Instagram, fondat de Kevin Systrom și Mike Kreiger, a ajuns în arsenalul Facebook pentru 1 miliard de dolari în primăvara lui 2012. Acesta devenea un rival în domeniul de partajare a fotografiilor, înainte ca Facebook să-l cumpere și să se transforme în aplicația sa foto independentă. Puteți face fotografii și videoclipuri folosind telefonul dvs. mobil preferat și puteți aplica filtre digitale înainte de a le distribui pe site-urile sociale precum Facebook, Tumblr, Twitter și Flickr.


La fel ca și alte aplicații populare, aceasta este gratuită. Îl puteți descărca din App Store Apple sau Google Play Google. Dar calculatoarele personale atingând nota de 1 miliard, nu există o aplicație pentru utilizatorii desktop? Da, sub forma Pixsta.

Instagram a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi până în aprilie 2012 și este susținut activ de comunitatea de internet. Este un simplu serviciu de partajare de fotografii online, partajare video și rețele de socializare, care poate fi folosit de instrumente de micro-blogging precum Twitter pentru a propulsa în avantajul lor. Recent, Twitter a făcut o actualizare pentru a integra imaginile în fluxurile sale. Pentru aceasta, a fost lansată o actualizare Android, care aduce mai multe instrumente de editare foto.

Dar după ce aplicați filtre digitale la fotografiile sau videoclipurile dvs. preferate, ce zici de stocarea lor? Cu siguranță aveți nevoie de o copie de rezervă, astfel încât modificările și versiunile pot fi ușor gestionate ulterior. Pentru această nevoie, aveți nevoie de un serviciu cloud precum OneDrive, unde va fi ușor să sincronizați actualizările cu fotografii sau videoclipuri.

Cea mai bună caracteristică a acestei copii de rezervă este stocarea gratuită care este furnizată atunci când vă alăturați ca utilizator al comunității Microsoft.

Obțineți stocare instantanee de 5 GB la înregistrare. Puteți adăuga cu ușurință spațiu nor suplimentar cu planurile sale de actualizare fezabile. Acum nu pot face backup automat fotografiilor și videoclipurilor mele Instagram pe OneDrive? Nu, cel puțin direct. Există însă o opțiune non-directă: trebuie să utilizați indirect un serviciu numit IFTTT.

Ce este IFTTT?

Dacă serviciul This Then That (IFTTT) a fost dezvoltat de Linden Tibbets și lansat în 2010. Folosind acest lucru, puteți combina mai multe platforme importante, cum ar fi Dropbox, Evernote, Gmail, Facebook, Feedly într-una și să le faceți să funcționeze împreună. După ce vă conectați la IFTTT, puteți crea „Rețete”. Folosind o astfel de „rețetă”, puteți efectua funcția de anulat cu fotografiile Instagram. Rețetele IFTTT implică două aplicații web, una pentru a fi utilizată ca declanșator și alta aplicație pentru a efectua o acțiune.

Cea mai bună parte a acestui serviciu este că este gratuit. De asemenea, în fiecare zi sunt adăugate câteva tone de aplicații pe care le puteți seta să declanșeze și să efectueze o acțiune. Astfel de aplicații web includ Instagram și OneDrive.

Cum se utilizează IFTTT?

Deoarece ideea de bază din spatele serviciului IFTTT sunt rețetele, trebuie să accesați mai întâi site-ul părintească IFTTT.com și să vă creați un cont. După aceea, trebuie să conectați câteva „canale” la acel cont. În cuvintele IFTTT, un „canal” este un alt cuvânt pentru un serviciu web sau o altă acțiune. IFTTT acceptă în prezent 79 de canale.

Unele dintre acestea includ 500px, Buffer, Campfire, Craigslist, Delicious, Feed, Google Drive și multe altele. Unele canale sunt activate automat, dar majoritatea celorlalte trebuie să le activezi personal.

Panoul superior din tabloul de bord IFTTT
© Imagine amabilitate de IFTTT

După aceea, trebuie să creați o rețetă sau să folosiți oricare dintre cele existente.

Cum să activați OneDrive Channel?

