Cel mai bun Cloud IaaS (Infrastructure-as-a-Service) pentru File Gazduire 2020

Dacă credeți că soluțiile cloud Infrastructure-as-a-Service nu sunt pentru dvs., continuați să citiți: acest cel mai bun articol cloud IaaS ar putea rezolva problemele de rezervă online sau deschide ușile de stocare în cloud pe care nu le-ați luat în considerare niciodată..


Împerecheat cu software-ul potrivit (mai mult despre asta într-o clipă), oricine, indiferent dacă este pentru uz casnic sau de afaceri, poate utiliza un furnizor IaaS pentru a găzdui fișiere critice. Există și vești bune pentru cei cărora le place alegerea: există mai multe servicii de infrastructură cloud capabile.

Apoi, din nou, există și aceste vești proaste: există mai multe servicii de infrastructură cloud capabile să aleagă. Există multe de analizat atunci când vă bazați pe o soluție. Pentru a ajuta la navigarea pe toate acestea, am creat acest articol subliniind opțiunile IaaS de cloud premiere disponibile astăzi.

În timp ce Amazon S3 tinde să atragă mai multă atenție și domină cota de piață a norului IaaS la 33% din proprietate, preferăm Microsoft Azure prin păr datorită costurilor de stocare mai ieftine și a rețelei de servere care depășește de fapt Amazon-ul. Google Cloud completează triumviratul deasupra lumii IaaS, în timp ce pentru cei care cred mai mici, Wasabi și Backblaze B2 sunt o potrivire perfectă pentru întreprinderile cu un buget mai limitat.. 

Următorul, vom efectua alegerile noastre pentru cele mai bune servicii de infrastructură cloud și pro și contra pentru fiecare. Însă, mai întâi, să luăm câteva lucruri pătrate.

Ce este Cloud IaaS, Oricum?

Cele mai multe dintre serviciile de găzduire de fișiere cloud pe care le acoperim aici la Cloudwards.net oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru a finaliza o sarcină specifică, care este de obicei stocare în cloud sau backup online, deși acoperim și servicii precum cel mai bun software de contabilitate sau cele mai bune aplicații de luare a notelor..

Astfel de soluții bazate pe web sunt adesea denumite software-as-a-service (SaaS). Cloud-as-service-service, prescurtat în mod obișnuit ca IaaS, este un cu totul alt animal.

În loc de un instrument complet, cloud IaaS este un bloc de construcții. Mai exact, se referă la spațiul serverului la care vă puteți conecta prin internet, în general, în anumite scopuri de cloud computing. Acest spațiu server cloud, așa cum vom discuta în curând, este de obicei facturat pe gigabyte și include adesea și taxe de utilizare.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizării IaaS cloud peste serviciile cloud complete este faptul că cele mai complete servicii cloud oferă și spațiu cloud limitat. Deși există unii furnizori de backup online nelimitați, nu sunt mulți. Cu cloud IaaS, cu toate acestea, puteți face backup cu câteva gigabyte la sute de terabyte de date fără să vă faceți griji cu privire la lovirea unui plafon.

Depinde de dvs. cum utilizați acest spațiu server, indiferent pentru backup sau altceva. Dacă aveți jetoane de programare, este posibil să vă creați propriile aplicații pentru a încărca fișiere. Pentru cei care caută o stradă ușoară, luați în considerare software-ul terț, pentru a-i oferi un scop.

Exemple de astfel de programe terțe includ instrumente simple de încărcare a fișierelor precum clienții FTP / SFTP, precum și instrumente mai caracteristice, cum ar fi cele utilizate pentru a configura stocarea în cloud sau backup online.

Integrare Cloud IaaS: FTP / SFTP, Cloud Storage și Backup Clients

Majoritatea instrumentelor IaaS din cloud au interfețe web din care puteți încărca și descărca fișiere unice. Deși aceasta este o modalitate de a introduce fișierele în cloud, nu este foarte eficientă. Folosirea de instrumente terțe pentru transferuri de fișiere vrac o singură dată sau pentru a configura relații automate persistente (stocare în cloud și backup online) vă va economisi timp considerabil.

