Când analizați cele mai bune alegeri ale hard disk-urilor externe, capacitatea 3TB nu crește prea mult. După cum vom vorbi într-un minut, 3TB este un loc dificil pentru majoritatea hard disk-urilor, forțând mulți producători să reducă capacitatea cu totul din gama lor.. 


Acest lucru face ca hard disk-urile 3TB să fie greu de găsit, deși nu imposibil. În acest ghid pentru cel mai bun hard disk extern 3TB, am făcut cercetările pentru dvs., astfel încât să știți ce unități 3TB vor fi testul timpului. Deși vă recomandăm în continuare să mergeți cu un model de 2TB sau 4TB, toate opțiunile de mai jos vor zgâria mâncărimea 3TB, dacă o aveți. 

Totuși, lipsa hard disk-urilor 3TB pe piață nu este lipsită de motiv. Înainte de a ajunge la alegerile noastre, să vorbim despre motivul pentru care este atât de dificil să găsim hard disk-uri de 3TB, precum și ce am căutat atunci când facem selecțiile noastre.

Cel mai bun hard disk extern 3TB 2020

Alegerea celui mai bun hard disk extern de 3TB

Găsirea unui hard disk extern 3TB este mai dificilă decât credeți. Această capacitate este evazivă, majoritatea producătorilor sărind de la 2TB la 4TB, fără să se ocupe. Deși poate părea doar o coincidență, există un motiv pentru care producătorii nu se grăbesc să ofere modele 3TB. 

Începând cu sfârșitul anului 2011, Thailanda a început să experimenteze ploi intense, iar pe parcursul a câteva luni, apa a consumat case, fabrici și școli. În acest timp, producția de hard disk-uri magnetice a scăzut semnificativ, deoarece plantele care au creat unitățile au fost inutile de apă. 

În acel moment, însă, Seagate vindea încă hard disk-uri 3TB la un preț rezonabil, de care au beneficiat servicii nelimitate de backup online, cum ar fi Backblaze (citiți recenzia noastră Backblaze). 

Totuși, nu a ieșit bine. Într-un articol publicat în 2015, Backblaze și-a detaliat experiențele cu unitățile 3TB pe care le-a achiziționat, susținând că după trei ani, aproximativ 75 la sută dintre unități au eșuat.

Interesant este că aceleași Seagate conduce cu o capacitate de 4TB performantă foarte bine, iar Backblaze continuă să le folosească până în zilele noastre. Nu este clar dacă unitățile 3TB sunt predispuse să eșueze în funcție de designul lor sau dacă rata mare de eșec este un produs secundar al inundațiilor care s-a întâmplat în 2011. Un lucru este clar, însă: unitățile 3TB, în medie, nu sunt la fel de fiabile ca 2TB. și unități 4TB. 

Dacă vă preocupă acest lucru, asigurați-vă că citiți cel mai de încredere ghidul nostru pentru unitatea de disc extern, precum și cel mai bun ghid extern pentru unitatea de hard disk 2TB și cel mai bun ghid extern de 4TB. Pentru aceia dintre voi cărora nu le place să joace rapid și liber cu datele dvs., acesta este pentru dvs. Doar asigurați-vă că aveți un serviciu de backup online, cum ar fi IDrive, gata (citiți recenzia noastră IDrive).

Cei dintre voi, care sunt preocupați de fiabilitate, nu vă temeți. Toate opțiunile de mai jos sunt disponibile în alte capacități. Am fost siguri că vom face alegerile noastre într-un mod astfel încât toate opțiunile noastre să funcționeze bine și să vină într-o variantă de 3TB. Dacă nu doriți să vă asumați riscul, puteți achiziționa o capacitate diferită și puteți fi bine.

Cel mai bun hard disk extern 3TB: Western Digital My Book

Western Digital My Book este singura unitate HDD care poate merge de la cap la cap cu cea mai bună selecție SSD externă a noastră. Nu funcționează aproape la fel de bine ca ceva de genul Samsung T5 (citiți recenzia noastră Samsung T5), dar la prețul cerut, nu este necesar. Având în vedere cantitatea de stocare obținută, performanța este, sincer, excelentă. 

Western digital-mea-book-1

Capacitățile încep de la 3TB, dar în acest caz, vă recomandăm să mergeți mai mare. Modelul cu o singură unitate este disponibil până la 10 TB și, deși această capacitate mare poate cauza probleme de performanță, nu am avut probleme cu modelul de 6 TB testat. Dacă sunteți în căutarea mai multor spații de stocare, cartea mea se poate găzdui. 

