Primerjava oblakov za shranjevanje v oblaku 2020: primerjajte 50+ ponudnikov oblakov

Več o shranjevanju v oblaku:


 • Najboljši prostor za shranjevanje v oblaku 
 • Shranjevanje v poslovnem oblaku
 • Shranjevanje fotografij v oblaku

Mnenja ponudnika: 

 • Sync.com
 • pCloud
 • Tresorit (poslovno)

Sorodne kategorije programske opreme:

 • Najboljši VPN 
 • Protivirusna programska oprema
 • Najboljši upravitelj gesel
 • Programska oprema za obnovo podatkov

Priljubljena mnenja ponudnika: 

 • ExpressVPN pregled
 • NordVPN pregled
 • Dashlane pregled
 • Pregled Bitdefenderja

Best Cloud Storage 2020 – Kaj morate vedeti

Ta članek raziskuje vse, kar morate vedeti o oblaku. Pokažemo vam definicije in razložimo, kaj sploh je fuks. Ne glede na to, ali imate najcenejšo shrambo v oblaku ali iščete najboljšo spletno shrambo – za vas bomo poskrbeli.

Najcenejša shramba v oblaku – ni vedno najboljša ideja

V zadnjih petih letih gledanja industrije je eno gotovo: bolj cenejša je storitev, večja je verjetnost, da bo kmalu brez posla.. 

Ko enkrat vidite ponudbo neomejene storitve v oblaku za nenehno življenjsko dobo, ki je prebrano, da bi bilo resnično – najverjetneje. 

Dobra “poceni” spletna shramba stane približno 10 $ na mesec. To vam ne daje neomejenega prostora v oblaku, ampak običajno okoli oznake 1TB – dovolj za shranjevanje videoposnetkov, fotografij in dokumentov. 

Sync.com, na primer, ena izmed naših najboljših storitev, ponuja celo 2TB prostora za manj kot 10 $ na mesec – in izjemno varnost, ki jo Dropbox primanjkuje.

Naša priporočila so, da ne kupujete najcenejših storitev, ki vam samo oddajo ponudbo. Pazljivo ocenite, preberite naše vodiče in preverite zgornjo primerjavo za shranjevanje v oblaku. Za naše nemške bralce si oglejte ta lep pregledni članek na Sonntagmorgen.com.

Kazalo

Vse o oblaku za shranjevanje

 • Terminologija
 • Shranjevanje v oblaku – Zakaj ga uporabljamo
 • Opredelitev
 • Uporabite primere
 • Prednosti & Slabosti
 • Brezplačno shranjevanje v oblaku

Najboljši ponudniki za shranjevanje v oblaku

 • Sync.com
 • pCloud
 • SugarSync
 • Livedrive

Najboljši spletni rezervni ponudniki

 • Crashplan
 • Jaz vozim
 • Backblaze
 • Karbonit
 • SOS spletna varnostna kopija

Primerjava spletne trgovine

 • Spletna varnostna kopija – kaj je točno
 • Online Backup vs Cloud Backup – Ali obstaja razlika?
 • Neomejeno varnostno kopiranje v oblaku
 • Koliko rezervnega prostora za shranjevanje potrebujete?

Pojasnjeni sistemi za shranjevanje v oblaku

Primerjava oblakov za shranjevanje v oblaku – kaj “Cloud” iščete?

Verjetno ste našo primerjalno tabelo našli v iskalniku, ki išče najboljše shranjevanje v oblaku za vaše datoteke. Toda iščete storitev, podobno Dropboxu, ki sinhronizira in deli datoteke, ali bolj potrebujete storitev za varnostno kopiranje datotek v oblak, kot sta Backblaze ali Crashplan? Preden vam lahko svetujemo, je ključno vedeti vaše potrebe. Torej, razjasnimo nekaj teh zapletenih konceptov in izrazov v oblaku:

Shranjevanje v oblaku, razloženo v preprostih pogojih

Pojasnjeni pogoji v oblaku: *

Pomagamo vam razumeti različno terminologijo oblakov, tako da boste lahko prepričani, da poznate razliko.

