Un Battle Online Backup Battle Royale: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Oameni diferiți au nevoi diferite și acest lucru este adevărat cu backup-ul cloud ca orice altceva. Cea mai bună cale de backup pentru o singură persoană poate fi adesea o întorsătură greșită pentru altcineva. Mai rău, a face alegerea greșită pe baza unei recenzii de backup pentru un singur cloud vă poate costa timp și bani.


Pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie de rezervă pentru nevoile dvs., am decis să aruncăm o privire la trei dintre soluțiile noastre preferate de backup cot la cot: IDrive, CrashPlan și Backblaze. La Cloudwards.net, ne referim la comoditate.

De ce folosim Backup Cloud

Șansele sunt că faptul că citești acest articol înseamnă că ai înțeles deja cel puțin unele dintre avantajele stocării datelor în cloud.

Pentru a recapata pentru cei aflați încă în întuneric, copie de rezervă în cloud vă permite să trimiteți datele de pe hard disk la un centru de date la distanță pentru păstrare. Prin stocarea datelor de la distanță, reduceți șansa ca defecțiunea hard disk-ului, deteriorarea fizică, furtul, virușii sau ransomware-ul să vă partajeze din fișierele dvs. valoroase.

Este probabil o șansă bună să înțelegeți deja diferențele cheie între backupul cloud și stocarea în cloud. Anume, deși soluțiile de stocare în cloud precum Google Drive și Sync.com sunt fantastice pentru productivitatea muncii, nu sunt concepute pentru a vă proteja eficient hard disk-ul.

Cea mai mare problemă cu utilizarea cloud storage pentru backup este faptul că aceste instrumente urmează de obicei modelul Dropbox pentru a vă face să mutați orice fișiere pe care doriți să le protejați într-un folder de sincronizare specializat. În timp ce faceți acest lucru, simplificați fluxul de lucru, nu este o modalitate bună de a face copii de rezervă pentru că face ușor să treceți cu vederea conținutul important.

Soluțiile de backup cloud, pe de altă parte, vă permit să etichetați folderele și fișierele pentru backup, indiferent unde se află în sistemul dvs. de fișiere. Mulți, precum Carbonite și Backblaze, automatizează chiar procesul, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji dacă faceți o copie de rezervă pentru fiecare document, videoclip sau fotografie pe hard disk.

Spre deosebire de soluțiile de stocare în cloud, majoritatea soluțiilor de backup cloud includ, de asemenea, planificatoare de rezervă și alte instrumente care ajută la gestionarea procesului, astfel încât acestea să nu elimine resursele și să împiedice să îți îndeplinești munca.

Meciul: IDrive vs CrashPlan vs Backblaze

Există multe soluții excelente de backup pentru cloud. Două favorite Cloudwards.net, SpiderOak foarte sigur și Carbonite ușor de utilizat, nu sunt prezentate în acest articol. Cu toate acestea, fiți siguri, întrucât am scris multe materiale pe ambele servicii.

Am ales să prezentăm IDrive, CrashPlan și Backblaze în acest articol, deoarece prezintă un studiu de caz fascinant în ceea ce privește modul în care abordările produselor de backup cloud pot diferi drastic, în ciuda faptului că au același obiectiv în minte. Aceste diferențe sunt evidențiate parțial în cel mai bun program de backup online din 2017.

În cadrul acestui roundup, cele trei servicii ale noastre au obținut un clasament de top în patru din cele cinci categorii:

 • Cel mai bun backup nelimitat: CrashPlan
 • Cea mai ușoară copie de rezervă în cloud: Backblaze
 • Cel mai bun backup în cloud cu sincronizarea: IDrive
 • Cea mai bună copie de rezervă pentru afaceri: IDrive

În clasamentul nostru din 2017 pentru cea mai bună copie de rezervă globală, pe care o puteți găsi în același articol, IDrive, CrashPlan și Backblaze au fost enumerate primul, al doilea și respectiv al treilea. Nu numai că aceste trei soluții de backup cloud sunt cele mai bune opțiuni disponibile pentru consumatori, dar obțin note de top din motive foarte diferite.

Următor, vom parcurge avantajele și contra de fiecare serviciu pe parcursul a cinci runde de analiză punct cu punct: planuri de preț, instrumente, caracteristici, viteză și securitate. Dacă doriți să obțineți titlurile în ceea ce ne place despre aceste servicii, consultați recenziile noastre video de mai jos.

