Pregled CrashPlan za mala podjetja – posodobljeno 2020

CrashPlan za pregled malih podjetij

CrashPlan se je s CrashPlan for Business odločil, da se bo v celoti osredotočil na svoje SMB stranke; do zdaj se zdi, da se je izplačalo. Preberite celoten pregled storitve, ki ima skupaj svoj akt.


varnostno kopiranje podjetij

CrashPlan za mala podjetja se uvršča med najboljše spletne varnostne kopije rešitev za mala podjetja, ki so danes na voljo. To je zahvaljujoč neomejenemu varnostnemu kopiranju, veliki vrednosti, zasebnemu šifriranju in nekaterim najboljšim zmogljivostim različic vseh spletnih storitev za varnostno kopiranje, ki smo jih pregledali.

Vendar ima nekaj pomanjkljivosti. CrashPlan ne more varnostno kopirati glede na vrsto datoteke, ni mobilne aplikacije, ni storitve za obnovitev kurirjev in podpore v živo med noči ali vikendi. 

Če vam to ni pomembno, se držite nas, ko bomo preučili podrobnosti v tem pregledu CrashPlan for Small Business. V tem primeru se posvetujte z našimi spletnimi rezervnimi pregledi za alternativne storitve.

Leta 2017 je CrashPlan prenehal podpirati zasebno varnostno kopijo. CrashPlan se je premik osredotočil izključno na svoje poslovne stranke. Za zasebne uporabnike je bil to težaven dogovor, vendar je večina verjetno prešla na druge storitve. Če iščete varnostno kopijo za zasebne uporabnike, si oglejte najboljšo spletno primerjavo storitev varnostnih kopij.

Moči & Slabosti

Nadomestne možnosti za CrashPlan za mala podjetja

Lastnosti

CrashPlan za mala podjetja je podoben drugim storitvam iz naših spletnih pregledov varnostnih kopij, kar pomeni, da lahko varnostno kopirajo vaše računalnike in druge naprave, kar vas varuje pred izgubami, ki jih povzročijo okvare trdega diska ali druge programske napake. CrashPlan pa ločuje tudi to, da zagotavlja resnično neomejeno varnostno kopijo. 

Ko pridete do 10TB podatkov in ni omejitev velikosti datoteke, ni omejitve. Edina omejitev je nekaj datotek v določenih sistemskih mapah, ki jih CrashPlan ne bo zaščitil. Tekmovalci, kot sta IDrive Business in Carbonite for Business, vas s svojimi prvotnimi načrti omejijo na 250 GB in od vas zahtevajo plačilo pristojbine, da dodate več prostora za shranjevanje.

Slaba stran pristopa CrashPlana je, da omogoča varnostno kopiranje le enega računalnika, medtem ko Carbonite in IDrive lahko varnostno kopirata neomejene računalnike. Lahko pa za plačilo dodate dodatne računalnike v svoj rezervni načrt. Več o tem v naslednjem razdelku.

Poleg tega naročnina CrashPlan omogoča varnostno kopiranje toliko zunanjih pogonov, ki vključujejo varnostno kopijo NAS, vsaj če uporabljate macOS ali Linux. Če ste uporabnik sistema Windows, ne boste mogli varnostno kopirati naprav NAS zaradi omejitve na ravni operacijskega sistema, vgrajene v sistem Windows. 

CrashPlan lahko varnostno kopira tudi vaše strežnike, vendar ne more narediti varnostnih kopij računalnikov na podlagi slik. Za to se morate posvetovati z najboljšim pregledom programske opreme za varnostno kopiranje in programsko opremo za kloniranje.

Glavne funkcije CrashPlan

Funkcije, ki smo jih že omenili, niso osnovne lastnosti, zato ne preseneča, da nekatere od njih manjkajo iz arsenala CrashPlana. Kljub temu CrashPlan vključuje vse osnovne funkcije spletnega varnostnega kopiranja, ki bi jih pričakovali, ko bomo ocenili storitev. 