Unii dintre cei mai buni clienți de transfer de fișiere disponibile includ Filezilla, Cyberduck, Transmit (doar pentru MacOS) și WinSCP (doar pentru Windows). Dintre acestea, suntem cei mai parțiali în Cyberduck, ceea ce face ușor să încărcați sau să descărcați mai multe fișiere simultan în și din cloud.

Pentru stocarea în cloud, oarecum surprinzător, piața este destul de subțire. Cel mai bun pe care l-am testat este Fabricarea Fișierului ușor de stocare, care funcționează cu cele mai bune opțiuni IaaS pe care le acoperim mai jos (deși nu Backblaze B2). Adesea prescurtată ca „IMM”, acest instrument de stocare în cloud poate fi folosit pentru a sincroniza și a partaja fișiere, sau pur și simplu pentru a elibera spațiu pe hard disk, așa cum este discutat în recenzia noastră de stocare simplă.

În timp ce soluțiile de stocare sunt rare, soluțiile de backup online concepute să se asocieze cu cloud IaaS la alegere nu sunt. Două dintre cele mai populare nume pe care le veți găsi menționate în mod obișnuit pe forumurile de tehnologie precum StackOverflow includ Duplicati și Arq. Avem o recenzie Duplicati și o recenzie separată Arq pe care o puteți citi pentru mai multe informații.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de o copiere de rezervă online, rolul clar pentru funcții trebuie să fie CloudBerry Backup.

Deși este mai scump decât Duplicati, care este gratuit, sau Arq, costul CloudWid Backup nu este atât de prohibitiv încât nu merită să cheltuiți, nici măcar pentru nevoile de rezervă pentru acasă. În schimb, veți obține funcții cheie precum backup la nivel de bloc, backup hibrid, criptare privată și politici de păstrare personalizabile. Citiți recenzia noastră de Backup CloudBerry pentru mai multe detalii.

Acum că știm un pic despre IaaS de cloud înainte de a ajunge la alegerile noastre de top, credem că este util să detaliem criteriile pe care le-am folosit la realizarea acelor alegeri..

Ce face cel mai bun cloud IaaS

În căutarea unui IaaS cloud pentru nevoile dvs. de acasă sau de afaceri, există mai presus de doi factori, pe care trebuie să-i acordați atenție: costului și infrastructurii.

Costuri IaaS Cloud: Taxe de stocare și utilizare

Când vine vorba de costuri, cel mai important aspect la care trebuie să acordați atenție este costul pe gigabyte pentru stocare. În timp ce unele servicii te fac să plătești pentru o cantitate minimă de stocare, cel mai adesea vei plăti doar pentru ceea ce folosești, ceea ce înseamnă scalabilitate și controlul costurilor pentru tine.

Serviciile cu o infrastructură mai bună, cum ar fi Amazon S3, costă de obicei peste 0,02 dolari pe gigabyte stocate, care se pot monta destul de repede. De obicei, taxele sunt facturate lunar, astfel încât puteți privi peste 20 de dolari pe terabyte pe lună.

Serviciile cu infrastructură mai restrânsă costă mult mai puțin. Wasabi, de exemplu, costă doar aproximativ 0,005 USD pe gigabyte, deci în jur de 5 dolari pe terabyte pe lună.

Pe lângă costurile de stocare, taxele de utilizare sunt uneori și evaluate. Cele mai apreciate taxe de utilizare sunt cele care sunt cunoscute sub denumirea de “stres”, care se referă pur și simplu la ceea ce eliminați din stocare (adică, descărcați).

Unele servicii taxează și pentru încărcarea datelor, în special pentru stocarea la rece (arhivare). Există, de asemenea, apeluri API ocazionale („selectați”, „listați”, „obțineți” și „puneți” etc.), pentru a vă face griji dacă sunteți dezvoltator, dar în principal ne lipim de găzduirea de fișiere în acest articol..

