Бацкблазе за преглед пословања – Ажурирано 2020

Бацкблазе за преглед пословања

Ми бисмо препоручили Бацкблазе фор Бусинесс за готово сваки мали бизнис. Брз је, лаган за употребу и изнад свега јефтин. Међутим, није потпуно без његових недостатака, као што можете прочитати у нашој целокупној рецензији Бацкблазе фор Бусинесс.


бацкуп предузећа

Бацкблазе је био омиљена међу приватним корисницима, док је Бацкблазе Б2 популаран ИааС избор за програмере. Бацкблазе фор Бусинесс доноси и Бацкблазе бацкуп и Б2 цлоуд стораге, али захтева да платите за те додатне производе. Помоћу Бацкблазе фор Бусинесс такође можете да креирате и радите радне групе.

У овом прегледу, фокусираћемо се углавном на ову административну функцију, поред традиционалног Бацкблазе алата за прављење резервних копија.

Једноставно корисничко искуство и сјајне цене Бацкблазе-а чине га једном од најбољих сигурносних копија на мрежи за мале пословне могућности на тржишту. Уз то има и неких недостатака, укључујући недостатак истинске приватне енкрипције, ограничену верзију верзије и немогућност израде сигурносних копија НАС-ових или серверских уређаја без потребе да платите Б2, између осталог..

То је речено, ако немате ништа против неких пропуста Бацкблазе-а, можете их користити за имплементацију плана резервног пословања. 15-дневно бесплатно пробно раздобље помоћи ће вам да одлучите да ли је заиста оно што вам треба. Ако још увек нисте сигурни у функцију Бацкблазе-а, придржавајте се детаља у овој рецензији Бацкблазе фор Бусинесс. 

Ако само требате да заштитите свој кућни рачунар, погледајте нашу Бацкблазе рецензију да бисте видели да ли услуга одговара вашим потребама.

Снаге & Слабости

Алтернатива за Бацкблазе фор Бусинесс

Карактеристике

Главна предност Бацкблазе-а у односу на неке од конкуренција је та што пружа неограничен резервни простор. Захваљујући томе, то је на врху наше најбоље неограничене листе сигурносних копија на мрежи. Бацкблазе фор Бусинесс пружа исте функције које су доступне кућним корисницима. Ако сте власник налога или одређени администратор, имат ћете неколико додатних могућности.

Имати исте карактеристике произилази из чињенице да Бацкблазе користи потпуно исти клијент за пословне и кућне кориснике. То је предност за власнике малих предузећа који траже једноставно резервно решење које ради у позадини и неће требати много времена за одржавање. То ће вам помоћи да се запослени усредсреде на продуктивност, уместо на управљање резервним процесима.

Бацкблазе ту једноставност постиже коришћењем свог неограниченог простора у облаку за бацкуп свега. Израђује резервне копије датотека на основу екстензије, што значи да се документи, слике, финансијски извештаји, имејлови и већина других битних датотека аутоматски праве резервне копије. Упркос томе, системске и привремене датотеке искључене су по дефаулту.

Можете да правите резервне копије једног рачунара по лиценци, али можете да га користите и за резервно копирање спољних драјвова, ако су повезани преко УСБ или ФиреВире на рачунар. Имајући то у виду, имајте на уму да су ваши спољни чврсти дискови потребни за повезивање са рачунаром и скенирани од стране Бацкблазе-а најмање једном сваких 30 дана како би били сачувани..

Ако вам то звучи као прекидач уговора, консултујте наш најбољи бацкуп за интернетске копије екстерних хард дискова да бисте видели како се Бацкблазе упоређује са другим сервисима за резервну копију спољног диска.. 

Спољна подршка се, међутим, не односи на НАС уређаје, Боот Цамп партиције или виртуелне машине. Ако то желите, погледајте нашу листу најбољих сигурносних копија на мрежи за НАС уређаје.

