IDrive vs Carbonite: dispozitive nelimitate sau stocare nelimitată?

Backup nelimitat pentru aproximativ cinci dolari pe lună? Foarte frumos. Puteți face backup dispozitive nelimitate la același preț? De asemenea foarte frumos. Din păcate, când vine vorba de nor, nu puteți avea tortul dvs. și nici nu îl puteți mânca. Cel puțin, nu fără a cheltui mai mulți bani. Cele mai bune servicii de backup online pentru consumatori oferă sau copie de rezervă nelimitată sau dispozitive nelimitate, dar niciodată ambele.


Pentru a vă ajuta să faceți o decizie mai ușoară, am decis să analizăm două dintre instrumentele noastre preferate una lângă alta: IDrive, care vă oferă 1 TB de date pentru cât mai multe dispozitive doriți, și Carbonite, care vă oferă o rezervă nelimitată pentru unul dispozitiv. Vezi mai jos recenziile noastre video despre fiecare serviciu.

Analiză video IDrive

Recenzie video despre carbonită

Definirea Backup-ului Cloud

Facem backup pentru că, pe măsură ce mai multe vieți se schimbă spre spectrul digital, avem mai multe de pierdut. În trecut, backup-ul consumatorului implica de obicei arderea CD-urilor sau încărcarea unităților flash USB. Abordarea a funcționat până în momentul în care CD-ul dvs. a prins jumătate sau ați lăsat unitatea flash conectată la computerul bibliotecii.

Alte opțiuni, încă populare, includ unități externe care variază de la dispozitive cu un singur disc până la stocarea RAID și NAS, cum ar fi Synology DiskStation. Nu ne veți contesta că aceste opțiuni mai au un loc într-o strategie de protecție antiglonț, care încorporează atât backup extern cât și cloud.

Avantajul cel mai evident pentru unitățile externe este că acestea permit recuperarea mai rapidă a datelor decât norul. Acolo unde se încadrează cel mai mult este în vulnerabilitatea lor. La fel ca hard disk-ul sau suportul amovibil al computerului, unitățile externe sunt sensibile la daune fizice, eșec, corupție, pierderi și furt.

Instrumentele de rezervă cloud precum IDrive și Carbonite oferă avantajul stocării datelor în centre de date la distanță și sigure. Serverele din aceste centre de date sunt create pentru redundanță, asigurându-se că, în cazul în care un disc nu reușește, va exista întotdeauna o a doua sau a treia copie păstrată în altă parte.

Centrele de date în sine sunt, de regulă, controlate la temperatură și construite pentru a rezista la dezastre naturale, cum ar fi inundațiile și cutremurele, pe lângă faptul că sunt protejate împotriva infractorilor fizici și virtuali.

Efectul este că backup-ul cloud vă asigură că aveți întotdeauna o copie a celor mai valoroase date undeva. Gândiți-vă la backup-ul cloud ca pe o boltă digitală sigură la care puteți accesa orice dispozitiv și orice loc.

Bătălia: IDrive vs. Carbonită

În timp ce ideea de bază a acestei bolți digitale sigure este esențială pentru toate serviciile de backup cloud, implementarea variază mult. Diferențele cheie includ platforma, viteza de transfer de fișiere, protocoalele de securitate și funcțiile de backup și recuperare. Apoi, sunt și costuri, spațiu și acoperire.

Avem tendința de a crede că o astfel de variație între concurenți este un lucru bun pentru consumatori. Faptul că câmpul este atât de larg înseamnă că ai mai multe șanse să găsești o soluție de rezervă online care să se potrivească nevoilor și stilului tău de viață specific.

Pe parcursul a cinci segmente cap la cap, vom examina modul în care IDrive și Carbonite se acumulează unul împotriva celuilalt în ceea ce privește multe dintre aceste elemente. În timp ce dorim să fim aprofundate, vom încadra o mare parte din discuții în legătură cu ceea ce reprezintă cel mai probabil aspectul cel mai dependent de utilizator de a alege unul sau altul: Faptul că IDrive oferă asistență nelimitată pentru dispozitiv are mai mult sens pentru nevoile tale decât Carbonite spațiu de stocare nelimitat?

