O eroare este o eroare, un defect sau o eroare care determină un program de calculator să producă un rezultat incorect. Hackerii folosesc adesea aceste puncte slabe pentru a compromite sistemele.


Glitch-urile determină ca serviciul să oprească sau să compromită confidențialitatea. Nicio companie nu este imună la probleme de codificare. Chiar și furnizorii de cloud întâmpină probleme din cauza problemelor de programare. Pentru a demonstra ideea, iată cele mai grave cinci erori de cloud care au lovit din 2011.

Heartbleeded (2012-2014)

Bugul Heartbleed nu a lovit niciun furnizor de cloud, dar este una dintre cele mai cunoscute vulnerabilități ale software-ului care a fost documentată vreodată. A fost introdus în 2012, dar nu a fost dezvăluit până în aprilie 2014.


© Heartbleed

Heartbleed este un bug de securitate din biblioteca de criptografie OpenSSL și a fost utilizat în mod obișnuit ca parte a Protocolului de securitate Transport Layer. Când codul a fost proiectat inițial, a fost creat pentru TLS ca o modalitate de testare și menținere a legăturilor sigure de comunicare active. Cu toate acestea, eroarea codului a trecut neobservată și pusă în funcțiune.

Heartbleed permite oricui să acceseze și să fure informații care ar fi în mod normal protejate de protocoalele SSL / TLS. În momentul descoperirii, aproximativ 600.000 de servere aveau această vulnerabilitate în codul OpenSSL. Pericolul real este că încălcările nu sunt înregistrate.

Dropbox Link Bug (2014)

Deși nu există un nume oficial pentru acest bug, acesta a fost foarte periculos, deoarece informațiile potențial sensibile au fost scurse online. În mai 2014, Dropbox a început să blocheze link-urile partajate pentru a-și proteja clienții. S-a descoperit că, din cauza unei vulnerabilități web, mai multe documente au fost vizualizate de către destinatarii neintenționati.

cinci cele mai grave erori de nor
© claustchi

Fișierele dezvăluite au avut o eroare în antetul referitorului creat la partajarea unui utilizator. Toate aceste documente aveau link-uri de la terți care, odată activate de receptor, împărtășeau informații cu oricine.

Documente precum declarații fiscale și cereri de ipotecă s-au dovedit a fi vizibile de către străini online. Aceste fișiere conțineau informații personale care ar fi putut fi furate și exploatate.

Întreruperea serviciilor web Amazon (2012)

În 2012, Amazon Web Service a suferit o întrerupere care a fost cauzată inițial de o defecțiune hardware. În timp ce un atac de trăsnet a fost cauza principală, o eroare software nedescoperită a făcut dificilă restaurarea serviciilor.

cinci cele mai grave erori de nor
© diTii Com

Din cauza erorii, un centru de date nu a reușit să treacă la generatoarele de rezervă. Această defecțiune a provocat o epuizare a celulelor de alimentare în sursa de alimentare neîntreruptibilă, blocând hardware-ul din acea regiune.

Problemele software nu s-au oprit aici. Această eroare a provocat, de asemenea, un blocaj în procesul de pornire, provocând întârzieri semnificative în readucerea sistemului online. În loc de o simplă restaurare, a devenit un calvar care a durat câteva ore.

Dropbox Sync Bug Sync (2014)

Dropbox nu este străin de bug-uri, deoarece încă o problemă a apărut pentru compania cloud populară din 2014. De această dată, în loc să partajezi fișiere cu lumea, problema este pierderea de date..

cinci cele mai grave erori de nor
© Eugenio Tiengo

Eroarea afectează software-ul de sincronizare selectivă al Dropbox, ceea ce face ca folderele să nu se sincronizeze așa cum intenționează. În schimb, fișierele care trebuiau să locuiască doar pe Dropbox sunt efectiv eliminate din hard disk-ul utilizatorului și din contul lor online.

Adevărata problemă nu este doar că fișierele au dispărut; un glitch suplimentar îl face să apară datele transferate așa cum este solicitat, sunt create folderele și totul pare în regulă. Când utilizatorul își dă seama că documentele sale conțin 0 octeți, este deseori prea târziu ca Dropbox să vă ajute.

Bug BPOS Microsoft (2011)

Microsoft nu este imun la o sclipire ocazională. Cu toate acestea, în mai 2011, un sughiț în sistemul lor a făcut ca toți clienții serviciilor de colaborare BPOS să fie lansate de pe e-mail. Clienții nu au putut să citească, să scrie sau chiar să acceseze conturile lor și nimeni, nici măcar CEO-urile nu au fost lăsați neatinși.

cinci bloguri cele mai proaste din cloud
© Robert Scoble

Când s-a produs acest lucru, BPOS începea să câștige ritm și Microsoft lucra în continuare pentru a convinge oamenii să se deplaseze pe serverul de schimb online. Nu numai că întreruperea a îmbunătățit comunicarea de afaceri pentru o perioadă, nu a existat niciodată o identificare reală a erorilor responsabili.

Singura explicație oferită a fost o problemă în cadrul e-mailului Exchange.

Concluzie

Niciun software nu este perfect. Este la fel de bun ca persoana care scrie codul. Deoarece există o componentă umană, au fost cunoscute erori care afectează sistemele.

Aceasta face ca serviciile cloud să fie mai vulnerabile decât ar putea să le gândească utilizatorii. Cel mai bun mod de a vă asigura că informațiile sunt protejate este să faceți backup în mai multe locuri și să nu puneți niciodată toate fișierele dvs. prețioase într-un singur loc.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me