Бацкблазе такође не може да направи резервне копије на спољним дисковима (за разлику од њиховог прављења резервних копија), што би га класификовало као хибридно копирање у облаку. Ако то желите, морали бисте размотрити ривалску услугу, попут ЦрасхПлана. Прочитајте више о употреби за мала предузећа у нашој рецензији ЦрасхПлан.

Верзија Бацкблазе-а задржава избрисане датотеке и њене претходне верзије само 30 дана. Опет, преферирамо приступ ЦрасхПлана-а који омогућава корисницима да дефинишу сопствену политику верзије, која може да сачува нове верзије датотека сваких 15 минута и држи их у недоглед. Такође вам нуди могућност да се избрисане датотеке чувају у недоглед.

Посебне карактеристике у позадини

Уз то, Бацкблазе има неке занимљиве особине које надокнађују оне које недостају. На пример, Бацкблазе омогућава дељење датотека генерирањем везе коју можете копирати и залепити на друштвену мрежу. Друга занимљива карактеристика је могућност насљеђивања стања сигурносних копија.

То значи да ако пребаците Бацкблазе на нови рачунар или инсталирате нови оперативни систем, можете да учитате стање резервне копије да бисте наставили резервне копије тамо где сте стали.

Поред тога, ако укључите функцију мапирања на веб клијенту, можете да користите функцију „лоцирај мој рачунар“. То је погодно ако изгубите лаптоп или га неко украде.

Поред ових карактеристика, Бацкблазе има и све стандардне сигурносне копије. Они укључују резервни планер који вам омогућује покретање сигурносних копија по вашој жељи; брзинско угађање, које вам омогућава контролу брзине преноса и преузимања; и континуиране и инкременталне сигурносне копије. 

Континуирана израда сигурносних копија значи да ће Бацкблазе непрекидно надгледати ваше датотеке за промјене. Једном када открије промену, отпремит ће само измењене делове датотека користећи алгоритам преноса на нивоу блока. То је “инкрементални” део једначине.

Бацкблазе има мобилне апликације и за Андроид и иОС, али оне вам омогућавају само приступ и дељење датотека, а не резервне копије мобилних података. Пословни корисници који желе да направе резервне копије својих мобилних уређаја требало би да размотре ИДриве или друге услуге из наше најбоље резервне копије на мрежи за мобилне уређаје. 

Што се тиче управљања налогом, радне групе можете поставити помоћу веб сучеља Бацкблазе. О томе ћемо више говорити када расправљамо о једноставности употребе. Сигурносне функције укључују енкрипцију у мировању и полу-приватну енкрипцију, али ми ћемо детаљније погледати те функције у нашем одељку „безбедности“..

Ако желите прочитати више о могућностима и услугама резервних копија на мрежи, обратите се нашој библиотеци за резервне копије пословања.

Цене

За разлику од других пословних услуга, Бацкблазе фор Бусинесс не наплаћује додатну зараду у поређењу с оним што кућни потрошачи плаћају. Трошак за пословну резервну копију и личну резервну копију је исти: 6 УСД месечно за неограничене резервне копије за један рачунар.

То је пуно за један рачунар, а то кошта ЦрасхПланове од 10 долара по рачунару. Боље је ако се пријавите за годишњи или двогодишњи уговор. Ако платите унапред за годину дана резервног плаћања, платићете само 60 УСД. Ако идете две године, цена пада на 110 УСД, што значи да ћете платити мање од 60 УСД по рачунару годишње.

Уз то, Бацкблазе има недостатак који природно долази када обезбедите неограничену израду сигурносних копија: Не пружа подршку за неограничену резервну копију уређаја. Ако то желите, уместо неограниченог простора за резервне копије, требало би да дате прилику ИДриве Бусинесс или Царбоните фор Бусинесс. Погледајте наше прегледе ИДриве фор Бусинесс и Царбоните фор Оффице.

Ако већ знате да вам ово двоје није добро, можете видети неке друге опције у нашим мрежним прегледима резервних копија.

