Pregled poslovanja BigMIND – Varnostno kopiranje z bogatimi funkcijami – posodobljeno 2020

Pregled poslovanja BigMIND

BigMIND Business, ki prihaja iz Zoolzove hleve, je bogata s funkcijami in cenovno ugodna varnostna rešitev za podjetja. Ima več zvonov in žvižgov kot večina njegovih tekmecev, čeprav je opazen tudi po tem, kar mu primanjkuje. Za podrobnosti preberite celoten pregled podjetja BigMIND Business.


varnostno kopiranje podjetij

Dobrodošli v našem pregledu BigMIND Business. Morda ste seznanjeni z BigMIND Home, drugim izdelkom Zoolz, za katerega smo pregledali, da je, kot pove ime, izdelek za domače uporabnike. Če ste takšen uporabnik in ste tu pomotoma, preberite pregled BigMIND Home.

Če ste na pravem mestu, vendar ste privezani za čas, je tu nekaj kratkega. BigMIND Business je bogat s funkcijami, vključno z analizo fotografij AI, skupno rabo in shranjevanjem datotek. Poleg tega njegove varnostne funkcije vključujejo hibridno varnostno kopijo, neomejeno varnostno kopiranje zunanjih naprav in mobilno varnostno kopijo, pa tudi varnostno kopijo iz storitev za shranjevanje v oblaku, Facebooka in Instagrama..

Takšen nabor funkcij, kot ste morda uganili, ne pride brez običajnega partnerja: višja cena. BigMIND Business ni tako poceni in ne ponuja veliko prostora za shranjevanje. Poleg tega nima telefonske podpore in klepeta. Edini podporni kanal je elektronska pošta in traja nekaj časa, da dobite odgovor. Prav tako ni stalnega varnostnega kopiranja, kar je najmanj koristno.

Na prvotno varnostno kopijo vam ni treba čakati dolgo – ali vsaj ne toliko dolgo, kot pri nekaterih drugih storitvah – ker so prenosi BigMIND Home hitri. To je zahvaljujoč globalni mreži Amazon, ki jo uporablja: AWS.

Če te pomanjkljivosti niso pritegnile zanimanja za BigMIND Business, se držite nas, ko bomo podrobneje preučili spodaj. V nasprotnem primeru se za alternativo posvetujte z najboljšim pregledom rezervnih poslov.

Moči & Slabosti

Alternativa za BigMIND Business

Lastnosti

BigMIND Business ima bogat nabor funkcij. Zanimivo je, ker ima za razliko od večine varnostnih kopij nekatere od teh funkcij najboljše storitve za shranjevanje v oblaku. Preden pa pridemo do njih, si bomo ogledali standardne varnostne funkcije.

Lastnosti poslovnega standarda BigMIND

Te funkcije vam pomagajo obnoviti vaše pomembne poslovne datoteke v primeru, da eden od računalnikov deluje nepravilno (glejte naš članek o tem, kako dolgo bo trdi disk zdržal oceno), se poškodoval ali ga kdo ukrade.

BigMIND Business lahko varnostno kopira podatke iz računalnikov z operacijskim sistemom Windows in Mac, baz podatkov Microsoft SQL in strežnikov Windows. Z eno samo naročnino BigMIND Business lahko varnostno kopirate neomejeno računalnikov, vendar je število strežnikov, ki jih lahko varnostno kopirate, odvisno od vašega naročniškega načrta. Več o tem v naslednjem razdelku.

Kljub temu želimo videti podporo za Linux strežnike in računalnike. Podpora za druge zbirke podatkov, Hyper-V in VMware tudi manjka. Acronis Backup podpira vse to, zato, če želite to, preberite naš pregled Acronis Backup. V nasprotnem primeru, če želite podporo za Linux, preberite našo najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux (vendar se ukvarja z domačimi rešitvami).

