ЦрасхПлан вс Бацкблазе: Неограничен круг сигурносних копија у облаку

Тражите неограничено резервно решење за ваше пословање? Добра (или лоша) вест је да у ствари постоје само два избора за заматање главе: Бацкблазе и ЦрасхПлан. Већина осталих резервних решења ограничава резервни простор и присиљава вас да платите више да бисте га повећали.


За неке резервне купце одлука постаје још лакша – претплата на Бацкблазе износи отприлике половину месечне цене ЦрасхПлана. Међутим, као што је то обично случај када је ријеч о софтверским рјешењима, дно црта није цијела прича.

Раније смо писали о читавом низу додатних критеријума које паметни пословни корисници треба да узму у обзир у нашем најбољем резервном сервису на мрежи за водич за купца предузећа. На листи се између осталих критеријума налазе и једноставна употреба, сигурност и подршка.

Иако препоручујемо да прегледате и нашу рецензију Бацкблазе фор Бусинесс и ЦрасхПлан пре него што донесете одлуку о резервном копирању и плану за опоравак од катастрофе, одлучили смо да упоредна упоређивање може да буде и информативно и корисно..

Долазећи ћемо гледати даље од цене како бисмо схватили која од ове две услуге, Бацкблазе или ЦрасхПлан, заслужује признање као најбоља неограничена резервна копија за пословање данас.

За и против неограничене резервне копије

Пре него што дођемо до наше поређења, прво што треба учинити је да се увери да је вашој компанији заиста потребна неограничена резерва. То је зато што реч „неограничено“ има одређену заводљиву привлачност која чини да сва остала разматрања изненада буду мање важна. Лако је усрећити окидач, а са сигурносним копијама на мрежи то није добра ствар.

Разлог за то је што ће прво бити могуће дуготрајно копирање датотека. Ако имате терабајте података за слање у облак, могли бисте да гледате месецима. Значи, једном када направите резервну копију података, велика је гњаважа за пребацивање услуга.

За многе власнике малих и средњих предузећа постоји стварна вредност у неограниченом резервном решењу. Предузећа данас не морају бити предузећа са великим базама података о клијентима за брзо прикупљање пуно података. Информације о клијентима, медијске датотеке, финансијски подаци и све врсте датотека чине окосницу модерних подухвата, великих и малих.

Ако изгубите те податке, ваше пословање се може стварно повезати. Са друге стране, бацкинг све до облака може бити и скупо, када се ради са скалабилним опцијама попут МозиПро (МозиПро преглед) или Амазон Веб Сервицес. Са јефтиним, неограниченим резервним решењем као што је Бацкблазе или ЦрасхПлан, не морате да бринете о томе – све док су те услуге у праву за ваше посебне потребе.

Међутим, за неке компаније уградња Бацкблазе-а или ЦрасхПлан-а може коштати прилично много новца. То је зато што оба сервиса подржавају само један уређај по претплати. Ако имате десетак рачунара за резервно копирање, можда ће вам бити боље да користите умерени сервис који подржава израду резервних копија за неограничене уређаје. Добар пример је ИДриве фор Бусинесс који се, упркос ограничавању резервног простора који добијате, сврстава у најбољу укупну вредност у нашем мрежном водичу за резервне копије (прочитајте наш преглед ИДриве фор Бусинесс).

Други проблем код Бацкблазе-а и ЦрасхПлана-а је тај што се не може користити за НАС или сервер бацкуп. Ако вам је то нешто потребно, поново ћемо указати на ИДриве, који се сврстава међу најбоље сигурносно копирање сервера и који може да правите и резервне копије паметних телефона. ЦлоудБерри Бацкуп је још једна добра опција, посебно ако желите да направите хибридни резервни план за ваше пословање. Чак ради и са приступачном услугом облачне инфраструктуре Бацкблазе, Бацкблазе Б2.  

Кад се ови упозорења изневере, идемо на забавне ствари.

