Afișare la Backup Cloud: Azure vs Amazon S3 vs Google Cloud vs Backblaze B2

În general, aici, la Cloudwards.net, ne punem accentul pe soluțiile personale de backup cloud, precum cele prezentate în cel mai bun sistem de backup pentru cloud. În ceea ce privește întreprinderile, ne uităm adesea la soluții ideale de rezervă pentru IMM-uri și promovăm instrumente concepute pentru simplitate, care să permită antreprenorilor să se descurce în afaceri de a fi antreprenori.


Cu toate acestea, există o clasă mult mai complexă de platforme cloud destinate dezvoltatorilor de aplicații, întreprinderilor cu cerințe de conformitate rigide și altele cu nevoi tehnice mai largi. Vom compara patru dintre cele mai bune dintre aceste soluții pe parcursul acestei operațiuni: Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud Storage și Backblaze B2.

În cazul în care decideți să accesați oricare dintre primele două din listă, am făcut ghiduri pentru începători pentru Azure și Amazon S3; avem și o recenzie Backblaze. Pentru mai multe aplicații destinate antreprenorilor, consultați cel mai bun program de contabilitate al nostru sau cele 30 de aplicații pentru articolele pentru afaceri mici.

Pentru cine sunt aceste servicii

Spre deosebire de instrumentele de backup online simplificate precum IDrive și Carbonite, stocarea în clasa de afaceri permite dezvoltatorilor să construiască la scară masivă. API-urile și portalurile prietenoase sunt concepute pentru a integra rapid stocarea cu infrastructura de aplicații și frontend-uri, în timp ce centrele de date multi-regionale reduc latența.

Acest lucru face ca aceste soluții să fie mai echipate pentru manipularea mass-media, date financiare, date științifice și obiecte similare la cerere ridicată.

Platformele de stocare precum cele prezentate în acest articol oferă, de asemenea, tipul de scalabilitate și control al costurilor care permit dezvoltatorilor și întreprinderilor să redirecționeze resursele către alte solicitări ale proiectului.

O astfel de flexibilitate provine din modele de prețuri de plată pentru ce folosiți. În loc să plătească o taxă de abonament stabilită, există o rată forfetară pentru oricât de multe gigabite sunt stocate de fapt în cursul unei anumite luni. De asemenea, sunt adesea taxe de utilizare pentru mutarea datelor. Înțelegerea ambelor elemente sunt esențiale pentru a menține costurile de stocare sub control.

Un alt aspect cheie al serviciilor de stocare precum Amazon S3 și Azure este utilizarea comună a „claselor de stocare”. Clasele de stocare vă permit să controlați suplimentar costurile prin alocarea de date stocării active sau reci. Cu stocarea la rece, veți obține costuri reduse per gigabyte, dar costuri de utilizare mai mari. Aceasta face ca depozitarea la rece să se potrivească mai bine arhivării și recuperării dezastrelor.

Pe o notă finală înainte de a începe, în timp ce fiecare dintre aceste servicii este destinat proiectelor mai mari, le puteți utiliza pentru a face backup și la computerul de acasă. Totuși, pentru a face acest lucru, va trebui să obțineți o tehnică proiectând propria aplicație sau utilizând o interfață pentru linia de comandă, sau să achiziționați software de rezervă conceput pentru a se integra cu ușurință cu alegerea de stocare.

Pentru asta, vă recomandăm CloudWid Backup, pe care îl puteți citi totul în recenzia noastră de backup CloudCon; serviciul este, de asemenea, modalitatea noastră preferată de rezervă a Windows Server.

Bătălia: Azure vs Amazon S3 vs Google Cloud vs Backblaze B2

Peste cinci runde de comparații, vom atinge unele dintre costurile și capacitățile esențiale pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a merge mai departe cu propria soluție de rezervă.

Vom cheltui două runde pentru a descoperi costurile asociate și trei runde pentru viteză, securitate și asistență. Cu toate că este mult mai mult de luat în considerare înainte de a vă pune pe instrumentul potrivit pentru dvs., acest roundup vă va oferi mâna de care aveți nevoie pentru a lua o decizie inteligentă.

Prima etapă: Costuri și clase de stocare

Primul pas esențial în cântărirea serviciilor de stocare necesită examinarea costurilor de stocare. Vom descompune prețurile de utilizare în următoarea rundă, dar pentru majoritatea oamenilor, cea mai mare parte a costurilor va veni din taxele de stocare de bază.

Toate cele patru servicii oferite oferă o scalabilitate deosebită urmând modelul lunar cost-pe-gigabyte prezentat anterior, ceea ce face comparațiile rezonabil de ușoare. Variația dintre servicii vine din complexitatea claselor de stocare implicate și modul în care stocarea datelor într-o clasă față de alte rate de impact.

Azur

Ratele de stocare Azure se modifică în funcție de cantitatea de stocare de care aveți nevoie, unde vă aflați, de cât de des intenționați să accesați conținutul stocat și ce fel de redundanță de date optați. Deși este complex, modelul de prețuri Azure vă permite să controlați îndeaproape costurile dacă sunt gestionați corect.

Nu există costuri în avans sau comisioane de reziliere. Plătești pentru ceea ce folosești într-o anumită lună.