Poleg varnostne kopije računalnika lahko varnostno kopirate toliko zunanjih trdih diskov in NAS-jevih pomnilniških naprav (preberite si naš NAS-ov vodnik, če želite izvedeti več). V bistvu je domača različica BigMIND-a naredila najboljšo spletno varnostno kopijo za NAS-ov pregled. BigMIND Business vam omogoča tudi varnostno kopiranje pametnih in tabličnih naprav Android in iOS.

BigMIND vam omogoča tudi izvajanje hibridnega varnostnega kopiranja s svojo tehnologijo Hybrid +. Omogoča vam, da poleg oblaka shranite kopijo podatkov na lokalni pogon. Če se odločite za to, boste uživali še en sloj zaščite. To vam pomaga tudi hitro obnoviti datoteke, ker je hitrejše obnoviti z lokalne naprave.

S hibridno varnostno kopijo izvajate tudi pravilo 3-2-1 varnostne kopije. Več o hibridnih varnostnih kopijah in kako jih lahko preberete si lahko preberete v našem priročniku o hibridnih varnostnih kopijah za SMB.

zadrževanje velikega uma in podjetja

Ostale značilnosti varnostnih kopij vključujejo načrtovalnik varnostnih kopij, neomejeno različico, neomejeno zadrževanje izbrisanih datotek, upravljanje na podlagi vlog in poročila. Nenehno varnostno kopiranje ni na voljo. Spodaj bomo o teh funkcijah govorili v kategorijah “enostavna uporaba” in “varnostno kopiranje in obnavljanje”.

Posebnosti poslovanja podjetja BigMIND

storitve bigmind-business-feat-feat

Če uporabljate storitve za shranjevanje v oblaku, je to pokril tudi BigMIND Business. Podatke iz storitev za shranjevanje – na primer Dropbox, Google Drive, One Drive in Box – lahko varnostno kopirate v svoj račun BigMIND. Prvi trije so priznana imena v industriji za shranjevanje v oblaku, če pa niste seznanjeni z zadnjo storitvijo, preberite naš pregled Box, če želite izvedeti več.

Za alternativne storitve, ki imajo to funkcijo, preberite našo najboljšo primerjavo storitev upravljanja oblak v oblak.

Če ima vaše podjetje medijsko kampanjo, ki vključuje Facebook in Instagram, lahko s temi računi povežete tudi BigMIND, da shranite svoje osebne fotografije in videoposnetke.

bigmind-business-deljenje podvigov

BigMIND Business omogoča tudi skupno rabo naloženih datotek s sodelavci in nastavitev določenih možnosti za nadzor vsebine. To lahko storite tako, da pošljete povezavo po e-pošti ali ustvarite tako, da jo lahko kopirate in prilepite.

V obeh metodah lahko omogočite zaščito z geslom, prenašate obvestila, do določenega datuma poteče povezava ali omogoči samo ogled. To je močna raven zaščite vsebine in tiste, ki določene posebne storitve shranjevanja v oblaku sramotijo. 

bigmind-business-feat-clouddrive

Podobno, BigMIND vam omogoča, da datoteke nalagate s funkcijo pogona v oblaku, vendar upoštevajte, da njegov oblačni pogon uporablja vaš rezervni prostor za shranjevanje datotek.

Če delate s fotografijami, ima BigMIND več funkcij, ki bodo olajšale to delo. BigMIND analizira naložene slike in vam omogoča iskanje po njih, glede na vrsto fotoaparata, ločljivost, lokacijo, datum posnetka, prevladujočo barvo in več. Če to ni dovolj, lahko dodate tudi svoje lastne podatkovne oznake za urejanje fotografij.

Poleg tega BigMIND uporablja svojo funkcijo zaznavanja fotografij za skeniranje slik za različne predmete, tako da lahko po njih iščete po stavkih, kot so “skodelica”, “prijatelj” itd. To počne enako z obrazi, tako da lahko iščete ljudi.

