Cel mai bun router VPN din 2020

În aceste zile de monitorizare a traficului online, marketing direcționat și infracțiuni informatice, abonarea la un serviciu VPN care îți va ascunde identitatea și locația are mai mult sens ca niciodată. De fapt, este o idee bună să vă protejați întreaga rețea WiFi de acasă.


Deși multe dintre cele mai bune servicii VPN acceptă conexiuni simultane pentru mai multe dispozitive, de obicei, acestea nu vor fi mai mult de trei până la cinci. (Citiți recenzia noastră NordVPN pentru un VPN care acceptă șase). Totuși, aceste limitări nu înseamnă că trebuie să cheltuiți mai mulți bani pentru abonamente VPN, dacă cumpărați un router capabil de VPN.

În timpul acestui ghid, vom atinge cele mai bune cinci routere VPN disponibile astăzi. Vom avea în vedere atât compatibilitatea, cât și puterea în analiza noastră. Prin selectarea unui serviciu VPN de calitate din biblioteca noastră de recenzii VPN și asocierea acestuia cu unul dintre aceste routere, nu vei putea doar să îți protejezi computerele și smartphone-urile, ci și console de jocuri, televizoare inteligente și alte dispozitive și aparate IoT, de asemenea..

Ce face cel mai bun router VPN

Înainte de a ajunge la cele mai bune selecții de router, să explorăm ce face un router deosebit de bun pentru a lucra cu un serviciu VPN. Știi ce să cauți și de ce să o cauți te va ajuta să înțelegi considerentele pe care le-am avut în vedere la efectuarea selecțiilor noastre și te va ajuta să îndrepți propria căutare în cazul în care sugestiile noastre nu răspund nevoilor tale..

Întrebați despre oricine ce este cel mai important pentru ei într-un router și „viteza” va fi probabil răspunsul. Când cumpărați un router wireless cu intenții, utilizați-l cu un VPN, viteza devine adesea și mai critică.

Acest lucru se datorează faptului că VPN-urile reorganizează traficul de rețea printr-un server VPN pentru a vă proteja confidențialitatea. Chiar dacă cheltuiți pe unul dintre cele mai rapide servicii VPN disponibile astăzi, așteptați-vă cel puțin la o mică scădere a vitezei.

Routere wireless AC

Una dintre principalele considerente de viteză la cumpărăturile de router este de a vă asigura că cumpărați un router care utilizează cel mai rapid standard wireless pe care îl pot rula dispozitivele dvs. În momentul de față, pentru majoritatea dispozitivelor, acesta este 802.11ac, care a înlocuit standardul 802.11n. Routerele care rulează 802.11ac sunt adesea denumite wireless AC; cei care rulează 802.11n sunt Wireless N.

Asigurați-vă că veți obține această parte corectă, deoarece multe routere vândute încă folosesc 802.11n, deși sunt de șase ori mai lente.

Routerele wireless AD, care folosesc standardul 802.11ad, încep să intre și pe piață. Dacă aveți tendința să rămâneți de vârf atunci când vine vorba de dispozitive electronice, este posibil să doriți să mergeți mai departe și să vă dovediți în viitor rețeaua WiFi de acasă, accesând Wireless AD. Din păcate, multe dintre cele disponibile nu acceptă instalarea VPN.

Routere cu bandă dublă și routere cu trei benzi

De asemenea, căutați cel puțin un router cu bandă dublă. Majoritatea dispozitivelor se conectează folosind banda implicită de 2,4 GHz. La fel și cele mai multe dispozitive pe care le folosesc vecinii. Rezultatul este o mulțime de congestii de semnal care pot duce la viteze mai scăzute ale datelor.

Router-urile cu bandă dublă pot transmite de asemenea folosind banda de 5GHz, care este mai puțin folosită. Toate routerele 802.11ac sunt cu bandă duală, în timp ce același lucru nu este valabil pentru 802.11n. Dispozitivul dvs. de conectare, cum ar fi laptopul dvs., va trebui, de asemenea, să aibă un adaptor de rețea care acceptă 5 GHz.

Mai bine sunt așa-numitele „routere cu tri-band”. Routerele cu trei banduri transmit trei semnale separate, care, dacă sunt împărțite în mod corespunzător între dispozitivele dvs., este ca și cum ar fi rulat trei routere separate. Cu aceste routere, veți obține una de 2,4 GHz și două frecvențe de 5 GHz.