Costurile regionale sunt similare pentru majoritatea zonelor lumii, cu excepția Americii de Sud, unde sunt aproximativ dubla față de media globală.

Iată care sunt prețurile pentru stocarea blob într-un centru de date din estul S.U.A.:

LRS – CoolLRS – fierbinteGRS – CoolGRS – fierbinte
Primul 50 TB pe lună$ 0,0152$ 0,0208$ 0,0334$ 0,0458
Următorul 450 TB pe lună$ 0,0152$ 0,0200$ 0,0334$ 0,0440
Peste 500 de tuberculoși pe lună$ 0,0152$ 0,0192$ 0,0334$ 0,0422

Tabelul de mai sus se referă la Azure patru clase comune de stocare.

LRS înseamnă „stocare redundantă locală”. Cu această clasă, mai multe copii sincrone ale datelor dvs. sunt păstrate într-un singur centru de date.

Între timp, GRS este scurt pentru „stocarea redundantă din punct de vedere geografic”. Dacă mergeți cu GRS, un al doilea set de date sincronizate este stocat într-un alt centru de date la sute de kilometri distanță. GRS oferă un strat suplimentar de redundanță și înseamnă timp de acces mai rapid pentru persoanele din diferite părți ale lumii.

Depozitarea „la cald” este destinată utilizatorilor care intenționează să-și acceseze datele mai frecvent, în timp ce stocarea „rece” este destinată recuperarii arhivării și dezastrelor. Deși per gigabyte costurile de stocare sunt mai mari cu stocarea la cald decât cu stocarea la rece, costurile de acces și de tranzacție, despre care vom discuta în runda următoare, sunt mai mici.

Amazon S3

Amazon S3 oferă cea mai mare flexibilitate pentru scalarea nevoilor de stocare ca Azure. Sunteți taxat pentru ce ați utilizat și nu există taxe anticipate sau de reziliere.

Cele mai mari diferențe dintre cele două sunt că Amazon S3 nu are spațiu de stocare multi-regional, precum Azure, dar oferă o clasă de nivel intermediar între stocarea standard și cea de arhivare numită „acces standard”.

Iată care sunt costurile de stocare pentru regiunea Est a Statelor Unite ale Americii (Virginia de Nord):

NivelulStandard pe gigabyteStandard – acces rar per gigabyte
Primul 50 TB / lună$ 0,023$ adaugă 0,0125
Următorul 450 TB / lună$ 0,022$ adaugă 0,0125
Peste 500 TB / lună$ 0,021$ adaugă 0,0125

Taxele variază ușor în funcție de regiune, chiar și în aceeași țară. Cu toate acestea, majoritatea diferențelor de costuri de la o regiune la alta se află în câțiva bani. Ca și în cazul Azure, excepția singură este America de Sud, care costă considerabil mai mare.

Amazon S3 are, de asemenea, un nivel mai scăzut al prețurilor pentru fiecare din aceste clase, care se încadrează în ceea ce Amazon numește „redus redundancy storage” (RRS). Această opțiune este destinată doar datelor non-critice, deoarece scăderea redundanței crește șansele de pierdere permanentă a datelor.

Stocarea standard este pentru datele care necesită acces frecvent. Pentru date care nu sunt atinse în mod activ – poate doar o dată pe lună – le puteți transfera în „acces rar”. După cum vom vedea, ratele de acces sunt mai mari, dar costurile de stocare sunt mai mici. Rețineți că există o dimensiune minimă de obiect de 128 KB pentru stocarea de acces necorespunzătoare. Puteți stoca obiecte mai mici, dar veți primi facturarea la 128 KB.

Pentru datele la care nu ai nevoie de acces activ, Amazon Glacier oferă unele dintre cele mai mici rate pe care le vei găsi. Cu Glacier, puteți introduce și introduce doar date (pentru mai multe informații, consultați cele mai bune instrumente de backup pentru Amazon Glacier). Cu toate acestea, acest lucru va face bine pentru nevoile de arhivare și recuperare în caz de catastrofe.

Google Cloud Storage

Google Cloud Storage oferă o combinație plăcută de opțiuni de clasă de stocare oferite de Azure și Amazon, ceea ce o face oarecum mai scalabilă decât oricare dintre acestea. Aceasta include opțiuni multiregionale și regionale, o opțiune de acces la distanță medie, numită „aproape” și o opțiune de arhivare asemănătoare ghețarului numită „linie rece”.

Multi-regional pe GBRegional pe GBApropiere per GBColdline per GB
Preț general$ 0,026$ 0.020$ de 0.010$ 0.007
Prețuri la TokyoN / A$ 0,023$ 0,016$ de 0.010

Un lucru de remarcat este faptul că Google Storage adoptă o abordare mai simplă decât Azure și S3 prin crearea de prețuri variabile în funcție de regiune și de stabilire a prețurilor pe niveluri bazate pe gigabyte totale stocate. Există doar două opțiuni: prețuri de la Tokyo pentru Asia de Nord-Est și prețuri generale pentru oriunde altundeva. Vei primi aceeași tarif, indiferent dacă magazinul tău este de 50 GB sau 1000 TB.

