Business Online Backup Recenzije Arhivi – Cloudwards

Pomembno je zaščititi podatke podjetja, saj je lahko izguba podatkov katastrofalna za vaše podjetje. Izgubo podatkov lahko doživite zaradi več različnih razlogov, vključno s spletnimi napadi, okvarami trdega diska, naključnimi izbrisi in celo nenaključnimi, zlonamernimi dejanji (bivših) zaposlenih. 


Ne pozabimo tudi na vlom, krajo ali naravne nesreče, kot so poplave ali požari. Ne glede na vzrok 93 odstotkov podjetij, ki trpijo zaradi izgube podatkov, v enem letu konča s stečajem.

Na srečo obstajajo načini, kako to preprečiti, najboljše pa je, da varnostno kopirate poslovne podatke v oblak. To je bolje kot zanašati se na celo najboljšo programsko opremo za obnovitev podatkov, saj ni gotovo, da bo to zmogla. Tudi na SSD diske se ne morete zanesti, ker imajo več podatkovnih napak kot trdih diskov.

S premikanjem vaših podatkov v oblak in, natančneje, v obsežne podatkovne centre bodo vaši podatki uživali v redundantnosti, podobnih RAID-u, ter okrepljenih varnostnih ukrepov, kot so nadzor, ograje, alarmi, neprekinjeno napajanje, dvignjena tla, protipožarni sistemi in različna druga sredstva za zaščito vaših podatkov. Na voljo so tudi funkcije zaščite podatkov.

Če rečem, zanašati se samo na oblak je tako, kot da bi vsa jajca postavili v en koš. Tudi ob vseh teh varnostnih ukrepih se lahko zgodi najhujše. Boljša strategija za preprečevanje izgube podatkov je varnostno kopiranje na lokalno napravo. To je del pravila 3-2-1 za varnostno kopiranje. 

Zaradi lažjega izvajanja tega pravila vam nekatere varnostne storitve omogočajo izvajanje hibridne varnostne kopije, kar vam omogoča, da poleg oblaka ustvarite tudi lokalne varnostne kopije. Če želite izvedeti več o tem, se posvetujte z našim vodičem, kako nastaviti hibridno varnostno kopijo za mala in srednje velika podjetja. Za storitve, ki ponujajo to funkcijo, preberite naš članek o najboljši hibridni varnostni kopiji za podjetja.

Zdaj, ko smo opredelili, zakaj je varnostno kopiranje za vaše podjetje pomembno, bomo pojasnili, kako ocenjujemo varnostno kopiranje storitev.

Kako ocenjujemo

Storitve varnostnega kopiranja podjetij nudijo zaščito podatkov z administrativnimi zmožnostmi, kar vam omogoča spremljanje vseh varnostnih kopij računalnika in uporabnikov. Vendar se te storitve razlikujejo po številu in kakovosti funkcij, ki jih ponujajo, pa tudi z nastavitvami, ki jih lahko nastavite pri ustvarjanju in obnavljanju varnostne kopije. 

Zaradi tega za ocenjevanje in razvrščanje storitev uporabljamo kategorije, kot so funkcije, varnostno kopiranje datotek in obnovitev, cene in hitrost. Spodaj bomo govorili o teh kategorijah.

Lastnosti

Ta kategorija opisuje vse standardne in ne tako standardne funkcije storitve varnostnega kopiranja podjetij. Nekatere storitve imajo lahko samo funkcije z golimi kostmi, druge pa imajo številne funkcije in nastavitve za varnostno kopiranje in obnovo, ki jih lahko nastavite.

Vendar večina storitev ponuja načrtovanje razporeda, varnostno kopiranje strežnikov, neprekinjeno varnostno kopiranje, različice, hibridno varnostno kopiranje, hitrostno ustavljanje, poročila in upravljanje uporabnikov. Kljub temu obstajajo storitve, kot sta Acronis Backup in BigMIND Business, ki imajo dodatne funkcije, vključno z različnimi nastavitvami za varnostno kopiranje in obnovitev, pa tudi napredno upravljanje fotografij..

Storitve, kot sta Backblaze in CrashPlan, ponujajo neomejeno varnostno kopiranje, kar vam omogoča varnostno kopiranje celotnih računalnikov, ne da bi skrbeli za količino prostora za varnostno kopiranje. Če želite to možnost, preberite naš članek o najboljši neomejeni spletni varnostni kopiji, ki govori o obeh storitvah.

Cenitev

Eden najpomembnejših dejavnikov pri odločitvi za storitev je, koliko zelene se boste morali ločiti. Nima smisla, da se naročite na storitev, ki bo v vaše majhne poslovne finance vdrla ogromno. 

