Ce trebuie să știți despre stocarea pe bază de cloud

Indiferent dacă știți despre stocarea bazată pe cloud sau nu, este posibil să îl utilizați deja. De la trimiterea de e-mailuri la utilizarea Google Docs, la partajarea documentelor – stocarea în cloud este aici pentru a rămâne.


Dar știți totul despre stocarea în cloud? Utilizarea unui serviciu de stocare bazat pe cloud înseamnă:

Prețuri accesibile în comparație cu dispozitivele de stocare fizică

Configurare ușoară, fără infrastructură suplimentară

Depozitarea poate fi crescută sau diminuată în funcție de cerințe

În caz de dezastru, fișierele sunt ușor de recuperat

Dacă vă gândiți să mutați datele în cloud, dar sunteți încă confuz cu privire la această tehnologie, acesta este ghidul perfect pentru dvs. Iată tot ce trebuie să știți despre stocarea pe bază de cloud, pe scurt.

Fișierele stocate în cloud sunt accesibile oriunde

După ce fișierele sunt stocate în cloud, acestea sunt accesibile de oriunde, cu excepția cazului în care sunteți undeva fără conexiune la internet.

Tot ceea ce este necesar pentru a accesa datele sunt date de autentificare.

Deoarece nu există dispozitive sau cabluri suplimentare de transportat, nu veți fi niciodată blocat după ce ați uitat să duceți un fișier major la birou și să îl rulați înapoi..

Fișierele trebuie doar să fie încărcate serviciul de stocare în cloud pe care îl alegeți și asta este, într-adevăr, simplitatea în sine, aș spune.

Cu toate acestea, unele servicii sunt mai bune decât altele la preluarea datelor, deci asigurați-vă că selectați cu atenție un serviciu, în funcție de nevoile dvs. și de viteza dvs. de internet.

Cloud-ul ușurează colaborarea

Unul dintre principalele motive pentru care întreprinderile au adoptat tehnologia cloud este pentru că face colaborarea lină, mai ușoară și mai rapidă.


© Cloudwards.net

Angajații nu mai trebuie să aibă întâlniri în birourile lor sau să lucreze împreună la un document, așezându-se unul lângă celălalt.

Astăzi, întâlnirile au loc pe Slack, iar colaborarea documentelor este posibilă prin Google Drive și Dropbox.

De asemenea, norul a împins cultura de a lucra de la distanță în companii din întreaga lume, 45% dintre angajații americani lucrează de acasă.

Datele din cloud sunt stocate într-o locație de la distanță (și aspecte de locație)

Iată o întrebare comună pe care o adresează multă lume. Dacă datele mele nu sunt stocate pe un computer, atunci unde se află exact?

Ei bine, răspunsul este un pic complicat

Datele din cloud sunt de obicei stocate pe serverele unei companii într-o zonă îndepărtată, a cărei locație exactă depinde de furnizorul de servicii de stocare în cloud.

De exemplu, Dropbox are serverele sale în SUA și Irlanda, iar Google Drive are centre de date răspândite pe:

Statele Unite

Taiwan

Europa

În ciuda locației serverelor lor, companiile specifică clar că toate datele sunt supuse legilor americane – ceea ce nu este neapărat un lucru bun.

Servicii de stocare în cloud care nu au servere în SUA nu sunt supuse legilor americane – ceea ce este un lucru bun.

Și locațiile sunt importante, deoarece de îndată ce datele sunt încărcate în cloud, acestea pot fi văzute și accesate de guvernul american, fără o notificare prealabilă sau consimțământ.

Nu contează dacă datele sunt șterse mai târziu, după ce au fost încărcate, acestea vor fi eliminate. Cu toate că problema problemei poate să nu fie o problemă importantă pentru persoanele care încarcă date care nu sunt sensibile, pentru întreprinderile mari, neplăcerile pot fi o problemă majoră.

De fapt, legile de stocare în cloud sunt motivul pentru care multe companii corporative încă dețin și își configurează serverele private și infrastructura.

Criptarea datelor este esențială

Având în vedere că noile încălcări ale datelor se întâmplă aproape în fiecare lună, criptarea este un mod semnificativ crucial de a proteja datele.