Међутим, оба нуде планове претплате који пружају различите количине резервног простора, што значи да можете одабрати један на основу својих потреба. На пример, ИДриве Бусинесс нуди 250ГБ, 500ГБ, 1,25ТБ и више.

бацкблазе-бусинесс-прице-куотатион

Да ли ће вам такви планови уштедети новац или не, у поређењу са Бацкблазе-ом, зависи од тога колико уређаја запослених морате да заштитите и колико резервног простора требате. Ако имате само неколико рачунара за заштиту, Бацкблазе ће вероватно бити бољи посао. Пре него што се одлучите за њега, ипак можете користити њену 15-дневну бесплатну пробну верзију за тестирање услуге.

Лакоћа коришћења

Ако волите да је поступак прављења резервних копија једноставан, не можете погријешити са Бацкблазе. Захваљујући могућности аутоматске израде сигурносних копија на основу врсте датотеке, клијенту није потребно много уноса од вас.

Остале пословне резервне услуге – укључујући ЦрасхПлан, ИДриве и Царбоните – захтевају да правите резервне копије на основу локације датотеке, што изгледа више ручни и заморни процес. Све је то више ако имате много датотека на различитим локацијама за израду сигурносних копија.

Бацкблазе скенира ваш чврсти диск током инсталације и бележи сваку датотеку која треба да буде резервна копија. Једном када довршите инсталацију и кликнете „у реду“, процес израде резервних копија почиње и то је то. Док стекнете и креирате нове датотеке, оне ће се аутоматски додати у резервни план.

искључење повратних података

Речено је да, ако нисте задовољни аутоматским избором резервних копија, можете да отворите мени са подешавањима, који вам омогућава да искључите врсте датотека и мапе. 

бацкблазе-бусинесс-десктоп-клијент

Као и већина савремених мрежних решења за резервне копије, Бацкблазе користи десктоп клијент за управљање процесом израде резервних копија. Клијенти су доступни за Виндовс и МацОС, али не и за Линук. Линук фанови би требало да се посаветују са нашим најбољим резервним копијама за Линук, за неке алтернативе.

Ипак, Десктоп клијент Бацкблазе-а је једноставан и лаган за употребу. Није затрпан подешавањима и функцијама, као што је то случај са многим другим резервним клијентима. Примарно окно клијента има само три дугмета: „паузирајте резервну копију“, „опције враћања“ и „поставке“.

Осим што искључују датотеке, подешавања вам омогућавају да побољшате перформансе резервних копија, подешавате распоред резервних копија, унесете свој приватни кључ, видите датотеке заказане за резервне копије, као и прегледате извештаје и проблеме.

бацкблазе-пословне групе

Веб клијент је такође једноставан за употребу, што је погодно јер ћете га користити за управљање радним тимом. Менаџмент се врти око пословних група. 

стварање бацкблазе-групе

Као администратор, ако створите своју пословну групу као управљану групу, можете приступити рачунима запослених да ресетујете њихове лозинке и чак приступите њиховим датотекама. Међутим, ваши запослени морају пристати на тај приступ приликом приступања групи.

У оквиру надзорне плоче за управљање групама можете да купите и лиценце за бацкблазе онлине бацкуп и Бацкблазе Б2 облачно складиште. Бацкблазе Б2 је јефтино решење инфраструктуре облака као услуга која се такмичи са Амазон С3, Гоогле Цлоуд и Азуре.  

бацкблазе-група-позив

Последњи корак у стварању ваше групе укључује слање позивница запосленима да се придруже вашој пословној групи. Позиве можете послати е-поштом или једноставно копирати и залепити везу за позивницу. Ако имате даљинске управљачке и надзорне привилегије, можете извршити масовну тиху инсталацију за своје чланове.

Ако ипак одлучите да пошаљете позивнице, добићете прилику да одобравате појединачно чланство пре него што се корисници званично додају. Поред тога, позвани корисници ће морати администраторима да дају дозволу да управљају својим рачунима.