Infrastructura serverului

Când vorbim despre infrastructură, vorbim în principal despre rețele de centre de date. Mai multe centre de date și mai multe servere în acele centre de date, înseamnă, de obicei, că puteți încărca fișiere mai rapid și accesa mai rapid mai târziu. Rețelele bune înseamnă mai multe servere per utilizator și ușurează găsirea unui centru de date mai aproape, ambele contribuind la reducerea congestiei rețelei.

Serviciile Cloud IaaS, în special cele care costă mai mult ca Amazon S3 și Azure, tind să genereze viteze de transfer de fișiere mai bune decât serviciile de stocare în cloud sau de backup online. Acest lucru este valabil mai ales în ultimul caz: în timp ce serviciile bazate pe valoare, precum Carbonite și IDrive, arată bine pe hârtie, acest lucru poate fi dureros de lent, care se datorează în mare parte rețelelor limitate.

Acum că avem toate drepturile, să trecem la alegerile noastre.

Cel mai bun Cloud IaaS: Microsoft Azure Storage

Când vine vorba de alegerea între Amazon S3 și Microsoft Azure pentru hosting de fișiere cloud, am ajuns în cele din urmă pe Microsoft Azure, deoarece costă mai puțin și are o rețea mai mare. Serviciul funcționează bine atât cu stocarea ușoară de stocare, cât și cu backupul de la Nokia, oferind o experiență de utilizator excelentă.

Deși mulți nu vor avea probleme să descopere Azure de la sine, am pus la dispoziție un ghid pentru începători pentru backup cu Azure pentru cei care doresc să se descurce rapid despre cum să-și protejeze hard disk-urile folosind CloudBerry Backup. Azure este, de asemenea, compatibil cu Duplicati, un software de rezervă care nu este la fel de ambalat ca și CloudBerry, dar nu costă nimic (citiți recenzia noastră pentru Duplicati).

Costuri de stocare Microsoft Azure

Există costuri diferite pentru Azure în funcție de tipul de stocare pe care îl utilizați, dintre care opțiuni includ Fișiere Azure, Discuri Azure și Blocuri Azure. Pentru spațiul de stocare și backup în cloud, veți dori să utilizați Blobs deoarece acceptă date nestructurate.

Stocarea blob cu Microsoft Azure este împărțită și facturată pe gigabyte pe lună. Puteți opta pentru stocarea la cald sau la rece, în funcție de cât de des intenționați să accesați fișierele.

Atât stocarea la cald cât și la rece vin cu opțiuni de „stocare locală redundantă” (LRS) sau „stocare redundantă geografică” (GRS). Tarifele LRS sunt mai ieftine, dar gălețile sunt stocate doar într-o regiune geografică, în timp ce ratele GRS costă mai mult, dar datele redundante sunt stocate într-o regiune mai largă pentru acces rapid, indiferent de locul în care vă aflați în lume..

Planuri: Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Primul 50TB:$ 0.0184$ 0,0208$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004
Următorul 450TB:$ 0,0177$ 0,0200$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004
Peste 500TB:$ 0,017$ 0,0192$ 0,01 până$ 0,0334$ 0,002 până$ 0.004

Este posibil ca stocarea la cald a LRS să doriți să utilizați pentru stocarea în cloud sau backup, dacă sunteți un utilizator de origine sau de afaceri mici. Costul se ridică la 0,0208 dolari pentru primele 50 TB de stocare în fiecare lună. Aceasta este 20,80 USD pentru 1 TB.

Nu există taxe de utilizare pentru încărcarea sau descărcarea fișierelor dacă utilizați stocare la cald. Depozitul răcoritor LRS costă 0,0025 USD pentru gigabyte pentru încărcare și 0,01 USD pentru gigabyte pentru a descărca fișiere. Depozitul răcoros GRS costă 0,005 USD pe gigabyte de încărcat și același preț ca LRS cool pentru descărcare.

