare a jocurilor ușor de utilizat sunt ușor de făcut. Cineva cu o idee de joc are acum mai multe modalități ca niciodată de a-și vedea viziunea pe ecran, indiferent de fundalul tehnic, datorită motoarelor de joc ușor de utilizat.

Mai jos vă vom oferi o imagine de ansamblu asupra celor mai bune programe de dezvoltare a jocurilor disponibile astăzi. Unele instrumente sunt utilizate pe scară largă de dezvoltatorii profesioniști, altele sunt închiși la începători. Scena de dezvoltare de astăzi este extrem de diversă și chiar cel mai simplu motor de joc poate fi folosit pentru a construi jocuri de succes cu un pic de efort și creativitate. În primul rând, haideți să facem ceva teorie.

Ce face un joc bun?

Jocurile de noroc sunt un domeniu vast. Exact ceea ce face un joc bun este o chestiune de gust. Dacă în cele din urmă doriți să vă vindeți jocul, va trebui să vă asigurați că suficientă lume dorește să îl joace. A începe mic nu este o problemă cu condiția să aveți o idee pe care nimeni nu a încercat sau o modalitate de a îmbunătăți un gen existent sau distinct de concurență.

Cel mai bun punct de plecare ar putea fi ideea de a pune ideea pe hârtie (sau un editor de text). Acest lucru vă va ajuta să vă clarificați ideile și să vă dați seama ce trebuie făcut și este deosebit de important dacă lucrați ca parte a unei echipe. S-ar putea să descoperiți, deoarece detaliile sunt completate, că vă confruntați cu inconsistențe și veți găsi lucruri care necesită clarificări.

Punerea ideii pe hârtie vă poate ajuta să construiți o imagine a provocărilor care trebuie rezolvate și să vă ofere un sentiment al muncii necesare. Un RPG de 10 ori mai mare decât Final Fantasy VII poate suna ca o idee grozavă, dar începeți proiectarea și vă veți da seama de scara exclusivă a sarcinii pe care o setați.

Crearea activelor și bibliotecile

Crearea de active este o sarcină mare, probabil mai mare decât credeți. Graficele trebuie desenate, apoi animate. Acestea nu sunt doar personaje și fundaluri de joc, veți avea nevoie și de meniuri, pictograme, butoane, ecrane de ajutor, capturi de ecran pentru magazinele online și multe altele. Veți avea nevoie de efecte sonore și de muzică.

Majoritatea instrumentelor de aici oferă o bibliotecă de active gratuite și plătite. Dacă folosești acestea, cu toate că poate fi greu să-ți faci jocul să arate exact cum îl înveți.

Instrumente gratuite, cum ar fi Paint.net și Audacity, vă pot ajuta aici, dacă doriți să treceți dincolo de utilizarea bibliotecilor și să vă arătați lucrurile și sunetul cum doriți. Paint.net este un excelent instrument grafic gratuit, nu la fel de puternic ca ceva precum Photoshop, dar adecvat pentru crearea imaginilor dvs. vizuale.

Sunetele vor trebui, de asemenea, să fie formatate. Cei pe care îi găsiți online pot fi în diferite formate (la fel ca și cei pe care îi creați singuri, dacă nu sunteți foarte disciplinați și dezvoltați un sistem). Audacity se poate dovedi util aici, permițându-vă să convertiți între formate și bitrate cu ușurință, precum și să efectuați efectele de sunet pentru a tăia și a lipi în funcție de nevoile dvs..

Îmbunătățirea jocului tău

Când v-ați adus ideea la viață, puteți găsi lucruri care nu funcționează exact așa cum v-ați imaginat. Iterarea și îmbunătățirea sunt cheile pentru a îndrepta lucrurile, de preferință cu cât mai multe feedback-uri ale testerilor. A face mici schimbări și a învăța ce face și nu funcționează te va ajuta să îți modelezi jocul în ceea ce oamenii se vor bucura.

Obținerea mecanicii de bază a jocului este adesea relativ simplă. Conectarea meniurilor, tabele cu punctaj ridicat, caracteristici de social media, cerințe pentru diverse platforme, sisteme de plată în joc și toate celelalte sunt sarcini semnificative care pot mânca mult timp. Ceea ce vă va ajuta este să aveți o platformă care face mare parte din ridicarea grea pentru dvs. sau (așa cum face Twine, de exemplu) să păstreze lucrurile ușoare și simple.

Distribuirea jocului către testeri este de asemenea utilă, așa că asigurați-vă că aveți ceva pe care îl puteți construi și partaja cu ușurință (și în siguranță) sau să lucrați cu o platformă care vă permite să publicați jocul gratuit. Aplicațiile desktop și Android pot fi transmise ușor. Există mai multe modalități de a face acest lucru, dar un serviciu de stocare în cloud este o opțiune excelentă.

iOS are un sistem de certificare nesigură care poate provoca dureri de cap dezvoltatorilor cu experiență, iar Testflight, sistemul său de distribuție similar cu probleme, necesită un cont plătit pentru configurare, deși funcționează bine odată configurat.