Analiză video IDrive

CrashPlan Video Review

Revizuire video backblaze

Prima etapă: Planuri de prețuri

În primul rând, vom analiza limitele și costurile de rezervă pentru a vă ajuta să determinați care soluție se potrivește cel mai bine bugetului și nevoilor dvs. de date.

Eu conduc

Poate cel mai evident lucru care diferențiază IDrive de mulțimea serviciilor de backup online este faptul că toate planurile sale, de la cele de bază la cele de afaceri, vă permit să faceți backup pentru dispozitive nelimitate cu un singur abonament. Majoritatea furnizorilor vă limitează la un singur dispozitiv sau vă fac să vă înscrieți la un plan mai scump pentru mai multe calculatoare. Aceasta include atât CrashPlan, cât și Backblaze.

Cu toate acestea, IDrive nu vă oferă spațiu de stocare nelimitat, ceea ce reprezintă, de asemenea, o pauză de la modelul folosit de multe alte servicii de backup de top. Totuși, nu este surprinzător dacă vă gândiți la acest lucru, deoarece oferirea de stocare nelimitată și backup nelimitat pentru dispozitiv nu va fi cea mai inteligentă strategie de afaceri.

Toate planurile IDrive sunt dotate, de asemenea, cu găleți separate de spațiu de rezervă și de sincronizare. Foarte puține servicii concurente de rezervă oferă sincronizare, o componentă cheie a stocării în cloud. Printre excepții se numără Livedrive, Sugarsync și SpiderOak.

IDrive oferă un plan gratuit, dar având în vedere că este limitat la 5 GB spațiu de rezervă (+ 5 GB spațiu de sincronizare), probabil că nu va fi suficient pentru majoritatea copiilor de rezervă de pe hard disk. Cele două planuri personale de bază ar trebui totuși să finalizeze treaba.

Ambele niveluri necesită plata unui an în avans. Cu toate acestea, IDrive oferă în prezent reduceri de 25% la primele 12 luni de serviciu. Puteți economisi cincizeci la sută în primul an dacă plătiți cu 24 de luni în avans.

Cu o reducere de un an la un plan de 1TB, care este ceea ce vor avea nevoie cei mai mulți utilizatori, ceea ce înseamnă doar 4,34 USD pe lună – o afacere în sectorul de backup cloud.

IMM-urile și profesioniștii IT pot fi mai tentați de planurile de afaceri ale IDrive, care oferă funcții suplimentare, precum conturi secundare, backup pentru server și asistență prioritară.

Opțiunile lunare sunt disponibile pentru cele mai scumpe patru planuri, dar beneficiați de două luni gratuite plătind un an în avans. În prezent, IDrive oferă o reducere suplimentară de 25% la abonamentele anuale de planuri de afaceri.

CrashPlan

CrashPlan vă permite să faceți backup pentru date nelimitate, dar limitează câte dispozitive puteți face backup.

Nu există nici o versiune gratuită a CrashPlan, dar poți să o iei pe un drive test de 30 de zile pentru a vedea cum îți place. După aceea, puteți continua să utilizați interfața CrashPlan pentru a vă gestiona unitatea externă locală, dar veți fi oprit din rezerva online.

CrashPlan are două planuri de bază pentru consumatori.

CrashPlan, de asemenea, un plan de afaceri mai scump, care are un preț de 10 USD pe lună pe computer. Cu planurile de afaceri, veți obține controale suplimentare de admin și bord, plus asistență telefonică 24/7.

Backblaze

Structura de prețuri de la Backblaze este la fel de simplă pe cât de mare.

Nu există niciun plan gratuit, deși puteți încerca Backblaze timp de 15 zile înainte de a face angajamentul. Backblaze, de asemenea, nu oferă niciun fel de plan de familie sau reducere pentru mai multe calculatoare.

Cu toate acestea, există un plan de afaceri cu un preț de 50 USD pe computer. Acesta este același cost cu înscrierea la un an de serviciu de plan personal. Diferența este că planul de afaceri vă oferă câteva controale de administrare pentru a urmări facturarea și generarea rapoartelor.

Gânduri rotunde:

După cum puteți vedea, există câteva diferențe destul de mari între modelul de prețuri al fiecărui serviciu. A rezuma:

 • IDrive oferă o gamă complicată de opțiuni de stabilire a prețurilor
 • Backblaze adoptă o abordare minimalistă
 • CrashPlan oferă ceva de teren

Ceea ce este interesant este faptul că aceste trei abordări ale prețurilor se aliniează fundamental altor aspecte ale modului în care fiecare serviciu abordează activitatea de backup, pe care o vom vedea în rundele următoare..

