Programul de înregistrare pe ecran vă permite să faceți o captare a monitorului și să o împărtășiți cu lumea întreagă. Fie că este vorba de un flux al unui joc, o prezentare pentru un birou sau o prelegere video pentru studenți, software-ul de înregistrare pe ecran este esențial în modul în care acum împărtășim informații..


Cu toate acestea, nu toate piesele sunt create egale. Unii au filigrane urâte sau lipsa de opțiuni de export. Aici, la Cloudwards.net, ne-am uitat la cel mai bun software de înregistrare a ecranului pentru a determina care este cea mai mare putere, la cel mai mic preț, fiind în același timp ușor de utilizat.

Citiți mai departe pentru a vedea recomandările noastre și de ce am ales fiecare. Dacă sunteți în continuare imagini pe care le faceți, citiți piesa noastră pe cel mai bun software de captare a ecranului.

Ce face software-ul de înregistrare pe ecran bun?

Există o cantitate nebună de opțiuni de înregistrare a ecranului, de la freeware la donationware la crapware și tot ce este între ele. Dezvoltarea prin toate acestea poate fi o treabă, având în vedere că software-ul este menit să îndeplinească o sarcină, dar de multe ori îndeplinește multe altele.

La asta ne-am uitat prima dată, că software-ul ar putea sta singur, fără funcții suplimentare. De exemplu, mulți adaugă editori video care sunt în cel mai bun caz, cu interfețe care seamănă cu MS Paint mai mult decât Premiere. În timp ce vă vom oferi câteva opțiuni din această listă, care includ editori video, fiecare dintre ei poate efectua acest lucru în sine.

În continuare, ne-am uitat la cost. Având în vedere că sunt adesea doar un alt instrument, nu ar trebui să vină cu un preț prea mare, în special pentru funcțiile care nu sunt ideale. Ne-am uitat la un software care fie avea o versiune gratuită sau era foarte ieftin, încercând să omit opțiunile cu o cantitate excesivă de bloatware încorporat.

Deși editorii video nu au adăugat prea mult la scoruri, am analizat funcțiile incluse cu fiecare software. A fost în principal caracteristici care au ajutat în timpul înregistrării și nu în postare. De exemplu, capacitatea de a adăuga suprapuneri sau de a înregistra imagine în imagine s-a clasat extrem de bine printre considerentele noastre.

În cele din urmă, ne-am uitat la capacitatea de utilizare. Abilitatea de a deschide software-ul și de a începe înregistrarea rapid a fost importantă, nefiind necesară o configurare extinsă pentru a obține aspectul dorit. Este posibil să fiți nevoit să mergeți în profunzime pentru a debloca întreaga putere, dar utilizabilitatea de bază este încă simplă.

Camtasia

Camtasia este cel mai scump software din această listă, dar este și cel mai bun. Aceasta este una dintre rarele ocazii în care editorul de videoclipuri este destul de bun, permițându-vă să capturați mai multe piese de audio și video și să le puneți împreună într-un singur loc.

Ceea ce face ca implementarea sa funcționeze atât de bine este că editorul video și ecranul care captează porțiuni ale software-ului sunt în diferite locuri. După ce intri în modul de înregistrare pe ecran, editorul dispare, astfel încât să nu jonglezi ferestrele în jur.

Aveți posibilitatea să alegeți să înregistrați întregul ecran sau doar o anumită fereastră. Această caracteristică mică este foarte utilă. Luați, de exemplu, un educator care trebuie să ecranizeze captura pentru o prelegere. Aceștia puteau captura o parte a ecranului lor în timp ce aveau note de lecție pe o altă parte.

Este probabil un scenariu probabil, de asemenea, având în vedere că Camtasia vă permite să aruncați prezentări PowerPoint direct în software. Selectați diapozitivele pe care doriți și le importă, apoi puteți stratifica camera web sau orice alt suport pe partea de sus.

Există o mulțime de caracteristici incluse în Camtasia, inclusiv adnotări, apăsare de taste și înregistrare mouse și redare video 4K. Software-ul este scump, dar vine la pachet cu tot ceea ce trebuie să vă ia de la înregistrare la export.

TinyTake

TinyTake este mai ieftin și mai dezbrăcat decât Camtasia, dar oferă încă o mulțime de caracteristici. Aplicația de bază este complet gratuită, dar numai pentru uz personal. Pentru orice activitate comercială, va trebui să cumpărați un abonament.

Inițial, nu eram fani ai acestui model, având în vedere că TinyTake depășește timpul de înregistrare al ecranului. Cu toate acestea, planurile funcționează foarte bine și vin cu funcții suplimentare, cum ar fi stocarea în cloud pentru a îndulci oala (deși nimic din liga celor mai buni furnizori de stocare în cloud).

Acest software este cel mai potrivit pentru cei care au nevoie de ceva rapid, fără prea mult timp sau efort. Camtasia este mult mai puternică, dar durează și ceva timp pentru a învăța. Nu este cazul aici. Interfața este simplă, ceea ce duce la o cantitate limitată de opțiuni, dar confuzie mult mai mică.

Datorită opțiunilor limitate și a capacelor de înregistrare, TinyTake corespunde celor care trebuie să realizeze multe videoclipuri mici. Spre deosebire de Camtasia, unde cineva ar putea înregistra un tutorial de patru ore, TinyTake se concentrează pe înregistrarea bucăților de dimensiuni ale mușcăturilor care, considerând, înseamnă că numele este foarte potrivit.