Позвани запосленици који већ имају Бацкблазе рачун за који плаћају добиће провирирани поврат новца ако су уплатили унапред.

Све у свему, групни систем је једноставан за употребу и у складу је са директним дизајном Бацкблазе-а. Не постоје детаљни алати за извештавање који ћете наћи код конкурентских услуга, али можете бар да проверите основне статистике употребе како бисте осигурали да уређаји запослених буду заштићени.

бацкблазе-бусинесс-мобиле

Исти једноставан приступ краси мобилну апликацију. Омогућава вам да прегледате резервне копије датотека, видите оне које сте преузели и приступите подешавањима. Изборник поставки омогућава вам да запамтите податке за пријаву, подесите пријаву отисака прстију и омогућите преузимања док нисте на ВиФи. Функције су без костију и нема начина да делите датотеке или започињете враћања из апликације.

Резервна датотека & Ресторатион

Сигурносна копија Бацкблазе-а, као што смо рекли, темељи се на врсти датотеке. Због тога означава многе датотеке за резервне копије, искључујући системске и привремене датотеке. Ако датотеке не изузмете сами, почетна израда сигурносних копија може разумљиво потрајати. У ствари, вероватно ће проћи неколико дана или чак неколико недеља.

бацкблазе-инитал-бацкуп-тиме

Да бисте добили представу о томе колико дуго ћете чекати, кликните на тастер на десктоп клијенту који каже: “колико ће трајати моја резервна копија?” Након што се прва сигурносна копија избаци из руке, неколико функција помаже убрзавању наредних сигурносних копија, али о њима ћемо говорити у следећем одељку. 

Подразумевано, клијент Бацкблазе покреће овај поступак користећи приступ непрекидне израде резервних копија, што значи да се датотеке праве резервне копије чим их креирате. Међутим, континуирано прављење сигурносних копија може се показати превише гладним. У том случају можете променити распоред резервних копија.

Опције заказивања нису толико богате као код конкурентских сервиса, као што су ИДриве и ЦлоудБерри Бацкуп. На пример, можете да изводите резервне копије једном дневно у одређено време или само када кликнете дугме „резервне копије одмах“.

Ипак, већина корисника ће имати користи од континуираног прављења сигурносних копија. Ако желите неке напредније опције заказивања, прочитајте преглед ЦлоудБерри Бацкуп-а.

Обнављање датотека захтева да се пријавите на веб интерфејс. У клијенту за радну површину постоји дугме „опције опоравка“, али оно приказује само ваше могућности и отвара веб клијент у вашем прегледачу.

бацкблазе-веб-Ресторе-старт

Једном када се пријавите на свој веб клијент, можете одабрати које датотеке желите да вратите тако што ћете отворити картицу “прегледати / вратити датотеке” или кликнути на дугме “врати” из прегледа. Имајте на уму да се прегледач датотека налази при дну странице.

методи бацкблазе-веб-Ресторе

Затим са листе можете одабрати начин враћања. Типичан начин повратка датотека је преузимање у зип датотеци. Не морате чекати на мрежи док Бацкблазе припрема ову ЗИП датотеку за вас јер ће вам послати обавештење е-поштом када је датотека спремна.

Опоравак зип датотека такође је ограничен на 500 ГБ по захтеву, са највише 20 захтева у било ком тренутку. Ако имате више од тога, Бацкблазеова услуга за опоравак кутије можда би била боља опција за опоравак датотека. 

Овом опцијом можете тражити да Бацкблазе похрани све ваше датотеке на УСБ флеш уређај, са највише 256 ГБ простора или 8ТБ спољним чврстим диском и пошаљете овај уређај вама. То је прикладно, али опција за опоравак курира захтева да унапред платите уређај. Међутим, ако уређај пошаљете назад у року од 30 дана, добићете пуни поврат.