Shranjevanje v oblaku

To je splošen izraz za spletno shranjevanje datotek. Pogosta domneva je, da vključuje sinhronizacijo, skupno rabo in sodelovanje datotek, kjer je lokalna kopija vedno prisotna v uporabnikovem računalniku..

Online Backup / Cloud Backup

Varnostno kopiranje v oblaku je tudi oblika shranjevanja v oblaku, vendar brez sinhronizacije datotek. Osredotoča se predvsem na varnostno kopiranje, to je ustvarjanje kopije trdega diska v oblaku.

Spletna shramba

Shranjevanje datotek v spletu brez lokalne kopije v računalniku. Če želite urediti datoteko, jo morate prenesti s spleta ali posebne aplikacije.

Sinhronizacija datotek in skupna raba

Spada v prostor za shranjevanje v oblaku in povezuje projektno mapo v oblak, tako da so vse datoteke enake v vseh povezanih napravah za vse uporabnike, ki sodelujejo v skupni rabi.

Hosters / cyberlockers z enim klikom

Čisto za namene spletnega shranjevanja in se zaradi svoje anonimnosti pogosto uporablja v nezakoniti skupnosti za izmenjavo datotek.

* To je le hiter pregled, spodaj boste našli podrobnejšo razlago ob kliku na hiperpovezave.

Nazaj na primerjalno tabelo

Opredelitev shranjevanja v oblaku

Shranjevanje v oblaku je najpomembnejši izraz za vse storitve, navedene v naši primerjavi in ​​pregledih. Vsi ponudniki prenašajo in shranjujejo podatke v oblaku, kar v bistvu pomeni v računalnikih ali strežnikih po vsem svetu, ki so dostopni prek interneta.

Ko ljudje iščejo ta izraz v spletu, takoj pomislijo na Dropbox, Google Drive ali OneDrive, ker so te storitve (zlasti Dropbox), ki so skovale izraz in omogočile sinhronizacijo datotek in dostop do končnega uporabnika namesto samo podjetja.

Povedano zelo preprosto, ponudnik pomnilniškega računalnika v oblaku (gostiteljsko podjetje) namesti uporabniški program na uporabnikov računalnik. Ta program nato vse datoteke, ki jih uporabnik izbere prek interneta, pošlje ponudniku storitev, tako da lahko te datoteke preprosto delijo in dostopajo do njih v drugih napravah istega uporabnika.

To je lahko mobilna naprava, prenosni računalnik ali namizje z operacijskim sistemom Windows ali Macintosh. Vse spremembe podatkov, ki so nastavljeni za sinhronizacijo med napravami, se sproti posodabljajo na vseh strojih, na katerih je nameščena programska oprema v oblaku.

Zakaj ga uporabljam …

Z oblakom za shranjevanje imam na voljo vse datoteke, ki jih potrebujem, ker se trenutni projekti sinhronizirajo z vsemi mojimi napravami v realnem času, ne glede na to, ali so njegove predstavitve, preglednice ali veliki videoposnetki. Uporabljam shrambo v oblaku, da delam s svojo oddaljeno ekipo in hkrati delim fotografije z babico.

Če se pravilno uporabim, lahko celo sprostim nekaj prostora na trdem disku samo za sinhronizacijo in nalaganje datotek, ki jih resnično potrebujem, v računalnik. 

Mauricio Prinzlau - strokovnjak za shranjevanje v oblaku na

Spletna shramba v oblaku

Predpostavimo, da ima uporabnik tri naprave: namizni računalnik, prenosni računalnik in mobilno napravo, na vse pa nam namesti Dropbox (ali katero koli drugo storitev za shranjevanje v oblaku). Nato so na voljo 4 kopije vsake datoteke: ena kopija na vsaki napravi in ​​druga v ti oblaku.

Shranjevanje podatkov v oblaku
Shranjevanje datoteke v prenosni računalnik bo naložilo spremembe v oblak, kjer algoritmi primerjajo novo kopijo z vsako drugo kopijo na njenih strojih in se nato odločijo, katera je najnovejša različica. Tako je lahko uporabnik kadar koli prepričan, da bo deloval s pravilno datoteko kadar koli.