Preferăm simplitatea acestei abordări, mai ales că tarifele regionale ale Google Cloud sunt aproximativ egale cu tarifele regionale atât pentru Azure, cât și pentru S3 pentru cele care stochează peste 500 TB pe lună..

Clasa de stocare multi-regională Google adaugă avantajele conținutului de geo-redundanță. Este cel mai bine pentru conținut care va fi utilizat în mod activ în întreaga lume, cum ar fi transmisia video.

Spațiu de stocare regional înseamnă că datele dvs. vor fi stocate doar pe serverele din apropierea dvs. geografic. Este cel mai bine pentru proiecte precum analiza datelor.

Spațiul de stocare în apropiere este conceput pentru conținutul la care nu trebuie decât să accesezi rar, mai în concordanță cu backup-ul tradițional, în timp ce stocarea la linia rece este cea mai bună pentru arhive și recuperare de dezastre.

La fel ca și cu Azure și Amazon S3, nu există taxe pentru a începe utilizarea sau anularea serviciului. Sunteți taxat doar pentru cantitatea de date stocate.

Backblaze B2

Backblaze este cunoscut pentru simplitate, iar compania respectă prețurile sale de stocare în cloud B2. Costurile generale sunt mult mai ușor de calculat decât celelalte trei servicii incluse în acest articol.

Există o singură clasă de stocare și costă doar 0,005 cenți de dolari pe gigabyte pe lună. Acesta este doar un ban mai mult pe gigabyte decât Amazon Glacier și substanțial mai ieftin decât orice altă clasă pe care am privit-o până acum.

În afară de faptul că este murdar ieftin, un alt avantaj al acestui model de preț este acela că nu trebuie să gestionați date pentru a reduce costurile; nu este necesară trecerea datelor de la o clasă de stocare activă la o clasă de arhivare, de exemplu.

De asemenea, nu există costuri în avans. La fel ca și în cazul celorlalte servicii, puteți începe cu un cont gratuit și adăugați informațiile cardului dvs. de credit odată ce eclipsați alocarea gratuită de 10 GB pe care Backblaze vă oferă.

Dezavantajul de a merge cu B2 este că nu există opțiuni regionale. Datele încărcate sunt stocate în mai multe copii și pe mai multe servere, dar toate în același centru de date din Sacramento, California.

Acest lucru înseamnă probabil viteze mai mici de transfer de fișiere pentru oameni din alte părți ale lumii, în special în afara S.U.A..

Gânduri rotunde

Backblaze nu are opțiunile de clasă pentru scalabilitate, dar nu are nevoie de ele, deoarece este atât de ieftin. Deși există motive pentru a merge cu celelalte trei servicii dacă dezvoltați o aplicație sau aveți angajați care vă accesează datele pe tot globul, accesibilitatea B2 obține câștigul pentru prima etapă.

Totuși, pentru cei care au nevoie de o stocare multiregională mai puternică, să ne uităm din nou la prețul celorlalte trei servicii, de data aceasta cot la cot..

Vom restrânge vederea doar preluând tarifele pentru mai puțin de 50 TB de stocare (nu că aceasta face diferența cu Google Cloud Storage). Rețineți că pentru Azure și Amazon S3, acestea sunt costurile Statelor Unite ale Americii de Est și pentru Google Cloud, acestea sunt costuri generale.

Multi-regionaleRegionalDepozitare la rece
Azur$ 0,0458$ 0,0208$ 0,0152
Amazon S3N / A$ 0,023$ 0.004
Google Cloud$ 0,026$ 0.020$ 0.007
Backblaze B2N / A$ 0,005 pânăN / A

Simplificare deoparte, acest tabel ar trebui să vă ofere o idee mai bună despre compararea acestor servicii. În general, Azure este cel mai scump datorită costului ridicat al opțiunii sale de arhivare.

În timp ce opțiunea Glaciar a Amazon S3 este cu 0,003 USD mai mică decât linia de plată Google Cloud, opțiunea sa standard este cu 0,03 USD în plus. De asemenea, Amazon S3 nu are o opțiune multiregională, în timp ce Google Cloud are una de doar 0,026 USD pe gigabyte.

Pe baza acestor considerente, pentru utilizatorii care au nevoie de mai mult decât ceea ce obțineți cu Backblaze B2, Google Cloud este al doilea runner.

Câștigătorul turului unu: Backblaze B2

A doua rundă: costuri de utilizare

Pentru mulți, cea mai mare parte a costurilor asociate cu stocarea în cloud va fi atribuită aproape în totalitate costurilor de stocare per-gigabyte. Cu toate acestea, fiecare dintre aceste servicii taxează și pentru utilizare, care include operațiuni de manipulare a datelor (adică PUT, COPIE, POST, LISTA) și mișcarea datelor (adică încărcarea, descărcarea și transferul).

Dacă intenționați să accesați conținutul dvs. stocat frecvent, care include probabil crearea unei aplicații care accesează și prelucrează datele stocate, veți dori să vă familiarizați cu aceste costuri.

Azur

Utilizarea facturilor Azure pentru operațiuni și scriere și regăsire de date. Operațiunile sunt facturate la 10.000 tranzacții, în timp ce scrierea și regăsirea sunt facturate pe gigabyte.

