Ozadje za pregled poslovanja – posodobljeno 2020

Ozadje za pregled poslovanja

Backblaze for Business priporočamo za skoraj vsa mala podjetja. Je hiter, enostaven za uporabo in predvsem poceni. Vendar pa ni povsem brez njegovih pomanjkljivosti, kot lahko preberete v našem celotnem pregledu Backblaze for Business.


varnostno kopiranje podjetij

Backblaze je bil priljubljen med zasebnimi uporabniki, medtem ko je Backblaze B2 priljubljena IaaS izbira za razvijalce. Backblaze for Business združuje varnostno kopijo Backblaze in shranjevanje v oblaku B2, vendar morate za te dodatne izdelke plačati. Z Backblaze for Business lahko ustvarite in upravljate delovne skupine.

V tem pregledu se bomo osredotočili večinoma na to upravno funkcijo, poleg tradicionalnega orodja za varnostno kopiranje Backblaze.

Preprosta uporabniška izkušnja Backblaze in velike cene so eno najboljših spletnih varnostnih kopij za mala podjetja na trgu. Kljub temu ima nekaj pomanjkljivosti, med drugim pomanjkanje resničnega zasebnega šifriranja, omejeno različico in nezmožnost varnostnega kopiranja NAS ali strežniških naprav, ne da bi med drugim morali plačati za B2..

Če pa nimate nič proti pomanjkanjem Backblaze, ga lahko uporabite za izvajanje varnostnega načrta za podjetja. S 15-dnevnim brezplačnim preskusom se boste lažje odločili, ali je res tisto, kar potrebujete. Če še vedno niste prepričani o Backblaze, se držite nas, ko bomo podrobneje preučili podrobnosti v tem pregledu Backblaze for Business. 

Če morate le zaščititi domači računalnik, poiščite naš pregled Backblaze in preverite, ali storitev ustreza vašim potrebam.

Moči & Slabosti

Alternativa Backblaze for Business

Lastnosti

Glavna prednost Backblaze v primerjavi s konkurenco je ta, da nudi neomejeno prostora za varnostno kopiranje. Zahvaljujoč temu je na vrhu najboljšega neomejenega spletnega seznama varnostnih kopij. Backblaze for Business nudi enake funkcije kot za domače uporabnike. Če ste lastnik računa ali imenovan skrbnik, boste imeli nekaj dodatnih zmogljivosti.

Enake lastnosti izvirajo iz dejstva, da Backblaze uporablja popolnoma enakega odjemalca za poslovne in domače uporabnike. To je prednost za lastnike malih podjetij, ki iščejo preprosto varnostno rešitev, ki deluje v ozadju in ne bo potrebovala veliko časa za vzdrževanje. S tem se boste zaposleni osredotočili na produktivnost, namesto da bi upravljali postopek varnostnega kopiranja.

Backblaze to preprostost doseže z uporabo neomejenega prostora v oblaku za varnostno kopiranje vsega. Varnostno kopira datoteke na podlagi razširitve, kar pomeni, da se dokumenti, slike, finančna poročila, elektronska pošta in večina drugih bistvenih datotek samodejno varnostno kopirajo. Ob tem so sistemske in začasne datoteke privzeto izključene.

Varnostno kopirate lahko en računalnik na licenco, lahko pa ga uporabite tudi za varnostno kopiranje zunanjih pogonov, če so v računalnik pritrjeni prek USB ali FireWire. Kljub temu ne pozabite, da je treba zunanje trde diske povezati z računalnikom in jih Backblaze vsaj enkrat na 30 dni skenirati, da bodo varnostne kopije.

Če se vam to zdi, kot da vas prekinja ponudba, se posvetujte z najboljšo spletno varnostno kopijo za okno zunanjih trdih diskov in si oglejte, kako se Backblaze primerja z drugimi storitvami za varnostno kopiranje zunanjih pogonov. 

Zunanja podpora se ne nanaša na NAS naprave, Boot Camp particije ali navidezne stroje. Če želite to, si oglejte naš seznam najboljših varnostnih kopij za naprave NAS.

Backblaze prav tako ne more narediti varnostne kopije na zunanje pogone (v nasprotju z njihovo varnostno kopijo), kar bi ga razvrstilo med hibridne varnostne kopije v oblaku. Če želite to, bi morali razmisliti o konkurenčni storitvi, kot je CrashPlan. Več o uporabi za mala podjetja si preberite v našem pregledu CrashPlan.

