IDrive vs Backblaze: două abordări diferite pentru backup-ul online

IDrive și Backblaze. Ar putea exista alte două abordări diferite pentru backup-ul online? IDrive vă oferă un terabyte pentru dispozitive nelimitate de rezervă. Backblaze vă permite să rezervați date nelimitate pentru un singur dispozitiv. Unul este plin de opțiuni pentru utilizatori, celălalt te scapă de a te gândi la toate.


În ceea ce este sigur că va fi o nituire din cap, în această recenzie, vă voi analiza elementele de bază ale ambelor servicii, în timp ce voi examina modul în care fiecare gestionează sarcina de a vă proteja datele din secolul XXI. În considerare: funcții de rezervă, prețuri, viteză, securitate și asistență pentru clienți.

Doar că abia aștepți să aflu cine iese deasupra? Admir lipsa de răbdare, așa că iată versiunea scurtă:

Este backblaze. Probabil; bine, depinde, într-adevăr.

Cunoaște-ți … Date

Bine, așa este aici. Găsirea soluției de rezervă online potrivită nu este la fel de simplă ca a alege cea cu cele mai multe evaluări de cinci stele. Este vorba despre găsirea unei soluții care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs. de date specifice.

Majoritatea serviciilor de rezervă nu te blochează într-un angajament pe termen lung. Dar nu trebuie. Procesul inițial de backup este o aventură atât de lentă, încât nimeni nu vrea să o treacă mai mult de o dată dacă nu trebuie.

Așadar, este logic să înțelegeți corect prima dată și să faceți acest lucru, trebuie să aruncați o privire asupra cantității de date pe care le împachetați acum și să considerați cât de mult veți avea nevoie în următorii ani.

Din partea mea, nu am nevoie de o grămadă de spațiu. În mare parte păstrez fișiere cu diferite proiecte la care am lucrat, câteva filme și o colecție de fotografii din călătoriile mele. Vorbim despre 100 GB, top-uri.

Totuși, alți utilizatori, în special cei care sunteți în video HD, sau care rulează o afacere mică, vor dori să se gândească mai mare. Poate mult mai mare.

Iată un scurt rezumat al modului în care se compară patru dintre cele mai bune soluții de backup online.

ServiciuPreț lunarDepozitare
carbonite$ de 5Nelimitat
Backblaze$ de 5Nelimitat
CrashPlan$ 6Nelimitat
Eu conduc$ 4,341TB

Unul dintre aceste lucruri nu este ca celălalt. Dar, după cum vom descoperi, alocarea de stocare și asistența pe mai multe dispozitive nu sunt singurele considerente.

Rundele de luptă

IDrive sau Backblaze. Backblaze sau IDrive. Care serviciu online este cel mai potrivit pentru dvs.?

Pe parcursul celor patru runde de punct și contrapunct, voi discuta diverse aspecte și elemente legate de o parte din contextul enunțat mai sus, pentru a vă ajuta să faceți o alegere cu care nu puteți doar să trăiți, ci să trăiți fericit. Mai jos puteți găsi recenzii video ale ambelor servicii.

Revizuire backblaze

Analiză IDrive

1

Planuri, prețuri și platforme

Să începem cu ceea ce este evident: care vă oferă acea bătaie evazivă pentru buck?

Eu conduc

Probabil, aspectul cel mai convingător al structurii planului de prețuri IDrive este acela că un singur cont poate fi folosit pe dispozitive nelimitate, lucru rar pentru un serviciu de backup online..

Acest lucru este deosebit de grozav atunci când considerați că IDrive funcționează cu PC și Mac, dar și iPhone, iPads și dispozitive Android. IDrive poate fi, de asemenea, configurat pentru a face backup pentru conturile de social media, inclusiv Facebook, Twitter și Instagram.

Utilizatorii de companii primesc și mai multe platforme, la care voi ajunge într-un moment.

