Cel mai bun software de modelare 3D: Viața în plastic este fantastică

Imprimarea 3D este o tehnologie din ce în ce mai populară, care vă permite să proiectați obiecte pe computer și să le imprimați în casă. Este un exemplu strălucitor de tehnologie informațională care democratizează procesul creativ. Cele mai bune instrumente de modelare 3D vă oferă șansa de a crea lucruri cu tehnologia perturbatoare pentru care altfel veți fi obligați să plătiți o primă pentru.


În acest articol, vom analiza unele dintre cele mai accesibile instrumente de modelare 3D, atât din punct de vedere al prețului, cât și al utilizabilității. Cititorii Loyal Cloudwards.net vor constata că există o suprapunere a articolului nostru despre cel mai bun software grafic 3D, așa că verificați și dacă doriți să aflați mai multe despre 3D în general.

De asemenea, dacă aveți nevoie de un loc ușor pentru a vă depozita desenele, consultați cel mai bun articol de stocare în cloud.

Nu există nicio limită la ceea ce puteți face cu imprimarea 3D. Ei bine, există, dar vom ajunge la asta mai târziu. Puteți crea mobilier, articole ornamentale și mașini funcționale. Oamenii imprimă drone și chiar arme de foc. Modele pentru jocuri sau decorarea apartamentului dvs. pot fi tipărite sau tacamuri pot fi realizate conform specificațiilor dumneavoastră.

Este posibil ca limitările să depindă de calitatea imprimantei și de materialul pe care îl utilizați.

WingsBuddha

Calitatea tipăririi se va îmbunătăți cu timpul, iar costurile ar trebui să scadă. Pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, am putea sfârși prin tipărirea articolelor și mobilierului casnic. Aceasta este o veste bună pentru toată lumea, cu excepția, poate, a magazinului dvs. local de mobilă.

Puteți descărca modele pentru a imprima de pe web, dar crearea lor este mult mai distractiv. Dacă doriți să vă așezați pe un scaun pe care l-ați proiectat, nu este nimic care să vă oprească, amintiți-vă doar să vă asigurați că este suficient de puternic pentru a vă susține.

Cum functioneaza

Ca și în cazul instrumentelor grafice 3D, construim obiecte construite din puncte în spațiul 3D numite vertexuri. Aceste vârfuri pot fi legate pentru a crea o margine. Marginile care formează o buclă formează un plan, iar planurile alcătuiesc suprafețele obiectelor.

Multe funcții comune instrumentelor grafice 3D nu sunt necesare atunci când vă concentrați pe imprimare. Animația este terminată. Rendering-ul trebuie doar să vă arate ce este, nu este nevoie de iluminare de lux sau de hărți bump.

Numărul mare de poligon va depăși capacitățile celor mai multe imprimante 3D și veți dori să vă concentrați pe obiecte individuale, mai degrabă decât pe scene mari.

BlenderCyberDude

Există însă o oarecare încrucișare între aceste instrumente și software-ul grafic 3D, pe care l-am analizat într-un articol anterior. Diferența cu modelarea 3D este că există multe constrângeri cu privire la ceea ce poți face. Lucrurile pe care le puteți crea pe ecran nu sunt întotdeauna posibile în lumea reală.

Imprimarea poate fi lentă și nu este gratuită. Materialele costă bani. Pentru a vă asigura că lucrurile se imprimă corect, veți dori să limitați complexitatea a ceea ce creați. Acestea fiind spuse, ceea ce ne dorim sunt instrumente simple, clare, care ne permit să modelăm într-un mod care să reflecte constrângerile din lumea reală.

Ce poți tipări

Imprimantele 3D variază în funcție, dar obiectele mai simple sunt în general mai bune. Unele imprimante ar putea avea probleme cu mici detalii sau curbe elaborate.

Va trebui, de asemenea, să luați în considerare gravitația și puterea. O clădire cu mai multe etaje, susținută de o singură coloană de blocuri pe care le-ați făcut în Minecraft, nu ar funcționa în viața reală și probabil că va răsturna și la scară mică, așa că trebuie să vă gândiți la mai mult decât la cum arată pe ecran.

Există încercări și erori cu imprimantele 3D, deoarece fiecare poate fi diferită. Materialele de tipărire pot face și o mare diferență. Există multe metale, materiale plastice și altele dintre care puteți alege și variază în funcție de rigiditate, rezistență, aspect și cost. Unele sunt potrivite pentru piese mobile, altele nu.

