Varnostna kopija Zoolzovega oblaka za pregled poslovanja – posodobljeno 2020

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz za pregled poslovanja

Zoolz Cloud Backup for Business je močna rešitev za varnostno kopiranje, namenjeno podjetjem in njihovim strežnikom. Čeprav mu manjka fleksibilnost brata BigMIND, ima nekoliko boljšo varnost, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu Zoolz Business.


varnostno kopiranje podjetij

Dolgoletni bralci bodo Zoolz prepoznali kot podjetje, ki stoji za BigMIND Home in BigMIND for Business. Razlika med Zoolz Cloud Backup in BigMIND je, da lahko Zoolz Cloud Backup for Business zaščiti le različne strežnike in baze podatkov SQL, skupaj z običajnimi računalniki.

Vendar lahko BigMIND Business tudi varnostno kopira vaše podatke iz različnih storitev za shranjevanje v oblaku, pa tudi s Facebooka in Instagrama. Poleg tega ima funkcije zaznavanja fotografij, napredno iskanje, optično prepoznavanje znakov, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in še več. Če to zveni bolj kot vaša skodelica čaja, preberite naš pregled BigMIND Business.

Ob tem BigMIND ne omogoča zasebnega šifriranja, vendar Zoolz Business ne. Zasebno šifriranje je najboljši način za zagotovitev, da samo datoteke lahko berete. Več o tem si lahko preberete v našem razdelku o varnosti.

Če vam te storitve ne ustrezajo, o drugih idejah poiščite naš najboljši spletni backup za mala podjetja. V nasprotnem primeru se držite z nami, ko bomo šli pod pokrov in videli, kaj emitira Zoolz Cloud Backup. Začeli bomo s funkcijami spodaj.

Moči & Slabosti

Alternativa za Zoolz Cloud Backup for Business

Lastnosti

Zoolz Cloud Backup for Business morda ni največja moč, kot je BigMIND, vendar ima še vedno nekaj trikov. Med njimi so vse standardne funkcije, za katere pričakujemo, da bodo imele varnostno kopijo podjetja.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz Cloud for Business Standard

Standardne funkcije vam pomagajo obnoviti vaše pomembne poslovne datoteke v primeru, da vaše naprave ne delujejo. Glavni osumljenec napake je vaš trdi disk, v članku pa lahko preberete, kako dolgo bo trdi disk zdržal za oceno. Prav tako lahko izgubite podatke na trdem disku zaradi naravnih dejanj ali če jih kdo ukrade.

Če uporabljate Zoolz Cloud Backup for Business, pa lahko vse diske varnostno kopirate v oblak. Pravzaprav ni omejitev števila računalnikov, strežnikov, zunanjih pogonov in naprav NAS, ki jih lahko varnostno kopirate. Če vas je zadnja možnost zmedla, preberite naš NAS-ov vodnik za izobraževanje.

Vendar mobilne naprave ne morete varnostno kopirati. Če želite to storiti, preberite naše najboljše varnostne kopije za mobilne naprave. Podobno ni nobene podpore za Linux, tako da, če jo želite, se posvetujte z našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux (vendar navaja rešitve za domače varnostno kopiranje).

Zoolz Cloud lahko izvirno varnostno kopira Windows Server, če pa želite varnostno kopirati druge strežnike in baze podatkov, morate uporabiti njihove privzete možnosti za ustvarjanje datotek, ki jih varnostno kopirate s pomočjo Zoolza. 

To je potrebno za Microsoft Exchange Server, Microsoft SQL Server (BigMIND Business ima namensko funkcijo za to), MySQL bazo podatkov, Microsoft Outlook, Microsoft Access database, Act! baze podatkov in kataloga Adobe Lightroom.

To je lep nabor rezervnih funkcij, vendar bi radi videli podporo za Linux strežnike, Oracle strežnike, Hyper-V in VMware. Če potrebujete takšno rešitev, preberite naš pregled IDrive for Business.

Hibridno varnostno kopiranje je na voljo zahvaljujoč Zoolzovi tehnologiji Hybrid +. Omogoča varnostno kopiranje podatkov na lokalni pogon poleg oblaka. To vam omogoča, da imate drugo raven zaščite svojih podatkov. To pomeni tudi, da boste lahko datoteke hitro obnovili, saj je hitreje obnoviti lokalno napravo kot oblak.

