СМБ Бацкуп Мега-Баттле: ЦлоудБерри Бацкуп вс Ацронис Бацкуп 12 вс СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС вс Мацриум Рефлецт 7

Не прављење сигурносних копија података о пословању у данашњој економији заснованој на подацима је попут играња руске рулете са два додатна метака. Само је питање времена када ће ствари нестати.


Добра вест је да постоји много узбудљивих резервних опција за СМБс, у распону од једноставних, али ефикасних алата до софистициранијег софтвера који може примити критична производна окружења. У ствари, постоји толико много опција да чак и ако сте искусни ИТ администратор, сортирање кроз све то може бити велика гњаважа.

Како да одлучимо шта је најбоље на Цлоудвардс.нет? Једноставно. Натјерамо их да се боре за нашу наклоност.

Током овог прегледа погледаћемо четири врхунска решења израде сигурносних копија за кориснике напајања: ЦлоудБерри Бацкуп, Ацронис Бацкуп 12, СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС и Мацриум Рефлецт 7. Улазе четири решења резервних копија, а једно резервно решење остаје.

Упозорење за спојлер: један одлазак је ЦлоудБерри Бацкуп. И није нарочито фер борба. За брзи преглед, погледајте наш видео у наставку.

Contents

Баттле: ЦлоудБерри Бацкуп вс Ацронис Бацкуп 12 вс СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС вс Мацриум Рефлецт 7

Сва четири представљена решења могу подржати пословне клијенте. Међутим, могу их користити и СМБ-ови, па чак и соло програмери. Дакле, немојте мислити да морате водити ИТ одељење Фортуне 500 да бисте их узели на пробну вожњу.

Да бисмо вам помогли да ствари буду организоване, нашу анализу смо поделили на четири одвојена круга: трошкове, резервне функције, безбедност и подршка. Након сваког круга разговараћемо о резултатима и бирати победника. Затим ћемо на крају чланка погледати резултате и окрунити краља.

Први круг: Цена

Ако имате ИТ одељење, највероватније је да превише чујете важност контроле над главом. Па смо одлучили да ствари покренемо погледом у доњој линији.

ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри сигурносна копија може се користити за израду сигурносних копија Виндовс, Мац и Линук рачунара, као и Виндовс Сервер, СКЛ Сервер и Екцханге. Можете купити засебне модуле који могу резервно копирати било коју од ових платформи или можете купити ЦлоудБерри Бацкуп Ултимате издање, које укључује све њих.

ПланОписДоживотна лиценца
Виндовс ДесктопИзрада резервне копије за Виндовс.$ 29,99
МацИзрада сигурносне копије за Мац.$ 29,99
ЛинукИзрада резервне копије за Линук.$ 29,99
Виндовс СерверРезервна копија заснована на датотекама и на сликама за радну површину и Виндовс Сервер.$ 119,99
СКЛ СерверРезервна копија заснована на датотекама и на сликама за Виндовс Сервер и СКЛ Сервер.149,99 УСД
РазменаРезервна копија за Екцханге базирана на датотекама и слици.$ 229,99
КрајњиРезервна копија заснована на датотекама и на сликама за Виндовс Сервер, СКЛ Сервер и Екцханге.$ 299,99

Ако желите да испробате софтвер пре куповине, ЦлоудБерри Бацкуп нуди бесплатну пробну верзију од 15 дана. Софтвер за десктоп такође има бесплатну верзију за личну употребу. Међутим, ова верзија нема неке напредне функције као што су компримовање и шифровање на страни клијента, што може успорити бацкуп и учинити га мање безбедним..

Иако је било која лиценца софтвера ЦлоудБерри добра за живот, она се може користити на једном рачунару одједном. Ако желите да пренесете лиценцу са два рачунара, то можете учинити тако што ћете је ослободити лиценце из самог софтвера или директно контактирати ЦлоудБерри Лаб.

ЦлоудБерри Лаб не покреће своје властите сервере за складиштење у облаку, иако подржава локалну израду сигурносних копија. То значи да ћете такође морати да пронађете и платите за складиштење ако желите да направите сигурносну копију на даљину у свој резервни план. Иако можете да набавите малу количину слободног простора од многих добављача, то углавном неће бити довољно за копирање свих података.

Иако то не значи да имате додатан, текући трошак са ЦлоудБерри Бацкуп-ом, то је тачно за готово сваку резервну услугу. Лепота ЦлоудБерри Бацкупа-а је што може да се интегрише са преко 20 различитих сервиса за складиштење у облаку, попут Амазон С3, Мицрософт Азуре, Гоогле Цлоуд и многих других.

Предност овог модела је што можете куповати најбољу комбинацију перформанси и вредности за ваше потребе. Још један плус је то што ћете платити најниже стопе складиштења без икаквог маркирања продавца, као и пружити вам флексибилност да мењате продавца кад год желите.