Битка за неограничену резервну надмоћ: Бацкблазе вс ЦрасхПлан

Раније смо споменули да је Бацкблазе јефтинија опција од ЦрасхПлана. Стварна цена претплате на Бацкблазе износи 5 долара месечно за рачунар. Ако се пријавите на годину дана, добијате и два месеца бесплатно. Двогодишња претплата на Бацкблазе добиће вам пет бесплатних месеци. ЦрасхПлан, у међувремену, кошта 10 долара месечно по рачунару, без попуста за плаћање унапред. 

Трошак по рачунару: Бацкблазе: ЦрасхПлан:
Месечна претплата:$ 5$ 10
Годишња претплата:50 УСД (2 месеца бесплатно)120 УСД (без месеци бесплатно)
Двогодишња претплата:95 УСД (5 месеци бесплатно)240 УСД (без месеци бесплатно)

ЦрасхПлан је још увек добар део у односу на популарне, али скупе интернетске резервне услуге као што су СОС Онлине Бацкуп и МозиПро. Међутим, не може се заобићи чињеница да је скупља.

Следеће је да вам помогнете да одлучите да ли је вредно да ваше предузеће потроши додатни новац на ЦрасхПлан или одете са Бацкблазе. На крају, нема универзално тачног одговора на ово питање. Оба плана су неограничена, али не одговарају једна величина свима.

ЦрасхПлан вс. Бацкблазе: Баттле Роундс

1

Процес израде резервних копија

Прво ћемо упоређивати резервне функције доступне са Бацкблазе и ЦрасхПлан-ом. Такође ћемо гледати и цјелокупни поступак израде сигурносних копија, узимајући у обзир корисничко искуство и опћу брзину, као и могућности.

Бацкблазе

Једино што Бацкблазе ради недвосмислено боље од било које друге интернетске сигурносне копије је једноставност употребе – барем када је у питању стварање резервних планова. То је зато што Бацкблазе клијент обавља највећи део посла за вас.

Након инсталације софтвер прегледава рачунар и тражи датотеке на основу типа. То укључује прилично све типове датотека осим оперативног система, апликација и привремених датотека, мада можете да наложите Бацкблазе-у да их уграби ако је потребно.

Све што скенира пронађе дода се у резервни план.

Предност прављења резервних копија према врсти датотеке је у томе што немате ручно таговање мапа и датотека као што је то случај са већином резервних сервиса. Ако то урадите, потребно је више времена и може довести до прегледања датотека, што доводи до критичних недостатака у вашем резервном плану.

У том смислу, Бацкблазе је право сигурносно решење за подешавање и заборави. Све датотеке е-поште, документи, слике, видео снимци, књиговодствене датотеке и све остало биће заштићени, без обзира где се налазе на рачунару.

Ако постоје одређене врсте датотека које не желите да правите резервне копије, можете их додати на листу за изузимање, мада с неограниченим простором за резервне копије, то вероватно неће бити потребно већини људи.

Такође можете да искључите одређене фасцикле или драјвове. Сама радна површина клијента је компликована као што мора бити, што значи да она уопште није компликована. Постоји дугме за паузирање и покретање резервне копије, друго за опције враћања и треће за подешавања. То је то.  

Бацкблазе подразумева сталну израду сигурносних копија, што значи да се датотеке шаљу у облак јер су ново додате у рачунар или су на било који начин измењене. Ако желите, можете искључити непрекидно прављење сигурносних копија и изабрати заказане резервне копије, на пример, ако сте желели да се то ради преко ноћи, да не би ометало ваш други посао.

Опције заказивања Бацкблазе-а су ограничене у поређењу са многим другим резервним клијентима. На пример, не постоји опција за покретање резервних копија само у одређене дане. Међутим, никада нисмо наишли на проблеме са Бацкблазе ометањем ресурса нашег система током тестирања, тако да је вероватно најбоље оставити непрекидно прављење сигурносних копија да бисте максимално заштитили.