Mai mic este mai bun

Pentru primul dvs. proiect care începe mai mic vă va oferi mai multe șanse de a trece linia de sosire decât o epopee de mai multe milioane de dolari. Un simplu joc cu arcade poate să nu pară cutremurător, dar vă va permite să vă confruntați cu platforma pe care o alegeți și să vă faceți o idee despre ce este implicat în construirea și finisarea unui proiect complet. Obținerea a ceva finalizat este o etapă uriașă și nu ar trebui să începi să te aștepți ca primul tău joc să fie opusul tău.

Din punct de vedere al codului, munca 2D este, în general, mai intuitivă decât cea 3D și are mai puține lucruri care pot merge greșit. Cadrele și instrumentele moderne pot atenua acest lucru într-o măsură, dar pornirea mai mică ar putea fi cel mai bun mod de a-ți găsi picioarele.

Cele mai bune motoare de joc și instrumente de dezvoltare

Să aruncăm o privire asupra instrumentelor în sine, pe care le-am selectat după ce am jucat cu ele pentru destul de mult timp. Toți au fost plăcuți de utilizat și fiecare ofera lucruri diferite dezvoltatorilor potențiali. Le-am comandat de la cel mai simplu la cel mai avansat, așa că vă rugăm să țineți cont de acest lucru atunci când decideți pentru ce să mergeți.

Sfoară

Twine este un instrument online gratuit care vă permite să creați jocuri în fereastra browserului. Jocurile sunt simple povești interactive, asemănătoare cu o carte de aventură aleasă (dacă vă amintiți de acestea). Adăugați text și imagini și creați linkuri care vă trimit către alte părți ale poveștii. Piesele poveștii sunt privite ca „pasaje” – căsuțe cu săgeți de legătură între ele, care arată fluxul general. Puteți adăuga, de asemenea, audio și video pentru a oferi lucrului dvs. o anumită atmosferă.

Cum funcționează sfoara

Ecranul principal de design arată ca o bucată de hârtie grafică cu toate pasajele dvs. conectate prin săgeți care reprezintă direcția legăturilor. Puteți să le trageți și să le poziționați pentru a vă face o idee despre cum se potrivește povestea voastră. Acest lucru va deveni din ce în ce mai util pe măsură ce povestea devine mai complexă, în special dacă adoptați o abordare neliniară în care jucătorii sunt liberi să rătăcească înainte și înapoi între pasaje.

Puteți crea ceva liniar, care curge în general înainte sau puteți crea zone interrelaționate pe care jucătorii le pot explora în timpul liber.

Crearea unui pasaj este la fel de simplă ca tastarea textului într-un editor. Tastați direct în browser și cuvintele devin magic parte din jocul dvs. fără a fi nevoie de codificare.

Cel mai de bază, un pasaj Twine este format din text și legături cu alte pasaje. Acest lucru este deja suficient pentru a-ți construi o poveste plină de aventură în alegere. Cu toate acestea, puteți merge mai departe dacă doriți.

Dacă creezi un link către un pasaj pe care nu l-ai creat încă, acesta va fi făcut automat și va apărea în grafic. Puteți trece astfel de la locație la locație adăugând conținut în timp ce mergeți. Odată ce intri în leagăn, se simte la fel de intuitiv să-ți construiești aventura ca și să o joci.

Funcționalitatea principală din inima Twine este atât de simplă încât poți să o ridici în câteva minute și să creezi conținut imediat. Dintre toate instrumentele la care ne-am uitat, cu siguranță a fost cel mai rapid să mergem.

Vă oferă posibilitatea de a alege trei „formate de povești”, care vă permit să faceți lucrurile mai mult sau mai puțin complexe, în funcție de cât de mult control asupra poveștii doriți. Puteți utiliza CSS standard pentru a schimba aspectul, deși este ușor la ochi fără a fi necesar.

Puteți adăuga variabile, astfel încât jucătorii pot avea lucruri precum un inventar, sănătate limitată și numerar în joc dacă doriți să le implementați. De asemenea, puteți face rulouri de zaruri, permițându-le jucătorilor să lupte cu monștri sau să simuleze un cazinou de exemplu. Dacă doriți ca funcțiile să nu fie disponibile prin intermediul cârligelor personalizate ale lui Twine, puteți utiliza Javascript, dar se poate complica dacă ieșiți prea departe de funcțiile furnizate.

Publicarea cu sfoară

După ce ați finalizat lucrarea de master, veți avea o pagină HTML, pe care o puteți găzdui pe propriul site web sau, eventual, un pachet ca un webapp pentru mobil. Deoarece puteți adăuga cod personalizat, orice se poate face pe o pagină web standard se poate face aici, deși bucuria acestui instrument este simplitatea lui, așa că poate este cel mai bine evitat.