Abonații potențiali IDrive pot cunoaște serviciul verificând versiunea lor gratuită. Cu toate acestea, versiunea gratuită nu este excelentă pentru backup, deoarece are o capacitate de 5 GB, iar majoritatea utilizatorilor au nevoie de mult mai mult spațiu decât pentru a-și imagina hard disk-ul.

Totuși, obțineți un supliment de 5 GB de stocare separată de sincronizare; acest lucru este valabil pentru toate planurile IDrive, de fapt (de exemplu, un plan de rezervă de 1TB vă oferă și 1 TB de stocare de sincronizare). Este ceva care îl ajută cu adevărat să iasă în evidență de concurență.

Pentru cei care decid să meargă înainte cu un abonament, IDrive oferă două planuri personale, precum și puține destinate companiilor.

Puteți prelungi reducerea primului an, înscriindu-vă cu doi ani înainte.

Backblaze

Backblaze nu are o versiune gratuită, dar oferă o probă gratuită de 15 zile.

În ceea ce privește abonarea, Backblaze oferă planuri de utilizator concepute atât pentru uz personal, cât și pentru afaceri, dar sunt, în general, vizate copierea de rezervă a unui singur dispozitiv.

Un plan separat de stocare în cloud B2 poate fi, de asemenea, configurat. Acest serviciu are un preț per gigabyte (în prezent .005 USD / GB / lună) pentru a putea fi scalabil. În timp ce oricine îl poate folosi pentru a stoca date cloud, se pare că este orientat mai mult către dezvoltatori care caută o platformă cloud ieftină pe care să construiască aplicații. Tutoriale API sunt incluse.

Notă finală: în timp ce Backblaze nu acceptă momentan backup-ul mobil, puteți accesa (și partaja) conținutul pe care l-ați salvat pe norul Backblaze de pe telefonul iOS sau Android folosind aplicația lor mobilă.

Gânduri rotunde

Sugestia că structura de prețuri IDrive este mai bună decât Backblaze sau invers este dificilă. Pe de o parte, Backblaze vă oferă spațiu de rezervă nelimitat pentru doar 5 USD pe lună, în timp ce IDrive vă oferă 1TB sau 5,79 USD pe lună..

Dar nu este atât de simplu, deoarece un cont Backblaze este limitat la un singur dispozitiv, în timp ce IDrive poate fi utilizat cu dispozitive nelimitate și acceptă mai multe platforme, inclusiv dispozitive mobile și conturi de social media.

Din partea mea, 1TB mi se potrivește bine și îmi place să pot face backup la mai multe dispozitive fără a fi nevoie să plătesc licențe suplimentare, așa că aleg IDrive. Cu toate acestea, dacă aș fi fotograf jurnalist sau senzație YouTube, aș dori probabil Backblaze și stocarea sa nelimitată.

Între timp, dacă sunteți un utilizator de afaceri care dorește să facă backup pentru serverele sau bazele de date, probabil că veți dori să alegeți un plan de afaceri IDrive, cât ar fi de preț. Dacă sunteți un dezvoltator care dorește să creeze o aplicație integrată cu cloud, atunci Backblaze este opțiunea mai bună.

Runda: Planuri, prețuri și platforme Niciun câștigător clar, puncte pentru ambele

Logo-ul Backblaze
Logo IDrive

2

Funcții de rezervă

Ce opțiuni sunt disponibile pentru utilizatorii celor două servicii și cum se stivuiesc?

Eu conduc

La instalarea inițială a IDrive, aplicația desktop va face câteva recomandări cu privire la ce să faceți backup. Dar, în cea mai mare parte, trebuie să parcurgeți și să selectați dosarele și fișierele pe care doriți să le stocați.

Odată ce procesul de copiere este executat, IDrive acceptă atât backup-ul continuu cât și backup-urile programate.

