Преглед ЦрасхПлан-а за мала предузећа – Ажурирано 2020

ЦрасхПлан за преглед малих предузећа

ЦрасхПлан је одлучио да се у потпуности фокусира на своје мале СМБ кориснике уз ЦрасхПлан фор Бусинесс; до сада се чини да се исплатило. Прочитајте наш комплетан преглед услуге која има заједнички акт.


бацкуп предузећа

ЦрасхПлан за мала предузећа сврстава се међу најбоље резервне копије решења за мала предузећа која су данас доступна. То је захваљујући неограниченој резервној копији, великој вредности, приватном шифровању и неким најбољим могућностима верзије било које интернетске резервне услуге коју смо прегледали..

Има неких недостатака. ЦрасхПлан не може да прави резервне копије према врсти датотеке, не постоји мобилна апликација, не постоји услуга за опоравак курира и подршка уживо током ноћи или викенда. 

Ако вам то није битно, држите се нас док детаљно објашњавамо ову рецензију ЦрасхПлан-а за мала предузећа. Ако се то догоди, посавјетујте се са мрежним резервним прегледима пословања о алтернативним услугама.

У 2017. години ЦрасхПлан је укинуо подршку за приватно копирање. ЦрасхПлан је направио корак да се фокусира искључиво на своје пословне купце. То је био груб посао за приватне кориснике, али већина је вероватно прешла на друге сервисе. Ако тражите резервне копије за приватне кориснике, погледајте наше најбоље упоређивање услуга за резервне копије на мрежи.

Снаге & Слабости

Алтернатива за ЦрасхПлан за мала предузећа

Карактеристике

ЦрасхПлан за мала предузећа сличан је другим услугама из наших мрежних прегледа сигурносних копија, што значи да може направити резервне копије рачунара и других уређаја, чувајући вас од губитака изазваних падом чврстог диска или другим софтверским пропустима. Оно што ЦрасхПлан раздваја је да пружа неограничену резервну копију. 

Нема ограничења када дођете до података од 10ТБ и нема ограничења величине датотеке. Једино ограничење је неколико датотека у одређеним системским мапама које ЦрасхПлан неће заштитити. Такмичари као што су ИДриве Бусинесс и Царбоните фор Бусинесс ограничавају вас на 250 ГБ са својим почетним плановима и захтевају од вас да платите накнаду за додавање још капацитета за складиштење.

Слаба страна ЦрасхПлановог приступа је што он омогућава само бацкуп једног рачунара, док Царбоните и ИДриве могу да праве сигурносне копије неограничених рачунара. Међутим, можете да додате додатне рачунаре у резервни план за плаћање. Више о томе у следећем одељку.

Поред тога, претплата ЦрасхПлан-а омогућава вам да направите резервне копије онолико спољних дискова колико желите, а то укључује и НАС-ове резервне копије, бар ако користите мацОС или Линук. Ако сте Виндовс корисник, нећете моћи да правите резервне копије својих НАС уређаја због ограничења на нивоу оперативног система уграђеног у Виндовс. 

ЦрасхПлан такође може да направи резервне копије ваших сервера, али не може да прави резервне копије рачунара засноване на имиџу. За то је потребно да се консултујете са нашим најбољим сигурносним копијама софтвера за копирање и клонирање.

ЦрасхПлан Цоре Феатурес

Функције које смо до сада споменули нису основне карактеристике, тако да не чуди што неке од њих недостају из ЦрасхПлановог арсенала. Имајући то у виду, ЦрасхПлан укључује све основне сигурносне копије на мрежи које бисмо очекивали када проценимо услугу. 

То укључује планирану израду сигурносних копија, континуирано прављење сигурносних копија, инкрементално прављење сигурносних копија, израду сигурносних копија на локалним погонима, дедупликацију, компресију датотеке, брзинско искључивање, обавештења путем е-поште и копирање датотека на нивоу блока. 

Континуирана израда сигурносних копија важна је јер вам омогућава да означите рачунар ради резервне копије и не бринете о томе да заборавите додати датотеке за резервне копије. Постепена сигурносна копија добро се уклапа у њу јер омогућава процесно прављење сигурносних копија само оне датотеке које су додате или модификоване, штедећи на тај начин време и пропусност.