To vključuje načrtovano varnostno kopiranje, neprekinjeno varnostno kopiranje, inkrementalno varnostno kopiranje, varnostno kopiranje na lokalne pogone, deduplikacijo, stiskanje datotek, hitrostno stiskanje, e-poštna obvestila in kopiranje datotek na ravni bloka. 

Nenehno varnostno kopiranje je pomembno, saj omogoča računalnik, da ga označite za varnostno kopiranje, in ne skrbite, da boste pozabili dodati datoteke za varnostno kopiranje. Postopno varnostno kopiranje se dobro ujema z njim, ker omogoča procesno varnostno kopijo samo dodanih ali spremenjenih datotek in tako prihrani čas in pasovno širino.

Varnostno kopiranje na lokalne pogone CrashPlan označuje kot hibridno varnostno kopijo, kar pomeni, da lahko varnostno kopirate tako v oblak kot na lokalne pogone, kot so zunanji pogoni. To olajša izvajanje pravila za varnostno kopiranje 3-2-1.

Različica CrashPlan-a

CrashPlan ponuja tudi različico datotek, s katero lahko obnovite prejšnje različice datotek, da se izognete neželenim spremembam ali poškodbam datotek. Za razliko od mnogih drugih storitev varnostnega kopiranja v oblaku vam CrashPlan ponuja možnost prilagoditve pravilnika za različice s namiznega odjemalca.

različica zrušitvenega načrta

Različica različice CrashPlana ni ravno neomejena, a ker lahko različice datotek za nedoločen čas hranite na podlagi 15-minutnih korakov, je morda tudi tako. CrashPlan vam ponuja tudi možnost, da izbrišete datoteke za nedoločen čas, kar je lepo, saj mnogi spletni ponudniki varnostnih kopij trajno odstranijo datoteke po 15 ali 30 dneh.

CrashPlan podeljuje bistvene poslovne lastnosti, na primer administrativni dostop za spremljanje varnostnih kopij zaposlenih in celo dostop do njihovih datotek.

Varnostne funkcije v oblaku, ki jih bomo podrobneje opisali v drugem razdelku spodaj, vključujejo šifriranje v mirovanju, šifriranje med prevozom in neobvezno zasebno šifriranje.

CrashPlan ne pogreša veliko funkcij. Vendar pa CrashPlan poleg svoje slabe podpore za NAS ne dovoljuje, da zaženete več nitne varnostne kopije, da pospešite stvari, kot to počne Backblaze.

Tudi kurirska služba za obnovitev ne obstaja.

Verjetno je največja napaka pomanjkanje mobilne podpore in to, da CrashPlan varnostno kopira glede na lokacijo datoteke, ne pa na vrsto datoteke. Če želite varnostno kopirati mobilne naprave, preberite naše najboljše varnostne kopije za mobilne naprave. V varnostnem razdelku o enostavni uporabi bomo podrobneje govorili o varnostnem kopiranju po lokaciji. Več o varnostni kopiji podjetja lahko izveste v naši knjižnici varnostnih kopij podjetij.

Pregled funkcij CrashPlan

Logotip CrashPlan za mala podjetjawww.crashplan.com

1000 USD mesečno za neomejeno GB

Rezerva

Rezervni planer

Nenehno varnostno kopiranje

Postopno varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje na podlagi slik

