Cele mai bune practici pentru recuperarea în caz de dezastre pentru afaceri 2020

Cu costul mediu al timpului de oprire de o oră variind de la 8.000 de dolari pentru întreprinderile mici, 74.000 de dolari pentru companiile mijlocii și 700.000 de dolari pentru întreprinderile mari, recuperarea în caz de dezastre devine progresiv o parte integrantă a multor strategii de afaceri. Din păcate, deși recunosc importanța unei strategii de recuperare a dezastrelor, 36% dintre întreprinderi nu își pot permite să suporte costurile asociate acesteia.


[Video] Recuperare în caz de dezastre & Managementul dezastrelor: Cum se utilizează Backup Cloud pentru a restabili fișierele critice ale misiunii 

Iar pentru întreprinderile care au implementat deja cadre de recuperare, 40% din CIO-urile lor nu au încredere în capacitatea lor de a sări înapoi de la un dezastru. În general, aproximativ 75% din întreprinderi, atât mari cât și mici, nu au un sistem complet și fiabil de recuperare a dezastrelor.

Asta înseamnă că multe companii sunt expuse riscului de pierdere costisitoare a datelor. Ransomware-ul, de exemplu, reprezintă o amenințare din ce în ce mai largă. În ultimele 12 luni, potrivit unui sondaj realizat de Osterman Research, peste 50% dintre companii au suferit atacuri de ransomware. Aceste atacuri malware pot bloca sisteme și fișiere până când victimele plătesc răscumpărare ciberneticii anonimi care îl distribuie. Fără posibilitatea de a recupera copii curate ale datelor de afaceri, multe companii sunt obligate să plătească răscumpărarea solicitată pentru a reveni la afaceri.

Deci, cum supraviețuiesc întreprinderile în acest climat din ce în ce mai ostil?

Adevărul este că mulți nu sunt. Cercetările arată că 80% dintre companii ies din activitate în 36 de luni de la o pierdere semnificativă de date. De fapt, 40% dintre ei nici măcar nu au reușit până în primul an.

Implementarea unui plan de recuperare în caz de catastrofe

Contrar credinței populare, un plan cuprinzător de gestionare a dezastrelor nu este chiar atât de scump. Există diverse opțiuni de implementare disponibile, unele costând cât mai puțin câteva dolari în fiecare lună.

Întreprinderile de toate dimensiunile s-au bazat pe backup-ul cloud ca un mod accesibil și de încredere de a face copii de rezervă fără a cheltui dolari suplimentari în resurse IT, cum ar fi personalul și centrele de date.

Carbonitul, de exemplu, are un plan flexibil de stabilire a prețurilor, care poate găzdui confortabil persoanele și întreprinderile cu bugete diferite. L-am folosit personal de câțiva ani acum, pentru a face copii de siguranță pentru fișierele critice de operare și, prin urmare, pentru a mă proteja în caz de atac de ransomware sau de orice alt tip de dezastru de date.


Carbonitul oferă opțiuni de restaurare flexibile. Puteți restaura fișiere individuale sau întregul sistem de operare.

Copia de rezervă a fișierelor critice este însă o singură bucată de planificare a recuperării dezastrelor. Structura dvs. specifică nu depinde numai de bugetul dvs., ci și de configurarea datelor dvs. Pentru a planifica eficient, aveți nevoie de o analiză cuprinzătoare a întregii rețele și a centrului de date pe care îl protejați

Creează o listă cu toate componentele centrului tău de date și definește datele care sunt cele mai importante pentru compania ta. Dacă afacerea dvs. se bazează pe un centru de date relativ mic, ați putea lua în considerare backup-ul întregului sistem în cloud, aranjând toate fișierele în funcție de relevanța și importanța lor. Acest lucru vă ajută să determinați ce să restaurați mai întâi pentru a menține afacerea funcțională pe măsură ce recuperați alte fișiere mai puțin critice din fundal.