Стварање сигурносних копија на локалне дискове ЦрасхПлан квалификује као хибридну резервну копију, што значи да можете да правите резервне копије и у облаку и на локалне дискове, попут спољних погона. То олакшава имплементацију правила резервне копије 3-2-1.

ЦрасхПлан Версионинг

ЦрасхПлан такође нуди верзију датотека, која вам омогућава да вратите претходне верзије датотека како бисте избегли нежељене промене или оштећења датотеке. За разлику од многих других сервиса за резервно копирање у облаку, ЦрасхПлан вам даје могућност прилагођавања смерница за верзије са десктоп клијента.

иначица срушавања плана

Верзија ЦрасхПлана-а није баш неограничена, али зато што можете неодређено задржати верзије датотека на основу прираста од 15 минута, могло би и бити. ЦрасхПлан вам такође даје могућност да неограничено чувате избрисане датотеке, што је лепо с обзиром на то да многи добављачи сигурносних копија на мрежи трајно уклањају датотеке након 15 или 30 дана.

ЦрасхПлан даје кључне пословне карактеристике, као што је административни приступ за надгледање резервних копија запослених и чак приступање њиховим датотекама.

Сигурносне функције у облаку, које ћемо детаљно описати у следећем одељку, укључују енкрипцију у мировању, ен-транзитну енкрипцију и опционалну приватну енкрипцију.

ЦрасхПлан не пропушта пуно функција. Међутим, осим слабе подршке за НАС, ЦрасхПлан не дозвољава да покренете сигурносне копије са више навоја како бисте убрзали ствари, као што то ради Бацкблазе.

Не постоји ни услуга за поврат путем курира.

Вероватно су највећи недостаци недостатак подршке за мобилне уређаје и то што ЦрасхПлан израђује резервне копије према локацији датотеке а не према врсти датотеке. Ако требате да направите сигурносну копију својих мобилних уређаја, прочитајте нашу најбољу сигурносну копију за мобилне уређаје на мрежи. Разговараћемо више о резервном копирању по локацији у нашем одјељку о једноставној употреби. Можете сазнати више о резервном пословању у нашој библиотеци за израду сигурносних копија.

Преглед могућности ЦрасхПлан-а

Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинессввв.црасхплан.цом

1000 УСД месечно за неограничени ГБ

Резервна копија

Бацкуп Сцхедулер

Континуирано прављење резервних копија

Инцрементал Бацкуп

Сигурносно копирање на основу слика

Вањска резервна копија диска

НАС Бацкуп

Бацкуп сервера

Хибрид Бацкуп

Сигурносна копија мобилних уређаја

Неограничено резервно копирање

Неограничени уређаји

Спеед Тхроттлинг

Копирање датотека на нивоу блока

Мултитхреадед Бацкуп

Врати

Курирска служба за опоравак

Приступ прегледачу

Приступ за мобилне апликације

Верзија

Задржавање избрисаних датотека

Баре-Метал Ресторе

Управљање корисницима

Подесите улоге корисника

Подесите правила за прављење сигурносних копија

Прилагодљиво извештавање

Приступите сигурносној копији корисника

Надгледајте повезане уређаје

Сигурност

Приватно шифровање

Шифрирање у мировању

Шифрирање у транзиту

Енцриптион Протоцол
АЕС 256

Двофакторна аутентификација

Ојачани центри података

Подешавања проки сервера

Компатибилно са ХИППА

Подршка

24/7 подршка

Ливе Цхат Суппорт

Телефонска подршка

Подршка путем е-поште

Кориснички форум

База знања

Разно

Дељење датотека

Синкронизација уређаја

Бесплатна реклама
30

Цене

Да ствари буду једноставне, ЦрасхПлан има само један план цена. То је 10 УСД месечно по рачунару, а ви добијате неограничене резервне копије за рад. Неограничена резервна копија је сјајна јер значи да ви и ваши запосленици не требате бринути толико о томе шта се ствара сигурносна копија, а шта не. То вам заузврат помаже да се фокусирате на важне аспекте вашег рада.

