Varnostni pregled varnostnega kopiranja karbonita – posodobljeno 2020

Carbonite Backup Safe Pro Pregled

Carbonite Backup Safe Pro je odličen ponudnik varnostnih kopij za podjetja, čeprav obstaja nekaj opozoril, ki vas lahko odvrnejo. Najpomembnejša je njegova cena, ki je precej višja od konkurenčne. Oglejte si naš celoten pregled in se prepričajte, ali se splača.


varnostno kopiranje podjetij

Če iščete rešitev, ki vam bo pomagala narediti varnostno kopijo poslovnih računalnikov in razmišljate o Carbonite Safe Backup Pro, ste na pravem mestu. Med tem pregledom si ga bomo podrobno ogledali.

Karbonit ima še en izdelek, imenovan »Carbonite Safe«, in čeprav je ime zmedeno podobno, izdelki niso enaki. Carbonite Safe je različica izdelka, ki ponuja neomejeno varnostno kopijo za domače uporabnike, ki nimajo veliko računalnikov. Če ste se tukaj spotaknili in iščete domačo različico, glejte naš pregled o karbonitu za več informacij o njem.

Po drugi strani Carbonite Safe Backup Pro omogoča varnostno kopiranje neomejenih računalnikov, zunanjih pogonov in NAS naprav. Na voljo so tudi naročniški načrti, ki vključujejo varnostno kopijo sistema Windows Server.

Na splošno ima karbonit veliko stvari v redu, veliko pa tudi narobe. Dobra stran je, da lahko ustvari varnostno kopijo veliko različnih platform in ima močno politiko različic, nagrajeno podporo, trdno politiko zasebnosti in dober nabor varnostnih funkcij v oblaku, vključno z zasebnim šifriranjem.

Slab del pa bo verjetno bralce, ki se zavedajo svojih financ, verjetno poiskal drugam. Cene karbonita so višje od njegovih tekmecev, in dobršen del tega ni dovolj, da bi upravičil plačilo te cene. Če iščete enako sposobno rešitev, vendar tisto, ki vam denarnica ne bo tanjšala, preberite najboljšo spletno varnostno kopijo za mala podjetja.

Poleg tega različica ne deluje na Macu, ni varnostne kopije za mobilne naprave, hitrost prenosa je počasna in algoritem šifriranja ni standardno za panogo.

To je bil kratek čas, vendar ne pozabite brati, če želite izvedeti podrobnosti o uspešnosti karbonita. Če menite, da potrebujete drugačno rešitev, preberite naše spletne varnostne varnostne ocene za nadomestne rešitve. V nasprotnem primeru bomo začeli s funkcijami karbonita.

Moči & Slabosti

Alternativa za Carbonite Backup Safe Pro

Lastnosti

Carbonite Safe Backup Pro ima večino funkcij, ki jih pričakujete od solidne spletne varnostne kopije za podjetja. To vključuje samodejno varnostno kopiranje za računalnike, zunanje trde diske in NAS naprave ter fizične in virtualne strežnike. 

O NAS-u se lahko naučite v tem, kaj je NAS kos. Za ostale nekomercialne storitve, ki ponujajo NAS, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za okrožnico NAS.

Z načrtom Carbonite Safe Backup Pro Core lahko varnostno kopirate neomejene računalnike, zunanje pogone in NAS naprave. Za varnostno kopiranje strežnikov boste morali uporabiti naročninski načrt “Power” ali “Ultimate”, ki vključuje varnostno kopiranje varnega strežnika Carbonite. Vse načrte podrobno opisujemo v spodnjem razdelku o cenah.

Upoštevajte, da morate zunanje pogone in NAS naprave povezati vsakih 30 ali 60 dni, da jih Carbonite ne odstrani iz varnostne kopije. 

Predpostavljamo, da imajo uporabniki Carbonite Safe Backup Pro omejitev na 60 dni glede na njegovo preglednico. Če datoteke izbrišete s programsko opremo Carbonite, bo Carbonite datoteke odstranil po 72 urah.