Опције су прешироке да бисте их у потпуности искористили, али ево поједностављеног прегледа неколико уобичајених избора и онога што ћете у просеку платити за складиштење.

МултирегионалниРегионалниХладњача
Азуре$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Амазон С3Н / А$ 0,023$ 0,004
Гоогле Цлоуд$ 0,026$ 0,020$ 0,007
Бацкблазе Б2Н / А$ 0,005Н / А

Трошкови у горњим примерима су по ГБ месечно. Дакле, за резервне копије од 1ТБ гледали бисте око 20 УСД за регионално складиштење уз Азуре, С3 и Гоогле Цлоуд. БацкБлазе Б2 коштао би око 5 долара месечно.

То је, додуше, врло поједностављен поглед на цене. Уз Азуре и С3, добијате незнатан попуст што више складиштите. Поред тога, свака од ових услуга такође има трошкове коришћења за пренос података.

За бољу идеју о тим четверо сервисним пакетима у погледу трошкова, наш Азуре вс Амазон С3 у односу на Гоогле Цлоуд вс Бацкблазе Б2 могу вам помоћи.

Ацронис Бацкуп 12

Као и ЦлоудБерри, Ацронис има одвојене софтверске пакете за различите оперативне системе. Лиценце су такође за један рачунар и могу се пренети. Међутим, много су скупље.

Радна станицаВиндовс серверВиртуални домаћин
Једногодишња лиценца$ 69$ 499599 УСД
Трајна лиценца$ 89$ 999$ 1,199
Подржани ОСВиндовс ПЦ, МацВиндовс Сервер, Линук Сервер, Екцханге, СКЛ Сервер, Ацтиве ДирецториВМваре вСпхере, Мицрософт Хипер-В

За разлику од ЦлоудБерри Бацкупа, Ацронис има властите центре података за складиштење података у облаку. Међутим, нема лиценцу за складиштење у облаку; још увек ћете морати да плаћате месечне трошкове складиштења.

СкладиштеЈедногодишња претплатаДвогодишња претплатаТрогодишња претплата
250ГБ24,92 УСД / месец20,79 УСД / месец18.03 УСД / месец
500ГБ41,58 УСД / месец33,29 УСД / месец29,14 УСД / месец
1ТБ74,92 УСД / месец58,29 УСД / месец52,75 УСД / месец
2ТБ145,75 УСД / месец$ 116.63 / монтх102,75 УСД / месец
5ТБ358,25 УСД / месец279,13 УСД месечно249,97 УСД / месец

Овде вредност није готово оно што добијате са ЦлоудБерри Бацкуп приступом. Уместо да плаћате 20 УСД месечно за 1ТБ складиштења са Амазон С3 или 5 УСД уз Бацкблазе, морате да платите 74,92 УСД за Ацронис Цлоуд Стораге.

Можда је важнија ствар то што помоћу услуге као што је Амазон С3 плаћате само оно што користите. Помоћу Ацронис Цлоуд Стораге-а морате да платите целокупну канту напред и да вам не буде враћен ниједан неискоришћени простор.

Такође морате да платите 12 месеци истовремено. Можете да добијете мале попусте за плаћање за 24 или 36 месеци унапред, али ако нисте потпуно сигурни да ћете се држати Ацронис-а и користити већину онога што плаћате, то вероватно није паметна игра.

СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС

СхадовПротецт СПКС можете купити код продавача или директно проћи кроз СторагеЦрафт. Иако опћенито можете добити повољнију цијену путем препродавача, препоручујемо вам да купујете само од СторагеЦрафт. Суочавање са посредницима представља и друге проблеме које пословни корисници можда желе да избегну.

Ево директних трошкова лиценци СторагеЦрафт за СхадовПротецт.

ПланДоживотна лиценца
СхадовПротецт СПКС Виндовс Десктоп100 УСД
СхадовПротецт СПКС Виндовс Сервер$ 1,095
СхадовПротецт СПКС Линук сервер$ 1,095
СхадовПротецт СПКС Виртуелни сервер$ 395
СхадовПротецт СПКС за мале компаније$ 549

Горња табела је за СхадовПротецт СПКС. Ако купујете около, видећете и СхадовПротецт в5 који се и даље продаје. СПКС је у основи в6 и оно што желите да урадите с обзиром да се в5 више не ажурира.

СхадовПротецт не долази са складиштем у облаку. Такође се не може лако интегрисати са складиштем у облаку као што то ради ЦлоудБерри Бацкуп. Није немогуће поставити, али стварно се најбоље користи за израду резервних копија на спољној локалној меморији.

Без обзира са ким идете, мораћете размотрити те додатне трошкове складиштења поврх лиценце за софтвер.

Мацриум Рефлецт 7

Слично као и код три опције, Мацриум продаје Рефлецт 7 лиценце за радну површину и за резервну копију сервера. Лиценце су по рачунару, добре су за живот и преносиве.