Ponudniki shranjevanja v oblaku ne morejo samo sinhronizirati datotek, temveč jih z deljenjem dati na voljo drugi osebi ali celo skupini ljudi. Kopija datoteke v oblaku je nato na voljo tretji osebi. Zdaj je treba razumeti dva pomembna koncepta: javne in zasebne povezave. Z javno povezavo lahko vsakdo s to povezavo dostopa do datoteke ali mape, medtem ko je zasebna povezava dostopna samo po vabilu in povabljene uporabnike običajno zahteva, da ustvarijo račun pri podjetju za shranjevanje v oblaku. Zdaj, ko razumete, kaj je shranjevanje v oblaku in kaj je, lahko že vidite neskončne možnosti:

Nazaj na primerjalno tabelo

Neomejene storitve shranjevanja v oblaku – mogoče?

V oblaku je veliko aplikacij. Zbrali smo seznam stvari, ki jih lahko naredite in kako vam lahko oblak pomaga bolj učinkovito delovati.

Brez e-poštnih prilog z oblakom za shranjevanje

Ni več e-poštnih prilog

Velike e-poštne priloge so bolečina, težko je vedeti, ali resnično varno prispejo do prejemnika. Ker se datoteke lahko delijo z javno povezavo, lahko to povezavo po e-pošti pošljete prejemniku, kjer jo je mogoče prenesti.

Ni več imen akward datotek

Nič več nerodnih imen datotek, kot so final, final-1, final-final

Vse različice datotek dokumenta, predstavitve, preglednice ali katere koli datoteke za to zadevo so shranjene v oblaku. Vse strani, ki imajo dostop do te datoteke ali mape, bodo vedno videvale trenutno različico, ne glede na to, kdo jo je nazadnje uredil. Kar je bila nekoč neskončna veriga novih dokumentov, katerih ustvarjalnost imen datotek se je z vsako različico zmanjšala, je zdaj združena v eno samo datoteko.

Sinhronizacija datotek in skupna raba

Vedo, da so vse datoteke vedno tam, aka sinhronizacija datotek

Ne glede na to, ali ste na letališču, v kavarni, v sobi za sodelovanje, potujete, v pisarni, doma, vse ključne datoteke so vedno na voljo in vam jih ni treba zapomniti, da jih prenesete na palec USB vozite ali si celo pošljite e-pošto, ker se datoteke sinhronizirajo s programsko opremo za shranjevanje v oblaku v vseh (mobilnih) napravah.

Varnostne kopije v oblaku

Shranjevanje datotek v oblaku za varnostne kopije

Storitve shranjevanja datotek v oblaku lahko služijo kot hitro varnostno kopiranje, saj je v oblaku in drugih napravah na voljo več različic posameznih datotek. Če se torej zgodi računalniški zlom, ima naročnina na storitev za shranjevanje v oblaku hitro obnovo izgubljenih datotek.

Sodelovanje v oblaku

Spletna shramba za sodelovanje

Zagotovo je ena večjih prednosti storitev, kot je Dropbox, sodelovanje z navidezno ekipo, razporejeno po različnih celinah. Vsi člani ekipe imajo lahko dostop do skupne mape ter nalaganje in prenos podatkov, tako da so vsi na isti strani s statusom projekta. Tudi če nekdo v ekipi naredi napako, večina storitev ponuja “različico datotek”, kar pomeni, da se lahko administrator vrne nazaj in obnovi izbrisane datoteke ali celo starejše različice iste datoteke.

Dostop do datotek brez povezave

Najboljša spletna shramba za dostop brez povezave?

Čeprav jih imenujemo ponudniki za shranjevanje v oblaku, so z zgoraj navedeno sinhronizacijo datotek vse datoteke na voljo brez povezave. Torej je mogoče delati na projektu s šibko ali neobstoječo internetno povezavo. Po ponovni povezavi se spremembe samodejno naložijo.

Nazaj na primerjalno tabelo

Najboljše možnosti za shranjevanje v oblaku

Najboljše možnosti za shranjevanje v oblaku, ki so nam všeč

Na žalost ni rešitve, ki bi ustrezala vsem. Svoje zahteve morate natančno pregledati in s pomočjo primerjalne tabele izbrati storitev. Spodnje storitve so nekatere storitve naših bralcev in so nam zelo všeč. 