Različica Backblaze ohranja izbrisane datoteke in njene prejšnje različice le 30 dni. Ponovno imamo raje pristop CrashPlana, ki uporabnikom omogoča, da določijo svojo lastno politiko različic, ki lahko shrani nove različice datotek vsakih 15 minut in jih zadrži v nedogled. Prav tako vam daje možnost, da se izbrisane datoteke hranijo v nedogled.

Posebne lastnosti ozadja

Ob tem ima Backblaze nekaj zanimivih lastnosti, s katerimi nadomešča manjkajoče. Na primer Backblaze omogoča skupno rabo datotek z ustvarjanjem povezave, ki jo lahko kopirate in prilepite na socialno omrežje. Druga zanimivost je možnost podedovanja stanja varnostnih kopij.

To pomeni, da če prenesete Backblaze v nov računalnik ali namestite nov operacijski sistem, lahko naložite stanje varnostne kopije, da nadaljujete varnostno kopijo tam, kjer ste ostali.

Če v spletnem odjemalcu vklopite funkcijo preslikave zemljevidov, lahko uporabite funkcijo »poišči moj računalnik«. To je priročno, če izgubite prenosnik ali ga kdo ukrade.

Poleg teh funkcij ima Backblaze tudi vse standardne varnostne kopije. Ti vključujejo načrtovalnik varnostnih kopij, ki vam omogoča, da zaženete varnostne kopije po svojem priročniku; hitrostno ustavljanje, ki vam omogoča nadzor hitrosti prenosa in prenosa; ter neprekinjene in postopne varnostne kopije. 

Neprekinjeno varnostno kopiranje pomeni, da bo Backblaze neprestano spremljal spremembe datotek. Ko zazna spremembo, bo z algoritmom prenosa na ravni bloka naložil le spremenjene dele datotek. To je “inkrementalni” del enačbe.

Backblaze ima mobilne aplikacije za Android in iOS, vendar vam omogočajo samo dostop do datotek in skupno rabo z njimi, ne pa tudi za varnostno kopiranje podatkov. Poslovni uporabniki, ki želijo varnostno kopirati svoje mobilne naprave, bi morali upoštevati IDrive ali druge storitve iz naše najboljše spletne varnostne kopije za mobilne naprave. 

Kar zadeva upravljanje računa, lahko s spletnim vmesnikom Backblaze nastavite delovne skupine. O tem bomo več govorili, ko bomo razpravljali o enostavni uporabi. Varnostne funkcije vključujejo enkripcijo v mirovanju in polzasebno šifriranje, vendar si bomo podrobneje ogledali te funkcije v našem “varnostnem” razdelku.

Če želite prebrati več o spletnih funkcijah in storitvah varnostnih kopij, se posvetujte z našo knjižnico varnostnih kopij za podjetja.

Cenitev

Za razliko od drugih poslovnih storitev Backblaze for Business ne zaračunava dodatnih stroškov v primerjavi s plačili domačih potrošnikov. Stroški za varnostno kopiranje in osebno varnostno kopijo so enaki: 6 USD na mesec za neomejeno varnostno kopijo za en računalnik.

To je veliko za en računalnik in CrashPlan-jeva cena znaša 10 USD na računalnik. Bolje bo, če se prijavite za letni ali dveletni sporazum. Če plačate vnaprej za eno leto rezervnega plačila, boste plačali le 60 dolarjev. Če greš dve leti, cena pade na 110 dolarjev, kar pomeni, da boš plačal manj kot 60 dolarjev na računalnik na leto.

Glede na to ima Backblaze slabost, ki je naravno, ko zagotovite neomejeno varnostno kopijo: ne nudi neomejene varnostne kopije naprav. Če želite to, namesto neomejenega prostora za varnostno kopiranje, dajte IDrive Business ali Carbonite for Business. Oglejte si naše ocene IDrive for Business in Carbonite za Office.

Če že veste, da ta dva ne ustrezata, si lahko v naših spletnih varnostnih ocenah ogledate še nekaj drugih možnosti.