Током тестова спроведених за наш најновији преглед Бацкблазе фор Бусинесс, клијент је на нашем тестном рачунару означио 90 ГБ података ради резервне копије. Клијент има дугме за процену почетне резервне брзине, а израчунао би да ће требати отприлике четири дана. Ово је било преко ВиФи везе са брзином преноса од 20 Мбпс.

Након отприлике 12 сати, резервна копија је била девет процената, мања од 12.5 или приближно требало је да је заснована на процени Бацкблазе-а, али не много. Иако је тешко бити тачан, рачунамо да ће се Бацкблазе креирати око 16 до 20ГБ дневно.  

Што се тиче перформанси у току, Бацкблазе ради несметано захваљујући коришћењу резервне копије на нивоу блока, што значи да се само они делови (блокови) датотеке који су промењени шаљу у облак – под претпоставком да је пуна датотека већ резервна копија..

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан пропушта прилику када је у питању једноставна употреба, не прављење резервних копија према врсти датотеке. То не значи да је стварање сигурносне копије са ЦрасхПланом тешко; то није тако блажено једноставно као што је то случај са Бацкблазе-ом.

Помоћу ЦрасхПлана-а морат ћете да означите све мапе и датотеке које желите да направите резервну копију помоћу приказа сигурносних копија у десктоп клијенту.

То може потрајати неко време и датотеке су лако пропустити. То је речено, с обзиром да вам ЦрасхПлан даје неограничен простор за резервне копије, можете само означити фасциклу свог диска за резервне копије, што ће све узети и донекле решити проблем.

Вероватно ћете желети да изузете системске и привремене датотеке из резервне копије ако то учините, јер ће укључивање њих трошити пропусну ширину и често се не може користити за опоравак без проблема на рачунару. Ово ће, опет, потрајати, јер морате да додате изузимања екстензијом.

Једном када имате резервни план на месту, ЦрасхПлан прави сигурносно копирање континуирано као што то ради Бацкблазе, тако да можете бити сигурни да ће кретање напријед све бити заштићено – све док се датотеке чувају у мапама које су део резервног плана.

ЦрасхПлан клијент није толико минималан као што сте добили са Бацкблазе-ом, али је и даље одличан. Навигацијске картице дуж лијеве стране и обиље бијелог простора дају му модеран и интуитиван осјећај.

Пронаћи ћете напредније опције заказивања од оних које добијате са Бацкблазе-ом, са могућношћу подешавања израде резервних копија само у одређене дане у недељи. Кориснија је функција која омогућује клијенту да користи само проценат процесора за резервне процесе док се рачунар активно користи.

ЦрасхПлан такође може аутоматски зауставити израду резервних копија кад вам се батерија лаптопа испразни, што је леп додатак. Поред тога, на располагању је мноштво других контрола у подешавањима која Бацкблазе једноставно нема, а корисницима дају већу моћ над оним што се догађа.

ЦрасхПлан такође садржи резервне копије на нивоу блока, само копирање делова датотека који су се променили. Све у свему, његов релативно гладак сервис једном када прођете првобитне сигурносне копије.

То, међутим, може потрајати неко време. У нашем тестирању, успели смо да направимо резервну копију око 8ГБ дневно помоћу наше 20 Мбпс везе ВиФи за пренос. То је само срам онога што сам ЦрасхПлан наводи као просечну брзину слања клијента: 10 ГБ дневно.  

Прве рунде мисли

Између Бацкблазе-а и ЦрасхПлана-а нема сумње да је Бацкблазе лакши сервис за коришћење захваљујући дизајну који је постављен и заборави. У ствари, вероватно је примереније назвати га инсталирај и заборави, јер постоји врло мало тога што заиста захтева подешавање.

ЦрасхПлан ће узети мало више посла. Међутим, такође вам нуди више могућности прилагођавања од Бацкблазе-а, било да закажете или ограничите утицај системских ресурса на резервне процесе..

Поново, чини се да ЦрасхПлан толико мало користи расположиву ширину пропусности и снагу рачунара да се чини помало глупим сметати овим подешавањима. Бацкблазе није ни једно од другога, али чини много бољи посао уметање датотека у облак од ЦрасхПлана.

