Pregled rezervnih kopij Acronis – trdna, a draga storitev – posodobljeno 2020

Pregled rezervnih kopij Acronis

Priporočamo Acronis Backup za skoraj vse SMB, ki so bogati. Je hiter, enostaven za uporabo in predvsem varen. Vendar pa vam bo lahko pri oblikovanju cen prišlo do nekaj premora, kar lahko preberete v našem celotnem pregledu Acronis Backup.


varnostno kopiranje podjetij

V tem pregledu Acronis Backup 12.5 bomo pregledali najnovejšo rešitev za varnostno kopiranje podjetja, da bi videli, kje stoji v primerjavi z najboljšo spletno varnostno kopijo za storitve malih podjetij. Če iščete domačo rešitev za varnostno kopiranje, morate prebrati naš pregled oblaka Acronis True Image.

Kratkost tega je, da če si lahko privoščite plačilo zajetne cene, ki je priložena Acronis Backup, boste imeli koristi od najsodobnejše programske opreme, ki je tako bogata s funkcijami kot vsaka druga varnostna storitev, ki vam pride na pamet. Poleg tega ima moderno konzolo v oblaku, stalno podporo, močno varnost, hitro hitrost in še več, o čemer bomo govorili spodaj.

Če se to ne sliši kot vaša skodelica čaja, si preberite naše spletne varnostne ocene za nadomestne rešitve. V nasprotnem primeru brajte, če želite izvedeti, kaj nam je bilo še všeč in kaj nismo.

Moči & Slabosti

Alternativa za Acronis Backup

Lastnosti

Acronis Backup 12.5 vam lahko pomaga obnoviti izgubo podatkov v velikem obsegu operacijskih sistemov. Pravzaprav se Acronis ponaša z možnostjo varnostne kopije več kot 20 platform, vključno z namizjem Linuxa. To je odličen dodatek, saj mnoge storitve izpuščajo podporo Linuxu. Če želite več možnosti, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux. 

V tem pregledu se bomo osredotočili na varnostno kopiranje delovnih postaj, ki je na voljo tudi za Windows in Mac, vendar sta podprta tudi fizični in virtualni strežnik. To vključuje Windows Server, VMware ESXi, Hyper-V, Citrix XenServer in še več.

Poleg tega Acronis Backup ponuja orodja za varnostno kopiranje pametnih telefonov Android in iOS. Številnim poslovnim uporabnikom se bo to zdelo privlačno zaradi tega, koliko podatkov zberemo na svojih mobilnih napravah. Če želite namensko orodje za mobilne naprave – in tisto, ki je verjetno cenejše od Acronisa – preberite najboljše spletno varnostno kopijo za mobilne naprave.

Acronis Backup podpira tudi zunanje naprave, kar pomeni NAS naprave in zunanje pogone. Za računalnik potrebujete eno licenco, vendar Acronis omogoča varnostno kopiranje več zunanjih pogonov, če so pritrjeni med postopkom varnostne kopije. Na voljo je tudi varnostno kopiranje iz omrežja za shranjevanje – ali na kratko SAN.

Naprave lahko uporabite tudi za lokalno varnostno kopiranje. To pomeni, da lahko namesto varnostnega kopiranja v oblak Acronisu poveste, da se varnostno kopira na lastne strežnike ali naprave NAS (več o njih v našem članku o tem, kaj je NAS). 

To lahko storite poleg varnostne kopije v oblaku, kar pomeni, da Acronis podpira hibridno varnostno kopijo. Pravzaprav je osebna različica Acronisa na našem seznamu najboljših varnostnih kopij v spletu za NAS.

Hibridna varnostna kopija je primerna, ker dodaja drugo plast zaščite in pospeši postopek obnavljanja (obnavlja se hitreje z lokalne naprave kot prek interneta). Več o prednostih hibridne varnostne kopije in o nastavitvi si lahko preberete v našem priročniku o hibridnih varnostnih kopijah za SMB.

