Cel mai bun software de management foto 2020

În aceste zile, toată lumea cu un smartphone este fotograf. Nu este dificil să consumi spațiul de pe hard disk cu instantanee și selfie-uri, în special folosind o cameră foto de mare megapixel. Organizarea tuturor acestor imagini poate fi o durere de cap, motiv pentru care am creat o listă cu cele mai bune opțiuni de software de gestionare a fotografiilor care vă vor ajuta să vă păstrați colecția într-o ordine perfectă pentru imagini..


Pe lângă menținerea tuturor organizată, aceste programe vă vor ajuta să vă protejați fotografiile împotriva dezastrelor: hard disk-urile nu sunt cele mai fiabile piese hardware; este doar o chestiune de timp înainte ca dvs. să se prăbușească și să ardă, poate să vă luați imaginile cu el.

Cu toate că s-ar putea să folosiți software-ul de recuperare foto în acest caz pentru a vă recupera fotografiile pierdute, cea mai bună abordare este să fiți pregătiți, deși utilizarea unuia dintre cele mai bune backup online pentru fotografii este, de asemenea, un pariu bun.

Folosind aplicații online de gestionare a fotografiilor precum cele pe care le detaliem mai jos, puteți încărca fotografii de pe computer și dispozitive în cloud, ajutând astfel să vă protejați amintirile în caz de furt, pierdere sau corupție. În mod alternativ, pentru cele care nu sunt în concordanță cu cloud, puteți să vă păstrați fotografiile local folosind software offline, o abordare pe care o vom analiza și mai jos.

Flickr este soluția noastră de alegere, dar există multe opțiuni excelente. Cu toate acestea, înainte de a ajunge la aceste opțiuni, să accesăm mai mult avantajele software-ului de gestionare a fotografiilor.

De ce ar trebui să utilizați software de gestionare a fotografiilor

Programul de gestionare a fotografiilor vă va ajuta să sortați fotografiile în funcție de date, etichete (cum ar fi „nebunii-veri” sau „vacanță”) și evaluările personale pentru a găsi mai ușor imagini conexe. Managerii de fotografii vă pot îmbogăți fotografiile cu metadate: data și ora luate, dimensiunile și datele EXIF ​​(marcă, model, ISO, valoare diafragmă, bliț, lista continuă).

Majoritatea managerilor vor oferi cel puțin funcții de editare de bază, în timp ce unii vă vor permite chiar să manipulați imaginile în conținutul inimii voastre. Este posibil să fi reușit să capturați fotografiile, dar întotdeauna există ceva de făcut în postare. Reglarea filtrelor de expunere, ton, claritate, cultură și culoare este doar vârful aisbergului de editare.

Unele opțiuni vor importa toate fotografiile într-o singură bibliotecă, ceea ce face mult mai ușor să vă gestionați colecția. Dosarele și albumele vor fi disponibile doar cu câteva clicuri și puteți chiar să parcurgeți timpul vizualizând fotografiile în ordine cronologică. Te va ajuta chiar să scapi de duplicatele care ocupă un spațiu prețios. Managerii pot, de asemenea, să sincronizeze fotografiile pe dispozitivele dvs..

Alte servicii vă vor permite să încărcați fotografiile în cloud și apoi să le sortați în albume, galerii sau grupuri adecvate. De asemenea, veți putea utiliza editori de bază pentru a îmbunătăți fotografiile din timp, fără a utiliza software dedicat, cum ar fi Photoshop sau PaintShop Pro, dar, dacă aveți nevoie, unele servicii oferă reduceri la un astfel de software. De asemenea, puteți vedea statistici avansate pentru fotografiile dvs..

Cloud Photo Management VS Management foto local

Software-ul care utilizează cloud vă oferă opțiunea de a vă vizualiza fotografiile oriunde și oricând, atât timp cât aveți o conexiune la internet. Astfel de servicii vă pot oferi acces la o comunitate vibrantă de oameni care vă vor oferi feedback și le vor plăcea fotografiile, astfel vă vor ajuta să deveniți un fotograf mai bun.

De asemenea, există o opțiune de a vă conecta la companiile de imprimare și de a obține imprimeurile. De asemenea, vă puteți vinde munca, deoarece software-ul online se conectează cu ușurință la piețe precum Amazon, Ingram și Blurb Bookstore.

În plus, folosirea norului va oferi spațiu de respirație pentru hard disk, deoarece fotografiile dvs. nu vor ocupa spațiu. Puteți obține fie nelimitate, sute de gigabyte sau chiar un terabyte de stocare la un preț ieftin.

Gestionarea fotografiilor bazate pe cloud facilitează, de asemenea, partajarea conținutului dvs. cu anumite persoane, grupuri, prin intermediul rețelelor de socializare și invită pe alții să partajeze cu dvs..

Furnizorii online oferă aplicații mobile care vă permit să vă accesați conținutul, să încărcați noi fotografii și să le prezentați altora folosind telefonul. Printre serviciile de stocare în cloud, cele care ies în evidență pentru fotografii sunt, desigur, Google Photos și Amazon Prime Photos. Ambele servicii sunt extensii ale serviciului lor de stocare în cloud, respectiv Google Drive și Amazon Drive.