Sync.com 

Sync.com je dokaj nov ponudnik bloka. S sedežem v Kanadi tekmujejo z Dropboxom tako po enostavni uporabi kot po hitrosti sinhronizacije. Vendar pa ponujajo nekaj veliko bolj dragocenega: varnost z ničelnim znanjem. Uporabnikovi podatki so šifrirani od konca do konca, zato nihče razen uporabnika ne more videti podatkov na jasnem. Sync ponuja mobilne aplikacije tako za iOS kot za Android in so na voljo tako za Mac kot Windows. Žal Linux odjemalca še ni v načrtu.

Obiščite www.sync.com

Preberi pregled

pCloud

pCloud Pregled
pCloud lahko štejemo za enega novejših igralcev na bloku in prihajajo z zanimivo ceno. Uporabniki lahko dobijo ogromnih 20 GB brezplačnega prostora za shranjevanje. Njihove plačane stopnje so tudi po ugodnih cenah:

Stranka dobi 1TB prostora za shranjevanje za 7,99 USD na mesec in s tem prihrani nekaj dolarjev v primerjavi z Dropbox ali Google Drive. pCloud omogoča strankam, da ga nastavijo kot oblačni pogon, kar pomeni, da datotekam, shranjenim na pCloud, ni treba, da so lokalno na voljo na uporabnikovih trdih diskih. Na žalost, če želite imeti dodatno varnost, morate plačati dodatno provizijo za pCloud Crypto.

Poslovni uporabniki dobijo 5TB prostora za shranjevanje. Ta načrt vključuje najmanj 5 uporabnikov, vsak pa dobi 1TB prostora za shranjevanje. Ti načrti vam bodo znašali 49,95 $ na mesec, vsak dodatni uporabnik pa stane 10 $.

pCloud je na voljo za Windows in Mac in dobre novice za uporabnike Linuxa, lahko prenesejo tudi odjemalca. Njihove mobilne aplikacije so lepotice in so na voljo v trgovinah z aplikacijami iOS in Android.

Prednosti

Slabosti

Obiščite www.pcloud.com

Preberi pregled

SugarSync

Pregled poslovanja podjetja SugarSync
Kot že ime pove, je SugarSync storitev, usmerjena v sinhronizacijo datotek in skupno rabo datotek, vendar uporabnikom omogočajo tudi opravljanje varnostnih kopij v ozadju. Odličen program SugarSync je, da uporabnikom omogočajo, da izberejo katero koli mapo v računalniku, ki jo bodo sinhronizirali z oblakom, za razliko od Dropboxa, kjer morajo stranke izbrati eno mapo na svojih strojih. SugarSync je na voljo v različnih okusih od 100 GB za 7,49 $ / mesec. Dražji od Dropboxa, vendar vreden dodatnega denarja za fleksibilnost.

Spletna aplikacija za shranjevanje datotek SugarSync je na voljo za Windows in Mac ter običajne osumljence za mobilne odjemalce: Android in iOS.

Prednosti

Slabosti

Obiščite SugarSync

Preberi pregled

Livedrive

Livedrive pregled
Spletno mesto in storitev Livedrive se v zadnjih 4 letih ni veliko spremenilo. Od zunaj se Livedrive v zadnjih letih ni veliko spremenil, njihovo spletno mesto in načrti pa so še vedno videti kot vedno. Vendar imam občutek, odkar jih je J2 Global pridobil, se premikajo na bolje: posodobili so svojo programsko opremo za stranke na sodobnejši videz, hitrosti nalaganja so se povečale in v celoti sem zadovoljen z izkušnjo. Je eden tistih ponudnikov, ki združuje sinhronizacijo datotek in skupno rabo z varnostnimi kopijami v oblaku (če ste pripravljeni iztrgati denar za Pro Suite), vendar uporabniki, ki samo iščejo varnostno kopijo ali sinhronizacijo, lahko izberejo cenejše načrte. Za razliko od drugih storitev Livedrive uporabnikom omogoča tudi varnostno kopiranje pogonov NAS. Če imate veliko datotek za sinhronizacijo, vam bo všeč funkcija Livedrive LAN za sinhronizacijo, ki znatno pospeši postopek, če so vsi vaši stroji v istem omrežju. Odjemalci so na voljo za Windows in Mac ter naprave iOS, Android in Windows 8.