Прва рунда иде ка Бацкблазе-у због комбинације једноставности и боље резервне брзине.

Круг: Тачка резервног процеса за Бацкблазе

Бацкблазе Лого
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

2

Процес опоравка

Даље ћемо размотрити супротан поступак: враћање датотека из облака. Функције за опоравак помажу предузећима да се брзо повуку (упозорење о пункцији) и брзо покрену након пада на хард диску.

Бацкблазе

Док Бацкблазе на свом клијенту са десктоп рачунаром има дугме „могућности опоравка“, притиском на то дугме шаљете на Бацкблазе.цом. Све операције опоравка тамо се одвијају и од вас је потребно да се пријавите на свој налог.

Пријављени сте, имате три опције за враћање датотека: преузмите .зип датотеку, УСБ флеш диск и УСБ чврсти диск.

У већини случајева вероватно ћете желети да користите прву опцију. Последња два дела су Бацкблазеове услуге курирања за опоравак, која кошта 99 долара за опоравак флеш диска (до 128 ГБ) и 189 долара за опоравак хард диска (до 4ТБ). Услуга изгледа скупо, али добијате поврат новца ако уређај за складиштење вратите назад у Бацкблазе у року од 30 дана.

Опоравак зип датотека једноставно преузима зип датотеку на рачунар и чине је све датотеке које сте изабрали за враћање. Процес је лак, али Бацкблазе ограничава појединачни опоравак зип датотеке на 500 ГБ по датотеци. Такође сте ограничени на пет захтева истовремено.

Још је необичније и незгодније што Бацкблазе не даје корисницима могућност да обнове датотеке на њихову оригиналну локацију. То значи да када је зип датотека спремна (Бацкблазе ће вам послати е-пошту са обавештењем), све морате вратити тамо где и сам припада..  

Ако сте у покрету, можете да приступите датотекама које сте направили сигурносне копије на вашем паметном телефону помоћу апликација за Андроид и иОС. Дизајн апликације је разумљив и омогућава вам да делите датотеке и са другима.

На крају, Бацкблазе вам омогућава да опоравите претходне верзије датотека ако тренутна није оно што тражите. Приступ историји верзија је погодан када се суочите са нежељеним променама датотека или оштећењима датотека, укључујући корупције проузроковане рансомваре-ом.

Међутим, претходне верзије се крећу само 30 дана и не постоји начин да се измене смернице за верзије, што је сувише лоше јер Бацкблазе обезбеђује неограничено складиштење.  

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан омогућава вам одабир датотека и њихово враћање директно са десктоп клијента, што је плус у њену корист. Само кликните на картицу “Ресторате” и провјерите све датотеке које желите. Не постоји ограничење колико датотека можете истовремено да преузмете, као што је то и са Бацкблазе-ом.  

Можете или одабрати да преузмете датотеке на нову локацију или да их вратите на њихову оригиналну локацију, штедећи од реконструкције вашег датотечног система. ЦрасхПлан вам чак омогућава да промените дозволе датотека и имена датотека као део процеса обнове.

Постоји и преклоп за „верзију“, који вам омогућава приступ историји верзије. ЦрасхПлан свој новац заправо ставља тамо где су му уста, када је у питању „неограниченост“, омогућавајући вам да складиштите неограничене верзије по жељи мењајући смернице верзије резервног плана.

ЦрасхПлан вам такође омогућава да опоравите датотеке директно из интерфејса прегледача, поред мобилних апликација за Андроид, иОС и Виндовс Пхоне.

Два круга мисли

До почетка 2016. године, ЦрасхПлан је понудио курирску услугу опоравка. Надамо се да је сада компанија у потпуности фокусирана на пословне купце (кућни корисници имају рок за напуштање просторија до октобра 2018. године), који ће моћи размотрити поновно успостављање. Курирска служба може бити изузетно драгоцена за предузећа која су изгубила велику количину података и брзо јој је потребно.

