Najboljši VPN mnenja leta 2020 – Primerjajte najboljših 31 storitev

Izbrati, ki je najboljši ponudnik VPN, ni enostavno. Na voljo je ogromno možnosti – zgornji pregledi VPN-a bodo to potrjevali – tako da nohtov, kakšen pravi izbor ni, ne bi smeli jemati z lahkoto. Konec koncev so VPN-ji jedro spletne zasebnosti, zato pri izbiri ponudnika ne želite poseči po kupčku..


Naše ocene VPN so srce naših člankov o varnosti v spletu. Ne glede na to, ali govorimo o kibernetski kriminaliteti ali o najboljši protivirusni programski opremi, VPN-ji vedno igrajo vlogo. Kot primer za naš najboljši vodnik po VPN in naše preglede VPN lahko najdete našo metodologijo za testiranje ter nekaj pogosto zastavljenih VPN vprašanj spodaj.

Če vas torej zanima, kako gledati brezplačne filme v spletu ali če je hudourništvo zakonito, preberite nadaljevanje. VPN-ji omogočajo pretakanje, hranjenje in brskanje po vsebini srca. Če iščete najboljši VPN za Kodi, preverite tudi naš Kodi arhiv.

Kako ocenjujemo

VPN-jev ni enostavno oceniti glede na to, koliko gibljivih delov je potrebnih za delo. Tudi pri VPN-jih je veliko primerov uporabe, zato poskusi, da ponudnika golobov pokorimo v določeno nišo, ne uspe vedno. Zaradi tega uporabljamo analitični pristop do naših VPN pregledov in ocenjujemo vsakega ponudnika v devetih kategorijah.

Lastnosti

Značilnosti so tisto, kar v resnici naredi VPN “pop”, ko ga bomo pregledali. Obstaja veliko ponudnikov, ki vas bodo varno povezali – samo glejte seznam mnenj VPN zgoraj – zato so funkcije pogosto ključno prodajno mesto, pri katerem ponudniku morate izbrati.

Vedno iščemo nekaj standardnih funkcij, na primer VPN killswitch, vendar so dobrodošle tudi edinstvene ponudbe. Na primer, Windscribe vključuje orodje za preverjanje povezave z zasebnostjo (preberite naš pregled Windscribe) in VyprVPN prihaja z lastniškim protokolom VPN (preberite naš pregled v aplikaciji VyprVPN).

Cenitev

Možnosti brezplačnih storitev VPN je malo in je med njimi veliko, zato boste za zaščito morali porabiti nekaj denarja. To rečeno, samo zato, ker boste morali porabiti nekaj, še ne pomeni, da bi morali porabiti veliko.

Ko sodimo o cenah ponudnikov, gledamo na vrednost, ki jo ponuja ponudnik. Čeprav je cena velik dejavnik pri tem, upoštevamo tudi celotno uporabniško izkušnjo, morebitne dodatne funkcije, število hkratnih povezav in obdobje vračila..

Uporabniku prijaznost

Nekateri ponudniki razumejo, da samo zato, ker VPN-ji privlačijo bolj “tehnično” množico, ne pomeni, da jih je treba težko uporabljati. Nekateri ponudniki ne. Od prijave do povezave ta razdelek opisuje, kako enostavna je uporaba VPN-ja.

Funkcije se začnejo igrati tudi v tem razdelku. Ocenjujemo, katere funkcije so na voljo enostavno v vmesniku. Na primer razdeljene tuneliranje in posredovanje vrat sta ponavadi na voljo. Vendar zelo malo VPN-jev dejansko omogoča enostavno nastavitev teh naprednih konfiguracij.

Hitrost

Hitrost je pomemben vidik katerega koli VPN-ja. Čeprav smo v našem najhitrejšem priročniku o VPN uporabili znanstveni pristop k primerjavi več ponudnikov, ta razdelek pregledi VPN razširja vsakega ponudnika.  