Najbolje je, če ima storitev načrte z veliko vrednostjo, ki je odvisna od tega, koliko rezervne cene dobite za ceno. V idealnem primeru bi imela služba veliko načrtov, ki bi jih lahko izbirali, da bi lahko našli tistega, ki najbolje ustreza vašim potrebam. 

Prav tako je koristno, če storitev ponuja brezplačno preskusno različico, zato vam ni treba naročiti samo na slepo vero. Večina storitev temelji na vrednosti in ponuja brezplačno preskusno različico. Dober primer je IDrive for Business, ki ponuja poceni načrte z veliko rezervnega prostora. 

Njegov najcenejši načrt vam prinese 250 GB rezervnega prostora za samo 74,62 USD na leto. Še en dober posel je njegov 1,25TB načrt za 374,62 USD na leto. Več o cenah podjetja IDrive lahko izveste v našem pregledu IDrive for Business. Backblaze za podjetja je tudi dobra izbira, saj ponuja neomejeno varnostno kopiranje za samo 6 dolarjev na mesec. Več o tem si preberite v našem pregledu Backblaze for Business.

Enostavnost uporabe

Pomembne funkcije in poštena cena so pomembni, enako pomembna pa je tudi, kako enostavno je uporabljati storitev. Racionalizirana in preprosta uporabniška izkušnja bo preprosto uporabljala storitev varnostnega kopiranja. Najbolje je, če lahko preprosto ustvarite varnostni načrt in pozabite na storitev, dokler ne boste morali obnoviti datotek.

Varnostno kopiranje datotek in obnova

Varnostno kopiranje datotek in obnova datoteke sta najpomembnejši lastnosti katere koli varnostne kopije. Način delovanja bo določil, kakšen rezervni načrt lahko ustvarite in načine obnovitve datotek. Storitve ocenjujemo glede na vrsto varnostnih kopij in obnovitev funkcij, ki jih ponujajo, in na to, kako delujejo.

Nekatere storitve zahtevajo, da izberete določene datoteke in mape za varnostno kopiranje, druge pa vam omogočajo varnostno kopiranje datotek glede na vrsto. Medtem pa druga skupina pregleda vaš trdi disk in izbere vse za varnostno kopijo. Tako deluje Backblaze in všeč nam je, kako preprost je.

Varnostno kopiranje lahko zaženete ročno, vendar priporočamo, da vklopite neprekinjeno varnostno kopijo, če je na voljo. Nenehno varnostno kopiranje je zelo koristna funkcija, saj pomeni, da bo odjemalci namizja samodejno varnostno kopirali nove ali spremenjene datoteke na izbranih lokacijah. 

Prav tako lahko ustvarite razpored rezervnih kopij, ki običajno omogoča, da določite določen čas ali dan za varnostno kopijo.

Večina storitev vam omogoča tudi varnostno kopiranje zunanjih trdih diskov in naprav NAS. Za storitve, ki to počnejo, preberite naše članke o najboljši varnostni kopiji za zunanje pogone in najboljši spletni backup za NAS. Če niste seznanjeni z NAS, preberite članek o tem, kaj je NAS. Če želite popolno varnostno kopijo sistema, lahko to storite tako, da ustvarite sliko diska.

Obnova datotek običajno vključuje uporabo namizja ali spletnega odjemalca. Izberete lahko, da obnovite vse, kar je varnostno kopirano, ali pa izberete določene datoteke. Poleg tega imate možnost obnoviti datoteke na njihovo prvotno mesto ali na novo. 

Hitrost

Začetne varnostne kopije lahko trajajo nekaj časa. Kako dolgo je odvisno od številnih dejavnikov, vključno s ponudnikom internetnih storitev, kako blizu ste podatkovnega centra storitve in koliko podatkov morate varnostno kopirati. 

Najbolje je, če vam storitev omogoča prilagoditev nastavitev prenosa, da izboljšate povezavo in uporablja algoritem za prenos na ravni blokov. Storitve, ki vam dovolijo omejitev pasovne širine, dobijo tudi plus.

Odlično je tudi, če storitev ponuja kopiranje datotek na ravni bloka, ki pospeši nalaganje po začetni sinhronizaciji.

Storitve ocenjujemo tako, da izvedemo več testov za nalaganje in prenos z uporabo mape z 1 GB z zadrgo in merimo, kako dolgo trajajo.

Varnost

Ni smisla selitve podatkov vašega podjetja v oblak, če niso varni. Brez močne varnosti lahko postanete žrtev kibernetske kriminalitete. 

