Ce este Cloud Storage și de ce contează în 2016

Pierderea datelor din lipsa unui spațiu de stocare digital suficient este o durere, deoarece sunteți forțat să alegeți ce rămâne și ce merge; sacrificarea obiectelor preferate pentru a salva cele importante este într-adevăr o experiență frustrantă, pentru a o spune ușor.


În trecut, a trebuit să curat fișierele pentru a face loc unor lucruri noi, desigur, dispozitive precum:

 • Unități flash USB
 • CD-uri
 • DVD-uri
 • Carduri SD
 • HDD-uri externe

Sunt toate opțiunile excelente de stocare, deoarece sunt ieftine și portabile. Dar, fiind obiecte fizice, ele pot fi pierdute, deteriorate sau furate întotdeauna și același lucru se va întâmpla cu datele dvs. stocate în interiorul lor.

În loc să utilizați un hard disk extern sau alte suporturi amovibile, v-ați gândit să folosiți stocarea în cloud?

Desigur, rămâne întrebarea, ce este stocarea în cloud și ce o face o opțiune atrăgătoare în 2016?

Lasă-mă să explic; stocarea în cloud este un mod de a salva lucrurile digitale online, permițându-vă să protejați date valoroase de problemele care afectează lucruri precum unitățile flash, discurile etc..

Cu toate acestea, la fel ca orice altceva în viață, există argumente pro și contra folosirii acestui tip de tehnologie.

Avantajele și contra de stocare în cloud

Avantaje dezavantaje:
Oriunde, oricând accesInutil fără acces la internet
Partajare de fișiere publiceNecesită plăți lunare
Excelent pentru recuperarea în caz de dezastreAre probleme de securitate și confidențialitate
Funcționează în sisteme multi-OSUșor de confundat cu backup cloud

Beneficiile stocării în cloud

Stocarea în cloud seamănă foarte mult cu un hard disk extern în ceea ce privește scopul și funcționalitatea; selectați fișierele și le transferați la ceva în afara unui HDD intern.

Cu toate acestea, spre deosebire de un dispozitiv de stocare extern, cloud funcționează printr-o conexiune la internet și nu prin cablu USB.

Cel mai adesea, serviciile de stocare în cloud cer consumatorilor să mute fișierele folosind o interfață de aplicație web sau un software instalat pe un desktop.

De obicei, acestea oferă o opțiune de a le folosi pe ambele.

Prin economisirea informațiilor de pe un HDD, veți câștiga mai mult spațiu pe acesta și alte beneficii care sunt adesea indisponibile mediilor de stocare fizică.

Luând totul cu tine

Cea mai bună parte a spațiului de stocare în cloud este posibilitatea de a accesa fișierele din timp.

Business Cloud Storage

Nu este nevoie să transferați fișiere diferite pe o unitate flash pentru a le duce la birou sau a trimite cincisprezece e-mailuri cu diverse părți ale unui proiect – pentru dvs..

Stocarea în cloud oferă instrumente de partajare, streaming și editare online.

Majoritatea serviciilor de stocare în cloud permit utilizatorilor să deschidă anumite documente și să le modifice direct într-o fereastră a browserului. Avantajul aici este că nu este nevoie să transferați date într-un sistem, apoi să le reîncărcați în cloud.

Pe lângă accesarea documentelor necesare, obțineți și avantajul de a avea acces la fișierele de muzică și video stocate în cloud.

Îmi place să ascult muzică, dar colecția mea este prea mare pentru a rămâne într-un player MP3. Folosind norul, pot accesa fișiere muzicale și asculta melodiile mele preferate de la oricare:

 • Calculator
 • Smartphone
 • Comprimat
 • Consolă

Dacă există o conexiune la internet suficient de puternică pentru a transmite conținut media.

Împărtășirea cu familia, prietenii și colaboratorii

Pe lângă accesarea datelor de oriunde, tehnologia cloud oferă și capacitatea unică de a partaja fișiere cu oricine.

Funcția de partajare tinde să fie specifică numai serviciilor de stocare în cloud, deoarece furnizorii de backup cloud nu permit utilizatorilor să partajeze cu alții (există anumite excepții de la această regulă, cum ar fi IDrive).

Top zece riscuri majore
Tehnologie comună

Partajarea este benefică atât la nivel personal, cât și profesional.

Familia și prietenii se pot bucura de vizionarea de imagini și videoclipuri; în timp ce colaboratorii pot colabora la proiecte fără a fi nevoie să aștepți e-mailuri.

Desigur, cu partajarea vin preocupări de securitate.

Vestea bună este că doar utilizatorii care au o invitație și o „cheie” pot accesa fișiere partajate, documentele nu sunt disponibile publicului pentru a le găsi printr-o căutare pe internet.

Dezavantaje ale stocării în cloud

Există multe moduri în care stocarea în cloud este benefică, dar pentru a fi corect, anumite zone au oferit consumatorilor un motiv de îngrijorare.

Cea mai mare preocupare este intimitatea.