Če uporabljate hibridno varnostno kopijo, lahko uporabite pravilo 3-2-1 varnostne kopije. Če želite več informacij o prednostih hibridne varnostne kopije in kako jo nastaviti, preberite naš vodič za hibridne varnostne kopije za SMBs. 

Neprekinjeno varnostno kopiranje ni, vendar so na voljo druge funkcije, vključno z načrtovalnikom varnostnih kopij, pravilniki o varnostnem kopiranju, poročili, neomejeno različico in hrambo izbrisanih datotek za nedoločen čas. O podrobnostih teh funkcij bomo govorili spodaj v kategorijah “enostavna uporaba” in “varnostno kopiranje in obnovitev”. Za vse varnostne kopije obiščite našo poslovno rezervno knjižnico.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz Cloud za poslovne funkcije

zoolz-business-izmenjava datotek

Ko je varnostna kopija v oblaku, boste lahko v njej delili datoteke in mape. Ne glede na to, katere želite deliti, lahko to storite tako, da ustvarite povezavo, v kateri določite uporabnike, s katerimi jih lahko daste v skupno rabo ali pošljete e-poštno sporočilo. V vseh treh primerih lahko nastavite ime skupne rabe, geslo in datum poteka.

Če delite po e-pošti, lahko priložite sporočilo. Ko določite uporabnike, jim lahko daste dovoljenje za ogled in prenos ali »popoln dostop«. Obstaja tudi stran »v skupni rabi z mano«, s katero lahko preprosto vidite, kaj so drugi delili z vami.

Podjetjem, ki morajo varnostno kopirati fotografije, bo koristilo, če si bodo lahko ogledale predogled sličic RAW slik. Možen je tudi predogled navadnih slik.

Na splošno ima Zoolz Cloud Backup for Business funkcije, ki bodo zadovoljile večino podjetij, manjka pa mu neprekinjeno varnostno kopiranje in varnostno kopiranje v mobilnih napravah, kar ni majhna napaka.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz za pregled poslovanja

Logotip Zoolz Cloud Backup for Business Logotipwww.zoolz.com

Začne od 666 dolarjev mesečno za 2000 načrtov GBAll

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Obnova golih kovin

Upravljanje uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Nastavite pravila za varnostno kopiranje podjetij

Prilagodljivo poročanje

Dostop do varnostne kopije uporabnika

Monitorje povezane naprave

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus

Cenitev

Zoolz Cloud Backup for Business zagotavlja veliko mero fleksibilnosti, saj ima med njimi sedem načrtov. Če potrebujete več rezervnega prostora, kot ga nudijo, se lahko obrnete na Zoolz, da dobite oceno za vaše potrebe po velikih podatkih.

Upoštevajte, da so ti načrti shranjeni v hladilniku, kar pomeni, da čeprav lahko varnostno kopirate podatke, kot običajno, jih ne boste mogli takoj obnoviti. To je zato, ker je za shranjevanje v hladilniku potrebnih tri do 12 ur. Zahvaljujoč temu je hladilnica najbolj primerna za arhiviranje datotek, ki vam jih ni treba pogosto obnavljati.

Če pa želite hitro obnoviti datoteke, lahko v račun dodate “takojšen pomnilnik”. Cene so spodaj:

Hitra shramba 2TB66,67 USD / mesec
800 USD / letno
Hitra shramba 3TB100 USD na mesec
1200 dolarjev na leto
Hitra shramba 4TB116,67 USD / mesec
1400 USD / letno

Cene hladilne zaloge so dobra vrednost, zlasti v primerjavi s storitvijo, kot je Carbonite Safe Backup Pro. Z njo bi vas 500 GB prostora za shranjevanje stalo 799,99 USD na leto v primerjavi z Zoolzovim 2TB za 79,90 USD na leto. Podeljeno je, da je shranjevanje v hladilniku, vendar četudi dodate 1TB instant shranjevanja, cena pride do 479,90 USD na leto, kar je še ceneje.

Bolj je ujemanje v primerjavi z IDrive for Business, ki ima 2,5 TB načrt za 1,199,25 USD na leto in zagotavlja vroče shranjevanje (vsi ostali načrti IDrive tudi). 

