Pregled MozyPro – Prenehano – Posodobljeno 2020

Pregled MozyPro

MozyPro je odkupil karbonit in zdaj pripada tej družini.


Za podjetja, ki želijo varnostno kopirati več računalnikov in s širokimi potrebami po platformi, MozyPro ponuja vsestransko varnostno kopiranje, ki je povsem v redu. To vključuje 24/7 klepetanje v živo in telefonsko podporo ter možnost prilagajanja pravilnikov o shranjevanju datotek za vašo bazo uporabnikov.

Vse pravilne korake pa razveljavi z cenovno ceno, ki se dvigne nad konkurenco. Pri več kot 850 dolarjev na leto za 250 GB varnostne kopije plačujete več kot enajstkratno ceno, ki jo ponuja IDrive for Business (za ceno več informacij o shemi določanja cen storitve glejte naš pregled IDrive for Business) za isto število gigabajtov.

Za tovrstne razlike v stroških lahko pričakujete spletno varnostno kopijo, ki je odlična, toda resnica je, da MozyPro na večini načinov zaostaja za ostalim paketom najboljših spletnih varnostnih kopij za spletno varnostno kopijo za Cloudwards.net.

Preden prevzamete denar, predlagamo, da naš pregled MozyPro na hitro preberemo, da se prepričamo, da je to primerno za vas, ali pa se prijavite na 30-dnevno brezplačno preskusno različico, če ste najbolj pogosti tip.

Moči & Slabosti

Nadomestni za MozyPro

Lastnosti

Čeprav ima Mozy svoje težave, podpora za platformo – večinoma – ni ena izmed njih. MozyPro ponuja spletno varnostno kopijo za neomejene prenosnike in namizne računalnike. Podprti računalniški operacijski sistemi vključujejo Windows, Mac in Linux.

Na voljo so tudi varnostne kopije datotečnih strežnikov Windows, Mac in Linux, prav tako varnostne kopije za MS SQL Server in MS Exchange. MozyPro se lahko uporablja tudi za varnostno kopiranje neomejenih NAS naprav. Oracle Server ni podprt – glejte IDrive for Business, če to potrebujete.

MozyPro prav tako ni mogoče uporabiti za varnostno kopiranje podatkov pametnih telefonov, čeprav obstajajo mobilne aplikacije za Android in iOS, ki jih lahko uporabite za dostop do svojega skladišča podatkov.

Do svojih datotek lahko dostopate tudi s spletnega mesta MozyPro. Tu boste morali upravljati tudi svoj račun s pomočjo skrbniške konzole za dodajanje novih uporabnikov, spremljanje varnostnih kopij in izvajanje drugih administrativnih nalog.  

Mozy podpira hkratno varnostno kopiranje na lokalne pomnilniške naprave poleg pošiljanja podatkov v oblak. Ta funkcija na Mozy trgih je Mozy 2xProtect, bolj pogovoren pa se imenuje hibridno varnostno kopiranje. Prednosti pri ohranjanju lokalne kopije podatkov so ne nazadnje, nenazadnje je, da je obnova po katastrofi hitrejša iz lokalnega pomnilnika, kot pa preko interneta.

Za hitrejši prenos podatkov v oblak ponuja Mozy kurirsko storitev, imenovano Mozy Data Shuttle. Mozy bo čez noč napravo, na katero boste lahko naložili svoje podatke. Pošljite ga nazaj in servisni tehniki ga bodo prenesli neposredno na strežnike podatkovnih centrov podjetja Mozy, kar vam lahko prihrani tedne časa.

Za razliko od IDrive kurirske službe, Mozy Data Shuttle ni brezplačen – niti še posebej poceni.

Zaračunamo vam glede na to, koliko podatkov morate varnostno kopirati:

 • 1,8TB stane 275 dolarjev
 • 3.6TB stane 375 dolarjev
 • 5,4TB stane 475 dolarjev
 • 7,2TB stane 575 dolarjev

Tudi storitev prevoza ni na voljo za obnovitev, kar je nekoliko presenečenje.