Nu este implicită o copie de rezervă continuă, astfel încât va trebui să o activați accesând setările de pe interfața desktop. De acolo, puteți seta o copie de rezervă continuă pe:

  • Timp real
  • 10 minute
  • 30 minute
  • 60 minute

IDrive va copia automat fișiere de dimensiuni de până la 500 MB, astfel încât dacă lucrați la un fișier mare și important (cum ar fi un videoclip), veți dori să le gestionați manual.

Între timp, o scanare completă și o copie de rezervă este rulată în perioada de rezervă programată. Puteți seta orele de început și de sfârșit pentru aceasta, accesând fila „planificator”.

Unul dintre cele mai bune aspecte ale instrumentului IDrive este că îl puteți utiliza pentru a gestiona simultan copiile de rezervă pe unitatea dvs. externă. Acest lucru vă ajută, deoarece folosind același instrument atât pentru spațiul de stocare online, cât și pentru spațiul local, nu trebuie să petreceți timp pentru a face referire la ce dosare și fișiere sunt etichetate pentru copiere de rezervă.

Alături de spațiul dvs. de rezervă obișnuit, IDrive include o găleată separată pentru „sincronizare”. Sincronizarea este întotdeauna în timp real (sau cât mai aproape de timpul real) și vă permite să vă asigurați că același conținut este disponibil pe tot dispozitivul dvs. (de exemplu, o lucrare de cercetare sau o prezentare de afaceri).

Orice fișiere stocate în backup sau sincronizare pot fi, de asemenea, partajate, fie pe social media sau prin e-mail.

În ceea ce privește versiunea, IDrive păstrează cele mai recente 10 versiuni ale oricăror fișiere stocate în backup sau sincronizare. Între timp, elementele șterse sunt păstrate timp de 30 de zile.

Backblaze

Backup-ul cu Backblaze este la fel de simplu pe cât îl obține – de fapt, serviciul preia cea mai mare parte din munca pentru tine, găsind și făcând copie de siguranță acele fișiere pe care credeți că le doriți. Aceasta include fotografii, videoclipuri, muzică, documente și date.

Acesta este un element important, deoarece, în general, cu serviciile de rezervă, trebuie să gestionați singur procesul selectând fișierele și folderele pe care doriți să le păstrați. Acest lucru poate ieși din mână destul de repede, făcând ușor ratarea conținutului important.

Chiar dacă obțineți spațiu de stocare nelimitat cu Backblaze, pentru a restricționa declanșarea lățimii de bandă, unele tipuri de fișiere nu sunt salvate automat. Aceasta include fișiere de sistem de operare, fișiere temporare de internet și altele asemenea.

Cu toate acestea, dacă doriți, puteți modifica ce tipuri de fișiere sunt excluse din procesul de rezervă făcând clic pe butonul Setări și accesând fila „excluderi” a ferestrei care se deschide.

În ceea ce privește backup-ul datelor, puteți alege pentru o copie de rezervă continuă, setați o programare zilnică sau puteți face o copie de rezervă numai atunci când doriți să anunțați serviciul (făcând clic pe „backup acum”).

În acest sens, Backblaze este ceva ciudat, deoarece majoritatea serviciilor de backup online vă permit să activați backup-ul continuu și să setați o copie de rezervă programată în același timp. Totuși, majoritatea serviciilor acoperă dimensiunea fișierelor care pot fi actualizate continuu (IDrive este limitat la 500MB, de exemplu).

Planificatorul de rezervă este aproximativ la fel de simplu de folosit pe cât devine. Doar faceți clic pe butonul „setări” și accesați fila „Programare” a ferestrei care apare.

Pe lângă backup-ul unității computerului, puteți, de asemenea, să copiați unități externe conectate prin USB sau firewire. Important de menționat aici este că dacă nu conectați aceste unități cel puțin o dată la 30 de zile, datele stocate sunt șterse automat.

Multe alte servicii vă permit, de asemenea, să utilizați interfața pentru a vă gestiona stocarea externă; Backblaze nu.