ПланОписДоживотна лиценца
Кућно издањеПотрошачка сигурносна копија за Виндовс ПЦ$ 70
Рефлецт ВоркстатионПословна резервна копија за Виндовс ПЦ75 УСД
Рефлецт СерверРезервна копија за Виндовс Сервер$ 275
Рефлецт Сервер ПлусРезервна копија за Екцханге и СКЛ Сервер599 УСД

Мацриум тренутно не подржава Мац и Линук оперативне системе.

Софтвер можете тестирати као и ми са 30-дневним пробним временом, иако враћање датотека није опција са пробном верзијом.

Као и код СторагеЦрафт, Мацриум покреће сопствену мрежу за складиштење у облаку и не игра се добро са другим решењима за складиштење у облаку попут С3 и Азуре. Дакле, мораћете посебно да смислите решење за складиштење и да то урачунате у трошкове.

Прве рунде мисли

Успоредба трошкова и трошкова са ове четири услуге отежава чињеницу док сваки има исти основни циљ (резервно копирање), а сваки има другачији приступ. То је речено, ево погледа опет основних трошкова софтвера (доживотне лиценце) и за десктоп и за сервер:

ПровајдерДесктопСервер
ЦлоудБерри Бацкуп$ 30120 УСД
Ацронис Бацкуп 12$ 901000 долара
СхадовПротецт СПКС100 УСД$ 1,095
Мацриум Рефлецт 775 УСД$ 275

ЦлоудБерри Бацкуп је далеко и најјефтинија опција.

Уз било којег од четири добављача, такође ћете морати да узмете у обзир трошкове складиштења. Само ЦлоудБерри сигурносна копија омогућава лаку интеграцију са више добављача облака складишта података. То га чини лако најфлексибилнијим и најисплативијим решењем – и такође нашим победником из првог круга.

Победник: ЦлоудБерри Бацкуп

Друго коло: Сигурносне копије

Сада када имамо идеју о платформи и трошковима сваке услуге, скренимо пажњу на могућности. Истражићемо корисничко искуство и како креирати израду резервног плана у том процесу. Процјењујући ове алате прегледали смо софтверске пакете десктоп рачунара и са њима направили резервне планове.

ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри Бацкуп може се користити за креирање резервних копија радне станице или сервера заснованих на датотекама и сликама.

Резервне копије засноване на слици идеалне су за опоравак од катастрофе. Снимањем пуне слике волумена података можете вратити тачну копију вашег система на другу машину у случају пада. Одличне функције израде резервних копија заснованих на ЦлоудБерри Бацкуп-у, које укључују рестаурације од голог метала, у ствари су га поставиле на врх наше листе за најбоље алате за израду резервних алата на основу слика (Ацронис је далека секунда).

Међутим, за извршавање резервне копије засноване на сликама ипак је потребан скупљи софтвер за Виндовс Сервер. Ако користите ЦлоудБерри Бацкуп Десктоп или бесплатну верзију, можете радити само резервне копије засноване на датотекама.

Поред тог релативно малог штуцања (већина корисника десктоп рачунара треба само резервну копију на датотекама), целокупно искуство израде резервних копија с ЦлоудБерри Бацкуп је врхунско. Користите десктоп сучеље само неколико минута и постаће јасно да ЦлоудБерри троши много времена размишљајући о корисничком искуству.

Када започнете, направите план прављења резервних копија кликом на дугме „датотеке“ (резервне копије на датотекама) или „на основу слике“ у горњем левом углу. ЦлоудБерри ће покренути чаробњака који ће вас провести кроз целокупни поступак подешавања.

Током поступка од вас ће се тражити да повежете ЦлоудБерри Бацкуп са налогом за складиштење података. То обично захтева да набавите кључеве од портала своје платформе за складиштење података. Већина услуга чини то релативно једноставним процесом.

ЦлоудБерри Бацкуп омогућава подешавање сигурносне копије на нивоу блока ако желите. Са резервном копијом на нивоу блока, након што првобитно правите резервну копију датотеке, од тада се поново праве резервне копије само делови датотека који су измењени. Ово обоје смањује количину резервних копија времена и количину простора за складиштење.

Друга кључна карактеристика резервне копије је да алат омогућава сигурносно копирање одређених мапа и датотека или прављење резервних копија према врсти датотеке. Уместо да одаберете одређене типове датотека за прављење резервних копија, чак можете одабрати одређене врсте датотека да их не правите сигурносне копије.

Израда сигурносне копије датотеке је лијеп начин да провјерите да не превидите важне датотеке. Недостатак је што за већину то значи коришћење мало више простора за складиштење. ЦлоудБерри сигурносна копија помаже вам да смањите овај утицај искључујући одређене мапе.

ЦлоудБерри Бацкуп омогућава вам да направите свој властити план верзија. Верзија значи да резервни план задржава копије измењених датотека. Прилагођене опције задржавања укључују:

 • Подешавање колико верзија имате
 • Брисање верзија старијих од одређеног датума
 • Брисање датотека које су локално избрисане
 • Одлагање чишћења старијих верзија за одређени број дана

Кључна компонента сваког доброг резервног алата је планер. ЦлоудБерри Бацкуп је добар као и било који који смо користили, а да није претјерано компликован.