MozyPro vključuje tudi funkcijo sinhronizacije. Sync uporablja odjemalca, ki ga je mogoče namestiti na več naprav, tako da lahko skočite iz ene v drugo in delate na isti datoteki v skoraj realnem času.

Ta funkcija je na splošno povezana s shranjevanjem v oblaku kot spletnim orodjem za varnostno kopiranje, zato je njena vključitev nekaj nenavadnega.

Medtem ko bodo nekateri poslovni uporabniki to izkoristili, obstajajo namenske rešitve za sinhronizacijo in deljenje podjetij (EFSS), ki ponujajo zmogljivejše funkcije za produktivnost dela. Če je to nekaj, kar iščete, imamo priročnik za kupce, ki je zasnovan tako, da bralce potuje po najboljših močeh in iskanju najboljše EFSS rešitve za njih.

MozyPro ni arhivska storitev, temveč varnostna kopija. To pomeni, da če datoteke iz računalnika izbrišete, se sčasoma izbrišejo iz oblaka. Kot skrbnik pa lahko prilagodite pravilnik hrambe uporabnikom in skupinam uporabnikov, da ohranijo izbrisane datoteke za določeno obdobje, tako da nudijo zaščito pred maščobnimi napakami.

Prav tako lahko svojim sodelavcem nastavite pravilnik o različici. Različica ohrani prejšnja stanja datotek, kar vam omogoča hitro razveljavitev neželenih sprememb datotek. Prav tako vas ščiti pred poškodbami datotek, vključno s tistimi, ki jih povzroča ransomware.

Druga zanimivost, ki jo dobite pri MozyPro, je ta, da vam omogoča, da omejite varnostno kopiranje v določenih omrežjih in nastavite nastavitve proxyja, če ste za proxy strežnikom.

Druge ključne značilnosti so hitrostna zaustavitev, neprekinjeno varnostno kopiranje, načrtovanje varnostnih kopij in kopiranje datotek na ravni bloka, o čemer bomo govorili v tem pregledu.

Opazno manjka možnost stiskanja datotek v računalniku, preden jih pošljete v oblak, kar lahko negativno vpliva na hitrost prenosa in prenosa. To je funkcija, ki jo vključuje večina drugih varnostnih kopij.

Cenitev

Različni cenovni načrti MozyPro omogočajo spletno varnostno kopiranje, ki ga lahko delite med neomejenimi računalniki in strežniki. Na voljo so mesečne, letne in dvoletne naročnine. Načrti se začnejo pri 10 GB in sežejo do 4TB.  

Mozy na svoji spletni strani navaja le cene do 250 GB. Več kot to in morali boste zahtevati ceno. Nismo povsem prepričani, zakaj, vendar bi to lahko imelo nekaj skupnega s šokom nalepk (imeti morajo odlične prodajne predstavnike).

Čeprav je prilagodljivost več stopenj lepa, je nekaj stroškov glede strukture stroškov podjetja MozyPro. Za eno 10GB rezervnega prostora verjetno ne bo dovolj za varnostno kopiranje enega računalnika, kaj šele več. Če imate več varnostnih kopij strežnikov, obstaja velika verjetnost, da jih 4TB sploh ne bodo zmanjšali.

Največja težava pa je, da so stroški precej višji od konkurence. MozyPro zaračuna 850 USD na leto za 250 GB varnostne kopije. IDrive za isti znesek zaračuna 75 USD in tako kot MozyPro je mogoče uporabiti za varnostno kopiranje neomejenih naprav. CrashPlan zaračuna 10 USD na računalnik (več o tem si oglejte v pregledu CrashPlan for Small Business).  

Enostavnost uporabe

MozyPro ni tako preprosta uporaba kot nekatere druge spletne varnostne kopije, kar zahteva malo dela, preden lahko začnete nalagati aplikacije in varnostno kopirati podatke. Ko pa stvari nastavite, ima nekaj lepih lastnosti, ki olajšajo postopek.

Ko se prijavite za račun, se boste morali prijaviti na spletni portal in dodati uporabnike.