Prednosti

Slabosti

Obiščite www.livedrive.com

Preberi pregled

Druge znamke, ki jih poznate …

 • SpiderOakONE
 • MEGA
 • Dropbox
 • Sinhlika
 • Google Drive
 • OneDrive
 • Škatla
 • MediaFire
 • Kopiraj (preneha)
 • Tresorit
 • Cubby
 • CloudMe
 • Bitcasa
 • OpenDrive
 • hubiC
 • ZipCloud
 • pogoplug
 • Amazon Cloud Drive
 • Yandex.Disk
 • 4Sync

Nazaj na primerjalno tabelo

Prednosti skladiščenja v oblaku & Slabosti

Pri uporabi ponudnikov shranjevanja v oblaku za svoje podatke je nekaj prednosti in slabosti. Tukaj je nekaj, kar morate upoštevati:

Prednosti

Slabosti

Nazaj na primerjalno tabelo

Brezplačno shranjevanje v oblaku

Brezplačno shranjevanje v oblaku

Zdi se, da je danes brezplačno shranjevanje v oblaku na voljo v izobilju, od 2 GB (Dropbox) in 15 GB (Google Drive) do 50 GB za MEGA.nz. Čeprav je brezplačna vsekakor dovolj dobra, da preizkusite, ali neka storitev deluje ali ne, vsebuje različne omejitve, ki se jih morajo uporabniki zavedati. Prednosti in slabosti brezplačnega shranjevanja se lotite s primerjavo ob strani in pokažite nekaj storitev, ki ponujajo brezplačno shranjevanje.

Prednosti

Slabosti

* vendar upoštevajte, da obstajajo brezplačne storitve, ki ponujajo odlično šifriranje teh računov, kot so MEGA, Tresorit, Sync.com in še več.
** To je lahko slabost, kot smo videli pri spletnem mestu Copy.com: dovolili so uporabnikom povečanje brezplačnega prostora za shranjevanje na 200 GB in so zdaj neplačani..

Nazaj na primerjalno tabelo

Storitve shranjevanja v oblaku za poslovno, poslovno ali osebno uporabo?

Storitve shranjevanja v oblaku se lahko uporabljajo za osebno in poslovno uporabo. Vendar pa se zahteve med seboj močno razlikujejo. Medtem ko sta na strani potrošnikov glavna skrb enostavna uporaba in združljivost, se prednostne naloge usmerjajo k zasebnosti in varnosti v poslovnem ali podjetniškem okolju..

Na primer, podjetja potrebujejo podrobnejši nadzor nad datotekami v skupni rabi. Dovoljenja za mape morajo biti nastavljena za vsak primer posebej in celo nadzirati podmape. To je samo en primer. Tukaj je primerjalna tabela, ki prikazuje razliko med skladiščenjem v oblaku uporabnikov in poslovnim podjetjem.

Poslovna shramba v oblaku
Storitve shranjevanja poslovnih oblakov se običajno imenujejo Enterprise File Sync and Share (EFSS), saj se osredotočajo na poslovno sodelovanje in omogočanje mobilne telefonije. Gartnerjev čarobni kvadrant za prodajo datotek za sinhronizacijo datotek in skupno rabo teh storitev letno primerja in izbere tiste, ki vodijo na tem področju. Medtem ko Dropbox for Business pridobiva vse več vleke, ga še vedno uporabljajo predvsem končni uporabniki.

Priljubljeni prodajalci so Egnyte, ki je hibridni model oblaka postal priljubljen, in Box, ki je znan po obsežnem številu integracij v aplikacije tretjih strank, kot je Salesforce. Gartnerjeva analiza Citrix Sharefile uvršča med trenutno tržne vodje prodajalcev Enterprise File Sync in Share, vendar so na splošno bolj usmerjeni v podjetje z 10 ali več uporabniki. Če vas zanimajo možnosti za shranjevanje v oblaku za mala podjetja, si oglejte primerjalno tabelo.