Alegerea materialului dvs. va determina, de asemenea, nivelul de detaliu în care puteți lucra. Grosimea peretelui se referă la distanța minimă între suprafețele părților modelului și va fi de obicei între 1-3 milimetri, dar poate fi mai mică dacă aveți noroc suficient pentru a lucra cu aur, argint sau titan.

Costul imprimării 3D

În ceea ce privește costul materialului, materialele mai ieftine, cum ar fi filamentul cu acid polilactic sau filamentul ABS sunt disponibile pentru aproximativ 25 USD pe kilogram. Filamentul din nylon și policarbonat va costa mai aproape de 100 USD pe kilogram, iar metalele scumpe vă vor costa un braț și un picior.

De obicei, va fi irosit material atunci când imprimați, de multe ori multe și nu puteți recicla deșeurile sau creațiile dvs..

Imprimantele în sine variază de la câteva sute de dolari la aproximativ 1.500 de dolari pentru modelele de consum. Dacă sunteți cu adevărat serios, este posibil să cheltuiți peste 10.000 USD. Aceste modele vă permit să imprimați piese cu dimensiuni de 1 metru sau mai mult. Modelele mai ieftine imprimă de obicei dimensiuni sub 30 de centimetri.

Dacă nu aveți o imprimantă, puteți crea în continuare modele, deoarece există servicii care vă permit să le trimiteți fișiere cu obiect 3D și faceți imprimarea pentru dvs. Serviciile, cum ar fi Sculpteo, acceptă fișiere în mai multe formate diferite și vă vor livra modelele oriunde în lume.

Puteți chiar să faceți bani fără să aveți o imprimantă. Există site-uri web unde vă puteți vinde design-urile 3D, precum și servicii care vor tipări modele din desenele dvs. și le vor vinde în numele dvs. Serviciile precum CGTrader și Shapeways merită să vă uitați dacă doriți să faceți câțiva dolari în plus cu abilitățile dvs..

Cele mai bune instrumente de imprimare 3D

Un instrument 3D trebuie exportat în formatul STL utilizat de imprimante pentru a fi tipărite. Conversia fișierelor STL la și din alte formate va fi utilă, precum și ajustarea modelelor pentru a remedia problemele de imprimare. Corecțiile includ detectarea când un model are margini diferite sau alte caracteristici care pot fi afișate pe un computer, dar nu funcționează în realitate. Abilitatea de a simplifica geometria este, de asemenea, un plus.

Posibilitatea de a măsura obiectele 3D este de asemenea utilă, deoarece vă puteți asigura că obiectele pe care le creați sunt la scara de care aveți nevoie sau chiar să recreați obiectele pe care le aveți deja, astfel încât acestea să poată fi modificate în instrumentul dvs. de proiectare. Măsurările din lumea reală sunt utile și pentru designerii de mobilă sau scule.

Pe lângă utilizarea software-ului pentru a vă proiecta modelele, puteți utiliza servicii și alte instrumente pentru a vă asigura că pot tipări. MakePrintable, de exemplu, va analiza modelele dvs. pentru a verifica dacă funcționează și pot tipări corect.

Există, de asemenea, instrumente precum MeshLab, care pot converti obiecte între formate și exporta în STL după fixarea rețelei dvs. pentru a vă asigura că acesta poate fi imprimat.

Pentru acest articol, dorim ca instrumentele noastre să fie gratuite sau să aibă un proces gratuit. Costul ieftin este mai bun, pentru că nu este nevoie să cheltuiți o avere aici. Căutăm energie electrică, precum și programe care ne pot ajuta să ne facem ideile pe ecran cu ușurință și să evităm să facem orice nu poate face față imprimanta noastră.

1. Aripile 3D

Wings 3D este un instrument gratuit și open source disponibil pentru Windows, Mac și Linux. Folosirea acestuia este simplă. Puteți adăuga obiecte făcând clic dreapta și selectând dintr-un meniu de elemente primitive, care include setul obișnuit de poligoane 3D obișnuite. De asemenea, are suplimente, cum ar fi o spirală și nodul torus, care s-ar putea dovedi dificil pentru majoritatea imprimantelor.

WingsDesktop

Manipularea obiectelor este simplă. Puteți comuta între patru moduri, care vă permit să controlați obiecte întregi, fețe, margini sau vârfuri. Toate au utilizări și vă permit să manipulați modelele în moduri diferite. Puteți extrupa, teși și suda. Există, de asemenea, o oglindă virtuală pentru a păstra modelele simetrice.