Karbonit deluje v sistemih Windows in Mac, ne pa tudi Linuxu. Če imate zaščitne računalnike Linux, vas je pokril IDrive for Business, o tem pa si lahko več preberete v našem pregledu IDrive for Business. Za alternativne ideje preberite članek o najboljši varnostni kopiji za Linux. 

Varno varnostno kopiranje strežnika

Varnostna kopija varnostnega strežnika Carbonite podpira:

 • Linux Server
 • Windows Server
 • Microsoft SQL Server
 • Microsoft Exchange Server
 • Microsoft SharePoint Server
 • Oracle Server
 • Hyper-V

VMWare sicer ni podprt. Varno varnostno kopiranje strežnika vključuje tudi varnostno kopiranje golih kovin, ki vam omogoča ustvarjanje slike računalnika ali strežnika. Poleg tega varna varnostna kopija strežnika omogoča varnostno kopiranje na diske in v oblak, kar pomeni, da boste imeli prednosti hibridne varnostne kopije. Kako ga lahko nastavite v našem vodniku za nastavitev hibridnih varnostnih kopij za mala in srednje velika podjetja. 

Skratka, hibridna varnostna kopija je koristna, ker ustvari drugo raven zaščite datotek in pospeši njihovo obnovo, ker se hitreje obnovi z lokalne naprave kot iz oblaka. Poleg tega je hibridno varnostno kopiranje potrebno za izvajanje pravila 3-2-1, zato priporočamo, da to storite.

Karbonit vključuje tudi osnovne funkcije, ki jih radi vidimo, da jih ponujajo spletne varnostne kopije. To vključuje različice, vendar ne za odjemalca Mac. 

Različica karbonita

Različica različic je uporabna, ker omogoča vrnitev neželenih sprememb datotek in poškodb datotek. To je tudi orodje, ki pomaga v boju proti odkupu, kar je za podjetja vedno bolj pogosta težava.

Politika različice karbonita je nekoliko zapletena, vendar vedno hrani vsaj tri kopije datotek. Poleg tega hrani eno različico datoteke za vsak prejšnji sedem dni, eno za vsak prejšnji tri tedne in eno za prejšnja dva meseca.

Carbonite hrani tudi izbrisane datoteke, vendar le 60 dni, kar je nekoliko razočaranje, če obstajajo storitve, ki jih hranijo dlje ali v nedogled. Ena takšnih storitev je Acronis Backup, več o njej pa si lahko preberete v našem pregledu Acronis Backup.

Če ne želite obnoviti datotek prek interneta in potencialno dolgo čakati, lahko s storitvijo Carbonite Courier Recovery dobite podatke, ki vam bodo poslani. Uporabniki varnega varnostnega kopiranja dobijo tudi dostop do pospešene različice. 

Druge ključne lastnosti vključujejo zasebno šifriranje, neprekinjeno varnostno kopiranje, načrtovanje varnostnih kopij in kopiranje datotek na ravni bloka, da pospešite nalaganje. Ni pa mogoče varnostno kopirati podatkov s svojega mobilnega telefona. Če to želite, ponovno poiščite IDrive for Business ali našo najboljšo spletno varnostno kopijo za mobilne naprave. Za več informacij o varnostnem kopiranju podjetja obiščite našo knjižnico varnostnih kopij podjetij.

Carbonite Safe Backup Pro Pregled

Logotip Carbonite Backup Safe Prowww.carbonite.com

Začne od 2400 dolarjev mesečno za 250 GBAll načrtov

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Obnova golih kovin

Upravljanje uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Nastavite pravila za varnostno kopiranje podjetij

Prilagodljivo poročanje

Dostop do varnostne kopije uporabnika

Monitorje povezane naprave

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
Blowfish 128-bit

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Za razliko od Carbonite Safe, Carbonite Safe Backup Pro ne ponuja neomejenega načrta varnostnih kopij. Namesto tega dobite rezervno mesto, odvisno od načrta, ki ga lahko razširite za 100 GB za 99 USD na leto, do 10TB.