Такође је лако скалирати јер ЦрасхПлан олакшава додавање нових рачунара у резервни план. Због тога ЦрасхПлан наплаћује месечно, тако да не постоји опција годишње претплате. Преокрет је у томе што можете отказати у било којем тренутку. Пре него што се претплатите, можете да искористите 30-дневно бесплатно пробно тестирање услуге.

Имајте на уму да овом неограниченом претплатом података плаћате број рачунара за које ЦрасхПлан види да су активни у вашој административној конзоли, без обзира да ли су направили резервну копију било каквих података или не.

Ако више не желите да плаћате уређај, можете га деактивирати у администрацијској конзоли ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс. Једном када то учините, сви постојећи подаци сигурносних копија за тај уређај биће избрисани.

План цена изгледа добар када га упоредите са рецимо ИДриве Бусинесс, који наплаћује 74,62 долара годишње за 250 ГБ резервних копија за неограничене рачунаре.

Слично томе, Царбоните такође може направити резервну копију 250 ГБ података на неограниченим рачунарима, али кошта 287,99 УСД годишње. Можете добити више простора за складиштење за 99 УСД за додатних 100 ГБ. Имајући то у виду, сигурносно копирање 1ТБ података на једном рачунару помоћу Царбоните-а значи да ћете морати да платите око 900 УСД годишње, у поређењу са 120 УСД са ЦрасхПлан-ом.

Ствари не иду толико у корист ЦрасхПлана-а када то упоредимо са Бацкблазе фор Бусинесс, који вам омогућава да правите резервне копије неограничених података за само 6 УСД по рачунару месечно или 60 УСД по рачунару ако плаћате годину дана унапред. Можете сазнати више о овој опцији у нашој рецензији Бацкблазе фор Бусинесс.

Лакоћа коришћења

ЦрасхПлан десктоп клијент ради на Виндовс, Мац и Линуку. Мораћете да се ослоните на веб клијент јер ЦрасхПлан више не подржава мобилне апликације за Андроид и иОС. Клијенту је потребно само неколико минута да инсталира, након чега ће се од вас тражити да се пријавите.

црасхплан-десктоп-клијент

Имајући то у виду, није тешко користити, али резервне операције са ЦрасхПланом могу бити једноставније. ЦрасхПлан ствара резервну копију на основу локације датотеке, што значи да морате ручно да означите мапе и датотеке за резервне копије. То вам треба више времена и повећава вероватноћу да ћете заборавити да означите датотеку. 

Ако бисте направили резервну копију ЦрасхПлан-а према врсти датотеке, не бисте се требали бринути да ли сте додали своје документе, слике, видео записе и друге датотеке у резервни план јер би све било заштићено. То раде Бацкблазе и Царбоните.

Поврх тога, ЦрасхПлан не обезбеђује дрвну структуру, што га чини бржим за обележавање датотека и мапа. Уместо тога, морате да прегледавате мапе, што није згодно.

Сама радна површина клијента је добро урађена и довољно је интуитивна, са дугмади „хоме“, „довнлоадс“ и „сеттингс“ постављеним на врху. Главно окно прозора приказује ваш мрежни сет сигурносних копија. То су датотеке и фасцикле које сте изабрали за израду резервних копија. Тамо ћете видети и резервно одредиште.

црасхплан-веб-клијент

Ако приступите ЦрасхПлан-у док нисте ван рачунара, потребно је да се пријавите на ЦрасхПлан-ов веб клијент. Такође поседује функције надзора налога које вам омогућавају да проверите статистику корисника и надгледате обнављање датотека са приказа надзорне табле. 

Постоје и прикази који вам омогућавају да надгледате и деактивирате уређаје који се праве резервне копије, додају и деактивирају кориснике, преузимају клијентске апликације и стварају извештаје да бисте били на врху грешака резервних копија.. 

Ове функције управљања одличан су додатак за власнике предузећа. Једина двојба коју имамо је да се дизајн не осећа привлачно и модерно. Међутим, то можда није толико важно за предузетнике који цене добре могућности управљања управљањем изгледом.