Western Digital vinde, de asemenea, o versiune cu două unități a cărții mele, care este pre-configurată pentru RAID-0 (citiți ghidul nostru RAID). Modelul cu acțiune duală este disponibil cu capacități de 12 TB, 16 TB și 20 TB și este echipat cu suport USB 3.1 Gen 1. Pentru o cantitate masivă de stocare, cartea mea cu două unități de acțiune este calea de urmat. 

Cartea mea este extrem de ieftină. Modelele 6TB și 8TB – pe care le recomandăm cel mai mult pentru o configurație cu o singură unitate – sunt cuprinse între 100 și 150 $, în timp ce versiunile cu unități duale variază între 300 și 700 $. Deși versiunea 20TB este scumpă de orice metrică, spațiul de stocare, plus suportul pentru USB 3.1 Gen 1, este nebun.

Alte motive pentru care ne place Cartea mea digitală occidentală

Deși Western Digital My Book nu poate atinge viteze neclarite, cum ar fi SSD-ul mobil G-Drive (citiți recenzia noastră SSD G-Technology Mobile SSD), totuși a câștigat un loc în cel mai rapid ghid extern al nostru pentru hard disk. Citiri și scrieri secvențiale au fost peste 200 MB / s în testarea noastră, iar scrieri aleatorii au fost peste 11 MB / s. 

Citește aleatoriu, cu toate acestea, stătea în jur de o jumătate de megabyte pe secundă. În practică, asta înseamnă că Cartea mea este mai bună la scrierea datelor pe disc decât la citirea datelor din acesta, ceea ce o face ideală pentru backup. Va naviga de-a lungul când scrieți fișiere noi, dar vindeți un pic de viteză când reamintiți aceste fișiere.

Vedetele spectacolului sunt totuși utilitățile pe care le face Western Digital Book. Există mai multe descărcări pentru cartea mea, care vă permit să configurați tablourile RAID, să configurați o programă de rezervă și chiar să vă scanați unitatea pentru eventuale erori. 

Utilitățile sunt unul dintre principalele motive pentru care vă recomandăm Cartea Mea atât de puternic, deoarece puteți citi în recenzia noastră Western Digital My Book.

Seagate Backup Plus Portabil

Seagate Backup Plus Portable este ca și cum ai lua o carte Western Western My, să îndepărtezi o parte din performanță și să o micșorezi până la un factor de formă de 2,5 inch. Comercializează performanțe pentru portabilitate, care, în funcție de cazul dvs. de utilizare, ar putea fi un lucru bun. De asemenea, este disponibil cu o capacitate de 3 TB, spre deosebire de obișnuitul Seagate Portable (citiți recenzia noastră Seagate Portable). 

seagate-backup-plus-portabil-2

Dacă sunteți încă îngrijorat de fiabilitate, nu vă faceți griji. Seagate Backup Plus Portable este disponibil în capacități de 1TB, 2TB, 3TB și 4TB, astfel încât puteți alege întotdeauna o dimensiune diferită în funcție de preferințe. Nu toate drive-urile sunt la fel. Seagate oferă trei versiuni ale Backup Plus Portable, fiecare oferind funcții ușor diferite. 

Domeniul de capacitate este împărțit între versiunile Slim și cele normale ale unității. Modelele 1TB și 2TB sunt considerate „subțiri”, fiind aproximativ la jumătate mai groase decât versiunea normală. Modelele 3TB și 4TB au dimensiunea normală și nu au nicio caracteristică specială. 

Pentru ceva mai mulți bani, puteți face upgrade la versiunea Ultra Touch, care este oferită cu o capacitate de 1TB sau 2TB. Versiunea Ultra Touch nu este diferită în ceea ce privește designul sau performanța, dar acceptă USB-C – totuși folosește o conexiune USB 3.0, totuși – și vine cu criptare hardware. 

Indiferent de varianta pe care o alegeți, veți avea opțiunea între mai multe culori, fiecare cu un blat din țesătură.

Alte motive pentru care ne place portabilul Seagate Backup Plus

Estetica și portabilitatea sunt motivul pentru care cumpărați Backup Plus Portable, nu performanță. Nu este oribil, cu citiri și scrieri secvențiale în jur de 130 MB / s și citit aleatoriu și scrie în jur de 1,3 MB / s, dar am văzut mai bine. 

Caracteristicile, pe de altă parte, sunt demne de atenția ta. Seagate include Toolkit cu toate unitățile sale, care este un utilitar care vă permite să faceți backup sau să reflectați un hard disk existent. 

Deși aceste două funcții par neimpresive, Toolkit oferă multă flexibilitate în cadrul acestora. Puteți seta planificări de rezervă, puteți alege modul în care datele dvs. sunt copiate de rezervă și mai mult, făcându-l să fie una dintre utilitățile de backup mai bogate în caracteristici. 

