Najboljše storitve za shranjevanje v poslovnih oblakih in varnostne kopije 2020

Najboljše storitve spletnega varnostnega kopiranja v oblaku, pregledane leta 2020

Ker spletna shramba postaja vse bolj priljubljena za zasebno uporabo, ni presenetljivo, da so te storitve končale v poslovnem okolju. Vendar pa lahko uporaba osebnih računov podjetnikom ogrozi informacije ogrožanja informacij.


Podjetniške stranke imajo s korporativnim shranjevanjem datotek v oblaku večjo zaščito pred ogrožanjem ali vdorom v svoje datoteke. Vsak ponudnik ponuja nekoliko drugačne funkcije in možnosti, ki jih lahko izbirate, kar lahko oteži odločitev o ponudniku za celotno podjetje.

Tveganja in koristi
© Shane Meehan

Najboljše shranjevanje v oblaku za mala podjetja

Prostor za shranjevanje v oblaku je namenjen podjetjem, da bi se bolj učinkovito vodil. Medtem ko so se številni ponudniki začeli kot osebne storitve za shranjevanje in varnostno kopiranje zunaj kraja, ki so se razvile tako, da vključujejo korporativno stranko, so nekatere, kot je Box, zgrajene s podjetniškimi strankami..

Razlika med poslovnim shranjevanjem v oblaku in osebnim shranjevanjem v oblaku je pogosto značilnosti, pa tudi koliko uporabnikov ima dostop do celotnega računa. Z osebnim načrtom naj bi dostop do datotek in dokumentov imel le uporabnik, ki se je vpisal v račun. Te datoteke bodo morda lahko delili, vendar nihče drug ne sme shranjevati datotek na svoj račun.


© 드림 포유

Na drugi strani je poslovni načrt zasnovan tako, da do računa dostopa več uporabnikov. Ker obstaja več poverilnic za prijavo, mora biti skrbnik sposoben določiti omejitve in omejitve za različne zaposlene, ki dostopajo do informacij in jih shranjujejo. Ta centralni skrbnik se lahko odloči, kdo lahko naredi račun znotraj računa.

Načrti za shranjevanje poslovnih oblakov pogosto vsebujejo funkcije, ki jih osebni računi nimajo, kot je možnost določanja omejitev za datoteke in mape. Pogosto imajo tudi možnosti sodelovanja, ki morda manjkajo pri posameznem računu.

Rešitve za spletno shranjevanje za podjetja: Prednosti

Poslovno shranjevanje v oblaku ima veliko prednosti, ki lahko podjetju nudijo več kot le prostor za shranjevanje vseh svojih dragocenih podatkov. Poleg tega, da shranjujejo datoteke pred morebitnimi hekerji, lokacije spletnih shranjevalcev zaposlenim omogočajo nove načine skupnega sodelovanja, ki jih prej niso mogli izkoristiti.

Za dokončanje projekta delavci ne smejo biti več v istem prostoru. Namesto tega so sodelavci lahko kjer koli na svetu, če imajo internetno povezavo. S programsko opremo za sporočanje in kolaboracijo, ki je vključena v večino storitev v oblaku, se lahko zaposleni lotevajo projekta brez neskončnih e-poštnih sporočil naprej in nazaj s posodobljenimi prilogami za pregled. Mnoge od teh funkcij za sodelovanje omogočajo uporabnikom, da se med komentarji med seboj označijo, da jih opozorijo na spremembe v datoteki.

Poleg tega sinhronizacija poslovnega shranjevanja v oblaku uporabnikom omogoča, da delajo na enem mestu in do njega dostopajo prek različnih naprav, tudi če niso na svojih delovnih mizah. S sinhronizacijo po vseh računih bodo lahko drugi delavci takoj dostopali do posodobljenih datotek in dokumentov brez težav z e-pošto. Datoteka se samodejno poveže z glavno mapo drugih naprav.

Podjetja lahko izkoristijo tudi prihranke stroškov, ki jih prinaša spletno shranjevanje v oblaku. Medtem ko za uporabo njihovih storitev obstaja mesečna ali letna pristojbina, ni treba kupiti vzdrževanja ali opreme. IT oddelkom ni treba izgubljati časa, kar je denar za korporacijo, vzdrževanje opreme; namesto tega lahko delajo na projektih, ki lahko podjetje premikajo naprej.

Druge ugodnosti vključujejo:

  • Skupna raba z zaposlenimi in strankami zunaj podjetja
  • Sposobnost omejitve dostopa do datotek ali map na podlagi posebnih potreb uporabnika
  • Možnost nastavitve roka veljavnosti za skupne predmete
  • Varnost vojaškega razreda

Podjetja se tudi bolj gibljejo v okolju “prinesite svojo napravo”. Zaposleni lahko ostanejo na tekočem z najnovejšo tehnologijo tako, da jo sami kupijo in dobijo tisto, kar vedo, da jim bo najbolje delalo. Oblak nato podjetjem omogoča dostop do teh naprav. Podjetje lahko prihrani pri stroških posodabljanja tehnologije vsako leto ali dve, zaposlenim pa se ni treba naučiti dveh ali treh različnih vrst naprav, da bi lahko opravili svoje delo.