Varnostno kopiranje zunanjega pogona

NAS Backup

Varnostno kopiranje strežnika

Hibridna varnostna kopija

Varnostno kopiranje mobilnih naprav

Neomejeno varnostno kopiranje

Neomejene naprave

Hitro ustavljanje

Kopiranje datotek na ravni bloka

Multithreaded Backup

Obnovi

Kurirska služba za obnovitev

Dostop do brskalnika

Dostop do mobilnih aplikacij

Različica različic

Hramba izbrisanih datotek

Obnova golih kovin

Upravljanje uporabnikov

Nastavite uporabniške vloge

Nastavite pravila za varnostno kopiranje podjetij

Prilagodljivo poročanje

Dostop do varnostne kopije uporabnika

Monitorje povezane naprave

Varnost

Zasebno šifriranje

Šifriranje v mirovanju

Šifriranje med tranzitom

Šifrirni protokol
AES 256

Dvofaktorska overitev

Utrjeni centri podatkov

Nastavitve proxy strežnika

Združljiv s HIPPA

Podpora

24/7 Podpora

Podpora v živo

Telefonska podpora

Podpora po e-pošti

Uporabniški forum

Baza znanja

Razno

Deljenje datotek

Sinhronizacija naprave

Brezplačen preizkus
30

Cenitev

Da bodo stvari preproste, ima CrashPlan samo en načrt cen. Vsak mesec znaša 10 dolarjev na računalniku in za to dobite neomejeno varnostno kopijo. Neomejena varnostna kopija je odlična, saj pomeni, da se vam in vašim zaposlenim ni treba skrbeti toliko o tem, kaj je varnostno kopirano in kaj ne. To pa vam pomaga, da se osredotočite na pomembne vidike svojega dela.

Prilagoditev je tudi enostavna, saj CrashPlan olajša dodajanje novih računalnikov v rezervni načrt. Zaradi tega CrashPlan zaračuna mesečno, tako da ni možnosti letne naročnine. Navzdol je, da lahko kadar koli prekličete. Preden se naročite, lahko za preizkus storitve izkoristite 30-dnevno brezplačno preskusno različico.

Upoštevajte, da s to neomejeno naročnino podatkov plačujete za število računalnikov, za katere CrashPlan vidi, da so aktivni na vaši administracijski konzoli, ne glede na to, ali so varnostno kopirali kakršne koli podatke ali ne.

Če ne želite več plačevati naprave, jo lahko deaktivirate v skrbniški konzoli CrashPlan for Small Business. Ko to storite, se vsi obstoječi varnostni podatki za to napravo izbrišejo.

Načrt cen se zdi dober, če ga primerjate z recimo IDrive Business, ki za 250 GB varnostne kopije za neomejene računalnike zaračuna 74,62 dolarja na leto..

Karbonit lahko podobno opomni tudi na 250 GB podatkov v neomejenih računalnikih, vendar stane 287,99 USD na leto. Za dodatnih 100 GB lahko pridobite več prostora za shranjevanje v višini 99 USD. Glede na to lahko varnostno kopiranje 1TB podatkov na enem računalniku z Carboniteom pomeni, da boste morali plačati približno 900 USD na leto, v primerjavi s 120 USD pri CrashPlan.

Stvari ne gredo tako zelo v prid CrashPlana, če ga primerjamo z Backblaze for Business, ki omogoča varnostno kopiranje neomejenih podatkov za samo 6 USD na računalnik na mesec ali 60 USD na računalnik, če plačate za eno leto vnaprej. Več o tej možnosti lahko izveste v našem pregledu Backblaze for Business.

Enostavnost uporabe

Namizni odjemalec CrashPlan deluje v sistemih Windows, Mac in Linux. Morali se boste zanašati na spletni odjemalec, ker CrashPlan ne podpira več mobilnih aplikacij za Android in iOS. Naročnik si vzame le nekaj minut, po katerem se boste morali prijaviti.

crashplan-desktop-odjemalec

Glede na to je, da je ni težko uporabljati, vendar bi lahko varnostne kopije s CrashPlanom bile preprostejše. Varnostno kopiranje CrashPlan temelji na lokaciji datoteke, kar pomeni, da morate ročno označiti mape in datoteke za varnostno kopiranje. To traja več časa in poveča možnost, da boste datoteko pozabili označiti. 

Če bi varnostno kopiral CrashPlan po vrsti datoteke, vam ne bi bilo treba skrbeti, ali ste v svoj varnostni načrt dodali dokumente, slike, videoposnetke in druge datoteke, ker bi bilo vse zaščiteno. Tako delujeta Backblaze in Carbonite.

Poleg tega CrashPlan ne ponuja drevesne strukture, zaradi česar je hitrejše označevanje datotek in map. Namesto tega morate brskati po mapah, kar ni priročno.