Planificarea și încărcarea fișierelor în cloud este doar primul pas în implementarea unui plan cuprinzător de recuperare a dezastrelor. Al doilea pas necesită monitorizare și evaluare persistentă a fișierelor de rezervă. Aceasta înseamnă să vă actualizați jurnalele pentru a vă asigura că toate fișierele sunt actualizate și relevante pentru sistemul dvs. în orice moment.

În timp ce puteai face backup-urile manual, serviciile de backup în cloud precum Carbonite vin cu funcții de rezervă automate care pot fi programate în funcție de modificările sistemului.

Chiar și cu un serviciu de backup cloud care actualizează în mod regulat copiile de rezervă ale fișierelor, trebuie să fiți sigur cu privire la planul dvs. de recuperare în caz de dezastru. Și asta înseamnă efectuarea testelor de restaurare a datelor. Un test standard nu trebuie să evalueze numai capacitatea de rezervă a cloud-ului pentru a restabili toate fișierele, ci și viteza de recuperare și reluare a serviciului. Deși viteza de descărcare a norului joacă un rol în acest sens, timpul mediu de recuperare depinde mai mult de strategia dvs. generală de gestionare a dezastrelor.

Și asta ne aduce la procesul de recuperare propriu-zis. Deci, cum puteți recupera efectiv datele din cloud în caz de dezastru?

Recuperarea datelor din Backup Cloud

După ce suferiți un dezastru, primul pas, desigur, este să evaluați daunele potențiale înainte de a determina etapele de recuperare ulterioare. În cazul ransomware-ului, întregul computer poate fi criptat dacă malware-ul a putut să se infiltreze prin orice cont cu privilegii administrative. Cel mai bun mod de a recupera de la acesta este formatarea întregului computer pentru a începe restaurarea fișierelor, de la cele mai critice la cele mai puțin importante.

După ce ați reinstalat un sistem de operare, continuați la contul dvs. web de rezervă cloud. Așa cum am menționat mai devreme, am folosit Carbonită și, prin urmare, este corect să te conduc prin același proces.

Pasul 1

Conectați-vă, faceți clic pe computerul pe care doriți să îl restaurați și continuați la „Recuperare fișiere”

Anterior

Următor →

Pasul 2

În fereastra pop-up care apare, accesați „Restaurare completă”, apoi faceți clic pe „Următorul” și „Instalare” pentru a descărca și configura Carbonite în computer. La acceptarea termenilor și condițiilor, clientul se va conecta automat la serverele de rezervă și va lansa managerul de restaurare.

Anterior

Următor →

Pasul 3

În cazul în care Managerul de restaurare nu se lansează, îl puteți accesa chiar din secțiunea de file din stânga informației despre Carbonite.

Pasul 4

În fereastra Restore Manager, faceți clic pe „Restaurați toate fișierele” ”următorul pentru a specifica contul de restaurare a utilizatorului. Dacă numele contului dvs. de utilizator se potrivește cu cel garantat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alegerea unei locații, deoarece Carbonite va face automat potrivirea pentru dvs..

Pasul 5 

Faceți clic pe „Următorul” pentru a specifica folderul de rezervă specific din care doriți să restaurați.

Pasul 6

Faceți clic pe „Următorul” pentru a alege comanda de fișiere de restaurare. Pentru a reduce la minimum pierderile după un dezastru, este recomandat să restaurați într-o anumită ordine, acordând prioritate celor mai importante fișiere.

Pasul 7

Faceți clic pe „Următorul” pentru a examina toate opțiunile dvs., apoi accesați „Începeți restaurarea acum” pentru a descărca toate fișierele conform specificațiilor.

Pentru a scurta procesul de recuperare, țineți computerul pornit și monitorizați procesul de restaurare a fișierelor pe măsură ce refaceți întregul cadru de afaceri din cele mai critice fișiere.

După finalizarea procesului, vă puteți declara complet recuperat și fără pericol. Este atât de simplu și de simplu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me