Recenzie Pogoplug

În prezent, păstrez o majoritate a datelor mele copiate pe un hard disk extern de 1 TB și majoritatea datelor de lucru sunt copiate de rezervă Google Drive, pentru acces facil. În eforturile mele de a găsi soluția de backup online perfectă, astăzi trec în revistă Pogoplug.


Google Drive este în principal un instrument de sincronizare a fișierelor – după ce ștergeți un fișier de pe un computer, acesta va fi eliminat din toate celelalte aparate conectate la contul dvs. și, deși hard disk-urile externe sunt utilizate pentru backup continuu, cine are timpul necesar pentru acesta?

În cazul în care vă confruntați cu aceeași dilemă, este timpul să găsiți o soluție de rezervă online perfectă; poate Pogoplug ar putea fi răspunsul?

Lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o soluție de backup online

În loc să inițiezi doar o singură copie de rezervă, serviciile online pot fi rulate continuu în fundal, asigurându-te că fiecare nou fișier sau modificare este salvat. Cu serviciile de backup online, datele sunt securizate în siguranță într-un centru de date la distanță, astfel încât chiar dacă hard disk-ul eșuează, datele pot fi accesate în continuare.

Și, ca să nu uităm, backup-urile online elimină nevoia de a transporta un hard disk peste tot. Acum, înainte de a obține o soluție de rezervă online, vă rugăm să enumerați următoarele cerințe:

 • Câte date doriți să faceți backup?
 • Aveți nevoie de criptare puternică?
 • Doriți acces mobil?
 • Doriți și sincronizarea fișierului?
 • Cât de mult sunteți dispus să cheltuiți?

Cu majoritatea copiilor de rezervă din cloud, există prețuri și prețuri și funcțiile pe care le oferă. De exemplu, CrashPlan oferă un backup nelimitat de cloud pentru 59,99 USD pe an, pe de altă parte, IDrive oferă 1TB de sincronizare și spațiu de rezervă pentru 52 USD pe an.

Pentru cine este Pogoplug?

Pogoplug este destinat utilizatorilor casnici care doresc să utilizeze o singură aplicație pentru a-și face backup pentru desktop și smartphone-uri. Este cel mai bine pentru utilizatorii care nu doresc multe funcții complexe, tot ceea ce necesită este o soluție simplă de rezervă.

Și Pogoplug oferă complet această afirmație. Dar nu este potrivit pentru utilizatorii de afaceri, mai ales că nu există o criptare locală, datele sunt copiate de rezervă în tranzit folosind SSL de 256 biți.

Puncte forte & Puncte slabe

Despre Pogoplug

Pogoplug a fost fondată în martie 2007 de Ted Putterman (CEO) și Gregory Smith (CFO). Până în prezent, compania a primit finanțare de 33,2 milioane USD.

În afară de soluția de rezervă, oferă și un software de sincronizare în cloud și Pogoplug Series 4, care se conectează la un router și le permite utilizatorilor să găzduiască stocarea lor privată în cloud.

Planuri & Prețuri

Când am deschis site-ul pentru a vă înscrie și am descărcat software-ul de pe desktop, am observat un buton portocaliu care spunea „Obține Pogoplug gratuit”, așa că am presupus că probabil dau câteva Gigabytes gratuit.

Ei bine, m-am înșelat. Nu există niciun plan gratuit deloc, doar un proces de 15 zile și am putut vedea planurile plătite numai după ce m-am înscris la serviciu. Pogoplug oferă doar două tipuri de planuri de prețuri – lunar și anual. Fiecare dintre ele vine cu spațiu de stocare nelimitat.

Evaluare – 75%

Caracteristici

Ceea ce m-a evidențiat a fost simplitatea aplicației pentru desktop și interfața sa ușor de înțeles. Nu există prea multe opțiuni confuze care să complice experiența utilizatorului. Pe flipside, simplitatea aplicației pentru desktop se poate dovedi frustrantă pentru unii.

O altă caracteristică care mi-a plăcut a fost opțiunea de partajare a aplicației web; fișierele pot fi partajate direct prin linkuri sau prin e-mail, există și opțiunea de a dezactiva legăturile, în cazul în care înregistrările nu mai sunt necesare pentru a fi partajate. Acest lucru ar putea fi util atunci când fișierele trebuie să fie partajate doar pentru o anumită perioadă.

Evaluări – 60%

Viteză & Performanţă

Înainte de a discuta testele de viteză, să vorbim despre o problemă asupra căreia m-am apucat să cercetez Pogoplug. Conform unui articol din Time, acceleratii Pogoplug încarcă viteze după primul 1 TB din datele de rezervă totale. Utilizatorii au raportat constant rate mici și au contactat asistența pentru o explicație.