Sam namizni odjemalec je dobro narejen in je dovolj intuitiven, na vrhu sta nameščena gumba za dom, za prenos in nastavitve. V glavnem podoknu okna je prikazana spletna zbirka varnostnih kopij. Se pravi datoteke in mape, ki ste jih izbrali za varnostno kopiranje. Tam boste videli tudi svoj rezervni cilj.

crashplan-spletni odjemalec

Če dostopate do CrashPlana, ko ste zunaj računalnika, se morate prijaviti v spletni odjemalec CrashPlan. Ima tudi funkcije nadzora računa, s katerimi lahko preverjate statistiko uporabnikov in spremljate obnovo datotek z vidika nadzorne plošče. 

Obstajajo tudi pogledi, ki vam omogočajo spremljanje in deaktivacijo varnostnih kopij naprav, dodajanje in deaktivacijo uporabnikov, nalaganje odjemalskih aplikacij in ustvarjanje poročil, da boste vedno na vrhu varnostnih napak. 

Te funkcije upravljanja so odličen dodatek za lastnike podjetij. Edina prepir, ki jo imamo, je, da se dizajn ne počuti privlačno in moderno. Vendar to verjetno ni tako pomembno za podjetnike, ki cenijo dobre upravljavske sposobnosti zaradi videza.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Kot smo omenili, CrashPlan od vas zahteva, da ročno označite datoteke in mape za varnostno kopiranje. Če nekaterih vrst datotek ne želite varnostno kopirati, jih lahko izključite v meniju z nastavitvami.

crashplan-add-backup-dest

Najprej pa boste želeli dodati rezervno destinacijo, tako da CrashPlan ve, kje varnostno kopirati datoteke. Privzeto je to oblak CrashPlan, vendar lahko kot cilj za varnostno kopijo izberete lokalne pogone. 

datoteke zruši-izberi-varnostne kopije

Na drugi strani tega pristopa je, da lahko podatke z lokalnih pogonov obnovite hitreje kot prek interneta. Če varnostno kopirate na lokalni pogon, boste še vedno varnostno kopirali v oblak, kar doda še en sloj zaščite.

Poleg tega lahko CrashPlan varnostno kopira zunanje pogone. Kljub temu jih morate priložiti prek USB ali FireWire, če jih želite izbrati za varnostno kopijo. Kljub temu tega ne morete storiti za NAS naprave (če potrebujete, da preberete naš najboljši spletni backup za NAS članek).

Ko je varnostni načrt dokončan in se začetno varnostno kopiranje zaključi, se bo CrashPlan izvajal v načinu neprekinjene varnostne kopije. Priporočamo, da pustite CrashPlan zagon v tem načinu, ker bo takoj naložil datoteke, ki jih dodate ali spremenite na lokacijah, ki ste jih izbrali za varnostno kopiranje.

crash-plan-resource-throttling

Kljub temu lahko neprekinjeno varnostno kopiranje porabi tudi veliko virov vašega sistema in ovira drugo delo. Če želite to omiliti, lahko omejite, koliko procesne moči lahko uporablja CrashPlan, medtem ko aktivno delate na računalniku.

načrt zrušitve-rezerv

Prav tako lahko v celoti izklopite neprekinjeno varnostno kopiranje in preklopite na načrtovane varnostne kopije. To vam omogoča, da izberete čase, ko se varnostne kopije začnejo in končajo, in katere dni se lahko izvajajo.

Vendar v večini primerov neprekinjeno varnostno kopiranje ne bi smelo biti težava, zato bi morali omogočiti, da kar najbolje zaščiti poslovne datoteke.