1

Preț și suport pentru platformă

În timpul rundei noastre de pornire, vom analiza opțiunile planului pentru cele două servicii concurente. Vom lua în considerare limitările de cost, suportul și limitările dispozitivului. Atât IDrive, cât și Carbonite oferă și abonamente de afaceri, așa că le vom contacta și pe acestea. Dacă doriți să aflați mai multe despre oricare dintre servicii, vă recomandăm să consultați recenzia noastră despre Carbonite, precum și recenzia noastră IDrive.

Eu conduc

IDrive deține un loc unic în spațiul de rezervă din câteva motive diferite. Una dintre cele mai mari este că, pe lângă faptul că este un serviciu de rezervă, îți sincronizează și dispozitivele. Asta face ca acesta să fie ceva hibrid, care să amestece atât elemente de rezervă în cloud cât și stocare în cloud.

(Notă: Dacă nu sunteți neclare cu privire la diferența dintre cele două, această copie de rezervă rapidă sau privire de stocare generală vă va ajuta).

IDrive face această acțiune oferind utilizatorilor alocări egale separate pentru backup și sincronizare. În acest fel, nu ați lăsat să încercați să echilibrați spațiul dintre cele două, ceea ce poate ajunge rapid.

Serviciul are atât planuri de 1TB, cât și 10TB pentru uz personal, precum și mai multe planuri de afaceri.

Cei mai mulți utilizatori vor primi bine cu 1TB. Din nou, acesta este 1TB pentru copie de rezervă și 1TB separat pentru sincronizare. Deci, primiți cu adevărat 2TB. De asemenea, puteți oferi IDrive un test de rulare cu un plan gratuit de 5 GB. Acest lucru va fi suficient pentru unele sarcini de sincronizare, dar aproape sigur nu va fi suficient pentru a face backup la hard disk.

IDrive nu are un plan de backup nelimitat, precum mulți dintre cei mai apropiați concurenți, dar asta se datorează cât de multe dispozitive ai nevoie. Între timp, serviciile de backup nelimitate sunt aproape întotdeauna limitate la un singur dispozitiv.

Motivul este clar dacă te gândești la asta. Un serviciu care oferă backup nelimitat pentru dispozitive nelimitate la aproximativ 5 dolari pe lună ar fi copleșit destul de repede și probabil va da faliment la scurt timp după aceea. În ceea ce privește dispozitivele acceptate, IDrive poate fi utilizat pentru copiile de rezervă, hard disk-urile externe și dispozitivele mobile. Includerea copiilor de rezervă pentru mobil este o raritate care face ca IDrive să fie în special flexibilă.

Conturile de business IDrive vă permit să creați sub-conturi de utilizator și să monitorizați toate procesele de la o consolă de control admin. Aceste planuri sprijină, de asemenea, backup de:

 • Servere Linux
 • MS SQL Server
 • MS SharePoint Server
 • MS Exchange Server
 • VMWare
 • Oracle Server

Backup-ul cu IDrive Business ajută întreprinderile să respecte mandatele de înregistrare ale guvernului pentru diverse industrii, inclusiv practicile legale, medicale și contabile.

carbonite

Carbonitul este strict un serviciu de rezervă, dar este unul bun. Pe locul trei s-a clasat în ghidul nostru pentru cele mai bune servicii online pentru backup nelimitat.

Carbonitul vă oferă o copie de rezervă cât veți avea nevoie pentru un computer. Acest lucru face acest serviciu ideal pentru persoanele care se ocupă cu cantități mari de date, cum ar fi fotografii și videografii.

Serviciul are trei planuri de abonare diferite pentru utilizatorii de acasă.

Carbonite Basic este în conformitate cu IDrive și alte servicii de backup. Pentru multe persoane, va face treaba.