Backblaze acceptă versiunea de fișiere, dar numai până la 30 de zile (alte servicii de backup nelimitate, cum ar fi CrashPlan, vă permit să păstrați versiunile nelimitate la nesfârșit). Fișierele șterse pot fi recuperate și timp de 30 de zile.

Rundă Două Gânduri

În general, procesul de backup Backblaze este mult mai simplu de gestionat decât cu IDrive și se datorează în mare parte stocării nelimitate. Întrucât nu trebuie să vă faceți griji pentru a rămâne fără spațiu cu Backblaze, puteți face backup orice doriți, ceea ce înseamnă că puteți lăsa aplicația să funcționeze sălbatic, făcând backup automat fișierelor în funcție de tipul.

Cu spațiul de 1TB mai restrictiv al IDrive, pe de altă parte, este mult mai sens să ai utilizatorul să aleagă și să aleagă ce dosare doresc să fie stocate.

Acestea fiind spuse, îmi place ca IDrive să vă permită să vă gestionați unitatea de rezervă locală externă din aceeași aplicație. Cu toate acestea, atunci când te gândești la asta, faptul că nu poți face asta cu Backblaze are sens. Unitățile locale sunt limitate în spațiu și, prin urmare, aplicarea aceleiași filozofii „grab it all” pe care Backblaze o folosește ar cauza probleme destul de rapid.

IDrive poate avea sincronizare, dar cred că Backblaze în general face o treabă destul de uimitoare de a profita de alocarea sa nelimitată pentru a crea o experiență de backup satisfăcător de simplă.

Runda: Funcții de rezervă Punct pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo IDrive

3

Viteza de rezervă

Care dintre cei doi concurenți ai noștri este cel mai rapid atunci când faceți o copie de rezervă a datelor?

Eu conduc

În cadrul comunității de backup, IDrive este bine respectat pentru timpul de încărcare și descărcare rapidă, iar experiențele mele confirmă reputația sa.

Cu toate acestea, deoarece backup-urile inițiale și restaurările de sistem complet reprezintă o durere, indiferent de viteza de încărcare a dvs. și de descărcare, IDrive face ceva unic: oferă un serviciu numit IDrive Express.

Folosind acest serviciu, IDrive vă transmite un hard disk de până la 3TB în spațiu. Încărcați datele și le trimiteți înapoi. IDrive se transferă apoi pe serverele de stocare din contul dvs. Vă vor trimite, de asemenea, un disc cu datele dvs. de pe acesta pentru restaurare. Acest lucru economisește tone de timp (potențial săptămâni). Ca bonus, IDrive Express este complet gratuit.

IDrive implementează, de asemenea, încărcări de fișiere incrementale, doar încărcați porțiuni de fișiere care au fost schimbate, pentru a ajuta la accelerarea lucrurilor.

În plus, prin interfața IDrive, puteți accelera cu ușurință viteza de încărcare și descărcare dacă găsiți că resursele sistemului dvs. sunt legate, sau dacă doriți să accelerați procesul de rezervă.

Accelerația funcționează ca un glisor și vă permite să setați viteza de transfer de date de oriunde între unu și 100 la sută.

Backblaze

Ca orice proces de rezervă, procesul inițial cu Backblaze va dura ceva timp. De fapt, deoarece Backblaze alege toate fișierele în funcție de tip, spre deosebire de fișierele selectate de utilizator, probabil că va dura mai mult decât media (pentru că stocați mai multe).

Backblaze nu oferă un serviciu de rezervă prin e-mail pentru a ajuta la accelerarea procesului, dar vă permit să restaurați prin poștă. Modul în care funcționează este să achiziționați o unitate flash USB (99 USD) sau un hard disk USB (până la 4TB pentru 189 USD) de la ele și vi le vor trimite cu datele dvs. pe aceasta. Apoi, dacă îl trimiteți înapoi în termen de 30 de zile, vă restituiți costul.