Če imate veliko skeniranih dokumentov, ki jih morate iskati, lahko uporabite optično prepoznavanje znakov BigMIND ali na kratko OCR. OCR pretvori dokumente v podatke, ki jih je mogoče iskati, in izvleče poljubno besedilo iz slik JPEG in TIFF. To vam omogoča iskanje datotek po vsebini.

BigMIND nima podpore za Linux in nenehno varnostno kopiranje, zato ne more strežiti varnostnih strežnikov razen Windows. Imeti te funkcije vam je verjetno pomembnejše od dodatnih funkcij BigMIND-a. 

Razen tega ima BigMIND močan nabor funkcij, ki bodo zadovoljile večino poslovnih uporabnikov. Če želite izvedeti več o varnostnem kopiranju podjetja, preberite našo knjižnico varnostnih kopij podjetij.

Pregled poslovanja BigMIND

BigMIND Business Logotipwww.zoolz.com

Začne od 1125 dolarjev mesečno za 100 načrtov GBA

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Obnova golih kovin

Upravljanje uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Nastavite pravila za varnostno kopiranje podjetij

Prilagodljivo poročanje

Dostop do varnostne kopije uporabnika

Monitorje povezane naprave

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
256-bitni AES

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
15

Cenitev

Preden se odločite, da se naročite na BigMIND Business, da zaščitite svoje podjetje, lahko uporabite njegovo 15-dnevno brezplačno preskusno različico in preverite, ali upravičuje ločitev z vašim denarjem. BigMIND Business ponuja tri načrte: Starter, Standard Premium in Smart Archive.

Prvi trije načrti ponujajo shranjevanje vročega oblaka, zadnji pa samo hladilno shrambo. Če uporabljate vročo shrambo, se postopek obnovitve samodejno začne. Na to rečemo, ko rečemo “varnostno kopiranje v oblaku.” Hladno shranjevanje je po drugi strani cenejše in je primerno za arhiviranje podatkov. Pomanjkljivost je, da začnete obnoviti postopek od tri do 12 ur.

Starterjev načrt ima 250 GB prostora za varnostno kopijo in omogoča varnostno kopiranje samo enega strežnika in 10 uporabnikov. To je 15 USD na mesec, vendar lahko za popust izberete plačilo na leto. Načrt vsebuje tudi funkcije upravljanja uporabnikov in pravilnikov, poleg osnovne revizije (dejanja si lahko ogledate v zadnjih 30 dneh).

Standardni načrt na seznam funkcij doda neomejeno podporo omrežnih in zunanjih pogonov. Poleg tega lahko varnostno kopirate 250 GB podatkov, zaščitite 10 strežnikov in imate 100 uporabnikov. Če želite uživati, boste morali zaužiti 39 dolarjev na mesec.

Načrt Premium ne poveča prostora za varnostno kopiranje, vendar poveča največje število strežnikov na 50 in število uporabnikov na 500. Dobivate tudi dostop do popolne revizije varnostnih kopij in eDiscoveryja, ki vam omogoča iskanje po dokumentih besede in besedne zveze.

Načrti Standard in Premium omogočajo tudi povečanje prostora za varnostne kopije, dodajanje varnostne kopije SQL in mobilne naprave za varnostno kopiranje. Lahko dodate več prostora v korakih 100 GB, do 10TB. Pri standardnem načrtu je cena 8 dolarjev za povečanje, medtem ko Premium načrt zaračuna 10 dolarjev.

Oba načrta omogočata tudi dodajanje do 100 Microsoft SQL strežnikov pri 10 USD na strežniku in do 1.000 mobilnih naprav za 1 USD na napravo.

Zadnji načrt, Smart Archive, podpira enako število strežnikov in uporabnikov, vendar zagotavlja 1TB hladilnika. Kot smo omenili, je shranjevanje v hladilniku počasno in najbolje deluje za arhiviranje datotek, ki vam jih ni treba pogosto obnavljati. Ta načrt vam bo povrnil 40 USD na mesec. Če potrebujete več prostora, lahko dodate 1TB za 40 USD na mesec, do 10TB.