Routerele AD wireless, menționate mai sus, pot transmite și pe o bandă de 60 GHz. În teorie, această bandă poate rula la 7Gbps. Cu toate acestea, viteze teoretice sunt rareori realizate în practică. De asemenea, benzile de frecvență mai mare nu au o rază lungă de acțiune. Totuși, mai rapid este mai bun, în special atunci când aveți de-a face cu VPN-uri.

Routere MIMO

Numărul de antene contează și el. Un router cu două antene folosește una dintre cele pentru trimitere și una pentru primire. Aceasta este configurația de bază a celor mai multe routere low-end și se numește SISO, care înseamnă „intrare unică, ieșire unică”.

Routerele configurate pentru mai multe intrări și ieșiri multiple se numesc routere MIMO. Cele mai rapide routere folosesc astăzi o configurație MIMO. Un router cu patru antene folosește două pentru trimitere și două pentru recepție; două fluxuri de date înseamnă dublarea ratelor de date.

Antene multiple ajută, de asemenea, la asigurarea fiabilității conexiunii, deoarece fiecare antenă primește un semnal diferit, pe care routerul îl poate îmbina pentru a crea unul mai puternic. Această abordare a configurației antenei în sistemele wireless se numește diversitate spațială.

Aveți grijă să numărați antenele atunci când faceți magazinul de router, deoarece unele dintre cele cu mai mult de două pot comunica în continuare doar cu un dispozitiv la un moment dat. Acestea sunt cele cunoscute sub numele de routere MIMO (SU-MIMO) cu un singur utilizator. MIMO-urile cu mai mulți utilizatori (MU-MIMOs) pot vorbi simultan cu mai multe dispozitive, reducând decalajul temut și prevenind luptele surorilor în proces.

Routere DD-WRT și Tomato VPN

Cele mai multe routere pe care le veți găsi pe rafturile magazinelor nu funcționează deja prin VPN. Mai important, mulți dintre ei nu acceptă nici măcar serviciul VPN.

În timp ce unele servicii VPN oferă aplicații descărcabile concepute să funcționeze cu routere specifice (ExpressVPN, de exemplu, are aplicații pentru câteva modele Linksys), în general, va trebui să efectuați câteva modificări ale software-ului pentru router. În general, aceasta înseamnă instalarea fie a firmware-ului DD-WRT, fie a Tomato-ului, ambele fiind open source și gratuite.

Pe lângă faptul că vă permite să rulați majoritatea celor mai bune servicii VPN disponibile, ambele opțiuni de firmware vă permit să reglați și alte lucruri, cum ar fi extinderea gamei routerului și gestionarea modului în care este alocată lățimea de bandă între dispozitive. Ambele îmbunătățesc, de asemenea, securitatea routerului, eliminând lucrurile precum producătorul în aer liber. Este probabil un motiv important pentru care multe mărci își blochează routerele pentru a preveni actualizările firmware-ului.

Instalarea fiecărui firmware necesită aprinderea firmware-ului pe router. Pașii nu sunt excepțional de complexe, dar pașii greșiti ar putea duce la afectarea routerului. Deoarece DD-WRT și Tomato sunt open source și nu sunt susținute oficial de VPN-uri sau producători de routere, nimeni nu va acoperi costul dispozitivului dvs. de cărămidă, fie.

Multe servicii VPN oferă instrucțiuni detaliate pentru firmware-ul intermitent și le recomandăm să le folosești pentru cele mai actualizate instrucțiuni. Cu această înțelegere, dacă doriți o privire despre cum arată procesul, consultați articolul nostru despre cum se instalează DD-WRT pe routerul dvs..

Între DD-WRT și Tomato, Tomato este mai ușor de instalat și, în general, mai ușor de utilizat. Din păcate, nu este compatibil cu atâtea dispozitive precum DD-WRT, deci opțiunile dvs. de cumpărături sunt foarte limitate. Dacă o veți merge singură, am recomanda totuși Tomate peste DD-WRT pentru ușurința de utilizare.

Cu toate acestea, cea mai ușoară abordare este să cumpărați pur și simplu un router cu firmware-ul la alegere deja aprins. În timp ce nu veți găsi mulți producători care vând routere gata de a merge, magazinul online de router FlashRouters.com are o selecție decentă de routere fulgere pentru vânzare.

Mai multe servicii VPN au parteneriate cu FlashRouters.com. Puteți cumpăra un router deja configurat pentru a funcționa cu abonamentul VPN, economisindu-vă și mai multă muncă. Serviciile VPN pentru care FlashRouters.com vinde routerele configurate includ:

  • ExpressVPN (citiți recenzia ExpressVPN)
  • Acces la internet privat (citiți recenzia Accesului la internet privat)
  • IPVanish (citiți recenzia IPVanish)
  • NordVPN (citiți recenzia NordVPN)

Avertisment echitabil, accesarea FlashRouters.com va costa mai mulți bani decât achiziționarea routerului de pe Amazon.com. Pentru a lua în considerare aceste costuri, am inclus atât în ​​selecțiile de router VPN, dacă sunt disponibile.