Diferența dintre Basic și Plus este că Plus vă permite să faceți backup pentru hard disk-urile externe în spațiul de stocare online. Ne dorim ca Carbonitul să includă această capacitate cu planul său de bază precum IDrive. Dacă sunteți în căutarea unui serviciu de backup nelimitat, care să includă unitatea externă în costul de bază al abonamentului, CrashPlan vă plătește la prețul egal cu Carbonite (59,99 USD).

Carbonite Prime adaugă backup-ului video și serviciul de recuperare prin curier automat.

Carbonitul are, de asemenea, trei planuri de afaceri. Totuși, acestea nu vin cu stocare nelimitată. În schimb, primiți un număr stabilit de gigabyte și puteți adăuga 100 GBP suplimentar pentru 99 USD.

PlanDepozitareCost anualNumăr de calculatoareNumăr de servere
miez250GB$ 269.99NelimitatNici unul
Putere500GB$ 599.99 dolariNelimitat1
Final500GB$ 999.99NelimitatNelimitat

Toate aceste planuri acceptă computere nelimitate, hard disk-uri externe și stocare NAS. Planul Power adaugă copie de rezervă a unui server, în timp ce Planul final vă permite să faceți backup pentru servere nelimitate.

Gânduri rotunde

Dacă nu conduci o afacere, dacă aveți nevoie de mai mult de 1 TB de stocare, veți dori să mergeți cu Carbonite prin IDrive. Planul 10TB al IDrive este prea scump pentru a fi practic pentru majoritatea oamenilor.

Cu toate acestea, pentru utilizatorii cu mai puțin de 1 TB, IDrive este câștigătorul clar. Posibilitatea de a face backup pentru mai multe dispozitive, inclusiv telefonul dvs., pentru costul unui abonament unic este un mare avantaj. Capacitățile de sincronizare ale IDrive înseamnă o valoare și mai mare. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca IDrive să fie o înlocuire totală a productivității muncii pentru Dropbox.

În ceea ce privește planurile de afaceri, IDrive oferă o valoare semnificativ mai mare a costurilor, începând cu planul lor de preț de 250 GB (99,50 USD față de 269,99 USD pentru Carbonite).

Runda: Preț și punct de sprijin pentru platformă pentru IDrive

Logo IDrive
Logo carbonit

2

Experiența utilizatorului

Majoritatea serviciilor de rezervă utilizează un instrument de desktop pentru a gestiona procesele de rezervă de bază. Cu toate acestea, există unele diferențe importante de caracteristici în legătură cu modul în care funcționează aceste interfețe despre care veți dori să cunoașteți înainte de a vă angaja la un abonament anual.

În această rundă, vom analiza cum diferă experiența desktop între IDrive și Carbonite. Vom atinge și experiența web și mobilă a fiecărui serviciu.

Eu conduc

IDrive are trei moduri principale de a accesa serviciul său, prin intermediul clientului desktop, precum și web și mobil.

Spațiul de lucru

IDrive are aplicații pentru desktop atât pentru Windows cât și pentru Mac. Ambele arată și funcționează în mod similar.

În partea stângă, veți găsi file pentru backup, restaurare, programare, sincronizare, backup pentru server și setări.

După cum probabil ați ghicit, fila de rezervă este locul în care veți eticheta folderele și fișierele pentru backup cu IDrive. Puteți eticheta obiecte făcând clic pe butonul „modifica” și navigând în sistemul dvs. de fișiere pentru a găsi ceea ce căutați.

Când instalați IDrive, anumite foldere vor fi, de asemenea, etichetate automat pentru backup, cum ar fi folderul utilizatorului. Dar, în cea mai mare parte, onus vă oferă să gestionați ceea ce este salvat și ce nu.

Fila „Scheduler” este locul unde doriți să setați când apar copiile de rezervă.

Asigurarea programării IDrive include mai multe opțiuni de personalizare decât majoritatea serviciilor de rezervă. Indicați în ce zile din săptămână se execută backup-ul dvs., ce oră din zi începe și la ce oră se întrerupe procesul.