Za testiranje merimo svojo nezaščiteno hitrost s pomočjo speedtest.net in nato nadaljujemo s testiranjem petih drugih lokacij po vsem svetu. Medtem ko ni mogoče uporabiti istih lokacij za vsak VPN, skušamo pridobiti mešanico različnih rezultatov iz ZDA, Evrope in Tihe Azije..

Varnost

Podrobnosti o tem, kaj iščemo pri ocenjevanju varnosti, si lahko preberete v našem varnostnem priročniku za VPN. Skratka, glavni mehanizem, ki ga ocenjujemo, je protokol VPN in raven šifriranja. Če niste seznanjeni s svetom kriptografije, priporočamo, da si ogledate naš opis šifriranja, da se ujamete..

Zunaj tega si ogledujemo tudi vse dodatne varnostne funkcije, na primer killswitch, strežnike z dvojnim skokom in ubijanje aplikacij. To je tudi razdelek, kjer izvajamo preizkuse tesnosti DNS s pomočjo ipleak.org, da preverimo, ali VPN pušča zahteve, vaš IP naslov ali podatke WebRTC.  

Zasebnost

Pomen zasebnosti VPN ni mogoče podceniti. Ko uporabljate zasebno zasebno omrežje, podatke zaupate v roke drugega podjetja namesto ponudnika internetnih storitev ali vlade. Zaradi tega sta pomembna trdna uspešnost in jasna naravnanost do zasebnosti. V to poglavje je nekaj zaupanja.

Ne priporočamo samo slepo ponudnikov To je oddelek, kjer lahko izvlečemo svoje beležke in se malo novinarimo. Zunaj gledanja na politiko zasebnosti VPN ni težko pravilo, ampak po kopanju po spletu ugotovimo, ali je VPN kdaj ujel zapisovanje podatkov, ko pravi, da ni.

Zmogljivost pretakanja

Eden od razlogov, da želite uporabiti VPN, je pretakanje geoblokirane vsebine. V tem razdelku testiramo več strežnikov – običajno približno 10 – z Netflix, Hulu, BBC iPlayer in Amazon Prime Video. Medtem ko je zunaj veliko drugih platform za pretakanje, ti štirje dajejo trdno izhodišče, če VPN deluje za pretakanje.

Če želite najboljše ponudnike, si lahko preberete naš najboljši VPN za vodnik za pretakanje. V večini primerov bo ponudnik sodeloval z nekaj ponudniki in odpovedal z drugimi. Upoštevajte, da je ta odsek zasnovan na času. Pišemo na podlagi takratnih izkušenj. Morda imate boljšo ali slabšo srečo, odvisno od tega, kateri strežnik uporabljate v katerem času.

Lokacije strežnika

Ta kategorija je pomembna, čeprav ne tako pomembna kot recimo varnost VPN. Pri ocenjevanju lokacij strežnikov gledamo ne samo na neprimerno število strežnikov, ampak tudi na njihovo razpršenost po vsem svetu..

Zlasti gledamo na Bližnji vzhod, Tiho Azijo in Severno Afriko, saj so ta področja pri ponudnikih VPN običajno premalo zastopana. NordVPN, na primer, ima največje število strežnikov, vendar ima HideMyAss, čeprav ima manj strežnikov, boljšo pokritost edinstvenih regij (preberite naš pregled HideMyAss).

Storitev za stranke

VPN-ji bi morali delovati, ne da bi vedeli, da so tam, vendar težave niso redke. V takem primeru je potrebna trdna podporna skupina. V zadnjem delu pregledov VPN preizkušamo podporo s klepetom v živo, e-pošto in / ali klicem, da preverimo hitrost in kakovost odgovorov..

Običajno to stori tako, da pošljejo navidezno vprašanje, ki ga najdete v zbirki znanja VPN-ja. Cilj je videti, ali si bo podpornik vzel čas za odgovor na vprašanje ali nas preprosto preusmeril na vnos v zbirko znanja.