Cele cinci cele mai bune routere VPN disponibile

Acum că avem câteva elemente de bază ale routerului, este timpul să vorbim despre specificații: și anume, ce opțiuni de routere sunt cele mai potrivite pentru împerecherea cu VPN-ul? Există multe opțiuni de router disponibile, deci nu a fost o sarcină ușoară. Cu toate acestea, datorită unor specificații impresionante și a experiențelor utilizatorilor, în general pozitive, suntem destul de siguri că selecțiile de mai jos nu vor dezamăgi.

1. NETGEAR Nighthawk X10 AD7200

Alegerea Nighthawk X10 pentru locul 1 în acest roundup a fost probabil cea mai ușoară decizie pe care am avut-o și nu doar pentru că pare mișto: este unul dintre cele mai rapide routere de pe piață din mai multe motive..

În primul rând, trebuie să subliniem că este de fapt unul dintre puținele routere wireless AD disponibile. Majoritatea celorlalți nu acceptă nici modificările de firmware. Dacă aveți dispozitive capabile de conexiuni de 60 GHz, asta înseamnă că puteți privi un avantaj serios al vitezei perfecte pentru rezolvarea problemelor de buffering Kodi și jocuri online.

X10 are de asemenea patru antene pentru intrare și ieșire și rulează tehnologia MU-MIMO pentru a susține mai multe fluxuri de date. Pentru a veni în sprijin, routerele NETGEAR utilizează software-ul QoS (Dynamic Quality Service of Dynamic), pentru a acorda prioritate activității cu necesități mai mari de lățime de bandă, cum ar fi jocuri și streaming video 4K.

Cireașa de pe tort este procesorul de 1,7 GHz quad core de la Nighthawk X10. Majoritatea routerelor iau ruta ieftină când vine vorba de procesoare. Cu toate acestea, dacă gestionați mai multe fluxuri sau aveți aspirații de jocuri VR și streaming 4K, un procesor rapid poate face o lume diferită.

Nighthawk X10 AD7200 Preț:
AmazonÎn jur de 450 $
FlashRouters.comDD-WRTÎn jur de 600 $
Tomate FlashRouters.comn / A

Dezavantajul este că Nighthawk X10 nu este tocmai ieftin. Cu toate acestea, faptul că rulează Wireless AD înseamnă că veți primi un router pe care îl puteți utiliza pentru anii următori, astfel încât poate fi mai justificat decât să cheltuiți mai puțin cu un router care va fi învechit mai devreme decât mai târziu.

Celălalt dezavantaj este că nu acceptă firmware-ul Tomato. Sper să se schimbe drumul, dar deocamdată sunteți blocat de DD-WRT.

Alte motive pentru care ne place NETGEAR Nighthawk X10

Pe lângă șase antene, puteți profita de șase porturi Ethernet gigabit și două porturi USB 3.0 pentru a vă conecta direct dispozitivele pentru viteze de internet chiar mai rapide. Aceste porturi USB fac, în special, Nighthawk X10 un compliment perfect pentru un centru media casnic dacă utilizați un dispozitiv NAS.

Citiți articolul nostru despre cele mai bune dispozitive personale de stocare în cloud pentru media acasă pentru câteva sfaturi. Compatibilitatea Amazon Echo și Alexa este un alt avantaj al acestui router dacă doriți să controlați rețeaua de domiciliu folosind comenzi vocale.

2. Linksys WRT AC3200

Linksys produce o gamă largă de routere fiabile. Din păcate, unul dintre modelele mai demne de drog ale companiei, Max-Stream AC5400, nu acceptă firmware-ul terț.

Fără nicio opțiune pentru Tomato sau chiar DD-WRT cu oricare dintre gama de routere Max-Stream (din această scriere), de fapt, cel mai bun router Linksys cu suport VPN este WRT AC3200. Suportul pentru tomate nu este o opțiune, dar DD-WRT este dacă căutați să cheltuiți ceva mai puțin decât Nighthawk X10 și nu vă gândiți un produs inferior.

Asta nu înseamnă că AC3200 este slab. Configurația cu patru antene este în continuare capabilă să comunice MU-MIMO și este un router tri-band, având o bandă de 2,4 GHz și două benzi de 5 GHz din care să alegeți.

