Зоолз Цлоуд Бацкуп за преглед пословања – Ажурирано 2020

Зоолз Цлоуд Бацкуп за преглед пословања

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс је моћно решење резервних копија намењено предузећима и њиховим серверима. Иако му недостаје флексибилност брата БигМИНД, он има нешто бољу сигурност, као што можете прочитати у нашој целокупној рецензији Зоолз Бусинесс.


бацкуп предузећа

Читаоци дугог времена препознаће Зоолз као компанију која стоји иза БигМИНД Хоме и БигМИНД фор Бусинесс. Разлика између Зоолз Цлоуд Бацкуп-а и БигМИНД-а је у томе што Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс може да штити само различите сервере и СКЛ базе података, заједно са редовним рачунарима.

Међутим, БигМИНД Бусинесс такође може да направи резервне копије ваших података из различитих сервиса за складиштење у облаку, као и са Фацебоока и Инстаграма. Поврх тога, има функције детекције фотографија, напредну претрагу, оптичко препознавање знакова, двофакторну аутентификацију и још много тога. Ако ово звучи више као ваша шоља чаја, прочитајте нашу рецензију БигМИНД Бусинесс.

Међутим, БигМИНД не пружа приватну енкрипцију, али Зоолз Бусинесс то чини. Приватна енкрипција је најбољи начин да осигурате да само ви можете читати своје датотеке. Више о томе можете прочитати у нашем одељку „сигурност“.

Ако вам ове услуге не одговарају, о другим идејама потражите наш најбољи резервни водич за мала предузећа за мала предузећа. Иначе, држите се нас док идемо испод хаубе да видимо шта пакује Зоолз Цлоуд Бацкуп. Почећемо са функцијама испод.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс

Карактеристике

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс можда није функција која је БигМИНД, али ипак има неколико трикова у рукаву. Оне укључују све стандардне функције за које очекујемо да имају резервне копије предузећа.

Зоолз Цлоуд Бацкуп за пословне стандардне карактеристике

Стандардне функције помажу вам да опоравите важне пословне датотеке у случају да уређаји не раде. Примарни осумњичени за квар је ваш чврсти диск, а можете прочитати наш чланак о томе колико ће дуго трајати ваш чврсти диск. Такође можете изгубити податке на свом тврдом диску из природних аката или ако их неко украде.

Ако користите Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс, ипак, можете резервно копирати све дискове у облак. У ствари, не постоји ограничење броја рачунара, сервера, спољних драјвова и НАС уређаја које можете да направите резервне копије. Ако вас је последња опција збуњивала, прочитајте шта је НАС водич за едукацију.

Међутим, не можете да направите резервне копије свог мобилног уређаја. Ако то требате, прочитајте нашу најбољу сигурносну копију за преглед на мрежи за мобилне уређаје. Слично томе, не постоји подршка за Линук, тако да ако желите, посаветујте се са најбољом мрежном резервном копијом за Линук (ипак, у њему су наведена кућна решења за резервне копије).

Зоолз Цлоуд може изворно направити сигурносну копију Виндовс сервера, али ако желите сигурносно копирати друге сервере и базе података, требате користити њихове задате опције за генерисање датотека које сигурносно копирате помоћу Зоолз-а. 

То је потребно за Мицрософт Екцханге Сервер, Мицрософт СКЛ Сервер (БигМИНД Бусинесс за то има посебну функцију), МиСКЛ базу података, Мицрософт Оутлоок, Мицрософт Аццесс базу, Ацт! базе података и Адобе Лигхтроом каталог.

То је леп скуп сигурносних копија, али желимо да видимо подршку за Линук сервере, Орацле сервере, Хипер-В и ВМваре. Ако вам је потребно такво решење, прочитајте нашу рецензију ИДриве фор Бусинесс.

Хибридна резервна копија је доступна захваљујући Зоолзовој Хибрид + технологији. Омогућује вам сигурносно копирање података на локалном погону, осим у облаку. То вам омогућава да имате други ниво заштите својих података. То такође значи да ћете датотеке моћи брзо да вратите, јер је брже да их вратите локални уређај него облак.

Поред тога, ако користите хибридне резервне копије, можете имплементирати правило резервних копија 3-2-1. За више информација о предностима хибридне сигурносне копије и како је подесити прочитајте наш водич за хибридне резервне копије за мала и средња предузећа.. 