Резервна датотека & Ресторатион

Као што смо споменули, ЦрасхПлан од вас захтева да ручно означите датотеке и мапе ради резервне копије. Ако не желите да правите резервне копије одређених типова датотека, можете их искључити из менија подешавања.

црасхплан-адд-бацкуп-дест

Прво, ипак, желећете да додате резервно одредиште тако да ЦрасхПлан зна где да направите резервне копије датотека. Подразумевано је ово ЦрасхПлан-ов облак, али као одредиште резервне копије можете одабрати и локалне дискове. 

црасхплан-селецт-бацкуп-филес

На други начин је да податке са локалних дискова можете вратити брже него са интернета. Ако правите резервне копије на локални диск, и даље ћете правити резерву у облаку, што додаје још један слој заштите.

Поврх тога, ЦрасхПлан може направити резервну копију ваших спољних дискова. Морате их повезати преко УСБ-а или ФиреВире-а да бисте их одабрали за резервне копије. Уз то, не можете то учинити за НАС уређаје (ако вам је потребна прочитајте нашу најбољу резервну копију за НАС чланак).

Једном када је план резервних копија завршен, а почетне резервне копије завршене, ЦрасхПлан ће се покренути у режиму непрекидне израде резервних копија. Препоручујемо да пустите ЦрасхПлан да се покрене у овом режиму, јер ће одмах пренети датотеке које додате или променити на локацијама које сте изабрали за резервне копије.

пад-план-ресурс-лијевање

Речено је да непрекидно прављење сигурносних копија такође може да користи много ресурса вашег система и омета други рад. Да бисте то ублажили, можете ограничити количину процесора коју ЦрасхПлан може користити док активно радите на рачунару.

пад-резервни распоред

Такође можете у потпуности да искључите континуирано прављење сигурносних копија и пребаците се на заказане резервне копије. Ово вам омогућава да одаберете времена када се резервне копије почињу и завршавају и који дани се могу покренути.

Међутим, у већини случајева покретање непрекидне израде сигурносних копија не би требало да представља проблем, па бисте му требали омогућити да најбоље заштити пословне датотеке.

Враћање датотека помоћу ЦрасхПлана

црасхплан-Ресторе-старт

ЦрасхПлан омогућава вам да користите неколико опција за враћање датотека из њеног облака. Прво је да користите десктоп клијента притиском на дугме „Ресторај филес“ (Обнови датотеке). Отвориће се скочни прозор који вам омогућава навигацију кроз сачуване фасцикле и датотеке, а затим одаберите шта желите да вратите са сервера.

црасхплан-Ресто-филес

Након што одаберете датотеке за враћање, имате неколико опција које можете исправити прије покретања поступка обнове. Можете вратити датотеке на њихову оригиналну локацију, „радну површину“ или „датотеке за преузимање“ или можете одабрати одређено одредиште. Ако датотека већ постоји на тој локацији, можете је преписати или преименовати нову. Осим тога, можете доделити оригиналне или тренутне дозволе датотекама.

Остале опције враћања користе ЦрасхПлан-ов веб клијент. Потребно је да се помакнете до приказа „уређаји“ и кликните на икону за враћање повезану са уређајем са којег желите да се вратите. То вам омогућава да вратите датотеке на рачунар који није ваш, без потребе за преузимањем ЦрасхПлан клијента. Такође, ако сте администратор, можете да приступите датотекама које су направили резервни копији других корисника.

Имајте на уму да можете обновити до 250 МБ само путем веб клијента, што значи да је за велике обнове употреба десктоп клијента једина опција.

Будући да не постоји мобилна апликација, не можете да приступите својим датотекама или покренете поступак враћања из ње. Не постоји ни услуга за поврат путем курира. Курирски опоравак значи да би провајдер могао да похрани ваше датотеке на уређај и да вам их пошаље. То би помогло у обнављању тог распона у стотинама гигабајта.

Брзина

Израда сигурносне копије рачунара је паметна, али може потрајати дуго. То време може да се протеже данима или недељама, у зависности од неколико фактора, укључујући ваш ИСП, удаљеност од ЦрасхПлан-ових сервера у САД-у и Аустралији и колико добро ваша интернетска услуга бацкуп-а управља трансферима датотека.