Serviciile dedicate exclusiv fotografiilor se numără printre ele Flickr, creat în 2004 și deținut acum de SmugMug, 500px, un loc pentru profesioniști și entuziaști pentru a-și arăta munca, SmugMug, un serviciu care oferă un site dedicat utilizatorilor pentru a-și încărca fotografiile în și Apple iCloud Photo Library, care păstrează automat toate fotografiile și videoclipurile pe care le faceți în iCloud.

Management foto offline: beneficii

Cu gestionarea fotografiilor offline, obțineți avantajul de a nu fi nevoiți să vă încărcați fotografiile, ceea ce înseamnă că, în general, un acces mai rapid ulterior. Astfel de soluții vin de obicei cu opțiuni de editare mult mai puternice. Cu toate acestea, distribuirea este mai lentă, deoarece va trebui să încărcați mai întâi fotografiile sau să le exportați pe un alt dispozitiv. De asemenea, indexarea bibliotecilor uriașe de fotografii poate dura un timp, precum și fișierul de indexare ocupând spațiul din unitate.

Aplicațiile offline diferă, de asemenea, în ce sisteme de operare sunt disponibile, dar puteți utiliza cel mai mult pe Windows sau MacOS.

Astăzi, avem o mulțime de aplicații diferite din care să alegem, dar unele dintre ele sunt în jur de mult timp. Veteranii industriei au început în anii 90.

Printre ele, una dintre cele mai populare și durabile aplicații pentru vizualizarea și organizarea fotografiilor este ACDSee. Prima versiune a fost lansată în 1994. Astăzi, avem versiunea ACDSee 20, împreună cu alte câteva variații. MAGIX provine din Dresda, Germania. A început în 1993 și astăzi, oferă MAGIX Photo Manager ca instrument pentru a vă ajuta să vă organizați fotografiile.

Adobe a început cu Adobe Photoshop și Adobe Lightroom, deși nu este un organizator, Adobe va lansa Adobe Photoshop Album, apoi îl va întrerupe, stabilindu-se în final pe Adobe Photoshop Elements și Adobe Bridge ca aplicații de organizare a fotografiilor sale..

În a doua jumătate a deceniului, în 1996, IrfanView a fost lansat pentru prima dată și este gratuit pentru uz necomercial. Daminion a fost lansat în 1999 și a fost numit anterior picaJet.com. Oferă un sistem multi-utilizator de gestionare a fotografiilor cu același nume, ceva care nu este atât de comun în rândul aplicațiilor foto de sine stătătoare. De asemenea, oferă o aplicație independentă de gestionare a fotografiilor numită picaJet.

XnView nu este nou pe bloc, fiind lansat în 2008. Astăzi, există o versiune îmbunătățită numită XnView MP, care funcționează și pe Linux, precum și pe Windows și Mac.

Team Linux are organizatorul de imagini Shotwell care a intrat în scena foto în 2010 și a devenit instrumentul de imagine standard pentru mai multe distribuții Linux. În tabăra MacOS, există aplicația autohtonă Apple Photos care a înlocuit aplicațiile iPhoto și Aperture.

Windows are Phototheca care oferă o varietate de caracteristici, Zoner Photo Studio de la compania fondată cehă Zoner Software și FastStone, vizualizator de imagini și organizator, care este gratuit pentru uz personal și educațional.

O nouă completare la această listă offline este Mylio, lansată în 2014. Citiți mai multe despre caracteristicile sale puternice de editare și organizare ulterior în articol.

Deși software-ul offline face o alegere excelentă, preferăm în continuare aplicațiile online și vom atinge mai mult aceste opțiuni în restul articolului. Înainte de a începe cu lista, să aruncăm o privire la ce criterii am folosit pentru a evalua software-ul de gestionare a fotografiilor.

Ce face cel mai bun software de gestionare a fotografiilor

Am comparat planurile de prețuri și funcțiile pe care le oferă pe întregul spectru de servicii foto online. Majoritatea instrumentelor de gestionare a fotografiilor oferă un plan gratuit sau cel puțin un proces. De asemenea, acestea diferă de câte planuri plătite oferă, cu cât sunt mai flexibile prețurile, cu atât mai bine. Unii doar un cuplu, în timp ce alții oferă până la 13 planuri de a alege.

În acest sens, am luat în considerare ceea ce obțineți pentru banii dvs., cel mai important criteriu.

Încărcarea este destul de simplă, indiferent de serviciul pe care îl utilizați. Unii fac din întregul lor site o zonă în care puteți glisa și plasa rapid, în timp ce alții necesită să accesați butonul de încărcare, care, la rândul dvs., vă oferă o zonă în care puteți glisa și plasa sau alege fișiere.

După ce îți selectezi fotografiile, unele servicii îți vor oferi opțiuni suplimentare, cum ar fi schimbarea numelor lor, adăugarea de persoane, specificarea albumelor (albumelor) la care se adaugă, adăugarea de etichete, în timp ce altele îți vor încărca pur și simplu fotografia și te vor lăsa să ajustezi manual orice ai nevoie. la. Puteți ghici ce face pentru o experiență mai bună a utilizatorului.

