Strategii de backup pentru Mac OSX – Șablon pas cu pas al Planului meu de copiere actuală

Dacă sunteți ceva similar cu mine, sunteți paranoici în privința pierderii de date, deoarece ați auzit poveștile de groază ale prietenilor și membrilor familiei care au pierdut literalmente totul. Și există o mulțime de lucruri care s-ar putea întâmpla cu datele cuiva: 


Strategie de backup pentru Mac OSX

 • Eșecuri ale hard disk-ului
 • Furt
 • viruşi
 • Atacuri Ransomware
 • dezastre

Iar lista continuă …

Cu toate acestea, dacă nu sunteți ca mine, iar backup-ul de date este ceva despre care aveți o conștiință vinovată de foarte mult timp, atunci acest articol este pentru dvs. deoarece vă arăt în câțiva pași simpli cum îmi configurez backup-ul strategie pe computerul meu Macintosh.

Puteți reproduce această strategie cu o mașină Windows, dar instrumentele ar putea avea nume diferite.

Cum să faceți backup pentru fișiere pe un Mac

Această strategie este alcătuită din două părți. Cititorii frecventi ai site-ului nostru web și abonații canalului nostru YouTube vor ști deja acest lucru, dar este atât de crucial, pur și simplu nu îl pot repeta suficient:

Înainte de a face orice altceva, obțineți backup-urile locale în ordine Faceți clic pentru a twitte

Orice strategie bună de rezervă trebuie să înceapă cu o copie de rezervă locală adecvată.

De ce copii de rezervă locale? Ei bine, transferul fișierelor local pe un hard disk extern, unitatea thumb sau dispozitivul NAS este încă cea mai rapidă modalitate de a obține o copie de rezervă completă a imaginii de sistem, astfel încât sunteți pregătit în caz de dezastru.

Mutați fișierele în afara site-ului cu o soluție de backup cloud Faceți clic pentru a twitte

Al doilea pas în strategia mea este mutarea fișierelor în afara site-ului. În esență, înseamnă că ar trebui să păstrați cel puțin o copie a oricărei copii de rezervă pe care o faceți într-o locație separată decât cea în care rulează mașina principală. Acest lucru este deosebit de important pentru a proteja datele împotriva furturilor sau a dezastrelor naturale.

Copiile de rezervă din cloud se pot rula în fundal chiar și atunci când copia de rezervă locală nu a fost încă finalizată. Așadar, nu trebuie să așteptați pentru a începe să vă înscrieți la un serviciu de backup cloud. În acest articol, vă voi arăta un furnizor pe care îl folosesc personal, apelat carbonite (și vedeți de ce în doar câteva secunde).

Două instrumente esențiale pentru backup-uri locale

1. Hard disk-uri (interne sau externe)


Aveți nevoie de un hard disk extern de rezervă cu suficient spațiu liber pe care să îl puteți conecta fie printr-un adaptor USB, fie prin intermediul unui dispozitiv de stocare atașat la rețea. Am ambele, dar folosesc NAS-ul pentru majoritatea sarcinilor mele de rezervă.

De fapt, NAS-ul meu are două hard disk-uri în el. Sunt conectate într-un RAID, ceea ce înseamnă, în esență, dacă un hard disk nu reușește în NAS-ul meu, celălalt mai are o copie completă a datelor, astfel încât să pot înlocui pur și simplu hard disk.

Utilizarea unui NAS are alte câteva avantaje, care nu intră în sfera de aplicare a acestui articol. Este suficient să spunem că este un hard disk inteligent, pe care îl puteți utiliza și pentru a accesa date dacă nu sunteți la birou sau în aceeași rețea ca dispozitivul de stocare.

2. Mașină de timp (gratuită) sau Cloner de copiere carbon (plătit)

Cel mai simplu și ieftin mod este să folosiți instrumentul de rezervă încorporat Apple numit Time Machine. Aveți nevoie doar de câteva clicuri pentru al configura:

Mai întâi, deschideți preferințele Mașinii de timp. Preferințe → Mașină de timp.

Selectați un disc cu suficient spațiu pe hard disk disponibil. În cazul meu acesta este un folder partajat pe NAS-ul meu.


Acum, Time Machine va face o copie de siguranță automat, odată ce va vedea destinația disponibilă.

3. Cloner de copiere carbon

Carbon Copy Cloner este, în esență, Time Machine pe steroizi. Puteți crea sarcini individuale pentru fiecare lucrare din spate. De exemplu, fișierele pe care nu le accesați sau nu le modificați frecvent pot fi mutate într-o sarcină de rezervă care se execută doar o dată pe săptămână.