Vendar oba ponujata naročniške načrte, ki zagotavljajo različne količine rezervnega prostora, kar pomeni, da jih lahko izberete glede na vaše potrebe. IDrive Business na primer ponuja 250 GB, 500 GB, 1,25TB in več.

backblaze-poslovne cene-ponudba

Ali bodo takšni načrti prihranili denar v primerjavi z Backblaze ali ne, je odvisno od tega, koliko naprav za zaščito morate zaščititi in koliko rezervnega prostora potrebujete. Če imate le nekaj računalnikov za zaščito, bo Backblaze verjetno boljši. Preden se odločite za to, pa lahko preizkusite storitev s 15-dnevnim brezplačnim preskusom.

Enostavnost uporabe

Če vam je všeč, da je postopek varnostne kopije preprost, ne morete narobe z Backblaze. Zaradi svoje zmožnosti samodejnega varnostnega kopiranja glede na vrsto datoteke odjemalec ne potrebuje veliko vnosa od vas.

Druge storitve varnostnega kopiranja podjetij – vključno s CrashPlan, IDrive in Carbonite – zahtevajo, da varnostno kopirate na podlagi lokacije datoteke, kar je ponavadi bolj ročen in mučen postopek. Še toliko bolj, če imate veliko datotek na različnih lokacijah za varnostno kopiranje.

Backblaze med namestitvijo pregleda vaš trdi disk in zabeleži vsako datoteko, ki jo je treba varnostno kopirati. Ko dokončate namestitev in kliknete »v redu«, se začne postopek za varnostno kopiranje in to je to. Ko kopirate in ustvarjate nove datoteke, bodo samodejno dodane v vaš rezervni načrt.

izključitev povratnih podatkov

Če niste zadovoljni s samodejno izbiro varnostne kopije, lahko odprete meni z nastavitvami, ki vam omogoča izključitev vrst datotek in map. 

backblaze-business-desktop-odjemalec

Kot večina sodobnih spletnih rešitev za varnostno kopiranje tudi Backblaze uporablja upravljanje namiznega odjemalca za upravljanje postopka varnostnega kopiranja. Odjemalci so na voljo za Windows in MacOS, ne pa tudi za Linux. Ljubitelji Linuxa bi se morali za nekaj možnosti posvetovati z najboljšo spletno varnostno kopijo za Linux.

Še vedno pa je namizni odjemalec Backblaze preprost za uporabo. Z nastavitvami in funkcijami ni zamašen, tako kot mnogi drugi rezervni odjemalci. V primarnem podoknu odjemalca so samo trije gumbi: “prekinite varnostno kopiranje”, “Obnovi možnosti” in “Nastavitve”.

Poleg izključitve datotek vam nastavitve omogočajo izboljšanje učinkovitosti varnostnih kopij, prilagoditev urnika varnostnih kopij, vnos zasebnega ključa, ogled datotek, načrtovanih za varnostno kopiranje, ter pregled poročil in težav.

backblaze-poslovne skupine

Spletni odjemalec je tudi enostaven za uporabo, kar je priročno, ker ga boste uporabljali za upravljanje svoje delovne skupine. Upravljanje se vrti okoli poslovnih skupin. 

ustvarjanje povratne skupine

Če ustvarite svojo poslovno skupino kot upravljana skupina, lahko kot skrbnik dostopate do računov zaposlenih, da ponastavite gesla in celo dostopate do njihovih datotek. Vendar se morajo vaši zaposleni strinjati s tem dostopom, ko se pridružijo skupini.

Na nadzorni plošči za upravljanje skupin lahko kupite tudi licence tako za spletno varnostno kopiranje Backblaze kot za shranjevanje v oblaku Backblaze B2. Backblaze B2 je poceni rešitev v oblaku za infrastrukturo kot storitev, ki tekmuje z Amazon S3, Google Cloud in Azure.  

backblaze-skupina-vabi

Zadnji korak pri ustvarjanju vaše skupine vključuje pošiljanje vabil zaposlenim, da se pridružijo vaši poslovni skupini. Povabila lahko pošljete po e-pošti ali preprosto kopirate in prilepite vabilo. Če imate privilegije za upravljanje in spremljanje na daljavo, lahko naredite množično tiho namestitev za svoje člane.

Če se odločite za pošiljanje povabil, boste imeli možnost odobritve posameznih članov, preden bodo uporabniki uradno dodani. Poleg tega bodo morali povabljeni uporabniki administratorjem dati dovoljenje za upravljanje svojih računov.