Morali jih boste definirati kot uporabnika strežnika ali namizja in jim lahko nastavite omejitev pomnilnika in naprave. Obstaja tudi možnost, ki omogoča sinhronizacijo. Ta postopek lahko traja nekaj časa, če imate veliko ljudi, ki jih lahko dodate, čeprav jih lahko dodate na veliko z datoteko .csv, da pospešite stvari.

Če želite ustvariti varnostno kopijo svojih naprav, se boste morali dodati tudi kot uporabnik.

Vsak uporabnik bo prejel e-poštno sporočilo s povezavo, ki mu omogoča, da nastavi geslo za svoj račun. To geslo bo pozneje potrebno za povezavo namiznega odjemalca, ki se uporablja za varnostno kopiranje, v oblak. Ko bodo ustvarjene, bodo poleg odjemalca za sinhronizacijo MozyPro in mobilnih aplikacij prenesle to stranko.

Prenos namiznega odjemalca je razmeroma preprost, namestitev pa traja nekaj sekund. Ko je odjemalec pripravljen, se prijavite s pomočjo poverilnic, ki ste jih ustvarili.

Nato boste morali uporabiti privzeti ali zasebni šifrirni ključ (glejte varnost in zasebnost spodaj), po katerem lahko začnete delati na svojem varnostnem načrtu. Večino dela v zvezi s tem opravite za vas, ker MozyPro pregleda datotečni sistem in samodejno izbere najpogostejše vrste datotek za varnostno kopiranje. O tem bomo več govorili v naslednjem segmentu.

Čeprav čarovnik ni najbolj oster vmesnik, kar smo jih kdaj videli, poenostavi postopek..

Skrbniška konzola, ki je na voljo prek spletnega vmesnika, ima še nekaj priročnih funkcij, ki bodo olajšale upravljanje računa. Povezave do vašega računa lahko iščete tako po uporabniku kot po napravi. Vsaka metoda prikazuje informacije o tem, koliko podatkov se varnostno kopira in kdaj se je izvedla zadnja varnostna kopija.

Obstaja tudi razdelek »Grafi in poročila«, ki vam omogoča prikaz zgodovine varnostnih kopij in varnostnega kopiranja ter nastavitev opozoril po e-pošti. Precej priročne stvari za podjetje, ki mora zagotoviti skladnost.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

MozyPro omogoča hitro skeniranje vašega datotečnega sistema in samodejno označevanje datotek za varnostno kopiranje.

Za razliko od nekaterih drugih naših najboljših spletnih varnostnih kopij storitev MozyPro to stori tako, da išče skupne vrste datotek, ne pa da samo označi običajne lokacije datotečnega sistema (na primer mapo z dokumenti) za varnostno kopiranje. To prihrani čas, ko pa delate z omejenim pomnilniškim prostorom, lahko tudi prostor hitreje prežveči.

Če želite zmanjšati prostor za varnostno kopiranje, preden začnete postopek varnostnega kopiranja, kliknite na “nastavitve”. Od tam lahko svoj rezervni načrt nastavite iz dveh različnih oken: “varnostne kopije” in “datotečni sistem.”

Nabori za varnostno kopiranje omogočajo branje datotek, označenih za varnostno kopiranje, glede na vrsto datoteke in preklic izbire tistih, ki jih ne želite vključiti. Za lažji postopek lahko razvrstite po velikosti, vrsti in mapi. Datotečni sistem vam omogoča izbiro in preklic izbire map v vašem datotečnem sistemu. Obema dvema možnostma je luksuz, ki ga ne dobiš pri večini rezervnih storitev, čeprav ni dovolj (ali na daljavo) dovolj, da upraviči cenovno ceno.

MozyPro privzeto izvaja neprekinjeno varnostno kopiranje, ki mu pravi “samodejno varnostno kopiranje.” Za to funkcijo obstaja nekaj lepih možnosti prilagajanja, na primer zaustavitev neprekinjenega varnostnega kopiranja, če je vaš CPU preveč zaseden ali pa izvajate samo varnostno kopijo, ko je računalnik v določenem času nedeloval. Lahko celo omejite, kolikokrat se MozyPro varnostno kopira v določenem dnevu.

Te funkcije pomagajo omejiti vpliv MozyPro na vaše sistemske vire. Če to ni dovolj, lahko nastavite tudi načrtovane varnostne kopije in jih izvajate dnevno ali celo tedensko.