Да бисмо тестирали брзину слања и преузимања ЦрасхПлан-а за мала предузећа, спровели смо неколико једноставних тестова за пренос и преузимање помоћу компресоване мапе од 1 ГБ састављене од различитих типова датотека. Наше тестове смо обавили ВиФи везом ван Београда, Србија, брзином преноса од 9,4 МБ / с и брзином преноса од 44,19 МБ / с.

Први покушај: Други покушај: Просек:
Вријеме отпреме:00:36:1200:35:5800:36:05
Вријеме преузимања:00:04:2500:03:4200:04:04

Пренос фасцикле од 1 ГБ преко наше везе трајао је у просеку 36 минута и пет секунди, што је много дуже од 15 минута и 11 секунди који би требало да потрају, без икаквих додатних трошкова. 

Брзина преузимања ипак је била у складу са оним што смо очекивали. Просјечно је трајало четири минуте и четири секунде, према очекиваним три минуте и 14 секунди.

Ово нису најбољи резултати, али ни они нису најгори. За услугу која је много бржа прочитајте наш преглед облака Ацронис Труе Имаге.

црасхплан-бандвидтх-лептира за гас

ЦрасхПлан омогућава вам да угушите брзине преноса датотека како бисте ограничили колико пропусне ширине користи поступак израде резервних копија. Поред тога, ЦрасхПлан вам чак омогућава да прилагодите клијента тако да повећава брзину када нисте на рачунару..

Након довршетка почетне сигурносне копије, наредне сигурносне копије требале би се покренути брже захваљујући алгоритму за копирање датотека на нивоу блока, који означава само дијелове датотека који су промијењени од посљедње сигурносне копије или преноса у облак.

Сигурност

ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс користи АЕС 256-битну енкрипцију како би прегледао ваше податке док сте у стању мировања на својим серверима. Ово шифровање се дешава пре него што датотеке напусте рачунар, али ЦрасхПлан ће подразумевано задржати кључ за шифровање за вас. То осигурава да компанија може да ресетује вашу лозинку ако је икада заборавите.

Међутим, то такође значи да би злонамерни запослени или хакери који добију приступ серверу који чува поверљиве податке корисника могли да прегледају вашу интелектуалну својину, извештаје и друге пословне податке.

пад безбедности

Ако желите да осигурате да се то неће догодити, можете поставити приватни кључ за шифровање из окна са безбедносним подешавањима клијента за радну површину.

АЕС енкрипција се сматра прилично сигурном и није било познато хаковања од ње. У ствари, процењено је да ће бити потребно суперкомпјутеру милијарде година да би се АЕ-ова кључ експлодирала.

То се не може рећи за вашу личну лозинку, јер шифровање неће заштитити вашу лозинку и лако је пробити слабу лозинку (погледајте чланак о неуспешној лозинци да бисте сазнали о најчешћим грешкама приликом креирања лозинке). Зато бисте требали осигурати да поставите јаку лозинку.

Уз то, требали бисте омогућити двофакторску провјеру идентитета, што вам помаже да заштитите своје вјеродајнице. То ради тако што захтева да унесете једнократни код поред података за пријаву када приступате ЦрасхПлан-у са непознатог рачунара.

Верзија, карактеристика коју смо већ споменули, такође нуди меру заштите од рансомвареа, што све више забрињава предузећа. 

Када се играју верзије, нећете морати да плаћате новчану откупнину за неисправне копије датотека. Уместо тога, можете да се вратите на претходне верзије датотека након што уклоните злонамерни софтвер који је проузроковао проблем.

Што се тиче сигурности дата центра, ЦрасхПлан користи 24/7 надзор својих објеката уз остале заштитне мјере против провале. Објекти су такође опремљени за отпор према квару, било од квара уређаја, нестанка струје, пожара, земљотреса или друге катастрофе..

Поврх тога, Цоде42, матична компанија ЦрасхПлан-а, је организација са сертификатом ИСО 27001, а ЦрасхПлан-ови податковни центри пролазе годишње СОЦ 2 Типе 2 аутентификације. Поред тога, ако радите са медицинским досијеима и извештајима, биће вам драго да знате да је ЦрасхПлан усаглашен са ХИПАА.

