Cât va dura hard disk-ul dvs.?

Moartea, impozitele și blocajele pe hard disk: nimic altceva nu este sigur. Cel puțin așa ar fi spus Benjamin Franklin, dacă ar fi trăit și el un tip IT. Nu vă putem ajuta cu primul încă, stocarea în cloud pentru conștiință rămâne ca la câțiva ani liberi. Pentru taxe, recenziile noastre software de contabilitate pot ajuta la diminuarea durerilor de adunare și scădere. Totuși, acest articol este despre unități de hard disk sputtering.


Nefericita realitate este că prezicerea unui accident de pe hard disk este o problemă neplăcută. Cel mai adevărat lucru pe care vi-l putem spune este că toate hard disk-urile merg kerplooey, în cele din urmă. Oricât de mult ai putea crede că noul SSD este de neîntrerupt, realitatea este că timpul nu este de partea ta (și niciodată, așa cum poți citi în istoria noastră de hard disk).

Următoarele, vă vom oferi statistici, apoi vom oferi câteva sfaturi utile despre cum să recunoașteți erupția iminentă a hard disk-ului în flăcări (sperăm ca hiperbolic, sperăm). Vom profita, de asemenea, despre importanța copiilor de rezervă a datelor înainte ca lucrurile să ajungă atât de departe.

Puteți să treceți la cel mai bun sistem de backup online, dacă ați decis deja că norocul nu este cel mai bun model de rezervă pentru dvs. Dacă sunteți un om de jocuri de noroc, vom vorbi și despre recuperarea datelor în cazul în care hard disk-ul dvs. nu reușește, inspirându-se din cel mai bun ghid al nostru pentru software de recuperare a datelor..

Ratele de defecțiune ale hard disk-ului

Nu există prea multe informații disponibile în ceea ce privește ratele de eroare ale hard disk-urilor. Cele mai cuprinzătoare date, pe care toată lumea le place să le facă referire, sunt compilate de Backblaze. Rezultatele studiului, în timp ce sunt îngrijite, oferă un răspuns foarte limitat la întrebarea cât durează hard disk-ul.

Studiul Backblaze a început în 2013, iar cele mai recente rezultate au fost raportate în februarie 2018. Analistii au urmărit ratele de eșec ale mai multor mărci și modele diferite, totalizând peste 90.000 de unități în toate.

Pe parcursul studiului, din aprilie 2013 până la sfârșitul lui 2017, rata medie de eșec anual pentru HDD-uri a fost de până la două procente. Ratele de eșec au fost inconsecvente pe diferite modele, HGST, o filială Western Digital, care a înregistrat cele mai bune numere cu o unitate de 4TB: 130 de eșecuri pe parcursul a 8,7 milioane de zile de conducere pentru o minusculă rată de eșec 0,54%..

Cele mai scăzute rate au fost raportate de la două modele Seagate la 15,34 la sută și 29,08 la sută (alte modele Seagate au obținut mult mai bine).

Există câteva probleme cu studiul atunci când vine vorba de a prezice potențialul de eșec al propriului dvs. hard disk. Pentru unul, unitățile Backblaze se învârt în centre de date sigure cu podele ridicate, rafturi sigure, sisteme HVAC și controale climatice. Este un pic diferit de un birou înghesuit sub birou, absorbind loviturile și respirând fulgi ai pielii moarte..

Cealaltă problemă este că Backblaze folosește doar HDD-urile în centrele sale de date, în timp ce laptopurile și smartphone-urile de astăzi, alături de computere desktop din ce în ce mai multe, folosesc SSD-uri. SSD-urile folosesc cipuri pentru a stoca date, ceea ce le face mult mai fiabile decât HDD-urile, care folosesc platouri de rotire și brațe mecanice predispuse la rupere.

Au fost câteva studii asupra SSD-urilor, dar, din păcate, cele mai multe dintre acestea se bazează și pe testele centrelor de date. Unul dintre cele mai cunoscute a fost realizat de Universitatea din Toronto și Google, în care cercetătorii au descoperit că SSD-urile trebuiau înlocuite cu aproximativ 25 la sută mai rar decât HDD-urile. Cu toate acestea, în timp ce a durat mai mult, studiul a descoperit că SSD-urile au suferit de rate mai mari de erori de date.