Un avantaj al software-ului online este că este disponibil pe diferite sisteme de operare. Cu toate acestea, aplicațiile lor mobile nu sunt create egale. Am obținut o experiență mai bună a utilizatorului de la unii decât de la alții și asta a fost cel mai important în designul propriu-zis și când le-am folosit pentru a încărca fotografii.

Editorii sunt de asemenea sub toate formele și dimensiunile. Unii au doar opțiuni de bază, cum ar fi filtrele de culoare și echilibrul, alții sunt mai avansați și ne întâmpină cu o varietate de opțiuni, în timp ce alții nu au funcționat așa cum ne-am așteptat.

Desigur, fotografiile ar fi doar fragmente de date goale dacă nimeni nu le privește. Împărtășirea este grijulie și am aruncat o privire asupra cât de ușor este să răspândim dragostea și am comparat opțiunile de partajare pe care le oferă.

Cu cât oferă mai mult, cu atât suntem mai mulțumiți.

Cel mai bun software de gestionare a fotografiilor: Flickr

Flickr oferă un impresionant spațiu de stocare de 1 TB cu planul său gratuit. Cantitatea de spațiu nu crește cu planuri plătite, ceea ce este ciudat, dar, având în vedere cantitatea de spațiu pe care o obțineți, ar trebui să fie suficient pentru a vă menține fericit pentru o lungă perioadă de timp. Flickr este, de asemenea, o mențiune onorabilă în cel mai bun depozit al nostru pentru fotografii.

Ceea ce oferă planul lunar, la 5,99 USD pe lună, este utilizarea unui auto-încărcător auto, navigare și distribuire fără reclame și statistici avansate pe fotografiile tale. În plus, planul anual oferă reduceri la produsele Adobe pentru 49,99 dolari pe an.

Încărcarea este ușoară: trebuie doar să faceți clic pe pictograma de încărcare și puteți trage și fixa fotografiile sau le alegeți din sistemul dvs. de fișiere al computerului. Înainte de a încărca efectiv fotografiile, puteți adăuga etichete sau persoane, plus să le adăugați la grup sau albume.

Puteți seta, de asemenea, setări de confidențialitate (prieteni, familie etc.) și filtre de conținut. Aceste caracteristici de control al conținutului sunt întotdeauna o atingere frumoasă.

După ce fotografiile dvs. sunt online, le puteți revizui în fotostream, un catalog paginat cu fotografiile dvs. În mod alternativ, puteți vedea rulajul camerei dvs., care arată un istoric al încărcărilor dvs. O altă opțiune interesantă este „galerii”. Folosind-o, puteți crea o galerie personalizată de fotografii pentru ca oamenii să o poată vedea.

Editorul de fotografii Flickr încorporat este ușor de utilizat și oferă multe opțiuni. Există reglarea standard a culorii, filtrului și culorii, precum și estomparea, peria și ramele. Vă puteți salva fotografia ca o copie dacă nu doriți să vă încurcați originalul cu filtrele și periuțele neplăcute.

Puteți partaja fotografii Flickr pe Facebook, Tumblr, Twitter și Pinterest. În mod alternativ, puteți să copiați linkul, să îl trimiteți prin e-mail sau chiar să îl încorporați pe propriul site. Flickr vă permite, de asemenea, să partajați toate fotografiile dvs. prin partajarea fotografiei dvs. foto.

Experiența noastră cu Flickr

Flickr vă salută cu o vitrină interesantă a lucrărilor din întreaga lume. Designul pare cam datat, dar interfața este bogată cu opțiuni. Meniul „tu” este ușor de reperat și vă oferă mai multe opțiuni care vă permit să vă previzualizați lucrările.

Nu puteți pur și simplu să glisați și să încărcați fotografiile, deoarece site-ul nu este doar un spațiu de stocare pur, va trebui să investiți un clic pe pictograma cloud, apoi puteți glisa și fixa fotografii sau le puteți alege din printre fișierele tale.

Următorul pas după aceea, vă permite să editați metadatele foto și confidențialitatea. Considerăm că aceasta este o abordare mai bună decât să o facem mai târziu. Aici, puteți sorta ușor fotografiile după data preluată și adăugați-le la un album sau grup. Când așteptați ca Flickr să își termine munca, vă întâmpină cu mesaje precum „țineți-vă acolo, tigru” și „da!” ceea ce este revigorant, dar nu este potrivit pentru toți.

flickr-Photostream

Photostream arată toate fotografiile tale, dar dacă sortarea este setată la „data luată” în loc de „data încărcării”, este posibil să nu vezi fotografiile pe care tocmai le-ai încărcat nicăieri. Ruloul de cameră (a trebuit să reîncărcăm pentru a face să funcționeze) este o opțiune destul de interesantă. Vă permite să derulați rapid anii (și lunile), în timp ce vizualizarea sa magică vă permite să vă vedeți fotografiile în categorii, de exemplu, păsări, arhitectură etc..

Dacă doriți să editați mai multe fotografii, Flickr îl face ușor, deoarece puteți utiliza funcția „organizare lot”. Ne place cum puteți folosi doar glisare și fixare pentru a alege care fotografii doriți să editați și, după ce ați terminat, le puteți adăuga în albume sau grupuri.