Pri primerjavi podjetij za shranjevanje poslovnih oblakov je pomembno upoštevati, katere lastnosti in prednosti ponudnika lahko ima podjetje. Nekatere možnosti lahko pomagajo skupinam, da napredujejo po želenem vzorcu rasti, druge pa bodo preprosto nepotrebni stroški. Vsi ponudniki ne ponujajo enakega nabora.

Strežniki za shranjevanje v oblaku: kje se nahajajo?

Med shranjevanjem v oblaku je še ena pomembna lokacija za shranjevanje. V vseh državah niso enaka pravila in predpisi o zasebnosti. Poslovni skladiščni oblak v Veliki Britaniji bo imel drugačne zahteve kot ZDA, Kanada ali celo Kitajska. Podjetja se morajo zavedati, kje se nahajajo podatkovni centri, kje bodo najverjetneje shranjene njihove informacije in kakšni so predpisi o zasebnosti za to državo..


© StormSignal

Na primer, v Avstraliji za poslovno shranjevanje v oblaku je seznam zakonov o zasebnosti, ki jih morajo upoštevati, da lahko zakonito poslujejo. Ti predpisi silijo podjetja, ki uporabljajo oblak za shranjevanje informacij o strankah, da zagotovijo, da ti podatki ostanejo zasebni iz zunanjih virov. Ta pravila prav tako podrobno opisujejo, kaj naj bi storili ponudniki oblakov, da bi korporacijam pomagali doseči te standarde.

Poznavanje lokacije, na kateri so podatki dejansko shranjeni, lahko pomaga podjetjem, da urejajo svojo državo. Podjetniške stranke zunaj ZDA lahko ugotovijo, da njihovi zakoni o zasebnosti niso v skladu z njihovimi predpisi. ZDA lahko uživajo dodatno zaščito v tuji državi; vendar lahko obstajajo pravna vprašanja, če zunanja vlada šteje, da so tam shranjene informacije nezakonite.

Stroški shranjevanja v oblaku

Lokacijski oblak koristi ob strani, če gre za primerjavo dveh ponudnikov, je spodnja vrstica vedno denar. Veliko vprašanje za skrbnike je: koliko stane shranjevanje poslovnega oblaka? Medtem ko mesečne pristojbine ne bodo tako nizke kot za zasebne uporabnike, je pogosto bolj stroškovno učinkovito kot nakup strojne opreme in vzdrževanje le-tega lokalno.

Stroški shranjevanja v oblaku se razlikujejo glede na funkcije in skupno količino prostora za shranjevanje. Obstaja nekaj ponudnikov, ki ponujajo določeno ceno na uporabnika. Vsak delavec dobi dostop do enakih funkcij in določene količine prostora za shranjevanje. Obstajajo tudi storitve, ki podjetjem omogočajo, da kupijo prilagodljiv prostor za shranjevanje, ki se bo razširil, kolikor ga potrebujejo. Cena te storitve se vedno spreminja, odvisno od tega, koliko raste ali se zmanjša skupna velikost računa.


© Ken Teegardin

Za najcenejšo shranjevanje v poslovnem oblaku je treba opraviti primerjavo. Cene storitev se razlikujejo glede na lastnosti in velikost računa. Prav tako se lahko razlikuje glede na to, koliko uporabnikov bo dostopalo do računa. Običajno ima stroškovno najučinkovitejša storitev manj funkcij kot njihovi konkurenti, čeprav ponudniki rutinsko spreminjajo svoje stroške, da ostanejo konkurenčni.

Storitve poslovnega oblaka

Medtem ko lahko oblak najbolje koristi večjim korporacijam, lahko mala podjetja izkoristijo številne iste funkcije in možnosti. Varnostno kopiranje majhnih podjetij v oblaku postaja priljubljen način, kako mala in srednja podjetja konkurirajo večjim podjetjem. Z uporabo shranjevanja zunaj kraja lahko ta podjetja zmanjšajo stroške IT, tako da jim ni treba kupiti strežnikov, potrebnih za spremljanje. Izkoristijo lahko tudi enako računalniško moč, ki jo imajo na razpolago velika podjetja, tako da poiščejo ponudnika z zmogljivostjo računalništva v oblaku.

Tako kot velika podjetja lahko tudi mala podjetja povsod dobijo enak dostop. Zaposleni lahko naredijo virtualne kopije aplikacij, ki jih uporabljajo, in jih s seboj odnesejo na pot. Za inženirje in prodajalce, ki čez dan ne morejo priti v pisarno, je lahko v veliko pomoč.

Majhna podjetja lahko tudi izkoristijo varnost, ki je morda niso mogli ločiti od oblaka. Tako lahko zagotovijo, da so njihove datoteke in dokumenti varni pred hekerji. Ta dodatna varnost jim lahko pomaga, da ostanejo v skladu in zaščitijo ne le svoje podatke, temveč tudi podatke o strankah.