BigMIND ponuja veliko funkcij, a to uvršča med dražje poslovne rešitve na trgu. Poleg tega ne ponuja veliko rezervnega prostora, kaj šele neomejene varnostne kopije. 

Če želite to, se obrnite na CrashPlan for Small Business ali Backblaze for Business. CrashPlan zaračuna 10 USD na računalnik na mesec, medtem ko Backblaze zaračuna 6 USD na računalnik na mesec. Več o njihovih ponudbah si lahko preberete v našem pregledu CrashPlan for Small Business in pregledu Backblaze for Business.

Če ne potrebujete neomejene varnostne kopije in iščete rešitev, ki je podobna BigMIND, razmislite o IDrive for Business. Če dobite 2,5TB s storitvijo BigMIND Business, vam boste povrnili 2039,90 USD na leto, medtem ko vas bo enaka količina rezervnega prostora z IDrive for Business stala 599,62 USD na leto. Če želite izvedeti več o IDrive-ju, preberite naš pregled IDrive for Business.

Na splošno vrednost BiGMIND Business ni odlična, če upoštevate le rezervni prostor, ki ga dobite. Glede na vaše potrebe bi lahko dodatne funkcije BigMIND-a izboljšale cene, vendar je to odvisno od tega, ali jih potrebujete.

Enostavnost uporabe

bigmind-business-desktop-odjemalec

Namizni odjemalec BigMIND deluje v sistemih Windows in Mac. V njenem glavnem oknu je prikazano stanje varnostne kopije, čas zadnje varnostne kopije, čas do naslednje varnostne kopije in koliko prostora za varnostno kopiranje je v uporabi. Vidni gumbi na dnu omogočajo izbiro podatkov za varnostno kopiranje, nastavitev nastavitev in začetek postopka obnovitve. Na splošno je enostaven in enostaven za uporabo.

Prav tako lahko začnete varnostno kopiranje ali obnovitev s pomočjo menija v zgornjem levem kotu. Omogoča tudi iskanje po datotekah ali zagon spletnega odjemalca BigMIND Business.

bigmind-business-web-odjemalec

Njegov glavni pogled je nadzorna plošča in podobno kot namizni odjemalec prikazuje vse ustrezne informacije, ki jih potrebujete za pregled nad celotno varnostno kopijo vašega podjetja.. 

Na vrhu okna je prikazano stanje povezanih naprav. Spodaj imate različna podokna, ki prikazujejo, koliko ste uporabili prostora za shranjevanje, varnostno kopiranje in obnovo prometa, lokator odjemalca in tok dejavnosti.

Poleg tega lahko z vrstico za iskanje na vrhu najdete datoteke, tako da določite ime datoteke in kategorijo, velikost datoteke in datum.

bigmind-business-odkriti

Za brskanje po datotekah po kategoriji ali napravi lahko uporabite tudi možnost »odkrij« v levem meniju. Isti meni vam omogoča upravljanje uporabnikov in strežnikov, spreminjanje pravilnikov, nastavitev nastavitev, ustvarjanje poročil in revizijo varnostne kopije.

strežniki bigmind-business-uporabniki-uporabniki

Uporabnike lahko povabite po e-pošti, jih sami registrirate ali povabite večino uporabnikov, ki uporabljajo datoteko CSV. Dodajanje strežnikov je tudi preprosto: za ustvarjanje žetona strežnika morate samo klikniti gumb »doda strežnik«, po katerem lahko prenesete BIGMind.

bigmind-business-politike

Politike vam omogočajo, da na daljavo izberete podatke za varnostno kopiranje, upravljate nastavitve in določite privilegije za svoje uporabnike. Izberete lahko, katere vrste datotek želite varnostno kopirati, omogočite hibridno varnostno kopijo, določite privilegije, nastavite urnik in več. 