Nazaj na primerjalno tabelo

Spletna varnostna kopija

Spletna varnostna kopija v oblaku za posameznike
Pri uporabi spletne varnostne kopije podatkov se računalnik shrani v oblak, vendar deluje drugače kot v aplikacijah za shranjevanje v oblaku: spletne varnostne kopije ustvarijo natančno kopijo trdega diska in celotno strukturo datotek in map prenesejo na spletnega ponudnika varnostnih kopij. Ta postopek zrcaljenja je zelo priročen, saj se uporabnikom ni treba spomniti kopiranja in lepljenja pomembnih datotek v določeno mapo. Apple uporabniki lahko ta postopek poznajo iz Time Machine, kjer je celoten trdi disk kopiran na drug pogon.

Zdaj lahko spletne varnostne kopije izvajajo načrtovana opravila enkrat na dan, teden ali mesec ali neprekinjeno v ozadju, tako da se vsakič, ko se datoteka spremeni, takoj naloži na strežnike podjetja. Če vam pasovna širina in CPU to omogočata, vam priporočamo, da vedno aktivirate neprekinjeno varnostno kopiranje.

V zadnjih letih so ponudniki spletnih rezervnih storitev našli svoje najljubše trženje hišnih ljubljenčkov, ki v svoji tržni kopiji potiskajo besedo “neomejeno”. Seveda pomenijo, da ne bodo postavili nobenih omejitev za datoteke, ki jih uporabnik naloži v skladu s svojo politiko poštene uporabe. Razumni uporabniki poznajo ta oglas iz storitev spletnega gostovanja, ki ponujajo neomejeno pasovno širino. Vendar pa so politike poštene uporabe običajno precej visoke v terabajtskem območju, zato povprečnim uporabnikom računalnikov ni treba skrbeti, da jim “zmanjka prostora”.

Varna stava je, da uporabljate kakršno koli neomejeno varnostno kopiranje, ki ga zelo cenimo, na primer Backblaze, Crashplan ali Carbonite, ker lahko varnostno kopirate tudi zunanje trde diske ali NAS naprave in se vam ni treba bati s prostorskimi težavami..

Če potrebujete dodatne funkcije, na primer sinhronizacijo datotek in skupno rabo, morate skrbno izbrati svojega spletnega ponudnika varnostnih kopij, ker nima vsaka storitev teh funkcij. Oglejte si IDrive, Acronis True Image Cloud, Jottacloud, Justcloud ali Livedrive za nekaj primerov.

Tukaj je nekaj predlogov spletnih rezervnih storitev, ki jih priporočamo, da preverite:

Nazaj na primerjalno tabelo

Top 5 možnosti za spletno varnostno kopiranje, ki so nam všeč

Vemo, da lahko izberemo pravo izbiro prave možnosti. Trg je precej zasičen z več kot 50 ponudniki, zato vam pokažemo naših pet najljubših, ki so v zadnjih letih pokazali visoko raven zmogljivosti in trdnosti.

Crashplan

Crashplan Review
Crashplan je že leta naša najbolj priporočljiva storitev varnostnega kopiranja v oblaku, saj ponuja resnično neomejeno doživetje (če je pravilno nastavljeno). Skoraj ni nobenih omejitev, koliko podatkov lahko varnostno kopirate, koliko različic lahko shranite ali v velikosti datotek, tudi velika 10 GB Outlook e-poštna podatkovna baza je pravilno varnostno kopirana..

Kje je torej ulov? Iz naše lokacije v Evropi smo doživeli precej počasne varnostne hitrosti. Kupci v ZDA očitno nimajo te težave. Vsekakor je za varnostno kopiranje velike količine datotek vedno potreben čas, vendar Crashplan opravi fantastično delo s preprostim pristopom nastavitve “to in pozabi”. Uporabniki lahko izberejo družinski načrt, ki omogoča varnostno kopiranje do 5 računalnikov / naprav.