Kar zadeva obnovo datotek, boste imeli skrbnik dostop do vseh varnostnih kopij datotek, ne glede na to, ali so bile varnostno kopirane iz računalnika ali datoteke, ki pripadajo pridruženi osebi. Ta dostop je na voljo prek spletnega vmesnika.

Obnovitev lahko zaženete tudi z namiznega odjemalca tako, da odprete zavihek “obnovi”.  

Brskate lahko po drevesu datotek in obnovite vse ali posamezne datoteke. Za prenose lahko izberete tudi ciljno mapo, prepisujete obstoječe datoteke ali jih preimenujete, če obstaja kopija. Ko se odločite, kliknite »obnovi datoteke« in postopek bo začel.

Hitrost

Da bi ugotovili, kako hitro lahko MozyPro premakne datoteke v oblak, smo izvedli nekaj testov z uporabo stisnjene mape v 1 GB, sestavljene iz različnih vrst datotek. Ker kontekst pomeni vse v takšnih preskusih, je treba poudariti, da smo te teste izvajali iz Bangkoka na Tajskem preko WiFi povezave s hitrostjo podatkovne povezave 55/22 Mbps..

Prvi test: Drugi test: Povprečno:
Naloži:01:08:0001:11:0001:09:30
Prenesi:00:08:3000:09:1500:08:53

Najprej se pogovorimo o časih prenašanja Pri 22 Mbps lahko izračunamo, da bi prenos datotek trajal nekaj več kot sedem minut. S povprečno dobro uro, se to očitno ne dogaja.

Vendar to ni nekaj neobičajnega z varnostnimi kopijami iz nekega razloga. Na splošno ugotavljamo, da so časi spletnega varnostnega kopiranja veliko počasnejši kot pri najboljših ponudnikih za shranjevanje v oblaku. Prav tako smo imeli omogočeno zasebno šifriranje, ki tudi upočasni stvari.

Kljub temu je več kot eno uro za varnostno kopiranje datoteke z zmogljivostjo 1 GB predolgo. Del težave je morda v tem, da MozyPro ne stisne datotek, preden jih pošlje v oblak, kar pomeni, da prenašate veliko večje pakete podatkov, ki jih resnično morate.

Dejstvo je, da bo prvotno varnostno kopiranje z MozyPro ovira, kar lahko traja dneve ali celo tedne, da se vsi vaši podatki odpravijo v oblak. Na strani je hitrejši kot Carbonite for Office.  

Upočasnjene začetne varnostne kopije bodo naknadne varnostne kopije potekale veliko hitreje, zahvaljujoč uporabi kopiranja datotek na ravni blokov. Ko kopirate datoteko na ravni blokov, se v oblak kopira le delta – del datoteke, ki se je spremenila – namesto da bi znova kopirali celotno datoteko.

Časi prenosa so bili boljši, čeprav še vedno nekoliko počasnejši, kot bi pričakovali. Pri hitrosti 55 Mbps bi morali datoteko prenesti v manj kot treh minutah.

MozyPro ima nastavitve za plin, če želite prilagoditi hitrost. Izvedli smo ga s polno zmogljivostjo, vendar če ugotovite, da vaša varnostna kopija negativno vpliva na sistemske vire, lahko stvari upočasnite.

Varnost & Zasebnost

Eden izmed najbolj občudovanja vrednih pristopov, ki ga Mozy uporablja za varnost v oblaku, je, da poziva revizije tretjih oseb, da se zagotovi, da njegove strežniške zmogljivosti izpolnjujejo nalogo varovanja poslovnih podatkov. Sem spada opravljena revizija HIPAA-HITECH SSAE 16 tipa 1, revizija SSAE 16 tipa 2 in pridobitev certifikata ISO / IEC 270001.

Mozy vzdržuje utrjena podatkovna središča po vsem svetu, zgrajena tako, da prenesejo naravne nesreče, odpoved strojne opreme, virusne napade in druge dogodke, ki bi sicer lahko ogrozili vaše podatke. Varnostno osebje je na kraju samem 24/7, podatkovni centri pa so zaščiteni z zapornicami, elektronskim dostopom do ključev in nadzorom CCTV.

