Cel mai bun backup online cu versiunea de fișiere 2020

V-ați salvat fișierele, dar ceva nu este în regulă. Dvs. (sau altcineva) ați făcut modificări în raportul dvs. financiar, conturul inedit sau alt fișier important, iar versiunea corespunzătoare nu mai este disponibilă. Vă poate ajuta versiunea de fișiere, care este ca un istoric salvat al fișierelor dvs. Am ales cea mai bună copie de rezervă online, cu o versiune de fișiere.


Serviciul de rezervă va înregistra modificările din sistemul său (câte depind de acest serviciu). Puteți utiliza versiunea de fișiere pentru a vă întoarce și a prelua versiunea de care aveți nevoie.

S-ar putea să fie nevoie să faci asta din cauza hackerilor. Ei pot utiliza malware specializate, numite ransomware, pentru a cripta fișierele dvs., apoi vă vor cere răscumpărare pentru a le decripta. Nu există nicio garanție că veți primi fișierele dvs. chiar dacă plătiți. Versiunea vă permite să evitați acest lucru făcând un rollback pentru a le prelua.

Aici, vă vom oferi o serie de servicii care oferă cele mai bune funcții de versiune din cele mai bune copii de rezervă online. Consultați cea mai bună stocare în cloud pentru versiuni, dacă doriți acest lucru. Înainte de a începe lista, vom trece peste criteriile pe care le-am folosit.

Cel mai bun backup online cu versiunea de fișiere 2020

Ce face cea mai bună versiune în Backup online

Unele servicii oferă o versiune nelimitată, în timp ce altele vă oferă o fereastră de timp limitată pentru a prelua fișierele dvs. – 15 sau 30 de zile, de exemplu. Concentrarea numai pe versiunea de fișiere poate face dificilă determinarea serviciului care este mai bun, așa că vom analiza și alte aspecte.

Al doilea criteriu al nostru este valoarea. Nu doriți să vă goliți contul bancar pentru a plăti pentru un serviciu capabil. Este mai bine dacă un serviciu are mai multe planuri, deoarece îl vei putea alege pe cel care se potrivește nevoilor tale fără să plătești prea mult. Unele servicii sunt printre cele mai bune backup online nelimitat.

Este întotdeauna bine dacă puteți utiliza un plan sau o încercare gratuită înainte de abonare.

Experiența utilizatorului nu ar trebui să vă copleșească cu setările. Cel mai bine este dacă folosirea versiunii este simplă. Acest lucru ar trebui să fie valabil și pentru restul serviciului. Vom analiza cât de atractivă și funcțională este interfața și pe ce sisteme de operare rulează clientul.

Versiunea vă va ajuta să vă protejați fișierele împotriva atacurilor de ransomware, dar criptarea ajută la protecția împotriva altor amenințări. Vom vedea cât de puternic este și dacă este utilizat atât în ​​repaus, cât și în tranzit.

Ne place criptarea cu cunoștințe zero, deoarece înseamnă că doar tu poți citi datele tale. Autentificarea în doi factori ajută dacă cineva vă fură parola. Centrele de date securizate sunt obligatorii.

O conexiune bună și stabilă este esențială la crearea copiei de rezervă. Cât de rapid încărcați fișiere va depinde de infrastructura serviciului, precum și de cât de aproape sunteți de servere și de câtă lățime de bandă aveți. Transferul la nivel de bloc este o caracteristică excelentă care va ajuta la accelerarea transferurilor după backup-ul inițial.

1. Cea mai bună copie de rezervă pentru versiune: CrashPlan pentru afaceri mici

CrashPlan a fost lansat în 2007, dar s-a retras de pe piața de consum 10 ani mai târziu. Totuși, planul său de afaceri compensează, deoarece este ieftin, oferă funcții bune, precum versiunea și poate fi folosit de consumatorii casnici.

Puteți seta politica de versiune de la clientul desktop al CrashPlan. Versiunea nu este destul de nelimitată, dar, având în vedere că puteți păstra versiunile fișierului la creșteri de 15 minute la nesfârșit, s-ar putea să fie. Puteți păstra fișierele șterse pentru totdeauna, ceea ce este mult mai bun decât alte servicii care le elimină după 30 de zile.

CrashPlanSmallBusiness.Versioning

Fiecare computer pe care îl faceți backup va costa 10 USD pe lună. Veți obține o copie de rezervă nelimitată și opțiunea de a copia unități externe nelimitate. Este un abonament lunar, de aceea puteți anula oricând. Prețul nu este excelent atunci când îl compari cu Backblaze – este de două ori costul – dar este o ofertă bună față de alte servicii..