Rețea de servere de stocare Microsoft Azure

Când vine vorba de dimensiunea rețelei de servere, Microsoft Azure ia tortul: există peste 50 de regiuni diferite din întreaga lume, cu rețele de date-centre disponibile. Țările cu facilități de server includ SUA, Canada, Brazilia, Franța, Germania, U.K., Australia, India, Japonia, Coreea și China. Servitorii vin în Africa de Sud, în curând.

Multe dintre aceste țări au și site-uri multiple. De exemplu, Statele Unite au centre de date pe coasta de vest și coasta de est, precum și în nordul și sudul central al Statelor Unite.

Pe scurt, puteți păstra destul de multe date oriunde doriți în lume. Multitudinea de facilități cloud înseamnă că congestionarea rețelei este controlată și ea.

Într-o piesă de comparație între Amazon, Azure, Google Cloud și Backblaze, am găsit de fapt Amazon depășit Azure când vine vorba de viteză, deși pentru a fi corect, am testat și faptul că, pentru cel mai probabil, în estul SUA, am fi mers în jurul lumii testând viteze. , Azure ar fi câștigat mâinile în jos.

Amazon S3 & Ghețarul Amazonului

Deși clasăm Amazon S3 în spatele Azure, nu putem nega că este o concurență strânsă. La fel ca Microsoft, Amazon are o rețea imensă de centre de date, ceea ce înseamnă pentru tine viteze mai bune de încărcare și descărcare de fișiere. Depozitarea Amazon S3 nu este ieftină, dar costurile au scăzut dramatic în ultimii ani. Dacă doriți doar să faceți backup pentru fișiere și nu aveți nevoie de acces regulat, puteți opta și pentru Amazon Glacier, o opțiune IaaS arhivistică care are costuri de stocare mult mai mici, dar care rulează cu viteze mai mici.

Amazon S3 poate fi un pic dificil de utilizat la început, deoarece accesul este îngropat în platforma mai mare Amazon Web Services (AWS), care oferă multe mai multe servicii cloud decât singuri de găzduire de fișiere.

Din nou, am căutat să îmbunătățim experiența pentru cititorii noștri prin crearea unui ghid cu Amazon S3. Ghidul se concentrează pe backupul fișierelor și evidențiază crearea unei conexiuni S3 cu CloudBerry Backup.

Costuri Amazon S3

Cu Amazon S3, puteți încerca serviciul fără a cheltui niciun ban datorită 5 GB stocare fișiere și 15 GB transferuri de date fără taxă. Cu toate acestea, chiar dacă acest lucru este suficient pentru dvs., oferta este bună doar pentru un an.

Costurile de stocare cu Amazon S3 sunt egalizate. În plus, există trei tipuri diferite de stocare: standard, standard-rare și Amazon Glacier.

Stocarea standard este stocare la cald: este stocarea la care trebuie să accesați frecvent. În timp ce costurile de stocare sunt mari, viteza de încărcare și descărcare a datelor este mai rapidă, iar ratele de utilizare sunt mai mici.

Primul 50TB:$ 0,023
Următorul 450TB:$ 0,022
Peste 500TB:$ 0,021

Până la 50 TB, veți plăti 23,00 USD pe terabyte pe lună, ceea ce, așa cum am spus mai înainte, este oarecum abrupt. Chiar dacă utilizați peste 500 TB, cu tariful actualizat, veți mai plăti 21,00 USD pe terabyte. Acest lucru a spus, S3 aproximativ un sfert din costul pentru Rackspace Cloud Files, deci există.

Costurile de recuperare a datelor (de exemplu) pentru Amazon S3 Standard sunt detaliate în tabelul următor. Încărcarea datelor – hurray – este gratuită cu S3 Standard.