Hot (LRS): Hot (GRS): Cool (LRS): Cool (GRS): Archive (LRS): Archive (GRS):
Citit:LiberLiber$ 0,01 până$ 0,01 până$ de 0,02$ de 0,02
Scrie:LiberLiberLiberLiberLiberLiber

După cum vedeți, atât scrierea, cât și regăsirea sunt gratuite pentru stocarea LRS-HOT și GRS-HOT. Recuperarea gratuită, în special, este de remarcat, deoarece majoritatea celorlalte servicii se percep.

Iată alte costuri operaționale atunci când utilizați Azure.

LRS-coolLRS-HotGRS-coolGRS-Hot
PUT Blob / Block, LIST, Creare operațiuni container$ Se dizolvă 0,100$ Se dizolvă 0,050$ 0.200$ Se dizolvă 0,100
Toate celelalte operațiuni, cu excepția Ștergere, care este gratuită$ de 0.010$ 0.004$ de 0.010$ 0.004
Transfer de date geo-replicare (pe GB)N / AN / A$ 0.020$ 0.020

Costurile de utilizare pentru stocarea la rece sunt aproximativ de două ori mai mari decât cele ale stocării la cald, motiv pentru care pentru proiectele de stocare active, veți dori să vă păstrați datele la cald.

Amazon S3

Prețurile de utilizare Amazon S3 sunt extrem de complexe, în funcție de ceea ce faci și de ce tip de clasă de stocare lucrezi. Nu vom acoperi fiecare aspect, dar în schimb ne vom concentra asupra taxelor cele mai pertinente pentru a simplifica comparațiile cu celelalte servicii..

Cu toate acestea, puteți găsi o contabilitate completă a tarifelor pe pagina de prețuri Amazon S3.

Costurile pe care le vom analiza se referă la regiunea East SUA (Virginia de Nord), dar sunt similare pentru majoritatea locațiilor serverului de pe glob.

Vom începe cu costurile de scriere și recuperare a datelor pentru stocarea standard. Încărcările pe Amazon S3 sunt gratuite. Recuperarea de la Amazon S3 Standard Storage se bazează pe cât de mult recuperați în fiecare lună.

Primul 1 GB pe lună Gratuit
Până la 10 TB pe lună0,090 USD pe GB
Următorul 40 TB pe lună0,085 USD pe GB
Următorul 100 TB pe lună0,070 USD pe GB
Următorul 350 TB pe lună0,050 USD pe GB

Costurile de recuperare a datelor pentru accesul standard – rare și ghețarul au un preț diferit. Recuperarea datelor de acces rar costă 0,01 USD pe gigabyte pe lună.

Recuperarea ghețarului durează de obicei mai mult timp la procesare și percepe un plus pentru recuperarea rapidă.

Nivel de recuperareTimpul procesuluiCost pe GB
Expedited15 minute0,03 USD pe GB
Standard3 – 5 ore0,01 USD pe GB
masă5 – 12 ore0,0025 USD pe GB

Costurile operaționale pentru manipulările și transferurile de date între clase (de exemplu, de la stocarea standard la ghețar) sunt facturate în cea mai mare parte la 1.000 de solicitări.

StandardStandard – acces rarGhețarul Amazonului
Cereri PUT, COPY, POST, LIST0,005 USD la 1.000 de solicitări0,01 USD la 1.000 de solicităriN / A
GET, toate celelalte solicitări0,004 USD la 1.000 de solicitări0,01 USD la 10 000 de solicităriN / A
Tranziția ciclului de viațăN / A0,01 USD la 1.000 de solicitări0,05 USD la 1.000 de solicitări

În tabelul de mai sus, „tranziția ciclului de viață” se referă la transferul de la o clasă la alta. Așadar, de exemplu, costă 0,05 dolari la 1.000 de solicitări pentru a transfera date în Glacier. Se poate muta orice cantitate de gigabyte mutat pe cerere.

După cum puteți vedea, costurile pentru tranzacții atunci când aveți de-a face cu datele stocate în standard – acces necorespunzător sunt destul de mari decât lucrările cu date în standard. Între timp, în Glacier, majoritatea tranzacțiilor sunt interzise.

Google Cloud Storage

Google Cloud Storage compensează relativitatea simplității prețurilor sale de stocare de bază cu un preț tranzacțional care depășește Amazon S3 în termeni de complexitate. Astfel, puteți înțelege mai bine costurile aferente concurenței, vom descompune lucrurile cât de simplu putem.

Google se referă la scrieri de date, sau încărcări, ca „intrare” și preluări de date sau descărcări, ca „exerciții” în modelul lor de stabilire a prețurilor. Costurile din tabelul de mai jos sunt pentru stocarea regională și multiregională pentru clienții din Statele Unite. Rețineți că costurile de „intrare” se aplică la nivel mondial, cu excepția Australiei și a Chinei (minus SAR-ul din Hong Kong), aceste două au prețuri speciale.

Intrare în rețeaRețeaua de rețeaDirecție de rețea (China)Direcție de rețea (Australia)
0-1 TBLiber0,12 USD pe GB$ 0,23$ 0,19
1-10 TBLiber0,11 USD pe GB$ 0,22$ 0,18
10+ TBLiber0,08 USD pe GB$ 0,20$ 0,15

Costurile de recuperare pentru stocarea în apropiere sunt facturate la 0,01 USD pe gigabyte. Preluările la linia de plată costă 0,05 dolari pe gigabyte.