După o copie de rezervă inițială, copiile de rezervă ulterioare vor fi rulate destul de lin, datorită unui proces de rezervă suplimentar. Backblaze sparge fișierele de peste 30 MB în bucăți de 10 MB pentru a fi încărcate. Modificarea fișierului a fost făcută la mijloc, apoi bucata care conține acea bucată și fiecare bucată după ce este reîncărcată.

Pentru a ajuta la gestionarea resurselor de sistem, Backblaze vă permite să accelerați viteza de încărcare și descărcare.

După selectarea „manualului”, puteți utiliza glisorul pentru a ajusta către „rețele mai rapide” sau „backup-uri mai rapide”. Deplasându-mă până la dreapta, am reușit să-mi cresc viteza de rezervă la 40 GB pe zi în rețeaua wifi de acasă (aceasta va varia în funcție de viteza dvs. de internet, desigur).

Runda trei gânduri

Ambele servicii fac o treabă destul de frumoasă cu viteză, care este o componentă importantă a motivului pentru care ambele sunt atât de populare.

Cea mai mare diferență în procesele de backup de zi cu zi sunt backup-ul incremental și capacitatea de accelerare. Ambele servicii au cele acoperite. De fapt, cred că Backblaze este puțin mai rapid, deși mă întreb dacă nu se datorează faptului că folosește criptarea pe 128 de biți, în timp ce IDrive folosește 256 biți (a se vedea runda a patra, următorul).

Oricum ar fi, nu este suficient să punem Backblaze o margine imensă, deoarece pur și simplu nu se observă un impact.

Cred că mai impactant este faptul că IDrive ajută la viteza atât de rezervă inițială, cât și de recuperare completă cu serviciul său gratuit IDrive Express. IDrive Express vă poate salva literalmente săptămâni de prelucrare a datelor și este un câștig imens.

Runda: punct de viteză de rezervă pentru IDrive

Logo-ul Backblaze
Logo IDrive

4

Securitate

Nu în ultimul rând, cât de sigure sunt aceste două servicii?

Eu conduc

IDrive folosește criptarea de date AES de 256 biți pentru a vă proteja datele în timp ce stați în repaus pe serverele lor protejate RAID. Toate datele transferate, inclusiv datele de autentificare, sunt în continuare cu criptare SSL în timp ce sunt în tranzit.

Când vă configurați contul, IDrive vă oferă o cheie de criptare RSA 2048 biți pentru dvs., pe care o păstrează. Cu toate acestea, dacă preferi criptarea locală / zero-cunoștințe, poți să-ți stabilești propria cheie pe care numai tu o vei ști.

Cuvânt de avertizare, singura modalitate de a schimba o cheie de criptare cu zero cunoștințe este resetarea contului dvs., care șterge definitiv toate fișierele și folderele, ceea ce înseamnă că va trebui să parcurgeți procesul de rezervă inițial..

De asemenea, numai utilizatorii care utilizează criptarea implicită pot utiliza funcțiile de partajare ale IDrive.

Indiferent dacă mergeți cu o cheie implicită sau configurați-o pe cea proprie, toată criptarea are loc pe computer înainte de transfer.

Nu am găsit nicio informație cu privire la dacă decodarea conținutului este sau nu decriptată înainte de a fi trimis înapoi. As presupune ca este pentru utilizatorii care folosesc cheia implicita si probabil nu pentru utilizatorii care isi seteaza propria cheie.

IDrive necesită ocazional autentificarea în doi factori de la utilizatorii lor, dar nu există nicio modalitate de a forța acest serviciu, ceea ce este o ratare.

Backblaze

În general, datele sunt criptate folosind o cheie RSA de 2048 biți pe care Backblaze o păstrează pentru dvs. Tot ce trebuie să faceți este să furnizați adresa de e-mail și parola.

Dar, deoarece parolele pot fi ghicite sau furate, pentru cei care preferă autentificarea cu doi factori, Backblaze oferă și identificarea a doi factori, sub forma unui cod de șase cifre trimis la telefonul dvs. în timpul conectării..