Z Zoolzom ne morete dobiti 2,5TB vroče shrambe, lahko pa dobite 2TB za 800 USD na leto ali 3TB za 1200 USD. To je poleg načrta za ceno hladilnika. Če vzamemo cenejšo možnost, na koncu dobite 2TB za 879 dolarjev. Če greste z dražjo, dobite 3TB za 1.279 dolarjev. Temu dodajte osnovne 2TB hladilnice in dobili ste veliko.

Če pa potrebujete samo vročo shrambo in 4TB tega ni dovolj (največ, kar ponuja Zoolz), preberite naš pregled IDrive for Business za več podrobnosti o njem. Kot dodaten bonus IDrive omogoča varnostno kopiranje mobilnih naprav.

Enostavnost uporabe

zoolz-business-desktop-odjemalec

Za upravljanje varnostne kopije boste uporabljali namizni odjemalec Zoolz, ki je na voljo za Windows in macOS. V njenem glavnem oknu je prikazano stanje varnostne kopije, čas zadnje varnostne kopije, čas do naslednje varnostne kopije in koliko prostora za varnostno kopiranje je v uporabi. 

Veliki, očitni gumbi na dnu vam omogočajo, da izberete podatke za varnostno kopiranje, nastavite nastavitve in začnete postopek obnovitve. Na splošno je namizni odjemalec preprost in privlačen. 

V zgornjem levem kotu je še en gumb. Omogoča vam začetek varnostnih kopij, obnovitev, izvajanje iskanja, sinhronizacijo odjemalca, preverjanje posodobitev in zagon spletnega odjemalca Zoolz Cloud Backup.

zoolz-business-web-odjemalec

Privzeti pogled spletnega odjemalca je nadzorna plošča. Prikazuje vaše število uporabnikov, strežnike, stanje vašega računa, količino trenutnega in hladnega prostora za shranjevanje, ki ste ga uporabili, povezave za hitro ukrepanje, vašo aktivnost in opozorila. Všeč nam je, kako prikazuje veliko informacij, hkrati pa je jasno in ni pretirano.

Zgoraj prikazani meni omogoča pregledovanje varnostnih kopij iz računalnikov, upravljanje uporabnikov in strežnikov, določanje pravilnikov, nastavitev nastavitev in predogled različnih poročil.

strežniki zoolz-podjetja-uporabniki

Stran »uporabniki / strežniki« vam omogoča, da dodate uporabnike po e-pošti, jih sami registrirate ali povabite na veliko s pomočjo datoteke CSV. Dodajanje strežnikov je tudi preprosto: samo kliknite gumb “dodaj strežnik”, določite podrobnosti skrbnika, ustvarite žeton strežnika in nato naložite nastavitveno datoteko strežnika.

Izvajate lahko tudi samodejno uvajanje, kar omogoča nastavitev več uporabnikov strank Zoolz hkrati. Če imate veliko uporabnikov, lahko po njih iščete z nalepkami. Ko najdete določenega uporabnika ali skupino uporabnikov, lahko spremenite njihove pravilnike, pod pogojem, da ste jih prej določili.

zoolz-poslovne politike

Če želite dodeliti politiko, jo morate najprej izdelati, kar lahko storite na strani »pravilniki«. Pravilnik vam omogoča, da določite določena pravila, ki jih želite upoštevati. 

Določite lahko, kateri podatki bodo shranjeni v takojšnjem ali hladnem. Različice, ki so na voljo, so enake kot za namizni odjemalec, datoteke in mape pa lahko ročno izberete tudi tako, da določite pot.

Določite lahko tudi različne razširitve, ki natančneje določajo, kaj želite vključiti ali izključiti. Če želite izključiti določene datoteke in mape, lahko določite njihovo pot.

Zavihek »Hybrid +« vam omogoča, da omogočite Hybrid + in določite pot, kamor shrani vaše podatke. Dodate lahko posebne poti map, ki natančneje določijo to globalno pot.