Obnovitev datotek s programom CrashPlan

crashplan-obnovitev-začetek

CrashPlan vam omogoča, da uporabite nekaj možnosti za obnovitev datotek iz njenega oblaka. Prvi je, da uporabite namizni odjemalec s pritiskom na gumb »obnovi datoteke«. Odprlo se bo pojavno okno, ki vam omogoča, da se pomikate po shranjenih mapah in datotekah, nato pa izberete, kaj želite obnoviti s strežnika..

datoteke zruši-obnovi-datoteke

Ko izberete datoteke, ki jih želite obnoviti, imate več možnosti, ki jih lahko nastavite, preden začnete postopek obnovitve. Datoteke lahko obnovite na prvotno mesto, namizje ali nalaganje ali izberete določen cilj. Če datoteka že obstaja na tem mestu, jo lahko znova napišete ali preimenujete. Poleg tega lahko datotekam dodelite izvirna ali trenutna dovoljenja.

Druge možnosti obnovitve uporabljajo spletni odjemalec CrashPlan. Pojdite do pogleda “naprave” in kliknite ikono za obnovitev, povezano z napravo, iz katere želite obnoviti. To vam omogoča, da obnovite datoteke v računalnik, ki ni vaš, ne da bi morali prenesti odjemalca CrashPlan. Če ste skrbnik, lahko dostopate do datotek, ki so jih naredili varnostni kopija drugih uporabnikov.

Upoštevajte, da lahko obnovite do 250 MB samo s spletnim odjemalcem, kar pomeni, da je za večje obnovitve uporaba namiznega odjemalca edina možnost.

Ker ni mobilne aplikacije, ne morete dostopati do svojih datotek ali začeti postopka obnovitve iz nje. Tudi kurirske službe za obnovitev ne obstajajo. Obnovitev prek kurirja pomeni, da lahko ponudnik vaše datoteke shrani na napravo in vam jo pošlje. To bi pomagalo pri obnovitvi tega obsega v stotinah gigabajtov.

Hitrost

Varnostno kopiranje računalnika je pametno, vendar lahko traja dolgo. Ta čas se lahko razteza na dneve ali tedne, odvisno od več dejavnikov, vključno z vašim ponudnikom internetnih storitev, oddaljenosti od strežnikov CrashPlan-a v ZDA in Avstraliji in od tega, kako dobro vaša spletna storitev za varnostno kopiranje upravlja s prenosi datotek.

Za testiranje hitrosti prenosa in prenosa programa CrashPlan za mala podjetja smo izvedli več preprostih testov za nalaganje in prenos z uporabo stisnjene mape v 1 GB, sestavljene iz različnih vrst datotek. Teste smo opravili z WiFi povezavo iz Beograda, Srbija, s hitrostjo prenosa 9,4 MB / s in hitrostjo prenosa 44,19 MB / s.

Prvi poskus: Drugi poskus: Povprečno:
Čas prenosa:00:36:1200:35:5800:36:05
Čas prenosa:00:04:2500:03:4200:04:04

Nalaganje mape 1 GB prek naše povezave je trajalo v povprečju 36 minut in pet sekund, kar je veliko dlje kot 15 minut in 11 sekund, ki bi jih potrebovali, brez kakršnih koli režijskih stroškov. 

Hitrost prenosa je bila bolj v skladu s pričakovanjem. V povprečju je trajalo štiri minute in štiri sekunde, v primerjavi s pričakovanimi tremi minutami in 14 sekundami.

To niso najboljši rezultati, vendar tudi niso najslabši. Za storitev, ki je hitrejša, preberite naš pregled oblaka Acronis True Image.

crash-bandwidth-gas

CrashPlan vam omogoča ustavljanje hitrosti prenosa datotek, da omejite, koliko pasovne širine uporablja postopek za varnostno kopiranje. Poleg tega vam CrashPlan celo omogoča, da prilagodite odjemalca, tako da poveča hitrost, ko niste v računalniku.

Ko se začetno varnostno kopiranje zaključi, bi morale naslednje varnostne kopije teči hitreje, zahvaljujoč algoritmu kopiranja datotek na ravni blokov, ki označuje samo dele datotek, ki so se spremenili od zadnje varnostne kopije ali prenosa v oblak.