Afișajul poate fi comutat între un punct de vedere perspectiv sau o proiecție ortografică, lucru util dacă lucrați dintr-un model. Inginerii și designerii obișnuiți să lucreze astfel vor aprecia funcția.

Folosind aripi 3D

UI 3D Wings este simplu, dar simplu. Textul de pe ecran explică efectul apăsării butoanelor și tastelor mouse-ului în timpul funcționării curente. Acest lucru face ușor să explorați pe măsură ce mergeți și înseamnă că nu trebuie să vă amintiți totul în timp ce vă cunoașteți drumul.

Lipsa sa de complexitate face ușor să acționezi. Lucrul cu funcțiile fundamentale de manipulare 3D este mai ușor atunci când este prea puțin să vă distragă atenția. Butoanele de pe ecran sunt intuitive și își transmit bine funcțiile.

WingsRobot

Wings 3D este simplu, dar face treaba. Acesta este în dezvoltare de 17 ani, iar accentul său pe elementele de bază ale modelării a dus la un instrument excelent și ușor de utilizat. Nu este umflat în comparație cu alții, ceea ce o face o potrivire excelentă pentru cei care doresc să creeze obiecte simple, care pot fi imprimate.

Concentrarea pe geometria simplă a poligonului este o potrivire perfectă pentru imprimarea 3D. Wings 3D îi lipsește câteva clopote și fluiere, dar acestea sunt mai puțin relevante atunci când vă concentrați pe imprimare. Ne-am uitat până acum în rundul nostru cu cele mai bune instrumente grafice 3D.

WingsPrimitives

De asemenea, exportă în formatul .stl necesar. Modelele sale se bazează pe o plasă închisă și nu vă vor permite să produceți un model diferit, cu condiția să evitați utilizarea funcției „gaură”. Acest lucru ar trebui să vă păstreze imprimanta valoroasă ferită de accidente neplăcute.

Nu veți primi mult conținut gratuit pentru început cu Wings 3D, dar există descărcări disponibile online. Instrumentul este suficient de simplu încât în ​​curând veți putea să vă completați zona de pornire goală cu tot felul de creații ciudate și minunate.

Învățarea de a folosi aripi 3D

Documentația inclusă este de bază, iar manualul online are câteva lacune. Din fericire, ceea ce există este clar și, ținând cont de senzația simplă de Wings 3D, vă spune ce trebuie să știți. Vi se spune cum să construiți un obiect 3D folosind o serie de tehnici simple de manipulare.

WingsTable

În afara documentației, puteți găsi multe ghiduri online. Nu există lipsuri de videoclipuri pe YouTube care să explice cum să construiți și să creați diferite tipuri de modele.

Wings 3D este simplu și simplu, dar capabil. În loc să aveți sute de funcții, vă permite să efectuați cu ușurință acțiunile de care aveți nevoie pentru a construi și modifica un obiect 3D. Îl recomandăm oricui caută să exploreze lumea imprimării 3D.

2. Blender

Blenderul este un alt instrument care a existat de când vacile au venit acasă. A început ca un proiect cu sursă închisă în 1998, dar a fost lansat ca sursă deschisă după o campanie de crowdfunding de 100.000 USD.

Blender este gratuit și are o comunitate loială care face obiecte pentru aceasta, precum și oferă ajutor și sprijin. Site-ul Blend Swap, de exemplu, are o secțiune dedicată obiectelor tipărită 3D și permite utilizatorilor să își partajeze lucrările sub licență Creative Commons.

BlenderObject

Folosind Blender

Interfața de utilizator este o adevărată bonă de butoane și secțiuni extensibile, multe dintre care nu puteți atinge niciodată. Cei cărora le place să se joace și să exploreze vor găsi o mulțime de jucării, dar complexitatea ar putea descuraja oamenii care doresc să învețe rapid operațiunile 3D de bază.

În mod confuz, unele meniuri au aceeași etichetă, în ciuda conținutului diferit. Există mai multe meniuri „de vizualizare” împrăștiate de aspectul implicit, de exemplu. În ciuda acelor ambiguități, interfața de utilizator rămâne lizibilă și poate fi personalizată pentru conținutul inimii tale.