Zoolz za poslovne funkcije

Na zavihku z nastavitvami lahko prilagodite različne možnosti funkcij, vključno s proženjem pasovne širine, razporedom varnostnih kopij, varnostnimi nastavitvami in splošnimi nastavitvami. Splošne nastavitve vključujejo obdelavo RAW slike, varnostno kopiranje označevalcev, dodajanje Zoolza zagonu sistema in še več.

zoolz-business-client-privilegiji

Zadnji zavihek na strani »Pravilniki« je »privilegiji«, ki vam omogoča, da določite, kaj lahko storijo vaši uporabniki. Omogočite jim lahko brisanje podatkov, skupno rabo, spreminjanje gesla in uporabniškega imena in še več. Poleg tega lahko določite štirimestno geslo, ki bo potrebno vsakič, ko uporabnik odpre, odstrani ali obnovi podatke odjemalca.

zoolz-podjetja-poročila

Stran “poročila” vsebuje različna poročila, ki jih lahko ustvarite, vključno z opozorili, porabo pasovne širine, zaračunavanjem in Orwellovim odjemalcem odjemalcev, ki uporabnikom prikazuje zemljevid sveta.

Za upravljanje varnostnih kopij se morate odločiti za uporabo spletnega odjemalca, ker Zoolz nima aplikacije za mobilne naprave, ki bi vam pomagala pri dostopu do varnostne kopije na poti. Poskusili smo se prijaviti v BigMIND, vendar smo bili usmerjeni, da se prijavimo v pregledovalnik Zoolz, ki ga ni mogoče prenesti iz trgovine Google Play ali Apple App Store.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Namizni odjemalec ni rešitev za varnostno kopiranje z enim klikom, vendar vam omogoča, da izberete določene mape v vašem datotečnem sistemu za varnostno kopiranje ali samodejno varnostno kopiranje datotek na podlagi kategorij, kot so pošta, dokumenti, glasba, videoposnetki, pisarniške datoteke, finančne datoteke in več. Tako je mogoče narediti varnostno kopijo več datotek hkrati.

zoolz-business-backup-start

Ko izberete podatke za varnostno kopiranje, vam bo na dnu dna prikazano, koliko hladnega in vročega prostora za shranjevanje uporabljate in koliko vam je ostalo. Če želite varnostno kopirati v hladilno shrambo, morate izbrati zavihek “hladilnica”, ki vam omogoča tudi varnostno kopiranje z uporabo katerega koli od obeh prej omenjenih metod.

Všeč nam je, kako obstaja drevesna struktura, ki vam pomaga hitro izbrati datoteke in mape za varnostno kopiranje. Nekatere rešitve zahtevajo, da poiščete datotečni sistem ali zagotovite svoj brskalnik datotek, ki je počasnejši od tistega, ki je v vaši OS.

nastavitve zoolz-business-backup

Ko izberete podatke za prvotno varnostno kopijo, vam bo naslednja stran omogočila nastavitev varnostnih kopij. Vključujejo načrtovanje varnostnih kopij, ustavljanje pasovne širine, hibridno varnostno kopiranje in varnostne možnosti, ki omogočajo zasebno šifriranje (na voljo samo med začetno nastavitvijo).

Zoolz za poslovni načrt

Planer omogoča zagon varnostnih kopij tako pogosto kot vsakih pet minut, z razponom do vsakih 24 ur. Prav tako lahko v določenih dneh varnostne kopije zaženete in končate ob določenem času. 

To je nabor možnosti, vendar tedenskih ali mesečnih rezervnih urnikov ni mogoče določiti. Kot že rečeno, poleg tega manjka neprekinjeno varnostno kopiranje. To bi bilo koristno, ker nadzira vaš nabor varnostnih kopij in samodejno označi nove in spremenjene datoteke za varnostno kopiranje, kar zmanjša vaše delo.

Ko končate s prilagoditvijo nastavitev, se lahko zažene varnostna kopija. To je vse, kar lahko ustvarite prvo varnostno kopijo. To je enostavno in hitro.

zoolz-business-backup-end

Če želite začeti postopek obnovitve, pritisnite velik gumb “obnovi”.

zoolz-poslovanje-obnavljanje-zagon

Nato se prikaže okno, v katerem lahko izberete datoteke in mape za varnostno kopiranje. Ko to storite, pritisnite »Naprej«.

nastavitve zoolz-business-Restore

V naslednjem oknu lahko izberete, da obnovite datoteke na njihovo prvotno ali novo lokacijo, omogočite Hybrid +, obnovite datoteke samo iz določenega podatkovnega obsega in izberete, kaj se zgodi z obstoječimi datotekami, ko jih obnovite na prvotno lokacijo (lahko jih “prepišete, “Vedno zamenjaj” ali “ne zamenjaj” datotek). Kliknite »Naprej« in obnovitev se lahko začne.