Hibridno varnostno kopiranje je bistvenega pomena, če želite uporabiti pravilo varnostnega kopiranja 3-2-1, zato priporočamo, da to storite. Acronis lahko tudi varnostno kopira iz oblaka v oblak. 

Storitve v oblaku, ki jih podpira Acronis, vključujejo Amazon EC3, Azure, OneDrive Personal, OneDrive for Business in še več. Če pa je to edina funkcija, ki jo želite, se posvetujte z našimi najboljšimi krogi storitev upravljanja oblakov v oblaku.

Posebne funkcije Acronis Backup

Acronis ima več rokavov v rokavu, če to ne bi bilo dovolj za zahtevnejše uporabnike. Acronis vam omogoča, da se obnovite na stroje z različno strojno opremo, kar osnovne spletne varnostne kopije ne nudijo. To je znano kot varnostno kopiranje na podlagi slik. Preberite naš najboljši vodič za programsko opremo za slikanje diskov za nekatere druge varnostne storitve, ki jih lahko izvajajo.

To je podobno obnovitvi gole kovine, kar pomeni, da vam ni treba namestiti nobene aplikacije ali programske opreme operacijskega sistema na napravo, ki jo želite obnoviti. To ni nič novega v svetu za varnostno kopiranje, vendar Acronis vam omogoča, da začnete obnavljati gole kovine na daljavo in ga uporabljate z gostitelji ESXi in Hyper-V.

Druga zanimivost je Acronis Instant Restore, ki vam omogoča, da varnostno kopijo sistema Windows ali Linux zaženete neposredno iz pomnilnika kot VMware VM, ne da bi podatke premaknili kamor koli. To je koristno, če morate računalnik zagnati čim prej.

akronis-backup-notarizacija

Acronis vključuje druge funkcije, kot sta Acronis Active Protection, ki pomaga proti odkupi, in notar Acronis, ki vam pomaga zagotoviti celovitost varnostnih kopij.. 

Standardne funkcije podjetja Acronis

Standardne funkcije programa Acronis Backup vključujejo postopno varnostno kopiranje, načrtovalnik varnostnih kopij, različice različic, neomejeno zadrževanje izbrisanih datotek, upravljanje na podlagi vlog in poročila. Vendar ni neprekinjenega varnostnega kopiranja. Spodaj bomo o njih govorili v kategorijah “enostavna uporaba” in “varnostno kopiranje in obnavljanje”.

Acronis Backup 12.5 je ena najbolj značilnih storitev za varnostno kopiranje na trgu. V resnici je bil to le splošen pregled njegovih lastnosti. Celoten seznam funkcij si lahko ogledate tukaj. Upoštevajte, da so nekatere funkcije rezervirane za “napredno” različico Acronis Backup. Več o tem v naslednjem razdelku.

Če se želite dodatno poučiti o funkcijah varnostnega kopiranja, se za dodatno branje obrnite na spletno rezervno knjižnico.

Pregled funkcij za varnostno kopiranje Acronis

Logotip Acronis Backupwww.acronis.com

Začne od 692 USD na mesec za Neomejene GBAll načrte

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Obnova golih kovin

Upravljanje uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Nastavite pravila za varnostno kopiranje podjetij

Prilagodljivo poročanje

Dostop do varnostne kopije uporabnika

Monitorje povezane naprave

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Naročite se lahko na standardne ali napredne izdaje programa Acronis Backup 12.5. Oba zahtevata najmanj enoletno obveznost, zato je verjetno pametno, da najprej uporabite 30-dnevno brezplačno preskusno različico, da se prepričate, da je Acronis Backup rešitev, ki jo potrebujete za zaščito poslovnih podatkov.

Če ste prepričani, da je tako, se lahko prijavite za dve ali tri leta vnaprej, kar vam daje popust. Če nameravate dolgoročno uporabljati Acronis Backup, lahko celo kupite trajno (dosmrtno) licenco.

Vendar pa trajne licence zahtevajo, da sami plačate dodatne stroške za varnostno kopiranje in posodobite storitev, kar pomeni, da morda ne boste dobili pomembnih posodobitev programske opreme takoj, ko bodo na voljo.