Не постоји континуирано прављење резервних копија, али доступне су и друге функције, укључујући распоређивач сигурносних копија, смернице за резервне копије, извештаје, неограничену верзију и неодређено задржавање избрисаних датотека. О детаљима ових функција ћемо говорити у наставку у „лакоћи коришћења“ и „прављења резервних копија и враћања“. За све резервне ствари посетите нашу пословну резервну библиотеку.

Зоолз Цлоуд Бацкуп за пословне функције

зоолз-бусинесс-дељење датотека

Једном када се сигурносна копија направи у облаку, моћи ћете делити датотеке и мапе унутар ње. Без обзира на то које желите да делите, то можете учинити тако што ћете створити везу, одредити кориснике за дељење или слање е-поште. У сва три случаја можете подесити име дељења, лозинку и датум истека.

Ако делите путем е-поште, можете да приложите поруку. Када наведете кориснике, можете им дати или дозволу за приказ и преузимање или „пуни приступ“. Постоји и страница „подељено са мном“, која олакшава преглед онога што су други поделили са вама.

Предузећа која требају да направе резервне копије фотографија имаће користи од тога да могу да прегледају минијатурне слике РАВ слика. Такође је могуће прегледати редовне слике.

Све у свему, Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс има функције које ће задовољити већину предузећа, али недостаје му непрекидно прављење резервних копија и мобилно копирање, што нису мали промашаји.

Зоолз Цлоуд Бацкуп за преглед пословања

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс логотипввв.зоолз.цом

Почиње од 666 УСД месечно за 2000 ГБАлл планова

Резервна копија

Бацкуп Сцхедулер

Континуирано прављење резервних копија

Инцрементал Бацкуп

Сигурносно копирање на основу слика

Вањска резервна копија диска

НАС Бацкуп

Бацкуп сервера

Хибрид Бацкуп

Сигурносна копија мобилних уређаја

Неограничено резервно копирање

Неограничени уређаји

Спеед Тхроттлинг

Копирање датотека на нивоу блока

Мултитхреадед Бацкуп

Врати

Курирска служба за опоравак

Приступ прегледачу

Приступ за мобилне апликације

Верзија

Задржавање избрисаних датотека

Баре-Метал Ресторе

Управљање корисницима

Подесите улоге корисника

Подесите правила за прављење сигурносних копија

Прилагодљиво извештавање

Приступите сигурносној копији корисника

Надгледајте повезане уређаје

Сигурност

Приватно шифровање

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту

Енцриптион Протоцол
АЕС 256-битни

Двофакторна аутентификација

Ојачани центри података

Подешавања проки сервера

Компатибилно са ХИППА

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Дељење датотека

Синкронизација уређаја

Бесплатна реклама

Цене

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс пружа солидан степен флексибилности јер има седам планова које можете изабрати. Ако вам треба више резервног простора него што пружају, можете се обратити Зоолзу да бисте добили процену за ваше потребе са великим подацима.

Имајте на уму да су сви ти планови хладњача, што значи да, иако можете да правите резервне копије података као и обично, нећете их моћи одмах да вратите. То је зато што за складиштење у хладном треба три до 12 сати да би се започео поступак обнове. Захваљујући томе, хладњача је најприкладнија за архивирање датотека које не морате често да обнављате.

Међутим, ако требате брзо да вратите датотеке, можете да додате „тренутну меморију“ на свој налог. Цене су ниже:

Тренутна похрана 2ТБ$ 66.67 / монтх
800 УСД годишње
Тренутна похрана 3ТБ100 УСД месечно
1200 УСД годишње
Тренутна похрана 4ТБ116,67 УСД / месец
1400 УСД годишње

Цене хладног складиштења су добра вредност, посебно у поређењу са услугом попут Царбоните Сафе Бацкуп Про. Уз то, добијање 500 ГБ простора за складиштење коштат ће вас 799,99 УСД годишње, у поређењу са Зоолзовим 2ТБ за 79,90 УСД годишње. Одузимано, то је хладно складиштење, али чак и ако додате 1ТБ инстант складиштења, цена достиже и 479,90 УСД годишње, што је још јефтиније.

То је ближа утакмица у поређењу са ИДриве фор Бусинесс, који има 2,5 ТБ план за 1,199,25 УСД годишње и обезбеђује вруће складиштење (сви остали ИДриве планови такође). 

Не можете добити 2,5ТБ вруће складиште са Зоолз-ом, али можете добити 2ТБ за 800 УСД годишње или 3ТБ за 1200 УСД. То је поред плана цена хладног складишта. Ако узмемо јефтинију опцију, на крају ћете добити 2ТБ за 879 УСД. Ако идете са скупљим, добићете 3ТБ за 1,279 долара. Додајте основних 2ТБ хладњака за то и добили сте велику понуду.