Opisali smo osnovne postopke za varnostno kopiranje in obnovo s pomočjo sistema Windows. Glede na nastavitev se lahko varnostno kopiranje in obnovitev nekoliko razlikujeta.

Obnova z Zoolzom

S stranjo odjemalca lahko uporabite tudi stran »uporabniki / strežniki«, da začnete obnovitev na daljavo. Če želite to narediti, kliknite katerega koli uporabnika in izberite želeni stroj, povezan z njim. Nato izberite datoteke in mape, ki jih želite obnoviti. Po tem kliknite gumb »več«. Odprlo se bo pojavno okno, ki ga lahko uporabite za prilagoditev nastavitev obnovitve in zagon.

Zoolz ponuja tudi storitev za varnostno kopiranje in obnovitev, imenovano “Zoolz uvoz / izvoz”. Na voljo je v regijah Severne Amerike in Evrope in ima dve različici: Snowball Appliance in “Bring Your Own Hard disk.” Zoolz priporoča, da uporabite Amazonovo snežno kepo, če je varnostna kopija večja od 10TB, in uporabite svoj trdi disk, če je večji od 2TB.

Če greste po poti Snowball, morate plačati 500 USD plus pristojbine za obdelavo. Pristojbina za obdelavo se razlikuje glede na velikost vaših podatkov, vendar pristojbina za obdelavo 10TB znaša 100 USD, pristojbina za obdelavo 50TB pa 300 USD. Amazon AWS napaja napravo in na voljo imate 10 dni, da kopirate svoje podatke in jih pošljete nazaj. Vsak dodaten dan, ki ga vzamete za vrnitev, vas bo stal 15 dolarjev na dan.

Pošiljanje podatkov v varnostno kopijo na trdem disku vas bo stalo odvisno od velikosti varnostne kopije. Cene so v tabeli:

Velikost vaših podatkov: Cena:
1TB160 dolarjev
2TB225 dolarjev
4TB380 dolarjev
8TB740 dolarjev
16TB1.500 dolarjev

Cene, ki smo jih navedli, so samo za varnostno kopiranje. Če morate obnoviti podatke iz Zoolza s trdim diskom ali Snowball, ki ste ga dobili iz AWS, bo cene izračunaval Zoolz. Upoštevajte tudi, da lahko obnovite samo iz “takojšnjega” prostora za shranjevanje. Obnavljanje iz hladilnika je dovoljeno le, če morate obnoviti več kot 50TB podatkov.

Imeti kurirsko storitev obnovitve je vedno dobrodošel dodatek, vendar je Zoolzova storitev draga v primerjavi z IDrive Expressom. Poleg tega je IDrive Express za varnostno kopiranje podatkov brezplačen do trikrat na leto za poslovne uporabnike. Obnovitev podatkov vključuje tudi brezplačno povratno pošiljanje za ameriške stranke.

Glede na to ne najdemo nobenih napak pri postopku varnostnega kopiranja, ker je enostavno nastaviti in jih enostavno naknadno prilagoditi. Postopek obnavljanja je tudi lahek.

Hitrost

Rekli smo, da lahko prvotno varnostno kopiranje traja dolgo, vendar to pri Zoolzu ne bi smelo biti. Kako dolgo traja Zoolz, je med drugimi dejavniki odvisno od vašega ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste Amazonovi strežniki. Ker ima Amazon globalno omrežje, obstaja velika verjetnost, da niste daleč od tega. Bližje kot ste, boljše bodo vaše hitrosti. 