Dispozitivul are, de asemenea, patru porturi Ethernet gigabit și un port USB 3.0. Acest lucru îl face perfect pentru suportarea mai multor dispozitive.

Linksys AC3200: Preț:
AmazonÎn jur de 200 $
FlashRouters.com DD-WRTÎn jur de 350 $
Tomate FlashRouters.comn / A

Cu toate acestea, deși procesorul dual core de 1,8 GHz al AC3200 este mai bun decât ceea ce veți găsi în cele mai multe routere, acesta nu corespunde vitezei cu X10. De asemenea, nu este AD wireless, deci nu există o bandă de 60 GHz.

Alte motive pentru care ne place Linksys WRT AC3200

Linksys pachetează seria WRT cu un instrument util numit Smart-WiFi. Puteți să-l utilizați pentru a monitoriza rețeaua WiFi casnică de pe smartphone-ul dvs., pentru a seta prioritățile dispozitivului, pentru a gestiona controalele parentale și pentru a trimite alte parole pentru conectare.

3. Asus RT-AC3200

Cea mai mare aluzie a RT-AC3200 este că este probabil cel mai bun router acceptat de tomate pe piață chiar acum. Acordat, probabil că se va schimba rapid, dar AC3200 ar trebui să se afle în partea de sus a listei de cumpărături pentru cei care caută o experiență de utilizator mai prietenoasă decât ceea ce veți obține cu un router DD-WRT precum primele noastre două intrări.

RT-AC3200 are șase antene reglabile (încă două decât cele două top ale noastre) și este un router tri-band. De asemenea, are patru porturi Ethernet gigabit și două porturi USB, inclusiv unul pentru USB 3.0 dacă doriți să conectați la un dispozitiv NAS.

CPU poate fi mai bun: este un procesor dual-core 1GHz. Când a intrat pe piață acum doi ani, s-ar putea să fi fost impresionant pentru un router.

Asus RT-AC3200: Preț:
AmazonÎn jur de 200 $
FlashRouters.com DD-WRTÎn jur de 400 USD
Tomate FlashRouters.comÎn jur de 400 USD

Astăzi, nu atât. Cu toate acestea, este în continuare capabil să administreze mai multe dispozitive simultan, astfel încât pentru majoritatea utilizatorilor va fi o opțiune excelentă pentru construirea unei rețele WiFi VPN casă.

Alte motive pentru care ne place Asus RT-AC3200

RT-AC3200 se instalează ușor datorită unui pachet software excelent. GUI este ușor de utilizat, iar caracteristica ASUS Smart Connect detectează automat cea mai bună bandă optimă pentru fiecare dispozitiv în loc să vă oblige să alegeți manual.

Unii utilizatori vor scoate foarte mult din software-ul ASUS AiCloud 2.0, care vă permite să accesați de la distanță dispozitivele de stocare USB conectate la router. Puteți opta pentru accesul browserului sau pentru a descărca o aplicație pentru smartphone-ul dvs. Android sau iOS.

4. Asus RT-AC5300

Dacă căutați un router Asus cu o putere mai mare și nu vă gândiți la DD-WRT, Asus RT-AC5300 vă va duce un pic mai departe în viitor decât RT-3200. Este, de asemenea, mai potrivit pentru casele mai mari, cu opt antene impresionante capabile să acopere 5.000 de metri pătrați.

Desigur, este capabil să trimită și să primească date de la mai multe dispozitive simultan. În plus, este un router tri-band, deci nu ar trebui să aveți probleme cu congestionarea rețelei. La fel ca RT-3200, RT-AC5300 utilizează funcția Smart Connect a lui Asus pentru a gestiona automat benzile de dispozitiv, astfel încât nu trebuie să.

Aceasta include comutarea între benzi de 5GHz pentru a nivela sarcina.

De asemenea, primiți opt porturi Ethernet gigabit cu dispozitivul – încă două decât obțineți cu Nighthawk X10. Aceasta o face o opțiune excelentă pentru jucători, care este susținută de suportul integrat pentru rețeaua privată a jucătorilor WTFast (GPN), un serviciu care optimizează rutele serverului pentru jocul online.

Asus RT-AC5300: Preț:
Amazon:În jur de 300 USD
FlashRouters.com DD-WRTÎn jur de 600 $
Tomate FlashRouters.comn / A

Un port pentru fiecare USB 3.0 și 2.0 sunt incluse, de asemenea. CPU este un dual-core de 1,4 GHz, iar dispozitivul are 512MB de memorie. Nu este la fel de puternic ca X10, plus RT-AC5300 nu este un AD wireless. Are totuși de două ori antenele, așa că ar trebui să poată gestiona mai multe dispozitive.