Primul 1 GB pe lună:Liber
Până la 10 TB pe lună:0,090 USD pe GB
Următorul 40 TB pe lună:0,085 USD pe GB
Următorul 100 TB pe lună:0,070 USD pe GB
Următorul 350 TB pe lună:0,050 USD pe GB

Între timp, Glacierul Amazon costă doar 0,004 dolari pe gigabyte. Spre deosebire de Amazon S3, totuși, sunteți taxat pentru încărcarea datelor pe Amazon Glacier. Rata este de 0,05 USD la 1.000 de solicitări.

Pentru regăsire, puteți descărca gratuit până la 1 GB de fișiere Glacier. După aceea, prelevările de date în masă costă 0,0025 USD pe GB și un plus de 0,025 USD la 1.000 de solicitări. Deoarece regăsirea ghețierului este lentă, puteți plăti și mai mult pentru regăsirea rapidă.

Ca și în cazul S3 Standard, există o mulțime de alte taxe pentru alte tranzacții cu Amazon Glacier, inclusiv transferuri către aplicațiile Amazon S3 și non-Amazon.

Pe scurt, costurile pentru stocarea Amazon IaaS nu sunt doar costisitoare, ci și confuze. Asigurați-vă că știți cum funcționează totul dacă intenționați să stocați o mulțime de date și să descărcați frecvent. Mai ales asigurați-vă că intenționați să folosiți Amazon S3 pentru dezvoltarea aplicațiilor.

Rețea de server Amazon S3

Structura prețurilor poate fi o durere de cap, dar pentru unii, va merita datorită încărcărilor și descărcărilor rapide de date, care sunt utile în special pentru lucrările de rezervă mari. Vitezele respective, după cum am menționat, sunt grație rețelei masive globale de servere cloud.

Există patru locații din SUA, două în estul SUA (Virginia de Nord și Ohio) și două în Statele Unite ale Americii (California și Oregon). Există un alt server din America de Nord în Canada și unul în America de Sud (Sao Paulo).

Depozitarea norului fierbinte Wasabi

După cum veți descoperi în review-ul nostru Wasabi, suntem în general iubitori de acest serviciu de infrastructură cloud. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Wasabi furnizează stocare în cloud fierbinte la rate pe care niciun alt furnizor, chiar Backblaze B2, nu le poate corespunde.

Cu toate acestea, cum ar fi Backblaze B2, compensarea este infrastructură, la care vom ajunge într-o clipă. Este corect să ne gândim la Wasabi care stă pe partea opusă a spectrului cloud IaaS de la Amazon S3.

Deși relativ nou în ceea ce privește furnizorii de cloud IaaS, Wasabi a făcut o treabă excelentă asigurându-se că este sprijinit de mulți furnizori de software populari. Printre parteneri se numără CloudBerry Backup, Storage Made Easy și Otixo, un serviciu de management multi-cloud (citiți recenzia noastră pentru Otixo).

Un alt lucru pe care îl iubim în legătură cu acest serviciu este cât de receptiv și personalizabil sa dovedit până acum echipa sa de asistență pentru clienți. Primim întotdeauna răspunsuri rapide și precise. De multe ori nu obțineți asta cu companii mici sau chiar cu companii mari.

Costurile Wasabi

Nu numai că Wasabi este ieftin, structura sa de preț este simplă. Nu trebuie să încercați să descifrați paginile cu informații de taxare care pot fi sau nu aplicabile pentru dvs., așa cum faceți cu Amazon S3. Pentru consumatorii de zi cu zi, acesta este un mare avantaj atunci când vine vorba de experiența utilizatorului.

În general, Wasabi este cu aproximativ 80% mai ieftin decât Amazon S3. Acest cost este de 0,049 USD plat pe gigabyte pe lună. Sunt doar sub 5 dolari pe terabyte pe lună, ceea ce suntem destul de siguri că suntem clasificați ca o afacere gustoasă.

Chiar și mai delicioase, nu există nicio taxă sau alte taxe de utilizare cu Wasabi Hot Cloud Storage. Nu plătiți pentru încărcarea fișierelor sau chiar descărcarea lor.