Ko govorimo o tem, si ogledamo tudi vse možnosti samopomoči, vključno z zbirko znanja, forumom skupnosti ali kanalom YouTube. Poleg tega, da so le prisotni, si ogledamo tudi kakovost in temeljitost vsebine.

Vrhunski ponudniki VPN

Čeprav obstajajo posebni primeri, v katerih boste morda želeli uporabljati en VPN prek drugega, imamo naših pet najboljših ponudnikov VPN razvrščenih na podlagi zgornjih meril. Upoštevajte, da ocenjujemo samo posamezne odseke – skupna ocena je izračunana iz tega – zato bodite prepričani, da so ponudniki v naši najboljši peterici res najboljši.

ExpressVPN

ExpressVPN ni le malo boljši od drugih VPN-jev; zdrobi konkurenco. Naš drugi ocenjeni ponudnik, NordVPN, se je med našimi primerjavami ExpressVPN v primerjavi z NordVPN približal, a naš najboljši pes se je še vedno izkazal s krono. Od pretakanja do hudourništva ExpressVPN označi vsa polja, ki jih želimo videti pri ponudniku.

ExpressVPN-Spletna stran

ExpressVPN-registracija

ExpressVPN-Speedtest

Možnosti ExpressVPN-Tunnel

ExpressVPN-Full-App

Prejšnja

Naslednji

Najmočnejši vidik storitve je njena doslednost. ExpressVPN povečuje zasebnost, varnost in hitrost VPN in to počne tudi z odpornostjo. Če želite VPN, je ExpressVPN dejanska izbira. Več lahko izveste v našem pregledu ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN je antiteza ExpressVPN. Vso konsistenco vrže skozi okno v prid bolj robustnega nabora funkcij in vmesnika ter višje najvišje hitrosti. Medtem ko previdnost meče na veter, prinaša nekaj uporabnosti, ni dvoma, da ima NordVPN veliko surove moči in je zato druga najboljša storitev VPN, ki jo lahko kupite.

NordVPN-drsnik1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Najboljši vidik NordVPN so njegove lastnosti. Za enako ceno kot drugi najvišji ponudniki VPN imate dostop do vključujočega orodja za preprečevanje zlonamerne programske opreme, povezave z dvojnim skokom in Tor preko VPN. Morda ni najbolje optimiziran, vendar je vrednost nesporna. Več lahko izveste v našem pregledu NordVPN.

CyberGhost

CyberGhost je podoben NordVPN – opazite lahko, kako podobni so v naši primerjavi NordVPN in CyberGhost – vendar ni tako hiter kot drugi najboljši ponudnik VPN. Glede na to ima CyberGhost veliko funkcij in tudi precej poceni. Karakteristike, enostavna uporaba in nizka cenovna točka nadomeščajo morebitne težave glede hitrosti.

CyberGhost-drsnik1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Ni tako hiter kot NordVPN, je pa bolj dosleden. CyberGhost najbolje deluje s protokolom IKEv2, s katerim je nameščen, zato če vas ne skrbi preveč, da bi jih požarni zidovi blokirali, je dobra izbira. Vključuje tudi najvišjo omejitev istočasne povezave med našimi petimi najboljšimi ponudniki VPN, zato je tudi za družine. Več lahko izveste v našem pregledu CyberGhost.

Zasebni dostop do interneta

Zasebni dostop do interneta je namenjen preprostosti uporabe. Je najbolj poceni ponudnik naših najboljših pet in se ponaša s spodobnim številom funkcij. Medtem ko je uporaba aplikacije prek pladnja moteča, ima zasebni dostop do interneta veliko vrednost, varnost in zasebnost.

Prejšnja

Naslednji

Približno polovica cene, ki jo mesečno za mesecem porabimo pri naših drugih najboljših izbirah, je zasebni dostop do interneta dejanska izbira za prihranek denarja. Ponuja celo dvoletni načrt, ki je večina drugih krajev manj kot eno leto. Več o cenah in drugih funkcijah PIA lahko izveste v našem pregledu zasebnega dostopa do interneta.