Na strani za revizijo so prikazana dejanja vseh uporabnikov, na strani poročila pa se lahko ustvarijo različna poročila, vključno z obračunavanjem, uporabo pasovne širine, opozorili in več.

Na splošno je spletni odjemalec privlačen in preprost. Še posebej nam je všeč, kako jasna in vabljiva je stran za dodajanje uporabnikov in strežnikov. Pri nekaterih drugih storitvah se lahko počuti omejeno in je videti kot nekaj pred 20 leti.

Mobilni odjemalec lahko uporabite tudi za nalaganje podatkov, vključno z dnevniki klicev, stiki, fotografijami, sporočili, videoposnetki in drugimi vrstami datotek. Tako kot namizni odjemalec tudi ta nima stalne varnostne kopije, vendar lahko načrtujete varnostne kopije, ki se bodo izvajale, ko boste povezani z WiFi, med polnjenjem ali ob določenem času, dnevu ali ravni baterije.

Če vam zmanjka prostora, lahko aplikacijo naročite, da v telefonu očisti video posnetke in slike, ki ste jih ustvarili varnostno kopijo.

Edini oprijem, ki ga imamo, je, kako izberete podatke za varnostno kopijo. Ko vstopite v aplikacijo, vidite funkcijo “odkrij”, vendar ni nobenega gumba, ki bi podatke dodal v varnostno kopijo. Namesto tega morate v zgornjem levem kotu tapniti gumb menija in vnesti “izbira podatkov.” To ni veliko, vendar še vedno škoduje uporabniški izkušnji.

Poleg teh funkcij vam mobilna aplikacija omogoča tudi povezovanje z aplikacijami za družbene medije, kot sta Facebook in Instagram, in varnostno kopiranje podatkov, ki jih imate na njih. Lahko se poveže tudi s storitvami za shranjevanje v oblaku.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

izbira podatkov bigmind-business-backup-data

BigMIND Business zahteva, da izberete vrste datotek ali določene datoteke in mape, ki jih želite varnostno kopirati. Prva se imenuje “pametna izbira” in omogoča označevanje pisarniških dokumentov, finančnih datotek, dokumentov in še več. 

Slednji način zahteva, da grete skozi datotečni sistem in ročno izberete datoteke in mape. Všeč nam je, da obstajata dve metodi, kar dodaja prožnost.

Način izbire podatkovnih vrst je priročen, vendar upoštevajte, da izbere vsako datoteko izbrane vrste. To bi lahko postalo težava, ker BigMIND ne zagotavlja neomejenega prostora za varnostno kopiranje.

bigmind-business-backup-file-filter

Če želite to preprečiti, lahko dodate datotečni filter. Omogoča vam varnostno kopiranje samo datotek in map na določeni poti, vključevanje ali izključitev datotek s podaljšanjem ali izražanjem ter izključitev datotek, večjih od določene velikosti ali starejših od določenega datuma.

bigmind-business-backup-izključi

Če se to ne reši, lahko dodate pravilo samodejne izključitve. Ko končate z izbiro, lahko nastavite varnostno kopijo, da se izvaja po urniku.

bigmind-business-backup-urnik

Varnostno kopiranje se privzeto izvaja vsaki dve uri. Tečete lahko tako pogosto kot vsakih pet minut ali redko kot 24 ur. Če želite biti bolj natančni, lahko nastavite urnik. Z njim lahko določite, katere dni se bo varnostna kopija lahko izvajala, skupaj z začetnimi in končnimi časi.

Ni neprekinjenega varnostnega kopiranja in varnostno kopiranje je vsakih pet minut najbližje. To je velika pomanjkljivost, ker neprekinjeno varnostno kopiranje začne postopek varnostnega kopiranja, takoj ko spremenite ali dodate nove datoteke v svoj načrt varnostnih kopij. Glede na to nam je všeč, kako preprosta in enostavna je postavitev rezervnega načrta.