Prav tako nimate dostopa do storitve Acronis Backup, ki zagotavlja napredno zaščito podatkov, ali Acronis Disaster Recovery, ki samodejno preklopi kritične poslovne aplikacije v oblak Acronis. Večna licenca ne vključuje niti varnostnih kopij v oblaku v oblaku Office 365 in G Suite.

Varnostno kopiranje 12.5
Delovna postaja
Varnostno kopiranje 12.5
ServerBackup 12.5
Virtual HostBackup 12.5 Windows Server EssentialsBackup 12.5 Office 365Backup 12.5
G Suite

1-letna naročnina:Standardno
69,00 USD
Napredno
99,00 USD
Standardno
499,00 USD
Napredno
839,00 USD
Standardno
619,00 USD
Napredno
929,00 USD
229,00 USDStandardno
119,00 USD
Napredno
279,00 USD
199,99 USD
Dvoletna naročnina:Standardno
129,00 USD
Napredno
179,00 USD
Standardno
769,00 USD
Napredno
1319,00 $
Standardno
969,00 USD
Napredno
1.469,00 USD
369,00 USDStandardno
319,00 USD
Napredno
479,00 USD
319,99 USD
3-letna naročnina:Standardno
179,00 USD
Napredno
249,00 USD
Standardno
1.049,00 USD
Napredno
1.799,00 USD
Standardno
1319,00 $
Napredno
1.999,00 USD
499,00 USDStandardno
399,00 USD
Napredno
599,00 USD
399,99 USD
Trajna licenca:Standardno
89,00 USD
Napredno
199,00 USD
Standardno
1.049,00 USD
Napredno
1.799,00 USD
Standardno
1319,00 $
Napredno
1.999,00 USD
499,00 USDn / an / a

Poleg stroškov licenciranja Acronis zaračunava uporabo svoje infrastrukture v oblaku. Cene za shranjevanje v oblaku Acronis so naslednje:

250GB500GB1TB2TB3TB4TB5TB
1-letna naročnina:299,00 USD499,00 USD899,00 USD1.749,00 USD2.649,00 USD3.499,00 USD4.200,99 USD
Dvoletna naročnina:499,00 USD799,00 USD1.399,00 USD2.799,00 USD4.049,00 USD5.449,00 USD6.699,00 USD
3-letna naročnina:699,00 USD1.049,00 USD1899,00 USD3.699,00 USD5.449,00 USD7.349,00 USD8.999,00 USD

Zahvaljujoč tem ločenim cenam za uporabo v oblaku za shranjevanje je Acronis Backup precej dražji od vrednostno naravnanih spletnih varnostnih kopij. Navzdol pa je v svojem bogatem naboru funkcij, močni podpori in velikim hitrostim prenosa.

Vendar to ni odlična rešitev, če gre za manjše podjetje, ki nima veliko denarja za rezervo. IDrive for Business ima načrte za cene, ki ne stanejo toliko, in ponuja brezplačno storitev varnostne kopije in obnovitve, kar pomaga zmanjšati učinek prenosa številnih podatkov. 

Za ponazoritev dobite 2,5TB varnostne kopije v oblaku (in toliko prostora za sinhronizacijo v oblaku) za 599,62 USD, kar je veliko ceneje od 1,749 USD, ki ga morate plačati za 2TB v storitvi Acronis Cloud Storage. Poleg tega morate plačati za priloženo licenčno licenco Acronis. IDrive ima tudi svoje zanimive lastnosti, o katerih si lahko preberete v našem pregledu IDrive for Business.

Enostavnost uporabe

Medtem ko večina spletnih storitev za varnostno kopiranje zahteva nastavitev načrtov za varnostno kopiranje s pomočjo namiznega odjemalca, Acronis uporablja drugačen pristop. Za zagon varnostne kopije morate prenesti agent Acronis, vse drugo pa upravljate s pomočjo spletnega odjemalca. Ob tem obstaja spletni odjemalec za določeno delovno postajo in skrbniški odjemalec, ki upravlja več delovnih postaj.

