7 aplicații Android pentru Backup Cloud

Când vine vorba de backup online și stocare în cloud, trăiesc după o simplă regulă: cu cât mai multe modalități de a face backup copiilor și a accesa lucrurile tale, cu atât este mai bine. Așa că, atunci când am făcut upgrade la un smartphone Samsung Galaxy, am început imediat să caut aplicații de backup pentru Android care să-mi ofere acces la datele de pe desktop, oriunde am fost.


De asemenea, am vrut să fiu sigur că fotografiile și videoclipurile pe care le-am făcut cu camera foto excelentă a telefonului au fost automat salvate undeva.

Iată serviciile de backup online și de stocare în cloud pe care le folosesc în prezent pe telefonul meu Android. Există trei servicii pe care le folosesc mai mult decât oricare altul: Google Drive, SugarSync și Dropbox.

1. Google Drive

Pe lângă faptul că sunt un fan online de rezervă, sunt un utilizator Google puternic, așa că nu a fost nevoie de Google Drive pentru gestionarea și copierea de rezervă a fișierelor. Există o mulțime de tutoriale despre cum să utilizați Google Drive pentru backup în cloud și stocare online. Însă, în scopul meu, întrebarea importantă a fost dacă pot avea acces la fișierele de pe telefonul meu chiar și fără conexiune la rețea.

Răspunsul scurt: da, dar trebuie să fiți conectat pentru a face acest lucru. Tot ce trebuia să fac era să merg la Drive și să selectez fișierul pe care îl doream. Există un ecran care prezintă detaliile fișierului în care puteți comuta un comutator pentru a activa accesul offline.

De asemenea, primiți o notificare atunci când fișierul este disponibil și după aceea îl puteți accesa oricând doriți, cu toate modificările sincronizate la următoarea conectare. Acest lucru funcționează ca un vis și înseamnă că, atât timp cât îmi amintesc să activez fișierele cheie pentru utilizare offline, am mereu acces la toate. (Descărcați de pe Google Play)

2. SugarSync

SugarSync este o soluție populară de backup pentru desktop și principalul meu furnizor de copiere de rezervă online și cloud storage. Versiunea Android este similară cu aspectul versiunii desktop, care a fost actualizată recent pentru versiunea 2.0. Permite backup foto și video (separat), optimizare foto și multe altele.

SugarSync Business Review

Puteți selecta fișiere individuale pentru sincronizare pe dispozitiv, oferind în mod eficient acces offline la acele elemente. Încă testez clientul Android SugarSync, dar până acum pare util. Mi-a plăcut în mod deosebit posibilitatea de a sorta articolele după data modificată, ceea ce face ușor să verificați că sincronizarea este actualizată și funcționează bine. (Descărcați de pe Google Play)

3. Dropbox

Dropbox este al treilea pilon din trifecta mea de rezervă în cloud. Are o interfață îngrijită și unele caracteristici deosebit de utile. Ca și SugarSync, oferă opțiunea de a încărca fotografii și videoclipuri, dar în cazul în care Dropbox câștigă este că face acest lucru automat și perfect.

Mă pot relaxa atunci când fac o fotografie sau fac un videoclip, știind că data viitoare când voi fi pe computer, îl voi putea descărca de la clientul Dropbox desktop – nu mai sunt cabluri.

Și îmi place faptul că puteți prefera un articol pentru a-l salva pentru utilizare online. Dropbox este rapid și funcționează și din acest motiv este cel mai bun client de backup Android pe care l-am încercat până acum (descărcați de pe Google Play). Dincolo de aceste trei servicii, am mai instalat câteva pentru că nu poți face niciodată backup prea mult. Ceilalți clienți de backup Android de pe telefonul meu sunt OneDrive, MediaFire, PogoPlug și MEGA..

4. OneDrive

Deoarece am un cont OneDrive, m-am gândit că nu ar fi rău să am clientul Android, dar nu sunt impresionat în mod special. Deși înseamnă că pot avea acces la fișierele stocate pe OneDrive atunci când am o conexiune, nu am găsit setări pentru încărcare automată sau acces offline, așa că nu o folosesc mult.

OneDrive Online File Storage

Nici nu folosesc versiunea desktop mult, dar pentru o singură dată într-un milion când am nevoie de ceva stocat pe OneDrive, este acolo. (Descărcați de pe Google Play)

5. MediaFire

MediaFire este la fel. Încărcarea și partajarea fișierelor a funcționat bine și puteți crea și partaja linkuri private către conținut din aplicația Android.

MediaFire Review

Dar am simțit că lipsesc unele funcții pe care aș dori să le văd, astfel încât este un alt client pe care nu-l petrec mult timp. (Descărcați de pe Google Play)

6. Pogoplug

Pogoplug permite încărcarea automată de pe camera dvs., deși acesta este un proces mult mai lent și mai dureros decât în ​​cazul Dropbox. Cu toate acestea, ceea ce puteți face cu fișierele este limitat – puteți partaja un link, redenumi sau șterge – asta este destul de mult.

Întrucât cred că am mai mult de o copie de rezervă, o folosesc pentru a mă asigura că nu voi pierde accesul la fotografiile mele, dar este cu siguranță un cetățean de rezervă din clasa a doua din cartea mea. (Descărcați de pe Google Play)

7. MEGA

În jur, există un număr de clienți MEGA neoficiali – folosesc cloud securizat MEGA. Permite sincronizarea automată a fotografiilor și video, deși trebuie să încărcați alte documente manual.

Funcționează destul de bine, deși în procesul meu limitat, a fost greu de spus dacă va fi la fel de perfect ca Dropbox. Un lucru pe care l-am observat este că atunci când am activat încărcarea de fotografii, aplicația Android nu a încercat să încarce fotografii existente – o diferență notabilă față de alte aplicații din acest roundup. (Descărcați de pe Google Play)

Concluzie

Deci care este verdictul? Care client de backup Android funcționează cel mai bine? Deși acesta nu este un sondaj cuprinzător, banii mei sunt în prezent în Dropbox, din cauza încărcării ușoare, rapide și a accesului offline ușor.

Acum, știu ce gândești – ce zici de backup pentru datele telefonului în sine? Încă lucrez la găsirea soluției perfecte și voi fi sigur că vă voi anunța când voi găsi o soluție excelentă de backup online pentru telefoanele și tabletele Android. Priveste acest spatiu!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me