Če želite začeti postopek obnovitve, morate v glavnem oknu klikniti velik gumb »obnovi«. Po tem se bo pojavilo novo okno, ki vam daje možnost, da izberete, kaj želite obnoviti. Lahko obnovite celo iz drugega računa.

bigmind-business-recovery-start

Kakor koli, ko izberete datoteke in mape, pritisnite gumb “naslednja”. V naslednjem oknu lahko nastavite možnosti obnovitve. Datoteke lahko obnovite na prvotno ali novo lokacijo, omogočite večkratni prenos za hitrejšo obnovo, določite lokacijo s hibridnim plusom, obnovite datoteke iz časovnega obdobja in upravljate možnosti za zamenjavo obstoječih datotek. 

možnosti bigmind-business-obnavljanje

Ko pritisnete »Naprej«, se bo postopek varnostne kopije začel. To je preprosto in ima vse potrebne možnosti, zato se s tem ne lotevamo. Poleg omenjenega pomanjkanja neprekinjenega varnostnega kopiranja ugotavljamo, da je BigMIND Business pristojen za varnostno kopiranje in obnovo datotek.

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo dolgo. Kako dolgo je odvisno od dejavnikov, kot so oddaljenost do strežnikov BigMIND, pasovna širina in vaš ponudnik internetnih storitev. Morda boste preučili dneve, tedne ali več rezervnega časa. Vendar pa pri BigMIND Business to ne bi smelo biti.

lokacije strežnikov bigmind-bussiness-server

Zato se BigMIND opira na globalno infrastrukturo AWS, ki ima podatkovne centre po vsem svetu. Zahvaljujoč temu najbližji strežnik ne bi smel biti daleč od vas. Če prebivate v Veliki Britaniji ali Evropi, bodo vaši podatki postavljeni v eno od petih evropskih regij. 

Enako velja za uporabnike iz Avstralije in Nove Zelandije z azijsko pacifiško regijo. Medtem so podatki za globalne in ameriške odjemalce umeščeni v eno od sedmih regij Severne Amerike. Tu so bili postavljeni tudi naši podatki. Če želite podatke prenesti v drugo regijo, se lahko obrnete na BigMIND, da to olajšate. 

Preizkusili smo, kako delujejo prenosi BigMIND-a z izvajanjem varnostnih kopij in obnovitvijo testov z uporabo naše 1 GB zadrževalne preskusne mape. Svoje teste smo opravili iz Moskve, Rusija, prek WiFi omrežja s hitrostjo prenosa 36,99 Mbps in hitrostjo prenosa 29,39 Mbps. Tu so naši rezultati:

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas nalaganja00:08:2200:05:4800:07:05
Čas prenosa00:15:4600:17:1200:16:29

Z našo pasovno širino bi morali pričakovati, da bomo varnostno kopirali mapo 1 GB v približno treh minutah in 52 sekundah, medtem ko bi jo morali obnoviti v približno štirih minutah in 52 sekundah. To je teoretično in brez dodanih režijskih stroškov. 

Kljub temu ima postopek za varnostno kopiranje režijske stroške v smislu šifriranja in drugih procesov, ki te navadno upočasnijo. Če dodate dejstvo, da so bili naši podatki v ZDA, so rezultati dobri. 

Poleg tega upoštevajte, da se je BigMIND nalagal v svojem “pametnem” načinu, kjer je povezava uravnotežena, tako da ne ovira vašega dela. Način lahko za hitrost preklopite na “turbo”. Prav tako lahko večnamensko varnostno kopijo omogočite, da še povečate svojo hitrost.

Varnostne kopije po začetnih bodo potekale tudi hitreje, zahvaljujoč algoritmu kopiranja datotek na ravni blokov, ki jih pospeši s prenosom samo spremenjenih delov datotek.