Курирски опоравак је и једина стварна предност коју Бацкблазе има у односу на ЦрасхПлан када је у питању опоравак. ЦрасхПлан вам омогућава да опоравите датотеке са десктоп клијента и на њихове оригиналне локације; Бацкблазе не чини ништа од овог, присиљавајући вас да покренете опоравак на мрежи, причекајте зип датотеку која не може бити већа од 500 ГБ и обновите датотечни систем након што буде спреман.

ЦрасхПлан има много бољи приступ верзији, такође, штити старе верзије датотека неограничено, док их Бацкблазе задржава само 30 дана.

Коло: Процес опоравка за ЦрасхПлан за мала предузећа

Бацкблазе Лого
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

3

Алати за администраторе

Део имплементације успешног резервног плана за ваше пословање је одржавање довољног надзора да тај план заиста иде, добро, како је и планирано. Алат за администраторе који вам омогућава не само управљање наплатом него и преглед статистика израде резервних копија и покретање извештаја много помажу. Треће коло брзо ће прегледати ове могућности за Бацкблазе и ЦрасхПлан.

Бацкблазе

Бацкблазе пружа надзор налога преко свог веб интерфејса. Пријавите се на свој налог и, ако сте се пријавили за Бацкблазе фор Бусинесс, биће заглавље „пословне групе“ отприлике на половини леве маргине. Испод овог заглавља наћи ћете везе за „управљање групама“, „позвање и побољшање“ и „кориснике / рачунаре“.

Управљање групама омогућава вам да креирате групе које за Бацкблазе представљају колекцију корисника која се наплаћује под истом кредитном картицом. У основи, као власник предузећа морате да оснујете групу да бисте платили услугу својим запосленима. Ово вам омогућава да платите не само Бацкблазе интернетску сигурносну копију, већ и Бацкблазе Б2 услугу.

Једном када створите своју групу, можете да генеришете позивницу на коју се радна снага може користити за пријаву. Као што сте вјероватно погодили, поступком позива и одобравања управља се кликом на позивницу и одобрење испод заглавља пословних група.

Одатле можете да копирате везу за позив за лепљење на други канал као што је Слацк или е-пошту на позивницу. Постоји и опција за даљинско управљање и надгледање (РММ) која вам омогућава даљинско инсталирање софтвера за израду сигурносних копија за вашу корисничку базу. Да бисте користили РММ, мораћете да инвестирате у РММ алат попут Мунки или да имате кодиране одсечке како бисте сами скриптирали размештање..

Коначна пословна група повезује, кориснике / рачунаре, користимо податке праћења сигурносних копија како бисмо осигурали да све несметано ради. Омогућава вам и приступ датотекама које су резервне од стране ваше корисничке групе, све док су вам појединци из те групе дали дозволу за то..

Такође можете подесити Бацкблазе да примате сажетке е-поште за процесе израде резервних копија. Подразумевано се шаљу само месечно, али та фреквенција се може мењати.

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан има веома лепо дизајниран административни портал за управљање рачунаром заштићеним на вашем пословном налогу. Примарни приказ је надзорна табла са статистикама за провјеру искориштености складишта и обнављање датотека током претходног мјесеца.

Постоје додатне картице дуж леве маргине за кориснике, уређаје, преузимања апликација, подешавања и налог. Корисници и уређаји имају и прошириве меније са додатним картицама. Под корисницима ћете пронаћи опције за преглед активних и деактивираних корисника, управљање позивима на рачунима и додељивање привилегија администратора.

У међувремену, уређаји имају неке лепе опције за преглед коришћења за одређене уређаје који припадају сваком кориснику. То укључује преглед везе и број враћања, поред укупно коришћене меморије.

Испод главног очитавања уређаја можете проверити поставке клијента за тај уређај, заједно са упозорењима. Клијентске поставке можете одредити и за свој тим тако што ћете се померити до приказа подешавања административног портала.