Unul dintre cele mai bune atribute ale Backblaze este însă că vă permite să adăugați un strat suplimentar de securitate, făcând cheia de criptare cu adevărat privată. Doar știți cheia în acest caz, ceea ce înseamnă că nimeni, nici măcar un angajat Backblaze, nu vă poate citi datele altfel decât dvs..

În toate cazurile, datele trimise către Backblaze sunt mai întâi scrambled pe computer folosind criptarea AES pe 128 biți, înainte de a fi trimise printr-o conexiune SSL la centrul de date Backblaze, unde rămân criptate..

Pentru restaurări, datele sunt decriptate pe serverele securizate ale Backblaze, sunt închise cu zip și apoi sunt trimise computerului prin SSL. Efectuând decriptarea pe serverele Backblaze, veți putea accesa conținutul dvs. pe un browser fără a fi necesar să instalați o aplicație.

În cazul unei restaurări folosind o cheie de cunoaștere zero, datele sunt încă restaurate pe cloud înainte de a vă fi trimise. Va trebui să introduceți fraza de acces pe site-ul securizat al Backblaze, astfel încât să poată fi folosită pentru a decripta cheia privată, care este apoi utilizată pentru a decripta datele. Backblaze spune că această parolă nu este stocată, dar este ceva de care trebuie să știți.

Bonus lateral, Backblaze îi ajută pe utilizatori să își protejeze computerul personal cu o opțiune „localizează computerul meu”. Caracteristicile includ:

  • o verificare a conținutului încărcat în ultimele 24 de ore
  • o verificare ce ISP este utilizat
  • capacitatea de a mapa locația computerului

Harta locației a fost destul de vizibilă.

Runda a patra recenzie

Ambele servicii fac o treabă bună de a proteja datele utilizatorului și acestea se datorează în mare parte faptului că ambele oferă posibilitatea de a alege setarea propriei chei de criptare. Majoritatea serviciilor de backup online nu oferă această alegere.

Probabil, cea mai vizibilă diferență dintre cele două este că IDrive criptează datele sale cu AES de 256 biți, în timp ce Backblaze folosește AES pe 128 biți. Cu toate acestea, merită să remarcăm că cel mai rapid supercomputer din lume ar fi nevoie de câteva miliarde de ani pentru a cripta o criptare pe 128 de biți, deci … datele dvs. vor fi probabil bune în ambele cazuri.

Pentru mine, tie-breaker-ul real este că utilizatorii Backblaze pot opta pentru autentificarea cu doi factori, în timp ce IDrive o cere doar în anumite cazuri.

Runda: punct de securitate pentru backblaze

Logo-ul Backblaze
Logo IDrive

5

Verdictul

Folosesc IDrive ca serviciu de rezervă. Acest lucru se datorează mai ales faptului că am fost imediat atras de faptul că oferă backup pentru cât mai multe dispozitive. De asemenea, folosesc o unitate de backup externă pe lângă backup online, iar abilitatea de a gestiona atât în ​​tandem din interfața IDrive este o caracteristică frumoasă. Dar, dacă viața ar fi oferită versiunea, aș putea foarte bine să mă întorc și să aleg Backblaze.

Simplitatea pe care Backblaze o aduce procesului este practic o operă de artă. Să nu vă faceți griji despre dosarele și fișierele marcate pentru backup – sau să vă gândiți vreodată la gestionarea spațiului. Pentru mine, asta merită să plătesc două sau trei abonamente lunare de 5 dolari.

Cu siguranță puteți vedea conundrul. Dar după ce m-am gândit mult la asta, simt că majoritatea utilizatorilor vor găsi Backblaze mai potrivit pentru liniștea lor sufletească. Care preferați? Spuneți-ne în comentariile de mai jos, vă mulțumim că ați citit.

Câștigător: Backblaze. Obișnuit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me