Док постављате свој распоред у чаробњаку за израду резервних копија, можете одабрати између неколико различитих опција:

 • Нема распореда: ручно покрените све резервне копије
 • Специфичан датум: покрените једну резервну копију на одређени датум
 • Понављајуће: изводите резервне копије дневно, недељно или месечно
 • У стварном времену: покрените континуирано прављење сигурносних копија како бисте осигурали да су датотеке увек заштићене

Можете рећи ЦлоудБерри да прекида сигурносне копије које трају дуже од одређеног времена и покренете пропуштене сигурносне копије при покретању..

ЦлоудБерри Бацкуп такође подржава израду резервних копија дозвола за НТФС датотеке, тако да када се рестартујете, не морате поново да примените потребна одобрења на датотеку или мапу.

Остале опције ЦлоудБерри сигурносних копија које ће вам олакшати живот укључују:

 • Само резервне датотеке модификоване пре или после одређеног датума
 • Ограничите сигурносну копију на датотеке под одређеном величином
 • Стисните датотеке пре прављења резервне копије да бисте смањили простор
 • Извршите прилагодљиве пре и после резервне команде
 • Примање резервних обавештења путем е-поште (на пример, када није успео)
 • Генерисање и слање извештаја о накнадном копирању путем е-поште
 • Аутоматски креирајте дијагностичке записнике за решавање проблема
 • Ограничите количину сигурносне копије пропусне ширине
 • Ограничите количину резервне копије меморије
 • Промените величину комада отпремљених датотека (5МБ до 5ГБ)
 • Промените колико сигурносних копија ради истовремено
 • Промените приоритет резервне копије у односу на друге процесе
 • Спречите рачунар да спава док правите резервне копије
 • Направите покретачки УСБ уређај за обнављање голих метала

Листа је исцрпна и остављамо неке уредне карактеристике. Уосталом, имамо и неке друге резервне алате за разговор.

Ацронис Бацкуп 12

Ацронис Бацкуп 12 користи конзолу засновану на прегледачу за постављање сигурносних копија уместо радне површине. Због тога ћете и даље морати да преузмете и инсталирате Ацронис Бацкуп 12.

Са становишта корисничког искуства, поступак израде сигурносних копија је једноставнији него код ЦлоудБерри сигурносне копије. Међутим, то је углавном зато што имате мање избора с Ацронисом. Ограничени сте за коришћење Ацронис Цлоуд Стораге-а, а Ацронис алат за израду резервних копија нема готово толико функција за играње.

Да бисте направили резервну копију за свој рачунар, само се пријавите на веб конзолу и кликните на „омогући сигурносну копију“.

Окно ће се појавити са десне стране прегледача тако да можете да направите резервни план.

У пољу „шта треба направити сигурносну копију“ можете одабрати сигурносно копирање целог погона, одређених партиција, одређених мапа и датотека или стања вашег система.

Ако бирате фасцикле и датотеке, можете да прегледате ваш директориј по вашој структури датотека. Међутим, ако имате мали екран рачунара, конзола може да одсече крај имена датотека што отежава проналажење онога што тражите.

Умањивање прегледача не решава проблем. Бољи приступ би био да је Бацкуп 12 користио фајл Екплорер, као и већина других апликација.

Ацронисов планер је једноставан за употребу, али мало је спретан за функције. Резервне копије се могу подесити тако да се изводе свакодневно, у одређене дане, једном месечно или по сату.

Можете или са инкременталним или потпуним резервним копијама. Такође можете да радите дневне инкременталне резервне копије и недељне пуне копије, што је вероватно пут. Међутим, волели бисмо да постоји више прецизности: ЦлоудБерри Бацкуп омогућава вам да тачно дефинишете када и често раде пуне сигурносне копије..

Такође можете усмјерити Ацронис Бацкуп 12 да задржите сигурносне копије одређени број дана или задржите одређени број верзија.

Након што направите резервну копију, можете поставити опције на:

 • Генеришите обавештења путем е-поште
 • Покушајте поново направити резервне копије у случају грешака
 • Подесите различите нивое компресије датотеке
 • Направите сигурносну копију или не сигурносне копије одређених врста датотека
 • Креирајте наредбене пре и после резервне копије

Кључне карактеристике које недостају укључују немогућност умањивања пропусног опсега и употребе меморије, промену величине пренесених комада датотека, измене броја покретаних нити и подесите приоритет резервне копије.

СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС

Израда резервне копије помоћу СхадовПротецт СПКС-а почиње инсталирањем алата за радну површину. Када се пријавите, од вас ће се тражити да унесете корисничко име и лозинку, што би неки корисници могли бити збуњујући јер СторагеЦрафт никада не тражи да га подесите.