To je bilo za postopek varnostne kopije. Vendar je postopek prenosa trajal štirikrat, kot bi pričakovali, in to brez kakršnih koli procesov, ki se izvajajo med varnostno kopijo. Čeprav je to v mislih, je BigMIND veliko hitrejši od recimo Carbonite Safe Backup Pro, za prenos naše datoteke pa je bilo potrebnih več kot uro..

Varnost

BigMIND Business uporablja 256-bitno šifriranje AES in protokol SSL za zaščito datotek med prevozom. Vendar morate sami omogočiti SSL tako, da v nastavitvah odprete zavihek “povezava” in izberete potrditveno polje “uporabi SSL”. SSL – in preverjanje pristnosti sprednjih strežnikov BigMIND Home prek javnih certifikatov – pomaga preprečiti napade človeka v sredini.

Ko vaše datoteke dosežejo strežnike BigMIND-a, jih 256-bitno šifriranje AES z njimi brska. BigMIND Business privzeto upravlja vaš šifrirni ključ. To pomeni, da lahko potencialno dešifrira vaše datoteke, če hoče. 

Poleg tega na noben način ni mogoče omogočiti zasebnega enkripcijskega šifriranja, kar bi vam omogočilo upravljanje ključa za šifriranje (več o tem lahko preberete v tem, kar je v razlagi v oblaku nič z znanjem).

BigMIND Business shranjuje vse vaše datoteke v številnih napravah v več objektih in tako zagotavlja, da so zaščitene pred okvarami strojne opreme in varne pred kakršno koli katastrofo. To je podobno nastavitvi RAID. Vsaj enkrat na leto se podatkovni centri pregledajo zaradi zadostnega varnostnega nadzora.

Druga koristna funkcija, ki jo ponuja BigMIND Business, je dvofaktorna avtentikacija. Vaš račun ščiti tako, da poleg vaših poverilnic potrebuje tudi kodo za prijavo. Zagotavlja, da zlonamerni posamezniki, ki so uspeli ukrasti vaše geslo, ne bodo mogli dostopati do vašega računa. 

Če želite uporabljati dvofaktorsko preverjanje pristnosti, ga morate omogočiti iz nastavitev računa v odjemalcu BIGMind. Tudi če je omogočena dvofaktorska avtentikacija, priporočamo, da ustvarite močno geslo, da se izognete napaki.

Na splošno BigMIND preveri vsa varnostna polja, ki jih imamo, tako da ste lahko prepričani, da bodo vaše datoteke varne.

Zasebnost

BigMIND Business zagotavlja zasebno šifriranje, vendar le zagotavlja zasebnost poslovnih podatkov, ki jih varnostno kopirate. Pravilnik o zasebnosti obravnava osebne podatke, ki jih posredujete Genie9, matični družbi Zoolz.

Sedež podjetja Genie9 je v Londonu, Velika Britanija. Združeno kraljestvo se še vedno drži Splošne uredbe o varstvu podatkov, ki ščiti spletno zasebnost podatkov. Kakšni bodo učinki Brexita, je še vedno v zraku.

Zakon o zasebnosti v Veliki Britaniji je močnejši kot v ZDA, toda BigMIND Home uporablja globalno infrastrukturo AWS, ki ima v ZDA veliko svojih strežnikov, ki podatke uvrščajo v ameriške zakone, ki niso med najboljšimi zakoni o zasebnosti v oblaku, zato preveril pravilnik o zasebnosti za kaj sumljivega.

Kaj Genie9 zbira

Registracija pri Genie9 zahteva, da navedete podatke, ki lahko vključujejo ime podjetja, panogo, število zaposlenih, telefonsko številko, vaš naslov, mesto, državo, državo, poštno številko, uporabniško ime in potrjeni e-poštni naslov.

Presenetljivo je, da posredujete tudi podatke o datotečnem sistemu, vključno z imeni datotek in imenikov. Genie9 lahko shrani tudi vaš IP naslov, ko pošljete te podatke. Prav tako lahko podjetju omogočite, da od vas zbira prednostne in demografske podatke.