Najprej bomo govorili o tistem, ki upravlja eno delovno postajo. Spletni odjemalec delovne postaje ni rešitev z enim klikom, kot je Backblaze for Business, toda Backblaze je izjema, ko gre za preprosto uporabo. Acronis Varnostno kopiranje ne bi smelo trajati dolgo v primerjavi s storitvami, kot sta IDrive for Business ali CloudBerry Backup. 

Če vas to spletka, preberite ločene ocene IDrive for Business, CloudBerry Backup in MozyPro. Če pa vas spletna enostavnost uporabe Backblaze zanima, preberite pregled Backblaze for Business.

Na splošno je stranka privlačna in enostavna za uporabo. V meniju na levi strani se lahko premikate med pregledom, povezanimi napravami, varnostnimi načrti in lokacijami in nastavitvami varnostnih kopij. Meni je jasen in vsebuje več možnosti pod vsakim vnosom na najvišji ravni.

V desnem podoknu lahko vidite vsebino vsakega menija. Ko komunicirate z vsebino na desni, se meniji prikažejo v diapozitivu na desni, kar maksimizira prostor in ustvarja sodoben občutek.

pregled uporabnikov acronis-backup

Spletni odjemalec skrbnika Acronis je podoben delovni postaji, le da je njegov privzeti pogled upravitelj uporabnikov. Z njim lahko ustvarite nove uporabnike, skrbnike ali enote (skupine uporabnikov s skrbnikom in ustreznimi napravami).

Če želite upravljati več uporabnikov, boste morda želeli namesto izdaje Standard izdati Backup 12.5 Advanced. To je zato, ker izdaja Standard ne vključuje nekaterih bistvenih funkcij, kot so prilagodljivo poročanje in dostop do vašega rezervnega računa na podlagi vlog..

acronis-backup-mobile

Če ste na poti, lahko s pomočjo mobilne aplikacije Acronis dostopate do varnostnih kopij računalnika. Poleg tega lahko za zaščito svojih mobilnih podatkov uporabljate neprekinjeno varnostno kopiranje, vključno s stiki, fotografijami, videoposnetki, koledarji in sporočili. Aplikacija je preprosta in z njeno uporabo ne boste imeli težav.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Ko se prijavite za servis, morate prenesti agent Acronis Backup in ga namestiti na stroj, ki ga želite varnostno kopirati. Če želite to narediti, se morate prijaviti v svoj račun na Acronis.com za dostop do konzole za upravljanje varnostnih kopij Acronis.

acronis-account-download-acronis

Ko se prijavite, boste pristali na privzeti strani »izdelki«, ki prikazuje, kaj ste kupili pri Acronisu. Na dnu strani morate klikniti gumb »prenesi varnostno kopijo Acronis«. Nato kliknite gumb »odprta oblačna konzola« ali pa stranko prenesite za uporabo v lokalnem omrežju.

Po tem se prikaže pojavno okno, ki vam bo pomagalo dodati varnostno napravo. Lahko pa kliknete povezavo “prikaži vse možnosti”. To odpre meni s podprtimi platformami na desni strani zaslona računalnika in vam omogoči prenos ustreznega agenta za vaš računalnik.

naprave acronis-backup-avail

Ko se namestitev konča, lahko začnete dodajati naprave v svoj rezervni načrt z upravljalne konzole, kjer naj bi se zdaj prikazala vaša naprava.

acronis-backup-new-backup

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da izberete, kaj želite narediti varnostno kopijo. Privzeto je to nastavljeno na “celotni stroj”, vendar lahko izberete varnostno kopiranje določenih pogonov ali datotek in map. Če želite omejiti svoje stroške, kot večina podjetij, so najboljše datoteke največkrat datoteke in mape. 

Tako deluje tudi večina drugih spletnih varnostnih kopij, z nekaj izjemami, na primer Backblaze for Business, ki zagotavlja neomejeno varnostno kopiranje, vendar brez vseh odličnih funkcij, ki jih dobite z Acronis Backup 12.5.