Океј, можда би овом критичару требало превише времена и лаку ноћ прије него што ово смисли.

Уштедићу вас моју бол: корисничке акредитиве су нова функција СторагеЦрафт додана приликом ажурирања са СхадовПротецт 5 на СхадовПротецт. Морате да унесете своје Виндовс податке који ће радити тако дуго док имате администраторске привилегије. Такође је ваше корисничко име заправо адреса е-поште повезана са вашим Мицрософт налогом, а не Виндовс корисничким именом.

Прилично једноставно, зар не? Без ометања, СхадовПротецт интерфејс је прилично једноставан. Па, у односу на операцију мозга, свеједно.

Започните са креирањем резервног плана кликом на дугме „плус“ у горњем левом углу.

Отвориће се прозор „нови посао“. Изаберите назив задатка и поставите одредишну мапу. Одредиште може бити локална мапа, спољни диск или мрежни дељење.

СхадовПротецт спречава да направите резервну копију на истом погону на који покушавате да направите резервну копију, што има смисла, али то значи да ћете морати да урадите мало подешавања ако желите да направите резервну копију у директоријуму за синхронизацију у облаку. У основи, требаћете да направите засебну партицију и преместите мапу за синхронизацију на ту партицију.

Нажалост, СторагеЦрафт не дозвољава вам да брзо и лако интегришете СхадовПротецт са облачним сервисима као што је ЦлоудБерри Бацкуп, што значајно ограничава његову жалбу.

СторагеЦрафт има засебну Цлоуд Бацкуп услугу која је потпуно одвојена од СПКС-а и интегрише се са Г Суитеом и Оффицеом 365. Ту услугу тек морамо провести кроз темпо јер је то још увек помало нов производ који још увек није посебно добро развијен..

Зашто СторагеЦрафт није кренуо путем пуштања да отпреми са СхадовПротецт-а на његов цлоуд сервис, било ко погоди.

Након што одредите одредиште, мораћете да изаберете шта желите да направите резервну копију. СторагеЦрафт вам спречава гњаважу доношења одлука само што вам омогућава прављење резервних копија читавих количина, што значи да не можете да правите резервне копије засноване на датотекама.

Након што извршите бирање, кликните картицу „заказивање“ да бисте планирали када се израђује резервна копија. Овде су опције много боље. Можете да покрећете континуирану резервну, инкременталну резервну копију, потпуну резервну копију или комбинацију ове три. Постоји и опција да покренете потпуно резервно резервно копирање.

Преферирамо мешовити приступ, јер он пружа најбољи ниво заштите.

Распоред резервних копија можете планирати било када желите. То укључује подешавање дневних, недељних или месечних резервних копија, плус ограничење непрекидне израде сигурносних копија на одређене сате дана.

Можете рећи СхадовПротецт-у да стисне датотеке пре прављења резервних копија и да смањи простор за складиштење.

Напредна картица омогућава вам да подесите додатне опције као што су:

 • Пропусни опсег који се користи за прављење сигурносних копија
 • Креирајте скрипте пре и после посла
 • Поделите слике на мање количине
 • Сачувајте претходне верзије слика
 • Одржавајте целокупне резервне копије и бришите појединачне кораке

Све у свему, листа функција коју нуди СхадовПротецт је у реду упркос томе што није у могућности да направите резервне копије засноване на датотекама. Без боље интеграције у облак, осим ако не тражите локални алат за израду резервних копија, његова корисност је ограничена.

Мацриум Рефлецт 7

Рефлецт 7 омогућава вам да израдите сигурносне копије засноване на датотекама и сликама са његовог алата за радну површину. Иако није толико атрактиван као интерфејси ЦлоудБерри Бацкуп-а и Ацронис Бацкуп 12 (боки је, пикселиран и користи више величина фонта), представља много боље корисничко искуство од СхадовПротецт.

Помоћу резервне копије на датотекама можете означити одређене директоријуме за резервне копије, али не можете означити датотеке. Можете одлучити да сигурносно копирате одређене типове датотека, или искључите одређене типове датотека ако одлучите да направите сигурносну копију свих датотека.

Мацриум нема сопствену услугу складиштења у облаку. Такође, алатка вам не дозвољава да се интегришете са напредним опцијама складиштења у облаку као што је Амазон С3. Када су у питању резервне опције, ви сте прилично ограничени у ономе што можете да радите.

Током поступка израде резервних копија од вас ће се тражити да одаберете одредишну мапу за своје резервне копије. То може бити локална мапа или локација спољног погона.

Ако заиста желите да направите резервну копију у облаку складиштења, можете одабрати и локацију директоријума за синхронизацију. На тај начин ћете омогућити да гурнете свој садржај у решење за складиштење у облаку, било да је то Дропбок, ОнеДриве, Синц.цом или друга услуга која ствара фасциклу за синхронизацију (Амазон С3, Азуре и Гоогле Цлоуд не).