Pogosto gre za to, da nekdo ukrade vaše poverilnice, prebere vaše tajne podatke ali jih pridobi šifrirane z ransomware. Da bi se temu izognili, je dobro varovanje nujno, zato preverimo tudi, kako storitve ščitijo vaše podatke.

Spletne varnostne kopije uporabljajo številne metode za zaščito vaših podatkov pred potencialnimi grožnjami. To vključuje dvofaktorsko overjanje, zasebno šifriranje in protokole, kot je TLS. Nekateri imajo celo posebno zaščito pred odkupi.

CrashPlan je po zaslugi obsežnega varnostnega arzenala ena najvarnejših varnostnih storitev za podjetja. Za zaščito datotek uporablja vse opisane metode, če pa želite več podrobnosti, preberite naš pregled CrashPlan.

Zasebnost

Pomembna je močna varnost, vendar bi storitve morale imeti trden pristop k vaši zasebnosti. Tako se boste izognili vladnim vohunskim programom, kot je nadzorni program PRISM v ZDA. Druge večje države na trgu nadzora so Rusija, Združeno kraljestvo in Avstralija..

Zaradi tega je ključnega pomena, da zagotovite zasebnost svojih podatkov v spletu. Odvisno je od tega, kje storitev hrani vaše podatke in kakšne določbe so v pravilniku o zasebnosti. 

Storitvam, ki spoštujejo Splošno uredbo o varstvu podatkov, zakonodajo EU o zasebnosti uporabnikov v spletu, dajemo bonus točke.

Podpora

Vse je v redu, medtem ko vse deluje, vendar boste potrebovali dobro tehnično podporo, ko bodo stvari začele proti jugu. Poslovne storitve imajo običajno podporo za e-pošto in klepete, včasih pa tudi telefonsko podporo. Preden se obrnete na skupino za podporo, se lahko pogosto posvetujete z zbirko znanja ali uporabniškimi forumi.

Upoštevamo, katere vrste podpore nudijo te varnostne kopije in kako dolgo trajajo, da odgovorijo na naša vprašanja.

Najboljši spletni rezervni ponudniki

To uvrstitev smo ustvarili s primerjanjem celotne uspešnosti storitev varnostnega kopiranja podjetij po dejavnikih, ki smo jih opredelili v prejšnjem razdelku. V tem razdelku vam bomo predstavili hiter pregled najboljših petih storitev na seznamu, začenši z Acronis Backup.

Varnostno kopiranje Acronis

Acronis Backup ima obsežen nabor funkcij, ki jih lahko prilagodite po svojih željah, vendar ni poceni.

Na primer, njegov najcenejši načrt vam omogoča varnostno kopiranje 250 GB podatkov, za njegovo uporabo pa boste morali kupiti tako licenco kot rezervni prostor v oblaku Acronis. Licenca znaša 69 dolarjev za standardno različico ali 99 USD za napredno različico, plus 250 GB prostora je 299 dolarjev.

Acronis ima 256-bitno šifriranje AES in omogoča upravljanje ključa, kar pomeni, da je na voljo zasebno šifriranje. Poleg tega za zaščito datotek med prevozom uporablja protokol SSL. Obstaja tudi nova funkcija, imenovana “acronis active protection”, ki spremlja vaše datoteke zaradi znakov odkupa. Kljub temu ni dvofaktorske overitve.

S spletnim odjemalcem podjetja Acronis ustvarite varnostni načrt in začnete z obnovitvijo datotek. To ni rešitev z enim klikom, vendar je enostavna za uporabo in vas ne zasuti z različnimi nastavitvenimi možnostmi. Več o Acronisu lahko izveste v našem pregledu Acronis Backup.

Varnostno kopiranje v oblaku Zoolz za podjetja

Zoolz Cloud Backup vam omogoča izbiro sedmih načrtov, ki zagotavljajo shranjevanje v hladilniku. Hladilna enota je ponavadi cenejša, vendar pomeni, da se obnovitve ne bodo začele takoj. Za plačilo pa lahko dodate takojšnjo hrambo, ki takoj obnovi vaše podatke. 

Najcenejši načrt dobite 2TB hladilnika za 79,90 USD na leto, najcenejši prirast takojšnjega shranjevanja pa 1TB za 400 USD na leto. To ni med najcenejšimi ponudbami, a vseeno premaga dražje ponudnike varnostnih kopij.