Међутим, ако вам треба само вруће складиште и 4ТБ од тога није довољно (максимум који нуди Зоолз), прочитајте наш преглед ИДриве фор Бусинесс за више детаља. Као додатни бонус, ИДриве вам омогућава да направите резервне копије својих мобилних уређаја.

Лакоћа коришћења

зоолз-бусинесс-десктоп-клијент

Да бисте управљали резервном копијом, користићете Зоолзов десктоп клијент који је доступан за Виндовс и мацОС. Његов главни прозор приказује стање резервне копије, време последње резервне копије, време до следеће резервне копије и колико резервног простора се користи. 

Велики, очигледни тастери на дну омогућавају вам да одаберете податке за израду сигурносних копија, подешавате подешавања и покренете поступак враћања. Све у свему, десктоп клијент је израван и атрактиван. 

У горњем левом углу је још једно дугме. Омогућује вам покретање сигурносних копија, враћање, извршење претраге, синхронизацију клијента, проверу исправки и покретање веб клијента Зоолз Цлоуд Бацкуп.

зоолз-бусинесс-веб-клијент

Подразумевани приказ веб клијента је контролна табла. Приказује ваш број корисника, сервере, статус вашег рачуна, количину тренутне и хладне меморије коју сте користили, везе за брзу акцију, вашу активност и упозорења. Свиђа нам се како показује пуно информација, а притом је јасно и није претерано.

Мени одозго вам омогућава преглед резервних копија са рачунара, управљање корисницима и серверима, дефинисање смерница, подешавање поставки и преглед различитих извештаја.

зоолз-послужитељи-пословни корисници

Страница „корисници / сервери“ омогућава вам да додајете кориснике путем е-поште, региструјете их сами или их скупно позивате користећи ЦСВ датотеку. Додавање сервера је такође једноставно: морате само да кликнете дугме „додај сервер“, одредите детаље администратора, генеришете токен сервера и преузмете датотеку за подешавање сервера.

Такође можете да извршите аутоматско активирање, што вам омогућава да подесите више корисника Зоолз клијената истовремено. Ако имате много корисника, можете их претраживати помоћу налепница. Једном када пронађете одређеног корисника или групу корисника, можете да промените њихове смернице, под условом да вам их доделите.

зоолз-бусинесс-политике

Да бисте додељивали политику, прво морате да је креирате, што можете да урадите са странице „смернице“. Смерница вам омогућава да одредите одређена правила која желите да поштују и ваши корисници. 

Можете да дефинишете који се подаци налазе у тренутној меморији у односу на хладну. Доступне врсте су исте као и за десктоп клијента, а датотеке и мапе можете ручно одабрати тако да одредите пут.

Такође можете дефинисати различита проширења која прецизирају шта желите да укључите или искључите. Ако желите да изузмете одређене датотеке и мапе, можете одредити њихов пут.

Картица “Хибрид +” омогућава вам да омогућите Хибрид + и одредите пут где чува ваше податке. Можете додати одређене путеве мапе који прочишћавају тај глобални пут.

Зоолз за пословне функције

На картици са подешавањима можете подешавати различите опције функција, укључујући пропусност протока, распоред резервних копија, безбедносне поставке и општа подешавања. Општа подешавања укључују обраду РАВ слике, резервне маркере, додавање Зоолза покретању система и још много тога.

привилегије зоолз-бусинесс-цлиент

Последња картица на страници „Смернице“ је „привилегија“, која вам омогућава да одредите шта корисници могу да раде. Можете им омогућити да бришу податке, деле, мењају лозинку и корисничко име и још много тога. Поврх тога, можете дефинирати четвороцифрени код који ће бити потребан кад корисник отвори, деинсталира или обнови податке с клијента..

зоолз-бусинесс-извјештаји

Страница „извештаји“ садржи различите извештаје које можете да генеришете, укључујући упозорења, коришћење пропусне ширине, наплате и Орвеллиан клијентски локатор који вашим корисницима приказује карту света.

Морат ћете се договорити за кориштење веб клијента за управљање сигурносним копијама јер Зоолз нема мобилну апликацију, која би вам помогла да приступите сигурносној копији у покрету. Покушали смо да се пријавимо у БигМИНД, али смо били упућени да се пријавимо у Зоолз Виевер који није доступан за преузимање из Гоогле Плаи продавнице или Аппле Апп Сторе.