Du-te si te joaca

GoPlay se află între primele noastre două alegeri atunci când vine vorba de structura și caracteristicile prețurilor. Acest software de înregistrare pe ecran se concentrează în principal pe jocuri, dar îl puteți folosi cu orice aplicație. Acceptă toate jocurile 3D / OpenGL, precum și titluri mobile, deci ar trebui să fii acoperit.

Cu toate acestea, nu există la fel de multe funcții în timpul înregistrării. Puteți să selectați în continuare o zonă a ecranului dvs. și să capturați camera dvs. web, însă GoPlay nu include funcții precum înregistrarea apăsării tastei și adnotări..

Ceea ce mergi să obții este o captura completă de 4K la 60 de cadre pe secundă. Pentru jucătorii care surprind jocul lor, acest lucru este uriaș, deoarece YouTube permite acum conținut 4K60p în mod nativ. După ce termini de editat, poți încărca direct pe YouTube, în loc să exporti și să parcurgi procesul separat.

Editorul inclus aici arată cel mai bine pe listă, dar nu la fel de puternic ca Camtasia. Puteți adăuga filtre, tranziții și chiar puteți manipula viteza, care sunt caracteristici impresionante, dar nu și cele care fac o diferență considerabilă. Cea mai mare parte a ceea ce face acest editor este să alcătuiască clipuri și, pentru aceasta, nu poate fi dat în eroare.

GoPlay oferă o versiune gratuită a software-ului, dar cu limitări stricte. Puteți înregistra doar 10 minute simultan, la 720p, cu un filigran. Versiunea completă este sub 100 de dolari pentru o licență de viață și chiar mai ieftină dacă optați pentru un plan anual, deci are sens doar să mușcați glonțul pentru asta.

XSplit

Un alt software care se adresează jucătorilor, XSplit este o aplicație puternică de înregistrare a ecranului care are utilizări mult în afara publicului țintă. S-a concentrat mult mai mult pe partea de producție a procesului și nu pe partea de editare, așa că vă recomandăm un editor extern, deși nu este necesar.

Unul încorporat funcționează în principal pentru a despica clipurile separate. Există opțiunea de a încărca direct pe YouTube sau rețele sociale, dar nu veți găsi flexibilitatea altor aplicații din această listă.

Cu toate acestea, aceasta nu este o problemă, deoarece XSplit vă permite să faceți atât de mult înainte. O interfață simplă de stratificare vă permite să puneți suprapuneri, captura de camere web și multe altele în cadru înainte de a atinge înregistrarea. Există chiar și o opțiune de a elimina fundalurile ecrane de pe o cameră web.

Puteți face și mai mult atunci când combinați software-ul cu plugin-uri. Magazinul de pluginuri XSplit vă permite să personalizați interfața la nevoile dvs. și să adăugați noi elemente de scenă, după cum aveți nevoie. De exemplu, streamerele Twitch pot adăuga o fereastră pop-up de donație sau o listă de abonați. Există o mulțime de posibilități aici și este actualizat continuu, astfel încât să aveți mereu ceva nou de încercat.  

XSplit se orientează către jucători, dar este și un software competent în alte domenii. Acesta este complet prezentat în partea frontală și lipsește puțin pe spate. Deși, uneori, este mai bine să surprinzi scena în față, în loc să încerci să o împachetezi mai târziu.

OBS

OBS, sau Open Broadcast Software, este fidel numelui său. Este un software gratuit de înregistrare a ecranului sursă deschisă, cu o mulțime de opțiuni și o mulțime de plugin-uri de pornit.

Este asemănător cu XSplit, minus editorul video și interfața elegantă. Cu toate acestea, aveți aceleași opțiuni pentru realizarea scenei. Există opțiuni pentru plasarea camerei dvs. web, adăugarea de suprapuneri statice și capturarea doar a zonelor selectate ale ecranului.

Nu există niciun editor video, ci pentru că într-adevăr nu aveți nevoie de unul. După cum îi spune și numele, acest software este axat pe difuzare, ceea ce înseamnă că puteți configura modificări de scenă pe tastele rapide pentru a efectua editarea la fața locului..

Acesta este cunoscut sub numele de „mod studio” și vă permite să previzualizați până la opt surse simultan și să comutați între ele, după cum este necesar. Fluxurile live care au nevoie de o cameră foto și o captura de ecran, de exemplu, pot profita de puterea OBS pentru a realiza acest lucru.

Nu trebuie să-l utilizați doar pentru difuzare. Înregistrarea simplă a ecranului este centrul OBS și realizează asta fără a arunca prea multe opțiuni în fața ta. De asemenea, este complet gratuit, așa că cel mai bine este să îl descărcați și să încercați singur.

Concluzie

Software-ul de înregistrare a ecranului este adesea afectat de o umflătură, ineficientă în îndeplinirea uneia sarcini care este destinată sau ruptă de către un editor incomplet. Aceste programe software încalcă această tendință, se potrivesc cu editori funcționali, interfețe intuitive și o mulțime de funcții care să te ducă de la înregistrare la export.

Ce software ați descărcat? Aveți vreo opțiune pe care am ratat-o? Spuneți-ne în comentariile de mai jos și, ca întotdeauna, mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me