Varnost

CrashPlan za mala podjetja uporablja 256-bitno šifriranje AES za brskanje po vaših podatkih, ko ste v mirovanju na svojih strežnikih. To šifriranje poteka, preden datoteke zapustijo računalnik, vendar pa bo CrashPlan privzeto zadržal vaš šifrirni ključ. To zagotavlja, da vam lahko podjetje ponastavi geslo, če ga kdaj pozabite.

Vendar pa to pomeni tudi, da bi zlonamerni zaposleni ali hekerji, ki dobijo dostop do strežnika, ki hrani uporabniške poverilnice, lahko brskali po vaši intelektualni lastnini, poročilih in drugih poslovnih podatkih.

varnostni načrt zrušenja

Če želite zagotoviti, da se to ne bo zgodilo, lahko v podoknu z varnostnimi nastavitvami namiznega odjemalca nastavite zasebni šifrirni ključ..

Šifriranje AES velja za precej varnega in zanj ni bilo znanih hekerjev. Dejansko je po ocenah potrebovalo superračunalnik, ki bi potreboval milijarde let, da bi naglo prekinil ključ AES.

Tega ne moremo reči o svojem osebnem geslu, saj šifriranje ne bo zaščitilo vašega gesla in je lahko šibko šibko (glejte članek o neuspešnem geslu, če želite izvedeti o najpogostejših napakah pri ustvarjanju gesla). Zato morate poskrbeti, da nastavite močno geslo.

Poleg tega bi morali omogočiti dvofaktorsko avtentikacijo, ki pomaga zaščititi vaše poverilnice. To storite tako, da ob dostopu do CrashPlana z neznanega računalnika poleg podatkov za prijavo vnesete tudi enkratno kodo..

Različica, funkcija, ki smo jo že omenili, ponuja tudi zaščito pred izsiljevalno programsko opremo, ki vse bolj skrbi za podjetja. 

Z različicami v predvajanju vam za nepoškodovane kopije datotek ne bo treba plačevati denarja odkupnine. Namesto tega lahko vrnete na prejšnje različice datotek, ko odstranite zlonamerno programsko opremo, ki je povzročila težavo.

Glede varnosti podatkovnega centra CrashPlan poleg drugih zaščitnih ukrepov pred vdorom uporablja 24-urni nadzor nad svojimi napravami. Objekti so opremljeni tudi za odpor do okvar, ne glede na delovanje naprave, izpad električne energije, požar, potres ali drugo nesrečo.

Poleg tega je Code42, matično podjetje CrashPlan-a, certificirano po ISO 27001, podatkovni centri CrashPlan-a pa letno preverjajo pristnost SOC 2 Type 2. Poleg tega, če delate z medicinskimi kartotekami in poročili, boste veseli, da boste vedeli, da je CrashPlan skladen s HIPAA.

Zasebnost

Da bi zagotovili največjo zaščito svoje zasebnosti, se odločite za zasebno šifriranje. Ob tem smo preverili, kako Code42 obravnava vašo zasebnost. 

CrashPlan zbira osebne podatke, ki jim jih posredujete, vključno s podatki, ki jih vnesete na CrashPlanino spletno mesto ali pošljete po elektronski poti. Vključuje lahko podatke, kot so vaše ime, naslov, e-pošta ali telefon. Prav tako zbira podatke, ko se udeležite katerega od dogodkov CrashPlana, med telefonskimi klici s prodajnimi predstavniki ali ko se obrnete na podporo strankam.

Poleg tega CrashPlan samodejno zbira podatke, ki lahko vključujejo določeno napravo, ki jo uporabljate, različico operacijskega sistema, programsko opremo za spletni brskalnik ter vaš IP in MAC naslov. 

CrashPlan zbira tudi statistične podatke o vaših dejavnostih na spletnem mestu, informacije o tem, kako ste prišli do in uporabljali spletno mesto, svojo državo ali lokacijo na ravni mesta, ter druge tehnične podatke, zbrane s piškotki, piksli in oznakami. CrashPlan zbira tudi informacije o tem, kako je vaša naprava sodelovala s svojim spletnim mestom, vključno z dostopom do strani in s klikom na povezave.