Hitrost Zoolzovih prenosov smo preizkusili tako, da smo izvedli varnostno kopiranje in obnavljali teste z uporabo naše 1 GB testov z zadrgo. Svoje teste smo izvedli iz Beograda, Srbije, prek WiFi omrežja s hitrostjo prenosa 9,74 Mbps in hitrostjo prenosa 43,72 Mbps. Tu so naši rezultati:

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas nalaganja00:33:2300:37:5500:35:39
Čas prenosa00:03:5300:03:5700:03:55

Brez kakršnih koli prevelikih hitrosti naj bi nam hitrost omogočila varnostno kopiranje mape 1 GB v približno 14 minutah in 41 sekundah ter jo obnoviti v približno treh minutah in 16 sekundah. Rezultati, kot lahko vidite iz tabele, so počasnejši od tega.

Povedano povedano, postopki šifriranja in dedukcije predstavljajo realne režijske stroške, kar vedno upočasni postopek varnostnega kopiranja. Nekatere storitve so tri ali štirikrat počasnejše od pričakovanj, zato je to dober rezultat. Poleg tega je čas prenosa v teoriji blizu, kot bi pričakovali.

Upoštevajte, da smo za nalaganje datotek uporabili “pametni” način, ki uravnoteži uporabo Zoolzove uporabe pasovne širine vaše povezave, tako da ne ovira vašega dela, obstaja pa še en, imenovan “turbo”, ki je verjetno še hitrejši. Za večjo hitrost varnostne kopije lahko omogočite tudi »večkratno nalaganje«.

Če te nastavitve prevzamejo preveč vaših sistemskih virov, lahko izklopite pasovno širino ali omogočite način predstavitve, kar zaustavi varnostne kopije med prikazom predstavitev, igranjem video iger ali gledanjem filmov.

Varnost

Zoolz Cloud Backup for Business zaščiti vaše podatke, preden računalnik zapusti z AES 256-bitnim šifriranjem. Tako zagotovite, da nihče ne bo mogel brati datotek, ko sedijo na strežniku. 

Zoolz privzeto upravlja vaš šifrirni ključ, vendar ga lahko sami upravljate, če želite. Kot smo omenili, morate to storiti tudi med prvotno namestitvijo varnostne kopije.

zoolz-business-enc-security

Ker lahko upravljate svoj šifrirni ključ – plus dejstvo, da Zoolz šifrira vaše datoteke, preden zapustijo vaš računalnik – je Zoolzova šifriranje razvrščeno kot zasebno, končno šifriranje, o katerem boste lahko več izvedeli v tem, kaj je nič-znanje v oblakovni razlagi.

Vendar ima pomanjkljivost: Zoolz vašega gesla ne bo mogel ponastaviti, če ga pozabite. Če menite, da obstaja velika možnost, poskusite enega najboljših upravljavcev gesel.

Poleg zasebnega šifriranja Zoolz zaščiti vaše datoteke med prevozom s protokolom SSL. Če o tem ne veste veliko, preberite primerjavo SSL proti TLS.

Zoolz hrani vse datoteke v Amazonovi shrambi AWS. Vaši podatki so kopirani v več objektov, da se zagotovi, da nanje ne bodo vplivale okvare strojne opreme in druge nesreče. To je podobno kot deluje RAID. 

Poleg tega se Amazonovi podatkovni centri pregledajo vsaj enkrat na leto zaradi zadostnega varnostnega nadzora. Med drugimi varnostnimi ukrepi imajo tudi 24-urni nadzor, varnostnike, varnostne kontrolne točke in dnevnike dostopa.

Zoolz ne omogoča dvofaktorne avtentikacije. Če bi to storili, bi poleg vašega gesla uživali še en nivo zaščite vašega računa. S tem hekerji, ki bi vam morda ukradli geslo, ne bi mogli dostopati do vašega računa brez dodatne varnostne kode. Ker pa funkcija manjka, ne pozabite ustvariti močnega gesla.

Zasebnost

Zoolz Cloud Backup for Business zagotavlja zasebno šifriranje, zato bodo vaše datoteke varne pred radovednimi očmi. 

Genie9, matično podjetje Zoolza, ima sedež v Londonu, kar je sreča, ker so tamkajšnji zakoni o zasebnosti močnejši, kot so v ZDA, ki ima kontroverzno zgodovino, vključno s projektom PRISM in zakoni, kot je zakon CLOUD. 

