Backup de muzică în cloud: Problema cu iTunes Match

Căutați un serviciu de rezervă la distanță pentru muzica dvs.? Dacă utilizați produse Apple, este posibil să luați în considerare iTunes Match. Dar iată problema. iTunes Match nu este un serviciu de stocare a fișierelor cloud. Și mulți dintre utilizatorii săi pur și simplu nu își dau seama că nu este o adevărată soluție de backup iTunes.


Știm cu toții că backup-urile cloud au sens și toți vrem să ne asigurăm că datele noastre cele mai importante sunt reproduse în cel puțin o altă locație. Norul oferă cantități vaste de spațiu de stocare accesibil, ideal pentru acest scop exact.

De ce face backup la muzica dvs.?

De-a lungul timpului, majoritatea dintre noi am reunit colecții enorme de muzică pe laptopuri, smartphone-uri, playere muzicale și tablete. Dacă ați petrecut ore întregi pentru a converti CD-urile în MP3 sau chiar a înregistra înregistrări de vinil prețioase în computer, veți dori să vă asigurați că aceste fișiere sunt duplicate în cloud în cazul în care playerul dvs. de muzică nu este înlocuit sau hard disk-ul dvs. se blochează..

Apple Music
Apple Music

Dar backup-ul muzicii este o ciudățenie curiosă. Are limitări care o pot face o alegere foarte slabă. În mod bizar, propriul serviciu cloud de la Apple, iTunes Match, pur și simplu nu este potrivit pentru o copie de siguranță la distanță a fișierelor dvs. de muzică. Este esențial să înțelegeți limitele sale. După ce v-ați înscris pentru iTunes Match, nu puteți primi o rambursare. Și dacă nu o înțelegeți pe deplin, este posibil să vă pierdeți muzica în bine.

iTunes Match: Ce este

Apple a introdus meciul iTunes ca o modalitate de sincronizare a muzicii pe mai multe dispozitive din cloud. Analizează fișierele de pe fiecare dispozitiv și le face disponibile pentru toate celelalte, folosind stocarea online a fișierelor în cloud ca depozit central.

Cel mai mare punct de vânzare este actualizarea automată a fișierelor 128kbps la calitate de 256kbps. De asemenea, iTunes Match vă permite să accesați orice fișier din biblioteca dvs. iTunes de oriunde, cu condiția să aveți o conexiune la cloud și un dispozitiv iOS înregistrat în contul dvs..

iTunes Match: Ce nu este

Iată partea importantă: iTunes Match poate oferi un tip de stocare a fișierelor online, nu este un serviciu de backup la distanță în cloud pentru muzică. iTunes Match nu face o copie similară a fișierelor dvs. în cloud. Decide cum să procesați biblioteca fără intervenția dvs..

Când muzica este sincronizată către și din cloud, iTunes Match îmbină propriile copii ale bibliotecii de fișiere cu propriile fișiere rupte sau importate, creând uneori un amestec incomod. Puteți pierde piese cu același titlu sau metadate ca versiunea Apple. De exemplu, o înregistrare live poate fi potrivită incorect cu o versiune de album din cloud. Când încercați să îl descărcați, originalul a dispărut.


© FutUndBeidl

Melodiile cu versuri explicite sunt înlocuite ocazional cu versiuni cenzurate atunci când sunt descărcate din cloud. 

Dacă ștergeți muzică de pe dispozitivele dvs., nu există nicio garanție că nu veți putea recupera acea muzică din cloud în viitor. Dacă Apple dezactivează iTunes Match sau dacă îți dezactivează contul dintr-un motiv oarecare, muzica ta va fi pe bune. Pare puțin probabil, nu? Dar un utilizator Amazon Kindle a pierdut tot conținutul achiziționat atunci când contul ei a fost dezactivat. Din păcate aceste lucruri se întâmplă.

Alternative la iTunes Match

După ce înțelegem limitele iTunes Match, este ușor de observat că acesta nu este cu adevărat un serviciu de backup pentru muzică. Este nevoie de câteva scurtături și este posibil să nu fiți confortabil cu compromisurile pe care le face din motive de comoditate.

Deci care sunt alternativele? Există într-adevăr două alegeri aici. O soluție de stocare a fișierelor cloud precum Dropbox care oferă copie de rezervă de la distanță și sincronizare de fișiere. Și Backblaze, care oferă. o copie de rezervă unică la cloud. 

Stocare online

Ambele sunt soluții regulate de backup pentru fișiere. Și la prima vedere, este posibil să nu le considerați potrivite pentru job. În realitate, acestea îți oferă mult mai mult decât iTunes Match. CrashPlan Pro este mai tradițional, mai accesibil, dar probabil mai puțin versatil. Cu toate acestea, poate face backup fișierelor de pe hard disk-urile externe în cloud, ceea ce îl face o soluție foarte bună pentru bibliotecile mari iTunes.

Serviciile precum Dropbox oferă o serie de avantaje suplimentare care vă aduc mai aproape de experiența iTunes Match cu câteva îmbunătățiri: păstrați mai mult control asupra procesului de backup. De exemplu, puteți elimina fișierele pe care nu doriți să le partajați cu nimeni, cum ar fi propriile dvs. înregistrări personale.

Nu ești legat de Google sau de ecosistemul Apple. Dacă nu îți place să folosești iTunes, acesta este un punct important în sine. Nu există limite de dispozitiv: poți instala aplicațiile pe orice dispozitiv și pe orice platformă. Nu există limite de dimensiune a fișierului, presupunând că cumpărați suficient spațiu de stocare în cloud pentru a vă adapta muzica.

Concluzie

Puteți transmite muzică din Dropbox folosind un serviciu terț precum Tunebox (iOS) sau MusicDropNPlayLite (Android). Desigur, compensarea este costă. În timp ce iTunes Match costă 24,99 dolari anual pentru 25 000 de melodii, Dropbox oferă suficient pentru 480 de melodii pe planul său gratuit de 2 GB. Cu excepția cazului în care plătiți 0.99 USD pentru 200 GB (care deține aproximativ 20.000 de melodii de înaltă calitate)

Avantajele unui serviciu precum Dropbox sau Backblaze sunt clare, iar banii în plus pot fi foarte bine să cheltuiți pentru o copie de siguranță a muzicii cloud. Vrei să afli mai multe despre backup-ul bibliotecii iTunes? Consultați ghidul nostru util.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me