Резервна датотека & Ресторатион

Десктоп клијент није резервно решење са једним кликом, али омогућава вам да одаберете одређене фасцикле у вашем датотечном систему за израду сигурносних копија или аутоматски резервне копије датотека на основу категорија, попут поште, докумената, музике, видео записа, канцеларијских датотека, финансијских датотека и још. То олакшава сигурносну копију многих датотека одједном.

зоолз-бусинесс-бацкуп-старт

Док одаберете податке за израду сигурносних копија, трака при дну ће вам рећи колико хладног и врућег складиштења користите и колико вам је остало. Ако желите да направите резервну копију у хладном складишту, морате да одаберете картицу „хладњача“, која вам такође омогућава да направите резервне копије помоћу било које од две претходно поменуте методе.

Свидја нам се како постоји структура стабала која вам помаже да брзо одаберете датотеке и мапе за резервне копије. Нека решења захтевају да прођете кроз ваш систем датотека или да обезбедите сопствени прегледач датотека који је спорији од оног изворног за ваш ОС.

подешавања зоолз-бусинесс-бацкуп

Након што одаберете податке за почетну израду сигурносних копија, на следећој страници ћете омогућити подешавање поставки резервне копије. Они укључују резервно заказивање, пропусност пропусног опсега, хибридно копирање и безбедносне опције које омогућавају приватно шифровање (доступно само током почетног подешавања).

Зоолз за пословни распоред

Планер вам омогућава покретање сигурносних копија једнако често као на сваких пет минута, са распоном до свака 24 сата. Такође, током одређених дана можете да направите и израдите резервне копије у одређено време. 

То је у реду скуп опција, али нема начина да се одреде недељни или месечни резервни распореди. Уз то, као што смо већ рекли, недостаје континуирано прављење сигурносних копија. Ово би било корисно јер надгледа ваш сет сигурносних копија и аутоматски означава нове и измењене датотеке за израду резервних копија, што смањује ваш рад.

Једном када завршите подешавање поставки, резервна копија може започети. То је све што треба да направите прву резервну копију. То је равно и брзо.

зоолз-бусинесс-бацкуп-енд

Да бисте покренули поступак враћања, притисните велико дугме за враћање.

зоолз-бусинесс-Ресторе-старт

Затим ћете видети прозор који вам омогућава да одаберете датотеке и мапе за резервне копије. Након што то учините, притисните “нект”.

подешавања зоолз-бусинесс-Ресторе

У следећем прозору можете одабрати да вратите датотеке на њихову оригиналну или нову локацију, омогућите Хибрид +, вратите датотеке само из одређеног распона података и одаберете шта се дешава са постојећим датотекама приликом враћања на првобитну локацију (можете их „пребрисати, „Увек замените“ или „не замените“ датотеке). Кликните на „нект“ и обнављање може започети.

Описали смо основне процесе сигурносног копирања и враћања помоћу Виндовс машине. Зависно од вашег подешавања, сигурносна копија и враћање могу бити мало другачији.

Враћање са Зоолзом

Такође можете да користите страницу „корисници / сервери“ са веб клијента да покренете даљинско враћање. Да бисте то учинили, кликните на било којег корисника и одаберите жељену машину повезану са тим корисником. Затим изаберите датотеке и мапе које желите да вратите. Након тога притисните дугме „више“. Ово ће покренути искачући прозор који можете користити за подешавање поставки враћања и покретање.

Зоолз такође нуди услугу сигурносне копије и опоравка названу “Зоолз увоз / извоз”. Доступан је у регионима Северне Америке и Европе и има две варијанте: Апарат за сњежну куглу и „Донеси свој чврсти диск“. Зоолз препоручује да користите Амазон Сновбалл ако је резервна копија већа од 10ТБ и да користите сопствени чврсти диск ако је већи од 2ТБ.

Ако идете Сновбалл рутом, морате платити 500 УСД плус накнаде за обраду. Накнада за обраду варира у зависности од величине ваших података, али накнада за обраду од 10ТБ износи 100 УСД, а накнада за обраду од 50ТБ 300 УСД. Амазон АВС испоручује уређај, а ви имате 10 дана да копирате своје податке у њега и пошаљете их назад. Сваки додатни дан који узмете да бисте га вратили коштат ће вас 15 долара дневно.