Kako Genie9 uporablja zbrane podatke

V pravilniku piše, da se zbrane informacije uporabljajo za vodenje in izboljšanje storitev in zagotavljanje podpore. Lahko dobite tudi oglase za izdelke, promocije in prireditve. Ob tem pa Genie9 osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredoval ali prodajal tretjim osebam.

Vendar pa bo morda Genie9 osebne podatke uporabnikov moral posredovati tretjim osebam, da uporabniku dostavijo posebne storitve. Tretje stranke bodo morale spoštovati načela zasebnosti varnih pristanišč v ZDA in potrjevati, da upoštevajo varstvo zasebnosti, enako enako Genie9. 

Uporabniki se lahko odločijo, da bodo svoje osebne podatke prenesli na tretje osebe. Če ugotovite, da niste zadovoljni z ravnanjem z informacijami o vašem podjetju, lahko kontaktirate podjetje, da vam odstrani podatke in prekliče račun. To lahko storite tudi tako, da se prijavite v svoj račun.

Upoštevati je treba še to, da pravilnik pravi, da Genie9 “ne bo pregledal datotek, ki jih varnostno kopirate.” Vendar so metapodatki – na primer razširitve datotek in velikosti – vidni tehnični podpori.

Na splošno v politiki nismo našli ničesar, kar bi nam zastavilo. To je dobro, ker nimate zasebnega šifriranja. Poleg tega se Genie9 drži GDPR. Da je dostojen nabor zaščitnih metod za zaščito vaše zasebnosti, vendar bi bilo veliko bolje, če bi vključeval zasebno šifriranje.

Podpora

podpora bigmind-business

Najhitrejši način za pridobitev tehnične podpore je vstop v BigMIND-ov center za pomoč, ki vsebuje več kategorij, ki vsebujejo članke z odgovori na najpogostejša vprašanja. Za iskanje odgovora, ki ga potrebujete, lahko uporabite iskalno vrstico. 

Članki so dobro napisani in jih je enostavno slediti zahvaljujoč posnetkom zaslona in oštevilčenim korakom. Nekateri imajo tudi videoposnetke, ki vam bodo v pomoč.

bigmind-business-zoolz-wiki

Če to ne pomaga, se lahko obrnete na tehnično podporo prek obrazca za zahtevo. Agent za podporo klepetu nas je seznanil, da je namen tehnične podpore delovati 20 ur na dan, vse dni v tednu. To smo preizkusili tako, da smo v petek zjutraj oddali vprašanje in odgovor dobili dva dni kasneje. Ni odličen rezultat z nobenim potekom domišljije.

Upoštevajte, da je omenjeni agent za klepet prodajni zastopnik, zato se pri tehničnih težavah ne morete zanašati na podporo klepeta. Poleg tega manjka telefonska podpora. To so velike pomanjkljivosti, saj se obe poslovni podpori pričakujeta za poslovne uporabnike, ki lahko izgubijo denar, če svoje težave ne bodo pravočasno odpravili..

Razsodba

Brez dvoma je BigMIND Business močna storitev. Ima veliko funkcij, vključno s tistimi, ki niso standardne za varnostno kopiranje storitev. To vključuje možnost izmenjave datotek, shranjevanje datotek neposredno v oblaku, iskanje fotografij po različnih merilih in uporaba AI fotografij. Poleg tega njegove standardne funkcije vključujejo neomejeno število zunanjih naprav in hibridno varnostno kopijo.

Kljub temu so njegove slabosti več plačevanja omejenega varnostnega prostora, pomanjkanja neprekinjenega varnostnega kopiranja in omejene podpore. Če menite, da ne boste imeli težav ali da je vaš primer uporabe preprost, omejena podpora morda ne bo resna pomanjkljivost. Če pa vas odložijo, se za alternativno storitev posvetujte z našimi pregledi varnostnih kopij podjetij.

Kaj menite o podjetju BigMIND? Ste ga že uporabili in imate kaj za skupno rabo? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map