Povabljeni zaposleni, ki že imajo Backblaze račun, za katerega plačujejo, bodo prejeli vračilo denarja, če so ga plačali vnaprej.

Na splošno je skupinski sistem enostaven za uporabo in v skladu z enostavnim dizajnom Backblaze. Ni podrobnih orodij za poročanje, ki jih boste našli pri konkurenčnih storitvah, vendar lahko vsaj preverite osnovne statistike uporabe, da zagotovite, da so naprave zaposlenih zaščitene.

backblaze-business-mobile

Enak preprost pristop krasi mobilno aplikacijo. Omogoča brskanje po varnostnih kopijah datotek, ogled tistih, ki ste jih prenesli in dostop do nastavitev. V meniju z nastavitvami si lahko zapomnite svoje podatke za prijavo, nastavite prijavo po prstnem odtisu in omogočite prenose, ko niste na WiFi. Funkcije so gole kosti, zato ne morete deliti datotek ali začeti obnovitve iz aplikacije.

Varnostno kopiranje datotek & Restavriranje

Varnostno kopiranje Backblaze, kot smo že rekli, temelji na vrsti datoteke. Zaradi tega označi številne datoteke za varnostno kopiranje, razen sistemskih in začasnih datotek. Če datoteke ne izključite sami, lahko prvotno varnostno kopiranje traja nekaj časa. Pravzaprav bo trajalo nekaj dni ali celo nekaj tednov.

backblaze-inital-backup-čas

Če želite dobiti predstavo o tem, kako dolgo boste čakali, kliknite gumb na namiznem odjemalcu, ki pravi: “Kako dolgo bo trajalo moje varnostno kopijo?” Ko te prve varnostne kopije ne bo več, številne funkcije pomagajo pospešiti nadaljnje varnostno kopiranje, vendar bomo o njih več govorili v naslednjem razdelku. 

Odjemalec Backblaze privzeto izvaja ta postopek s pristopom neprekinjene varnostne kopije, kar pomeni, da se datoteke varnostno kopirajo takoj, ko jih ustvarite. Vendar pa se lahko izkaže, da je neprekinjeno varnostno kopiranje preveč odvečno. V tem primeru lahko spremenite razpored rezervnih kopij.

Možnosti načrtovanja niso tako bogate kot pri konkurenčnih storitvah, kot sta IDrive in CloudBerry Backup. Na primer, lahko varnostne kopije zaženete enkrat na dan ob določenem času ali samo, ko kliknete gumb »varnostna kopija zdaj«.

Kljub temu bo večina uporabnikov tako ali tako imela koristi od neprekinjenega varnostnega kopiranja. Če pa želite nekatere bolj napredne možnosti načrtovanja, preberite pregled CloudBerry Backup.

Obnavljanje datotek zahteva, da se prijavite v spletni vmesnik. V namiznem odjemalcu je gumb »možnosti obnovitve«, vendar prikazuje le vaše možnosti in odpre spletni odjemalec v vašem brskalniku.

backblaze-web-Restore-start

Ko se prijavite v spletni odjemalec, lahko izberete datoteke, ki jih želite obnoviti, tako da odprete zavihek »ogled / obnavljanje datotek« ali kliknete gumb »Obnovi« v pregledu. Upoštevajte, da je brskalnik datotek na dnu strani.

metode backblaze-web-obnavljanje

Nato lahko s seznama izberete način obnovitve. Tipičen način za povrnitev datotek je prenos v zip datoteko. Ni vam treba čakati na spletu, ko Backblaze za vas pripravi to zip datoteko, ker vam bo po e-pošti poslal opozorilo, ko bo datoteka pripravljena.

Izterjava zip datotek je omejena tudi na 500 GB na zahtevo, največ 20 zahtevkov pa lahko kadar koli. Če imate več kot to, bi lahko bila Backblazeova storitev za obnovitev datotek boljša. 

S to možnostjo lahko zahtevate, da Backblaze shrani vse vaše datoteke na bliskovni pogon USB z največ 256 GB prostora ali 8TB zunanjim trdim diskom in pošlje to napravo na vas. To je priročno, vendar je za možnost obnovitve kurirja potrebno plačati za napravo vnaprej. Če napravo pošljete nazaj v roku 30 dni, boste prejeli celotno povračilo.

