Cele mai bune cinci moduri de cloud computing sunt folosite pentru a beneficia umanitatea

Calcularea în cloud nu este doar pentru a stoca amintiri prețioase sau chiar pentru a lucra împreună la un mare proiect. Deși aceste lucruri sunt o parte importantă a norului, acestea sunt doar sfatul gheții atunci când vine vorba de ceea ce pot face aceste servere masive. Multe lucruri pot fi realizate folosind computere puternice.


Care sunt primele cinci proiecte de cloud computing care sunt folosite în beneficiul umanității?

Google și The Climate Research Initiative

Google își oferă tehnologia cloud pentru a beneficia comunitatea științifică din mai multe domenii.

Unul este prin colaborarea cu oamenii de știință din Inițiativa de cercetare a schimbărilor climatice susținute de guvern. Gigantul motoarelor de căutare a donat acestui proiect 50 de milioane de ore de cloud computing. Informațiile extrase din aceste date vor fi utilizate pentru a ajuta comunitățile și organizațiile să privească condițiile din zona lor.


© Márcio Cabral de Moura

Inițiativa privind datele privind climatul speră să prevadă mai exacte riscurile legate de climă. Cercetătorii au acces la instrumentele de pe Google Earth Engine pentru a-și efectua analiza geospatială. Oamenii de știință pot accesa, de asemenea, hărți interactive time-lapse și grafice ale planetei. Aceste tabele acoperă datele din 1984 până în 2012.

Dând cercetătorilor acces scalabil la Earth Engine, Google speră că informația se poate mișca mai repede și va fi în afara unui set de laborator și în mâinile publicului. În cele din urmă, obiectivul este de a crea un produs de monitorizare și monitorizare a secetei în timp real de înaltă rezoluție pentru Statele Unite continentale.

Fundația Intel și The Michael J. Fox

Intel utilizează capacități de calculare și stocare în cloud pentru a ajuta la combaterea unei boli foarte specifice. Parkinson afectează aproximativ 100 de milioane de oameni doar în Statele Unite, cu 50.000 până la 60.000 de cazuri noi fiind diagnosticate anual. Acesta este motivul pentru care Intel a colaborat cu Fundația Michael J. Fox într-un efort de a găsi noi modalități de a descoperi o cură.

Intel dezvoltă un nou dispozitiv de purtat, sub forma unui ceas, care monitorizează mișcările pacienților pe parcursul zilei. Fiecare dintre punctele de date sunt transmise către un cloud prin conexiuni WiFi. Odată ajuns acolo, programul cloud computing Cloudera prelucrează date care caută anomalii care ar putea ajuta medicii să înțeleagă mai bine evoluția bolii.

Aceste informații, însoțite de un jurnal înregistrat de pacient, vor oferi medicilor o imagine mai exactă a progresului bolii. De asemenea, îi ajută pe cercetători să descopere planuri de tratament mai bune și care terapii funcționează cel mai bine pentru pacient.

Google și DNA Research

Clima este importantă, dar este singura zonă în care Google își oferă serviciile de stocare în cloud și de calcul. Gigantul motorului de căutare se ocupă și în domeniul geneticii. La începutul acestui an, Google s-a alăturat Alianței Globale pentru Genomică și Sănătate.

Această coaliție de universități de cercetare, forumuri de știință a vieții și furnizori de servicii medicale încearcă să încurajeze alții din industrie să își pună în comun cercetările și să lucreze împreună pentru a stabili standarde pentru gestionarea datelor. În acest scop, Google oferă stocare și securitate pentru proiectele masive, fără costuri pentru cercetători.


© Ordo

Google este departe de singurul furnizor care oferă spațiu cercetătorilor. Amazon a început să ofere stocare gratuită oamenilor de știință în urmă cu câțiva ani. Cu toate acestea, cei care doresc să utilizeze puterea de calcul cloud a serverelor S3 Amazon trebuie să plătească un cost de utilizare.

Geneticienii pot folosi puterea de calcul a norului de la Google pentru a arata prin sute de gigabyte de date pentru a debloca indicii necesare. Cercetătorii speră că acest lucru va duce la crearea de medicamente de salvare a vieții.

DNA Nexus este o companie care utilizează puterea cloud a Google pentru a oferi geneticienilor posibilitatea de a sorta cu ușurință prin depozitul național SRA.

Compania bazată pe Mountain View a reflectat baza de date pe 350 de terabyți de spațiu cloud. Noua interfață permite geneticienilor să găsească rapid anumite informații de secvențiere a ADN-ului. Aceste date vor fi utilizate pentru a descoperi avansuri medicale și biotehnologice.

IBM și Coriell Life Science acceptă PACE

De asemenea, IBM oferă servicii de cloud computing în numele asistenței medicale. Folosind programul lor Softlayer, compania lucrează cu Coriell Life Science la Programul pentru All-Inclusive Care for Elders, mai cunoscut sub numele de PACE. PACE lucrează pentru a spori siguranța medicamentelor pentru vârstnici, prin înțelegerea modului în care aceste tratamente interacționează la nivel genetic.

Tampoanele sunt luate din obrajii pacienților. ADN-ul este apoi stocat într-o locație de stocare în cloud, furnizat de IBM.


© Nuffield Bioetica

Pentru a trece prin cele peste 3 miliarde de puncte de date pe care un genom individual le poate produce, Corielle Life Science folosește SoftLayer pentru a efectua calculul. GeneVault, așa cum se numește zona lor de stocare, permite medicilor să acceseze datele pentru a determina cea mai bună medicație pentru pacientul lor.

Rețeta este determinată după ce o serie de teste sunt efectuate pe informațiile ADN situate în seif. O analiză a acestui cod genetic poate prezice eficacitatea unui medicament. Aceste informații sunt partajate în siguranță cu medicii pentru a ajuta la gestionarea în condiții de siguranță a rețetelor persoanelor în vârstă și pentru a evita condițiile de amenințare a vieții.

Pericole Geologice și Nebuloasa Helix

Căutarea riscurilor geologice este o sarcină dificilă, dar perfectă pentru cloud computing. Helix Nebula este parteneriat cu Agenția Spațială Europeană, cu Centrul Național, care oferă studii spațiale din Franța și cu Centrul aerospațial german pentru a crea o platformă de observare a Pământului. Scopul este să se concentreze pe cercetarea cutremurului și a vulcanilor.


© José Manuel De Arredondo

Organizația Supersites Geo-hazard monitorizează dinamica pământului și evaluarea geo-pericolelor pentru a reduce pierderea de vieți și a proprietăților cauzate de aceste dezastre naturale. Nebula Helix va găzdui informații extinse colectate de grup, inclusiv date din satelit ESA. Furnizorul de calcul computerelor trebuie să proceseze și să coreleze setul masiv de date.

Această colaborare între Geo-hazard Supersites Organization și Helix Nebula va permite utilizatorilor din întreaga lume să partajeze date. Speranța este să găsească o modalitate de a prezice cutremurele și activitatea vulcanică și de a mări baza utilizatorilor științei.

Concluzie

Cloud computing-ul are potențialul de a ajuta la deblocarea misterelor genomului uman, de a mapa condițiile climatice și de a ajuta la prezicerea unor dezastre naturale.

Construirea tehnologiei cloud va fi coloana vertebrală a avansării umanității? Spuneți-ne gândurile în comentariile de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map