Puteți, de asemenea, să vă publicați jocul gratuit pe Philome.la, cu condiția să aveți un cont de Twitter, astfel încât să îl puteți obține în fața oamenilor fără a fi nevoiți să plătiți ceva.

În esență, Twine este un mod drag-and-drop de a construi pagini HTML și de a le lega ușor împreună cu câteva cârlige simple de cod pentru a adăuga funcții suplimentare dacă le doriți. Acesta este un instrument incredibil de simplu de învățat și utilizat. Nu trebuie decât să tastați și să adăugați pasaje și să le conectați. În ciuda faptului că sunt simpli, există o mulțime de posibilități de creativitate aici.

Gamefroot

Lansat la utilizatorii mai tineri, gamefroot oferă pentru a ajuta pregătirea copiilor pentru o carieră în industria jocurilor video. Include o interfață clară, bazată pe țiglă și o serie de tutoriale care vă duc pas cu pas prin diferite sarcini. Sunt oferite o mulțime de elemente grafice gratuite, astfel încât să puteți produce cu ușurință ceva care arată bine, iar copiilor le va plăcea cu siguranță să-și arate creațiile către prietenii lor.

Tutoriale conțin o abundență de grafică și animație. Copiii se vor bucura, fără îndoială, de personalizarea lor de la început. La fel ca și tutorialele, există șabloane care vă permit să începeți cu configurarea lucrurilor pentru genul ales. Dacă doriți, desigur, puteți utiliza o ardezie goală, dar șabloanele vă oferă o modalitate ușoară de a începe.

Cum funcționează Gamefroot

Există un editor de nivel puternic care vă permite să desenați rapid terenul bazat pe țiglă. Acumularea unui joc de platformă este o briză aici. Adăugarea și comutarea între niveluri este de asemenea ușoară, trebuie doar să faceți clic pe o pictogramă plus de fiecare dată când doriți să adăugați una nouă. Există o ofertă generoasă de active gratuite disponibile și sunt disponibile mai multe în cazul în care alegeți să plătiți pentru ele.

Logica jocului este prezentată ca piese colorate de interblocare care pot fi manipulate pentru a regla jocul. Acesta pare un sistem destul de puternic, care vă permite să faceți modificări la matematica care conduce jocul, în timp ce face mai dificil să spargeți lucrurile decât cu codul.

Deși aceasta este o încercare interesantă de a face ca logica jocului să pară distractivă, pentru noi părea un pic confuză vizual. Copiii s-ar putea îmbogăți mai bine cu el, chiar dacă începem să ne dăm seama că îmbătrânim și ne confundăm ușor prin lucruri noi.

În general, însă, prezentarea este plăcută și prietenoasă, iar atunci când funcționează instrumentul este o bucurie de a folosi. Cu toate acestea, interfața sa poate fi frustrantă și are margini aspre, odată ce începeți să intrați în ea.

Am găsit câteva bug-uri și chestii care au făcut-o un pic mai puțin intuitivă decât ar fi putut fi. Încercarea de a adăuga o animație ne-a dat un mesaj: „acest activ aparține unui alt utilizator și trebuie să fie duplicat” și apoi a apărut o fereastră care spune „duplicarea” care nu s-a închis niciodată. A trebuit să reîncărcăm browserul, pierzând toată munca noastră până în acel moment. Aceste tipuri de probleme sunt exact ceea ce nu doriți să vedeți într-un instrument de predare, deși acesta va aduce acasă copiilor exact cât de tehnică enervantă poate fi.

De asemenea, am constatat că mai multe acțiuni comune pe care s-ar putea să le așteptați într-un instrument de proiectare au lipsit. Ctrl + C și Ctrl + V nu ne-au permis duplicarea activelor. Tragerea activelor în diferite straturi nu le-a mutat acolo. Butonul tab nu a mutat cursorul între câmpurile pop-up.

Unul dintre tutorialele (Squid Adventure) pur și simplu nu a funcționat atunci când am urmat instrucțiunile și am inclus capturi de ecran care nu păreau să corespundă conținutului încărcat în tutorial. Într-un alt tutorial, ni se solicită să introducem text într-un dialog cu proprietățile butonului.

Apăsarea „e” în timp ce tastați textul a însemnat că atunci când am închis dialogul, am trecut în modul ștergere, ceea ce înseamnă că am fost surprinși să ne ștergem în loc să selectăm când am dat clic pe lucruri. Am putea restaura butonul nostru folosind funcția de anulare, dar textul tastat a fost pierdut.

Un alt tutorial ne-a cerut să facem clic pe un buton dintr-o bară laterală, dar bara laterală conținea trei versiuni ale butonului, niciuna dintre acestea nu este o potrivire precisă pentru imaginea tutorialului. Pentru un instrument de învățare ușor de utilizat, acest fel de lucruri s-au simțit sloppy.

Testarea jocului în timpul dezvoltării a necesitat, de asemenea, că ne-am așezat de fiecare dată pe ecranul splash, ceea ce a adăugat câteva secunde frustrante la ciclul de compilare-test-repetare cu care cineva care a încercat să construiască un joc va fi familiarizat cu.