Če ste naročnik Backblaze B2, lahko datoteke tam arhivirate kot posnetek. Posnetki bodo na voljo v vašem B2, tudi če datoteke izbrišete iz računa. To je koristno, če morate na trdem disku počistiti nekaj prostora.

Hitrost

Kako dolgo bo trajalo prvo varnostno kopiranje, je odvisno od ponudnika internetnih storitev in od tega, kako blizu ste strežniku. Vaša povezava bo boljša, ko boste bližje podatkovnim centrom Backblaze v Kaliforniji in Arizoni.

Običajno uporabljamo mapo 1 GB za testiranje hitrosti prenosa, vendar to z Backblaze ni bilo mogoče, ker samodejno varnostno kopira vaše podatke. Zaradi tega smo se morali zanesti na napoved Backblaze. Vendar smo tudi izključili nekaj datotek, dokler nismo imeli manjše varnostne kopije za preverjanje napovedi Backblaze.

Najprej smo preverili povezavo od namiznega odjemalca, ki preveri, koliko časa bo trajalo varnostno kopiranje. Rečeno je, da se bo naša varnostna kopija končala v manj kot enem dnevu. Glede na to, da smo imeli 2,62 GB datotek, je to pomirjujoče. Drugo orodje nas je obvestilo, da bomo lahko naložili 107 GB na dan. To je tisto, kar bi lahko pričakovali, saj je bila hitrost prenosa 9,9 Mb / s.

Če varnostna kopija ne deluje tako hitro, kot bi želeli, lahko povečate število varnostnih kopij, ki jih izvajate, da nalaganje hitreje mine. Če to ne pomaga, Backblaze priporoča izključitev neželenih datotek in datotek, ki vam jih ni treba varnostno kopirati iz izbire. Ko se začetna varnostna kopija konča, bo algoritem prenosa na ravni blokov pomagal pri nadaljnjih prenosov.

Backblaze izvaja tudi stiskanje datotek brez izgub, da zmanjša njihovo velikost pred prenosom. Kopiranje datotek na ravni bloka in stiskanje prihranita čas in pasovno širino. Po drugi strani pa, če Backblaze prevzame preveč vaše pasovne širine, lahko hitrosti njegovega prenosa ugasnete.

Varnost

Varnost v oblaku Backblaze ima skoraj vse funkcije, ki jih želimo videti. Pravimo “skoraj”, ker ima zasebno šifriranje z zasukom. Zasebno šifriranje je privzeto onemogočeno, zato ga morate omogočiti. Če tega ne storite, bo Backblaze ohranil vaš šifrirni ključ.

Karkoli izberete, njegovo zasebno šifriranje ni povsem zasebno, ker morate poslati geslo v Backblaze, ko želite obnoviti šifrirane datoteke. Razlog za to je, da Backblaze obnovi vaše datoteke prek spleta, namesto da bi uporabljali namizni odjemalec (ki mu lahko pošljete svojo geslo, ne da bi jo poslali Backblaze).

Kljub temu podjetje trdi, da “se vaš geslo nikoli ne shrani na disk in ga zavržete, ko ga uporabite.”

Backblaze za zaščito datotek med prevozom uporablja HTTPS, ki vključuje SSL. Tako se boste zaščitili pred prisluškovalci z uporabo kibernetskih napadov in podobnih kibernetskih napadov (obstajajo tudi druge nevarnosti javnega WiFi). Če s protokolom SSL niste seznanjeni, preberite našo primerjavo SSL proti TLS, če želite izvedeti več o tem.

Ko vaše datoteke dosežejo strežnike Backblaze, jih šifrirajo s 128-bitnim algoritmom šifriranja AES. AES je standardna enkripcija, ki se danes uporablja. Njegova 128-bitna različica ni bila nikoli polomljena, kolikor vemo, vendar še vedno dajemo več točk storitvam, ki uporabljajo težjo 256-bitno sestrično.

nastavitve backblaze-2fa

Backblaze ponuja tudi dvofaktorsko podporo za preverjanje pristnosti, ki jo kot skrbnik lahko omogočite vsem svojim zaposlenim. Dvofaktorna avtentikacija pomaga zaščititi vaš račun, če eden od vaših zaposlenih uporablja šibko geslo, ki je počeno ali ukradeno. 