Če izberete datoteke in mape (ali diske in zvezke), bo naslednji korak izbrati, kaj želite varnostno kopirati. To lahko storite z brskanjem strukture imenika in izbiro natančno tistega, kar želite zaščititi. Brskalnik je počasen in raje bi dobili lepo drevesno strukturo, ki bi uporabnikom omogočala, da hitro izberejo, kaj želijo varnostno kopirati.

acronis-backup-add-location

Nato morate izbrati cilj za varnostno kopijo. Če ste v oblaku Acronis kupili varnostno kopijo, ga lahko izberete. V nasprotnem primeru morate izbrati lokalno mapo.

acronis-backup-urnik

V tej fazi lahko nastavite tudi urnik ali ga onemogočite, tako da lahko ročno zaženete varnostno kopijo. Planer je prilagodljiv, zato omogoča varnostno kopiranje ure, dnevno, tedensko ali mesečno. 

Acronis Backup Scheduling

Za izvajanje varnostnih kopij lahko nastavite tako začetne kot mejne čase. Druge možnosti vključujejo zagon varnostne kopije, ko se sistem zažene ali izklopi, ko se uporabnik prijavi v sistem in še več.

Upoštevajte, da varnostno kopiranje ni neprekinjeno, kar pomeni, da ne zaščiti datotek, izbranih v varnostni kopiji, takoj ko so dodane ali spremenjene. To je ena izmed najbolj uporabnih funkcij varnostnega kopiranja v oblaku, saj pomeni, da vam ne bo treba skrbeti, da boste pozabili dodati datoteke v varnostno kopijo. 

Za Acronis je to veliko pomanjkanje. Še najbližje je, da izberete urni urnik in nastavite, da bo tekel vsakih 10 minut čez dan.

zadrževanje datotek acronis-backup-file

Po načrtovanju lahko določite, kako dolgo naj Acronis obdrži prejšnja stanja datotek; skratka, politika različic. Za vsak niz varnostnih kopij lahko določite pravilo ali določite eno samo za vse naloge varnostnih kopij. Ko določite pravilo, lahko izberete, da hranite varnostne kopije v nedogled, po številu varnostnih kopij ali po starosti. Acronisova ekipa se je odlično odrezala in zagotovila sredstva za oblikovanje prilagodljive politike.

acronis-enkripcija

Zadnji korak vključuje vklop šifriranja, česar ne moremo dovolj priporočiti. Vendar bomo več govorili o šifriranju v varnostnem razdelku. Po tem kliknite »zaženi zdaj« in že ste pripravljeni.

možnosti akronis-backup-adv-backup

Ko ustvarite svoj načrt, je na voljo nekaj naprednih nastavitev, ki jih lahko prilagodite s klikom na ikono zobnika in preklopite na “rezervne možnosti.” Ti vključujejo možnost nastavitve izključitev datotek, opozoril, ukazov pred in po objavi, ravnanje z napakami in celo stopnjo stiskanja datotek.

Obnovitev z Acronis Backup

To je zelo osnovni priročnik za varnostno kopiranje delovne postaje Windows. Postopek je nekoliko drugačen za varnostno kopiranje različnih platform, vendar so funkcije enake.

acronis-backup-obnoviti-začeti

Če želite začeti postopek obnovitve, morate klikniti gumb »obnoviti«, povezan z napravo, ki vsebuje varnostno kopijo, ki jo želite obnoviti. Ko to storite, lahko izberete, katero varnostno kopijo želite obnoviti.

acronis-backup-Restore-select

Nato pojdite do in izberite datoteke in mape, ki jih želite obnoviti. Lahko jih obnovite na prvotno lokacijo ali na novo. Ne glede na to, kaj izberete, imate možnost prepisati obstoječe datoteke na tej lokaciji, prepisati, če so starejše ali obdržati obe različici.