Publicarea cu Gamefroot

Jocurile pot fi publicate pe site-ul Gamefroot și partajate cu prietenii și familia. Încă nu puteți publica pe platformele mobile, dar întrebările frecvente spun că acestea vor fi oferite în viitor. Cu toate acestea, dacă doriți să vă vindeți jocul comercial, acesta nu este instrumentul pentru dvs. Cu toate acestea, este o modalitate excelentă de a învăța și de a exersa jocuri în ciuda interfeței sale.

Construiți 3

Construct este un instrument online creat pentru a simplifica lucrurile, fiind în prezent la a treia încarnare. Jocurile sunt proiectate folosind instrumente simple de drag-and-drop. În loc să programați, utilizați fișe de evenimente pentru a defini comportamentul lucrurilor din lume.

Cum funcționează Construct

Crearea de obiecte este un caz de a face clic dreapta pe lumea jocurilor, de a alege o imagine pentru a le utiliza și apoi de a adăuga „comportamente” dintr-o listă preexistentă. „Evenimente” sunt adăugate pentru a defini ce se întâmplă când obiectele interacționează sau când se primește intrarea de control. Acest lucru face foarte rapid ca lucrurile să funcționeze fără a fi necesar să atingeți codul. Obținerea unui comportament mai bine adaptat, totuși poate fi mai dificil și este aici că veți rula în limitele sistemului.

Construcția pare neobișnuit în locuri. Trebuie să așezați obiecte de mouse și tastatură în lume direct s-a simțit un pic idiosincratic și s-ar putea să fi fost ascuns mai bine într-un ecran de opțiuni.

Caracteristici înțelepte, deși este bine în comparație cu unele dintre instrumentele mai simple pe care le-am privit. Puteți utiliza lucruri precum camera și microfonul și puteți implementa, de asemenea, funcții multiplayer. Există o serie de efecte vizuale care pot fi aplicate și acestea au funcționat foarte bine în testare.

Editorul a avut o ușoară lipsă de ușurință în meniuri, doar un pic de întârziere care a făcut să se simtă puțin mai lent pentru a naviga decât ar fi putut fi. S-a prăbușit și la un moment dat și nu ne-am salvat munca la vremea respectivă, ceea ce a fost destul de enervant.

Ediția gratuită are câteva restricții – la testarea proiectelor de probă ni s-a comunicat că am depășit limitele versiunii gratuite, deci nu este rușinos să ne împingem opțiunile plătite chiar din start. A fost un pic neconcertant să văd ferestrele de avertizare în demo-uri și tutoriale.

Publicarea cu Construct 3

Surprinzător, Construct nu pare să fi produs mari lovituri. Multe dintre jocurile sale sunt listate pe Steam, dar despre ce nu am auzit. Cu toate acestea, cu siguranță are potențial de judecat după o parte din materialele sale demonstrative, așa că poate este doar o chestiune de timp înainte ca cineva să lovească aurul.

Se pare că are ceva de reputație pentru ieșirea buggy. Construct publică la HTML5 care, în teorie, ar trebui să poată rula oriunde, dar se pare că sunt mulți oameni care văd bug-uri și probleme de performanță. Acest lucru contrastează cu ceea ce am experimentat – performanțele noastre au fost excepționale – deși testarea noastră a fost făcută pe un PC destul de nou. L-am găsit copiat perfect chiar și atunci când multe obiecte erau pe ecran.

Framerate părea solid rocă, părea că lovea 60FPS și era mai neted decât untul de cele mai multe ori. Testele sale de procesare incluse au arătat că poate împinge peste 80000 de obiecte pe ecran, rămânând peste 30FPS pe sistemul nostru de test i5-7600. Testele de sprit-ul complet umplute cu GPU ne-au oferit un număr de peste 7000 la 30FPS. Demonstrația sa de tehnologie de particule a împins 800 de particule la 60FPS și, mai important, arăta destul de minunat, mai mult în mișcare decât în ​​imaginea de mai jos.

De asemenea, jocurile de ieșire și de probă s-au simțit într-adevăr solide din punct de vedere al receptivității și au o simțire de înaltă calitate pentru ei. Uneori ne-am simțit mai mult ca să ne jucăm cu un emulator de consolă decât cu un sistem de construcție a jocurilor la comandă.

Jocurile demo construite, în special efortul platformei, Kiwi Story se simte ca lucruri pentru care ai fi plătit bani (oricum în anii 90). Conținutul inclus în unele dintre celelalte platforme se pare că este construit pentru copii sau în scopuri educaționale, ceea ce nu este neapărat un defalcător de oferte, dar acest lucru se simte cu adevărat ca un lucru realizat de oameni care știu jocuri în interior..