Care este cea mai bună abordare când vine vorba de valoare? Dacă aveți un singur computer de rezervă, probabil Backblaze. Planul lunar de 5 dolari corespunde costului anual al CrashPlan. În comparație cu propriul plan anual, veți plăti mai mult cu 10 dolari pe an, dacă mergeți lunar. Cu toate acestea, luxul de a putea anula oricând este unul pe care îl vor râvni unii utilizatori.

Dacă nu vă place să plătiți un an în avans, costul anual al Backblaze este în continuare cea mai bună ofertă dacă nu doriți decât să faceți backup pentru un computer.

Dacă aveți mai multe calculatoare și mai puțin de 1 TB de date totale, IDrive are mai mult sens. Dacă aveți trei sau mai multe computere de rezervă și mai mult de 1 TB, CrashPlan ar trebui să fie alegerea dvs. 13,99 USD pe lună pentru backup nelimitat pe 2-10 calculatoare este o afacere.

Câștigător: IDrive

Runda a doua: Instrumente

În timpul celei de-a doua runde, vom analiza asistența sistemului de operare, instrumentele desktop, accesul browserului și accesul mobil.

Eu conduc

IDrive funcționează cu o gamă mai largă de platforme decât majoritatea soluțiilor de backup cloud, ceea ce reprezintă un beneficiu frumos pentru un serviciu care vă permite să faceți backup dispozitive nelimitate.

Aplicațiile desktop sunt disponibile atât pentru Windows cât și pentru Mac, dar nu și pentru Linux. Interfața în sine este plină de funcționalitate.

Nu este ușor pentru ochi, dar comoditatea de a avea atât de multe caracteristici la un clic sau la două distanțe înseamnă mai puțin să săpați prin meniuri.

În partea stângă, veți găsi file utile pentru funcțiile de bază IDrive: backup, restaurare, planificator, sincronizare, backup pentru server și setări. Vom intra în câteva funcții specifice ale acestor file în următoarea rundă. Rețineți că fila de rezervă a serverului este destinată utilizatorilor contului de afaceri.

Deși cea mai mare parte a gestionării copiilor de rezervă va fi gestionată prin intermediul instrumentului desktop, interfața web a IDrive este, de asemenea, bogată în funcții și poate un pic mai ușor de utilizat.

În cea mai mare parte, veți utiliza interfața web pentru a obține conținut stocat dintr-un browser, lucru util atunci când vă aflați pe un computer care nu are instalată aplicația IDrive.

Accesul mobil la datele dvs. de backup în cloud se poate realiza cu aplicații descărcabile pentru Android, iOS (iPhone, iPad) și Windows Phone.

Majoritatea serviciilor de backup online vă permit să accesați datele stocate prin intermediul aplicației mobile, dar IDrive vă permite, de asemenea, să faceți backup pentru datele mobile. Aceasta include:

 • Videoclipuri
 • Fotografii
 • Liste de contacte
 • Calendar evenimente

Utilizatorii Android pot, de asemenea, copia texturi, jurnalele de apeluri și aplicații.

În afară de conținutul dispozitivelor, IDrive face altceva pe care majoritatea copiilor de rezervă din cloud nu le fac: vă permite să faceți backup pentru conturile de social media. Aceasta include atât Facebook, cât și Instagram.

Planurile de business IDrive includ, de asemenea, posibilitatea de a face backup pentru serverele Linux, fără să mai vorbim de mai multe platforme de afaceri populare, cum ar fi MS SQL Server, servere VMWare și Oracle.

CrashPlan

CrashPlan are aplicații desktop disponibile pentru Windows, Mac și Linux. Interfața desktop oferă o combinație plăcută de estetică și caracteristici.

În partea stângă, veți găsi filele de meniu pentru backup, restaurare, setări, istoric, prieteni și destinații. Experiența nu este aproape la fel de copleșitoare ca lucrul cu IDrive, datorită designului de meniu mai bun din fiecare file. Aspectul în două tonuri este mai ușor de acceptat, ceea ce ajută la minimizarea distragerii.

CrashPlan oferă și abonaților acces bazat pe browser, astfel încât să puteți accesa datele dvs. de oriunde fără a fi nevoie să descărcați instrumentul desktop.