Utilizatorii se îngrijorează de obicei de spionarea de către proprietarii de servere sau, mai rău, de guvern. Spațiul de stocare în cloud oferă mai puțin control asupra securității datelor, în comparație cu un HDD propriu.

De asemenea, stocarea în cloud vine cu posibile probleme de conectivitate. Dacă internetul se pierde sau devine lent, nu există nicio modalitate de a ajunge la fișierele stocate pe serverele altcuiva.

În circumstanțe tradiționale, acest lucru nu ar trebui să fie o problemă; cu toate acestea, în timpul unui dezastru, nu ar putea exista nicio modalitate de a accesa date în cloud.

În cele din urmă, aproape toți furnizorii de stocare cloud vă permit să accesați fișiere de pe orice browser web; cu toate acestea, unii necesită aplicații pentru smartphone-uri pentru cei care doresc să intre în contul lor printr-o tabletă sau telefon.

Este posibil ca consumatorii care utilizează un dispozitiv non-smartphone să nu poată instala aplicația dorită.

Stocare personală în cloud

Companiile publice de cloud sunt servicii excelente care păstrează documentele și alte date în siguranță.

Cu toate acestea, există întotdeauna îngrijorarea cu privire la securitate.

Stocați date în cloud

O mulțime de oameni nu sunt prea confortabili cu corporațiile care își depozitează informațiile. Mulți utilizatori își fac griji, de asemenea, că părțile care dețin serverele își vor vizualiza fișierele, sau guvernul ar putea să intrupeze fără permisiunea lor.

Pentru consumatorii conștienți de confidențialitate, stocarea personală Cloud este calea de urmat.

Serverul cloud locuiește în casa ta și se conectează la o rețea locală prin Ethernet sau Wi-Fi. La fel ca norii publici, versiunea personală poate transfera fișiere de pe orice computer atașat.

Cu toate acestea, există o limitare, spre deosebire de norii publici; norii private accesează numai sistemele conectate prin Wi-Fi.

Există câteva opțiuni de nor personal acolo, cum ar fi Seagate Personal Cloud, care oferă acces la distanță atunci când nimeni nu este acasă dacă aplicația sa media este descărcată pe un telefon sau tabletă.

Partajarea poate fi limitată și la cei care se pot conecta la rețeaua de domiciliu a proprietarului.

Diferența dintre Cloud Storage și Backup Online

Adesea, consumatorii folosesc termenii de stocare în cloud și backup de cloud în mod interschimbabil. În timp ce atât stocarea în cloud cât și backup-ul online permit utilizatorilor să salveze fișierele în afara locului; nu sunt același lucru.

Obiectivul de rezervă online este de a stoca o copie oglindă a datelor pentru a le proteja împotriva pierderilor. Prin proiectare, furnizorii de servicii includ automat toate fișierele importante din sistemul dvs., nu doar cele individuale.

Desigur, consumatorii care folosesc un serviciu cu o capacitate limitată pot alege doar fișierele pe care doresc să le salveze, în loc să efectueze o copie de rezervă totală a sistemului.

Unul dintre lucrurile grozave despre software-ul de rezervă este că acesta funcționează continuu și automat. Software-ul rulează în fundal, mutând copii ale fișierelor selectate pe serverele din afara locului.

Software-ul de rezervă vă permite, de asemenea, să alegeți când se rulează, astfel încât să nu irosească lățimea de bandă.

Dezavantajul serviciilor de backup online este că de multe ori fișierele trebuie să rămână pe hard disk-ul intern. Multe, nu toate, companiile vor șterge fișierele de pe serverele lor dacă originalele lipsesc de pe HDD.

Aproape toate întreprinderile de rezervă vor păstra fișierele șterse cel puțin 30 de zile – înainte de a le elimina.

În concluzie…

Spațiul de stocare în cloud nu este atât de complicat pe cât pare. Dacă sunteți ca mine și aveți mai multe date decât permite spațiul curent, atunci poate fi un produs necesar de utilizat, cu excepția cazului în care doriți să continuați să acumulați pe HDD-uri externe.

Există mulți furnizori, cum ar fi:

 • Sync.com
 • Google Drive
 • OneDrive
 • dropbox

Care oferă o cantitate limitată de spațiu liber, deoarece cu toții avem nevoie de spațiu suplimentar de stocare din când în când.

Chiar dacă nu aveți încredere într-o terță parte care să păstreze informațiile în siguranță, există servicii de stocare în cloud care oferă securitate zero.

Ca și în cazul unui hard disk extern, stocarea în cloud este încă o modalitate de a proteja informațiile utilizatorului. Acesta vine doar cu o mulțime de accesorii interesante, precum distribuirea, accesul oriunde, streamingul, editarea și alte lucruri.

Deci, vă rugăm să nu ezitați să împărtășiți metoda preferată pentru păstrarea în siguranță a datelor și de ce este așa, în secțiunea de comentarii de mai jos.

Sursa1: https://www.techopedia.com/definition/26535/cloud-storage

Source2: http://computer.howstuffworks.com/cloud-computing/cloud-storage.htm

Sursa3: http://www.seagate.com/do-more/what-is-personal-cloud-master-dm/

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map