Alte operațiuni de utilizare sunt percepute cu rate variabile și pentru 10.000 operațiuni. Există două clasificări diferite pentru taxarea pe grupe: „Clasa A” și „Clasa B.” Există, de asemenea, un mic subset de operațiuni gratuite, precum ștergeri.

Clasa A (la 10.000 operații)Clasa B (la 10.000 operații)
Multi-regional și regional$ de 0,05$ 0.004
nearline$ 0,10$ 0,01 până
Coldline$ 0,10$ de 0,05

Operațiunile sunt ceva mai scumpe pentru linia de plată și linia rece, deși le poți efectua pe stocarea liniei reci, pe care nu le poți face cu Amazon Glacier. O defalcare a cărei operații se încadrează în ce clasă poate fi găsită în această pagină.

Backblaze B2

Ca și în cazul tarifelor sale de stocare de bază, Backblaze B2 păstrează lucrurile simple cu modul de încărcare a utilizării.

Iată tot ce trebuie să știți pe scurt:

DescarcaÎncărcațitranzacţii
0,05 USD pe GBLiber0,004 USD la 10 000 de descărcări 0,004 USD la 1.000 de alte tranzacții

Taxa de 0,004 USD pentru 10 000 de descărcări este în plus față de taxa pentru 0,05 USD pe gigabyte, dar nu ar trebui să crească costul total. Primul 1 GB de date descărcat în fiecare zi cu Backblaze B2 este gratuit. Dincolo de asta, nu există nimic de explicat.

Rundă Două Gânduri

Pentru a afla ce serviciu oferă cea mai mare valoare, să începem cu costurile de încărcare și descărcare și doar să ne uităm la opțiunea de stocare de bază a fiecărui serviciu..

ÎncărcațiDescarca
AzurLiberLiber
Amazon S3Liber0,09 USD pe GB (sub 10 TB)
Google Cloud StorageLiber0,11 USD pe GB (sub 10 TB)
Backblaze B2Liber0,05 USD pe GB

Recuperarea gratuită a datelor Azure iese în evidență și ajută la compensarea costurilor ridicate de stocare arhivistică pe care le-am văzut în prima rundă. Deși gratuit este cel mai bun, ne place și faptul că Backblaze B2 percepe jumătate din taxele pe care Amazon și Google.

Nu vom compara fiecare tarif operațional pentru aceste patru servicii, dar să ne uităm la unele rate de bază pentru stocarea standard.

Intervalul de rateSuma cererii
Azur0,04 USD – 0,05 USD10.000
Amazon S30,004 USD – 0,005 USD1000
Google Cloud Storage0,04 USD – 0,05 USD10.000
Backblaze B2$ 0.001000

După cum vedeți, tarifele operaționale sunt practic aceleași pentru fiecare serviciu. Cu nimic de adăugat la conversație, descărcările gratuite ale Azure câștigă această rundă.

Câștigătorul turului doi: Azur

Runda a treia: viteza de rezervă

Când efectuați copii de rezervă complete sau lucrați cu fișiere mari, transferurile de fișiere în cloud pot dura mult timp. Dacă viteza este esențială pentru dvs., veți dori să acordați atenție acestei runde următoare.

Teste de comparare a vitezei

Vom parcurge toate cele patru servicii prin câteva teste de viteză de bază pentru a vedea cum s-a comportat fiecare în raport cu celelalte. Aceste teste au fost efectuate cu un folder comprimat de 496 MB compus din mai multe tipuri de fișiere diferite.

Locația noastră de testare se afla chiar în afara Bostonului, Massachusetts. Testele au fost efectuate pe o rețea WiFi cu viteze de Internet de 39 Mbps descărcând și 12 Mbps încărcate în momentul în care au fost rulate.

Deoarece Amazon S3, Azure, Google Cloud și B2 nu sunt proiectate pentru a încărca și descărca fișiere fără ajutor, am integrat fiecare dintre acestea cu CloudBerry Backup.

Pentru fiecare integrare, am păstrat setările la fel în timp ce parcurgem procesul de asistență de backup CloudCloud. Am optat pentru o copie de rezervă și o compresie de fișiere la nivel de bloc, pentru a maximiza viteza, dar altfel am lăsat totul singur.

În plus, am etichetat doar fișierul nostru de test pentru backup. Această abordare a ajutat la eliminarea zgomotului altor activități de rezervă pentru a se asigura că numerele pe care le-am monitorizat au fost doar pentru fișierul nostru de testare.

Odată configurat, am inițiat imediat backup-ul și am folosit fila „planuri de rezervă” din CloudBerry Backup pentru a monitoriza progresul. În imaginea următoare, puteți vedea modul în care software-ul afișează viteze de încărcare a fișierelor în MB / s și Mbps.

În timp ce afișează, de asemenea, timpul scurs, acest număr este puțin inexact, deoarece CloudBerry Backup a petrecut aproximativ un minut pregătind o imagine instantanee VSS a partiției și analizând fișierul nostru de test în fiecare caz înainte de începerea copiei de rezervă..