Puteți seta, de asemenea, IDrive să ruleze copie de rezervă în mod continuu sau pe oră, ceea ce va atrage utilizatorii care au nevoie de un proces de backup mai frecvent. Acest lucru este util în special pentru persoanele care au cerințe de respectare.

IDrive vă permite chiar să setați notificări care să vă ajute să vă mențineți la curent cu completările și eșecurile de rezervă.

Web

Website-ul IDrive vă permite să vă accesați fișierele și să gestionați procesele de backup de la distanță.

Pentru a accesa fișiere, din browser, trebuie doar să faceți clic pe numele dispozitivului.

Vei putea apoi să parcurgi conținutul stocat și să îl poți deschide de la distanță. De asemenea, puteți face clic dreapta pe orice dosar sau fișier pentru a-l împărtăși cu alții.

Dacă faceți acest lucru, va genera o legătură URL către obiect. Puteți copia și lipi link-ul pentru a-l partaja, a-l posta automat pe Facebook sau Twitter și a-l partaja prin e-mail. Orice legătură poate fi protejată cu o parolă și se pot acorda permisiuni „vizualizare” sau „editare”.

Pentru a gestiona procesele de rezervă pentru desktop, faceți clic pe „tablou de bord” și apoi pe „setări”. Se va deschide o fereastră cu setări generale, selecție copie de rezervă și file de programare.

În timp ce puteți gestiona procesele de rezervă pe orice dispozitiv conectat de la distanță, acest dispozitiv va trebui desigur să fie pornit înainte de a avea loc modificările.

Browserul IDrive are filele „împărtășite de mine” și „împărtășite cu mine”, care vă permit să urmăriți conținutul partajat. Primul este deosebit de frumos, deoarece este ușor să urmărești legăturile pe care le-ai creat. Începând din februarie 2017, IDrive oferă acum și conectivitate Office 365, care este o veste binevenită care pune mai mult linia serviciului pentru a concura cu servicii precum Dropbox, Google Drive și chiar OneDrive, ei înșiși.

Prin conectarea IDrive la OneDrive, puteți stoca conținut OneDrive în IDrive, plus deschide și editați fișiere OneDrive. Odată realizată conexiunea, un director separat „OneDrive” va apărea în tabloul de bord al browserului.

Mobil

Capacitățile mobile ale IDrive sunt un motiv solid pentru a-l alege pe Carbonite, CrashPlan, Backblaze și în majoritatea restului câmpului de rezervă. Aplicațiile frumos proiectate sunt disponibile atât pentru Android cât și pentru iOS.

Din ecranul de acasă mobil, puteți alege să faceți backup pentru telefon sau chiar pentru conturile dvs. de Facebook și Instagram.

Thumb „copie de rezervă” și puteți permite IDrive să-și facă backup în mod automat contactele, fotografiile și videoclipurile. Există, de asemenea, opțiuni pentru backup jurnalele de apeluri, texte, calendare, muzică, aplicații și „alte fișiere.”

Aplicația mobilă IDrive este una dintre cele mai bune și mai simple modalități de a face backup pentru datele dvs. Android.

carbonite

Asemenea rivalului său, Carbonite are trei portaluri distincte pentru serviciile sale.

Spațiul de lucru

Un semn distinctiv al carbonitei este simplitatea. După ce descărcați și instalați aplicația pentru desktop, aceasta va căuta și va începe automat copierea de siguranță a anumitor tipuri de fișiere pe computer. Spre deosebire de IDrive, serviciul nu necesită să faceți o copie de rezervă pe un folder și un fișier individual. Backupul bazat pe tipul de fișier economisește timp și vă împiedică să treceți cu vederea accidental fișierele.

Carbonitul poate face acest lucru pentru că obțineți spațiu nelimitat. IDrive, cu capacul său de 1 TB, necesită mai multă „discreție” a utilizatorului.