Poleg tega se Združeno kraljestvo drži splošne uredbe o varstvu podatkov, ki ščiti zasebnost podatkov, čeprav bomo videli, kakšen učinek bo imel Brexit na to.

V Veliki Britaniji so zakoni močnejši kot v ZDA, a zaradi globalnega omrežja AWS se lahko vaši podatki končajo v državah, zato smo se odločili, da preverimo politiko zasebnosti, da vidimo, kako ravna s podatki, ki bi vas osebno lahko identificirali.

Kaj Genie9 zbira

Ko se registrirate za račun pri Genie9, navedete podatke, ki lahko vključujejo vaše ime, ime podjetja, število zaposlenih, panogo, telefonsko številko, naslov, mesto, državo, poštno številko, uporabniško ime in potrjeni e-poštni naslov. Prav tako podate podatke o datotečnem sistemu, vključno z imeni datotek in imenikov, kar je potrebno za varnostno kopiranje.

Podjetje lahko shrani tudi vaš IP naslov in vi mu lahko dovolite, da od vas zbira nastavitve in demografske podatke.

Za kaj Genie9 uporablja zbrane podatke

Genie9 pravi, da se informacije uporabljajo samo za vodenje in izboljšanje svojih storitev in zagotavljanje podpore uporabnikom. S pomočjo posredovanih informacij lahko stopi v stik z vami in vam pošlje oglase za izdelke, promocije in drugo.

Glede na to se Genie9 zaveže, da vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če bi to pomagalo pri zagotavljanju posebnih storitev. Tretje osebe se morajo držati načel varstva zasebnosti v pristanišču ali zagotoviti, da bodo spoštovale varstvo zasebnosti, enako enako Genie9. Če to ni primerno za vas, lahko izključite prenos svojih osebnih podatkov takim tretjim osebam.

Prav tako se lahko odločite za odstranitev svojih osebnih podatkov, tako da se obrnete na Genie9 in prekličete svoj račun. To lahko storite tudi tako, da se prijavite v svoj račun.

Na splošno v pravilniku o zasebnosti nismo zasledili, vaše datoteke pa so zaščitene z zasebnim šifriranjem.

Podpora

zoolz-business-wiki

Zoolz vzdržuje bazo znanja, ki je razdeljena na več kategorij, da bi lahko hitro našli odgovor na svoje vprašanje. Če ne, vedno najdete iskalno vrstico.

Članki so lahko berljivi, zaslonski posnetki pa vam pomagajo. Nekateri rešijo določeno vprašanje v obliki “kako”, drugi pa razlage.

Če zbirka znanja ne pomaga, se lahko obrnete na tehnično podporo prek obrazca za zahtevo. Poslali smo nekaj vprašanj in v dveh urah in pol prejeli odgovor. To je odličen odzivni čas. Od agenta smo izvedeli, da si elektronska podpora prizadeva delovati 20 ur na dan, sedem dni v tednu.

Telefonske podpore ni, britanske in mednarodne telefonske številke na spletnem mestu pa so namenjene samo prodaji. Tehnične podpore prek klepeta tudi ni, a splošne informacije o Zoolzu lahko dobite od prodajnih agentov, ki so vljudni in koristni.

Razsodba

Na splošno je Zoolz Cloud Backup for Business zmožna storitev. Hitro je in omogoča varnostno kopiranje neomejenih računalnikov, strežnikov in zunanjih naprav. Poleg tega podpira neomejene uporabnike. Uživate lahko tudi v funkcijah, kot so hibridna varnostna kopija, predogled fotografij in skupna raba datotek. Neomejena različica različic in neomejeno hranjenje datotek prav tako olajšata delo z Zoolzom.

Uporabniki in strežniki so preprosti za upravljanje, funkcija oblikovanja pravil pa vam omogoča, da določite različna pravila za uporabnike in jih hitro uporabite.

Edine prave pomanjkljivosti so pomanjkanje dvofaktorske overitve in mobilne aplikacije. To so najpomembnejše lastnosti, najmanj pa nenavadna njihova odsotnost. Če bi to negativno vplivalo na vaše podjetje, se posvetujte s pregledi varnostnih kopij za druge storitve.

Kaj menite o Zoolz Cloud Backup for Business? Ste ga že uporabili? Če imate kaj za skupno rabo, nam to sporočite v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map