Vse tri načrte lahko uporabite za varnostno kopiranje neomejenih računalnikov, zunanjih pogonov in naprav NAS. Poleg tega vsi načrti vključujejo hitro posodobitev storitve, avtomatsko varnostno kopiranje video posnetkov in skladnost s HIPAA.

Glavni načrt vam ne omogoča varnostnih kopij strežnikov, vendar druga dva načrta. Z načrtom napajanja lahko varnostno kopirate en virtualni ali fizični strežnik, medtem ko načrt Ultimate razširi na neomejene strežnike. Načrte lahko primerjate tukaj.

Vsi načrti zahtevajo, da plačate eno leto vnaprej. Petodstotni popust lahko dobite, če se prijavite za dve leti ali 10 odstotkov, če se prijavite za tri. Ne glede na to, kaj izberete, še vedno plačujete zajetne vsote. Zaradi tega bi morali uporabiti brezplačno 30-dnevno preskusno karboni, da preverite, ali je tisto, kar dobite, vredno vaših dolarjev.

Glede na to je očitno, da je karbonit dražji od njegovih tekmecev. IDrive na primer za 250 GB z neomejenimi računalniki zaračuna 74,62 dolarja na leto in vključuje podporo za varnostno kopiranje strežnikov. To je več kot 200 dolarjev manj na leto kot karbonit. Pridobivanje 2TB z karbonitom vas bo stalo več kot 2000 dolarjev, a z IDriveom dobite 2,5TB za 599,62 USD.

CrashPlan za mala podjetja in Backblaze za podjetja so tudi stroškovno učinkovite alternative. CrashPlan vam zagotavlja neomejeno varnostno kopijo za en računalnik za 10 USD na mesec, Backblaze pa enako za 6 $. Več o njih preberite v naših ocenah CrashPlans for Small Business in Backblaze for Business. Če na splošno želite plačati manj in zaslužite več, karbonit ni najboljša možnost.

Enostavnost uporabe

Podobno kot večina drugih rešitev za varnostno kopiranje na spletu, ki se jim je uspelo dvigniti nad ostale, tudi Carbonite predstavlja na splošno polirano izkušnjo, ki vam ne bi povzročila težav pri nastavitvi varnostne kopije.

Ko ste ustvarili račun s programom Carbonite, je prvi korak prenos uporabnika s spletnega mesta in namestitev v računalnik ali strežnik, katerega trdi disk želite varnostno kopirati. 

Namestitev traja le nekaj minut in vam ni treba več vaditi z karbonitom, če vam ni treba. Zato Carbonite samodejno izbere datoteke za varnostno kopiranje glede na vrsto.

karbonatni-varen namizni odjemalec

Carbonite Safe Backup Pro uporablja istega namiznega odjemalca kot Carbonite Safe, kar lahko povzroči nekaj težav poslovnim uporabnikom. Poslovna različica ne ponuja neomejenega prostora za varnostno kopiranje, zato bi vam lahko hitro zmanjkalo zahvaljujoč samodejni izbiri.

Da se to ne bi zgodilo, morate pred dokončanjem namestitve izklopiti samodejno varnostno kopiranje iz “naprednih nastavitev”.

Namizna aplikacija je preprosta in na prvi pogled pokaže vse potrebne informacije. Privzeti pogled prikazuje stanje vaše varnostne kopije in vsebuje povezave, ki odpirajo nastavitve, dostopajo do obnovitve in začnejo postopek obnovitve.

karbonet-varen-spletna stranka

Če se odločite obnoviti vse, vas bo skozi postopek vodil namizni odjemalec. V nasprotnem primeru se spletni odjemalec zažene, ne glede na to, ali izberete datoteke za obnovitev ali dostop do njih. V nadaljevanju bomo podrobneje govorili o postopku varnostne kopije in obnove.

karbonetna varnost-varnostna kopija

Spletni odjemalec je preprost, jasen in prikazuje vse vaše zaščitene računalnike, strežnike in uporabnike na dnu zaslona za lažji pregled. Od tam lahko upravljate pravilnike za varnostno kopiranje, na primer od uporabnikov, ki zahtevajo varnostno kopiranje svoje uporabniške mape.

karboni, varni-vabijo-uporabniki

Obstajajo tudi možnosti, da povabite uporabnike in druge skrbnike, da varnostno kopirajo svoje računalnike, da vam pomagajo. Poleg tega lahko Carbonite uporabite v več računalnikih v enem samem dejanju.