Провјерили смо поступак слањем неких датотека у Мицрософт ОнеДриве и нисмо имали никаквих потешкоћа. Међутим, овај приступ се осећа прилично неспретно у поређењу са софистициранијим интеграционим могућностима ЦлоудБерри Бацкупа.

Једна лепа ствар у вези са Мацриум-ом је та што може да извршава потпуну, диференцијалну и инкременталну израду резервних копија датотека и можете јој рећи да одржава онолико верзија сваке колико желите.

Потпуне резервне копије подразумевано су једном месечно, разлике једном недељно и инкрементално дневно. Међутим, Рефлецт 7 омогућава вам да закажете резервне копије по правилу.

Додатне функције укључују:

 • Стисните датотеке пре него што их пошаљете у резервне копије
 • Резервне копије гаса како би се смањио утицај на системске ресурсе
 • Клонирајте чврсти диск на други диск
 • Креирајте покретачки УСБ уређај за опоравак машина које се не покрећу

Два круга мисли

Ако желите да то остане у старој школи, Рефлецт 7 је алат за вас. Добар је посао са локалном сигурносном копијом и представља укупно лијепо корисничко искуство у поређењу са СхадовПротецтом.

Међутим, реалност је да ограничења обе службе чине трку за два коња.

И ЦлоудБерри Бацкуп и Ацронис Бацкуп 12 нуде изврсно корисничко искуство. Корисници који желе брзо да устану и покрену се можда ће се осетити чињеницом да Ацронис има сопствену платформу за складиштење у облаку, тако да не треба да идете у куповину.

Они који више воле скалабилност и избор, наћи ће ЦлоудБерри Бацкуп далеко супериорним производом. Поред тога, ЦлоудБерри Бацкуп има више функција за ограничавање утицаја ресурса на ваше резервне процесе.

Побједник другог круга: ЦлоудБерри Бацкуп

Треће коло: Безбедност

Затим ћемо испитати могућности шифровања. Шифровање вам омогућава да скенирате своје податке пре него што их пошаљете у локалну или удаљену меморију. То је посебно важно код складишта у облаку. Док већина услуга складиштења у облаку чува податке у очврслим центрима података саграђеним да издрже повреде, цибер криминала је у порасту..

ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри Бацкуп може да шифрира ваш садржај пре него што га пошаље у облак или локалну меморију. Можете бирати између АЕС-128, АЕС-192 и АЕС-256. Ово је посебно корисно за упаривање с облачним сервисима који не шифрирају за вас, попут Бацкблазе Б2.

Кодирање на страни клијента попут ове значи да се не морате ослањати на услугу складиштења у облаку да бисте чували садржај. Ви контролишете свој кључ за шифровање и услуга никада не зна о чему се ради.

Ако услуга складиштења у облаку нуди шифрирање на страни сервера, можете да конфигуришете и те опције из чаробњака за резервне копије. Већина добрих решења за складиштење у облаку за предузећа такође користи АЕС. То укључује Амазон С3, Азуре и Гоогле Цлоуд.

Још једна сигурносна предност ЦлоудБерри Бацкуп-а је та што можете користити услугу управљања кључевима (КМС) ако вам пружалац услуге облачења складишта нуди.

КМС вам омогућава да креирате и управљате кључевима за складиштење у облаку организације. Док провајдер и даље држи кључеве, КМС вам омогућава да их брзо промените и надгледате употребу кључева. За индустрије са строгим прописима о усаглашености, КМС је често неопходна карактеристика.

И Амазон (Амазон КМС) и Гоогле (Цлоуд КМС) нуде ову функцију по малој цени. Азуре наводно ради на једном.

Ацронис Бацкуп 12

Ацронис Бацкуп такође користи АЕС. Можете бирати између 128-, 192- и 256-битну енкрипцију, али тај избор можете донети тек када први пут креирате резервни план. Такође можете да одлучите да уопште не шифрирате датотеке.

Међутим, већи проблем је да ако омогућите шифровање помоћу Бацкупа 12, морате поставити сопствену лозинку. То значи да је доступна само шифрирање на страни клијента, а не шифрирање на страни сервера.

Иако препоручујемо да поставите свој кључ за шифровање, такође више волимо изборе. Централни проблем кључа за шифровање на страни клијента је тај да ако изгубите кључ, Ацронис не може да га поврати или ресетује: остаћете без информација заувек.

Ацронис такође нема КМС, што значи да није сјајан за усаглашавање.

СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС

СхадовПротецт СПКС омогућава вам да шифрирате све своје податке пре слања у складиште. Опције шифровања укључују АЕС-128 и АЕС-256. Постоји и опција за шифровање РЦ4-128 која вам, иако није безбедна, омогућава брже брзине преноса него АЕС.

Ако поставите шифровање, мораћете да креирате и лозинку.

Ако не додате шифровање током подешавања, СхадовПротецт неће дозволити да га додате касније. Такође не постоји опција за шифровање датотека.