BlenderMonkey

Învățarea folosirii blenderului

Din fericire, există tutoriale online pentru tot ce are legătură cu Blender și mai multe se ocupă de configurarea și eficientizarea instrumentului de imprimare 3D. Iată unul pe care l-am găsit, deși pluginul menționat nu este inclus în ultima versiune. Vă recomandăm să îndepărtați ferestrele de care nu este nevoie să vă păstrați lucrurile cât mai liber.

Odată ce învățați operațiunile de bază, Blender este foarte distractiv de utilizat și vă permite să trageți și să împingeți obiecte în jur cu încredere în creștere. În timp ce puteți manipula marginile, fețele și vârfurile, la fel ca în cazul altor programe, puteți folosi de asemenea instrumentele sculptate pentru a manipula obiectul într-un mod mai intuitiv, care se simte mai mult ca învățând o abilitate artistică decât una tehnică.

BlenderOutput

Deși software-ul nu are un tutorial integrat, există un manual online detaliat pentru a completa numeroasele tutoriale YouTube disponibile.

Ce poate face blender?

Analizând ce au creat alți oameni cu Blender, este clar că cerul este limita când vine vorba de ceea ce poți crea cu el.

Blenderul oferă un instrument pentru fiecare ocazie, multe dintre ele putând fi exagerate dacă faci doar mobilă. Dacă doriți să păstrați lucrurile cu oase goale, probabil nu vă convine. Este minunat dacă doriți să efectuați un proces de încrucișare, cum ar fi, de exemplu, crearea unui randament cu aspect bun de tipărire sau utilizarea unor modele imprimabile într-o animație.

Utilizarea instrumentelor avansate ale Blender poate duce la un model care nu va fi tipărit. Instrumentul remesh va veni la îndemână dacă se întâmplă asta. Puteți să-l utilizați pentru a simplifica modelul sau pentru a elimina găurile care s-au putut forma.

BlenderCat

Software-ul nu este perfect. Nu are linkul ciudat în documentație și am găsit link-uri în instrument care indică pagini fără conținut. Totuși, acestea sunt chestiuni minore, deoarece comunitatea este activă și ar trebui să vă poată ajuta dacă o solicitați.

Blender este unul dintre cele mai avansate instrumente pe care le analizăm și are multe de oferit pentru imprimarea 3D, precum și pentru dezvoltarea jocului și animație. Dacă trebuie să faceți mai mult decât să imprimați, este probabil cea mai bună alegere pentru gama sa de capabilități. Considerăm unul dintre cele mai bune instrumente gratuite disponibile. Descărcați-l pentru Windows, Mac sau Linux.

3. Slash 3D

Inspirat de modul în care copiii creează obiecte complexe în Minecraft, 3D Slash este o muncă de dragoste pentru creatorul Sylvain Huet. Bazat pe sculptură în piatră, este un instrument ușor de utilizat, care este o potrivire ideală pentru imprimarea 3D.

3dslash-box

Începeți cu un cub mare și instrumentul de ciocan selectat. Dacă faceți clic pe cub, eliminați blocurile din el, permițându-vă să le sculptați. Puteți modifica dimensiunea cubului eliminat și puteți lucra la niveluri mai fine de detaliu dacă doriți. Există, de asemenea, instrumente pentru restaurarea cuburilor, precum și pentru construirea și eliminarea secțiunilor mai mari. Este o abordare diferită de celelalte instrumente, dar funcționează bine.

Utilizarea 3D Slash: Distrugere creativă

3D Slash este foarte distractiv de utilizat. Ciocanirea la blocul tău nu elimină doar o bucată, ci face să zboare bucăți de rocă stropită peste tot. Există chiar și un sunet satisfăcător „dink” care să te facă să simți că cizelează pe o adevărată sculptură.

3dslash-tools

Sunetul rock-ului care însoțește forajul va satisface pe oricine cu un penibil pentru distrugerea virtuală și face din 3D Slash un detector de stres decent, pe lângă un instrument util. Copiii îi vor plăcea cel puțin la fel de mult ca scriitorul tău adulți.

Există instrumente de vopsire care vă permit să colorați un bloc la un moment dat sau să-l înlăturați pe zone întregi simultan, și toate au propriile efecte. Animațiile și efectele de sunet ar putea suna banale, dar acestea folosesc 3D Slash tactil și aduc un sentiment puternic de conectare la munca ta.