Tako zbrani podatki se imenujejo metapodatki in večina storitev to uporablja za izboljšanje svojih spletnih strani in varnostnih kopij, tako da to ni nič nenavadnega.

Poleg tega CrashPlan prejema informacije od tretjih oseb. Primeri takih informacij vključujejo kontaktne podatke, udeležbo na dogodkih, vlogo dela in javni zaposlitveni profil ter informacije o interesih za vaš izdelek ali storitev. 

Informacije o vas dobi tudi iz napotitev ali komercialnih virov. Vendar bo v tem primeru CrashPlan poslal elektronsko sporočilo, v katerem vas bo obvestil, da je prejel vaše osebne podatke, vrsto podatkov, ki jih je prejel, in vir, skupaj s povezavo do izjave o zasebnosti..

Zbiranje podatkov CrashPlan

CrashPlan zbira podatke o vas na več načinov, vendar je o njih odprt. Zbiranje podatkov o vas od tretjih oseb ni običajno, vendar vas bo vsaj CrashPlan o tem obvestil v e-pošti.

Včasih se lahko zbrani podatki poistovetijo z vami. Code42 uporablja takšne osebne podatke za zagotavljanje izdelkov in storitev, pa tudi za analizo pogostosti, trajanja in vrste uporabe svojega spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje. 

Poleg tega ga uporablja za posodabljanje in razširitev svojih zapisov z novimi informacijami in analizo teh zapisov, da prepozna potencialne stranke z razumevanjem vaše vloge v vaši organizaciji. Na vas se lahko obrne tudi s prilagojenimi oglasi za izdelke in storitve, ki bi vas lahko zanimali na podlagi predhodnih izkušenj s strankami s podobnimi lastnostmi. 

Skupna raba podatkov CrashPlan

Code42 vaše osebne podatke deli le, če so potrebni za poslovanje. Vaših podatkov ne prodaja ali ne deli drugim, razen v določenih primerih. Ti primeri lahko vključujejo podružnice Code42, ki jim pomagajo vzdrževati svoje storitve. Te podružnice bodo obdelale vaše osebne podatke v skladu z izjavo o zasebnosti Code42.

Podobno je s poslovnimi partnerji. Code42 z njimi deli vaše osebne podatke, da izpolnijo zahteve o izdelkih in informacijah. Poleg tega lahko Code42 vaše podatke deli s podjetji in posamezniki, ki v njegovem imenu opravljajo storitve. Uporaba osebnih podatkov jim je prepovedana za kakršne koli druge namene.

Poleg tega Code42 deli osebne podatke, ki jih ima v primeru poslovnih prenosov, kadar to zahteva zakon in z vašim soglasjem; v tem primeru boste o njem prejeli obvestilo in se lahko odločili, da teh podatkov ne boste delili. Prav tako so vse informacije, ki jih objavite na straneh skupnosti ali spletnem dnevniku Code42, javno dostopne.

Sedež podjetja Code42 je v Združenih državah Amerike, vendar lahko včasih vaše podatke prenese v mednarodni prostor. To je storjeno pod zaščito EU-ZDA. in Swiss-U.S. ščit za zasebnost.

Če se nahajate na določenih ozemljih, na primer v Evropskem gospodarskem prostoru, imate te dodatne pravice do zasebnosti:

 • Pravica, da se za določene osebne podatke ne da soglasja ali do umika privolitve
 • Pravica dostopa: Pravico imate do dostopa do svojih osebnih podatkov
 • Pravica do izbrisa: V določenih okoliščinah imate pravico do izbrisa osebnih podatkov
 • Pravica do ugovora proti obdelavi: Imate pravico zahtevati, da Code42 preneha obdelovati vaše osebne podatke. To bo storilo, če obdeluje vaše osebne podatke za trženje ali če se zanaša na svoj zakoniti interes za obdelavo vaših osebnih podatkov, razen če izkaže utemeljene upravičene razloge za nadaljevanje obdelave.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: Pravico imate do osebnih podatkov, ki ste jih privolili v kodo 42 ali ki so ji bili zagotovljeni za izvajanje pogodbe z vami
 • Pravica do popravka: Pravico imate, da zahtevate popravek morebitnih netočnih ali nepopolnih osebnih podatkov
 • Pravica do omejitve obdelave: V nekaterih okoliščinah imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov
 • Pravica do vložitve pritožbe pri organu za varstvo podatkov: Če vas skrbijo te prakse zasebnosti, vključno z ravnanjem z vašimi osebnimi podatki, jih lahko prijavite organu za varstvo podatkov, ki je pristojen za zaslišanje teh pomislekov