Confirmarea suplimentară că Flickr este regele organizației vine sub formă de colecții. Colecțiile ajută la organizarea albumelor și pot conține chiar și alte colecții. De exemplu, puteți avea o colecție din toate excursiile de schi pe care le-ați făcut sau festivalurile pe care le-ați vizitat.

Aplicațiile mobile Flickr sunt disponibile pentru Android și iOS. Pictograma camerei se află în colțul din dreapta sus și are aceeași culoare ca și celelalte, deci nu este foarte evident. Când o atingeți, vedeți interfața care vă permite să faceți o fotografie, care poate fi un pic confuză dacă doriți să încărcați o fotografie existentă. Pentru a face acest lucru, trebuie să atingeți pictograma galeriei din stânga jos și apoi să alegeți dintre galerii.

Flickr oferă o mulțime de spațiu de stocare, oferind în același timp funcții și opțiuni de organizare bune pentru a vă edita imaginile. Toate acestea sunt cuprinse într-o experiență plăcută pentru utilizatori. Din aceste motive, am făcut din Flickr alegerea noastră de top ca fiind cel mai bun software pentru gestionarea fotografiilor.

500px

500px vizează semi-profesioniști și profesioniști pasionați și nu este o alegere ideală pentru utilizatorii amatori. Oferă conexiuni directe între fotografi și clienți prin funcția sa de piață.

Pentru utilizatorii gratuit, există o limită de șapte încărcări de fotografii pe săptămână. Planul „minunat” oferă spațiu de stocare nelimitat pentru doar 2,99 USD pe lună. Planul Pro este puțin mai scump la 3,99 USD, dar vă oferă listări prioritare în directorul 500px, posibilitatea de a afișa ateliere (cursuri pe care alții le pot cumpăra) și personalizarea suplimentară a profilului dvs..

Planul Pro + vă oferă un site personalizat cu un magazin online de 15,99 USD pe lună. Veți obține aceste prețuri dacă plătiți un abonament anual; este puțin mai mult dacă mergi lunar.

Încărcarea fotografiilor este ușoară și similară cu alte programe software, deși nu puteți încărca foldere întregi simultan. În timp ce încărcați, puteți adăuga metadate pentru a vă face fotografiile mai vizibile pentru alții.

Etichetele recomandate sunt adăugate automat, ceea ce vă ajută să evitați o astfel de muncă obositoare. Puteți, de asemenea, să vă titulați fotografia, să adăugați o descriere și să o plasați într-o categorie. Nu în ultimul rând, puteți adăuga fotografiile pe piață pentru a câștiga un aluat.

Interfața de 500px se simte puțin datată și ar putea fi mai plăcută pentru ochi. Mai mult, există editarea metadatelor, dar nu puteți edita fotografia în sine. Interfața pentru aplicații mobile este mai modernă și comparabilă în calitate cu alte programe software. Puteți partaja fotografii în rețelele sociale precum Facebook, Twitter, Google+ sau încorporați direct în html.

Experiența noastră cu 500px

După ce ați ajuns la 500px.com, este posibil să vedeți un banner enervant împreună cu fotografiile prezentate, dar, din fericire, există un pic de „x” care să vă ajute să scăpați de el.

Dacă doriți să vă vedeți fotografiile, trebuie să accesați link-ul de sub avatarul dvs., ceea ce nu este atât de evident, încât s-ar aștepta să aveți setări de cont și profil acolo. Ar fi fost mai bine dacă acele opțiuni ar fi separate, iar accesul la fotografiile tale ar fi fost mai evident. Icoanele sunt mici și nu vă ajută.

Interfața are foarte mult nevoie de o actualizare.

Există mai multe opțiuni la încărcare care se adresează persoanelor care doresc să își vândă fotografiile: piață, filigran și licență. Dacă introduceți toate celelalte date, aceasta va ajuta la promovarea fotografiei dvs., ceea ce face ca obținerea feedback-ului și, în final, vânzările să fie mai ușoare. Puteți adăuga fotografii într-o galerie, care pe 500px este ca un album, cu excepția faptului că o puteți completa cu fotografii de la alte persoane.

500px-toate-pozele

Căutările vă permit să participați la un concurs cu o temă specifică: alb-negru, sport, modă și toamnă, etc. Premiile includ bani (de la 250 USD la 2000 $ în numerar), licență foto și echipament de fotografie..

În cazul în care 500px strălucește cu adevărat este comunitatea, iar grupurile sunt cea mai bună caracteristică. Alăturându-vă grupurilor, vă alăturați unui club cu gânduri similare care vă va oferi feedback și critici constructive (speră). De asemenea, veți putea previzualiza lucrările în anumite categorii (gândiți peisaje, portret, expunere îndelungată etc.).

Aplicațiile mobile de 500px sunt disponibile pentru Android și iOS. Aplicația Android funcționează ca un farmec, dar cel mai evident buton, o cameră albastru-alb-alb, dă impresia că nu puteți decât să fotografiați și să o încărcați, în timp ce, de fapt, opțiunea de încărcare din galeria dvs. este acolo, așa cum este bine. Separarea celor două ar permite un acces mai rapid.

500px este orientat către fotografi profesioniști și entuziaști. Ca atare, planul gratuit este limitat și nu există nicio editare de imagini (profesorii nu editează online). Cu toate acestea, dacă vă aflați într-unul dintre grupurile menționate anterior, veți constata că 500px oferă o comunitate vibrantă, împreună cu un plan nelimitat ieftin.