Planul fără stăpân al lui Wasabi este relativ nou. Există, de asemenea, un plan vechi de Wasabi care se percepe pentru descărcarea la 0,04 dolari pe gigabyte. Cu acest plan, însă, stocarea este și mai ieftină la 0,039 dolari pe gigabyte pe lună.

Va trebui să zgâriați numerele pentru a afla care plan este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Vestea bună este că, dacă faci o greșeală, nu te va costa foarte mult și poți trece mai târziu între planuri.

Singura bătaie la Wasabi este că trebuie să cumpărați cel puțin 1 TB de stocare. Cu toate acestea, veți ajunge totuși să economisiți mult peste majoritatea alternativelor.

Rețea de servere Wasabi

Wasabi are unul sau două centre de date în funcție de momentul în care citiți acest articol. Compania a început cu una situată în Ashburn, Virginia, dar intenționează să adauge altul situat în Oregon cândva în iunie 2018.

Chiar și totuși, acestea nu sunt multe centre de server, cel puțin în comparație cu concurența. Rezultatul este că, pe măsură ce Wasabi câștigă popularitate, este posibil să întâmpinați încetiniri, chiar dacă vă bazați în SUA Testele noastre interne au descoperit că viteze nu se potrivesc cu cele ale furnizorilor IaaS mai distribuiți, deși funcționează suficient de bine pentru backup locuri de munca.

Google Cloud

Google Cloud este un cloud extrem de popular IaaS, ceea ce înseamnă că probabil vom avea o întristare pentru a se aluneca în al patrulea articol în acest articol. Adevărul este că, în măsura în care „cele mai bune” liste, aceasta este destul de fungible. 

Principalul motiv pentru care l-am clasat ultimul este faptul că Google Cloud este că costă ceva mai mult decât Azure și S3 când vine vorba de rate de stocare. Cu toate acestea, nu există nicio întrebare că Google menține o rețea foarte rapidă și stabilă. Acesta este motivul pentru care a atras atât de mulți clienți mari, despre care puteți citi în portalul de studii de caz.

Prețuri Google Cloud

Google are prețuri multiregionale și regionale pentru stocarea la cald, precum și stocarea la rece („linia rece”, în limba Google Cloud). Spre deosebire de Amazon sau Azure, prețurile nu sunt înregistrate, cu toate acestea, astfel încât să nu primiți o reducere pentru stocarea unor cantități masive de date.

Multi-Regional: Regional: Coldline:
$ 0,026$ de 0,02$ 0.007

Spațiul de stocare multi-regional este cel mai sigur când vine vorba de redundanța fișierelor și este cel mai rapid, dar costă 0,026 USD pe gigabyte pe lună. Aceasta este de 26 de dolari pe terabyte.

Pentru uz casnic sau SMB din SUA, mergeți cu cel mai ieftin spațiu de stocare regional, care este de 0,02 USD pe gigabyte. Rețineți că diferite regiuni vin cu etichete de preț diferite pentru Google. De exemplu, stocarea regională la Tokyo costă 0,023 USD pe gigabyte.

Pentru taxele de utilizare, încărcarea fișierelor este gratuită, în timp ce facturarea egală este facturată per gigabyte descărcate. Spre deosebire de taxele de depozitare, regresul este redus. De asemenea, taxele variază în funcție de regiune.

Intrare în rețea: intrare în rețea: rețea de intrare (S.U.A.):
Sub 1TBLiber0,12 USD pe GB
1-10TBLiber0,11 USD pe GB
Peste 10 TBLiber0,08 USD pe GB

Rețea Google Server Server

Când configurați gălețile de cloud prin consola Google Cloud, puteți alege una dintre cele 15 regiuni din întreaga lume. Acestea includ mai multe locații ale centrelor de date din S.U.A., găsite în Oregon, Iowa, Virginia de Nord și Carolina de Sud, cu una care va veni în curând pentru Los Angeles.

Alte locații din emisfera occidentală includ Montreal, Canada și Sao Paulo, Brazilia.