Опције укључују подешавање резервног распореда рачунара под вашом контролом и захтева приватно шифровање. Ако не желите да се пријављујете на административну конзолу да бисте надгледали статусе резервних копија за вашу радну снагу, можете да подесите и испоруку аутоматизованих извештаја за уређаје који нису недавно прављени сигурносне копије..

Три округле мисли

Бацкблазе је представио своју „групну“ функционалност, што је ефективно омогућило да се користи као СМБ мрежно решење за резервне копије, почетком 2017. То је вероватно разлог што се у овом тексту, једанаест месеци касније, његово искуство администрације осећа прилично непријатно. Желели бисмо да видимо могућности да одредимо више подешавања и свеобухватнију контролну таблу.

У међувремену, ЦрасхПлан већ ради те ствари и ради их добро.

Коло: Админ Алати точка за ЦрасхПлан за мала предузећа

Бацкблазе Лого
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

4

Сигурност

Сигурност података у облаку је врућа тема од средине 90-их, а низ кршења података са високим профилом и других безбедносних проблема релевантних за мала и средња предузећа последњих година само је подстакао жар.

Затим се појављују проблеми попут злогласне иницијативе ПРИСМ НСА-е, у којој агенција добија податке из облачних сервиса за скенирање информација у вези са терористичким активностима. Иако то неће утјецати на већину људи легално, чињеница да влада обједињује податке у строго тајну базу података доводи нас у питање шта се даље дешава о чему ми не знамо. Под условом, могло би бити и горе.

Међутим, велика забринутост због сигурности облака неоснована је све док облачни сервиси подузимају одговарајуће мере предострожности за уклањање података и обезбеђивање својих податковних центара и пружају додатне функције као што су двофакторска аутентификација и шифровање нуле знања. У овом кругу видећемо да ли је то случај са Бацкблазе и ЦрасхПланом.

Бацкблазе

Бацкблазе шифрира податке и у транзиту и у мировању, што је први корак да бисте били сигурни да су ваши подаци. Степен шифровања који се користи је АЕС-126. АЕС, који означава напредни стандард шифровања, протокол је који препоручује НИСТ и онај који данас користи већина финансијских институција.

Иако АЕС-126 није тако јак као АЕС-256, није познато да их је могуће сломити и, зато што није тако сложен, брже шифрира и преноси датотеке. Датотеке сигурносних копија у транзиту су такође заштићене ТЛС / ССЛ да би се спречило прислушкивање на мрежи. Све у свему, ваше датотеке би требале бити прилично сигурне колико су ваши кључеви за шифровање.

Ти кључеви се подразумевано чувају у Бацкблазе-овом центру података. Хипотетски, то значи да би запосленик Бацкблазе-а, владина агенција путем судског налога или хакер прекршио сервер на коме се чува ваш шифрирајући кључ може дешифровати и прегледати копије ваших датотека у отвореном тексту..

Ако вас то забрињава, Бацкблазе ће вам омогућити да се одлучите за приватно шифрирање, претварајући Бацкблазе у оно што се обично назива услугом нула знања. Ако је приватно шифровање укључено, Бацкблазе неће моћи да ресетује вашу лозинку ако је изгубите, али само ћете имати приступ кључевима за шифровање ваших датотека, што значи да их само можете икада дешифровати.

Па, то је тачно ако неко не добије вашу Бацкблазе лозинку. Слабе лозинке су далеко лакше да се поквари експлозија од 126-битних кључева за шифровање и уобичајени су сигурносни јаз за многе компаније.

Као лек за тај одређени проблем, Бацкблазе вам омогућава да укључите двофакторну аутентификацију за свој рачунар и да то доделите сарадницима путем Бацкблазе администрацијске конзоле. Са овом функцијом, кад год се пријавите са непознате машине, од вас ће се тражити да унесете посебан безбедносни код који је текстуалном поруком послан на ваш мобилни телефон.

На тај начин, ако неко украде вашу лозинку, мораће да вам украде и телефон да би могао да приступи вашем резервном налогу – осим ако уместо тога украде рачунар, због чега бисте увек требали да шифрујете чврсти диск.    