Este ușor să instalați clientul desktop și durează doar câteva minute. Folosirea acestuia nu este greu, dar configurarea operațiunii de rezervă ar putea fi mai simplă. Nu există nicio modalitate de a face backup pe baza tipului de fișier. Va trebui să vă construiți planul de backup manual, chiar dacă este nelimitat.

Clientul este intuitiv și ușor de navigat. Dacă trebuie să supraveghezi backup-ul, interfața web ar trebui să facă truc. Îl puteți utiliza pentru a verifica statisticile utilizatorilor, a crea rapoarte și pentru a monitoriza restaurarea fișierelor. A existat și o aplicație pentru smartphone-uri, dar aceasta a fost întreruptă.

Înainte de a părăsi fișierele computerului, CrashPlan le criptează folosind o criptare AES de 256 biți. În tranzit, AES pe 128 de biți îi protejează. Serviciul va deține cheia de criptare, dar puteți activa criptarea privată, dacă doriți. Dacă este activat, CrashPlan nu va putea să vă recupereze parola, deci nu o pierdeți.

În orice caz, asigurați-vă că aveți o parolă puternică, deoarece CrashPlan nu oferă autentificare în doi factori. Securitatea centrelor de date este la nivel. CrashPlan menține supraveghere 24/7 și alte măsuri pentru a preveni intruziunea. Centrele pot rezista întreruperilor de energie electrică, dezastrelor naturale și incendiilor.

Alte motive pentru care ne place CrashPlan

Este greu să îți placă viteza CrashPlan, pentru că nu este rapid. Puteți dezactiva unele dintre procesele pe care le folosește în timpul copiei de rezervă a fișierelor dvs., dar nu îl recomandăm. Dacă resursele sistemului dvs. sunt reduse, puteți activa reglarea și setați clientul să elimine limita odată ce ați plecat. Copierea la nivel de bloc va accelera backup-urile ulterioare.

CrashPlan oferă o copie de rezervă nelimitată, o versiune aproape nelimitată pe care o puteți personaliza, o mare securitate și criptare privată. Deși ar putea fi mai simplu să folosești și să obții viteze mai rapide, este un serviciu bun, în general, și de aceea este numărul unu pe lista noastră. Aflați mai multe despre asta în recenzia noastră aprofundată CrashPlan.

2. Acronis True Image 2018

Acronis vă permite să păstrați versiunile mai vechi ale fișierelor dvs. până când atingeți criteriile stabilite pentru curățare. Puteți seta să ștergeți versiunile de fișiere cu o vechime de până la trei ani. Puteți seta, de asemenea, câte versiuni recente ar trebui să păstreze Acronis (până la 99). Acronis păstrează fișierele șterse, cu excepția cazului în care activați ștergerea acestora.

Există un plan de viață, dar, având în vedere că are câteva avertismente, nu îl putem recomanda. Planurile avansate vă aduc 250 GB spațiu de rezervă pentru 4,16 USD pe lună sau 500 GB pentru 5,83 USD pe lună. Planurile premium încep cu 1TB pentru 8,33 USD pe lună și se termină cu 5TB pentru 21,66 USD pe lună. Serviciul costă mai mult decât concurenții, dar nu în exces.

Clientul desktop este clar și intuitiv. Meniul de navigare din stânga este simplu de utilizat. Acronis vă permite să faceți backup pentru toate, mai degrabă decât pentru a selecta anumite fișiere. În timp ce aceasta ocupă mai mult spațiu, face crearea unui plan de rezervă mult mai ușor. Dacă alegeți să faceți acest lucru, puteți exclude fișierele pe care nu doriți să le faceți backup. Notificările prin e-mail vă vor ține la curent.

Folosind tabloul de bord online, veți putea executa copii de rezervă manuale și recupera fișiere, care sunt utile pentru gestionarea de la distanță. Interfața online este la fel de bună ca cea de pe desktop.

Nivelul de criptare este AES 256 biți. TLS / SSL vă protejează datele în tranzit. Pentru protecție împotriva ransomware-ului, puteți utiliza o caracteristică nouă numită Acronis Active Protection. Dacă nu reușește, vă puteți baza pe versiune pentru a vă ajuta să vă recuperați fișierele. Nu există o autentificare cu doi factori.

Acronis vă permite să scrambați fișierele înainte de a le trimite în cloud. Procesul necesită să utilizați o parolă pe care numai voi o cunoașteți. Fișierele vor rămâne criptate până când le decriptați. Aceasta înseamnă că Acronis este zero.

Centrele de date ale Acronis utilizează carduri cheie, scanare biometrică, patrule și monitorizare pentru a descuraja intrusii. Nu trebuie să vă faceți griji pentru dezastre naturale și incendii, deoarece infrastructura le poate face față.