Dacă sunteți amator și doriți doar să stocați fotografii de vacanță, consultați unul dintre celelalte servicii.

SmugMug

SmugMug are un palmares lung, lansat în 2002. Este adresat „producătorilor de memorie”, pasionați și profesioniști, deopotrivă..

Serviciul are mare grijă când vine vorba de confidențialitatea și securitatea fotografiilor dvs., cu unele opțiuni care nu sunt comune între funcțiile de gestionare a imaginii. Deși a achiziționat Flickr (o mișcare bună, după cum credem că ar putea învăța un lucru sau două de la el), ambele sunt încă servicii separate la momentul scrierii.

Indiferent de categoria de utilizatori în care vă încadrați, după expirarea probei de două săptămâni, va trebui să vă adăugați: există patru planuri din care să alegeți: Basic, Power, Portfolio și Business. Fiecare vine cu stocare nelimitată.

Planul de bază costă 5,99 USD pe lună și vine cu funcții precum controlul confidențialității, capacitatea de a încărca videoclipuri HD și utilizarea temelor. Planurile de după asta au și mai multe caracteristici, împreună cu un preț mai mare. Cel mai scump plan, Business, oferă funcții comerciale: prețuri specifice pentru fotografii și galerii, marcare pentru comenzi, marketing și gestionarea fotografiilor și pachetelor de evenimente.

Puteți încărca fotografii în galeria pe care o vedeți în prezent, într-o galerie existentă sau una nouă. După aceea, veți fi întâmpinat de un dialog fantezist, care arată cât timp va dura fiecare fotografie pentru încărcare. Nu puteți încărca un folder direct ca în cazul altor servicii.

SmugMug nu are o mulțime de instrumente de editare: există efecte de decupare, rotire și culoare. Puteți adăuga, de asemenea, metadate precum locația și titlul. Există, de asemenea, un filigran pentru a vă proteja fotografiile. Nu există prea multe opțiuni în editor. Vom vorbi mai multe despre experiența noastră cu editorul în secțiunea următoare.

Tema implicită este izbitoare, iar aspectul ei este destul de clar și intuitiv. Pe lângă acesta, puteți alege dintre o serie de teme și scheme de culori diferite de pe întregul site.

Aceste teme nu sunt doar un model de site, deoarece de fapt SmugMug vă oferă un site optimizat SEO, iar fotografiile și galeriile dvs. vor fi sub propriul dvs. domeniu pe SmugMug. Există chiar și un editor de site simplu, dar destul de puternic, cu care să te joci.

În plus, puteți schimba cât de privat doriți să fie galeriile dvs. Vizibilitatea poate fi setată pe nelistate, ceea ce înseamnă că oricine are linkul vă poate vedea materialul sau privat. În plus, puteți alege persoanele care pot accesa pe baza adreselor de e-mail și puteți accesa protejarea prin parolă.

Îți poți partaja fotografia ca link sau o poți încorpora ca html și poți alege o dimensiune în timp ce te afli. Dacă doriți să partajați mai multe, puteți partaja o galerie completă sau puteți face prezentări de diapozitive. Partajarea la serviciile de socializare este de asemenea disponibilă. Puteți genera chiar și un link pentru vizitatori să vă cumpere fotografia.

Experiența noastră cu SmugMug

Când vizitați prima dată SmugMug, veți avea opțiuni pentru a începe să adăugați fotografii, să alegeți un design sau să vă organizați. Este simplu și intuitiv; nouă ne place asta.

Alegerea încărcării vă va oferi o zonă în care vă puteți trage și fixa fotografiile sau le puteți alege de pe computer. Acest pas este etichetat „1” (din două), seamănă cu un vrăjitor de instalare și face ca fotografiile dvs. online să fie o experiență simplă.

De asemenea, vă permite să încărcați de la diferite servicii precum Amazon Drive, Dropbox și Flickr, o caracteristică puternică care nu este comună. Există chiar și un plugin Lightroom care vă permite să transferați fișiere direct în SmugMug.

Apreciem că SmugMug vă oferă bare de progres pentru fiecare încărcare foto individuală și vă permite să săriți duplicatele. După aceea, pasul următor vă va solicita să creați o galerie nouă care să conțină fotografiile dvs. și să fie vizualizarea implicită pe SmugMug.

Încărcarea de fotografii suplimentare în galerii nu este la fel de simplă, deoarece după ce ați finalizat încărcarea, ați rămas cu fereastra de încărcare plasați deasupra galeriilor. Nu veți vedea încărcările noi până nu faceți clic pe „X.” S-a făcut astfel încât utilizatorul să poată încărca mai multe fotografii, dar un buton denumit „Termină încărcarea” sau „terminat” ar fi făcut trucul.

SmugMug-foto-page

Interfața galeriei în sine este foarte atractivă, iar tema implicită gri-închis face un contrast bun cu fotografiile reale.

Organizarea fotografiilor se face folosind caracteristica prietenoasă „organizare”. O casetă de ghid vă va saluta și vă va explica ce puteți face cu aceasta. Aranjarea manuală a fotografiilor este destul de ușoară, deoarece puteți trage și arunca-le oriunde doriți. Puteți vedea, partaja, șterge, descărca și edita fotografiile de la organizator.