Приватност

Да бисте осигурали максималну заштиту своје приватности, требало би да се укључите у приватно шифровање. То је рекло да смо проверили како Цоде42 обрађује вашу приватност. 

ЦрасхПлан прикупља личне податке које му доставите, укључујући податке које унесете на веб локацију ЦрасхПлан-а или пошаљете електронским путем. То може да садржи податке као што су ваше име, адреса, е-пошта или телефон. Такође прикупља податке када присуствујете неком од догађања ЦрасхПлана-а, током телефонских позива са продајним представницима или када контактирате корисничку подршку..

Поврх тога, ЦрасхПлан аутоматски прикупља податке који могу садржавати одређени уређај који користите, верзију оперативног система, софтвер веб прегледача и вашу ИП и МАЦ адресу. 

ЦрасхПлан такође прикупља статистике о вашим активностима на веб локацији, информације о томе како сте дошли и користили веб локацију, локацију на нивоу државе или града, као и друге техничке податке прикупљене путем колачића, пиксела и тагова. ЦрасхПлан такође прикупља информације о томе како је ваш уређај комуницирао са својом веб страницом, укључујући странице којима је приступио и кликове на везе.

Подаци прикупљени на овај начин се називају метаподаци, а већина сервиса то користи за унапређење веб локација и резервних сервиса, тако да ово није ништа необично.

Поред тога, ЦрасхПлан прима информације од трећих страна. Примери таквих информација укључују контакт информације, присуство догађаја, улогу посла и јавни профил запослења, као и информације о интересима за ваш производ или услугу. 

Такође информације о вама добија од препорука или комерцијалних извора. Међутим, у том случају, ЦрасхПлан ће вам послати е-пошту са обавештењем да је примио ваше личне податке, врсту података које је примио и извор, заједно са везом до своје изјаве о приватности.

Збирка података ЦрасхПлан

ЦрасхПлан прикупља податке о вама на неколико начина, али о томе је отворен. Прикупљање информација о вама од трећих страна није уобичајено, али најмање ЦрасхПлан ће вас о томе обавестити е-поштом.

Понекад би се сакупљени подаци могли идентификовати са вама. Цоде42 користи такве личне податке за пружање производа и услуга, као и за анализу учесталости, трајања и врсте коришћења веб странице како би побољшао корисничко искуство. 

Поред тога, користи га за ажурирање и проширење своје евиденције са новим информацијама и анализирање тих записа како би идентификовали потенцијалне купце разумевањем ваше улоге у вашој организацији. Такође вас може контактирати са прилагођеним огласима за производе и услуге који би вас могли занимати на основу претходних искустава у вези са купцима са сличним карактеристикама. 

Дељење података ЦрасхПлан-а

Цоде42 само дели ваше личне податке као неопходне за пословање. Не продаје или не дели ваше податке другима, осим у одређеним случајевима. Ти случајеви могу укључивати Цоде42 подружнице које му помажу у одржавању својих услуга. Те подружнице ће обрађивати ваше личне податке у складу са изјавом о приватности Цоде42.

Слично је и са пословним партнерима. Цоде42 дели ваше личне податке са њима како би испунили захтеве о производима и информацијама. Поред тога, Цоде42 може делити ваше податке са компанијама и појединцима који пружају услуге у његово име. Међутим, забрањено им је коришћење личних података у било које друге сврхе.

Поврх тога, Цоде42 дели личне податке које поседује у случају пословних трансфера, када то захтева закон и уз ваш пристанак, у том случају ћете добити обавештење о томе и моћи ћете да одлучите да неће да деле те податке. Такође, све информације које објавите на страницама заједнице или блогу Цоде42 су јавно доступне.

Сједиште Цоде42 је у Сједињеним Државама, али понекад може пренијети ваше податке у иноземство. То је урађено под заштитом ЕУ-а. и Свисс-У.С штит приватности.

