6 sfaturi pentru prevenirea furtului de identitate: păstrați-l secret, păstrați-l în siguranță

Furtul de identitate este o crimă modernă destul de neplăcută. Nu se mulțumește cu golirea portofelului, cyber hoverul este după întreaga ta ființă digitală și chiar îl poate folosi pentru a efectua infracțiuni suplimentare pe numele tău.


Acest tip de furt poate lua multe forme, dar cea mai frecventă implică o fraudă cu cardul de credit, care este cazul peste 70 la sută din timp. Acest lucru se realizează prin furtul detaliilor de pe cardul dvs. sau configurarea unei cărți noi cu numele dvs. pe ea. Primul care veți auzi vreodată despre acest aspect este un apel din colecții.

Prejudiciul poate fi mai mult decât financiar. Dacă hoțul a desfășurat vreo activitate infracțională în numele tău, este dificil ca forțele de ordine să determine ce anume. Rezolvarea unui avort de justiție ca acesta poate fi un proces lung și dificil, deci este mult mai bine dacă luați măsuri pentru a evita problema în primul rând.

Cu infractorii care inventează noi trucuri în fiecare zi, este greu de știut să stai în siguranță. Am compilat câteva sfaturi pentru a preveni furtul de identitate online, ceea ce, sperăm, vă va oferi puțină liniște sufletească. Cu toate acestea, terenul este în continuă schimbare, așa că fiți atenți pentru noi modalități de a vă păstra în siguranță.

Prioritizați-vă cele mai importante conturi

Multe persoane stochează o mulțime de informații într-un singur loc, astfel încât hackerii care intră într-un singur serviciu online pot utiliza informațiile pe care le găsesc pentru a le împărți în altele. Dacă aveți un cont de e-mail principal, de exemplu, un hacker îl poate utiliza pentru a intra în alte servicii pe care le utilizați solicitând parole noi. E-mailurile de resetare vor fi trimise în contul principal la care hackerul poate răspunde apoi.

Folosirea autentificării în doi factori pentru conturi importante face mai dificilă. Hackerul va trebui să îți cracă parola pe lângă faptul că va avea acces la al doilea factor, reducând semnificativ riscul. A face acest lucru pentru toate serviciile dvs. online poate fi excesiv, dar pentru cele mai importante conturi, o protecție suplimentară merită.

Păzește-ți informațiile

Datele dvs. personale pot fi extrem de valoroase pentru hackeri, așa că nu le transmiteți persoanelor pe care nu le cunoașteți. Feriți-vă de contactele care vă trimit prin intermediul unei metode neobișnuite. Cineva care a accesat cartea de adrese a unui prieten s-ar putea să vă contacteze în numele lor pentru a aduna mai multe detalii despre dumneavoastră sau despre ei.

Multe site-uri încearcă să adune cât mai multe informații despre tine. Acesta este modelul de afaceri pentru social media. Problema cu aceasta este că, dacă cineva accesează informațiile respective, să te răspundă să devii mult mai ușor. În aceste zile, devine tot mai des întâlnit ca site-urile să conecteze punctele și să amalgameze ceea ce diferite companii știu despre tine.

Puteți reduce acest lucru dând cât mai puține informații. Evitați să dați informații opționale și să vă înscrieți la servicii folosind o adresă de e-mail de tipul. Dacă un site vă cere lucruri pe care nu doriți să le divulgați, atunci votați cu mouse-ul și înregistrați-vă în altă parte.

Fii atent la ce servicii de informații pe care le folosești. Skype a decis în mod bizar că lumea ar trebui să știe data nașterii dvs. cu câțiva ani în urmă, în ciuda faptului că este una dintre primele informații pe care băncile de informații și instituțiile financiare le folosesc pentru a vă confirma identitatea.

Fiți atenți la ceea ce împărtășiți pe social media, în special în public. Infractorii nu sunt nimic, dacă nu sunt persistenți și vor traverse fericit prin postările dvs. în căutarea a orice lucru care poate fi folosit pentru a vă fura datele de acreditare și a intra în conturile dvs..

Pentru mai multe informații despre păstrarea informațiilor dvs. private, consultați ghidul nostru de confidențialitate online.

Când descărcați aplicații pentru smartphone-uri, ar trebui să fiți mai atenți – mai ales cu aplicații mai puțin cunoscute. De obicei, vi se va spune la ce informații dorește accesul unei aplicații noi. Este tentant să faceți clic doar pe aceste ecrane, dar nu va fi prea rapid pentru a acorda permisiunile unei aplicații cu care nu sunteți confortabil. Există întotdeauna alternative.

Fii atent și la ceea ce instalezi pe computer. Mulți instalatori de software încearcă să aducă o aplicație suplimentară pe computer, dar vă vor anunța mai întâi. Simte-te liber să refuzi. De obicei, aceste bucăți de malware provin din aplicații de utilizare comună, cum ar fi convertoarele PDF, pentru care este posibil să aveți nevoie doar de o singură dată.

Criptați datele dvs.

Criptarea este singura ta cea mai mare apărare împotriva criminalității online. Când utilizați un furnizor VPN, cloud storage sau backup online, asigurați-vă că modelul de criptare este actualizat. Vă recomandăm AES-256, deoarece este cel mai dificil de spart.

În plus față de pericolele online, ar trebui să fiți atenți la ce se poate întâmpla dacă un dispozitiv pe care îl dețineți este furat. Hard disk-ul dvs. este plin de informații care pot fi folosite cu răutate, dacă se încadrează în mâinile greșite. Aceste informații pot valora mai mult pentru un infractor decât valoarea de revânzare a dispozitivului în sine.