Поред тога, ако сте Бацкблазе Б2 претплатник, можете одабрати да тамо архивирате своје датотеке као снимку. Слике ће бити доступне у вашем Б2-у, чак и ако обришете датотеке са свог налога. То је корисно ако требате да очистите мало простора на чврстом диску.

Брзина

Колико дуго ће трајати почетна израда сигурносних копија зависи од вашег провајдера интернетских услуга и колико сте близу сервера. Ваша веза ће бити боља што сте ближе Бацкблазеовим центрима података у Калифорнији и Аризони.

Ми обично користимо фасциклу од 1 ГБ за тестирање брзине преноса, али то није било могуће са Бацкблазе-ом јер аутоматски ствара сигурносне копије ваших података. Због тога смо се морали ослонити на предвиђање Бацкблазе-а. Међутим, изузели смо и неке датотеке док нисмо поставили мањи бацкуп који је проверио предвиђања Бацкблазе-а.

Прво смо проверили везу са десктоп клијента, који проверава колико ће трајати резервно копирање. Речено је да ће се наша подршка завршити за мање од једног дана. С обзиром да смо имали 2,62 ГБ датотека, то је уверљиво. Други алат нас је обавестио да ћемо моћи да уложимо 107 ГБ дневно. То је оно што бисмо очекивали, с обзиром да је брзина преноса била 9,9 Мб / с.

Ако се резервне копије не изводе тако брзо колико бисте желели, можете повећати број сигурносних копија које сте покренули како би учитавање било брже. Ако то не помаже, Бацкблазе препоручује да искључите нежељене датотеке и датотеке које не треба да правите резервне копије из избора. Једном када се заврши почетна израда сигурносних копија, алгоритам преноса на нивоу блока помоћи ће код наредних пријеноса.

Бацкблазе такође врши компримирање датотека без губитака, како би се смањила њихова величина пре преноса. Копирање датотека и компресија датотека на нивоу блока штеде време и пропусност. С друге стране, ако Бацкблазе заузима превише вашег опсега, можете умањити његове брзине преноса.

Сигурност

Сигурност у облаку Бацкблазе-а има скоро све функције које волимо да видимо. Ми кажемо „скоро“ јер има приватну енкрипцију са завојем. Приватно шифровање је подразумевано онемогућено, па га морате омогућити. Ако то не урадите, Бацкблазе ће задржати ваш кључ за шифровање.

Шта год да изаберете, његова приватна енкрипција није у потпуности приватна јер морате послати лозинку у Бацкблазе када желите да вратите своје шифроване датотеке. Разлог за то је што Бацкблазе обнавља ваше датотеке путем веба уместо кориштења десктоп клијента (којем бисте могли да доставите своју лозинку, а да је не пошаљете Бацкблазе-у).

Упркос томе, компанија тврди да „се ваша лозинка никада не чува на диску и одбацује се једном када је користи“.

Бацкблазе користи ХТТПС, у који је уграђен и ССЛ, за осигурање ваших датотека у транзиту. То вам помаже да се заштитите од прислушкивања помоћу напада човека у средини и сличних сајбер напада (постоје и друге опасности од јавног ВиФи). Ако нисте упознати са ССЛ протоколом, прочитајте нашу ССЛ вс ТЛС поређење да бисте сазнали више о томе.

Када ваше датотеке дођу до Бацкблазе-ових сервера, оне се шифрују коришћењем АЕС-овог 128-битног алгоритма за шифровање. АЕС је стандардна енкрипција која се данас користи. Колико је познато, његова 128-битна верзија никада није пропала, али ми ипак дајемо више бодова услугама које користе тежу, ротирану од 256 бита..

бацкблазе-2фа подешавања

Бацкблазе такође нуди двофакторну подршку за аутентификацију коју као администратор можете да омогућите свим својим запосленима. Аутентификација са два фактора помаже у заштити вашег рачуна ако неко од ваших запослених користи слабу лозинку која је пробијена или украдена. 