Așadar, am așteptat până la începerea încărcării folderului comprimat pe care l-am pregătit, „cloudpeedtest (2) .zip”. Iată rezultatele:

Amazon S3AzurGoogle CloudBackBlaze B2
Încărcați05:3007:007:3006:30
MB / S1.51.31.21.4
Mbps11.611.110.911.4

Runda trei gânduri

Toate cele patru servicii s-au comportat bine, în special în comparație cu serviciile de rezervă pentru consumatori, precum IDrive și CrashPlan sau servicii cloud precum Dropbox și Google Drive, care încarcă de obicei la aproximativ 1 MB / s.

Pentru testele noastre, totuși, Amazon S3 a ieșit în top, urmat de BackBlaze B2.

Ar trebui să menționăm că, în orice moment, aceste teste ar fi putut ieși altfel. Numerele erau atât de apropiate încât câștigul Amazon S3 probabil că nu ar trebui să fie factorul decisiv în alegerea acestuia pentru un alt serviciu.

Câștigătorul turului trei: Amazon S3

Runda a patra: sprijin

În timpul celui de-al patrulea rând, vom atinge resursele de asistență pentru clienți oferite de serviciile noastre oferite. Toate cele patru servicii analizate oferă suport de bază pentru asistență gratuită și premium pentru dezvoltatori și medii de producție.

Vom compara costurile și vom examina disponibilitatea, canalele și resursele online pentru fiecare.

Azur

Pe lângă suportul de bază, gratuit, Azure vă oferă opțiunea de a plăti unul dintre cele patru niveluri de asistență avansată.

Asistența gratuită vă oferă acces 24/7 pentru facturare și resurse online pentru orice altceva. Beneficiile adăugate pentru cele trei niveluri de asistență plătite sunt defalcate în tabelul de mai jos.

DezvoltatorStandardProfesional Direct
Cost lunar$ de 29$ 300 de$ de 1.000 de
Suport tehnicOre de afaceri24/724/7
Timp de răspuns pentru probleme critice< 8 ore< 2 ore< 1 oră
Managementul contuluiNuNuda
Servicii de consultanțăNuNuda

Asistența tehnică oferită se referă, de asemenea, la tehnologiile non-Microsoft care rulează pe Azure.

Există, de asemenea, pachetul „asistență primă” care acoperă toate produsele Microsoft, are un răspuns rapid (sub 15 minute) și servicii de consultanță personală și servicii de consultanță. Prețurile pentru asistența premieră sunt disponibile doar prin ofertă.

Indiferent de ce plan de asistență alegeți, accesul la suportul Azure se rulează prin portalul Azure. Centrul de asistență este bine conceput cu resurse precum tutoriale și articole practice pentru a începe și a lucra prin probleme de bază.

De asemenea, centrul de asistență vă oferă acces direct la spațiul dedicat în forumurile MSDN, Stackoverflow.com și Serverfault.com, unde puteți contacta baza cu profesioniști și dezvoltatori IT.

De-a lungul părții din dreapta a portalului, puteți da clic pe „noua solicitare de asistență” pentru a deschide un bilet.

Tot sprijinul începe cu un bilet. Azure nu oferă asistență de chat sau telefon live. Cu toate acestea, având în vedere gravitatea problemei dvs., asistența poate escalada la o conversație live dacă ajută la rezolvarea mai rapidă a lucrurilor.

Există, de asemenea, o secțiune pentru a verifica starea de sănătate a resurselor și serviciilor, plus un link numit „consilier” pe care îl puteți urma pentru a obține recomandări.

Amazon S3

Amazon S3 oferă, de asemenea, un plan de bază de asistență gratuit și trei niveluri plătite.

Asistența gratuită vă oferă acces 24/7 la asistența clienților pentru întrebări de bază și probleme de facturare. De asemenea, puteți vizita portalul de asistență Amazon pentru accesul la documentație, cărți albe și forumuri.

De asemenea, aveți acces la serviciile de stare de sănătate și notificări pentru a păstra filele pe stocul dvs., plus patru verificări de bază „Consilier de încredere”. Consilierul de încredere AWS scanează în mod inteligent infrastructura dvs. și face recomandări pentru îmbunătățiri ale proceselor.

Cele trei niveluri plătite oferă o serie de avantaje suplimentare de asistență. Următorul tabel detaliază unele dintre cele mai importante.

DezvoltatorAfaceriAfacere
Cost lunarDe la 29 $De la 100 USDDe la 15.000 de dolari
Suport tehnicOre de afaceri24×724×7
Timp de răspuns pentru probleme critice< 12 ore< 1 oră< 15 minute
Suport de arhitecturăCea mai buna practicaUtilizare cazconsultări
Asistență software terță parteNudada
Suport operaționalNuNuRecenzii și raportări
Sprijin pentru sănătateTabloul de bord pentru sănătate personalăTabloul de bord pentru sănătate personală și API-urile de sănătateTabloul de bord pentru sănătate personală și API-urile de sănătate
Verificări ale consilierului de încrederepatruAcces la toate verificărileAcces la toate verificările

Asistența tehnică pentru planul de asistență pentru dezvoltatori este disponibilă doar prin e-mail și vă pune în contact cu un asociat de asistență cloud. Asistența tehnică pentru întreprinderi și întreprinderi include și chat-ul live și asistența telefonică. În plus, veți avea de-a face cu mai mulți ingineri cu experiență de asistență cloud în loc de asociați.