Construct este liber să încercați, deși ediția gratuită limitează cantitatea anumitor tipuri de conținut din jocul dvs. Costă 99 $ pe an pentru ediția personală completă. Ne-a plăcut foarte mult să folosim Construct: a fost simplu de utilizat și capabil să producă rezultate de calitate și un bun compromis între limitările instrumentelor mai simple și puterea unui software mai centrat pe coduri.

RPG Maker

RPG Maker a fost în jur de mult timp: a fost lansat inițial în 1992. Este un motor complet pentru jocuri JRPG și a fost folosit pentru a face câteva hituri destul de mari, inclusiv Always, Uneori Monstrii și To the Moon.

Noțiuni introductive nu este dificil, dar pagina de descărcare prezintă mai multe opțiuni fără a lăsa clar ce să alegi. După instalare, tutorialul se simte mai degrabă ca o listă de verificare a funcțiilor, mai degrabă decât calea lină către crearea pe care o avem în altă parte.

Lucrurile se simt ca și cum ar putea fi simplificate – adăugarea ieșirilor necesită să selectați primul loc pentru a marca un punct de intrare, apoi un punct de ieșire, dar în loc să faceți automat un lucru în două sensuri, trebuie să reveniți și să repetați procesul în altă direcție. Tutorialul se încheie cu o fereastră pop-up din centru care spune „tutorialul se termină”, care, în timp ce este corect din punct de vedere tehnic, rezumă senzația perfunțioasă.

Cu toate acestea, odată ce am intrat în editor, experiența noastră a început să se îmbunătățească. După ce am obținut-o, am început să apreciem puterea de care dispunem. Există o sumă imensă care se poate face doar alegând o opțiune într-un meniu. Reglarea nivelurilor, adăugarea inamicilor și schimbarea aspectului personajelor este foarte ușor de făcut.

În ceea ce privește interfața, arată puțin datat. Lucrurile sunt pe partea mică și minunată. Totuși, acest lucru este compensat oarecum de cât de ușor este să faci lucrurile. Este foarte mult un instrument care vă permite să finalizați lucrurile.

Jocurile RPG Maker au un pic de reputație în ceea ce privește aspectul identic și acest lucru este de înțeles când vezi cât de multe hărți și medii personalizate există. RPG-urile tind să fie pe o parte mare, astfel încât locațiile de tăiere a cookie-urilor disponibile în producătorul RPG trebuie să fie tentante pentru dezvoltatori să le lipească în jocurile lor. Toate pot fi personalizate, însă dacă puneți timpul în ea.

Cum funcționează RPG Maker

Există un creator de personaje accesibil care vă permite să vă populați jocul alegând un portret ca punct de plecare și apoi personalizând diferite caracteristici. Bineînțeles, aceste personaje vor fi prezentate în același mod, așa că, în timp ce acestea ar putea fi unice, vor arăta foarte familiare pentru jucătorii altor jocuri RPG Maker.

Mediile pregătite includ o varietate bună de plăci și aveți, de asemenea, o selecție bună de efecte sonore bombastice disponibile. Din nou, vi se prezintă lucruri care arată și sună într-un anumit mod, dar aveți opțiunea de a schimba orice doriți.

Compensând potențialul de asemănare, există o sumă imensă de active disponibile dacă le cauți. Există o tonă de DLC disponibilă pe Steam. Comunitatea generează, de asemenea, o mulțime de conținut gratuit. Software-ul este de asemenea extrem de extensibil, cu o serie întreagă de plugin-uri disponibile.

Bătăliile implicite includ toate opțiunile pe care așteptați să le vedeți într-un JRPG. Arta livrată este OK, deși animația este de bază. Cu toate acestea, este un fior să vezi că jocul tău prinde viață atât de ușor.

Publicarea cu RPG Maker

Puteți publica pe platformele majore, inclusiv Android și IOS, astfel încât să puteți partaja creația cu toată lumea (cu excepția proprietarilor consolei). Există o opțiune la îndemână pentru a cripta executabilul dvs. astfel încât hackerii să nu poată pune mâna pe activele dvs. prea ușor. Construirea pentru alte platforme decât Windows a părut oarecum incomodă, așa că investigați cerințele pentru ținta dvs. de construire dacă aveți ceva specific în minte.

La 80 USD pentru versiunea completă, RPG Maker nu este ieftin, dar este extrem de bun în ceea ce face. Dacă doriți să bateți rapid un anumit tip de joc, nu puteți greși cu adevărat. În timp ce este potențial foarte personalizabil, acesta vă îmbracă într-o anumită direcție, ceea ce reprezintă sentimentul de tăiere a cookie-urilor cu o mare parte din producția sa. Cu suficient efort, cu toate că puteți produce cu siguranță ceva bun și original.

În general, atunci, RPG Maker ne-a surprins plăcut. Avea câteva muchii grosiere, dar era în general simplu de utilizat și este un instrument excelent pentru oricine dorește să creeze un RPG.