UI-ul web este destul de simplu și intuitiv, la fel ca instrumentul pentru desktop.

Aplicațiile mobile CrashPlan sunt disponibile atât pentru Android, iPhone și iPad. Aplicațiile mobile funcționează bine pentru accesarea conținutului dvs. stocat, dar nu pot fi folosite pentru copierea copiilor de rezervă. Planul de afaceri al CrashPlan nu poate fi folosit pentru a face backup pentru serverul Linux, Oracle, SharePoint sau alte platforme favorizate de companii.

Backblaze

Backblaze acceptă backup pentru Windows și Mac. Interfața desktop pentru fiecare sistem de operare are designul cel mai minimalist al oricărui serviciu de backup online pe care l-am testat. Acesta este un motiv important pentru care a ocupat primul loc în clasamentele noastre din 2017 pentru cea mai ușoară copie de rezervă în cloud.

Există butoane pentru a întrerupe și porni backup-ul, restaurarea datelor și modificarea setărilor. În afară de câteva rânduri de informații de bază, acestea sunt aproape tot ce veți găsi.

Această abordare frumos simplificată îi va împiedica pe utilizatori mai puțin tehnologi să nu fie copleșiți. În combinație cu câteva caracteristici gratuite pe care le vom atinge în scurt timp, designul ajută într-adevăr să facă întregul proces de rezervă cât mai invizibil..

Ca și în cazul IDrive și CrashPlan, este mai ales o modalitate de a obține datele stocate de pe un browser în cazul în care computerul nu este la îndemână sau hard disk-ul dvs. s-a prăbușit și aveți nevoie într-adevăr de un fișier.

Backblaze are aplicații mobile pentru Android, iOS și iPad. Ca și în cazul CrashPlan, aplicațiile sunt utilizate mai ales pentru a vizualiza și a partaja conținut stocat.

Rundă Două Gânduri

Încă o dată, sunt mai multe care separă cele trei soluții de backup oferite, decât credeți că este posibil.

IDrive acceptă mai multe platforme decât CrashPlan și Backblaze, inclusiv backup-uri mobile. Mai multe opțiuni de platformă de afaceri înseamnă, de asemenea, IDrive va apela probabil la companii mai mult decât celelalte două servicii, motiv pentru care i-am oferit nodul cel mai bun în cel mai bun backup al nostru cloud pentru clasamentele de afaceri.

Acestea fiind spuse, IDrive are, de asemenea, interfețe mai complexe decât majoritatea altor servicii de backup cloud. Acest lucru poate apela la utilizatorii incluși din punct de vedere tehnic și la cei cărora le place să fie foarte implicați în monitorizarea rutinei de rezervă. Alții pot considera copleșitor.

Backblaze adoptă abordarea opusă prin reducerea interfeței sale la minimul necesar de ceea ce ai nevoie, și asta va atrage, de asemenea, mulți oameni. CrashPlan, desigur, atinge o abordare echilibrată, îmbinând opțiunile cu aspectul simplificat.

În ciuda complexității sale, este greu să nu oferim IDrive runda pe baza asistenței sale de asistență mobilă și a opțiunilor platformei de afaceri. Dorim doar ca planul său personal să aibă un instrument pentru desktop Linux.

Câștigător: IDrive

Runda a treia: caracteristici

Am vorbit despre prețuri și am analizat instrumentele. În acest segment, vom descompune funcțiile.

Eu conduc

Ca orice rezervă de cloud bună, IDrive vă permite să planificați backup-uri de rutină pentru când sunteți însoțit pentru noapte. Planificați copiile de siguranță din fila de programare IDrive.

După cum vă așteptați de la IDrive, programatorul este încărcat cu opțiuni. Puteți seta orele de început și de sfârșit, puteți limita copiile de rezervă la anumite zile din săptămână și puteți crea notificări pentru a vă menține informat.

În plus față de backup-urile programate, IDrive oferă și backup persistent pentru fișierele cu dimensiunea de 500 MB. Serviciile de copie de siguranță în cloud denumesc în general această caracteristică „copie de rezervă continuă”. Cu IDrive, backup continuu poate fi setat să funcționeze aproape de timp real, sau la fiecare 10, 30 sau chiar 60 de minute.

Când instalați IDrive, va eticheta automat anumite foldere pentru copiere de rezervă pentru a încerca să capteze toate documentele, fotografiile și videoclipurile dvs. Cu toate acestea, nu există limitări la tipul de fișier care poate fi salvat pe IDrive. Puteți marca orice fișier sau folder pe care doriți să îl salvați din fila de rezervă.