Datoteke, shranjene na strežnikih Mozy, so tudi šifrirane. Pravzaprav se šifrirajo, preden kdaj zapustijo računalnik in so med prevozom zaščiteni z varno povezavo TLS. Mozy privzeto zadrži vaš šifrirni ključ in uporablja 448-bitno šifriranje Blowfish. Lahko pa se odločite tudi za zasebno šifriranje z ničelnim znanjem in v tem primeru šifrirni protokol preide na 256-bitno šifriranje AES.

Prednost zasebnega šifriranja je, da zmanjšuje verjetnost, da nepooblaščene osebe dostopajo do vaših datotek. Prav tako to pomeni, da Mozy ne bi mogel deliti berljivih različic datotek z organi pregona.

Po drugi strani pa boste izgubili geslo, ker Mozy ne bo mogel ponastaviti. Poleg tega pri uporabi zasebnega šifriranja predogled datotek in sličic slik niso na voljo v spletu, datotek pa jih ni mogoče naložiti iz spletnega brskalnika za sinhronizacijo pomnilnika.

Tako Blowfish kot AES sta varna protokola šifriranja, čeprav je AES pogostejši in priporoča Nacionalni inštitut za tehnologijo in standarde..

Mozy ne ponuja možnosti za dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA), kar je za uporabnike povzročalo težave. 2FA je sredstvo za zaščito pred krajo gesla, ki zahteva, da uporabniki ob prijavi iz neznanega stroja uporabljajo tudi posebno varnostno kodo, ki se običajno pošilja na njihovo mobilno napravo..

Podpora

Podpora MozyPro se izvaja prek portala za podporo, na katerem je mogoče iskati, kjer boste našli kategorije za stvari, kot so začetek, varnostno kopiranje, obnovitev, upravljanje računa in sinhronizacija. Vsaka kategorija ima priloženih več različnih člankov, ki bi morali zajeti večino vaših osnovnih vprašanj. V samih člankih so uporabljeni posnetki zaslona in oštevilčeni koraki za poenostavitev učnega procesa.

Če v centru za podporo ne najdete odgovorov, ki jih iščete, se lahko obrnete neposredno na Mozy. Uporabniki MozyPro imajo dostop do podpore za telefon, e-pošto in klepet v živo. Podpora za telefon in klepet sta na voljo 24/7, kar je velika prednost za poslovne uporabnike, ki si ne morejo privoščiti, da na popravek počakajo do ponedeljka zjutraj..

Testirali smo klepet v živo in se lahko takoj povezali s agentom, ki je hitro in učinkovito odgovoril na vsa vprašanja, ki smo mu jih vrgli.

E-poštna podpora uporablja sistem vozovnic, tako da lahko preprosto spremljate svoj primer. Časi odziva se razlikujejo glede na resnost vašega primera.

Razsodba

Počasne hitrosti MozyProja so bile presenečenje, tudi od daljne Tajske in brez ugodnosti stiskanja datotek. Storitev vzdržuje več centrov podatkov po vsem svetu, zato smo pričakovali boljše. Če imate rešitev MozyPro kot rešitev za obnovo po nesreči, zagotovo izvedite lokalno varnostno kopijo, da jo dopolnite.

Vendar je veliko vprašanje, ki ga ovira močno priporočilo za to storitev, stroški. Medtem ko nekatera podjetja brez dvoma plačujejo dodatno spletno storitev za varnostno kopiranje, ki podpira številne različne platforme, ponuja sinhronizacijo naprav, odlično storitev za stranke in močan pristop k varnosti, vse to dobite tudi pri IDrive for Business, in za del stroškov.

Edina resnična prednost, ki jo ima MozyPro, so nekoliko močnejše funkcije za skrbništvo in poročanje, poleg sposobnosti skeniranja in varnostnega kopiranja določenih vrst datotek.

To je vse, kar imamo za zdaj na MozyPro. Radi bi slišali o vaših lastnih mnenjih in izkušnjah s to storitvijo, zato se prepričajte in prepustite svoje misli v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map