Cel mai bun backup gratuit pentru cloud 2020

Găsirea unei soluții decente de backup pentru cloud, care nu vă va costa niciun ban, este ca și cum ați căuta un ac într-un pachet de fân. Deși există o mulțime de furnizori mari de backup low-cost, backup-ul online gratuit nu este aproape la fel de comun ca spațiul de stocare gratuit în cloud.


Totuși, asta nu înseamnă că dulapul este gol. Am căutat piața copiilor de rezervă, inclusiv revizuirea unor recenzii proprii de backup online, pentru a compila lista noastră cu cele mai bune soluții gratuite de backup pentru cloud. Captura este că toate opțiunile pe care le-am găsit oferă doar o cantitate limitată de spațiu de rezervă, ceea ce înseamnă că sunteți într-adevăr norocos dacă doriți să faceți backup doar câteva gigabyte critice.

În cele mai multe cazuri, veți primi seturi de funcții diminuate, de asemenea, dacă nu veți merge cu un abonament plătit. Vă sugerăm să aruncăm o privire cea mai bună ghid de backup online. Unele dintre soluțiile menționate sunt foarte prietenoase cu bugetul și vă vor salva de la investițiile ulterioare într-un instrument de recuperare a datelor dacă hard disk-ul dvs. va merge caput.   

Dacă, pe de altă parte, sunteți vândut gratuit, continuați să citiți pentru a găsi alegerile noastre pentru backup gratuit.

Cel mai bun backup gratuit pentru cloud 2020

Ce face cel mai bun backup gratuit în cloud

Premisa acestui articol este „gratuită”, așa că primele criterii pe care le-am căutat au fost tocmai asta. Nu am îndoit definiția, chiar dacă există unii furnizori care pot justifica aproape acest lucru, o copie de rezervă nelimitată pentru 5 USD pe lună, de la Backblaze fiind cel mai bun exemplu..  

Cu toate acestea, este important să înțelegem că backup-ul gratuit este, în general, gratuit dintr-un motiv. După cum am menționat, dacă parcurgeți acest traseu, nu vă așteptați să puteți face backup la câteva sute de gigabyte de date. De fapt, este un interval care să spună că veți putea chiar să faceți backup pentru mai multe gigabyte.

Un alt sacrificiu pe care ar trebui să fii pregătit să-l faci este acela al setului de caracteristici. De exemplu, Backblaze poate face backup automat al fișierelor în funcție de tipul fișierului, economisind mult timp (și, hei, timpul este și banii). Nu veți obține asta cu un instrument de rezervă gratuit. Backblaze oferă, de asemenea, criptare privată, programare a copiilor de rezervă și copii de rezervă multithreaded, mai multe funcții pe care multe instrumente de rezervă gratuite nu le vor avea.  

Pentru a găsi cele mai bune opțiuni gratuite pentru cei mai mulți oameni, am echilibrat stocarea totală cu funcțiile disponibile. Rezultatele sunt selecții subțiri, dar pentru vânătorul de chilipiruri fără multe fișiere de protejat, soluțiile pe care le-am găsit vor duce la bun sfârșit munca.

1. Copie de siguranță CloudWorld cu Google Drive

CloudBerry Backup ocupă unul dintre instrumentele noastre favorite de backup online pentru utilizatorii de afaceri și a făcut cea mai bună copie de rezervă pentru lista de utilizare personală. Deși instrumentul pentru desktop are un preț rezonabil de 49,99 USD pentru o licență perpetuă, pentru cei care caută o copie de rezervă fără costuri, există și o versiune freemium disponibilă pentru utilizare non-comercială.

Trebuie să subliniem că software-ul freemium îi lipsește mai multe caracteristici cheie ale versiunii plătite, inclusiv backup-uri bazate pe imagini, compresie de fișiere și criptare privată. Această din urmă ratare este una importantă, dată fiind amenințările comune în materie de infracțiuni informatice precum încălcarea datelor și atacurile omului în mijloc. Uneori gratuit vine la un preț.

Totuși, freemiumul CloudWid Backup este, de altfel, același produs excelent, cu un client desktop care acceptă backup hibrid, planificarea copiilor de rezervă, backup la nivel de bloc și politici de păstrare personalizabile. Puteți descoperi mai multe caracteristici disponibile, consultând recenzia noastră de backup CloudBerry. 

Unul dintre lucrurile care face ca CloudBerry să fie diferit este că, mai degrabă, care te blochează în propria infrastructură cloud, compania îți permite să asociezi clientul de rezervă cu peste 50 de servicii cloud diferite. În timp ce majoritatea celor, cum ar fi Amazon S3 și Microsoft Azure, vă vor costa un ban, există și câteva opțiuni gratuite.