Слање података у резервне копије на тврдом диску коштат ће вас у зависности од величине резервне копије. Цене су у табели:

Величина Ваших података: Цена:
1ТБ$ 160
2ТБ$ 225
4ТБ380 долара
8ТБ$ 740
16ТБ1500 долара

Цене које смо навели само су за резервне копије. Ако требате да вратите податке са Зоолз-а помоћу тврдог диска или Сновбалл-а испорученог из АВС-а, цене ће израчунати Зоолз. Такође имајте на уму да је можете вратити само из „тренутног“ складишта. Обнављање из хладног складишта дозвољено је само ако морате вратити више од 50ТБ података.

Имати услугу опоравка курира увек је добродошао додатак, али Зоолзова услуга је скупа у поређењу са ИДриве Екпресс-ом. Поред тога, када се користи за израду резервних копија података, ИДриве Екпресс је бесплатан до три пута годишње за пословне кориснике. Обнављање података долази и са бесплатном повратном пошиљком за америчке купце.

Речено је да не налазимо грешке у поступку прављења резервних копија јер је једноставно постављање и накнадно подешавање. Процес обнове је такође лак.

Брзина

Рекли смо да почетна израда резервних копија може дуго трајати, али то не би требало бити случај са Зоолзом. Колико дуго Зоолз траје, између осталог, зависи од вашег даватеља интернетских услуга и колико сте блиски Амазоновим серверима. Пошто Амазон има глобалну мрежу, велике су шансе да нисте превише удаљени од једне. Што сте ближи, то ће вам бити брже брзине. 

Тестирали смо брзину Зоолзових преноса вршећи резервне копије и враћајте тестове помоћу наше мапе за тестирање у компакту од 1 ГБ. Тестове смо извели из Београда, у Србији, путем ВиФи мреже са брзином преноса од 9,74 Мбпс и брзином преноса од 43,72 Мбпс. Ево наших резултата:

Први покушај: Други покушај: Просек:
Време слања00:33:2300:37:5500:35:39
Време преузимања00:03:5300:03:5700:03:55

Без икаквих претјераних брзина, наше брзине требале би нам омогућити сигурносно копирање мапе од 1 ГБ у око 14 минута и 41 секунду и вратити је за око три минуте и 16 секунди. Резултати, као што можете видети из табеле, су спорији од тога.

У складу с тим, процеси енкрипције и дедупликације представљају реалне режијске трошкове, што увек успорава процес израде резервних копија. Неке су услуге три или четири пута спорије од очекиваних, тако да је ово добар резултат. Плус, време преузимања је у теорији близу онога што бисмо очекивали.

Имајте на уму да смо користили „паметан“ режим за пренос датотека, који уравнотежује употребу Зоолзове ваше пропусне везе тако да не омета ваш рад, али постоји још један који се зове „турбо“ који је вероватно још бржи. Такође можете омогућити „вишеслојно преношење“ да бисте повећали брзину израде резервних копија.

Ако та подешавања преузимају превише ресурса вашег система, можете смањити пропусни опсег или омогућити режим презентације, што паузира резервне копије док приказујете презентације, играте видео игре или гледате филмове.

Сигурност

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс штити ваше податке пре него што напусте рачунар коришћењем АЕС 256-битне енкрипције. Ово осигурава да нико неће моћи да чита ваше датотеке док они седе на серверу. 

Зоолз подразумевано управља вашим кључем за шифровање, али можете га и сами управљати, ако желите. Као што смо поменули, то морате да урадите током почетног подешавања резервне копије.

зоолз-бусинесс-енц-сецурити

Будући да можете да управљате кључем за шифровање – плус чињеницом да Зоолз шифрира ваше датотеке пре него што напусте рачунар – Зоолзова шифрирање је класификовано као приватно, крајње шифровање, о чему можете више сазнати у ономе што је нула знања у облаку објашњења.

Међутим, недостатак му је: Зоолз неће моћи да ресетује вашу лозинку ако је заборавите. Ако мислите да постоји велика шанса, покушајте једном од најбољих менаџера лозинки.

Поред приватне енкрипције, Зоолз штити ваше датотеке у транзиту користећи ССЛ протокол. Ако о томе не знате пуно, прочитајте нашу ССЛ поређење са ТЛС-ом.

Зоолз чува све ваше датотеке у Амазоновој АВС меморији. Ваши подаци се копирају у више објеката како би се осигурало да на њих неће утицати кварови хардвера и друге катастрофе. То је слично начину на који ради РАИД. 

Поред тога, Амазонови податковни центри се прегледавају најмање једном годишње ради довољне безбедносне контроле. Они такође имају 24/7 надзор, заштитнике, контролне контролне тачке безбедности и евиденције приступа, између осталих безбедносних мера.