Editorul nu este atât de util: nu veți putea previzualiza efectul de culoare atunci când îl alegeți. Când aplicați, primiți un mesaj care spune că va dura câteva minute. Cu toate acestea, am descoperit că va trebui să actualizați pagina pentru a obține fotografia editată. SmugMug ar putea avea și alte opțiuni de editare a fotografiilor, pe lângă efectele de decupare, rotire și culoare.

Am fost impresionat de diferitele opțiuni de partajare, dar am experimentat glitches la închiderea ferestrei de partajare și încercând să o deschidem din nou.

Designul frumos și funcțional este reflectat încă o dată în aplicația mobilă. Veți recunoaște diverse funcții dintr-o singură privire, iar butonul de încărcare proeminent vă permite să încărcați un nou folder, galerie sau fotografie. Ce ne-a plăcut cu adevărat este posibilitatea de a configura încărcarea automată pentru fotografiile dvs..

Fotografii Amazon Prime

Amazon Prime Photos este un serviciu înfrățit cu Amazon Drive. În mod similar cu Google Drive, atunci când încărcați fotografiile, acestea contează către cota dvs. Amazon Drive, care este de 5 GB slab. Cu toate acestea, dacă sunteți abonat Amazon Prime (12,99 USD / lună sau 119 USD dacă plătiți pe an), veți primi spațiu de stocare nelimitat pentru fotografii.

Dacă nu sunteți în Amazon Prime, există multe alte planuri dintre care puteți alege: 100 GBP pentru 11,99 USD, 1TB pentru 59,99 USD, 2TB pentru 119.98 USD, până la 30TB pentru 1.799,70 USD. Toate prețurile sunt pe an și scade Google cu o marjă echitabilă.

Pentru a încărca fotografiile, pur și simplu trageți-le și aruncați-le oriunde în fereastra Prime Photos. Dacă încărcați în „fotografiile mele”, nu veți primi un dialog care vă va solicita să adăugați la un album sau să îl creați. Va trebui să gestionați acea parte manual.

Nu veți putea modifica o fotografie dacă depășește rezoluția maximă permisă. Dacă nu, veți vedea un editor simplu care vă oferă opțiunile de a flip, roti, seta luminozitate și contrast, decupați și setați saturația.

Folosind Prime Photos, este ușor să partajați cu un grup de persoane, invitându-le prin e-mail sau trimitându-le un link generat. Persoanele adăugate vor putea vedea fotografii, adăuga fotografiile lor și chiar pot invita alte persoane să se alăture grupului.

Bonus lateral: întrucât Amazon Prints este asociat cu S&D Prints, veți putea să comandați printuri ale fotografiilor preferate din magazinele sale.

Experiența noastră cu fotografii Amazon Prime

Prime Photos este ciudat de asemănător cu Google Photos: când trageți un folder sau o fotografie în fotografii Prime, aceasta vă va întâmpina cu o grafică distractivă și un chenar albastru care arată că puteți trage și arunca fotografiile, gif-urile și filmele. oriunde să încărcați.

În bara laterală există un filtru îngrijit care vă permite să vă rafinați vizualizarea după date și tip. Bara laterală conține, de asemenea, un link care vă va arăta cât spațiu ați rămas, ceea ce nu înseamnă prea mult, având în vedere că obțineți doar 5 GB.

Pe lângă aceste opțiuni, există și grupuri și albume. Considerăm că grupurile sunt utile în special, deoarece puteți adăuga alte persoane care, la rândul lor, pot adăuga propriul conținut și invitați pe alții. Împărtășește fotografiile călătoriei mult mai ușor.

Albumele, pe de altă parte, sunt destul de standard. Există o modalitate de a crea albume din fotografiile dvs. de pe unitatea Amazon, care grăbește trecerea la Prime Photos, dacă începeți să o utilizați.

Cu toate acestea, când am creat un album din folderul „imagini” implicit, la câteva încercări, acesta a fost încurcat cu capul Fotografiilor. Se părea că albumul nostru anterior a fost suprascris de noul album. Când am reîmprospătat pagina, totul a fost bine. Încercările ulterioare nu au reprodus eroarea.

Editorul nu vă va permite să editați fotografii care să depășească dimensiunea maximă și care să fie dezactivată. După ce ajungeți la partea de editare, veți vedea că nu există multe opțiuni din care să alegeți, dar una interesantă este „cadru”. Vă permite să adăugați un chenar fotografiilor dvs. care să le facă artistice.

Cea mai convenabilă metodă de partajare este de a genera un link de partajare, dar durează câteva secunde mai mult decât ne-am dori (nu este instantaneu). Există un link care permite distribuirea directă către Facebook, dar nu către alte rețele sociale.

Google Photos

Google avea o aplicație numită Picasa. Acesta a fost de fapt creat de Lifescape în 2002, apoi Google a cumpărat aplicația în 2002. A fost disponibil ca software gratuit pentru următorii 14 ani până când Google a întrerupt-o.