În plus, Seagate vă permite să achiziționați serviciul său de recuperare a datelor de salvare pentru foarte puțini bani. Trei ani de protecție pentru recuperarea datelor rulează numai Seagate Backup Plus Portable, ceea ce reprezintă un furt. 

Nu este un înlocuitor pentru garanția dvs. – Backup Plus Portable este livrat cu o garanție limitată de doi ani – ci mai degrabă o majorare. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de Seagate Backup Plus Portable.  

Elemente digitale occidentale

Elementele digitale Westen sunt la fel de fundamentale pe cât vin hard disk-urile externe. Deși are o calitate mai bună la construire decât Noțiuni de bază ale Toshiba Canvio – vom ajunge la asta într-un minut – nu poate suporta o bătaie precum LaCie Rugged Mini (citiți recenzia noastră LaCie Rugged Mini). Chiar și așa, este foarte ieftin și oferă foarte mult spațiu de stocare, de pornit. 

-digitale-elemente-2 occidentale

Este disponibil între 1TB și 4TB, modelul 2TB oferind cea mai bună valoare. Cu toate acestea, modelul 3TB nu este rău. La 79,99 dolari, plătiți aproximativ doi centi și jumătate pentru fiecare gigabyte, ceea ce reprezintă o valoare excelentă. Modelul 4TB nu vă oferă nici o reducere, cu o zecime de cent mai puțin pe gigabyte decât modelul 3TB. 

Suma pe care o plătiți pentru fiecare gigabyte este importantă, deoarece elementele Western Digital Elemente nu oferă nimic în afară de spațiul de stocare pe care îl achiziționați. Spre deosebire de Backup Plus Portable și My Book, o unitate de Elemente nu include utilități suplimentare sau instrumente de rezervă cu care să te joci.

Acestea fiind spuse, Western Digital pune la dispoziție un instrument de diagnosticare pentru toate hard disk-urile sale, astfel încât să le poți descărca pentru a rezolva unitatea dvs. Elements dacă are probleme. 

Deși lipsa caracteristicilor este un volum important, elementele digitale occidentale sunt atât de ieftine încât nu contează. Dacă tot ce aveți nevoie este multă capacitate și nu vă interesează nimic altceva, un dispozitiv Elements poate fi livrat.

Alte motive pentru care ne plac elementele digitale occidentale

Înțelept în ceea ce privește viteza, Western Digital Elements arată mai mult din ceea ce am văzut cu Western Digital My Book. Deși vitezele secvențiale au fost în jur de 70 MB / s mai mici decât Cartea Mea, vitezele aleatorii au fost similare. Testarea noastră a produs lecturi aleatorii de 0,55 MB / s și scrieri aleatorii de 10,11 MB / s. 

Din nou, acest lucru înseamnă că unitatea este mai bună pentru a face backup. Datele ar trebui să curgă rapid pe disc fără blocaje, dar este posibil să aveți probleme care amintesc aceste date. 

Viteza de scriere aleatorie rapidă a câștigat Western Digital My Book un loc în cel mai bun hard disk extern pentru PS4 și cel mai bun hard disk extern pentru ghidurile Xbox One, dar elementele au ratat. Acestea fiind spuse, performanțele sale de scriere aleatoare ar face o alegere excelentă pentru stocarea extinsă a consolei. 

În ceea ce privește prețul, elementele digitale occidentale sunt impresionante, mai ales având în vedere calitatea construcției. Deși nu este la fel de dură ca SanDisk Extreme Portable (citiți recenzia noastră SanDisk Extreme Portable), elementele digitale occidentale sunt construite mai bine decât majoritatea hard disk-urilor externe blackbox. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de elemente digitale occidentale.

Desktop de extindere Seagate

Desktop Seagate Expansion este practic versiunea Seagate a Western Digital My Book. Începe de la 2TB, crescând până la 10TB. Nu este oferită o versiune cu două unități, dar acesta nu este singurul motiv pentru care Seagate Expansion Desktop ocupă locul patru. De asemenea, este puțin mai lent decât Cartea mea. 

-expansiune-seagate pentru desktop

Nu este mult mai lent, depășind viteze secvențiale în jurul valorii de 160 MB / s, dar diferența este suficientă de luat în considerare. Chiar și așa, câștigă un loc din cauza prețului său. Modelul 4TB este cu 20 de dolari mai ieftin decât Cartea mea, ducând prețul pe gigabyte la mai puțin de doi centi. În acest caz, vă recomandăm să treceți peste versiunea 3TB, deoarece este mai scump cu 5 dolari la momentul scrierii. 

Spre deosebire de Cartea mea, locul dulce al Extansion Desktop este cuprins între 4TB și 6TB. Modelul 8TB este cu câțiva dolari mai ieftin decât Cartea Mea, iar modelul 10TB este cu 15 dolari mai scump. Chiar și așa, 6TB ar trebui să fie suficient, indiferent dacă extindeți stocarea laptopului sau dacă faceți o copie de rezervă completă a sistemului. 