Мацриум Рефлецт 7

Као и остала три производа, Рефлецт 7 користи фаворизовани АЕС протокол за заштиту датотека ако одлучите. Нивои шифрирања укључују 128-, 192- и 256-битну.

Ако шаљете садржај у директоријум за синхронизацију, ово је леп начин за додавање шифрирања на страни клијента услугама које га обично не подржавају као што је то Гоогле Дриве (погледајте нашу рецензију на Гоогле диску за више информација о тој сјајној услузи).

За разлику од Ацронис-а и СхадовПротецт-а, такође се можете вратити и додати шифровање касније ако то не урадите током подешавања. Такође можете да промените ниво шифровања и промените лозинку.

Три округле мисли

СхадовПротецт СПКС и Ацронис Бацкуп 12 вас присиљавају да поставите своје опције шифровања приликом креирања резервног плана. Ако касније одлучите да додате шифровање, морат ћете почети испочетка. Такође нам се не свиђа чињеница да Ацронис не нуди ССЕ.

Конфигурисање безбедности помоћу Рефлецт 7 нуди више погодности од било СхадовПротецт-а или Бацкуп 12-а, али тешко је рангирати га испред ЦлоудБерри-а.

Предност ЦлоудБерри Бацкупа када је у питању сигурност датотека још једном произлази из флексибилности алата. Способност не само да шифрира датотеке на страни клијента, већ и упаривање алата са услугом у облаку која нуди додатне предности као што је управљање кључевима осваја ЦлоудБерри Бацкуп у трећем реду круга.

Побједник трећег кола: ЦлоудБерри Бацкуп

Четврто коло: Подршка

Током нашег четвртог и последњег круга, испитаћемо колико свака од ове четири услуге иде клијентима да подрже. Копаћемо дубоко у портале подршке, мерећи и директне додирне тачке и дубину ДИИ ресурса (тј., Туторијали, водичи за решавање проблема и форуми).

ЦлоудБерри Бацкуп

ЦлоудБерри Лаб нуди темељну базу знања у којој можете прегледавати и претраживати чланке о подршци о различитим темама које су написали и инжењери подршке и други корисници.

Иако се база знања односи на све производе ЦлоудБерри Лаб, постоји и страница са ФАК-ом и страница документације за подршку само за ЦлоудБерри Бацкуп.

Ако имате проблема са проналажењем одговора у овим ресурсима, ЦлоудБерри Лаб центар за помоћ омогућиће вам да контактирате техничаре и заједницу корисника. На овој страници имате три опције за тражење помоћи:

 • Поднесите карту за подршку
 • Поставите питање на Реддиту
 • Поставите питање о грешци сервера

Подршка за улазнице намењена је само купцима и није доступна викендом. Време трајања карте за карте је прилично добро, а долази за мање од два сата радним данима. Током викенда и даље ћете добити одговор, али можда ћете морати сачекати још неколико сати.

Цијенимо чињеницу да можете провјерити статус своје карте на страници за подршку ЦлоудБерри Лаб. То вас спречава да се не запитате да ли је ваш захтев икада примљен.

Постављање питања Реддиту и Сервер Фаулт често резултира бржим одговором, јер поред ЦлоудБерри Лаб техничара можете добити помоћ корисника. Често питања, претјерано постављање питања доводи и до креативнијих рјешења, јер стављате више мозга на тај проблем.

Иако је веома добро, волели бисмо да ступимо у контакт са живом особом у ЦлоудБерри Лаб, чак и током радног времена. Дакле, ћаскање уживо или телефонска подршка би били поштовани. Међутим, времена преокрета су таква да одсуство та два канала није толико важно као што је то случај код неких услуга.

Ацронис Бацкуп 12

Иако страница за корисничку подршку компаније Ацронис има .пдф документацију за све своје производе, проналажење информација на Бацкуп 12 олакшава се захваљујући доброј организацији и претраживању. Ацронис такође има видео туторијале за све своје производе за визуелне полазнике.

Поред тога, постоји посебна страница за Бацкуп 12 која садржи и садржај и индекс. Документација на посвећеној страници налази се у ХТМЛ-у, а не у ПДФ-у.

За директан контакт, Ацронис има позивне центре за корисничку подршку са наменским контакт бројевима за плаћање клијентима широм света. Ако више волите да куцате, него да разговарате, постоји чак и подршка за ћаскање уживо. Оба канала обично вас повезују са појединцем уживо у року од неколико минута и доступни су 24 сата дневно.

Ако бисте радије одбили идеје од других корисника, Ацронис такође има форум корисника.

Коначно, доступна је подршка путем е-поште, иако ако кренете том рутом, можда ћете завршити чекајући два или три дана на одговор.

Међутим, у целини, Ацронис врло добро подржава подршку.

СторагеЦрафт СхадовПротецт СПКС

СторагеЦрафт одржава широк портал подршке који садржи одјељке за базу знања, често постављана питања, документацију производа, бијеле радове, захтјеве за функције и кориснички форум.