Game Maker

Jocurile Game Maker Studio de YoYo este un instrument versatil care vă permite să creați jocuri 2D într-o gamă variată de genuri. Vă puteți publica jocurile pe majoritatea platformelor, inclusiv pe console.

Vine cu o serie de tutoriale care includ atât videoclipuri Youtube, cât și instrucțiuni scrise, astfel încât, indiferent de preferința dvs., sunteți atenți aici. Am observat inconsistența ciudată între conținutul tutorialului și ultima versiune a software-ului, dar nimic care nu ne-a oprit în piesele noastre.

Cum funcționează Game Maker

La fel ca în cazul pachetelor similare, studioul de creatoare de jocuri vă permite să creați utilizând instrumentele sale drag and drop și are un limbaj de script proprietar, GameMaker Language, atunci când trebuie să adăugați o funcționalitate mai complexă. Se pare că există un echilibru bun între simplitatea interfeței și instrumentele de cod. Aveți o mulțime de posibilități pentru a lucra cu părțile mai simple ale software-ului și apoi să intrați în cod după necesități.

Când te ocupi de limitările aspectului drag and drop, vei fi împins în mod natural să înveți lucrurile mai grele, astfel încât, într-un anumit sens, aceste limitări te pot conduce să afli mai multe despre software și să obții noi abilități..

IDE sau Mediul de dezvoltare integrat conține editori pentru diverse aspecte ale jocului. Există un editor de cameră, editor de sprite, editor de plăci, un editor de imagini și un editor de obiecte.

Editorul de imagini este o bucurie de utilizare, suficient de simplu pentru a începe fără să știe ceva și cu o gamă bună de instrumente care fac ceea ce este necesar fără a fi supărat. De asemenea, are o caracteristică „piele de ceapă” la îndemână, permițându-vă să desenați cadre de animație deasupra unei imagini parțial vizibile a celei anterioare.

Editorul sprite vă permite să manipulați mânerele obiectelor, precum și să adăugați efecte de filtru la imaginile individuale. La îndemână pentru rafinarea aspectului jocului tău.

Game Maker are un manager de resurse care păstrează toate elementele jocului dvs. clasificate și face ușor să găsiți ceea ce aveți nevoie, care, desigur, va fi mai greu pe măsură ce proiectul dvs. crește.

Dacă introduceți GameMaker, vorbiți legătura vizuală clară dintre obiectele de cod și evenimentele sau obiectele pe care le atașează pentru a oferi un sentiment natural de organizare proiectelor. Acest tip de conexiune este ceva ce codificatorii ar trebui să funcționeze pentru a descoperi alte instrumente, dar aici trebuie doar să aruncați o privire pentru a înțelege fluxul.

Pe lângă un joc de platformă bazat pe gresie, probele includ un joc de temniță bazat pe perspectivă, un trăgător de arenă și un joc de bâte și mingi, astfel încât există o mulțime de explorări chiar din cutie.

Performanța poate fi o problemă, cu siguranță pentru una dintre demo-urile testate, rata de cadru nu părea perfectă. Dacă doriți să îmbrăcați ecranul cu sprit-uri, ar trebui să faceți o mulțime de optimizări pentru a obține nivelul de performanță de care aveți nevoie.

Se pare că există persoane care invocă instabilitate pe Steam, dar nu s-a prăbușit în timpul testării noastre. Un ușor obstacol este faptul că componentele individuale trebuie descărcate separat, iar acest lucru a fost ciudat de lent de câteva ori.

Publicarea cu Game Maker

Pe lângă faptul că aveți o versiune gratuită de redat, există versiuni care vizează fiecare platformă, vă puteți gândi să includeți o versiune destul de uimitoare de $ 1500, care vă permite să publicați direct pe PS4 și Xbox una. Nu este tocmai o schimbare mică atunci, dacă nu se întâmplă să fiți Elon Musk.

În ceea ce privește complexitatea, Game Maker ocupă un teren de mijloc frumos între simplitatea Gamefroot, fiind în același timp mai ușor de lucrat cu instrumente mai avansate precum Unreal și Unity.

Cu siguranță, nu se îndoiește de acreditările Game Maker Studio atunci când vine vorba de crearea jocurilor de calitate. Software-ul a produs mai multe clasice indie, inclusiv pietre similare precum Hyperlight Drifter, Hotline Miami și Nuclear Throne, așa că dacă nu produceți un hit cu acest lucru, trebuie doar să dai vina pe tine..

Ne-a plăcut foarte mult să-l folosim și l-am recomanda oricui dorește să facă un joc de înaltă calitate, care să nu aibă nevoie de caracteristicile avansate sau complexitatea Unity și Ireal..

Unitate

Unity are o reputație uriașă în dezvoltarea jocurilor și, împreună cu Unreal, este unul dintre instrumentele pe care le vei găsi cel mai des utilizate în rândul profesioniștilor. Acesta combină o interfață de design accesibilă cu capacități de scripturi puternice, permițându-vă să gestionați designul și organizația folosind instrumente drag-and-drop, apoi accesați codul atunci când aveți nevoie de mai mult control.