De exemplu, am activat OneDrive Channel pentru a susține backup-ul fotografiilor Instagram. Pentru aceasta, trebuie doar să faceți clic pe fila „Canale” din partea de sus a tabloului de bord IFTTT. Apoi este afișat numărul de canale activate pentru dvs. Toate canalele „nu sunt activate” sunt întunecate și sunt aranjate în ordine alfabetică.

Așadar, când faceți clic pe un canal „dezactivat”, va trece la pagina următoare. Apoi, trebuie să faceți clic pe butonul „Activare”. Apoi, vi se va solicita să introduceți acreditările Microsoft în cazul în care canalul său OneDrive. De asemenea, trebuie să acceptați unele permisiuni pentru a activa acest canal. Odată activat, va arăta ceva ca acesta.   

Activarea canalului SkyDrive
© Imagine amabilitate de IFTTT

Acum veți avea acces la unele dintre rețetele populare care sunt atașate la acest canal.

rețetă populară comună de integrare instagram și skydrive
© Imagine amabilitate de IFTTT

Cum să faceți o copie de siguranță automat a fotografiilor Instagram pe OneDrive?

Puteți utiliza una dintre rețetele partajate pentru a îndeplini această acțiune sau a crea una nouă. La fel cum am menționat pe site-ul CNET, puteți urma pașii corespunzători:

 • Înscrieți-vă cu un cont gratuit pe site-ul IFTTT și faceți clic pe „Creați” în partea de sus
 • Acum ar trebui să vedeți linkul „Creați o rețetă” și mai jos acel cuvânt „ifthisthenthat”. În ea „aceasta” este o legătură care are culoarea albastră. Trebuie să faceți clic pe asta
 • Trebuie să alegeți un canal Trigger. Aici vei alege „Instagram”
 • Atunci trebuie să o activați, dacă nu ați donat deja
 • Pentru aceasta, trebuie să ai un cont Instagram. Dacă sunteți un utilizator mobil, puteți înregistra cu ușurință un cont gratuit
 • Acum trebuie să alegeți un declanșator. Aceasta va fi „Orice nouă fotografie făcută de tine”
 • Faceți clic pe butonul „Create Trigger”
 • Acum faceți clic pe linkul „care” albastru 
 • Acum trebuie să alegeți un canal de acțiune. Acesta va fi OneDrive-ul tău
 • Trebuie să alegeți o acțiune. Selectați „Adaugă fișier de la URL” ca acțiune. Acum va afișa câteva câmpuri de acțiune pe care le puteți lăsa ca implicit
 • Faceți clic pe butonul albastru „Create Action”
 • Acum o scurtă descriere a rețetei dvs. este menționată în pasul următor. Acum faceți clic pe butonul albastru „Creare rețetă” pentru a vă salva noua rețetă

Alegeți Trigger Channel în IFTTT
© Imagine cu amabilitate IFTTT

Orice nouă fotografie de către tine - declanșator
© Imagine amabilitate IFTTT

Completați câmpurile Trigger
© Imagine amabilitate IFTTT

Skydrive este Action Channel aici
© Imagine amabilitate IFTTT

Adăugați fișier de la URL
© Imagine amabilitate IFTTT

Câmpuri de acțiune pentru fișier de la URL
© Imagine amabilitate IFTTT

Creare rețetă este finalizată
© Imagine amabilitate IFTTT

Concluzie

Acum ar trebui să vedeți această rețetă ca una dintre rețetele dvs. personale. Această rețetă vă va verifica contul de Instagram pentru fotografii noi la fiecare 15 minute și le va salva în contul OneDrive. O mică notă în acest sens. Acest mic serviciu web modificat va face backup doar pentru fotografii noi, nu și pentru cele vechi.

De asemenea, aveți opțiunea de a opri rețeta oricând, în cazul în care nu doriți ca contul dvs. OneDrive să fie complet. De asemenea, dimensiunea maximă a fișierului care poate fi salvată este de maxim 30 MB. Puteți verifica și rețeta manuală în orice moment de timp. De asemenea, puteți împărtăși această rețetă cu prietenii sau rudele dvs. folosind serviciul IFTTT. În sfârșit, puteți edita, șterge sau vizualiza jurnalul pentru această rețetă.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me