Ker se več malih podjetij obrača v oblaku in s tem pomaga znižati njihove skupne stroške, več ponudnikov ponuja pakete, prilagojene njim. Pogosto ponujajo manj splošnega prostora ali manj pokritosti sedežev, da pomagajo znižati ceno naročnine. Običajno pa ne prezirajo funkcij, ki pritegnejo podjetniške stranke k njim.

Varnostno kopiranje v poslovnem oblaku

Medtem ko podjetniški odjemalci običajno uporabljajo oblak za več kot le prostor za parkiranje svojih predmetov, jih je nekaj takih, ki jih želijo samo za varnostno kopiranje in shranjevanje dokumentov v oblaku. Te skupine ne želijo veliko zvonov in žvižgov, preprosto potrebujejo območje zunaj kraja, ki jim bo omogočilo, da bodo v skladu s svojimi varnostnimi predpisi.

Obstaja razlika med shranjevanjem v oblaku in varnostno kopijo v oblaku. Shranjevanje pogosto omogoča uporabnikom dostop, urejanje in skupno rabo datotek. Čeprav je mogoče avtomatizirati tako kot varnostno kopiranje, za poslovne stranke običajno obstajajo funkcije, s katerimi lahko delo na teh datotekah poteka brezhibno. Primarni primer te vrste storitev je:

  • Amazonka
  • Google
  • Dropbox

Storitve varnostnega kopiranja v oblaku so takšne kot se slišijo. So za varnostno kopiranje datotek, ki se nahajajo na trdem disku ali strežniku. Medtem ko nekateri od teh ponudnikov omogočajo dostop povsod tako kot shranjevanje in računalništvo, pogosto ni nobenih funkcij skupne rabe ali urejanja, ki bi uporabnikom omogočile skupno sodelovanje pri projektu. Te datoteke preprosto postavite na zunanji strežnik in jih hranite, dokler niso potrebne za obnovo sistema ali jih uporabnik izbriše, ker so zastarele ali nepotrebne. Primeri rezervnih storitev vključujejo:

  • Karbonit Pro
  • Crashplan Pro
  • Mozy Pro

Ko podjetje običajno izbere storitev samo za varnostno kopiranje, mu pomaga, da ostane v skladu s svojim načrtom za obnovo po nesrečah.

Varnost

Pri varčevanju v oblak obstajajo očitni pomisleki glede varnosti. Verjetno je prvi razlog, da večina podjetij ne zanima uporabe oblaka za potrebe računalništva in shranjevanja. To je veljavno vprašanje in ne tisto, ki bi ga bilo enostavno spregledati.

Nekateri ponudniki niso tako varni, kot bi lahko bili. Pri primerjavi dveh ali več storitev je treba nad vsem ostalim natančno pregledati raven varnosti. Večina bo uporabila varnostno varnost AES za zaščito strežnikov v njihovih podatkovnih centrih. Vendar pa ne bodo vse storitve šifrirale podatkov med prevozom, le ko so na trdem disku v mirovanju. Drugi bodo poskrbeli, da bodo datoteke zavarovane pred nalaganjem.


© Dennis Skley

Poleg tega bodo nekateri najboljši ponudniki pomnilnika v oblaku za poslovne ponudnike dovolili skrbniku računa, da ima glavni ključ. To geslo je edini način, da šifrirate datoteke, da jih naredite berljive. Brez glavnega računalnika vsakdo, ki vdre v račun, najde le datoteke, ki so kodirane in zato neberljive. Ker nimajo dostopa do te kode, zaposleni v podjetju ponudnika oblakov ne morejo dostopati do datotek na svojih strežnikih in dodajo plast varnosti svojim strankam.

Medtem ko vsi računi ponujajo določeno raven varnosti, imajo poslovni in poklicni računi višjo raven kot osebni načrti. To je namenjeno temu, da se podjetniške stranke poslužujejo teh storitev namesto, da bi zaposleni vnašali svoje načrte in jih uporabljali brez skrbniškega znanja ali odobritve.

Izbire za poslovno shranjevanje v oblaku 2020 rastejo vsak dan. Da bi zagotovili, da so informacije varne, bi si morali skrbniki vzeti čas in si ogledati vse možnosti. Ne samo, da je treba upoštevati stvari, kot so lastnosti in stroški, upoštevati je treba varnost in lokacijo skladiščnih centrov.

Z izkoriščanjem oblaka lahko podjetja povečajo svoje zmogljivosti za shranjevanje in zaposlenim omogočijo boljše delo kot kdaj koli prej. To ni odločitev, ki bi jo bilo treba sprejemati rahlo. Podjetja bi si morala vzeti čas in poiskati najboljšo storitev, ki bo zadovoljila njihove potrebe po skupni rabi in sodelovanju ter shranila pomembne datoteke v primeru katastrofalnega dogodka..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me