Tudi v tem primeru zlonamerni posamezniki še vedno ne bodo mogli dostopati do datotek zaposlenega, ker dvofaktorska avtentikacija ob prijavi iz neznane naprave zahteva dodatno varnostno kodo. Zaposleni lahko to kodo prejme prek SMS-a ali aplikacij, kot sta Google Authenticator ali Authy.

Druga varnostna možnost v zvezi z varnostjo Backblaze je omejena zmogljivost različice. Backblaze 30 dni hrani prejšnje različice datotek, zaradi česar je nekoliko manj sposoben za spopadanje z napadi ransomware kot spletne storitve z bolj velikodušnimi usmeritvami različic, kot sta IDrive in CrashPlan.

Nič se ne zasmehujemo, ker napadi, ki jih iščejo, večinoma ciljajo na podjetja in delajo s šifriranjem datotek. Ko šifrirajo vaše datoteke, od vas zahtevajo odkupnino, da jih dešifrirate za vas. Ko ste odstranili zlonamerno programsko opremo za napadom, lahko datoteke preprosto vrnete v prejšnje nekriptirane različice.

Zasebnost

Backblaze, ki zahteva, da pošljete zasebni ključ za obnovitev datotek, ni najboljše za vašo zasebnost. Backblaze trdi, da ga pozneje izbriše, vendar morate sprejeti njegovo besedo. Poleg tega je Backblaze ameriško podjetje in mora spoštovati ameriške zakone in druge predpise. Niso med najboljšimi zakoni o zasebnosti v oblaku, o čemer mora razmišljati tudi projekt PRISM. 

V skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti Backblaze zbira osebne podatke, ki jih posredujete ob registraciji – kar omogoča dvofaktorsko preverjanje pristnosti (vaša telefonska številka) – in ko klepetate s skupino za podporo Backblaze-jem ali ji pošljete e-pošto. Poleg tega Backblaze zbira metapodatke, ki jim pomagajo izboljšati svoje izdelke.

V pravilniku je navedeno, da Backblaze brez vašega soglasja ne “najema, ne trguje ali deli svojega naslova ali e-poštnega naslova z nobenim drugim podjetjem za vaše tržne namene.”

Backblaze lahko podatke, ki jih zbira, uporabi za vzpostavitev spletnih računov; upravljati svojo platformo; izboljšati postavitev, vsebino in navigacijo svojih izdelkov; razumeti, kako uporabniki uporabljajo svoje izdelke; pošiljajte trženjske komunikacije in še več.

Backblaze vaše podatke deli z drugimi ponudniki storitev, ki jim pomagajo pri zagonu svoje platforme. Te tretje storitve vključujejo Facebook, Slack, Twitter, Stripe, Salesforce, Google Analytics, FreshBooks, HubSpot, MailChimp in druge. 

Backblaze lahko vaše podatke razkrije tudi tretjim osebam, kadar to zahteva zakon, sodni nalog ali drugo sodno pooblastilo. Prodaja, prenosi ali združitve bodo Backblaze tudi pozvali, da svoje podatke delijo z ustrezno tretjo osebo.

Ščitnik za zasebnost v ozadju

Backblaze drži EU-ZDA. in Swiss-U.S. Okviri zasebnosti ščit, kar pomeni, da bo Backblaze spoštoval zakone v vaši domovini ali območju, če osebne podatke iz evropskega gospodarskega prostora ali Švice prenesete v ZDA, ali obratno.

Poleg tega se Backblaze drži splošne uredbe o varstvu podatkov, ki je strog zakon EU o zasebnosti uporabnikov v spletu. Imate naslednje pravice, ki ustrezajo splošni uredbi o varstvu podatkov:

  • Do osebnih podatkov, ki jih Backblaze zbira o vas, lahko dostopate.
  • Brisanje svojih podatkov v računu lahko popravite, posodobite ali zahtevate tako, da se prijavite v svoj račun.
  • Če ste rezident EGP, lahko ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov, prosite Backblaze, da omeji njihovo obdelavo ali zahteva prenosljivost teh podatkov, kadar je to tehnično mogoče..
  • Podobno je, če je Backblaze z vašim soglasjem zbral in obdelal vaše osebne podatke, lahko kadar koli umaknete privolitev.
  • O zbiranju in uporabi osebnih podatkov Backblaze se lahko pritožite organu za varstvo podatkov.
  • Prav tako imate pravico, da zapustite tržne komunikacije Backblaze.