Ако се налазите на одређеним територијама, као што је Европски економски простор, имате следећа додатна права на приватност:

  • Право на давање сагласности или на повлачење сагласности за одређене личне податке
  • Право приступа: Имате право на приступ вашим личним подацима
  • Право брисања: У одређеним околностима имате право на брисање личних података
  • Право на приговор на обраду: Имате право да тражите да Цоде42 престане са обрадом ваших личних података. То ће учинити ако обрађује ваше личне податке ради маркетинга или ако се ослања на свој легитимни интерес за обраду ваших личних података, осим ако не покаже снажне легитимне разлоге за наставак обраде.
  • Право на преносивост података: Имате право да добијете личне податке које сте пристали да дате коду 42 или који су му достављени да изврши уговор са вама
  • Право на исправку: Имате право да тражите исправку нетачних или непотпуних личних података
  • Право на ограничавање обраде: Имате право да затражите ограничење обраде ваших личних података у одређеним околностима
  • Право на подношење жалбе органу за заштиту података: Ако имате забринутост због ових пракси приватности, укључујући и начин на који се рукује са вашим личним подацима, можете то пријавити органу за заштиту података који је овлашћен да саслуша те проблеме

Ова права укратко осигуравају поштовање Цоде42-а са Генералном уредбом о заштити података или ГДПР-ом. ГДПР је закон ЕУ који јача приватност онлајн података корисника. Поврх тога, ЦрасхПлан пружа приватну енкрипцију, а изјава о приватности је јасна о томе које податке прикупља, како их користи и како дели ваше податке.

Подршка

Можете се обратити ЦрасхПлановом тиму за подршку телефоном, е-маилом и четом уживо. Присуство телефонске подршке и подршке за ћаскање требало би да се допадне власницима малих предузећа којима је потребна тренутна подршка.

Међутим, телефонска подршка доступна је од понедељка до петка од 7:00 до 19:00. ЦСТ Подршка за цхат доступна је истог дана али од 7:00 до 17:00. ЦСТ Ако наиђете на проблем током ноћи или викенда, мораћете да сачекате, схватите сами или пошаљете захтев за е-пошту.

служба за помоћ у случају пада сустава

Подршка путем е-поште доступна је 24 сата дневно. Послали смо захтев у 17:50 ЦСТ и добили одговор у четири сата. Имајте на уму да смо поставили једноставно питање о процесу дедупликације. ЦрасхПлан одржава тријажни тим који ескалира важније карте за брже реаговање.

сајт за подршку паду

Ако желите да вам се прљаве руке, можете да погодите веб локацију за подршку ЦрасхПлан-а, која садржи чланке и за ЦрасхПлан за мала предузећа и за предузећа. Чланци о малим предузећима укључују водич за администраторе, кориснички водич и често постављана питања. Ако тамо не пронађете оно што тражите, помоћу функције претраживања можете пронаћи одговор.

ЦрасхПлан такође чува страницу заједнице, што би могао да буде добар начин за решавање ваших проблема. Међутим, већина тема је застарела и на њих нема много одговора. Све у свему, ЦрасхПлан пружа добар део подршке, што би требало да уради посао већини пословних корисника.

Пресуда

ЦрасхПлан за мала предузећа није савршено решење. Највећа му је грешка што не користи свој неограничени резервни капацитет да би поједноставио корисничко искуство с типом датотеке, а не прављењем резервних датотека. Осим тога, она нема мобилну апликацију, што значи да не можете да је користите за прављење резервних копија мобилних података или приступање резервној копији у покрету.

Не постоји ни услуга за поврат путем курира, а подршка уживо није доступна током викенда и ноћи. Поред тих притужби, ЦрасхПлан има пуно преокрета. 

Неограничено складиштење које вам омогућава да направите резервне копије свега што вам је потребно за 10 УСД по рачунару је добар посао. Приватно шифровање помаже да заштитите вашу приватност, а ЦрасхПлан такође има неке од најснажнијих поставки задржавања верзија и избрисаних датотека било ког онлајн решења за резервне копије које смо икада тестирали.

Све у свему, сматрамо да је ЦрасхПлан одлична услуга, упркос неким недостацима. Какве су твоје мисли о ЦрасхПлану? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me