În cazul meu, am creat o sarcină zilnică pentru o copie de rezervă a întregii imagini a sistemului pe care o pot folosi pentru a restaura întregul meu sistem cu preferințe, dacă ar trebui să se întâmple ceva cu computerul meu principal.

Aș spune, CCC este ceva pentru persoanele care le pasă de detalii și doresc cu adevărat controlul suprem al copiilor de rezervă. Time Machine este soluția hands-off de tip Apple, care rulează mai mult sau mai puțin liniștit pe fundal.

Ace Up My Sleeve: Cloud Backup cu carbonită

Acum trebuie să abordăm cel mai important pas în strategia noastră de backup: mutarea fișierelor în afara site-ului. În acest caz, nu vorbesc despre transportarea unui hard disk de la birou până acasă sau către o seif, ci mai degrabă convenabil prin intermediul norului.

Prezentare generală a backup-ului Carbonite Infocenter Cloud

Vă ilustrez backup-urile în cloud cu Carbonite, deoarece folosesc singur acest serviciu și îl pot recomanda persoanelor care caută o soluție hands-off.

Carbonite este unul dintre serviciile care oferă copii de rezervă nelimitate pentru 59 USD pe an. Ce face Carbonite este scanarea sistemului dvs. pentru a face copii de rezervă și a le încărca pe serverele lor. În funcție de conexiunea dvs. la Internet, acest lucru poate fi lent sau rapid, dar în medie vă puteți aștepta să transferați câteva gigabyte pe zi.

Dacă doriți, puteți urmări recenzia mea aprofundată despre carbonită aici:

PASUL 1

Selectați fișierele sau folderele pe care doriți să le faceți backup în aplicația Carbonite. Rețineți că, atunci când sunteți abonat la planul de bază, fișierele de peste 4 GB nu sunt salvate automat. Trebuie să selectați fișierele mai mari manual din meniul contextual.


Notă: copiile de rezervă inițiale pot dura un timp până la finalizare. Cu toate acestea, puteți accesa fișiere înainte ca backup-ul inițial să fie gata. 

PASUL 2

Așteptați finalizarea copiei de rezervă inițiale, după care Carbonite are grijă de copiile de rezervă ulterioare, ori de câte ori salvați un fișier sau ceva nou într-un folder copiat. Îmi place faptul că nu trebuie să vă amintiți să apăsați niciun buton pentru a face backup fișierelor. Carbonitul rulează în fundal în așteptarea schimbării.


Notă: nu puteți utiliza Carbonite ca hard disk în cloud. Are nevoie de o copie locală a oricărui fișier de pe computer. Nu puteți „elibera” spațiul de pe hard disk, încărcând fișierele pe Carbonite și apoi ștergeți-le de pe computer. Cu toate acestea, Carbonite va păstra fișierele șterse în total 30 de zile în cazul în care vă răzgândiți. 

PASUL 3 – Restaurarea fișierelor

Fișierele pot fi restabilite cu ușurință din fila „Restaurare”, unde puteți căuta fișiere individuale sau puteți face o restaurare completă. Am folosit căutarea de fișiere individuale de nenumărate ori pe telefonul meu mobil pentru a avea acces la o prezentare pe care am uitat-o ​​acasă.


Notă: Puteți alege un nou folder pentru a restaura fișierele sau a le restabili în aceeași destinație.

Un cuvânt despre securitate

Acum, mai există un avantaj major al copiilor de rezervă cloud și în special Carbonite.

Puteți personaliza Carbonite într-un mod în care criptează fișierele înainte de a fi trimise în cloud. Acest lucru protejează fișierele împotriva ochilor înrăutăți sau a hackerilor, deoarece numai dvs. dețineți cheia privată.

Cu toate acestea, există un dezavantaj: pierderea cheii înseamnă pierderea accesului la fișierele dvs. – că întregul scop de criptare end-to-end. Așadar, asigurați-vă că stocați cheia undeva salvați.

Când utilizați backup local fără cloud, trebuie să aveți grijă singuri de criptare. Ce se întâmplă dacă cineva are acces la hard disk-ul dvs. de rezervă și dacă stocați informații sensibile, precum contracte sau detalii bancare?

O soluție solidă de rezervă de cloud face acest lucru pentru tine.

Sper că aș putea arăta de ce o strategie bună de rezervă nu trebuie să fie dificilă.

Dacă ați putea face un singur lucru, v-aș sugera să încercați Carbonitei, deoarece este cea mai mare mâna dintre cele două soluții descrise în acest articol..

Cu toate acestea, cred că pentru cea mai bună protecție, folosiți backup-uri locale și copii de rezervă întotdeauna împreună.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map