Чак и у том случају злонамерни појединци и даље неће моћи приступити датотекама тог запосленика јер двофакторна аутентификација захтева додатни безбедносни код када се пријављују са непознатог уређаја. Запослени може примити тај код путем СМС-а или апликација као што су Гоогле Аутхентицатор или Аутхи.

Још једна замерка у вези са безбедношћу Бацкблазе-а је његова ограничена способност верзије. Бацкблазе чува претходне верзије датотека 30 дана, што га чини мало мање способним да се носи са нападима рансомвареа од мрежних сервиса са издашнијим политикама верзије, као што су ИДриве и ЦрасхПлан.

У то се не смета јер напади против расона углавном циљају предузећа и раде шифрирањем датотека. Када криптирају ваше датотеке, од вас се захтева да платите откупнину како бисте их дешифровали за вас. Са верзијом у репродукцији, након што уклоните злонамјерни софтвер који стоји иза напада, можете једноставно пребацити датотеке на њихове претходне нешифриране верзије.

Приватност

Бацкблазе који захтева да пошаљете свој приватни кључ за обнављање датотека није најбоље за вашу приватност. Бацкблазе тврди да ће га касније избрисати, али за то морате преузети његову реч. Поврх свега, Бацкблазе је америчка компанија и мора се придржавати америчких закона и правила о облаку. Они нису међу најбољим законима о приватности у облаку, а ту је и пројекат ПРИСМ о коме треба размишљати. 

У складу са својом политиком приватности, Бацкблазе прикупља личне податке које дајете приликом регистрације – што омогућава двофакторну аутентификацију (ваш телефонски број) – и када ћаскате или шаљете е-поштом тим за подршку Бацкблазе-а. Уз то, Бацкблазе сакупља метаподате, што му помаже да побољшају своје производе.

Према правилима, Бацкблазе не “изнајмљује, не продаје или дели вашу адресу или е-маил (сиц) адресу са било којом другом компанијом у ваше маркетиншке сврхе без вашег пристанка.”

Бацкблазе информације које прикупља могу да користе за постављање налога на мрежи; управља својом платформом; побољшати изглед, садржај и навигацију својих производа; разумети како корисници користе његове производе; слање маркетиншких комуникација и још много тога.

Бацкблазе ваше податке дели са независним провајдерима услуга који помажу у покретању његове платформе. Те услуге трећих страна укључују Фацебоок, Слацк, Твиттер, Стрипе, Салесфорце, Гоогле Аналитицс, ФресхБоокс, ХубСпот, МаилЦхимп и друге. 

Бацкблазе такође може открити ваше податке трећим лицима када то налаже закон, судски налог или друго судско одобрење. Продаја, трансфери или спајања такође ће затражити Бацкблазе да своје податке подели са релевантном трећом страном.

Заштита приватности у позадини

Бацкблазе се придржава ЕУ-а. и Свисс-У.С Оквири приватности, што значи да ће Бацкблазе бити у складу са законима у вашој земљи или подручју, ако личне податке из Европског економског простора или Швајцарске пренесете у САД, или обрнуто.

Поврх тога, Бацкблазе се придржава Опште уредбе о заштити података, која је строги закон ЕУ о приватности корисника на мрежи. Имате следећа права која одговарају Опшој уредби о заштити података:

 • Можете приступити личним подацима које Бацкблазе прикупља о вама.
 • Можете да исправите, ажурирате или затражите брисање својих детаља на свом налогу тако што ћете се пријавити на свој налог.
 • Ако сте резидент ЕЕА, можете приговорити на обраду личних података, замолите Бацкблазе да ограничи њихову обраду или затражите преносивост тих података, када је то технички могуће..
 • Слично томе, ако је Бацкблазе прикупио и обрадио ваше личне податке уз ваш пристанак, можете их повући у било којем тренутку.
 • Можете се жалити органу за заштиту података због прикупљања и коришћења личних података компаније Бацкблазе.
 • Такође имате право да напустите маркетиншку комуникацију Бацкблазе-а.