Зоолз не пружа двофакторну аутентификацију. Ако то учините, уживали бисте у другом слоју заштите за свој налог изнад своје лозинке. Уз то, хакери који су можда украли вашу лозинку не би могли приступити вашем налогу без додатног сигурносног кода. Међутим, будући да функција недостаје, обавезно направите јаку лозинку.

Приватност

Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс пружа приватну енкрипцију, тако да ће ваше датотеке бити сигурне од знатижељних очију. 

Гение9, матична компанија Зоолз, има седиште у Лондону, што је срећа јер су тамошњи закони о приватности јачи него у Сједињеним Државама, који имају спорну историју, укључујући пројекат ПРИСМ и законе попут ЦЛОУД закона. 

Поред тога, Велика Британија се придржава Опште уредбе о заштити података, која штити приватност података, мада ћемо видети какав ће ефекат Брекит имати на то.

Закони у Великој Британији су јачи него у Сједињеним Државама, али због АВС-ове глобалне мреже ваши подаци би могли завршити у Сједињеним Државама, па смо одлучили да проверимо политику приватности како бисмо видели како поступа са подацима који вас могу лично идентификовати.

Шта Гение9 прикупља

Када се региструјете за налог код Гение9, дајете информације које могу садржавати ваше име, име компаније, број запослених, индустрију, телефонски број, наслов, град, државу, поштански број, корисничко име и потврђену адресу е-поште. Такође пружате информације о датотечном систему, укључујући имена датотека и директорија, које су неопходне за израду резервних копија.

Компанија такође може да сачува вашу ИП адресу и можете јој дозволити да са вас прикупља преференције и демографске податке.

За што Гение9 користи прикупљене податке

Гение9 каже да се информације користе само за покретање и побољшање својих услуга и пружање подршке корисницима. Такође може искористити понуђене информације да вас контактира и пошаље вам рекламе за производе, промоције и још много тога.

Имајући то у виду, Гение9 се обавезује да неће давати ваше личне податке трећим лицима, осим ако то не помаже пружању одређених услуга. Треће стране морају се придржавати принципа заштите приватности луке или осигурати да поштују заштиту приватности једнаку Гение9-овој. Ако то није погодно за вас, можете одустати од преношења ваших личних података трећим лицима.

Такође можете да уклоните своје личне податке тако што ћете контактирати Гение9 и отказати налог. То можете учинити и пријављивањем на свој рачун.

Све у свему, у политици приватности нисмо смели да се бринемо, а ваше датотеке су заштићене приватним шифрирањем.

Подршка

зоолз-бусинесс-вики

Зоолз одржава базу знања која је подељена у неколико категорија како би вам помогла да брзо пронађете одговор на своје питање. Ако се то не догоди, увек можете да пронађете траку за претраживање да бисте пронашли одговор.

Чланци су лако прочитати, а снимке заслона помажу вам у томе. Неки дају решење одређеног питања у облику „како“, док други објашњавају.

Ако база знања не помаже, можете контактирати техничку подршку путем обрасца за захтев. Послали смо неколико питања и добили одговор у два и по сата. То је сјајно време за одговор. Од агента смо сазнали да подршка путем е-поште настоји да ради 20 сати дневно, седам дана у недељи.

Нема телефонске подршке, а бројеви Велике Британије и међународни бројеви доступни на сајту су само за продају. Такође нема техничке подршке путем цхата, али опште информације о Зоолзу можете добити од продајних агената, који су љубазни и услужни.

Пресуда

Све у свему, Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс услуга је која је способна. То је брзо и омогућава вам да правите резервне копије неограничених рачунара, сервера и екстерних уређаја. Поред тога, подржава неограничене кориснике. Такође можете уживати у функцијама као што су хибридна израда резервних копија, преглед фотографија и дељење датотека. Неограничена верзија и неодређено задржавање датотека такође олакшавају рад са Зоолзом.

Управљање корисницима и серверима је једноставно, а функција креирања политика омогућава вам да дефинишете различита правила за кориснике и да их брзо примените.

Једини прави недостаци су недостатак двофакторне аутентификације и мобилне апликације. Ово су основне карактеристике, а њихово одсуство је у најмању руку чудно. Ако би то негативно утицало на ваше пословање, погледајте алтернативне услуге у оквиру наших резервних прегледа.

Што мислите о Зоолз Цлоуд Бацкуп фор Бусинесс? Јесте ли га користили? Ако имате шта да поделите, јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map