Cu toate acestea, nu te limitează să începi cu un cub. Puteți genera text 3D cu care să lucrați și să cip. O caracteristică cool vă permite să importați o imagine 2D, care este apoi transformată în bloc. Ca o mare parte din 3D Slash, funcționează mult mai bine decât vă așteptați.

O schiță simplă pe care am desenat-o convertită ușor în două culori, culoarea activă devenind blocuri. O captură de ecran a unui site de știri importat în 3D Slash a funcționat de asemenea bine, oferindu-ne o redare 3D a titlurilor și, deși imaginile în care se încețoșează, era recunoscută ca ziar..

3dslash-știri ori

Puteți chiar importa obiecte 3D din alte instrumente. Cu toate acestea, am avut un succes limitat în încercarea de a importa capul nostru cu poligon înalt din Sculptris. A funcționat, dar 3D Slash a transformat-o într-un număr imens de blocuri în jurul dimensiunii unui biom Minecraft. Această caracteristică merită explorată, dar va trebui să vă jucați pentru a vedea ce funcționează.

Versiune gratuită 3D Slash

Deși este disponibilă o versiune gratuită a 3D Slash, aceasta are unele limitări majore. Puteți utiliza opt culori, de exemplu, deși asta nu contează neapărat dacă imprimați cu un material cu o singură culoare.

Versiunea gratuită necesită, de asemenea, înregistrarea, ceea ce ne-a condus printr-o serie de ecrane dezlănțuite, care nu au fost limpezi și vor lăsa copiii, și, eventual, profesorii lor, zgârierea capului.

3dslash-înregistrare

În mod enervant, nu vă puteți salva munca în versiunea gratuită, deși păstrează un singur proiect deschis între sesiuni. Va trebui să plătiți câțiva dolari dacă doriți să salvați proiecte sau să le imprimați printr-un fișier .stl. Aceasta nu va sparge banca cu 2 dolari pe lună, dar versiunea gratuită conține o mulțime pentru a vă menține ocupat.

Distractiv și ușor de utilizat, 3D Slash este un instrument perfect pentru profesorii cu o imprimantă 3D în clasă care doresc să-i determine pe copii să creeze lucruri care să le folosească. Adulții care doresc să se joace cu un software simplu, dar plăcut, nu ar trebui să-și ridice nasul, nici.

Abordarea 3D Slash este o modalitate puternică și rapidă de a realiza modele 3D. Este un instrument minunat idiosincratic, cu genți de personalitate și vă recomandăm să aruncați o privire.

3D Slash este disponibil pentru Windows, Mac, Linux și BlackBerry.

4. Sculptris

Sculptris, de Pixologic este un element de bază al ZBrush mai avansat și mai scump. În timp ce ZBrush vizează utilizatori mai experimentați, Sculptris își propune să ofere începătorilor o intrare în lumea modelării 3D.

Învățând Sculptris

După ce am fost perturbați de demonul hidos, care ne privea în timpul instalării, am deschis manualul .pdf pentru a găsi ceea ce arăta o victimă a omului nude. Odată ce am depășit șocul, am găsit un manual excelent de 47 de pagini care servește ca un ghid excelent pentru Sculptris și modelarea 3D în ansamblu..

Sculptris-demon

Mai mare decât un tutorial cu oase goale, manualul este suficient de scurt pentru ca începătorii să lucreze peste câteva ore, dar suficient de lung pentru a explica totul în detaliu. Am apreciat că este cel mai bun dintre instrumentele pe care le-am analizat în ceea ce privește documentația.

În timp ce majoritatea instrumentelor încep cu un ecran plin de opțiuni, urmată de o grilă goală care vă obligă să parcurgeți opțiunile și butoanele pentru a începe, Sculptris vă prezintă o sferă mare în centrul ecranului și un text de orientare din dreapta. Câteva butoane și unelte stau discret în partea stângă sus.

Folosind Sculptris

Aspectul este ușor de citit, elegant și oferă multe de lucru fără a fi aglomerat sau intimidant. Nu există meniuri complicate de navigat.

Făcând clic pe sferă, se adaugă volumul oriunde faceți clic, permițându-vă să începeți să creați un obiect cu o geometrie complexă. Dând clic dreapta rotiți modelul.

Intrarea este oglindită, astfel încât configurația inițială face ușor să adăugați ochi, un nas și o gură în sfera dvs. și să obțineți în curând ceva asemănător cu o față. Bine, eforturile noastre inițiale arătau ca sora urâtă a locotenentului Worf, dar este remarcabil cât de ușor este să produci ceva destul de complex.