Alte motive pentru care ne place Acronis True Image 2018

Surprinzător, Acronis este rapid pentru backup-urile inițiale. Au fost necesare doar 15 minute pentru a face backup la un folder de 1 GB în testele noastre. Acesta este un motiv pentru a trece cu vederea costurile mai mari. Pentru a vedea mai detaliat prețurile și caracteristicile, citiți recenzia noastră Acronis True Image 2018.

3. IDrive

IDrive se află în vârful celei mai bune liste de backup pentru cloud, datorită ușurinței de utilizare și a proceselor minuțioase. IDrive va păstra precedentele 10 versiuni ale fiecărui fișier pe care l-ați creat.

Puteți alege între două planuri personale: 2TB (52,12 USD pe an) sau 5TB (74,62 USD). Nu există abonament lunar. Dacă plătiți cu doi ani în avans, IDrive vă va oferi o reducere. În plus, veți obține 2TB sau 5TB de spațiu de sincronizare, care se ridică la 4TB sau 10TB de spațiu real. Există un plan gratuit, care vă oferă 5 GB spațiu pentru a testa serviciul.

IDrive vă lasă la dispoziție să vă gestionați backup-ul, spre deosebire de alte servicii nelimitate care fac backup. Aceasta nu este o experiență simplă pentru utilizatori. Există multe opțiuni, iar utilizatorii mainstream ar putea dura un timp pentru a se simți confortabil cu ei. Când configurați planul de rezervă, acesta poate rula pe fundal. Nu ar trebui să existe probleme.

Criptarea AES-256 vă protejează datele în repaus și în tranzit. Există criptare privată, dar va trebui să o activați înainte de prima copie de rezervă. În caz contrar, IDrive vă va păstra cheia de criptare. Spre surprinderea noastră, nu există o autentificare în doi factori care să vă ajute dacă cineva vă fură parola. Singura modalitate de a o proteja este de a o face puternică.

IDrive își păstrează serverele în centrele de date sigure din S.U.A. Pot suporta incendii și dezastre naturale, cum ar fi cutremure și inundații. Împotriva amenințărilor umane, utilizează senzori de mișcare, supraveghere și alarme.

Alte motive pentru care ne place IDrive

Backup-urile inițiale durează întotdeauna un timp, dar IDrive o duce prea departe. Vrem să vedem viteze mai bune. Există un serviciu de curierat numit IDrive Express, care vă poate ajuta. Îl poți folosi și pentru descărcări. După backup-ul inițial, lucrurile se îmbunătățesc pe măsură ce backup-ul la nivel de bloc începe, pentru a afla mai multe despre viteza sa, citiți recenzia noastră IDrive.

4. Backblaze

Backblaze este unul dintre cele mai populare servicii și dintr-un motiv întemeiat. Am plasat-o în partea de sus a celei mai bune liste de backup online. Serviciul face o copie de siguranță a versiunilor anterioare de fișiere, dar numai timp de maximum 30 de zile. Chiar dacă oferă un backup nelimitat, nu există nicio modalitate de a extinde politica de versiune. Acest lucru îl face mai puțin util împotriva atacurilor de ransomware.

Puteți obține o copie de rezervă nelimitată pentru un computer pentru 5 dolari pe lună (50 USD pe an). Este plăcut să vezi un plan lunar, deoarece majoritatea celorlalte servicii nu le oferă. Backblaze nu pune restricții de fișiere în copie de rezervă, astfel încât să puteți face backup fișierelor de orice dimensiune fără a fi nevoie să le selectați manual.

Dacă găsiți că Backblaze funcționează pentru dvs., plata cu un an sau doi în avans vă va primi o reducere de 10 sau 25 USD.

La fel de simplu ca și schema sa de prețuri, clientul desktop ușurează lucrurile. Nu trebuie să gestionați manual copia de rezervă, deoarece Backblaze o face pentru dumneavoastră. Face backup pentru toate, cu excepția fișierelor de sistem și temporare. Totul este realizat de client, deci nu este nevoie să creăm un plan de rezervă. Este cea mai ușoară experiență de utilizator pe care am întâlnit-o.

Interfața web funcționează bine. Este intuitiv și navigarea este ușor de utilizat. Puteți verifica starea contului dvs. utilizând fila „imagine de ansamblu”, în timp ce fila „vizualizare / restaurare” vă va permite să vă accesați fișierele.

Nu lipsesc funcțiile de securitate. În timp ce fișierele dvs. sunt în repaus, criptarea AES pe 128 de biți le menține în siguranță. Nu este AES-256, dar face treaba. În timpul transferului, SSL are grijă de fișiere.