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан предузима сличне мере предострожности као Бацкблазе, шифрирајући датотеке како у транзиту преко Интернета, користећи АЕС и ТЛС / ССЛ. Ниво шифрирања је заправо јачи, јер се ЦрасхПлан опредијелио за 256-битну, а не за 126-битну.

Исти ниво шифрирања се одржава док се датотеке чувају у мировању у просторијама података ЦрасхПлан-а, осигуравајући да свако ко прекрши сервер на коме се чувају ваше датотеке неће моћи да их дешифрује без ваших кључева за шифровање.

Кључеви се чувају на засебном серверу датотека од одговарајућих датотека, што ограничава потенцијалну штету ако се ти кључеви некако прибаве. Међутим, све то би могао да поништи бескрупулозан запосленик или властита владина агенција, тако да је најбоље да искористите ЦрасхПлан-ову опцију приватног шифровања.

Као и код Бацкблазе-а, одабир приватне енкрипције значи да ако изгубите лозинку, изгубите и приступ својим подацима, тако да будите сигурни и сачувајте је негде на сигурном као менаџер лозинке у облаку.

За разлику од Бацкблазе-а, ЦрасхПлан не нуди изворну опцију за двофакторну аутентификацију. С обзиром на то, желећете да будете сигурни да сте и ви и ваши сарадници предузели одговарајуће кораке за прављење чврстих лозинки.

С друге стране, ЦрасхПлан-ова политика верзије, као што је раније речено, пружа вам бољу заштиту од рансомвареа од 30-дневног периода задржавања који је одобрио Бацкблазе.

Четврте четврте мисли

Овај круг је тежак позив. ЦрасхПлан-ов јачи протокол шифрирања у овом тренутку је помало непобитан, осим чињенице да би могао врло мало допринети својим малим брзинама преноса података, што није питање сигурности. Примарне разлике између ове две услуге су у томе што Бацкблазе пружа двофакторну аутентификацију и ЦрасхПлан има много јачу верзију верзије верзије.

И недостатак двофакторске провјере аутентичности ЦрасхПлана-а и недостатак Бацкблазе-а, политика од 30 дана за верзију верзија су прилично велики недостаци. Будући да Бацкблазе има ограничену верзију која би вам требала помоћи да заштитите од рансомвареа све док се понашате разумно брзо, ми му дајемо предност када је у питању безбедност.

Рунда: Безбедносна тачка за позадинско осветљење

Бацкблазе Лого
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

5

Подршка

Брза, компетентна подршка техничким питањима и другим питањима од суштинског је значаја за добар резервни план. Већина резервних решења има подршку за е-пошту, али без одговарајућег особља, можете одговорити данима чекања.

Најбоља сигурносна рјешења нуде и подршку уживо, било путем цхата или телефона. У нашем последњем колу упоредићемо канале подршке између Бацкблазе-а и ЦрасхПлана-а, осим што ћемо гледати њихове интернетске базе знања.

Бацкблазе

Ако вам је потребна телефонска подршка, вероватно немате среће са Бацкблазе-ом. Компанија пружа 24 -7 телефонску подршку коју можете купити, али само ако користите њену облачну услугу, Бацкблазе Б2.

Редовни корисници Бацкблазе мрежне резервне копије, и код куће и у послу, могу да користе ливе цхат да би разговарали са агентима. Нажалост, овај канал подршке је ограничен чињеницом да је отворен само током радног времена (од понедељка до петка, од 9х до 17х, ПСТ).  

Иако је све то разочаравајуће, Бацкблазе се прилично уновчује уз веома брзу, нон-стоп подршку е-поште. Током тестирања, често смо добијали одговоре на упите у року од два сата. Неки пословни корисници то неће радити, али за већину би то требало бити довољно.

Пронашли смо интеракције подршке, како путем ливе цхат-а, тако и путем е-поште, што резултира опћенито јасним одговорима на тачку.