Upoštevati je treba tudi to, da bo Backblaze “vaše osebne podatke hranil v obdobju, ki je potrebno za izpolnitev ciljev, navedenih v tem obvestilu o zasebnosti, razen če je v zakonu potreben daljši rok hrambe ali dovoljen.”

Ko uporabljate Backblaze posebej za poslovne namene, ne pozabite, da bo skrbnik lahko dostopal do vašega računa in ga nadziral. Kljub temu je takšno vedenje pričakovati. Vendar v politiki zasebnosti nismo našli ničesar, kar bi nas skrbelo, in imate določene pravice, ki vam pomagajo prevzeti nadzor nad svojo zasebnostjo.

Podpora

oddelek za pomoč pri povratnih plamenih

Če imate težave z varnostno kopijo, je najhitrejši način iskanja odgovora na spletno bazo znanja. Zbirka znanja Backblaze vsebuje članke, ki ustrezajo osebnemu varnostnemu kopiranju, varnostnemu kopiranju podjetij in shrambi v oblaku B2. 

Všeč nam je, kako lahko naenkrat vidite najpogostejša vprašanja za izdelek. Prav tako so razdeljeni v kategorije, da boste lažje našli odgovor, ki ga potrebujete. Če pa ne morete, lahko iščete po celotni zbirki znanja.

Če ne najdete odgovora, se lahko obrnete na skupino za podporo. Vendar tega ne morete storiti po telefonu, čeprav ste poslovni uporabnik. Ob tem lahko uporabite podporo za klepet v živo, ki deluje od ponedeljka do petka od 21.00 do 12.00 in 13.00. do 17.00. PST.

Če vaše podjetje zahteva stalen dostop do podpore v živo, je IDrive zagotovo boljša možnost, zahvaljujoč telefonski podpori med delovnimi dnevi in ​​24/7 podporo v živo. 

Če menite, da lahko na odgovore tehnične podpore počakate nekaj ur, Backblaze odgovarja na e-poštne vozovnice vsak dan v tednu. Vendar spet ne gre za pokritost 24/7.

Poslali smo prošnjo ekipi za podporo in odgovor dobili po 13 urah. Kljub temu Backblaze omogoča preverjanje stanja e-poštnih vozovnic v spletu, kar je lep dotik.

Razsodba

Backblaze je odlična izbira, če ste poslovni uporabnik, ki želi zaščititi svoje delovne datoteke na način, ki ne zahteva časa in truda. To je povezano z zmožnostjo varnostne kopije Backblaze glede na vrsto datoteke in neomejeno prostora za varnostno kopiranje. Zaradi tega ni treba ročno označevati datotek za varnostno kopiranje, kot to recimo imate pri recimo CrashPlan.

Nazaj je preprosta in prijetna storitev za uporabo, Backblaze ima veliko vrednost. Za samo 6 USD na mesec ali 5 USD, če plačate leto dni vnaprej, dobite neomejeno varnostno kopijo za en računalnik. To bi moralo biti privlačno za mala podjetja, samostojne poslovne uporabnike in startupe, ki svoj denar potrebujejo drugje. 

Backblaze ima tudi dostojno varnost, vendar bi nam bil bolj všeč, če bi imel pravilno šifriranje od konca do konca. 

Kljub temu vam ne bo treba skrbeti za svoje pravice do zasebnosti ali premajhne poteze, podprte s sumljivimi klavzulami v politiki zasebnosti, saj v njej nismo mogli najti nič nenavadnega..

Obstajajo pa tudi druge pomanjkljivosti, ki bi lahko bile pomembne za nekatere poslovne uporabnike, vključno s pomanjkanjem varnostne kopije za mobilne naprave, varnostno kopijo NAS in podporo Linuxa. Poleg tega je treba vsakih 30 dni pritrditi zunanje pogone, da so varnostno kopirane in da je različica omejena na 30 dni. 

Če pa so to stvari, ki vas ne zanimajo, je Backblaze for Business zanesljiva spletna izbira varnostnih kopij, ki vam bo pomagala varovati poslovne podatke brez težav..

Kaj menite o Backblaze for Business? Ali ima tisto, kar potrebujete za vaše podjetje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih. Hvala za branje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me