Alte motive pentru care ne place Asus RT-AC5300

Pare un păianjen robot mort, care este tipul nostru preferat de păianjen robot. 

5. NETGEAR Nighthawk R7000 (AC1900)

Dacă sunteți în căutarea unui router NETGEAR mai accesibil decât X10, Nighthawk R7000 este drogul pe care îl căutați. De fapt, este cel mai ieftin router din acest program.

În plus față de un preț plăcut, un alt avantaj al R7000 este faptul că acceptă firmware-ul Tomato, așa că îl aveți ca opțiune dacă DD-WRT nu este lucrul dvs..

Dezavantajul este unul mare: R7000 nu are tehnologie MU-MIMO, așa cum s-ar putea ghici din cele trei antene ale sale. De asemenea, este doar un router cu bandă dublă, mai degrabă decât un tri-band. Toate acestea îl fac mai potrivit pentru utilizatorii din casele mai mici, cu mai puține dispozitive care necesită protecție VPN.

Acestea fiind spuse, pentru utilizare limitată, într-adevăr face treaba datorită procesorului său dual-core de 1 GHz. De asemenea, este livrat cu patru porturi Ethernet, un port USB 2.0 și un port USB 3.0.

NETGEAR Nighthawk R7000 Preț:
AmazonÎn jur de 150 $
FlashRouters.com DD-WRTÎn jur de 300 USD
Tomate FlashRouters.comÎn jur de 300 USD

R7000 utilizează software-ul Genie al NETGEAR, care vă permite să setați o calitate dinamică a serviciului (QoS). Dynamic QoS acordă prioritate traficului pe internet pentru cea mai mare nevoie, cum ar fi streamingul video 4K și jocurile online

Alte motive pentru care ne place Asus RT-AC5300

Putem cheltui banii economisiți pe un serviciu VPN mai bun.

Mențiune de onoare – Roqos Core

Există o serie de routere disponibile care acceptă de fapt conectarea la servicii VPN fără a fi nevoie să încurcați cu firmware-ul. Cel mai bun exemplu în acest moment este routerul Roqos Core, care poate fi utilizat cu următoarele servicii VPN:

  • ExpressVPN
  • NordVPN
  • Acces la internet privat
  • ProXPN
  • PureVPN
  • VyprVPN

Aceasta acoperă majoritatea VPN-urilor noastre preferate, inclusiv patru dintre cele cinci cele mai bune VPN-uri pentru porno. De asemenea, vine cu un serviciu VPN Roqos. Pe lângă toate acestea, dispozitivul oferă un procesor quad-core de 2 GHz, 2 GB RAM și 8 GB stocare.

Motivul pentru care nu am inclus Roqos Core în primele cinci de mai sus este acela că nu are antene externe reglabile și nu poate comunica cu mai multe dispozitive simultan. De asemenea, este doar un router cu bandă dublă și unul scump.

Roqos Core: Preț:
AmazonÎn jur de 300 USD

Ne place însă ideea că ruterele sunt făcute gata de VPN de către producători și sperăm să vedem în viitor câteva opțiuni de copiere.

Gânduri finale

traficul este o afacere mare de bani, indiferent dacă este pentru marketing sau în scopuri mai nefaste, precum furtul de identitate. Cineva dorește datele dvs. și există multe modalități de a le obține, atât legal, cât și ilegal. În timp ce există o mulțime de instrumente pentru a ajuta oamenii să păstreze confidențialitatea, unul dintre cele mai ușoare de implementat este să vă abonați la un serviciu VPN, cum ar fi unul dintre cele enumerate în cel mai bun program VPN al nostru.

Deși există unele VPN-uri cu costuri reduse bune precum Accesul la internet privat, familiile moderne tind să aibă multe dispozitive de protejat. Cea mai ușoară și potențial cea mai eficientă abordare este să investești într-un router capabil să ruleze serviciul VPN direct.

Făcând acest lucru, vă va permite să depășiți limitările de conexiune impuse de serviciile VPN și să protejați dispozitivele care nu sunt acceptate în mod obișnuit cu aplicații VPN.

Sperăm că acest program vă oferă câteva idei bune pentru routerele VPN. Amintiți-vă doar, dacă protecția VPN este obiectivul dvs., cel mai important este să vă asigurați că routerul selectat este capabil să găzduiască un serviciu VPN în primul rând. Dacă utilizați un router VPN și aveți câteva sugestii, informați-ne în comentariile de mai jos. Suntem bucuroși să răspundem și la întrebări. Mulțumesc pentru citit!   

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me