Aceleași caracteristici care sunt prezente cu Seagate Backup Plus Portable sunt prezente și cu Desktop Expansion. Setul de instrumente arată chiar mai bine în acest context, deoarece capacitatea extinsă vă permite să faceți backup chiar și cel mai umflat dintre sisteme.

Alte motive pentru care ne place desktopul de extindere Seagate 

Ca și Cartea mea, Desktopul de extindere Seagate necesită energie externă. Aceasta, combinată cu dimensiunea sa, înseamnă că probabil nu va pleca de acasă. Cu toate acestea, Seagate are un instrument de gestionare a energiei încorporat, care va opri automat extragerea energiei atunci când unitatea nu este utilizată. Acest lucru prelungește durata de viață a discului în interior și economisește factura electrică în acest proces.

În afară de asta, Seagate Expansion Desktop este un hard disk extern standard. Deși viteza este mai mică decât Western Digital My Book, nu ar trebui să facă diferența pentru fișierele mici din backup-ul nostru de sistem. De asemenea, este mai ieftin și vine cu un design unic, precum piramida. 

Noțiuni de bază ale lui Toshiba Canvio

Această intrare înșală puțin. După cum am menționat mai sus, găsirea hard disk-urilor externe 3TB este dificilă. Tehnic, Bazele Toshiba Canvio sunt disponibile într-un soi 3TB, iar în momentul scrierii, îl puteți achiziționa în continuare. Totuși, această capacitate a fost întreruptă de Toshiba, iar versiunea 3TB obține un preț mult mai mare decât chiar și modelul 4TB. 

toshiba-Canvio-basics-1

Chiar și așa, vrem să oferim Bazelor Toshiba Canvio ceva timp sub soare. Este un hard disk extern surprinzător de bun, în ciuda calității sale slabe de construire și a prețului scăzut. Deși nu este la fel de fragil ca ADATA SD600 (citiți recenzia noastră ADATA SD600), elementele de bază ale lui Canvio nu sunt construite la fel ca și elementele digitale digitale occidentale. 

Un lucru pe care îl are în comun cu un drive Elements este totuși o lipsă de caracteristici. Toshiba nu include utilități pe unitate și nu este disponibil pentru descărcare pe site-ul web al lui Toshiba. Puteți obține un instrument terț pentru diagnosticare și backup, dar Toshiba nu include nimic pe disc. 

Toate acestea sunt ușor de trecut cu vederea, având în vedere prețul. Modelul 4TB este mai scump cu 10 dolari decât un desktop de extindere Seagate 4TB, dar nu necesită energie externă și poate fi luat din mers. 

Alte motive pentru care ne plac elementele de bază ale lui Toshiba Canvio

În ciuda a tot ce funcționează împotriva sa, elementele de bază ale Toshiba Canvio au performanțe bune. În timpul testării noastre, am observat viteze de citire și scriere secvențiale în jurul valorii de 150 MB / s, cu scrieri aleatorii aproape de 5 MB / s. Citirile aleatorii au fost slabe – în jur de o jumătate de megabyte pe secundă – dar acest lucru este egal pentru curs cu HDD-uri externe ieftine. 

Este mai rapid decât Western Digital Elements și Seagate Backup Plus Portable, în timp ce este cu aproximativ 5 – 10 USD mai ieftin, ceea ce este impresionant. Deși calitatea de construire nu este nimic despre care să scriem acasă, Toshiba Canvio Basics oferă o mulțime de spațiu de stocare pentru bani puțini și are chiar și viteze decente de pornit. Puteți afla mai multe despre asta în recenzia noastră de bază pentru Toshiba Canvio.

Gânduri finale

Dacă sunteți în căutarea unui hard disk extern de 3TB care să funcționeze pe desktop, este greu să învingeți cartea Western Digital My Book. Este ieftin, oferă o mulțime de performanțe și oferă o mulțime de caracteristici, de pornit. Pentru cei din mers, Seagate Backup Plus Portable primește cea mai mare parte a drumului în timp ce stă într-un pachet mic. 

Așa cum am menționat în introducere, hard disk-urile 3TB sunt de obicei mai puțin fiabile decât alte capacități, așa că vă recomandăm să treceți la 4TB sau să faceți downgradarea la 2TB, dacă vă interesează opțiunile de mai sus. Dacă doriți mai multe opțiuni, asigurați-vă că citiți alte recenzii externe ale hard disk-ului nostru. 

Cu ce ​​hard disk 3TB mergi? De ce ai ales-o? Îți schimbi capacitatea pe baza fiabilității? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me