Sfaturi de backup folosind un NAS Synology

Unii dintre cititorii noștri mai obișnuiți știu că suntem utilizatori avizi ai Synology DiskStations aici, la biroul nostru. Nu, nu suntem afiliați cu acest brand și nu primim nicio compensație pentru menționarea lor (în afară de comisioanele de afiliere Amazon dacă achiziționați prin unul dintre linkurile noastre).


Pur și simplu ne place cum funcționează Sinologia și cum ne face viața mai ușoară.

Cu siguranță, Synology nu este singurul NAS de acolo, multe alte mărci de renume produc și produse de înaltă calitate. Se întâmplă doar să folosim Synology și am făcut o experiență bună până acum cu produsele lor. Acesta este motivul pentru care am dorit să venim cu un articol despre câteva dintre sfaturile noastre personale de backup folosind Synology NAS. 

Utilizați NAS-ul dvs. pentru a face backup pentru computere

Un NAS este un dispozitiv foarte practic pentru backup și stocare de date. Acesta este motivul pentru care ar trebui să folosiți capabilitățile sale pentru a face backup la calculatoarele din rețeaua dvs..

Acest lucru poate părea evident, cu toate că multe persoane își folosesc NAS-ul doar ca un hard disk extern mai bun pentru stocarea datelor, ceea ce ar fi o rușine. Cheia succesului aici este automatizarea: dacă vă faceți backup-urile manual, vă faceți viața mai dificilă decât ar trebui să fie.

Configurarea Time Machine cu o sincologie DiskStation

Dacă utilizați un Mac, puteți configura Time Machine pentru a face o copie de rezervă la locația NAS din rețea. Trebuie doar să selectați folderul în care doriți să fie stocată copia de rezervă și să porniți Time Machine. Puteți citi tutorialul nostru detaliat despre cum să faceți backup pentru computerul Macintosh. 

Folosiți CloudStation pentru a vă sincroniza fișierele

În special pentru afaceri, ar putea fi necesar să păstrați toate datele sub controlul lor și să nu vă bazați pe furnizori terți precum Dropbox (Rating Rating:, 2 GB pentru 0 $ / an) pentru sincronizarea fișierelor. Dacă utilizați Synology DiskStation, vine cu o caracteristică numită CloudStation care instalează un folder pe computerul dvs. care funcționează ca o găleată centralizată pentru fișierele dvs..

Dacă salvați ceva în acel folder, va fi sincronizat pe toate celelalte dispozitive care au acel folder instalat pe mașinile lor. Puteți sincroniza fișiere și mai mari de până la 10 GB, CloudStation face și sincronizare LAN, ceea ce înseamnă că fișierele dvs. sunt transferate rapid dacă vă aflați în aceeași rețea și puteți accesa fișierele dvs. la un telefon mobil. 

Backup NAS-ul dvs.

În timp ce este posibil să vă configurați NAS-ul cu RAID care vă garantează redundanța în cazul în care unul dintre hard disk-urile dvs. eșuează, ar trebui să vă gândiți cum să faceți și backup pentru fișierele NAS. Acesta este un pas pe care mulți nu îl consideră necesar.

Cu toate acestea, o copie de rezervă a backup-ului dvs. este crucial pentru a fi pregătit pentru dezastru. Se pune problema: „ce dacă”. Ce se întâmplă dacă cineva vă fură inventarul, inclusiv NAS-ul dvs. și nu aveți o copie de rezervă a acestor fișiere? Ce se întâmplă dacă există un fel de accident care îți distruge NAS-ul și face ca datele să nu poată fi recuperate? 

Mai multe despre ce s-ar putea întreba, în cele din urmă, se rezumă la cât de mult sunteți dispus să vă asumați și de câte straturi de securitate aveți nevoie pentru datele dvs. personale sau de afaceri. Dacă utilizați un Synology și un CrashPlan, puteți instala CrashPlan pe acel NAS și puteți să-l faceți copie de rezervă pentru toate fișierele sale în CrashPlan Central.

Totuși, instalarea nu este ușoară, deoarece CrashPlan Pro personal nu acceptă în mod normal backup-ul NAS. Iată un manual bun despre cum să faci asta. Dacă nu îți place să îți piratezi, poate vrei să te abonezi la versiunea lor de business. 

Magazin & Transmiteți media dvs. cu DiskStation 

Pentru proprietarii de locuințe, un dispozitiv de stocare atașat la rețea poate fi modul ideal de gestionare a fișierelor media. Puteți stoca filmele, fișierele audio și imaginile pe NAS-ul dvs. Synology și puteți să le faceți copii de rezervă în mod automat. Din fericire, Synology tocmai a lansat DSM 4.2 (DiskStation Manager), care are o mulțime de îmbunătățiri.

Impozitul pe cloud

De exemplu, puteți transmite fișierele de film direct la AppleTV. Puteți reda videoclipuri oriunde și dacă ați activat conversia video pentru dispozitive mobile chiar și pe telefonul mobil. Este excelent pentru a face backup la toate videoclipurile copilului tău și a le arăta prietenilor și familiei. 

Copia de rezervă a datelor dvs. pe Amazon Glacier

Dacă nu sunteți un utilizator Crashplan sau pur și simplu nu vă simțiți confortabil împliniți linia de comandă, dar totuși doriți să vă bucurați de minte, puteți instala asistența Amazon Glacier cu un singur clic în DiskStation. Amazon Glacier este un serviciu de stocare oferit de Amazon special pentru stocarea datelor, astfel încât să poată fi recuperat în caz de dezastre.

Copia de rezervă a datelor dvs. pe Amazon Glacier

Este mult mai ieftin decât stocarea pe Amazon S3, deoarece datele sunt stocate pe bandă (da, aceasta este încă o alternativă viabilă la hard disk-uri). Dar, deoarece este stocat pe bandă, este nevoie de mai mult timp pentru a recupera fișierele dvs., motiv pentru care nu ar trebui să fie utilizat ca o instalație de stocare a datelor active. La fel ca o copie de rezervă a backup-ului.

Concluzie

Posibilitățile unei Synology DiskStation sunt interminabile. Explorați doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face cu o DiskStation pe site-ul lor. Chiar dacă nu sunteți o persoană foarte pricepută în calculator, puteți începe imediat. Am primit-o pe a noastră la Amazon și rețineți că aveți nevoie și de câteva hard disk-uri. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me