Cu toate acestea, de la Picasa, Google și-a creat propria aplicație de stocare foto de casă și a numit-o Google Photos. Acum, peste 500 de milioane de utilizatori folosesc Google Photos, iar acești utilizatori încarcă mai mult de 1,2 miliarde de fotografii în fiecare zi. Asta spune multe despre satisfacția utilizatorului.

Ajutorul la realizarea acestor numere este faptul că Google oferă utilizatorilor 15 GB de stocare gratuită. Mai mult decât atât, fotografiile contează cu cota respectivă numai dacă încărcați cu rezoluție completă.

Dacă încărcați de înaltă calitate, nu există nicio limită la cât puteți încărca. Dacă aveți nevoie de mai mult de 15 GB pentru fotografiile dvs., puteți alege dintre mai multe planuri, de la 100 GBP pentru 1,99 USD pe lună până la 30TB pentru 299,99 dolari pe lună. Toate planurile oferă o reducere dacă plătiți cu un an în avans.

Încărcarea este foarte simplă. Puteți glisa și arunca fotografiile oriunde pe pagină. Dacă vă simțiți vechi de școală, puteți utiliza un buton de încărcare care deschide un dialog. După încărcare, puteți pur și simplu crea un album nou sau adăuga la unul existent.

Un editor curat și atrăgător vă oferă opțiunile de a utiliza filtre de culoare, reglaje de bază și decupați și rotiți. Nu există o mulțime de filtre, dar ceea ce există acolo oferă câteva efecte interesante. La „Reglaje de bază”, puteți seta lumină, culoare și contrast. În cultură și rotire … bine, puteți decupa și roti.

Google Photos vine preinstalat pe multe dispozitive Android și vă permite să vă încărcați automat fotografiile în cloud. Există un încărcător pe desktop pe care îl puteți utiliza pentru a vă sincroniza fotografiile, dar având în vedere că Google Photos oferă o experiență mai lină, ne îndoim că va trebui să o utilizați.

Pentru a partaja, puteți doar să selectați care fotografii doriți să partajați și apoi să generați un link, să alegeți o persoană în care să le trimiteți, să partajați pe rețelele de socializare, să adăugați la un album comun partajat sau să creați unul nou.

Experiența noastră cu Google Photos

Google Photos arată o ordine cronologică a fotografiilor dvs. chiar de la început. O bara istorică marcantă din partea dreaptă face ușor accesul la fotografiile anterioare. Este deosebit de util pentru fotograful experimentat.

Pentru mai multe informații despre serviciul care stochează fotografiile dvs., citiți recenzia noastră Google Drive. Avem un ghid despre cum să folosiți unitatea dacă nu sunteți sigur.

Butonul de încărcare nu este foarte specific, dar nu trebuie să fie așa cum puteți trage și fixa fotografiile oriunde pe pagină și încărcarea va începe. Destul de la îndemână. După terminarea încărcării, veți avea opțiunea de a adăuga la un album nou sau la unul comun. Experiența de utilizator elegantă nu este nimic nou pentru Google.

Albumele în sine arată destul de atrăgătoare folosind abordarea minimalistă a Google. Fotografiile sunt plasate într-o grilă menținând în același timp o dimensiune bună a miniaturii pentru o vizualizare ușoară. Este ușor să editați titlul albumului cu un simplu clic și puteți invita pe alții cu o pictogramă „+” evidentă de sub el. Alte opțiuni de album sunt în dreapta sus, proeminente, dar nu intră în experiența ta.

În comparație cu alte servicii, editarea cu Google Photos se simte puțin subestimătoare. Am dori să vedem mai multe opțiuni, similare cu Flickr.

Asistentul este acolo pentru a ajuta la crearea de albume noi, albume partajate, colaje, filme și animații, ceea ce face mai ușor pentru utilizatorii finali pur.

Pagina de partajare vă permite să urmăriți toate fotografiile și albumele pe care le-ați distribuit. Există, de asemenea, o opțiune de a „începe o nouă partajare”, care vă va ghida în acest proces.

Nu veți vedea nicăieri butonul de încărcare atunci când deschideți aplicația mobilă Google Photos. Nu este acolo, deoarece aplicația funcționează pentru a face backup în mod automat pentru toate fotografiile.

În schimb, va trebui să parcurgeți mai multe opțiuni din meniu, începând cu „folderele dispozitivului” până când veți ajunge la fotografiile dvs. numai pentru mobil și apoi alegeți „faceți o copie de rezervă acum”. Nu este cel mai prietenos flux de lucru de departe dacă doriți încărcări manuale.

Mențiune onorabilă offline: Mylio

Mylio este un organizator de fotografii și manager care vă integrează dispozitivele (atât desktop cât și mobile) și sursele online într-un singur catalog de fotografii. Mylio vă ajută să gestionați și să vă organizați fotografiile offline, fără servere la distanță, asigurându-vă astfel confidențialitatea.

Întrucât Mylio funcționează offline, pentru a se potrivi cu prețul planului, există o limită pentru câte fotografii puteți gestiona și câte dispozitive puteți sincroniza. Puteți gestiona gratuit 25.000 de fotografii pe trei dispozitive gratuit cu ajutorul planului Mylio. Premium vă oferă 100.000 de fotografii pe cinci dispozitive pentru 10 USD pe lună, în timp ce Mylio Max vă oferă 500.000 de fotografii pe 12 dispozitive.