Instalațiile europene numărul patru sunt în prezent, deși mai multe sunt pe drum. Locațiile actuale sunt Londra, Belgia, Olanda și Frankfurt. Între timp, în Asia Pacific, sunt reprezentate Mumbai, Taiwan, Tokyo, Singapore și Sydney.

Nu este aproape la fel de multe locații pe care le oferă Azure, dar este totuși impresionant. În plus, Google face centre de date, precum și oricine, deoarece acestea sunt coloana vertebrală a companiilor sale de căutare și aplicații web.

Mențiune de onoare: Backblaze B2

Backblaze Personal se clasează ca unul dintre furnizorii noștri de backup online preferați, datorită celor 5 dolari pe lună, ofertei de backup nelimitate și experienței de utilizator excepțional de simple. Până când Wasabi a venit, Backblaze B2 a fost, de asemenea, soluția noastră preferată de costuri low cost IaaS.

Prețurile de retragere B2 pentru stocare sunt doar 0,005 USD pe gigabyte pe lună sau 5 USD pe terabyte. Cu toate acestea, aceasta este cu 0,001 USD mai mare decât costul taxelor pentru Wasabi și Backblaze pentru egress, de asemenea, la o rată de 0,05 USD pe gigabyte.

În plus, în timp ce Wasabi va avea în curând două centre de date din SUA, Backblaze B2 are doar unul, care se află în Sacramento, California.

Pentru cei aflați în SUA și cu un buget, este încă o afacere bună, iar Backblaze face ca setarea găleții să nu fie durere. Pentru asta, am considerat că Backblaze merită cel puțin o mențiune onorabilă.

Ar trebui să menționăm și Rackspace Cloud Files, care are o rețea puternică și este unul dintre cele mai recunoscute nume de marcă de pe piața IaaS. Problema cu Cloud Files și motivul pentru care nu am clasat-o este că, spre deosebire de Amazon, Microsoft și Google, Rackspace nu și-a redus costurile de stocare în ultimii ani pentru a se potrivi cu piața..

Cu un cost de pornire de 100 USD pe terabyte și cu rate de avans de 0,12 USD pe gigabyte, Cloud Files nu are sens practic. Dacă decideți să mergeți cu Rackspace pentru a vă găzdui fișierele, ghidul nostru pentru început vă va ajuta să navigați la configurare. 

Gânduri finale

Aterizarea pe Microsoft Azure ca pick-ul IaaS de top nu a fost o alegere ușoară. Amazon S3 oferă o valoare apropiată și are o bază de utilizator mult mai mare. Apoi, din nou, acel ultim punct poate fi un motiv pentru a alege Azure. Cu mai puțini utilizatori și mai multe servere, este rezonabil să vă așteptați la mai puține congestionări ale serverului cu Azure.

Pentru unii cititori, în special pentru cei cu sediul în S.U.A., unde se află serverele sale, Wasabi va avea cel mai mult sens datorită costurilor sale reduse.

Furnizor: Cost: Infrastructură: Ușor de utilizat:
Rackspace Cloud FilesModeratModeratModerat
Amazon S3ScumpExcelentDificil
WasabiIeftinSlabUşor
Microsoft AzureScumpExcelentDificil
Google CloudScumpExcelentDificil
Backblaze B2IeftinSlabUşor

Toate aceste servicii funcționează bine pentru cei care caută alternative la soluțiile all-in-one despre care scriem în mod obișnuit în cele mai bune backup online și în cele mai bune ghiduri de stocare în cloud. Acest lucru este valabil mai ales în primul caz, deoarece există mai multe aplicații de rezervă compatibile care se conectează ușor la fiecare prin API.

În ceea ce privește restul câmpului IaaS din cloud, nu există prea multe opțiuni de menționat. Desigur, ne-am ratat fără îndoială o alegere sau două pe care cititorii noștri experimentați vor dori să le împărtășească. Dacă asta vă include, anunțați-ne în comentariile de mai jos și vom arunca o privire fericită. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map