Tipurile implicite de fișiere susținute de Carbonite includ:

 • Documente: documente Word, foi de calcul Excel, .PDF și multe altele
 • Fotografii: JPG, PNG, GIF, BMP, etc.
 • Fișiere de e-mail: Outlook, Thunderbird, IncrediMail și Windows Live Mail
 • Favoritele și marcajele de internet
 • Fișiere de date financiare: Quicken, Quickbook și programe similare
 • Multimedia: fișiere de muzică și video

Unele fișiere, inclusiv fișierele de sistem, nu sunt salvate automat. Puteți găsi o listă completă a celor aici.

Dacă există dosare și fișiere specifice pe care nu doriți să le faceți backup, spuneți Carbonite să le ignore făcând clic dreapta pe orice obiect. Selectați „Carbonit” și apoi „nu faceți acest lucru.”

Sau selectați „Carbonite” și „proprietăți” pentru a verifica starea de rezervă a fișierelor, versiunile disponibile și alte date.

Aplicația desktop a lui Carbonite poate fi folosită pentru a verifica starea copiilor de rezervă, pentru a regla programul de rezervă, pentru a restabili conținutul și pentru a face alte câteva lucruri. Dincolo de asta, nu este nevoie să monitorizezi nimic.

Pentru a modifica programul de rezervă, faceți clic pe „Setări & controale.“

Carbonite implicită face o copie de rezervă continuă, ceea ce înseamnă că fișierele individuale sunt copiate de rezervă la cloud ori de câte ori se face o modificare. Dacă lucrați cu fișiere mari și multiple, s-ar putea să găsiți o copie de rezervă continuă care să limiteze prea mult resursele sistemului.

În acest caz, puteți spune Carbonite să „faceți o copie de rezervă o dată pe zi” sau să îi spuneți „să nu faceți backup în anumite ore”. Există, de asemenea, o opțiune de a „reduce consumul de internet al Carbonitei”, care va elibera resurse în timp ce încetinește backup-ul.

Cu toate acestea, pentru cei mai mulți, algoritmii de transfer de fișiere Carbonite, despre care se vorbește în runda următoare, ar trebui să se ocupe de o copie de rezervă continuă, fără să afecteze cealaltă lucrare.

Dacă doriți să restaurați fișiere, puteți face acest lucru din ecranul principal al desktopului făcând clic pe „recuperați fișierele mele înapoi”. Veți putea alege restaurarea anumitor fișiere sau a tuturor lucrurilor simultan.

Dacă alegeți a doua opțiune pentru a restaura totul dintr-o dată, o veți face din instrumentul pentru carbonite. Prima opțiune, restaurarea fișierelor individuale, vă redirecționează către site-ul Carbonite pentru a finaliza procesul.

Web

Interfața browserului Carbonite vă permite să vizualizați fișierele stocate în cloud și să inițiați procesul de restaurare. Toate dispozitivele atașate la contul dvs. Carbonite vor fi afișate pe pagina principală.

Faceți clic pe „vizualizați fișiere” pentru a examina conținutul memorat. Puteți naviga în spațiul de stocare online pe baza aceluiași aspect al sistemului de fișiere folosit de computer.

Selectați conținut făcând clic pe caseta de lângă fișiere și fișiere individuale, apoi faceți clic pe butonul „Download”. Puteți descărca până la 5000 de fișiere și 10 GB date simultan. Toate fișierele pe care le descărcați se adaugă la un fișier zip, care poate fi extras în orice locație doriți.

Dincolo de asta, tot ce puteți face online este limitat la gestionarea contului. Carbonitul nu vă permite să gestionați procesele de backup de la distanță.

Mobil

Aplicația mobilă Carbonite vă permite să accesați fișierele de la computerul dvs. protejat de la distanță.

Aplicația vă permite, de asemenea, să faceți backup pentru fotografiile făcute de pe telefon. Cu toate acestea, tot ce puteți face copie de rezervă.

Pentru a vizualiza fotografii sau fișiere de rezervă de pe computer, trebuie doar să selectați dispozitivul mobil sau numele computerului de pe ecranul de pornire al aplicației.