Obiščite www.crashplan.com

Preberi pregled

Jaz vozim

IDrive pregled
IDrive se je z leti spremenil v hibridno storitev: začeli so le z varnostnim kopiranjem v oblaku, zdaj pa so se podali v igro za skupno rabo datotek in sinhronizacijo, kar jim uspeva. Vendar pa bi morali potrošniki uporabljati IDrive za tisto, kar je bilo prvotno narejeno: varnostno kopiranje v oblaku.

IDrive končnim uporabnikom ponuja celo vrsto možnosti prilagajanja varnostnih kopij, od ustvarjanja različnih nizov varnostnih kopij, nastavitev natančnih načrtov varnostnih kopij do zaščite varnostnih kopij z osebnim šifrirnim ključem, ki ga pozna in ima le uporabnik. V naših testih, ki so naložili 10 GB, to ni bila najhitrejša rešitev, vendar je zelo dobro dodal vse datoteke v nekaj več kot uri. IDrive ni neomejena storitev, ima pa zelo ugodne načrte 1TB, ki se začnejo od 5 USD na mesec.

Zanimivo: plačani naročniki lahko dobijo brezplačno 1 fizično pošiljko svojih podatkov, kar precej pospeši postopek varnostnega kopiranja / obnove.

Obiščite www.idrive.com

Preberi pregled

Backblaze

Pregled povratnih plamenov
Backblaze je bila moja storitev goto backup, ki jo priporočam tehnično manj pismenim delom moje družine in prijateljev. Nastavitev je zelo enostavna: namestite odjemalca, zaženite varnostno kopijo in varnostno kopira vse, kar je na vašem trdem disku, razen sistemov in aplikacijskih datotek. Uporabniki lahko izključijo mape ali datoteke, ki jih ne želijo varnostno kopirati, na primer vedno izključim svojo mapo za prenose, ker vse, kar shranim tam, lahko vedno znova naložim.

To prihrani pasovno širino in skupni čas varnostne kopije. Backblaze se hitro varnostno kopira – če mu dovolite in nastavite niti na 10. To pa lahko upočasni druge omrežne aplikacije, na primer sejo na oddaljenem namizju in podobno. Postopek obnavljanja Backblaze je nekoliko neroden, saj lahko zip datoteke prenesete samo s spletnega odjemalca. Na splošno lahko uporabniki Backblaze dobijo po zelo dostopni ceni za samo 5 USD na mesec ali 50 $ na leto. Po mojem mnenju to ni pametno.

Obiščite www.backblaze.com

Preberi pregled

Karbonit

Domača stran za pregled o karbonitu
Karbonit je še ena spodobna spletna storitev varnostnega kopiranja, vendar je različica operacijskega sistema Windows precej boljše od različice Mac: Uporabniki Mac morajo uporabljati zunanje varnostne kopije trdega diska ali varnostne kopije zrcalnih slik. Če ste uporabnik sistema Windows, lahko Carbonite ponuja veliko in je zagotovo ena izmed boljših rešitev.

Uporabniki, ki se prijavijo na glavni načrt za 149 USD / leto, dobijo brezplačno obnovitev vratne storitve, kjer je pošiljen trdi disk, če pride do katastrofe. Varnostno kopiranje v oblaku je enostavno nastaviti in deluje samodejno, če uporabniki ne želijo izbirati datotek in map. Karbonit bo neprestano varnostno kopiral datoteke v ozadju, če je treba avtomatsko varnostno kopirati video datoteke, morajo stranke izbrati vsaj osnovni načrt.

Na srečo se je Carbonite znebil nekaterih grdih politik omejevanja pasovne širine in uporabnikom ponuja resnično neomejeno izkušnjo.