Sculptris ajustează complexitatea obiectului dvs. pe măsură ce lucrați la el, adăugând poligonuri după cum este necesar, astfel încât senzația unghiulară a multor instrumente 3D nu este la fel de mare lucru aici. Folosind-o se simte mai mult ca modelarea argilei.

Numeroasele operațiuni pe care le puteți efectua pe modelul dvs. sunt destul de dinamice. Modelul nu schimbă doar un vertex sau un colț la un moment dat, dar tot ceea ce faceți clic pe acesta se ajustează pe măsură ce faceți modificări. Se simte mai organic decât manipularea pe bază de vertex pur pe care am găsit-o în altă parte.

Sculptris-metal-om

Există bare de dimensiune și rezistență pentru fiecare instrument și câteva opțiuni, dar acestea sunt clare și ușor de realizat. Foarte rar te găsești că trebuie să cauți ce face ceva în manual.

În mod crucial, diferența dintre intenție și acțiune este mică. Dacă doriți să vă manipulați modelul într-un anumit mod, puteți face acest lucru de obicei. Este posibil să fie nevoie de experimentare și de o anumită utilizare a funcției de anulare, dar puteți traduce ideile pe ecran.

Este nevoie de ceva timp pentru a descoperi diferitele instrumente, dar nu există atât de multe și ele pot fi identificate cu câteva clicuri de mouse.

Tipărirea cu Sculptris

Deși fluxul său de lucru este ideal pentru crearea de modele 3D pentru imprimare, o mare problemă cu Sculptris este că nu exportă în format format .stl. Cu toate acestea, formatul .obj poate fi convertit în .stl prin alte instrumente și servicii, deci nu este un întreruptor de tranzacții, dar va adăuga un pas suplimentar la fluxul de lucru dacă faceți propria dvs. tipărire.

Sculptris-cap

Când vine vorba de realizarea unui mobilier boxy cu laturi de lungime specifică sau orice altceva cu margini drepte, Sculptris nu este cel mai bun instrument. Totuși, pentru orice lucru organic, este o revelație. În timp ce abilitatea și practica vor aduce cu siguranță recompense, instrumentele sunt suficient de intuitive pentru oricine cu abilitate artistică să înceapă să obțină rezultate imediat.

Include câteva obiecte de început cu care să se joace, inclusiv un cap și o figură umanoidă. Există multe materiale de utilizat, care arată bine și vă vor ajuta să recreați aspectul oricărui material pe care îl utilizați pentru a imprima.

Sculptris-materiale

Simplu de utilizat și orientat spre educație, Sculptris este un instrument fantastic pentru învățare și crearea obiectelor. Dacă doriți ceva simplu, este mai elegant și mai ușor decât Wings 3D, deși rezultatul cu aspect organic poate fi mai dificil pentru imprimanta dvs..

Sculptris este gratuit și disponibil pentru Windows și Mac.

5. SketchUp

SketchUp este axat pe construirea de scene mai mari, cum ar fi machete de cameră sau planuri în aer liber, mai degrabă decât modele individuale.

Vine într-o versiune profesională pentru 695 USD, care are o probă gratuită și o versiune gratuită bazată pe browser, ceea ce privim. Versiunea browserului are opțiuni de export limitate, dar vă permite să exportați în format .stl.

-apartament SketchUp

Primul lucru pe care l-am văzut după înregistrare a fost un pop-up care ne spunea că există o problemă cu suportul de stocare al browserului nostru. Acesta nu este cel mai bun mod de a începe, dar am continuat. Turul inițial ne-a făcut să facem clic pe câteva ecrane cu săgeți etichetate îndreptate către butoane, apoi să încheiem un acord obligatoriu cu privire la termenii de serviciu.

După aceea, ne-am găsit într-un punct de plecare neobișnuit. Mai degrabă decât un cub sau o sferă, SketchUp ne-a prezentat un bărbat fără chip, cu barbă. Aceasta este o idee inteligentă. SketchUp este perfect pentru construirea de obiecte din lumea reală, iar domnul menționat mai sus oferă un ghid la vedere la scară.

Sketchup-timpurie

Sketchup de învățare

Interfața de utilizare arată bine, dar nu este intuitivă. Am reușit să desenăm un pătrat suficient de ușor cu instrumentele de desen, dar selectarea instrumentului de umplere și clicul în interiorul formei noastre nu a făcut nimic. A trebuit să recurgem la manual.