Ако не можете да сачекате неколико сати, Бацкблазе такође одржава пристојан центар за подршку на мрежи. Веб локација је подељена по категоријама ради лакшег проналажења чланака релевантних за ваше потребе. Постоји чак и посебна категорија за израду сигурносних копија са пододељцима за почетак рада, лиценцирање и уобичајена питања. На локацији за подршку се такође може претраживати.

ЦрасхПлан

ЦрасхПлан такође пружа подршку за ћаскање уживо и ограничава га на радно време, мада су ти часи централно, а не пацифичко стандардно време. Тачни сати су од 07:00 до 19:00, од ​​понедељка до петка, што би требало да функционише боље за више корисника од оних часова које обезбеђује Бацкблазе (барем у САД).

ЦрасхПлан оне-упс Бацкблазе нуди и телефонску подршку. Техничари за подршку доступни су телефоном у току истог сата када је доступан и ливе цхат.

ЦрасхПлан такође има систем улазница за подршку засновану на е-пошти која се надгледа 24/7. Карте се активирају на основу утицаја проблема о коме се извештава, па се критична питања гурају на врх реда чекања. Времена одговора за питања са малим приоритетом, заснована на нашем искуству у раду са подршком ЦрасхПлан-а, углавном су испод 12 сати, чак и викендом.  

Веб локација за подршку за ЦрасхПлан такође пружа помоћ у облику водича за администраторе, општег упутства за кориснике, белешки о издањима и чланака. Трака за претрагу омогућава вам брже проналажење одговарајуће помоћи. Такође постоји и ЦрасхПлан заједница у којој можете пронаћи најаве и ажурирања статуса услуге.

Пето коло мисли

Оба сервиса за резервне копије пружају много материјала за оне који више воле самостално да смишљају ствари. Чланци за подршку обично се лако рашчлањују и покривају широк распон тема. Обе такође пружају одговоре 24/7 путем е-поште, мада се чини да је Бацкблазе правовременији у враћању клијентима.

Обе омогућавају ливе цхат током радног времена, при чему ЦрасхПлан одржава већи оперативни прозор од Бацкблазе.

Све у свему, прилично се равномерно подударају. Највероватније највећи произвођач разлика и онај који ће засметати неким пословним корисницима је чињеница да ЦрасхПлан пружа телефонску подршку, а Бацкблазе не – осим ако нисте Б2 клијент који је спреман да плати за то.

Круг: Тачка подршке за позадинско осветљење

Бацкблазе Лого
Логотип ЦрасхПлан фор Смалл Бусинесс

6

Пресуда

Суштина је да су и Бацкблазе и ЦрасхПлан веома добри резервни сервиси за мала и средња предузећа. То је добро, јер су они тренутно и једине две, неограничене опције за резервне копије засноване на претплати које су тренутно доступне предузећима..

Бирање између ова два није лако, упркос чињеници да Бацкблазе има пола (или мање) трошкова. Осим што је јефтинији, Бацкблазе такође пружа много лакшу имплементацију, што га чини савршеним за оне који воле да ствари једноставно држе, а истовремено осигурава да апсолутно све критичне датотеке буду заштићене.

Двофакторна аутентификација је још једна предност. Бацкблазе је такође бржи и пружа услугу опоравка путем курира и то ће с правом уверити многе власнике малих и средњих предузећа да је то најбољи избор за њихову компанију.

На крају, ипак, ову борбу дајемо ЦрасхПлану. Примарни фактор у доношењу те одлуке је његов пуно бољи административни портал, што је од суштинског значаја за надгледање покривених уређаја како би се осигурало да је све у складу са вашом политиком израде сигурносних копија. ЦрасхПлан надмашује Бацкблазе и у неким другим кључним областима, укључујући и више клијентових подешавања за подешавање, једноставнији поступак опоравка који је прилагођен корисницима, бољу политику верзије и телефонску подршку.

Значи да смо све погрешно разумели? Уверите се у коментарима испод. Хвала за читање!

Крајњи победник: ЦрасхПлан

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map