Poleg tega lahko izključite varnostno kopijo določenih vrst datotek, kar olajša upravljanje omejenega prostora za varnostno kopijo, pri čemer se prepričajte, da ni napolnjeno s stvarmi, ki vas ne zanimajo.

karbonet-varen-mobilni odjemalec

Carbonite ima tudi aplikacije za Android in iOS, ki omogočajo dostop do datotek, varnostnih kopij iz računalnika. Datoteke lahko shranite tudi za dostop brez povezave, vendar razen tega aplikacija ne ponuja veliko. Zaradi tega je v primerjavi s svojim tekmecem IDrive, ki mu omogočajo varnostno kopiranje podatkov pametnih telefonov, vključno z mediji, podatki o aplikacijah, besedili, stiki in koledarskimi podatki.

Na splošno je Carbonite enostaven za uporabo, vendar ne tako preprost kot CrashPlan za mala podjetja ali Backblaze for Business, ki ne zaseda vašega prostora za shranjevanje.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Kot smo omenili, se varnostno kopiranje začne samodejno po namestitvi odjemalca. Za kopiranje datotek in map vam ni treba porabiti časa. 

To je zato, ker Carbonite samodejno pregleda vaš trdi disk in izbere datoteke za varnostno kopiranje glede na vrsto datoteke. Predizbrane vrste datotek vključujejo dokumente, fotografije, glasbo, datoteke zip, datoteke s finančnimi podatki in videoposnetke. Upoštevajte, da posamezne datoteke večje od 4 GB – kot tudi sistemske, aplikacijske in začasne datoteke – niso izbrane samodejno.

Varnostno kopiranje je privzeto neprekinjeno. To pomeni, da bo Carbonite ob ustvarjanju novih datotek ali spreminjanju obstoječih datotek v oblak v skoraj realnem času. Če menite, da vam lahko vzame preveč sistemskih virov, ga lahko izklopite in vrnete na varnostne kopije enkrat na dan, če želite. Carbonite lahko tudi naročite, da ne izvaja varnostnih kopij v določenih urah.

Odjemalci drugih storitev, na primer Acronis Backup, imajo bogatejši nabor načrtovanja. Vključujejo dnevno, tedensko in mesečno varnostno kopijo, skupaj s posebnimi pogoji, ki jih lahko nastavite.

karbonat-varno-restavrirati-izbrati

Če želite začeti obnovitev, morate na namizju odjemalca klikniti gumb »povrni moje datoteke«. Nato lahko izberete določene datoteke, da obnovite ali obnovite vse. Če se odločite obnoviti vse, vas bo Carbonite vodil skozi postopek preproste obnove. Na koncu lahko izberete, da datoteke obnovite na prvotno ali novo lokacijo.

Če se odločite za obnovitev določenih datotek, se odpre spletni odjemalec in iz njega lahko izberete datoteke, ki jih želite obnoviti. Ob tem je spletna stranka večkrat pokazala, da je naš seznam varnostnih datotek prazen. Na splošno sicer nismo imeli veliko težav, vendar bi bila obnovitev določenih datotek s namiznega odjemalca dober dodatek. 

Preučili smo postopke za varnostno kopiranje in obnavljanje s sistemom Windows, zato lahko glede na to, ali varnostno kopirate Mac ali strežnik, varnostno kopiranje in obnovitev delujeta nekoliko drugače.

Carbonite Courier Recovery Service

Če ne želite čakati dolgo – in morda boste morali, odvisno od velikosti varnostne kopije -, lahko s storitvijo Carbonite Courier Recovery dobite datoteke, ki vam jih bodo poslali. Če želite to narediti, boste sodelovali s strokovnjakom za karbonit, da boste izbrali datoteke, ki jih želite obnoviti. Nato bodo te datoteke naložene na DVD ali zunanji pogon in poslane po pošti.