Rețineți că timpii de întoarcere a asistenței tehnice se bazează pe severitate. Așadar, de exemplu, solicitările de cunoștințe generale au întotdeauna un timp de răspuns de 24 de ore.

Asistența pentru Amazon S3 este rulată printr-un portal central de asistență. Acolo, veți găsi note cu privire la problemele actuale și veți putea crea și monitoriza biletele de asistență.

De-a lungul părții drepte a portalului de asistență se află link-uri pentru documentare, întrebări frecvente tehnice, forumuri și o bază de cunoștințe, printre alte opțiuni.

Centrul de cunoștințe este mai mult un portal de întrebări frecvente care acoperă toate subiectele AWS. Accesați documentația dacă doriți o privire mai detaliată la Amazon S3 și alte servicii AWS.

Între timp, forumurile sunt o resursă bună pentru sfaturi de dezvoltare datorită subsecțiunilor dedicate Java, Python, .NET, PHP și alte limbi. Uneori, cel mai bun sfat vine prin crowdsourcing.

Google Cloud Storage

Asistența cu Google Cloud Storage urmează calea prevăzută de Azure și Amazon S3: Obțineți asistență gratuită (bronz) pentru solicitările de facturare, dar asistența tehnică necesită ceva bani.

Puteți accesa gratuit și centrul de asistență Google, unde veți găsi întrebări frecvente de bază, documentație detaliată, tutoriale și forumuri ale comunității. Un avantaj de a merge cu Google Cloud este că Google rămâne un produs foarte popular cu dezvoltatorii și are una dintre cele mai active baze comunitare pentru orice serviciu cloud.

De asemenea, Google face o treabă excelentă prin crearea unor biblioteci tutoriale robuste. Și, desigur, bibliotecile respective pot fi căutate.

Iată ce avantaje suplimentare obțineți plătind pentru ajutor:

ArgintAurPlatină
Cost lunar$ 150 deÎncepe de la 400 USDDoar prin cotație
Suport tehnicOre de afaceri24/7 (doar probleme critice)24/7
Timp de răspuns pentru probleme critice4 ore de lucru1 oră15 minute
Asistență telefonicăNudada
Suport pentru arhitecturăCea mai buna practicaUtilizare cazUtilizare caz
consultăriNudada
Managementul contului tehnicNuNuda

Costurile pentru suportul de aur și platină sunt costuri minime. Există rate bazate pe utilizare, care reprezintă un procent din cât cheltuiți pentru Google Cloud Storage, care veți fi taxat dacă această cifră depășește prețul minim. Aceasta poate fi între trei și nouă procente în funcție de cheltuielile pe care le cheltuiți.

Backblaze B2

Backblaze B2 are de fapt două planuri gratuite de asistență: „mega” și „giga”. Veți fi actualizat automat la giga atunci când adăugați informațiile cardului dvs. de credit în cont. Diferența dintre cei doi este că Backblaze scade timpul de răspuns al țintei de la două zile lucrătoare la una.

Un avantaj al Backblaze B2 este că primiți asistență prin e-mail atât pentru facturare, cât și pentru întrebări tehnice cu un cont gratuit. Cu toate nivelurile de asistență, de asemenea, obțineți acces la documentația produsului, codul de eșantion și baza de cunoștințe Backblaze.

Singurele avantaje ale asistenței plătite sunt accesul pentru mai multe persoane, timpul de răspuns și asistența telefonică pentru cel mai înalt nivel.

terapeta
Cost lunar$ 150 de$ 400 de
Timp de raspuns< două ore de lucru< două ore de lucru
Suport telefonic 24/7Nuda
Persoanele cu accesDouăCinci

Problema cu Backblaze este că nu există opțiuni pentru asistență mai personalizată în ceea ce privește asistența arhitecturală, gestionarea operațiunilor și asistența pentru instrumente terțe care utilizează Backblaze B2.

Pentru mediile de producție, acesta este un neajuns critic și un motiv puternic pentru a lua în considerare celelalte trei servicii, în cazul în care conduceți o afacere.

Rotund Patru Gânduri

Deși ne place faptul că B2 oferă asistență tehnică gratuită pentru asistență gratuită și telefonică pentru planul său plătit la cel mai înalt nivel, comparativ cu celelalte trei servicii, ceea ce obțineți este destul de puțin. Resursele online nu sunt adânci și adaptate pentru sprijin pentru construirea unor medii de producție complexe, nu sunt oferite.

Azure, S3 și Google Cloud oferă toate un anumit grad de gestionare a contului și consultări tehnice dacă sunteți dispus să plătiți.

Suport pentru dezvoltatoriSuport în afaceri
Azur$ de 29$ 300 de
Amazon S3$ de 29$ de 100
Google Cloud$ 150 deÎncepe de la 400 USD
Backblaze B2$ 150 de$ 400 de

În timp ce Google Cloud oferă resurse profunde, costurile suportului sunt mai mari decât Azure sau S3.

Între Azure și S3, preferăm designul portalului de asistență al Azure. Cu toate acestea, cu asistență de afaceri S3, obțineți timpi mai rapizi de schimb, chat în direct și asistență telefonică. Cel mai apropiat Azure primește asistență în direct este Twitter.