TorGuard

TorGuard je varnostno usmerjen ponudnik VPN, ki je idealen za vinarje. TorGuard je, čeprav ni najbolj dostopen za novince, pod nadzorom vse vidike VPN-ja, kar daje velik nadzor nad delovanjem VPN-ja in kako varno je.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

Prejšnja

Naslednji

Je tudi izjemno hiter. TorGuard sicer ne dosega ravno stopenj ExpressVPN, ko gre za hitrost. Poleg tega je na voljo odličen seznam funkcij, vključno z varno e-pošto, skripti po meri in ubijanjem aplikacij. Več o njih lahko izveste v našem pregledu TorGuard.  

VPN Pogosta vprašanja

Medtem ko smo v našem najboljšem priročniku o VPN obravnavali večino tem, je nekaj osnovnih vprašanj, na katera je odgovor presenetljivo težko najti. Odgovarjali bomo na pogosto zastavljena vprašanja o VPN-jih, da boste hitro dosegli hitrost.

Kaj je VPN?

Naš vodnik VPN je najboljši vir za to temo, vendar vam bomo tukaj dali pregled. »VPN« je kratica za virtualno zasebno omrežje. To je omrežje, kar pomeni, da je več strežnikov povezanih skupaj, je zasebno, kar pomeni, da nihče zunaj omrežja ne more dostopati do njega, in je virtualno, kar pomeni, da strežniki niso fizično povezani skupaj.

Namesto da se neposredno povežete s spletnim mestom, na katero želite obiskati, se najprej povežete z VPN in preko njega usmerite ves svoj promet. S tem prikrijete svoj IP naslov, lokacijo in podatke o brskalniku, zaradi česar ste v spletu nevidni.

Kaj lahko storim z VPN?

Ko enkrat postanete nevidni, se vam obeta veliko novih možnosti. Kar se tiče VPN-ja, se običajno zmanjša na hudournike in pretakanje. Ko gnetete, odpirate, kar se imenuje medsebojna povezava, kar pomeni, da je z vami povezanih več drugih vrstnikov (računalnikov), ki si delijo majhno količino datoteke, ki jo prenašate.

To očitno odpira nekatere varnostne težave, saj bi drugi računalniki lahko izsledili to povezavo in prepoznali, kdo ste. Ker ste prvič povezani z omrežjem VPN, ne glede na to, kakšen vrstnik na drugi strani povezave želi, je usmerjen na strežnik VPN, kar pomeni, da ste varni pred drugimi v povezavi..

Odvisno od tega, kje živite, je že možno pretakanje prek Netflixa ali Huluja, vendar vam niso na voljo vse vsebine, ki so na voljo na teh platformah. Zaradi geoblokov za distribucijo, pretočne platforme sprostijo samo določeno vsebino v določenih regijah. Če bi na primer želeli gledati četrto sezono Better Call Saul na Netflixu, bi morali biti v Veliki Britaniji.

Pretok v več regij postane mogoč z VPN. Z zamenjavo svojega naslova z IP naslovom strežnika VPN, s katerim ste povezani, lahko spletna platforma za pretakanje preusmerite v misli, da ste na lokaciji, na kateri niste. Na žalost to ne deluje vedno, zato ne pozabite prebrati najboljšega VPN-ja za Netflix vodič, če je pretakanje pomembno.

Vendar je morda bolj preprosto od tega. Če živite v državi ali potujete v državo s strogo cenzuro, vam lahko z uporabo VPN preprosto omogočite dostop do interneta. Na primer, najboljše storitve VPN za Kitajsko imajo možnosti, ki zaobidejo nadzor globokega paketa, kar vam omogoča enostavno gibanje cenzure.

Zakaj potrebujem VPN?

Če želite narediti katero koli od zgoraj naštetih stvari, potrebujete VPN. Kljub temu, da vas ne zanimajo pretakanje, hudourništvo ali obhod cenzure, je VPN dobra ideja. Z napadom vlade, ki vohuni po vsem svetu, bo VPN vaše podatke hranil v vaših rokah, kamor spadajo.