Aplicația desktop vă permite să trimiteți aceste selecții atât la IDrive cât și la un hard disk extern. A fi capabil să le faci pe ambele este util: este inteligent să păstrezi atât copii locale cât și la distanță ale datelor tale, dar este dificil să gestionezi aceste procese separat.

Am menționat că IDrive oferă utilizatorilor o găleată de date separată pentru „sincronizare”. Sincronizarea este o caracteristică a productivității muncii care aliniază automat conținutul pe dispozitivele tale. Această idee este că puteți săriți de la dispozitiv la dispozitiv fără a fi necesar să transferați conținutul de lucru cu o unitate flash.

Orice fișiere stocate în backup sau sincronizare pot fi, de asemenea, partajate prin generarea unui link URL. Linkurile pot fi trimise destinatarilor de e-mail sau partajate pe social media.

IDrive acceptă de asemenea versiunea de fișiere. Versiunea de fișiere vă permite să reveniți la versiunile anterioare de fișiere. Acest lucru vă ajută să anulați modificările nedorite și să reduceți riscul corupției fișierelor, inclusiv cea cauzată de ransomware. IDrive păstrează cele mai recente 10 versiuni ale oricăror fișiere stocate în backup sau sincronizare. Articolele șterse sunt de asemenea păstrate timp de 30 de zile.

CrashPlan

Spre deosebire de IDrive, CrashPlan face implicit o copie de rezervă continuă și nu limitează dimensiunea fișierelor de rezervă în mod continuu.

Copia de rezervă continuă vă asigură că nu pierdeți niciodată un fișier și CrashPlan face o treabă bună cu compresia fișierului pentru a asigura că procesele de rezervă nu afectează resursele sistemului. Cu toate acestea, cei cu mai puțină putere de calcul pot dori să se întoarcă cu copii de rezervă programate, care sunt și o opțiune.

Programatorul CrashPlan este destul de simplu. Puteți seta ora de început și sfârșit și puteți activa sau dezactiva zile din săptămâni în care se execută copii de rezervă.

CrashPlan etichetează anumite dosare pentru copie de rezervă atunci când îl instalați. De asemenea, nu există restricții de tip fișier cu CrashPlan. Etichetarea pentru copiere de rezervă se realizează prin arborele de fișiere din fila de rezervă.

La fel ca IDrive, procesul de selecție poate fi puțin obositor. De asemenea, este foarte ușor să treceți cu vederea fișierele și folderele pe care doriți să le salvați. CrashPlan vă permite să gestionați backup-ul de unități externe de pe instrumentul desktop, care este un economizor de timp mare.

Puteți utiliza, de asemenea, CrashPlan pentru a face backup pentru datele de pe hard disk pe computerul unui prieten, care este o caracteristică unică a acestui serviciu. Prietenul dvs. nu va avea acces la aceste fișiere decât dacă le doriți și nu trebuie să fie ei înșiși un abonat CrashPlan.

Un alt lucru care ne place la CrashPlan este că acesta nu scapă de datele nelimitate. Puteți face backup fișiere de dimensiuni nelimitate și chiar să păstrați versiuni nelimitate ale oricărui fișier. Puteți păstra fișierele șterse la nesfârșit. Această flexibilitate a ajutat CrashPlan să câștige categoria noastră pentru cea mai bună rezervă de cloud nelimitată pentru 2017. CrashPlan nu acceptă partajarea de fișiere, cu toate acestea..

Backblaze

Backblaze vă permite să copiați datele în mod continuu, să setați o programare zilnică sau doar o copie de rezervă la comandă. Copia de rezervă continuă este totuși implicită. Programul Backblaze este aproape prea simplu, ceea ce îl face să fie una dintre puținele ori abordarea minimalistă a serviciului revine pentru a o mușca puțin.

Spre deosebire de alte servicii de backup cloud, nu puteți seta zile din săptămâni. Specificați ora de început și de sfârșit – și asta este.

Procesul de rezervă cu Backblaze iese în evidență prin procesul de selecție a fișierelor. Nu trebuie să petreci timp căutând prin arborele fișierelor dosarele și fișierele pe care vrei să le etichetezi pentru copie de rezervă. În schimb, Backblaze funcționează pentru dvs. găsind și făcând o copie de siguranță automat a tuturor fișierelor de anumite tipuri imediat ce se termină instalarea.