Din păcate, nu părea să existe una. Tutoriale video sunt la ordinea zilei aici. Din fericire, am descoperit fereastra instructorului util, care vă oferă o listă a operațiunilor care pot fi finalizate cu ajutorul instrumentului selectat.

Îți face lucrurile mult mai ușoare. Versiunea online trebuie să încarce fiecare pagină, ceea ce o face să se simtă puțin stângace, dar este totuși un mod bun de învățat.

Folosind Sketchup

Odată ce ne-am dat seama de elementele de bază, am găsit foarte multe despre SketchUp. De exemplu, dreptunghiurile și alte forme 2D pot fi ușor desenate în spațiul 3D furnizat. Acestea pot fi apoi trase și întinse în forme 3D.

-blocuri SketchUp

Este ușor să schițăm câteva dreptunghiuri, apoi să le tragem într-un set de zgârie-nori, o clădire sau pereți pentru o cameră. Configurarea unei camere sau a unei zone exterioare nu durează mult timp.

De asemenea, aveți la dispoziție multe instrumente de măsurare, așa că dacă aveți nevoie de precizie, acesta este un instrument excelent. Domnul cu barbă care stă în spațiul de lucru dovedește o referință excelentă pentru dimensiuni și indică puterea SketchUp – crearea de obiecte din lumea reală – ceea ce îl face ideal pentru imprimarea 3D.

Panoramarea și zoom-ul este simplă. Rotirea vizualizării cu butonul din mijlocul mouse-ului este drăguță și lină, dar mișcarea cu instrumentul de mers se simte stângace. Trecerea la instrumentul de pană ne-a dat rezultate mult mai bune.

Există multe texturi care pot fi aplicate pe suprafețele obiectului pentru a le face să arate corect fără a fi nevoie să adăugați multe detalii 3D. Ca o atingere frumoasă, există o categorie de texturi dedicate materialelor de imprimare 3D, astfel încât să puteți face lucrurile să arate cum vor fi după ce vor fi tipărite.

texturi SketchUp

Este un instrument bun și rapid pentru proiectarea și planificarea care se potrivește bine imprimării 3D, deși accentul său pe obiecte mai mari nu este ideal decât dacă ai acces la o imprimantă mare și scumpă.

Gânduri finale

Deși imprimarea 3D este un domeniu tânăr, există deja multe opțiuni software excelente pentru modelatorii 3D. În timp ce aceste instrumente recompensează abilitatea, ele nu sunt atât de greu de utilizat pe cât ai crede. Nu există nimic care să stea între dvs. și să vă scoateți ideile pe ecran și din imprimanta dvs..

Când am făcut cercetări pentru acest articol, am fost surprinși de câte instrumente erau disponibile dincolo de cele pe care le știam. Multe dintre ele sunt gratuite și open source, comunitățile înfloritoare lucrează pentru îmbunătățirea acestora.

Instrumentele la care ne-am uitat sunt diferite unele de altele și oferă o serie de abordări. 3D Slash este simplu, dar în exteriorul său fermecător există un instrument puternic. Îl recomandăm adulților interesați să realizeze sculpturi simple pe bază de blocuri și ca instrument de predare pentru copii.

Instrumentul potrivit pentru job

Wings 3D este simplu și simplu pentru geometria clădirii. Este ușor de utilizat și perfect pentru modelele de construcții potrivite pentru imprimarea 3D.

Sculptris este intuitiv, artistic și face crearea de modele complexe cât se poate de ușor. Îl recomandăm celor care doresc să realizeze mai multe modele organice, cum ar fi fețe sau creaturi.

Blenderul conține o mulțime de instrumente, fără a fi prea provocator. Este o versiune software versatilă și puternică, cu multă ofertă și cea mai complexă ofertă aici.

SketchUp este un instrument excelent pentru a muta rapid scene mari și a proiecta obiecte funcționale. De asemenea, are funcții excelente pentru modelatori.

-house SketchUp

Cu toate că instrumentele de aici sunt capabile să producă rezultate la nivel profesional, nu ne-am simți inconfortabil să punem nimic în mâinile unui începător. Pentru cei cu experiență cu unul dintre ei, acestea sunt suficient de distincte încât încercarea altuia îți va oferi un nou mod de a privi lucrurile și, poate, un instrument alternativ util.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map