Aplicația mobilă vă permite, de asemenea, să vă protejați dispozitivul mobil împotriva furtului cu funcții de ștergere de la distanță. Acest lucru împiedică alții să acceseze contul tău Carbonite și alte date de telefon prin efectuarea unei resetări din fabrică. Un alt truc interesant: vă permite să schimbați la distanță parola de blocare a ecranului telefonului și să blocați ecranul.

Rundă Două Gânduri

Admiram simplitatea de bază a experienței carbonite. Nu face lucrurile la fel de ușor ca rivala Backblaze, dar este destul de aproape. În comparație, IDrive necesită mai multă muncă pentru a vă asigura că fiecare document, fotografie și videoclip pe care îl apreciați este protejat.

Cu toate acestea, cei mai mulți utilizatori, în special tehnologii și cei cu conținut de mare valoare, preferă probabil capabilitățile extinse ale IDrive. Funcțiile de rezervă extinse disponibile prin aplicația desktop și faptul că puteți controla procesul de backup de la distanță din browserul IDrive sunt avantaje frumoase.

Experiența Carbonite web este aproape prea restrânsă. De asemenea, în timp ce apreciem că putem face copii de rezervă din aplicația mobilă Carbonite, faptul că IDrive ne permite copie de rezervă, jurnalele de apeluri, mesaje text, contacte și orice altceva ar trebui să încânte utilizatorii smartphone-ului.

Runda: punct de experiență al utilizatorului pentru IDrive

Logo IDrive
Logo carbonit

3

Viteza de transfer a fișierelor

Una dintre supărările legate de implementarea unei strategii de backup în cloud este că transferurile de fișiere între computer și serverele cloud pot dura ceva timp. Pentru a ajuta rapiditatea lucrurilor, cele mai bune servicii implementează componente arhitecturale, cum ar fi transferuri de fișiere incrementale la nivel de bloc și compresia fișierelor.

În această rundă, vom vedea dacă IDrive și Carbonite își urmează exemplul. În primul rând, vom împărtăși rezultatele unor teste de transfer de bază pe care le-am efectuat pentru a vedea ce serviciu poate muta fișierele cel mai rapid.

IDrive vs Carbonită: teste de viteză

Pentru a măsura viteza de descărcare și încărcare pentru ambele servicii, am efectuat câțiva transferuri cu un folder comprimat de 250 MB. Acest folder este format din mai multe tipuri de fișiere diferite. Testele au fost efectuate dintr-o locație chiar în afara Bostonului, Massachusetts, printr-o rețea WiFi. Înainte de a începe, am verificat viteza datelor pe Speedtest.net:

 • Viteza de încărcare: 12Mbps
 • Viteza de descărcare: 32Mbps

Rețineți că propriile viteze de transfer de fișiere pentru fiecare serviciu pot varia dramatic în funcție de locul în care vă aflați și de puterea conexiunii dvs..

Iată rezultatele noastre:

ÎncărcațiDescarca
Eu conduc09:4601:12
carbonite08:1001:30

Vitezele de încărcare ale ambelor servicii sunt în conformitate cu alte servicii cloud de top, ceea ce sugerează că gestionează bine compresia fișierelor.

Acordat, dacă ai încărcat sute de gigabyte de date, ai putea încă aștepta ceva. Probabil că te uiți la încărcări de 15-20 de minute pe gigabyte. Deci, 100 GB ar putea dura aproximativ o zi pentru a încărca.

Pentru a menține lucrurile în mișcare, după ce un fișier a fost salvat în cloud, acesta este de obicei copiat din nou doar dacă a avut loc o modificare a fișierului. Aceasta se numește „backup incremental”. Aproape toate serviciile de backup în cloud fac acest lucru, deoarece altfel ar provoca probleme enorme de lățime de bandă. O a doua tehnică algoritmică, mai puțin obișnuită, numită „backup incremental la nivel de bloc” modifică abordarea. Transferurile la nivel de bloc înseamnă că doar părțile fișierului modificat sunt copiate mai degrabă decât încărcarea din nou a întregului fișier.