Selecțiile implicite pentru fișiere incluse:

 • Fotografii
 • Videoclipuri
 • Muzică
 • Documente
 • Date

În timp ce Backblaze oferă spațiu de rezervă nelimitat, unele tipuri de fișiere nu sunt selectate pentru copiere de rezervă pentru a atenua gâtul de lățime de bandă. Acestea includ diferite fișiere de sistem și fișiere temporare de internet.

Dacă doriți, puteți modifica ce tipuri de fișiere beneficiază de backup accesând fila „excluderi” din setări.

În plus față de o copie de rezervă a hard disk-ului computerului, puteți, de asemenea, face backup pentru unități externe conectându-le la computer prin USB sau firewire. Cu toate acestea, spre deosebire de IDrive și CrashPlan, interfața Backblaze nu vă permite să faceți backup la aceste unități. Va trebui să te descurci manual.

Mai dezamăgitor este faptul că Backblaze acceptă doar versiunea și păstrarea fișierelor șterse până la 30 de zile. Având în vedere că este un serviciu nelimitat, ar fi bine să vedem Backblaze dublu, cu o versiune nelimitată precum CrashPlan.

Runda trei gânduri

Simpla abordare a Backblaze pentru backup-ul fișierului este ceea ce îl diferențiază de orice alt serviciu de backup cloud. Doar Carbonitul se apropie cu adevărat în această privință – și nu foarte mult. Este ușor de înțeles de ce IDrive, care limitează cât de mulți copii pot face copii de rezervă, necesită o abordare mai limitată, controlată de utilizator. Cu toate acestea, CrashPlan ar trebui să-și urmeze exemplul.

Acestea fiind spuse, versiunea Backblaze limitată este o preocupare, mai ales dacă sunteți lovit de un atac ransomware care corupe conținutul care nu a fost actualizat recent. În timp ce CrashPlan are mai multă gestionare, o versiune nelimitată și o propunere de valoare ucigată pentru protecția fișierelor.

Ne place însă includerea de sincronizare a IDrive, ceea ce îi permite să concureze nu numai în spațiul de rezervă, dar să se poziționeze ca un concurent de stocare în cloud securizat în modelul Sync.com. (Vom vorbi despre securitate în a cincea rundă).

Câștigător: IDrive

Runda a patra: viteză

Backup-ul poate dura un timp frustrant, în special cu viteze de Internet mediocre și fișiere mari. În această rundă, măsurăm modul în care cei trei concurenți se îndreaptă într-o cursă de transfer de fișiere, deci nu trebuie să aflați calea cea mai grea. Promitem să o facem rapid.

Comparație de viteză

Pentru a testa fiecare furnizor, am pregătit un folder comprimat de 500 GB, completat cu diferite tipuri de fișiere. Apoi, lăsăm IDrive, CrashPlan și Backblaze să încerce să încarce folderul, unul după altul.

Aceste teste au fost efectuate pe aceeași mașină. Ne-am oprit Wi-Fi-ul și am conectat computerul direct la modemul nostru pentru a limita fluctuațiile de lățime de bandă. Pentru a elimina fluctuațiile de lățime de bandă, aceste teste au fost efectuate cu Wi-Fi oprit, iar computerul meu a fost conectat direct la modemul computerului de acasă..

Conform speedtest.net, viteza de descărcare / încărcare la momentul testării a avut o medie de 120Mbps / 12Mbps.

Timp de încărcareTimpul de descărcare
Eu conduc10:5000:25
CrashPlan06:3000:38
Backblaze08:4000:42

În general, timpul de încărcare este o atracție mai mare asupra resurselor de sistem, așa că dați victoriei încărcării lui CrashPlan cu o greutate mai mare decât câștigul de descărcare IDrive.

Backup incremental și accelerarea vitezei

Datele brute prezentate mai sus nu sunt imaginea completă.

Toate cele trei servicii includ o copie de rezervă incrementală în arhitectura de transfer de fișiere. Backupul incremental înseamnă că după ce un fișier a fost încărcat o dată, încărcările viitoare vor avea loc numai dacă fișierul s-a modificat. Mai bine, se vor încărca doar acele părți (sau blocuri) ale fișierului modificat.

Frumusețea copiei de rezervă incrementale constă în reducerea considerabilă a timpului necesar pentru fișierele de rezervă.