Tako kot postopek varnostnega kopiranja ima tudi postopek obnovitve nekaj naprednih možnosti, ki jih lahko uporabite. Vključujejo preverjanje varnostne kopije, spreminjanje zmogljivosti in izključitve datotek in zaščito datotek.

Možnosti, o katerih bi lahko govorili, je preveč, na splošno pa je izkušnja z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo Acronis odlična. Edina prava napaka je pomanjkanje neprekinjenega varnostnega kopiranja, vendar to lahko v veliki meri zmanjšate s spreminjanjem urnega urnika. 

Sicer ima Acronis odlično kombinacijo enostavnosti uporabe in funkcij, zaradi česar je primeren tako za večje poslovanje s posebnimi potrebami kot za manjša podjetja, ki želijo hitro začeti delovati.

Hitrost

Prej smo omenili, da je Acronis veliko dražji od nekaterih drugih varnostnih rešitev za podjetja, vendar je ta hitrost ena od prednosti, ki jo dobite s takšno naložbo. To je res tako, in to smo preizkusili z izvajanjem več varnostnih kopij in obnovitev, ki so preizkusile prenosne hitrosti Acronisa.

V naših testih smo v oblak varnostno kopirali mapo s stisnjeno enoto 1 GB in jo nato obnovili. Svoje teste smo izvedli iz Moskve, Rusija, prek WiFi omrežja s hitrostjo prenosa 42,73 Mb / s in hitrostjo prenosa 46,17 Mb / s. Naše rezultate si lahko ogledate v spodnji tabeli:

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečen;
Čas nalaganja00:04:0300:03:3800:03:51
Čas prenosa00:04:4600:04:3500:04:41

Z našimi hitrostmi bi morali pričakovati, da bomo v treh minutah in 21 sekundah naložili mapo 1 GB in jo morali prenesti v treh minutah in šestih sekundah. Kot je razvidno iz tabele, povprečne hitrosti Acronisa ne trajajo veliko dlje, kot smo pričakovali. Zanimivo je, da je trajalo nalaganje dlje kot nalaganje naše mape.

akronski podatkovni centri

Če vklopite šifriranje, bo vaš prenos trajal dlje. Čeprav je Acronis med najhitrejšimi storitvami med najhitrejšimi storitvami, traja več kot uro (včasih veliko dlje), da naložijo en gigabajt podatkov. Acronis dosega večje hitrosti, v veliki meri zahvaljujoč svoji svetovni mreži strežnikov.

Naslednji prenosi naj bi se izvajali še hitreje, ker so vedno postopni, kar pomeni, da Acronis uporablja algoritem za kopiranje datotek na ravni blokov. To Acronisu omogoča prenos samo delov spremenjenih datotek, ne pa celotnih datotek.

Če morate povečati hitrost prenosa, lahko zmanjšate nivo šifriranja ali prilagodite nastavitve stiskanja. Nižja kompresija teče hitreje, vendar pomeni, da bo vaša varnostna kopija zavzela več prostora.

Ni storitve za obnovitev kurirske službe, kot jo dobite pri IDrive, vendar obstaja “fizična funkcija za pošiljanje podatkov”, ki vam omogoča, da trdi disk s prvotno varnostno kopijo pošljete Acronisu. To vas bo stalo 99 dolarjev na leto. Kljub temu lahko poslovni uporabniki IDrive storitev brezplačno uporabljajo trikrat letno. Na splošno pa nimamo pomislekov glede postopkov za varnostno kopiranje in obnovo.

Varnost

Acronis ne privzeto šifrira vaših podatkov. Vendar pa lahko pri ustvarjanju varnostnega načrta vklopite šifriranje. Varnostne nastavitve lahko spremenite le pred dokončanjem varnostnega načrta. Če se boste pozneje odločili za spremembo, boste morali ustvariti popolnoma nov rezervni načrt.

Protokol šifriranja je na kratko napredni standard šifriranja ali AES. Kot že ime pove, je to standard, ki je danes v uporabi. Izbirate lahko med tremi razpoložljivimi nivoji: 128-, 192- in 256-bitnimi. Poleg izbire stopnje šifriranja boste morali tudi nastaviti geslo. 