În cele din urmă, directorul general a trimis un e-mail care mărturisea că erau, de fapt, viteze de încărcare încărcate. Partea cea mai rea este că nici întrebările lor frecvente, nici Termenii și condițiile companiei nu au declarat nimic despre aceasta. Chiar dacă nu am citit niciodată TOS-ul unui site web, aș dori să menționez acești termeni mai clar și mai prealabil. În ciuda acestui fapt, testele de viteză pentru Pogoplug au fost în mare parte bune.

Viteza mea de internet la testare a fost:

Descarca – 3,7 mbps  Încărcați – 0,5 mbps

Testul 1

Testul 2

Încărcare maximă:

0.44mbps

0.39mbps

Descărcați Max:

3.9mbps

3.69mbps

In medie

Timp total de încărcare:

5 minute

18S

5 minute

4s

Timp total de descărcare:

25s

36s

Evaluări – 50% (pentru accelerare)

Backup online

Obținerea software-ului Pogoplug este incredibil de ușor; în partea de jos a paginii există o filă Descărcare, care vă va duce la centrul principal de descărcare a site-ului. Din păcate, Pogoplug acceptă doar platformele Windows și Mac și nu există deloc iubire pentru Linux.

Imediat ce m-am conectat la aplicația pentru desktop, am văzut un buton „Start” mare, care sincer m-a cam confuz. Trebuia să inițiez imediat procesul de rezervă? Nu există o opțiune pentru a selecta ce anume vreau să fac backup la început?

Și apoi, am văzut opțiunea „Afișați detaliile” scrisă cu caractere mici. Lăsat la dispozitivele proprii, Pogoplug pornește direct copie de rezervă a dosarelor Documente, Imagini, Muzică și Video. Însă, utilizatorii pot selecta un dosar sau un fișier specific la backup, folosind opțiunea „Adăugați mai multe”.

Dosarul de destinație poate fi folderul principal sau oricare altul creat în folderul principal. Deși, mi-aș dori să existe o opțiune de a crea un folder nou precum Google Drive, chiar la momentul încărcării.

Vorbind despre care, încărcarea datelor a fost o problemă linistită și am putut vedea date de rezervă în aplicația web, aproape instantaneu. În timpul procesului, am văzut ce fișiere erau încărcate, dar nu cât de repede mergeau.

Am adăugat un nou fișier într-unul dintre folderele încărcate pentru a vedea cât timp va dura Pogoplug să recunoască schimbarea și să înceapă încărcarea și a început să încărce noile date aproape instantaneu..

De asemenea, am făcut modificări la fișier, pentru a vedea cât de repede va iniția o copie de rezervă incrementală și am început să fac o copie de rezervă a modificărilor de îndată ce am apăsat salvarea. Acum, să discutăm câteva aspecte negative pe care le-am observat:

 • Nu există nicio filă de setări în aplicația desktop; aplicațiile iOS și Android nu au o filă de configurare, dar nu este nicăieri în versiunea desktop.
 • De asemenea, nu a fost disponibilă o planificare a copiilor de rezervă, procesul de backup trebuie să fie început și oprit manual de către utilizator.
 • Nu există nicio modalitate de a filtra fișierele în funcție de tipul, data, dimensiunea lor sau orice alt lucru similar.
 • Nu există nici o versiune de fișiere la bord și nici Pogoplug nu poate prelua fișiere șterse de pe serverele sale.

Securitate

Pogoplug folosește criptarea SSL de 256 biți, ceea ce înseamnă că fișierele sunt criptate numai atunci când sunt în tranzit. Nu există criptare disponibilă pentru partea utilizatorului, dar Pogoplug recomandă criptarea fișierelor înainte de a fi încărcate.

Întrebarea mea este: de ce un software separat ar trebui să cripteze mai întâi datele mele și apoi să le încarce în Pogoplug, atunci când serviciile de rezervă ca CrashPlan și Carbonită încărcați aproape același lucru pentru stocarea nelimitată și, de asemenea, criptați datele cu o cheie definită de utilizator.

Restaurare fișier

Restaurarea fișierelor se poate face prin;

 • Aplicație pentru desktop
 • Aplicație web

Aplicația pentru desktop are o filă Restaurare separată. Folderele sau fișierele individuale pot fi restaurate, făcând clic dreapta pe ele și selectând restaurare sau alegând mai multe fișiere și alegând opțiunea Restaurare de sus.

Aplicația web oferă, de asemenea, opțiunea de a descărca fișiere și foldere, dar cu această opțiune, toate folderele sunt descărcate ca fișiere Zip, în timp ce aplicația desktop le descarcă direct în structura lor originală de folder.