În plus, toate cele trei servicii vă permit să accelerați viteza de încărcare. Accelerarea este un mijloc de a controla câtă lățime de bandă utilizează serviciile. Deși maximizarea accelerației dvs. este norma, dacă aveți o conexiune la internet proastă, acest lucru vă poate împiedica abilitatea de a vă implica simultan în alte activități web (cum ar fi vizionarea conținutului video Cloudwards.net).

Servicii de poștă

IDrive ajută, de asemenea, să accelereze încărcările inițiale și restaurările complete, împreună cu serviciul IDrive Express.

IDrive vă va trimite un hard disk extern de până la 3TB, complet gratuit. Transferați datele pe care doriți să le faceți backup pe acea unitate și le trimiteți înapoi. Tehnicienii de asistență IDrive vor încărca datele dvs. pe serverele lor. Având în vedere că backup-urile inițiale complete pot dura zile sau săptămâni până la finalizare, acesta este un avantaj uriaș. De asemenea, dacă trebuie să efectuați o restaurare completă a sistemului, IDrive poate încărca un hard disk cu toate datele dvs. și vă poate trimite.

Backblaze oferă un serviciu similar, dar numai pentru restauri. Spre deosebire de IDrive, trebuie să plătiți în avans pentru hard disk, cu un cost de 189 USD. Veți primi o rambursare după ce o trimiteți înapoi.

Rotund Patru Gânduri

Dacă țineți cont de serviciul de corespondență al IDrive, declararea câștigătorului în această rundă devine oarecum îngroșată. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor nu vor folosi IDrive Express, iar operațiunile de rezervă de zi cu zi depind mai mult de viteza de încărcare / descărcare a fiecărui serviciu..

Niciunul dintre cele trei servicii nu vă va ucide la orele de descărcare, dar CrashPlan pare să aibă un avantaj atunci când vine vorba de încărcări..

Round Four Câștigător: CrashPlan

Runda a cincea: securitate

Indiferent dacă sunteți un avocat al confidențialității, dețineți o companie cu conținut sensibil sau sunteți un cetățean privat prudent, examinând cât de bine ar trebui să vă facă lista de verificare a consumatorului de software-ul dvs. cloud. În timpul ultimei runde, vom dezvălui modul în care IDrive, CrashPlan și Backblaze vă protejează datele în timp ce sunt în tranzit pe Internet și în partea serverului de odihnă..

Eu conduc

IDrive criptează datele în tranzit cu conexiuni SSL sigure. De asemenea, serviciul criptează datele dvs. în timp ce stați păstrate în centrele lor de date, ceea ce vă protejează conținutul împotriva încălcărilor datelor. În ambele cazuri datele dvs. sunt scramble cu criptarea AES de 256 biți, protocolul recomandat de Institutul Național de Standarde și Tehnologie din S.U.A..

Un mod în care IDrive se diferențiază în ceea ce privește securitatea datelor este oferind utilizatorilor posibilitatea de a alege o cheie de criptare implicită sau generată de utilizator..

Alegând să setați propria cheie de criptare, numai dvs., utilizatorul, vă puteți decripta conținutul. Aceasta înseamnă că IDrive poate funcționa ca o soluție de rezervă cu cunoștințe zero.

Deși vă recomandăm pe deplin să vă protejați datele cu o cheie de criptare privată, să știți că dacă uitați de parola IDrive, veți fi tăiat definitiv de datele dvs. din cloud. Aceasta înseamnă că va trebui să parcurgeți procesul de rezervă inițial.

Indiferent dacă mergeți cu o cheie implicită sau configurați-o pe cea proprie, toată criptarea are loc pe computer înainte de transfer. Multe servicii cloud apoi decriptează și scanează datele înainte de a le stoca pe serverele lor. IDrive nu – îl lasă criptat până când îl tragi înapoi. Aceasta face din IDrive un serviciu de criptare end-to-end.

CrashPlan

CrashPlan nu se păcălește când vine vorba de criptare, scrâșnind datele cu Blowfish de 448 biți înainte de a părăsi mașina. Majoritatea criptografilor consideră AES cu 256 biți mai sigură, în timp ce marchează Blowfish ca fiind un protocol ușor mai rapid.

Acestea fiind spuse, nu se crede că niciun protocol nu este chiar apropiat de fisurabil, așa că nu vă faceți griji prea multe despre diferență. Datele dvs. sunt protejate în continuare în timp ce vă deplasați între computer și cloud, datorită unui tunel SSL pentru a preveni trasarea oricărei ori.