Criptarea datelor vă ajută. Dacă cineva obține acces la dispozitivul dvs., acesta nu poate face la fel de multe daune dacă datele dvs. nu pot fi citite. Puteți cripta ceea ce ați stocat local, precum și online. Pentru mai multe informații, consultați articolul nostru despre cum să criptați datele pentru stocarea în cloud.

Dacă sunteți îngrijorat de privirea neclintită acolo, atunci asigurați-vă că citiți despre cele mai bune servicii cloud de cunoștințe zero.

Utilizați un Manager de parole

cel mai bun manager de parole

Alegerea unei parole pare mai grea ca niciodată, site-urile care vă solicită să puneți numere, simboluri și litere majuscule peste tot. Amintirea lor este o durere regală în partea din spate. Poate fi tentant doar să alegi o parolă și să rămâi cu ea, dar dacă cineva o va descoperi, poate prelua întreaga viață online și nu îți poate pune capăt problemelor.

Un manager de parole vă poate ajuta aici, generând parole lungi și unice pentru serviciile pe care le utilizați și introducându-le pe site-uri pentru dvs. Acest lucru face viața mai grea pentru infractori și mai ușoară pentru tine.

Trebuie să fii sensibil. Există un element de a pune toate ouăle într-un singur coș cu un manager de parole, deoarece oricine accesează acesta are toate parolele la dispoziție. Am aruncat o privire asupra celor mai buni manageri de parole recent, așa că aruncați o privire la ei, dacă doriți să vă protejați.

Când vine vorba de întrebări de securitate, fă ca Pinocchio și minte. Dați site-urilor care cer informații secrete informații greșite. Întrebările de securitate există pentru a vă identifica, dar dacă dați mai multe site-uri aceleași răspunsuri și unul primește un hacked, hackerul are ceva care poate fi folosit împotriva dvs..

Cea mai bună idee este să oferiți site-urilor răspunsuri diferite și să le urmăriți împreună cu parola. Hackerii ar putea ghici echipa ta preferată de sport, dar este puțin probabil să ghicești că primul tău sărut a fost Beyonce Knowles. Puteți răspunde chiar la întrebări de securitate cu un răspuns care nu are legătură cu întrebarea, ceea ce face mult mai dificil pentru cineva să-și dea seama.

Managerii de parole, cum ar fi Dashlane (citiți revizuirea Dashlane) și Abine Blur (citiți recenzia noastră blur) vă permit să adăugați note la intrările de parole, făcând procesul de urmărire a răspunsurilor false este mult mai simplu.

Conectați-vă cu un VPN

Un VPN este un serviciu care vă orientează traficul de internet printr-o singură conexiune criptată, oferindu-vă un grad suplimentar de control asupra conținutului pe care îl puteți accesa și cine îl poate vedea. Aruncați o privire la ceea ce este un articol VPN pentru mai multe.

Utilizarea unui VPN vă poate oferi un nivel suplimentar de securitate. Deoarece adresa dvs. IP se schimbă, poate face viața mai dificilă pentru cei care folosesc adresa dvs. IP pentru a afla ce conturi online sunt folosite de aceeași persoană. Multe VPN-uri vin cu software de blocare a malware-ului, care vă ajută, de asemenea, să vă păstrați în siguranță.

Fără locație, istoric de navigare sau adresă IP, hackerii au dificultăți în a găsi o fâșie de informații pentru a continua. Dacă utilizați un VPN, un hacker s-ar putea să vă orienteze, dar va cădea probabil fără punct de plecare.

Dacă te gândești să obții unul, aruncă o privire la lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru a găsi opțiunea potrivită pentru tine.

Mențineți software-ul curent

Defectele software sunt descoperite în mod constant și aceste gauri de securitate pot permite hackerilor să intre în computer. Actualizați-vă sistemul de operare și software-ul în mod regulat și asigurați-vă că descărcați cele mai recente corecții. A face acest lucru poate fi problematic, dar nu este la fel de rău ca să găsești că ai achiziționat un Ferrari și nu ai avut niciodată șansa de a-l conduce.

Ar trebui să vă verificați setările de confidențialitate de pe sistemul de operare și dispozitive. Pentru sfaturi despre cum să faceți acest lucru pe Windows, citiți articolul nostru despre setările de confidențialitate Windows 10. Setările de e-mail pot fi, de asemenea, reglate pentru a vă proteja informațiile. Link-urile de imagini din e-mailuri pot elimina adresa dvs. IP și alte detalii către hackeri, astfel încât dezactivarea afișării automate a imaginilor în clientul dvs. de e-mail este o idee bună.

Gânduri finale

Cu asta, sperăm să vă odihniți puțin mai ușor pentru a vă păstra în siguranță online. Nu uitați, niciunul dintre aceste sfaturi nu este rezistent și nu puteți fi prea atent online sau off. Fraudei vin întotdeauna cu noi modalități de a-și rezolva răutatea, dar rămâneți vigilenți și ar trebui să fiți bine.

Furtul de identitate nu este singurul pericol de care trebuie să vă faceți griji online, așa că aruncați o privire la articolul nostru informat pentru a afla despre alte pericole online. Spuneți-ne în comentarii dacă ați experimentat furt de identitate sau aveți sfaturi pentru evitarea acestuia.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map