Este disponibilă criptarea privată. Puteți să-l dezactivați, dacă doriți ca Backblaze să vă păstreze cheia de criptare. Indiferent, va trebui să trimiteți fraza de acces către Backblaze pentru a vă recupera fișierele. Compania susține că șterge fraza de acces după recuperare.

Puteți activa autentificarea în doi factori pentru a împiedica accesul la contul dvs. dacă cineva vă fură parola. Există chiar și o opțiune de a solicita un cod de securitate de fiecare dată când vă conectați.

Alte motive pentru care ne place backblaze

Backblaze nu limitează viteza de încărcare, ceea ce ajută la backup-ul inițial. Puteți crește numărul de fire de rezervă care rulează pentru a obține viteze mai rapide. Ceea ce (probabil) nu puteți obține, este distanța față de serverele din California. Criptarea și compresia fișierelor îl încetinesc, de asemenea. Citiți mai multe despre acest serviciu în review-ul nostru Backblaze.

5. Carbonit

Carbonitul este unul dintre cele mai vechi servicii de rezervă, întrucât este în afaceri din 2005. Se adresează utilizatorilor casnici și întreprinderilor mici.

Serviciul acceptă versiunea, dar nu și pentru Mac. Păstrează cel puțin trei versiuni de fișiere, indiferent de vârstă. Dincolo de aceasta, va păstra versiuni până la trei luni, inclusiv o versiune pentru fiecare din cele șapte zile anterioare, o versiune pentru fiecare din cele trei săptămâni anterioare și o versiune pentru fiecare din cele două luni anterioare. Fișierele șterse rămân 30 de zile.

Spre deosebire de alte servicii de backup nelimitate, Carbonite vă permite să alegeți între trei planuri. Basic te va costa 71,99 USD și oferă o copie de rezervă nelimitată. În plus, se va adăuga o copie de rezervă a unității externe și o copie de siguranță video automată la licitație pentru 111,99 USD. Prime vă va costa 149,99 USD și vă va oferi opțiunea de a utiliza serviciul de recuperare prin curier. Planurile se încasează pe an.

Veți primi o reducere dacă plătiți cu doi (5%) sau trei (10%) ani în avans. Dacă doriți să testați serviciul, există o probă gratuită de 15 zile.

Lucrul cu Carbonite este simplu, iar clientul desktop este ușor de instalat. Trebuie să efectuați doar un pas atunci când inițiați backup, deoarece cea mai mare parte a procesului este automatizată (consultați lista de fișiere și extensii pe care Carbonite le exclude pe site-ul său web). Carbonitul facilitează chiar verificarea stării fișierelor dvs. prin furnizarea codurilor de culoare.

Puteți face același lucru folosind aplicația mobilă Carbonite, care este disponibilă pentru Android sau iOS. Interfața sa este minimă și oferă un aspect clar și navigare. Puteți accesa fișierele stocate și automat fotografiile de rezervă utilizând aplicația. Ar fi bine să aveți opțiunea de a face backup la alte tipuri de fișiere, dar tot veți primi spațiu nelimitat pentru fotografiile dvs..

Carbonitul protejează toate datele stocate pe serverele sale folosind criptarea AES pe 128 de biți. Vă va păstra cheia, dar puteți activa criptarea privată. Dacă faceți acest lucru, Carbonite va folosi în schimb AES de 256 biți. Serviciul vă va solicita să faceți o parolă puternică. Puteți utiliza autentificarea în doi factori pentru a vă asigura că sunteți în siguranță dacă cineva o fură.

Alte motive pentru care ne place carbonita

Backup-ul nu este rapid, deci nu se apropie de concurenții săi, cum ar fi Backblaze și IDrive. După transferul inițial, algoritmul său la nivel de bloc va ajuta la accelerarea procesului. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, citiți recenzia noastră despre Carbonite.

Gânduri finale

În timp ce toate serviciile au o versiune decentă, CrashPlan și Acronis stau capul și umerii deasupra restului. Acestea vă vor permite să exercitați un control mai bun cu privire la câte versiuni păstrați și cât timp. Alte servicii plasează o plafonieră în numărul de versiuni sau zile pe care trebuie să le păstrezi.

Analizând alte criterii, cum ar fi valoarea, securitatea, viteza și ușurința de utilizare, pune IDrive și Backblaze mult mai aproape de primele două locuri de pe lista noastră. Carbonita rămâne în urma ambelor.

Ce funcții de versiune funcționează cel mai bine pentru dvs.? Serviciul dvs. preferat lipsește din această listă? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Vă mulțumim pentru lectură.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me