De obicei, CrashPlan creează chei de criptare la fața locului cu un generator cu numere aleatorii. Totuși, cum ar fi IDrive, serviciul vă permite, de asemenea, să vă îmbunătățiți confidențialitatea datelor prin crearea propriei chei de criptare.

De asemenea, puteți crea o parolă de arhivă separată pentru restaurarea datelor care sunt diferite de parola contului.

CrashPlan vă oferă opțiunea de a activa și autentificarea cu doi factori. Cu această funcție activată, vi se va solicita să introduceți datele de autentificare tipice ale utilizatorului, plus un cod unic livrat prin text sau e-mail pentru a vă accesa datele..

Backblaze

Backblaze „numai” folosește criptarea AES pe 128 de biți. Cu toate acestea, acesta este același nivel de criptare utilizat de majoritatea instituțiilor financiare. Ar fi nevoie de câteva miliarde de ani pentru ca cei mai avansați supercomputere din lume să forțeze brute AES-128.

Majoritatea serviciilor cloud merg peste bord cu criptarea de 256 biți, în parte pentru a asigura servicii împotriva descoperirilor viitoare și în parte pentru marketing.

LIke IDrive și CrashPlan, datele dvs. sunt criptate înainte de a părăsi computerul și rămân criptate în centrele de date Backblaze. Între timp, SSL îl protejează în tranzit.

De obicei, Backblaze creează și păstrează cheia de criptare pentru dvs. Cu toate acestea, la fel ca IDrive și Backblaze, oferă utilizatorilor opțiunea de a-și crea propria cheie.

Backblaze corespunde în continuare ritmului cu CrashPlan cu opțiunea de autentificare cu doi factori. Versiunea CrashPlan necesită să introduceți un cod de șase cifre trimis pe telefon înainte de a accesa datele.

Round Five Gânduri

Toate cele trei servicii fac o treabă fantastică oferind utilizatorilor posibilitatea de a crea chei de criptare private pe care doar ei le cunosc. Dorim ca mai multe servicii cloud să includă această opțiune. În ciuda riscului de a vă pierde accesul, criptarea cu cunoștințe zero vă asigură cel mai bine datele dvs. nu sunt niciodată compromise. Dacă vă este frică să nu vă pierdeți parola, vă poate ajuta un manager de parole cloud.

Deși IDrive este singurul serviciu dintre cei trei care folosește protocolul de criptare AES de 256 biți recomandat, este, de asemenea, singurul care nu oferă autentificare în doi factori. Dăm această rundă lui CrashPlan, datorită criptării ușor mai bune a Backblaze.

Cu toate acestea, este un conținut apropiat și nu ar trebui să te simți preocupat de modul în care oricare dintre aceste trei servicii abordează securitatea.

Câștigătorul turului cinci: CrashPlan

Verdictul

Dacă am merge pur și simplu la victorii rotunde, probabil am numi acest meci de egalitate între IDrive și CrashPlan. Ambele servicii au luat două runde fiecare. Cu toate acestea, în cele din urmă, alocarea de valoare oricăruia dintre aceste trei servicii variază în mare măsură în funcție de nevoile dvs. de date personale.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții accesibile pentru copierea de rezervă a mai multor calculatoare și vă așteptați că 1TB nu o va reduce, planul familiei CrashPlan oferă probabil cea mai mare valoare. Dar, dacă nu căutați decât să faceți backup pentru un computer și nu doriți să vă faceți griji pentru detalii, Backblaze este probabil cea mai bună opțiune pentru dvs. Nu putem să nu admirăm decât să admirăm abordarea sa simplificată în mod clar de backup cloud.

Întrucât credem că majoritatea cititorilor sunt utilizatori cu mai multe dispozitive care se vor încadra sub pragul de 1TB, în cele din urmă trebuie să dăm această luptă IDrive. Capacitățile de sincronizare ale IDrive, backup-ul nelimitat al dispozitivului și backup-ul mobil sunt caracteristici cheie pe care nu le veți găsi cu cele mai multe soluții de backup cloud. Deși este limitat în cantitatea de date pe care le puteți stoca, cu excepția cazului în care vă ocupați cu fișiere imense de rutină, cum ar fi video de înaltă definiție, aceasta nu ar trebui să fie o problemă.

Crezi că am greșit? Suntem întotdeauna deschiși la alte perspective. Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos, mulțumesc pentru citire.

Câștigător final: IDrive

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map