Prednost storitve je v tem, da je obnovitev kurirja potencialno veliko hitrejša kot obnovitev po internetu. Zgodilo pa je, da je storitev v višini 175,99 USD precej dražja od podobnih storitev, ki jih ponuja konkurenca, in je na voljo samo ameriškim strankam. 

Prav tako boste morali napravo poslati nazaj, ali pa vam bomo zaračunali: 130 USD za naprave z manj kot 3 TB prostora ali 300 USD, če jih imajo več. Poleg tega vam bomo plačali 10 USD za vsak kabel, ki ga ne vrnete.

Uporabniki, ki so se odločili za upravljanje zasebnega ključa sami, ne bodo mogli uporabljati storitve za obnovitev kurirjev, če ne naložijo svojega zasebnega ključa. To je pričakovati, saj Carbonite brez njega ne more obnoviti datotek v dešifrirani obliki. 

Hitrost

Ne glede na to, katero storitev varnostnega kopiranja izberete, bo začetno varnostno kopiranje trajalo kar nekaj časa. To se lahko razteza na dneve, tedne ali več, odvisno od tega, koliko podatkov želite zaščititi.

Carbonitejeve zmogljivosti za prenos datotek smo preizkusili z izvajanjem testov za varnostno kopiranje in obnavljanje z našo 1 GB preizkusno mapo z zadrgo. Svoje teste smo izvedli iz Moskve, Rusija, prek WiFi omrežja s hitrostjo prenosa 38,04 Mbps in hitrostjo prenosa 15,87Mbps. Tu so naši rezultati:

Prvi poskusSrednji poskus. Povprečno
Čas prenosa:00:16:3300:12:2200:14:28
Čas prenosa:01:02:9800:58:4601:01:12

Z našimi hitrostmi – in brez kakršnih koli prevelikih – v teoriji bi morali pričakovati, da bomo varnostno kopirali mapo 1 GB v približno štirih minutah in 10 sekundah in jo morali obnoviti v približno 10 minutah in eni sekundi. Kot je razvidno iz tabele, rezultati niso nikjer blizu rezultatom, ki bi jih pričakovali.

Zaradi pravičnosti šifriranje in drugi procesi, ki se izvajajo med varnostnim kopiranjem, upočasnijo postopek. Glede na to je to hitrost za varnostno kopiranje, vendar ne moremo reči enako za postopek obnovitve. Obnovitev je trajala veliko dlje, kot smo pričakovali, in to brez procesov, ki širijo šifriranje.

Večnamenske varnostne kopije ne omogočajo povečanja hitrosti prenosov nalaganja, vendar Carbonite uporablja algoritem za kopiranje datotek na ravni bloka, ki bo pospešil nalaganje po začetnem, tako da prenese samo spremenjene dele datotek.

Varnost

Karbonit opravlja dostojno delo pri zagotavljanju varnosti v oblaku in uporablja 128-bitno šifriranje Blowfish. To ni AES, to je privzeto šifriranje industrije, vendar je še vedno sposobno. Njegova 64-bitna različica ni varna, vendar 128-bitna različica, ki jo uporablja Carbonite, ni bila zlomljena, kolikor vemo. 

Kljub temu je Bruce Schneier, ustvarjalec Blowfish, priporočil prehod na algoritem naslednika Twofish. Glede na to raje karbonit uporablja 256-bitni AES.

Carbonite, razen šifriranja v mirovanju, uporablja TLS (preberite več v naši primerjavi s SSL proti TLS) za zaščito datotek v prometu na strežnike Carbonite. Ti strežniki so shranjeni v utrjenih podatkovnih napravah, ki so zasnovane tako, da prenesejo navidezne napade, naravne katastrofe in fizične vdore.

Njihovi zaščitni ukrepi vključujejo CCTV kamere, 24/7 varnostnike, biometrični dostop in varnostne kartice. Poleg tega se vaše datoteke hranijo v strežnikih RAID-6 v klimatiziranem okolju z neprekinjenimi napajalnimi enotami in generatorji na kraju samem.