Folosind această abordare, mai degrabă decât să dureze patru minute pentru a încărca un fișier de 250 MB, de obicei, durează doar cât este necesar pentru a transfera modificările. Deci, adăugarea de 25 MB de date la fișierul nostru de 250 MB ar trebui să dureze doar 20-30 de secunde.

Atât IDrive, cât și Carbonite implementează transferuri la nivel de bloc, astfel încât veți fi într-o formă bună. Pentru a ne asigura că funcționează așa cum a fost proiectat, am făcut o mică modificare a folderului nostru de test comprimat: am eliminat un fișier din interiorul său.

Modificarea a durat sub 30 de secunde pentru a reflecta în backup-ul nostru online pentru ambele servicii, așa cum era de așteptat.

Runda trei gânduri

Atât IDrive cât și Carbonite au avut rezultate bune în testele noastre de viteză. În timp ce Carbonitul avea un ușor avantaj, diferența ar putea fi ușor de un factor de locație, mai degrabă decât de tehnologia în sine. Deoarece vrem să declaram câștigător, am decis să introducem un tiebreaker de ultimă oră: serviciul de curierat.

Cu serviciul de curierat, serviciile de backup se confruntă cu procesele de backup lente și restabilirile complete prin trimiterea către dvs. a unei unități externe. Transferul datelor către și din unitățile externe este mult mai rapid decât transferul acestora pe internet.

CrashPlan oferă servicii de curierat doar pentru restaurări și numai dacă plătiți Carbonite Prime. IDrive oferă servicii de curierat atât pentru backup cât și pentru restaurare, iar acestea le oferă tuturor clienților gratuit. Serviciul se numește IDrive Express și este un avantaj frumos dacă aveți de-a face cu sute de gigabyte de date.

Runda: Punct de viteză de transfer de fișiere pentru IDrive

Logo IDrive
Logo carbonit

4

Securitate

Datorită creșterii încălcărilor globale de date, atacurilor de ransomware, atacurilor omului în mijloc și supravegherii informațiilor, securitatea este un subiect pe care nu trebuie să-l ignorați niciodată atunci când verificați serviciile cloud. Printre aspectele de cercetat se numără protocoale de criptare, protecția parolelor și securitatea centrului de date.

Eu conduc

Când faceți backup cu IDrive, acestea păstrează toate datele scramble pe serverele lor. În acest fel, cei care încalcă serverele lor nu pot privi ceea ce aveți stocat acolo.

Protocolul de criptare pe care îl utilizează IDrive este AES de 256 biți. AES este protocolul recomandat de Institutul Național de Standarde și Tehnologie din S.U.A. Deși popularitatea AES este o țintă ispititoare pentru hackeri, se estimează că chiar și cei mai puternici supercomputere din lume ar avea nevoie de câteva miliarde de ani pentru a rupe criptarea..

IDrive protejează, de asemenea, datele dvs. în tranzit între dispozitivul dvs. și cloud cu tuneluri TLS pentru a preveni trasarea.

Atât criptarea în repaus cât și în tranzit sunt comune printre serviciile cloud. Totuși, IDrive se diferențiază oferindu-ți opțiunea de a configura criptarea privată de la capăt la sfârșit.

Cu criptarea privată end-to-end, numai tu știi cheia de criptare, astfel încât nici IDrive nu îți poate decripta datele. Cu toate acestea, înseamnă că, de asemenea, dacă uiți parola, nici nu poți ajunge la datele tale.

IDrive nu oferă un lucru care ar fi binevenit: verificarea cu doi factori. Verificarea în doi factori necesită furnizarea unui cod de securitate în plus față de numele de utilizator și parola la conectarea de pe dispozitive necunoscute. Împiedică persoanele care v-au furat parola să vă acceseze datele.