Upoštevajte, da Acronis ne more obnoviti gesla, če ga izgubite. Če se to zgodi, to pomeni, da boste izgubili dostop do varnostne kopije. Če želite preprečiti to težavo, preberite naše najboljše skrbnike gesel za mala podjetja.

Acronisovo šifriranje deluje od konca do konca in je zasebno. To pomeni, da šifrira vaše datoteke, preden zapustijo računalnik, in jih ne dešifrira, dokler jih ne obnovite. To je del od konca do konca, zasebni del pa pomeni, da vaše šifrirano geslo ni shranjeno nikjer v Acronisu, zato nihče razen vas ne bo mogel dešifrirati datotek.

Ta pristop, ki ga včasih imenujejo tudi šifriranje z ničelnim znanjem, je najboljša metoda za zagotovitev maksimalne zaščite vaših podatkov. Med prenosom teh podatkov Acronis uporablja HTTPS, ki vgradi SSL protokol, da zaščiti datoteke pred posegi. Več o SSL lahko izveste v naši primerjavi s SSL in TSL.

Ko vaše datoteke dosežejo Acronisove podatkovne centre, se v primeru okvare strežnika kopirajo na več strežnikov za odvečnost. Sami podatkovni centri so zasnovani tako, da vzdržijo nesreče z ukrepi za zatiranje požara, varnostno varnostjo in nadzorom temperature.

Acronis Backup in Ransomware

Kot smo že omenili, Acronis Backup 12.5 zagotavlja tudi zaščito pred izsiljevalno programsko opremo z Acronis Active Protection. Spremlja vaše datoteke in njihovo spreminjanje ter išče dokaze o okužbi z odkupno programsko opremo.

Podatkovni centri so zaščiteni tudi pred infiltracijo s 24/7 patruljami, visokimi ograjami, video nadzorom, biometričnimi skenerji in dostopnimi karticami.

Šifriranje ne pomaga, če nekdo poskuša zlomiti vaše geslo, kar bi lahko bilo enostavno storiti, če ste izvedli nekatere najhujše geslo. Vendar dvofaktorsko preverjanje pristnosti pomaga zaščititi vaše poverilnice, saj od vas zahteva, da ob prijavi iz neznane naprave vnesete žeton, ki ga pošlje SMS.. 

Na žalost Acronis ne zagotavlja. Ker se ne morete zanesti na dvofaktorsko preverjanje pristnosti, poskrbite, da boste znali postaviti močno geslo.

acronis-active-protection

Acronis je skladen tudi s HIPAA, zato pri podjetjih, ki delajo s podatki o zdravju bolnikov, ne bi smelo biti nobenih težav. Če želite več informacij o varnostnih funkcijah, preberite naš varnostni primer v oblaku in naš opis šifrirnega vodnika.

Zasebnost

Ne glede na to, kaj pravi politika o zasebnosti, se za varovanje podatkov zanašajte na zasebno šifriranje. Glede na to lahko sumljive klavzule v pravilniku o zasebnosti škodijo vašim osebnim podatkom, ki jih ne ščitijo. Da bi se temu izognili, smo si ogledali, kaj pravi politika zasebnosti podjetja Acronis.

Vendar ne bi smelo biti veliko razlogov za skrb, ker se Acronis drži splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Več o tem lahko izveste v našem vodiču GDPR.

Najpomembnejši del podrobno opisuje podatke, ki jih zbira Acronis. Vključuje poslovne podatke, ki jih posredujete – na primer ime podjetja, poslovni naslov, e-poštni naslov in poslovno telefonsko številko – ter vse druge podatke, ki jih posredujete Acronisu.

Zbiranje podatkov podjetja Acronis

Poleg tega Acronis zbira podatke o kreditni kartici, ki jih uporabljate pri nakupu naročnine, in podatke, ki jih navedete, ko se obrnete na podporo. To vključuje tudi informacije, ki jih Acronis prejme od prodajalcev in prodajalcev. Prav tako zbira metapodatke o tem, kako uporabljate storitev, vključno z vašim naslovom IP, vrsto brskalnika, časovnim pasom in še več.