Acest lucru se potrivește mai ales cu ceea ce spune Network World în această privință, ceea ce înseamnă că SSD-urile consumatorilor au rate de eșec anuale cu mult sub un procent. Dacă sunteți utilizator de computer de acasă, atunci șansa mai mare de 99 la sută ca SSD-ul dvs. să nu eșueze este probabil bine.

Dacă sunteți un profesionist în domeniul IT-ului însărcinat cu protejarea datelor valoroase despre afaceri, atunci obiectivul dvs. este probabil un marcaj de cinci noi (99,999 la sută) uptime. În acest caz, o fracțiune dintr-un procent de rată de eșec pare probabil ca sfârșitul lumii.

Răspunsul scurt este că nu știm cât va dura hard disk-ul. În general, s-a observat că dacă unitatea dvs. de hard disk nu va reuși, acel eșec se va produce fie în primele zile ale vieții hard disk-ului, fie după aproximativ patru ani. Eșecurile timpurii se datorează defectelor producătorului, ceea ce îl face uneori testele QA. Eșecurile târzii se datorează uzurii normale.

Pentru majoritatea utilizatorilor de calculatoare de acasă, este mult mai probabil să înlocuiți întregul computer înainte de a se bloca unitatea. Apoi, din nou, ai putea fi unul dintre ghinionii.

Pentru a vă asigura că nu sunteți, puteți face câțiva pași, inclusiv recunoașterea semnelor că hard disk-ul dvs. este la sfârșitul drumului.

Semne și cauze Eșecul hard disk-ului

Stellar Phoenix, producătorii Stellar Phoenix Data Recovery, au pus la dispoziție o masă la îndemână cu șapte semne timpurii ale eșecului hard disk-ului, care vă vor ajuta să evitați apele cu probleme.

Simptom: Cauza posibilă: Pași de protecție a datelor:
Eșecuri de sistem (fie deseori sau în uz intens)Supraîncălzire procesor sau memorie.
Sectoare proaste pe unitatea de disc.
Copia de rezervă imediat.
Rulați computerul, memoria sau diagnosticul de hard disk.
Verificați acumularea de praf pe zonele de ventilație ale computerului.
Sistemul durează mai mult decât era prevăzut pentru a porniEroare hardware.
Eșecul hard disk-ului.
Secțiuni defecte pe hard disk.
Copia de rezervă a unității pe o unitate externă.
Execută diagnosticul sistemului.
Fișierele lipsescCorupția sistemului de fișiere.
Atac de virus.
Eșec pe hard disk.
Date de rezervă.
File Explorer explorează foarte mult timp pentru a afișa conținutul folderuluiCorupția sistemului de fișiere.Date de rezervă.
Erorile SMART indicate de diagnosticul hard disk-uluiLogice, precum și erori fizice.Copia de rezervă a datelor.
Copiați datele pe unitate.
Ecranul albastru al morțiiProbleme software sau hardware.Folosiți instrumentul de reparare a sistemului de operare Windows.
Scoateți driverul de dispozitiv defect.
BIOS-ul nu reușește să detecteze hard disk-ulUtilizarea unei surse de alimentare fiabile.
Fie o alimentare prea mare sau prea mică pentru UPS.
Folosiți UPS de marcă.
Opriți sistemul atunci când nu îl utilizați.

Deși multe dintre simptomele enumerate mai sus pot însemna alte lucruri, toate sunt, în general, indică faptul că ceva nu este în regulă cu computerul. Dacă nu ați creat o copie de siguranță a computerului, este posibil să doriți să accesați acest lucru.

Hard-Drive Backup: Prevenirea este cel mai bun medicament

Copia de rezervă a hard disk-ului este un lucru inteligent de făcut, chiar dacă procentul mic de șanse pe care hard disk-ul dvs. le-ar putea eșua nu te sperie. Există multe alte modalități de a pierde date, altele decât un accident de disc, inclusiv erori umane, dezastre naturale, malware și corupții software.

Instrumentele de backup reproduc nu numai fișierele, dar și sistemul de fișiere. În acest fel, dacă trebuie să comutați la un alt hard disk, puteți recupera totul așa cum a fost doar cu câteva clicuri de mouse.