Če želite izboljšati svojo varnost in zasebnost, se lahko med namestitvijo Carboniteja odločite tudi za zasebno šifriranje – včasih imenovano ničelno znanje (več o tem lahko preberete v našem članku o tem, kaj je nič v članku v oblaku). 

Carbonite privzeto drži vaš šifrirni ključ za vas. Tako lahko, če pozabite geslo, zahtevate ponastavitev. Karbonit shrani vaš zasebni ključ v varen podatkovni center, vendar ni tako zaseben kot takrat, ko z njim upravljate. 

To pomeni, da bi karbonit vaše datoteke lahko dešifriral in predal organom pregona, na primer za zloglasni program PRISM NSA (upoštevajte, da podjetje ni bilo povezano z NSA).

karbonit-varen-ključ

Če kljub temu upravljate s ključem, zgornji scenarij ne bo mogoč, ker boste le tako lahko dešifrirali svoje podatke. Kljub temu Carbonite ne bo mogel ponastaviti gesla, če ga pozabite. Za izbiro malih podjetij lahko uporabite enega izmed naših najboljših upravljalcev gesel, da gesla ne bi pozabili.

Karbonit podpira tudi dvofaktorsko overjanje, ki ga lahko pooblastite za sodelavce, ki uporabljajo svoj račun. Dvofaktorna avtentikacija pomaga zaščititi vaše podjetje z zagotavljanjem, da geslo ne bo omogočilo zlonamernim posameznikom, da bi ukradli poverilnice vaših uporabnikov. 

Dvofaktorska avtentikacija deluje tako, da poleg običajnih poverilnic poleg enotnih poverilnic potrebuje tudi edinstveno varnostno kodo, ko se prijavite iz neznanega računalnika. Kljub temu bi morali najprej ustvariti močno geslo.

Zasebnost

Politiko zasebnosti podjetja Carbonite je enostavno prebrati in jasno navesti, katere vrste podatkov zbira, vključno s podatki, ki jih uporabniki zagotavljajo, kot so vaše ime, naslov, telefonska številka, e-pošta, kreditna kartica in druge informacije, potrebne za registracijo in nakup izdelka Carbonite.

Poleg tega Carbonite shranjuje imena datotek, velikosti in razširitve ter metapodatke. Metapodatki vključujejo vašo napravo, vrsto brskalnika, IP naslov, ponudnika internetnih storitev, napotitev ali zapustitev strani, OS, datum in čas.

Karbonit vaše zbrane podatke obdeluje v različne namene, kot so pošiljanje trženjskega gradiva (s privolitvijo uporabnika ali stranke), olajšanje varnostne kopije, obnavljanje podatkov, tehnična podpora, arhiviranje in skladnost z zakonom.

Storitev pravi, da ne bo prodala osebnih podatkov trgovcem ali drugim prodajalcem in ne dostopa do podatkov, ki jih shranijo stranke. Glede na to Carbonite te informacije včasih deli s tretjimi osebami. 

Sem spadajo storitve, ki podjetju Carbonite pomagajo pri zagotavljanju svojih izdelkov, skupaj s poslovnimi partnerji, oglaševalskimi mrežami, ponudniki analitike ter plačilnimi in dostavami.

Upoštevajte, da je “Carbonite odgovoren za obdelavo osebnih podatkov, ki jih prejme in nato v svojem imenu posreduje tretji osebi, ki deluje kot zastopnik.” Ta klavzula je del obeh EU-ZDA. Ščit zasebnosti in Swiss-U.S. Okviri zasebnosti ščit. Karbonat se drži obeh.

To je koristno, saj Carbonite pravi, da “Kot rezultat, nas lahko zbrani podatki, vključno z osebnimi podatki, prenesejo ali dostopajo do podružnic in podružnic podjetja Carbonite v drugih državah po vsem svetu, ne glede na stran ali prebivališče stranke.”

Nekatere od teh držav morda nimajo ravni zaščite zasebnosti, ki jo zagotavljajo vaši zakoni. V tem primeru Carbonite obljublja, da bo zagotovil ustrezno raven zaščite v skladu z omenjenimi ščitniki zasebnosti.