Cum funcționează Unity

Proiectele Unity pot fi începute fie în modul 2D sau 3D, care afectează diferite setări, cum ar fi iluminatul, opțiunile camerei și dacă sunt disponibile sau nu unele instrumente, cum ar fi pachetul de sprit. Se întâmplă multe în interfață și o mare parte din ea trebuie înțeleasă înainte de a juca cu ea. Poate fi copleșitor, dar acesta este schimbul pe care îl faci între putere și simplitate.

La fel de bine ca și proiectele pure 2D și 3D, puteți crea un proiect 2D folosind grafică 3D, dacă preferați să păstrați designul simplu, în timp ce aveți un aspect mai modern. Adăugarea obiectelor 3D este cât se poate de ușor de așteptat. Puteți crea primitive, cum ar fi sfere, cuburi și avioane, apoi să le texturați și să le coasați pentru a construi obiecte mai mari.

Obiectele au nevoie de diverse lucruri care le sunt atașate pentru a-și controla aspectul și comportamentul, cum ar fi randerele, colizorii și scenariile. Unity îți oferă cu siguranță multe de jucat, deși dacă faci un joc în 2D pur și simplu, interfața se poate simți excesiv..

Poziționarea activelor și animarea sprite sunt gestionate cu ajutorul editorului. De asemenea, este posibil să adăugați o serie de fizici personalizate și comportamente de coliziune obiectelor din joc. Cei care caută crearea de jocuri drag-and-drop pot dori să se uite în altă parte, totuși, Unity are nevoie să faci un pic de codificare pentru a obține la maxim. Multe tipuri de comportament sunt implementate prin atașarea unui script de cod la un obiect.

Odată ce începeți codarea, Unity vă trimite în Microsoft Visual Studio, care în mod obișnuit Microsoft funcționează, de obicei, bine, dar poate ridica din când în când probleme tulburătoare. În cadrul testării noastre, a decis ca detaliile contului nostru să fie înviorate și a solicitat un număr de telefon pentru a ne verifica adresa de e-mail. Nu ceea ce doriți atunci când sunteți concentrat pe dezvoltare.

Cu toate acestea, atunci când funcționează, Visual Studio este un software de cea mai bună calitate. Are caracteristici frumoase de completare a codului și o varietate de instrumente de depanare și analiză. Codul poate fi scris în C # sau JavaScript ca UnityScript. Dacă începeți cu Unity, vă recomandăm să folosiți C #, deoarece este mai popular și UnityScript este învechit.

Publicarea cu Unity

Unity se implementează pe toate platformele majore și poate fi folosită pentru a construi jocuri desktop complete, precum și titluri mobile care pot fi vândute în magazinele de aplicații respective. Este o alegere excelentă pentru dezvoltarea multiplelor platforme, deoarece poți juca jocuri pe diferite platforme, deși acest lucru poate necesita multă ajustare.

Pedigree-ul Unity este evidențiat de bogăția de lovituri puternice care au fost create cu aceasta. Cuphead, Ori și Pădurea Nevăzută, Orașe: Skylines și Inside sunt doar câteva dintre titlurile de succes ale creditului său. În mod clar, poate fi folosit pentru a face jocuri hit.

Dezvoltatorii experimentați care lucrează la vârful tehnologiei grafice vor găsi Unity limitant. De exemplu, gestionarea memoriei și colectarea gunoiului sunt gestionate automat. Cei care încep să înceapă, totuși, vor descoperi că pot avea un drum foarte lung cu acesta și îl recomandăm cu încredere oricui cu ambiția de a face un joc de calitate comercială.

Unity este liber să folosească, versiunile plătite oferind funcții suplimentare, cum ar fi eliminarea logo-ului Unity la pornire și capacitatea multiplayer crescută, deși multiplayer este disponibil încă de la început. De asemenea, va trebui să plătiți dacă veți obține venituri de peste 100.000 USD. Toate cele mai bune obținând asta; poate fi greu, dar cu siguranță nu este imposibil.

Motor ireal

Adus de tine de către creatorii Gears of War și, (ai ghicit-o), Unreal, Unreal Engine este un instrument puternic care face construirea titlurilor de înaltă calibrare cât se poate de simplu. Este la fel de avantajoasă cum probabil găsiți într-un instrument disponibil public și este utilizat pe scară largă de studiourile profesionale.

Cum funcționează motorul ireal

Ireal se simte foarte bine lucrat. A face lucruri este în general plăcut, mai mult decât am simțit Unity. Mutarea în interiorul previzualizărilor din joc este lină și intuitivă. Folosind instrumentele și meniurile se simte puternic, dar în siguranță, nu simți că totul se va bloca dacă faci o greșeală.

Interfața vă prezintă o mulțime de date, iar meniurile sunt pline de opțiuni cu aspect intimidant, dar Unreal reușește să funcționeze și de obicei puteți găsi ceea ce căutați undeva printre zgomot..