Zasebnost je ključna tema pri uporabi zasebnega zasebnega omrežja, zato četudi vse, kar počnete, gledate YouTube in preverjate svojo e-pošto, je VPN še vedno pomemben. S šifriranjem internetne povezave in ponarejanjem naslova IP je VPN videti, kot da ste nekdo drug v spletu. V takšni konfiguraciji lahko zaobidete zbiranje podatkov vlade, Facebooka, Googla in skoraj vseh drugih.

Poleg tega lahko svojo povezavo ohranite varno. Ker je povezava med vami in strežnikom VPN šifrirana – običajno s 256-bitnim AES – vsi, ki vohunijo v vašem omrežju, ne bodo mogli videti, katere zahteve pošiljate. Z VPN se varno povežete s trdnjavo, ki ščiti vse, kar počnete v spletu.

Je VPN Legal?

Z eno besedo, da, VPN-ji so zakoniti, razen če ste v eni izmed držav, ki so jih prepovedale. Kitajska je ena od teh držav, Rusija in Turčija pa sprejemata politike, ki segajo do dokončne prepovedi.

Če potujete v eno od teh držav, pred namestitvijo obvezno namestite in nastavite VPN. Preberite več v člankih o najboljšem VPN za Rusijo in najboljših člankih VPN za Turčijo.

Ali bo VPN upočasnil hitrost mojega interneta?

Eno vprašanje, ki bi si ga morali zastaviti več, je: ali bo VPN upočasnil hitrost mojega interneta? Kratek odgovor je pritrdilen. Kot vedno je dolg odgovor nekoliko bolj vpleten. Ko se povežete s strežnikom VPN, času omrežja dodajate režijske stroške. Potreben je čas, da se zahteva šifrira, nato pa potujete po VPN strežniku in na odprti internet.

Vendar obstajajo primeri, ko lahko VPN dejansko poveča vašo hitrost. V nedavni paniki okoli nevtralnosti mreže se je veliko govorilo o dušenju ponudnika internetnih storitev. Ustreznost ponudnika internetnih storitev je, ko ponudnik internetnih storitev pri povezovanju z določenimi spletnimi mesti ustavi ali zmanjša. V nekaterih primerih se vaša hitrost lahko zmanjša, če preprosto uporabite preveč pasovne širine.

Ker lahko ponudnik internetnih storitev zmanjša vašo hitrost, boste morda imeli počasnejši internet kot tisto, za kar plačujete. Če uporabljate VPN, vaš ponudnik internetnih storitev ne ve, kaj počnete, zato njegovi avtomatizirani sistemi ne morejo diskriminirati vaše povezave. V takem primeru bi lahko VPN dejansko izboljšal vaše internetne hitrosti.

Kako dobim VPN?

Nastavitev VPN-ja je veliko enostavnejša kot nekoč. V vseh zgornjih pregledih boste našli povezave za nakup naročnine na VPN. Preprosto sledite navodilom VPN, ga prenesite in povežite. Vodili vas bomo skozi postopek za katero koli VPN, ki je med vsakim pregledom bolj vključena.

Končne misli

Kot lahko vidite, naši VPN pregledi niso vzeti z lahkoto. Naš pristop poskuša razložiti vse težave, ki se lahko pojavijo med uporabo, vključno s pretočno zmogljivostjo, hitrostjo in uporabnostjo. Medtem ko je nekaj naših pregledov odvisno od osebnih želja, menimo, da je najboljših pet najboljših ponudnikov VPN resnično najboljših.

Kljub temu vam ni treba sprejeti besede tukaj. Zgoraj lahko preberete katero koli od naših dolgoročnih pregledov VPN in preverite, ali se strinjate s tem, kar smo videli. Vabimo vas, da prepustite svoje misli, če menite, da je VPN tam vreden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map