Dispozitivele Android și iOS vin cu aceleași opțiuni ca Mylio Max gratuit. Planurile Premium și Max oferă, de asemenea, opțiuni avansate de editare și integrare Lightroom.

Editarea este rapidă și oferă mai multe categorii: „presetări”, „balans de alb”, „tonalitate”, „tratament” și „filtru de eliminare a cerealelor”. Presetările funcționează ca filtrele de culoare, echilibrul de alb vă ajută să setați temperatura și nuanța, tonul oferă diverse opțiuni precum expunerea, contrastul și evidențiarea, tratamentul vă ajută să clarificați și îndepărtarea cerealelor netezește imaginile.

Interfața este modernă, intuitivă și atractivă; nu veți fi zgâriați în cap pentru a găsi ceea ce căutați. Un panou al browserului afișează câte fotografii aveți în biblioteca Mylio și vă permite să vizualizați fotografii pe baza unor criterii diferite (toate fotografiile, folderul, albumele, calendarul etc.).

Panoul de previzualizare conține fotografiile dvs. și vă permite să le căutați prin ele. În cele din urmă, panoul de proprietăți vă permite să vedeți informații despre sursa de previzualizare a fotografiei.

Când lansați prima aplicație, veți fi întâmpinat de o fereastră care vă solicită să alegeți folderul sursă sau serviciile online pentru a le adăuga la biblioteca Mylio. Desigur, puteți importa cele după selecția inițială, precum și copia foldere în Mylio sau sincronizați o unitate externă. După ce ai terminat de importat, vei putea răsfoi, organiza și edita fotografiile.

Puteți partaja fotografii prin e-mail sau direct pe Facebook sau Flickr. Există, de asemenea, câteva opțiuni care nu sunt partajate de la sine: „export”, care exportă fotografii din Mylio, „export ca videoclip”, care face același lucru, dar creează o prezentare de diapozitive și tipărire.

Experiența noastră cu Mylio

Primul lucru pe care trebuie să-l faci cu Mylio este importul fotografiilor în el. Puteți face acest lucru alegând una dintre opțiunile de import. Un plus pentru Mylio este că vă permite să descărcați și să importați suporturi media de la servicii online, dar puteți adăuga unități externe și foldere sursă de pe hard disk.

Adăugarea folderelor sursă poate dura ceva, în funcție de numărul de fotografii pe care le conțin folderele și cât de puternic este computerul dvs. În testul nostru, a fost nevoie de aproximativ 14 minute pentru a adăuga 7.500 de fotografii.

După ce ați finalizat adăugarea fotografiilor, veți vedea vizualizarea implicită din calendar care vă arată fotografiile în anii și lunile. Parcurgerea acestuia este rapidă, dar știi întotdeauna ce an și lună vizionezi, datorită unei mici bule care îți spun anul și luna.

Puteți crea albume în vizualizarea „albume”, dar utilizați un mic „+” pentru a face asta și nu iese în evidență. Un plus mare sau butonul „crea album nou” plasat în vizionarea în sine ar fi fost o alegere mai bună. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, puteți utiliza vizualizarea „foldere” care face truc dacă fotografiile dvs. sunt organizate de dosare. În caz contrar, accesați „toate fotografiile” și începeți organizarea.

Mylio vă poate sincroniza fotografiile cu alte dispozitive. Încearcă să facă asta din start, chiar dacă sincronizezi doar un singur dispozitiv și durează un timp pentru a face acest lucru.

Există mai multe tipuri de adnotări: stele, etichete și steaguri. Adnotările sunt afișate atunci când faceți clic pe lupă, în timp ce pentru a accesa opțiunile de sortare, faceți clic pe pictograma lupă. Ele pot fi de mare ajutor în timp ce parcurgeți fotografiile dvs., cu toate acestea, ambele opțiuni ar fi putut fi plasate în afara meniului pictogramelor și în partea de sus a vizualizării curente, oferind astfel un acces mai rapid.

Presetările permit o editare rapidă și sunt 14 dintre care să alegeți. În caz contrar, puteți intra în editor, care amintește de mult mai puternic Lightroom. Impresionant pentru o aplicație care nu este dedicată exclusiv editării de fotografii.

Distribuirea, desigur, este un proces mai complicat și mai lent, având în vedere că Mylio nu este online și trebuie să încărcați mai întâi fotografiile. Cu toate acestea, după ce vă conectați la Flickr sau Facebook, partajarea depinde exclusiv de conexiunea dvs. la internet.

Gânduri finale

Până acum veți avea o idee destul de bună despre ce aveți nevoie pentru a ieși din coșmarurile dvs. organizând fotografii. Am aruncat o privire asupra cât de ușor este să folosiți software-ul de gestionare a fotografiilor pe care l-am prezentat, ce caracteristici oferă, la ce preț și cât de ușor este să vă împărtășiți amintirile cu oamenii de care aveți grijă..

Concluzia este că noi considerăm că Flickr este cea mai bună alegere dintre concurenți. S-ar putea să fie sau nu de acord cu noi, și de aceea am dori să auzim de la dvs. în comentarii. Crezi că o altă aplicație merită coroana? Sau este ceva ce ne-a lipsit? Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map