Izmenjava podatkov o karbonitu

Poleg tega imajo kupci in uporabniki v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov naslednje pravice glede osebnih podatkov, ki jih obravnava Carbonite:

 • Pravica do dostopa do osebnih podatkov, ki jih ima Carbonite
 • Pravica zahtevati popravek nepopolnih, napačnih, nepotrebnih ali zastarelih osebnih podatkov
 • Pravica zahtevati izbris osebnih podatkov, ki so nepopolni, napačni, nepotrebni ali zastareli v razumnem roku.
 • Pravica zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov iz določenih razlogov
 • Pravica do pridobivanja kopije osebnih podatkov podjetja Carbonite v strukturirani, varni, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki
 • Pravica do umika soglasja, da se osebni podatki kadar koli obdelujejo, če se ti podatki obdelujejo samo na podlagi privolitve in ne na nobeni drugi pravni podlagi
 • Pravica do stika z ustreznim regulatorjem za varstvo podatkov v zvezi z ravnanjem z osebnimi podatki podjetja Carbonite

Karbonit je tudi v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ali GDPR, na kratko, ki je zakonodaja EU, ki ureja spletno zasebnost za državljane EU. Več o tem si preberite v našem vodiču GDPR.

Na splošno je politika zasebnosti Carbonite preprosta in nima klavzul, ki bi sprožile alarme, kot to počnejo nekatere storitve v oblaku.

Podpora

podpora za varno z ogljikom

Ko naletite na težavo, je prvo naročilo poslovanja udariti v bazo znanja podjetja Carbonite. V njem boste našli namenski razdelek za Carbonite Safe Backup Pro. Od tam lahko izberete razdelek za varnostno kopiranje sistema Windows, Mac ali strežnika. Če ne najdete tistega, kar iščete, lahko z iskalno vrstico hitro najdete ustrezne članke. 

Kljub temu so naša iskanja redno vračala nepovezane članke. Članki pa so na splošno dobro napisani in jih je enostavno spremljati.

Če zbirka znanja ne pomaga, se lahko vedno obrnete na ekipo za podporo podjetja Carbonite, ki je za svoje delo prejela 64 nagrad. Poleg tega Carbonite trdi, da imajo njegovi agenti za poslovanje in eskalacijo certifikate Microsoft Technology Associate, kar je lep dotik. 

Na skupino za podporo se lahko obrnete po telefonu, klepetu in e-pošti. Telefonska in klepetalna podpora je na voljo sedem dni v tednu, vendar le od 9:00 do 20:00. EST ob delavnikih in od 9:00 do 17:30. EST ob vikendih. 

Podpora po e-pošti je na voljo 24/7, in kot pravi Carbonite, je njen povprečni odzivni čas 24 ur. Med tednom smo poslali nekaj e-poštnih sporočil in po približno enem dnevu prejeli odgovore. To je počasi v primerjavi z večino storitev, na kar je običajno potrebnih manj kot šest ur.

Podpora za karbonit je dobra, toda IDrive ponuja podporo 24/7 live chat za takojšnjo rešitev težave in to je bolje.

Razsodba

Karbonit ima veliko prednosti, vključno z zasebnim šifriranjem, močno podporo in zmogljivimi različicami, pa tudi neomejeno varnostno kopijo računalnika, NAS in strežnika. Vendar njeni načrti za ceno ne morejo biti konkurenčni drugim storitvam, ki zagotavljajo isto. To velja tako za njene naročniške stroške kot za ceno izterjave. Če želite dobiti več za manj, lahko naredite bolje.

Poleg tega ima Carbonite zelo počasne hitrosti prenosa, njegova različica ne deluje na Macu in ne uporablja AES za šifriranje datotek v mirovanju. Poleg tega njegova mobilna aplikacija omogoča samo dostop do datotek z varnostnimi kopijami in dejansko ne omogoča varnostne kopije vaših mobilnih podatkov.

Kaj menite o Carbonite Safe Backup Pro? Ali je njegova visoka cena odvračilna ali se vam zdi, da je karbonit vreden? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map