Când faceți o copie de rezervă a hard disk-ului, puteți alege să mergeți cu o opțiune de rezervă locală, precum un hard disk extern sau un dispozitiv de stocare atașat la rețea (NAS). Dacă păstrarea datelor la nivel local pare o idee proastă, există și opțiuni de backup online, ceea ce înseamnă că fișierele dvs. vor fi păstrate în servere în centre de date sigure.

Abordarea pe care cei mai mulți guru-uri de rezervă a datelor sugerează, totuși, este să urmezi regula de rezervă 3-2-1, care solicită stocarea datelor de rezervă atât la nivel local cât și în cloud pentru a obține avantajele ambelor.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții de rezervă online accesibile, care necesită eforturi reduse pentru implementare, Backblaze este o alegere bună. Nu numai că compania are cel mai ușor instrument de rezervă pe care l-am folosit, am fost revizuite, obțineți o copie de rezervă nelimitată de doar 5 dolari pe lună, care este cea mai bună ofertă de backup pe care o cunoaștem.

Cracare pe hard disk și recuperare de date

Dacă nu reușiți să faceți backup pentru hard disk și se blochează, există încă șansele să vă recuperați fișierele. Ați putea duce unitatea la un profesionist în reparații computer, deși recuperarea în acest caz vă poate costa sute de dolari sau mai mult.

Un prim pas mai bun este să încercați să-l recuperați singur, pe care îl puteți încerca cu multe dintre instrumentele menționate în ghidul cumpărătorului nostru pentru cel mai bun software de recuperare a datelor. După ce am plasat toate cele mai bune opțiuni prin mai multe teste decât ne-am dori să ne amintim, vă recomandăm personal Stellar Phoenix Data Recovery.

Pentru a recupera datele de pe o unitate blocată cu Stellar Phoenix, trebuie să atașați acea unitate ca sclav la un computer de lucru cu software-ul de recuperare instalat, apoi rulați o scanare. Dacă aveți de-a face cu corupții de fișiere de pe un disc la ieșire, puteți rula programul de recuperare pe computerul care nu reușește, însă doriți să aveți o altă unitate pregătită pentru a-l transfera pe o dată recuperată.

Avem o recenzie completă de recuperare a datelor Stellar Phoenix pe care o puteți consulta, dar iată o privire rapidă asupra procesului dintr-un videoclip creat chiar de companie..

În general, Stellar Phoenix este un instrument destul de simplu de utilizat. Deși este proiectat pentru profesioniști în IT, este potrivit și pentru utilizatori cu mai puțin experimentat. De asemenea, compania realizează un instrument dedicat pentru recuperarea imaginilor șterse sau corupte, care este alegerea noastră pentru cel mai bun software de recuperare foto.

Gânduri finale

Nu există nicio modalitate simplă de a calcula durata de viață a hard disk-ului. Depinde dacă folosești un SSD sau HDD, cât de mult abuzează computerul și norocul. De regulă, după ce atingeți nota de patru ani, considerați-vă pe un teritoriu periculos, deși cu adevărat ar trebui să fiți mereu în căutarea semnelor de dispariție iminentă.

Dacă întâmpinați o pierdere de date din cauza unui accident de eroare sau a unei corupții, recuperarea de date Stellar Phoenix va funcționa deseori pentru a vă salva. Cu toate acestea, nu este infidel și nici nu vă duce computerul la un expert scump de recuperare a datelor.

Cel mai bun pariu este să fiți pregătit astfel încât să nu mai fie nevoie să rulați zarurile pe recuperarea datelor și asta înseamnă să implementați un plan de backup folosind o combinație de backup local și software cloud, precum unul dintre cele din biblioteca noastră de recenzii de rezervă online..

Avem recomandări separate pentru cea mai bună copie de rezervă online pentru calculatoarele de acasă și cea mai bună copie de rezervă online pentru companii, astfel încât să puteți alege o opțiune care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Avem chiar și cea mai bună copie de rezervă online pentru activare mobilă.

Este tot ce trebuie să spunem în cazul blocărilor de pe hard disk. Dacă cunoașteți alte studii interesante despre ratele de eșec, aveți o poveste de distribuit sau o întrebare pentru a pune întrebări, anunțați-ne în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me