Још једна корисна ствар која се мора напоменути је да ће Бацкблазе “задржати ваше личне податке током периода неопходног за испуњавање циљева наведених у овој Обавештењу о приватности осим ако је дужи временски период задржавања или дозвољен законом”.

Када користите Бацкблазе посебно за пословне сврхе, имајте на уму да администратор може да приступи вашем налогу и да га контролише. Ипак, такво понашање се и очекује. Међутим, у политици приватности нисмо пронашли ништа о чему бисмо бринули и имате одређена права која вам помажу да преузмете контролу над својом приватношћу.

Подршка

одељак за помоћ у позадини

Ако наиђете на проблем са резервном копијом, најбржи начин да пронађете одговор је погодити интернетску базу знања. База знања Бацкблазе-а садржи чланке који одговарају личној резервној копији, резервној копији пословања и складишту у облаку Б2. 

Свиђа нам се како можете на први поглед видети најчешћа питања за производ. Такође су подељени у категорије да бисте лакше пронашли одговор који вам је потребан. Ако ипак не можете, можете претраживати читаву базу знања.

У случају да не пронађете одговор, можете контактирати тим за подршку. Међутим, то не можете учинити телефоном, чак и ако сте пословни корисник. Речено је да можете да користите подршку за цхат уживо која ради од понедељка до петка од 9:00 до 12:00 и 13:00. до 17:00 ПСТ.

Ако ваш посао захтева сталан приступ ливе подршци, ИДриве је дефинитивно боља опција, захваљујући телефонској подршци радним даном и 24/7 ливе подршци. 

Ако мислите да можете да сачекате неколико сати за одговоре на техничку подршку, Бацкблазе одговара на улазнице путем е-поште сваки дан у недељи. Међутим, опет, није покривен 24 сата дневно.

Послали смо захтев тиму за подршку и добили одговор након 13 сати. Ипак, Бацкблазе вам омогућава да проверите статус своје улазнице путем Интернета на мрежи, што је леп додир.

Пресуда

Бацкблазе је одличан избор ако сте пословни корисник који жели да заштити своје радне датотеке на начин који не захтева време и труд. То је захваљујући могућности Бацкблазе-а да ствара резервне копије на основу врсте датотеке и неограниченог простора за резервне копије. То чини непотребним ручно означавање датотека за израду сигурносних копија, као што је то случај са, рецимо, ЦрасхПланом.

Поред тога што је једноставна и угодна услуга за коришћење, Бацкблазе има велику вредност. За само 6 УСД месечно или 5 УСД ако плаћате годину дана унапред, добијате неограничену резервну копију за један рачунар. То би требало да се допадне малим предузећима, појединачним пословним корисницима и стартапима којима новац треба другде. 

Бацкблазе такође има пристојну сигурност, али волели бисмо га више ако је имао одговарајућу ен-енд енкрипцију. 

Уз то, нећете морати да се бринете о својим правима на приватност или недоступним потезима подржаним сумњивим клаузулама у политици приватности, јер у њој нисмо могли да нађемо ништа необично..

Постоје и други недостаци који би могли бити битни неким пословним корисницима, укључујући недостатак сигурносне копије за мобилне уређаје, подршку за НАС и Линук подршку. То је поред тога што морате да причврстите екстерне диск јединице сваких 30 дана да би били резервни, а верзија је ограничена на 30 дана. 

Ако су то ствари које вас не занимају, Бацкблазе фор Бусинесс је чврст избор сигурносних копија на мрежи који би вам требао помоћи да заштитите податке предузећа без икаквих проблема..

Што мислите о Бацкблазе фор Бусинесс? Да ли има оно што вам је потребно за ваш посао? Јавите нам у коментарима испод. Хвала вам за читање.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map