Te pravice na kratko zagotavljajo skladnost Code42 s Splošno uredbo o varstvu podatkov ali GDPR. GDPR je zakon EU, ki krepi zasebnost spletnih podatkov uporabnikov. Poleg tega CrashPlan zagotavlja zasebno šifriranje, izjava o zasebnosti pa je jasna, katere podatke zbira, kako jih uporablja in kako deli vaše podatke.

Podpora

Na skupino za podporo CrashPlana se lahko obrnete preko telefona, e-pošte in klepeta v živo. Prisotnost telefonske in klepetalne podpore bi morala biti všeč lastnikom malih podjetij, ki potrebujejo takojšnjo podporo.

Vendar je telefonska podpora na voljo od ponedeljka do petka od 7:00 do 19:00. CST Podpora za klepet je na voljo v istih dneh, vendar od 19:00 do 17:00. CST Če se čez noč ali konec tedna srečujete s težavo, morate počakati, ugotoviti sami ali poslati e-poštno zahtevo.

služba za pomoč pri sesutju

Podpora po e-pošti je na voljo 24/7. Zahtevo smo poslali ob 5:50 popoldne CST in odgovor prejeli v štirih urah. Upoštevajte pa, da smo postavili preprosto vprašanje o postopku dedukcije. CrashPlan vzdržuje triažno ekipo, ki hitreje odziva pomembnejše karte.

spletno mesto za podporo zrušitve

Če si želite umazati roke, lahko obiščete spletno mesto za podporo CrashPlan, ki vsebuje članke za CrashPlan za mala podjetja in podjetja. Članki za mala podjetja vključujejo vodnik za skrbnike, uporabniški priročnik in pogosta vprašanja. Če tam ne najdete tistega, kar iščete, lahko s pomočjo funkcije iskanja poiščete odgovor.

CrashPlan hrani tudi stran skupnosti, kar bi lahko bil dober način za reševanje vaših težav. Vendar je večina tem zastarelih in nanje ni veliko odgovorov. Na splošno CrashPlan ponuja veliko podpore, kar bi moralo narediti delo večini poslovnih uporabnikov.

Razsodba

CrashPlan za mala podjetja ni odlična rešitev. Njegova največja napaka je, da ne izkorišča svoje neomejene zmogljivosti varnostnih kopij za poenostavitev uporabniške izkušnje z varnostno kopijo datoteke, namesto da bi ustvaril varnostno kopijo datoteke. Poleg tega nima mobilne aplikacije, kar pomeni, da je ne morete uporabljati za varnostno kopiranje svojih mobilnih podatkov ali dostop do varnostne kopije na poti.

Prav tako ni nobene storitve za vračilo kurirjev in podpora v živo ni na voljo med vikendi in noči. Poleg teh očitkov pa ima CrashPlan še veliko prednosti. 

Neomejeno shranjevanje, ki vam omogoča varnostno kopiranje vsega, kar potrebujete za 10 USD na računalnik, je dober posel. Zasebno šifriranje pomaga varovati vašo zasebnost, CrashPlan pa ima tudi nekatere najzmogljivejše nastavitve zadrževanja različic in izbrisanih datotek vseh spletnih varnostnih kopij, ki smo jih kdaj preizkusili.

Na splošno menimo, da je CrashPlan kljub nekaterim pomanjkljivostim odlična storitev. Kakšne misli imate o CrashPlanu? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map