Zoolz Cloud Backup ima zanesljivo varnost, saj uporablja 256-bitno AES šifriranje in vam omogoča upravljanje šifrirnega ključa. Poleg zasebnega šifriranja Zoolz zaščiti vaše datoteke med prevozom s protokolom SSL. Kljub temu ni dvofaktorske overitve.

Zoolzov namizni odjemalec na jasen način predstavi vse varnostne kopije in je na voljo za Windows in macOS. Spletni odjemalec je tudi preprost in vam ponuja vse, kar potrebujete za upravljanje varnostne kopije, hkrati pa vas ne preplavi z možnostmi. Če želite izvedeti več o uporabniški izkušnji Zoolza, preberite pregled Zoolz Cloud Backup for Business.

IDrive za podjetja

IDrive ima zmogljive varnostne funkcije in nudi veliko vrednost. Najcenejši načrt vam prinese 250 GB rezervnega prostora za samo 74,62 USD na leto. Če potrebujete več, lahko dobite 1,25TB za 374,62 USD na leto. Poleg tega vsak načrt dobi enako količino prostora za sinhronizacijo na vrhu varnostnega prostora. 

Varnostni arzenal IDrive vključuje 256-bitno šifriranje AES, dvofaktorsko preverjanje pristnosti in protokol TLS / SSL, ki varuje vaše datoteke med prevozom. Poleg tega lahko na daljavo onemogočite sinhronizacijo za naprave v vašem računu.

Namizni odjemalec IDrive se ne zdi sodoben ali privlačen, je pa jasen in enostaven za uporabo. Prav tako samodejno izbere skupne mape za varnostno kopiranje. Spletna stranka je privlačnejša in omogoča enostavno upravljanje varnostne kopije. Omogoča vam predogled varnostne kopije, dostop do prostora za sinhronizacijo, skupno rabo datotek in map ter upravljanje uporabnikov in delovnih skupin.

Poleg tega ima IDrive pametne aplikacije za Android in iOS, s katerimi lahko varnostno kopirate vaše mobilne podatke. Zahvaljujoč temu smo IDrive postavili na vrh najboljše spletne varnostne kopije za mobilne naprave.

CrashPlan

CrashPlan je neomejena storitev za varnostno kopiranje z enim načrtom cen. 10 mesečno na računalniku. Preden se odločite za naročnino, lahko s 30-dnevnim brezplačnim preskusom CrashPlan preizkusite, kaj storitev ponuja.

CrashPlan uporablja 256-bitno šifriranje AES, vi pa se lahko vključite za upravljanje šifrirnega ključa sami. Poleg tega vam CrashPlan ponuja možnost uporabe dvofaktorske overitve za zaščito vaših poverilnic.

Uporabite lahko namizni odjemalec CrashPlan v sistemih Windows, Mac in Linux. Če nimate računalnika, je vaša edina možnost uporaba spletnega odjemalca, ker CrashPlan ne ponuja več aplikacij za pametne telefone.

Odjemalca namiznega računalnika ni težko uporabljati, vendar morate za varnostno kopiranje ročno izbrati datoteke in mape za varnostno kopiranje. Spletni odjemalec je funkcionalen, vendar se zdi, da je datum in neprivlačen.

Backblaze

Kot prejšnji vnos tudi Backblaze zagotavlja neomejeno varnostno kopiranje, še ceneje pa je pri 6 USD na računalnik na mesec. Če se prijavite za celo leto vnaprej, cena pade na 60 dolarjev na leto. Če se v to niste prepričali, lahko s 15-dnevnim preizkusom preverite, kaj je tisto, kar potrebujete.

Cene so morda dobre, vendar je njegova varnost lahko boljša, ker Backblaze ne ponuja pravega zasebnega šifriranja. Ob tem Backblaze uporablja SSL za zaščito datotek med prevozom in zagotavlja dvofaktorno overjanje. Prav tako vaše datoteke šifrirajo na svojih strežnikih s pomočjo AES-128 bitne enkripcije.

Namizni odjemalec Backblaze je na voljo za Windows in macOS. Ko je namestitev končana, je uporaba preprosta, postopek za varnostno kopiranje se začne samodejno. Edino, kar bi morda radi prilagodili, je izključitev datotek. Backblaze ponuja tudi spletni odjemalec, ki je preprost in vam omogoča obnavljanje datotek in upravljanje uporabniških skupin.

Tudi mobilna aplikacija sledi temu »preprostemu« načelu oblikovanja. Z njim lahko brskate po varnostnih kopijah datotek, si ogledate prenesene datoteke in nastavitve dostopa. Funkcije so gole kosti, zato ne morete varnostno kopirati datotek, jih deliti ali začeti obnoviti iz aplikacije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map