Totuși, IDrive acceptă versiunea, ceea ce înseamnă că sunt păstrate un număr setat de versiuni de fișiere anterioare. În acest fel, dacă sunteți vizați de un atac de ransomware, care funcționează prin corupția conținutului, puteți reveni la o versiune necorectată, după ce ați eliminat malware-ul responsabil. Cu IDrive, zece copii ale fișierelor dvs. sunt păstrate atât pentru backup, cât și pentru sincronizare.

carbonite

Carbonitul vă protejează partea serverului de conținut folosind AES de 128-biți sau 256-biți. În mod implicit, este utilizat 128 biți, în timp ce Carbonitul trece la 256 biți dacă optați pentru criptarea privată.

Ca IDrive, criptarea privată înseamnă că vă setați propria cheie, iar Carbonite nu știe niciodată despre ce este vorba. Din nou, deși acest lucru oferă cel mai bun nivel de securitate, înseamnă că Carbonite nu vă poate reseta parola dacă o pierdeți.

Odată ce ați făcut probleme cu configurarea criptării private cu Carbonite, trebuie să faceți acest lucru atunci când instalați programul și configurați backup-ul. În timpul acestui proces, dacă alegeți să lăsați Carbonite să gestioneze cheia de criptare în schimb, nu veți mai putea comuta mai târziu.

Criptarea în tranzit folosește tuneluri TLS pentru a împiedica oamenii să spioneze conținutul dvs. pe măsură ce se deplasează între dispozitiv și centrul de date. Carbonitul acceptă verificarea în doi factori, pe care o numește verificare în doi pași.

Configurarea se efectuează online prin conectarea în contul dvs. și vizitarea filei „informații personale”.

Rotund Patru Gânduri

Ambele servicii fac bine prin criptarea conținutului în repaus și oferind utilizatorilor criptare privată. Nu puteți trece la criptarea privată după ce ați hotărât să lăsați Carbonite să vă gestioneze cheia de criptare este cu siguranță un zgârietor de cap..

Apoi, din nou, Carbonite vă permite să configurați verificarea în doi pași și IDrive nu. Faptul că atât criptarea privată, cât și verificarea în doi pași sunt pe masă, Carbonite înclină această rundă finală în favoarea sa, dar abia.

Runda: punct de securitate pentru carbonită

Logo IDrive
Logo carbonit

5

Verdictul

Atât IDrive cât și Carbonite oferă o valoare deosebită și oferă experiențe excelente pentru utilizatori. Din această cauză, de-a lungul anilor, ambele servicii s-au clasat constant printre cele mai bune servicii de backup cloud pe care le-am evaluat. În clasamentul nostru de backup pentru 2017, IDrive și Carbonite s-au plasat pe primul și respectiv pe al cincilea.

În ciuda faptului că IDrive a fost în topul clasamentelor noastre din 2017 și chiar dacă a luat primele trei runde ale acestui meci cu o ușurință relativă, nu este corect să spunem că este alegerea ideală pentru toată lumea. Ceea ce va face ca Carbonite să fie alegerea mai bună pentru unii utilizatori se reduce la stocarea sa nelimitată.

Această capacitate înseamnă că nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu privire la gestionarea spațiului cu Carbonite și, de asemenea, a permis Carbonite să creeze o experiență de utilizator mult mai simplă decât ceea ce veți găsi cu IDrive. Backupul de tip fișier înseamnă o copie de rezervă set-and-uită pentru tine, astfel încât să-ți poți petrece timpul valoros în alte sarcini.

Cu toate acestea, pentru cei mai mulți utilizatori, care au sub 1 TB de date la copie de rezervă, posibilitatea de a-și proteja calculatoarele, tabletele și telefoanele cu un abonament low-cost oferă o valoare mai mare decât poate concura Carbonite. Ca întotdeauna, mulțumesc pentru lectură. Ne-ar plăcea să aflăm despre propriile gânduri și experiențe cu fiecare serviciu.

Simțiți-vă liber să împărtășiți comentariile de mai jos.

Câștigător general: IDrive

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me