Evaluare – 80%

Sincronizarea și distribuirea fișierelor

Pogoplug este un serviciu de backup simplu, dar oferă un instrument separat Cloud Sync, pentru sincronizarea fișierelor; cu toate acestea, partajarea de fișiere este disponibilă pe aplicațiile web și mobile.

După cum am menționat mai sus, fișierele pot fi partajate prin linkuri, iar aceste link-uri pot fi trimise prin e-mail direct destinatarilor.

Și da, funcția de dezactivare a legăturii este un add-on excelent, deoarece puteți opri partajarea fișierelor oricând. Dar, mi-ar fi plăcut dacă utilizatorii ar putea fi invitați folosind o adresă de e-mail în loc de doar o legătură publică.

Când vizualizați fotografiile, există o opțiune de a le partaja prin link-uri către Facebook, Twitter și Google +. Împărtășirea imaginilor reale pe rețelele de socializare (în loc de legăturile lor) ar fi fost mai bine.

Acces mobil

Aplicațiile sunt disponibile atât pentru iOS cât și pentru Android, dar, din păcate, nu există suport pentru telefoanele Windows. Am decis să testez aplicațiile unul împotriva celuilalt și să văd dacă există o diferență.

Ambele aplicații solicită să încarce imediat rulajul camerei când vă conectați, iar interfețele lor sunt foarte similare.

Prima diferență pe care am observat-o a fost un fișier „Foldere de echipă” din aplicația Android. Nu am găsit acest folder în aplicațiile iOS, web sau desktop. Am căutat problema în baza de cunoștințe Pogoplug și am descoperit că „Folderele echipei” este folosită pentru aplicația Cloud Sync a lui Pogoplug.

Așadar, poate a fost doar o eroare, deoarece Pogoplug folosește aceeași aplicație pentru backup și sincronizare cloud, iar singura modalitate de a o distinge este datele de autentificare ale utilizatorului.

Fișierele pot fi vizualizate, partajate cu diferite aplicații și o prezentare de diapozitive cu toate imaginile pot fi, de asemenea, afișate. Ambele aplicații au opțiunea de a crea și de a restabili o instantanee, de a iniția transferuri de telefon și aplicația Android are o opțiune pentru a salva mesajele de pe telefon.

În general, am fost destul de impresionat de aplicațiile mobile, datorită interfețelor lor naturale și funcțiilor bogate.

Evaluare – 90%

Acces Web

Deoarece aplicația desktop este atât de limitată, a trebuit să verific aplicația web pentru a vedea ce are în magazin. Aplicația web poate transmite în flux videoclipuri încărcate și arată o prezentare de diapozitive a tuturor imaginilor, dar nu am putut vedea documentele mele pe ea, ceea ce a fost doar dezamăgitor.

(Am putut vedea rapoarte pe aplicațiile mobile).

Pentru a vizualiza un document, acesta trebuie descărcat mai întâi. Făcând clic pe săgeata laterală pe fișiere și foldere, a prezentat mai multe opțiuni:

 • Descarca
 • Copiere / Mutare
 • Șterge
 • Obține link
 • Trimite linkul

Opțiunea de dezactivare a legăturii vine numai după ce o legătură a fost generată pentru acel fișier sau un dosar, care se poate realiza și accesând Setări și selectând „Gestionați legături”.

Există o opțiune de atașare prin e-mail în meniul Setări, care atunci când este activat, permite utilizatorilor să încarce fișiere prin e-mail-uri ca atașamente la o adresă de e-mail Pogoplug predefinită.

Evaluare – 85%

A sustine

Conform paginii de asistență, clienții pot contacta personalul fie ridicând un bilet, fie contactându-i pe Facebook sau Twitter pentru o soluție în timp real..

Ei bine, profilul Twitter nu a fost actualizat din aprilie 2015, iar când am dat clic pe pagina lor de Facebook, nu a existat.

Așadar, am ridicat un bilet prin suportul Zendesk pentru a verifica timpul lor de răspuns, care s-a dovedit a fi nouă ore și cred că asta a fost destul de decent.

Evaluare – 90%

În concluzie…

În general, am găsit Pogoplug destul de mediu. Îmi place interfața web și aplicațiile mobile, dar aplicația pentru desktop nu are caracteristici esențiale, cum ar fi programarea copiilor de rezervă și criptarea locală. Oferă stocare nelimitată la același preț ca: CrashPlan, Carbonite și Backblaze. 

Dar, întrucât acceleratia Pogoplug încarcă viteze după primul 1 TB, nu există niciun motiv pentru a alege acest serviciu pe servicii de backup mai consacrate și de renume. Deși, aș revizui Pogoplug dacă ar decide să adauge mai multe funcții în aplicația desktop.

Aveți opinii sau experiențe de împărtășit despre Pogoplug? Nu ezitați să le lăsați mai jos în secțiunea de comentarii.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me