Prednosti

 • Zelo varno varnostno kopiranje v oblaku prek zasebnih šifrirnih ključev
 • Enostaven postopek namestitve, tudi za novince
 • Dostojna programska oprema za stranke

Slabosti

 • Ni izmenjave datotek in sinhronizacije (preneha od aprila 2016)
 • Na žalost nobenih NAS varnostnih kopij v osebnih izdajah
 • Včasih je počasi varnostno kopiranje omejeno na 10 Mbit / s

Obiščite www.carbonite.com

Preberi pregled

SOS Online Backup

SOS Online Backup Pregled
SOS Online Backup je tu z agresivno neomejeno ceno: 7,99 USD na mesec je precej dober. Uporabniki se morajo zavedati nekaj opozoril: po eni strani SOS zahteva dovolj prostega prostora na trdem disku za predpomnjene datoteke, kar pomeni, da če varnostno kopirate 10 GB prostora SOS Online Backup lahko zahteva dodatnih 10 GB prostora za predpomnilnik datoteke.

Po drugi strani pa ni na voljo možnosti za neprekinjeno varnostno kopiranje, vendar lahko uporabniki urnik povzdignejo na uro. SOS ni najhitrejša storitev varnostnega kopiranja v oblaku v našem testu in je trajalo nekaj časa, da se je povezava v povprečju gibala na približno 7Mbit / s. Za tiste uporabnike, ki želijo deliti datoteke, ima SOS Online Backup možnost delitve datotek, glede na njihovo spletno mesto, ki je. V praksi se izvaja na najslabši možni način, kar sem jih kdaj videl v varnostni opremi. Potreboval sem skoraj 30 minut, da sem ga našel.

Če iščete rešitve za skupno rabo datotek, poiščite drugje. Varnostne kopije pa delujejo odlično in dejstvo, da SOS hrani neomejene različice datotek, bo zadostilo potrebam večine ljudi. V storitvi Cloudwards priporočamo, da ljudje tako ali tako uporabljajo različne aplikacije za varnostno kopiranje in shranjevanje v oblaku.

Prednosti

 • Odlične cenovno neomejene cene za do 5 računalnikov in neomejeno število mobilnih naprav
 • Enostaven postopek nastavitve, vendar se ne zanašajte na samodejno izbiro varnostnih kopij
 • Obnovitve je mogoče izvesti na želeno pot v mapo

Slabosti

 • Različica za Mac je šibkejša od sistema Windows
 • Grozno izvajanje funkcije skupne rabe datotek, zaradi katere se sprašujem, ali si resnično želijo, da si ljudje delijo datoteke
 • Srednja hitrost prenosa do 7Mbit / s

Obiščite spletno varnostno kopijo SOS

 

Preberi pregled

Druge znamke, ki jih poznate …

 • SpiderOakONE
 • degoo
 • Duplika
 • Jottacloud
 • večpredstavnost
 • ADrive
 • StorageGuardian
 • memopal
 • JungleDisk
 • Simbol
 • Acronis Cloud
 • SlonDrive
 • SurDoc
 • Moze
 • Cyphertite
 • MyPCBackup
 • Zoolz
 • IBackup
 • nomadesk
 • Norton Online Backup
 • AltDrive
 • Polog za shranjevanje podatkov
 • SafeSync
 • MyOtherDrive
 • Popolna obramba

Varnostno kopiranje v oblaku

Spletna varnostna kopija v oblaku za posameznike
Varnostno kopiranje v oblaku je sinonim za spletno varnostno kopiranje, ker opisuje popolnoma isto stvar. Pravzaprav je izraz varnostna kopija v oblaku vse bolj priljubljen. Nekoč se je pogosto uporabljal samo v poslovnem sektorju, zdaj pa vsi razumejo, kaj pomeni oblak.

Na Cloudwards.net te rezervne izraze uporabljamo zamenljivo, zato upamo, da to odpravi nekaj dvomov. Na seznamu v naši primerjalni tabeli so storitve razvrščene na podlagi funkcij, zanesljivosti, hitrosti, varnosti in podpore strankam. Naše uvrstitve nikakor niso končne vse, ampak vam lahko služijo kot izhodišče, ker lahko funkcije filtrirate glede na vaše zahteve.

Wiki za shranjevanje v oblaku

Wiki za shranjevanje v oblaku

Delamo na našem wiki oddelku, da bi novincem v oblaku omogočili preprost način za preverjanje pogostih pogojev na spletnih mestih prodajalcev. Nekateri od teh izrazov se uporabljajo zamenljivo, kar otežuje določitev, za kaj se uporabljajo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me