Acronis lahko posreduje vaše podatke drugim strankam, na primer:

  • Prodajalci, ki Acronisu pomagajo pri delovanju z zagotavljanjem storitev za stranke, trženja ali testiranja njegovih varnostnih ukrepov. Acronis pravi, da bo zagotovil, da se bo vsak prodajalec, s katerim deli vaše osebne podatke, strinjal z varovanjem
  • Prodajalci in druge tretje osebe, ki promovirajo in preprodajajo izdelke podjetja Acronis
  • Korporacije, kadar sodelujejo v združitvi, prodaji, prestrukturiranju, nakupu ali drugem postopku
  • Organi pregona, kadar to zahteva zakon ali druga zakonita razkritja
  • To vključuje primer, če Acronis meni, da ste v svojem računu prepovedali podatke, ki se uporabljajo v nezakonite namene

Acronis lahko tudi kombinira informacije, zbrane prek svojih storitev, in iz zbirnih podatkov odstrani osebne identifikacijske podatke. Te podatke deli s tretjimi osebami in ne omejuje njihove uporabe.

Kot uporabnik imate pravico vedeti, kakšne podatke ima Acronis o vas, pravico, da jih popravite ali izbrišete, in pravico, da se izključite od tržnih e-poštnih sporočil. Če živite v EU ali nekaterih drugih državah, imate pravico tudi vložiti pritožbo pri organih za podatke.

Poleg tega prebivalci Kalifornije lahko zahtevajo določene podatke v zvezi z razkritjem osebnih podatkov podjetja Acronis tretjim osebam za namene neposrednega trženja.

V pravilniku ni klavzul, zaradi katerih bi se nam zmrznili, storitev pa vam omogoča zasebno šifriranje, zato bi morale biti vaše poslovne informacije varne.

Podpora

akronska baza znanja

Acronis ima zbirko znanja za varnostno kopijo 12.5, kjer najdete članke o osnovnih postopkih, navodila, reference, odpravljanje težav in pogosta vprašanja. Članki so razvrščeni po kategorijah, vendar lahko z njegovo funkcijo iskanja hitreje najdete ustrezno vsebino.

Če tam ne najdete tistega, kar iščete, se lahko obrnete na podporo prek možnosti »podpora« v svojem uporabniškem meniju.

Živi dostop do podpore vključuje 24/7 telefon in klepet, kar je še ena ugodnost, ki je ne boste dobili od večine spletnih orodij za varnostno kopiranje, ki temeljijo na vrednosti. IDrive for Business je blizu klepeta 24 ur, vendar ni 24 -7 telefonske podpore. Podporo za klepet smo začeli ob 13:43 in začeli klepetati s tehničnim podpornikom v manj kot minuti.

Če se vam ne mudi, lahko pošljete zahtevo po e-pošti. To smo storili približno v istem času kot na naši klepetalnici in prejeli odgovor v približno treh urah. To je hiter odziv, saj nekatere storitve trajajo veliko dlje in smo jih poslali ponoči.

Nazadnje Acronis zagotavlja dostop do koristne skupnosti uporabnikov, ki pogosto dobiva odgovore od strokovnjakov skupnosti.

Razsodba

Na koncu dobite tisto, kar plačate, in ni nobenega izdelka, ki bi ponazoril več kot Acronis Backup. Če lahko pogoltnete visoko ceno, boste uživali v močnih funkcijah, močni varnosti, podpori 24/7, sposobnem upravljanju uporabnikov in še več. Kljub temu ne boste imeli neomejene varnostne kopije ali dvofaktorske overitve.

Če teh motenj nimate nič proti, je morda Acronis Backup ravno prava storitev za vas. Bodite prepričani, da uporabite 30-dnevno brezplačno preskusno različico, da jo preizkusite. Kaj menite o Acronis Backup? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me