База знања може се претраживати или можете прегледати чланке према датуму објављивања. Међутим, категоризација би била добра, јер је мало тешко пронаћи оно што тражите.

Већи проблем је што доступна документација није дубока или написана врло јасно. Већина ресурса пишу технички инжењери и читају се као Икеа упутства. Више снимака екрана и јасније писање могли би увелико побољшати подршку производа.

Ако не можете да пронађете оно што тражите, форум за корисничку подршку може вам помоћи. Међутим, активност на форуму је спорадична, при чему се корисници објављују само једном у неколико недеља. Можда је ретко коришћење јер СторагеЦрафт делује прилично лагано у одговарању на објаве.

Медјутим, СторагеЦрафт нуди директну подршку путем е-поште. Отказали смо тестна питања и добили одговор у року од 24 сата. Под условом, одговор је добио од агента за подршку нижег нивоа, чији је задатак био да од нас захтева „да користимо следеће КБ за прикупљање ДТКС записника“ (хвала, Зацх) за техничаре за подршку..

Стварна техничка подршка долази много дуже време, често траје до недељу дана. Чини се да су техничари прилично преоптерећени, што и не чуди с обзиром на комбинацију лошег дизајна корисничког сучеља и нејасних ресурса.

Вероватно не чуди што СторагеЦрафт не нуди подршку уживо.

Мацриум Рефлецт 7

Мацриум одржава темељну базу знања која је лако претражива и која садржи детаљну документацију за Рефлецт 7. Објашњења су ојачана поступним упутствима и снимкама екрана.

Ако тамо не можете пронаћи одговоре, кориснички форум Мацриум је добро место за следеће. Нећете видети много одговора из Мацриума тамо, али то је у реду. Други корисници активно реагирају и врло су корисни.

За плаћање купаца, директна подршка долази путем система карата. Одговори обично стижу у року од 24 сата радним даном.

Ако вам је потребна редовнија подршка, можете купити премиум подршку за 13,80 долара месечно. Ово вам доноси 24/7 одговоре на карте и телефонску подршку.

Четврте четврте мисли

Све четири услуге нуде базе знања, али СторагеЦрафт јасно заостаје за остала три када је у питању и јасноћа и дубина.

Опције подршке Мацриума су прилично добре и ценимо опцију за 24/7 телефонску подршку, чак и ако морате да је платите. То је нешто што би ЦлоудБерри лабораторија могла да понуди.

Међутим, ако завршите са Амазон С3, Азуре или сличним сервисом за складиштење у облаку да бисте се упарили са ЦлоудБерри Бацкуп-ом, те опције обично нуде свеобухватну производну подршку која укључује и помоћ с алатима треће стране. Дакле, подршка уживо није толико неопходна ЦлоудБерри Лаб као што је то случај са алатком попут Ацронис-а који испоручује сопствену облак складиште.

Такође нам се свиђа да ЦлоудБерри Лаб ради на форумима Реддит и Сервер Фаулт с обзиром на то да ови алати имају више очију него што би родни форум користио.

Све што је речено, тешко је не одобрити ово округло Ацронис-у искључиво на основу брзог ливе цхат-а и његове широке мреже цалл центра..

Побједник четвртог кола: Ацронис Бацкуп 12

Пресуда

С три победе у кругу и четвртој блиској борби, да ли бисмо могли да прогласимо било кога од ове четири услуге осим ЦлоудБерри Бацкупа победником? Одговор је наглашен „не“.

ЦлоудБерри Бацкуп зарађује одбегли пораз јер резервни модел који је ЦлоудБерри Лаб изградила даје кориснику већу флексибилност, скалабилност и контролу трошкова од било којег другог конкурентског алата на тржишту. То је из тих разлога и фантастично је корисничко искуство да смо, поред најбољег алата за израду резервних копија, такође именовали ЦлоудБерри Бацкуп најбољом сигурносном копијом за Виндовс Сервер.

Права гребања главе није толико да бира ЦлоудБерри Бацкуп преко Ацронис Бацкупа 12 (и будимо искрени, Мацриум 7 је завршио далеку трећу, а СхадовПротецт никада није завршио трку), већ смисли које преко 20 услуга складиштења у облаку се интегришу с њом..

Ако желите да сазнате више о делима интеграције складишта у облаку са ЦлоудБерри Бацкуп-ом, можда ће вас занимати:

 • Водич за почетнике о томе како функционише сигурносна копија у облаку помоћу Амазон С3
 • Водич за почетнике о томе како функционише сигурносна копија у облаку са програмом Мицрософт Азуре

Наравно, ако већ нисте, не заборавите да прегледате наш ЦлоудБерри Бацкуп преглед.

Хвала што сте се придружили нама. Ако имате било каквих питања или коментара, волели бисмо да вас чујемо у доњим коментарима. Хвала вам за читање.

Крајњи победник: ЦлоудБерри Бацкуп

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map