Cea mai generoasă dintre aceste opțiuni gratuite este Google Drive. Oricine creează un cont Google primește 15 GB stocare gratuită în cloud. Cu CloudBerry Backup, puteți transforma cu ușurință acel spațiu de stocare gratuit în backup cloud gratuit.

Tot ce trebuie să faceți este să alegeți Google Drive ca destinație de rezervă pentru cloud, să vă conectați la contul Google și apoi să completați restul pașilor pentru crearea planului dvs. de backup. Clientul CloudBerry Backup vă va ghida prin toate, așa că ar trebui să fie destul de simplu.

Dacă nu doriți să utilizați CloudBerry pentru a vă facilita backup-ul, aplicația Google Drive, numită Google Backup & Sincronizare, poate fi utilizat în schimb. De la clientul de pe desktop, puteți alege ce foldere doriți să faceți o copie de rezervă în mod continuu pe Google Drive. Cu toate acestea, nu există funcții de rezervă dincolo de asta, ceea ce creează o experiență de rezervă stângace și subțire. 

Sfat Pro: alternativă Google Drive cu costuri reduse

Dacă nu vă place să cheltuiți câțiva bani, vă recomandăm să faceți upgrade la versiunea plătită, CloudBerry Backup Pro și să asociați CloudBerry cu un serviciu de infrastructură cloud ieftin. Wasabi este o alegere bună care vă va stabili doar 0,0039 USD pe gigabyte pe lună. Acest lucru se ridică la aproximativ 4 dolari pe terabyte. Citiți recenzia noastră pentru Wasabi pentru mai multe detalii.

În mod alternativ, dacă doriți să vă conectați la Google, există un plan de 100 GB oferit care costă 2 USD pe lună. Acoperim toate opțiunile de abonare din recenzia noastră Google Drive.

2. IDrive

IDrive se clasează ca cel mai prestat serviciu de rezervă din acest articol, cel puțin atunci când se iau în considerare numai iterații gratuite. Spre deosebire de CloudBerry Backup, un plan gratuit IDrive criptează încă fișierele trimise cloud, atât în ​​tranzit, cât și în repaus și vă permite să optați pentru criptarea privată.

IDrive are, de asemenea, funcții avansate de planificare, backup la nivel de bloc, versiunea de fișiere și acceptă backup-ul bazat pe imagini. Puteți utiliza chiar și abonamentul pentru a face backup la smartphone-ul dvs., ceea ce permit foarte puține alte servicii de backup online.

Problema cu planul gratuit al IDrive este că pur și simplu nu te va duce foarte departe. Aveți doar 5 GB spațiu de rezervă cu care să funcționați, o treime din ceea ce veți obține dacă mergeți pe ruta CloudBerry cu Google Drive.

Un plan IDrive de 2 TB, pe care îl acoperim în revizuirea noastră IDrive, costă doar o atingere de peste 50 USD pe an. Acest preț este doar pentru primul an, după care se ridică până la aproape 70 USD. Nu este o afacere la fel de bună ca Backblaze, dar nu este rău. Adăugați la aceasta faptul că IDrive vă oferă 2 TB de spațiu de sincronizare a fișierelor potrivite, iar pentru unii valoarea va fi mai mare.  

3. Zoolz Intelligent Cloud

Din când în când, Zoolz oferea conturi gratuite de 100 GB pe viață, care includeau 25 GB stocare la cald (Amazon S3) și 75 GB stocare la rece (Amazon Glacier). Acum, puteți obține doar 10 GB (toate la cald).

Zoolz oferă o opțiune inteligentă de selectare care se face pe baza tipului de fișier, deși cu doar 10 GB pentru a lucra, probabil că va trebui să fii mai selectiv cu privire la ceea ce poți proteja decât permite această caracteristică.

Selectarea manuală a fișierelor este mai ușor de gestionat și Zoolz vă va oferi o estimare a spațiului pe care îl veți utiliza în timp ce selectați etichete pentru backup. Zoolz poate, de asemenea, face backup pentru conturile de social media, inclusiv Facebook și Instagram. Din nou, însă, 10 GB de spațiu limitează valoarea acelor caracteristici.

Alte caracteristici de rezervă includ planificarea copiilor de rezervă, backup hibrid, criptare privată și copiere de rezervă multithreaded. Serviciul are, de asemenea, câteva caracteristici „inteligente”, inclusiv recunoașterea optică a caracterelor, pe care le parcurgem în recenzia noastră completă Zoolz.

4. Jottacloud

La fel ca IDrive, Jottacloud vă oferă 5 GB de rezervă online gratuită. Spre deosebire de IDrive, Jottacloud este atât de puțin caracteristic, încât aproape că nu merită costul. Lipsesc caracteristicile deoparte, peisajul pentru backup gratuit este atât de stearnic încât Jottacloud face lista noastră cu o ușurință relativă.