Puteți crea proiecte noi folosind șabloane orientate către o serie de tipuri de jocuri. Proiectele pot fi create atât în ​​Blueprint cât și în versiunile bazate pe Cod. Șablonul FPS vă începe cu o armă de lucru, un caracter controlabil și o mulțime de cuburi pentru a trage. Există șabloane similare pentru jocuri de conducere, jocuri bazate pe explorare și alte câteva.

Activele 3D pot fi preluate direct din biblioteca completă și introduse în jocul dvs. Poziționarea activelor este doar o problemă de a le trage de-a lungul axelor lor. Rotirea și scalarea sunt, de asemenea, simple.

Biblioteca conține atât conținut gratuit, cât și plătit. A adăugat recent o tonă de active gratuite de la „Paragon”, care aparent a costat 12 milioane de dolari pentru a crea, astfel încât să puteți juca cu conținut de calitate superioară realizat de dezvoltatori profesioniști și să-l adăugați la propriile creații. Este o perspectivă interesantă.

Surprinzător pentru un instrument atât de puternic, Unreal nu te obligă să codifici atât de mult dacă nu vrei. Puternicele „planuri” vă permit să adăugați funcționalitate personalizată obiectelor din joc. Șabloanele proiectului au, de asemenea, fizica de bază pentru multe genuri de joc încorporate de la început.

Dacă totuși decideți să codați (și chiar ar trebui, dacă doriți să profitați la maximum de Unreal), veți utiliza C ++. Acesta este probabil cel mai popular limbaj de codare folosit de studiourile de jocuri, așa că învățarea acestui lucru va fi foarte utilă dacă sunteți un hobbyist care dorește să intre în industria jocurilor. Este considerat un limbaj provocator: puternic, dar cu multă posibilitate de a înșela lucrurile oribil de greșit.

Indiferent dacă savurezi sau nu acest tip de provocare, îți va spune dacă Unreal este instrumentul pentru tine. Ca și în cazul Unity, Unreal este de obicei utilizat cu Visual Studio pe Windows sau Xcode pe Mac. Din nou, ca Unity, puteți utiliza un alt editor dacă preferați, dar documentația se va concentra adesea pe Visual Studio.

Publicarea cu Unreal Engine

Unreal are o atitudine deosebită în a ajuta dezvoltatorii mai mici, iar sistemul de plăți reflectă acest lucru, fiind gratuit până când faceți 3000 de dolari pe trimestru după care plătiți 5% din orice. Aceasta face o alegere excelentă pentru oricine, întrucât nu va trebui să plătiți un ban, decât dacă aveți o lovitură decentă pe mâini.

Ca instrument profesional, puteți publica în toate platformele majore, inclusiv în console. Merită să subliniem că trebuie să vă înregistrați la Microsoft, Sony sau Nintendo pentru a lansa jocuri pe platformele lor și care ar putea implica taxe peste ceea ce plătiți pentru a utiliza Unreal sau cu oricare dintre instrumentele din rotunjirea noastră pentru această problemă..

Gânduri finale

Există câteva opțiuni grozave aici și toate aceste opțiuni sunt foarte distractive de utilizat și vă vor permite să obțineți rezultate rapid. Majoritatea dintre ele sunt capabile să producă jocuri de succes, iar câteva dintre ele sunt instrumente de calitate profesională complete, utilizate pentru a construi titluri triple-A în mod regulat..

Dacă codificarea nu este ceva care vă interesează sau dacă ați încercat-o și nu ați reușit să o utilizați, atunci Twine este o alegere excelentă pentru producerea unui roman vizual. Gamefroot, Game Maker și Construct sunt instrumente grozave, dacă doriți ca ceva în mare parte să fie drag-and-drop cu șansa de a folosi codul atunci când doriți. RPG Maker este propriul său lucru, dacă vrei să creezi acel stil de joc, este cam tot ceea ce îți dorești.

Dacă aveți experiență de codare și doriți să vă dedicați în acest sens, Unity și Unreal sunt ambele alegeri. Acestea sunt cele mai puternice instrumente, dar dacă doriți să obțineți ceva și să funcționeze rapid și ușor, celelalte alegeri sunt mult mai prietenoase pentru începători.

Am analizat câteva alte instrumente, dar nu le-am putut strecura în lista noastră preferată. Scratch-ul a fost foarte bun, dar părea mai degrabă un instrument de învățare cu care am vrea să petrecem mult timp creând. Nimic în neregulă cu asta, dar nu a făcut lista noastră. Flixel părea interesant, dar părea cam demodat. Stencyl părea, de asemenea, destul de drăguț, dar nu ne-a plăcut să-l folosim la fel de mult ca unii dintre ceilalți menționați aici.

Dacă ați încercat unul dintre acestea și le-ați găsit după bunul plac, vă rugăm să ne informați în comentarii. Așteptăm cu nerăbdare să afli și despre creațiile tale. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map