© Cloudwards.net

Înainte de a merge mai departe, este important să cunoaștem cele trei locații în care ar trebui securizate datele:

Când se află pe computerul utilizatorului

Când datele sunt în tranzit (sunt încărcate în cloud)

Când datele sunt pe server (odihnind în cloud)

Unele servicii de stocare în cloud, cum ar fi OneDrive, furnizați numai criptarea SSL atunci când datele sunt în tranzit, ceea ce înseamnă că fișierele sunt în repaus pe server, nu sunt criptate.

Deci, dacă un hacker intră pe serverele OneDrive, datele vor fi chiar acolo într-un format care poate fi citit. Serviciile de stocare în cloud, cum ar fi iCloud, oferă atât criptare de tranzit cât și de server.

Dar este suficient?

Chiar și atunci când datele sunt criptate în timpul tranzitului, serviciul de stocare în cloud este cel care efectuează criptarea. Deci, compania nu numai că are acces la datele dvs., dar este posibil să nu știți cum compania o criptează.

Desigur, o modalitate de a ieși din această problemă ar fi să criptați datele înainte de a le încărca personal în cloud.

Dar de ce face asta când există servicii de stocare în cloud cum ar fi CrashPlan și Eu conduc, care permit utilizatorilor să cripteze datele cu o cheie de criptare personalizată.

De asemenea, criptarea datelor încetinește timpul de încărcare și descărcare și nu va exista nicio modalitate de a previzualiza datele online; va trebui să fie mereu descărcat mai întâi.

Multe companii de stocare în cloud vă pot accesa datele

Când vă înscrieți pentru un nou serviciu, de multe ori ne hotărâm să omitem partea de termeni și condiții. La urma urmei, cine a primit timpul pentru asta?

Însă, dacă stochez date sensibile pe cloud, nu ar trebui să știu dacă o companie de stocare în cloud poate să mănânce sau să acceseze datele mele?

În timp ce am analizat secțiunea de termeni și condiții a multor servicii de stocare în cloud, am găsit o linie comună în aproape toate – ceea ce va rămâne al tău.

Deci, ceea ce încărc va fi al meu și compania nu poate publica asta de unul singur, dar asta înseamnă că o companie de stocare în cloud nu poate accesa datele utilizatorului? Deloc.

De exemplu, în timp ce folosesc Google Drive, utilizatorii ar putea avea drepturi de proprietate intelectuală, dar pagina ToS a companiei afirmă că utilizatorii oferă Google licență la nivel mondial care permite companiei să reproducă sau să modifice datele.

De asemenea, permite Google să folosească informațiile clienților în scopuri de extragere a datelor și publicitate.

Apoi, există Dropbox, care poate să nu folosească datele clienților în scopuri publicitare, dar ToS-ul companiei indică faptul că, în cazul unui litigiu, clienții nu pot scoate un proces de acțiune de clasă împotriva Dropbox, ci oferă doar un proces de arbitraj.

Dacă sunteți deja dezamăgiți, știți că există și servicii precum SpiderOak și Tresorit care oferă confidențialitate cu cunoștințe zero, dar nu sunt la fel de ușor de utilizat și nici nu se integrează în comparație cu Google Drive sau Dropbox.

În general, alegerea unui serviciu de stocare în cloud este un apel între securitate și accesibilitate.

Este important pentru companii să verifice standardele de conformitate a datelor

Fiecare afacere trebuie să urmeze o listă de standarde și reglementări, pe baza industriei sale principale.

Atunci când o companie își mută datele în cloud, aceleași reguli se aplică și online.

Există câteva zeci de conformitate, inclusiv aceste trei mari:

HIPAA

FERPA

CORPA

Înainte de a alege un serviciu de stocare în cloud, verificați dacă respectă standardele de conformitate cerute de compania dvs. Dacă nu le găsiți listate pe site-ul oficial al serviciului, contactați asistența pentru confirmare.

In concluzie…

În total, stocarea pe bază de cloud vine cu bagajul său.

Dar motivul pentru care atât de mulți oameni, inclusiv eu, folosesc stocarea în cloud în fiecare zi, este pentru că ne ușurează lucrurile. Mobilitatea și ușurința de acces pe care o aduce spațiul de stocare în cloud sunt de neegalat.

În loc să depindem de unitățile locale și externe, putem accesa lucrările de oriunde și de pe orice dispozitiv. Deci, în concluzie, care este serviciul dvs. preferat de stocare bazat pe cloud? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map