Capabilitățile notei includ un programator de rezervă, o copie de rezervă continuă și o versiune de fișiere. Fotografiile Jottacloud ar putea fi caracteristica care diferențiază cel mai mult serviciul de opțiunile de rezervă ale run-of-the-mill. Această caracteristică este optimizată pentru copie de rezervă pentru fotografii și nu comprimă suporturi ca multe alte servicii, ceea ce duce la previzualizări de calitate superioară.

Cu toate acestea, lipsa compresiunii fișierelor înseamnă, de asemenea, că utilizați mai rapid spațiul de rezervă. Adăugând la această problemă, nu puteți face backup fișierelor individuale cu Jottacloud, doar foldere.

De asemenea, Jottacloud nu oferă o opțiune pentru criptarea privată sau copie de rezervă locală, sau nu realizează o copie de rezervă la nivel de bloc sau incrementală. Clientul de rezervă, pe care îl analizăm în recenzia noastră Jottacloud, nici nu este foarte ușor de utilizat. O, iar suportul său lent și pentru clienți este mai mic decât cel stelar.

În general, nu este doar un serviciu de backup foarte atractiv, chiar gratuit.

5. Drive Elephant

Ultima și, în acest caz, cea mai mică, este Elephant Drive, cu 2 GB de rezervă online gratuită. Elephant Drive Lite, așa cum este numit planul de freebie, vă limitează, de asemenea, la fișierele de dimensiuni de încărcare de 100 MB. Desigur, cu 2 GB spațiu pentru fișiere, oricum puteți face backup doar pentru 20 de fișiere de 100 MB. 

Serviciul oferă cel puțin o opțiune pentru criptarea privată, de la capăt la capăt, astfel încât să puteți păstra aceste 20 de fișiere în siguranță. Copiile de rezervă pot fi setate să funcționeze continuu sau puteți programa copii de rezervă zilnic, săptămânal sau lunar. 

În timp ce am pregătit recenzia noastră pentru Elephant Drive, am încercat să redăm câteva fișiere tehnice. În plus, nu există nicio opțiune de restaurare de la clientul desktop. În schimb, sunteți obligat să utilizați GUI online.

Cu toate acestea, nu vom acuza prea mult defectele serviciului. La urma urmei, ei spun că nu ar trebui să arăți niciodată un elefant cadou în gură. Sau asa ceva.

Menționare onorabilă

Avantajul utilizării unui serviciu de backup online dedicat pentru a vă proteja fișierele, mai degrabă decât a utiliza spațiul de stocare în cloud este că majoritatea acestor instrumente sunt concepute pentru a proteja aproape fără efort întregul hard disk cu funcții precum backup automat după tipul fișierului și programatorii de backup.  

Ca atare, în mod normal nu recomandăm utilizarea spațiului de stocare cloud pentru scopuri de rezervă. Este doar prea multă muncă și este prea predispus la erori.  

Cu toate acestea, dacă ați rămas cu noi atât de mult, decât să vă hotărâți să efectuați checkout-ul din mențiunile „practic gratuite” pe care le-am abandonat, este posibil să nu mai aveți multe fișiere de rezervă. În acest caz, utilizarea stocării în cloud pentru a vă proteja fișierele prețioase are un sens.

Vestea bună este că există multe alte opțiuni gratuite de stocare în cloud decât backup gratuit, pe care îl detaliem în cel mai bun articol gratuit de stocare în cloud. Vă recomandăm pCloud, care, așa cum s-a menționat în recenzia noastră pCloud, vă oferă 10 GB de stocare gratuită, extensibil la 20 GB cu recomandări.  

Sync.com, care vă oferă 5 GB de stocare gratuită plus un program de trimitere nelimitat, este o altă alegere bună. Este, de asemenea, alegerea noastră pentru cel mai bun stocare în cloud cu cunoștințe zero. Analiza noastră Sync.com discută unele dintre motivele pentru care considerăm că este opțiunea principală pentru partajarea sigură a fișierelor.

Gânduri finale

Adevărul este că nu există opțiuni cu adevărat grozave pentru backup online gratuit. Freemium CloudWid Backup asociat cu 15 GB de stocare gratuită Google Drive este un câștigător ușor, dar chiar și această abordare are multe limitări.

Desigur, este sens că acesta este cazul, întrucât companiile de rezervă nu pot plăti facturile oferindu-le serviciile degeaba. Din nou, este recomandat să luăm în considerare unele dintre serviciile de rezervă bazate pe valoare. Backblaze, IDrive și Carbonite se potrivesc tuturor facturii și avem chiar și un articol de comparație care să vă ajute să alegeți între ele.

În orice caz, acesta este sfatul nostru, care este întotdeauna gratuit. Nu credeți că suntem pe bani? Oferă-ți cei doi cenți în comentariile de mai jos și mulțumesc pentru citit.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map