Round Four Câștigător: Amazon S3

Runda a cincea: securitate

Pe parcursul celei de-a cincea și a ultimei runde, examinăm modul în care cele patru servicii ale noastre criptează datele dvs..

Majoritatea opțiunilor de stocare în cloud oferă cel puțin criptare din partea serverului (SSE). Aceasta înseamnă că furnizorul scamblează datele dvs. înainte de a le scrie pe disc. Dacă datele dvs. s-au agățat pe server, oricine se întâmplă să încalce acel server nu va putea să le citească.

Unele servicii de stocare în cloud vă permit, de asemenea, să furnizați cheile utilizate pentru criptarea datelor. Aceasta se numește criptare din partea serverului cu chei furnizate de client (SSE-C). În acest caz, furnizorul nu știe cheia. Aceasta oferă mai multă securitate, dar dacă pierdeți cheia, furnizorul nu vă poate reseta parola. Adică, pierdeți accesul la conținutul dvs..

În mod alternativ, puteți merge cu un sistem de gestionare a cheilor (KMS) dacă serviciul îl oferă. Cu această configurare, cheile sunt administrate în continuare de dvs., dar sunt stocate în cloud pentru păstrare. Tehnologiile KMS ajută întreprinderile să controleze accesul la stocare și să respecte liniile directoare de conformitate a industriei.

Azur

Azure acceptă SSE, pe care îl puteți configura din interiorul portalului Azure.

Pentru a face acest lucru, o dată pe contul dvs. de stocare, faceți clic pe butonul de criptare din meniul din partea stângă. Acest lucru vă permite să faceți clic pe butonul „activat” din panoul din partea dreaptă pentru a activa criptarea. Pe viitor, orice fișier trimis în cloud Azure va fi criptat.

Protocolul de criptare utilizat de Azure este AES-256, protocolul recomandat de Institutele Naționale de Standarde și Tehnologie din SUA. Cheile de criptare sunt create și stocate de Microsoft.

Azure nu are încă un KMS care să vă permită să creați și să gestionați cheile. Se pare că Microsoft lucrează această caracteristică.

Azure acceptă criptarea din partea clientului. Deci, puteți cripta fișierele dvs. chiar înainte de a le trimite în cloud. Dacă utilizați CloudBerry Backup pentru a gestiona procesul de transfer de fișiere, puteți seta protocolul de criptare (AES-128, AES-192 sau AES-256) și parola din software-ul respectiv.

Amazon S3

Amazon S3 vă oferă opțiunea de a cripta partea serverului de date utilizând fie o cheie gestionată de S3 (SSE-S3), fie o cheie gestionată de Amazon AWS KMS (SSE-KMS).

Indiferent dacă utilizați SSE-S3 sau SSE-KMS, datele dvs. vor fi criptate cu AES-256.

De asemenea, Amazon permite criptarea din partea clientului dacă doriți să urmăriți singuri cheia de criptare.

Dacă utilizați CloudBerry Backup pentru a trimite date către Amazon S3, veți putea alege metoda de criptare în timpul procesului de configurare (puteți să vă întoarceți și să editați planul de rezervă ulterior).

Deoarece Amazon S3 permite criptarea din partea clientului, puteți spune CloudCloud Backup să se ocupe de asta. Sau puteți selecta SSE-S3 sau SSE-KMS (va trebui să obțineți și să introduceți cheia KMS dacă mergeți cu această opțiune) în timp ce creați planul dvs. de backup pentru CloudBerry.

Google Cloud

Orice conținut stocat pe Google Cloud este criptat automat folosind AES-256 și rămâne astfel în repaus. Fiecare fișier este divizat în bucăți și fiecare piesă are propria cheie de criptare individuală.

Google Cloud este singurul serviciu din acest roundup care criptează implicit. Cu celelalte, trebuie să activați criptarea. Interesant este că, de asemenea, nu puteți opri criptarea în repaus cu Google Cloud. Acestea fiind spuse, probabil că nu ar trebui să vrei.

Deși nu trebuie să configurați criptarea cu Google Cloud, serviciul vă permite să personalizați abordarea folosită într-un anumit grad.

Ca și Amazon, opțiunile prezentate includ un sistem de gestionare a cheilor bazat pe cloud. Versiunea Google trece prin „Cloud KMS”. Cu toate acestea, deși acest serviciu este disponibil pentru majoritatea produselor Google Cloud, integrarea stocării nu este încă oferită.

În timp ce instrumentul KMS Cloud mai larg nu este disponibil, Google Cloud vă permite totuși să generați propriile dvs. chei de criptare. Dezavantajul este că nu puteți face lucruri precum rotirea automată și distrugerea cheilor, pe care un instrument KMS bun vă permite să le faceți.

În mod alternativ, Google Cloud acceptă criptarea din partea clientului. Așadar, crearea de chei de criptare CloudBerry Backup este din nou o opțiune dacă aveți nevoie de un plus de confidențialitate.

Backblaze B2

Backblaze B2 nu criptează fișierele în repaus. Acest lucru înseamnă că, lăsat singur, orice lucru stocat acolo este mai susceptibil de a face compromisuri în cazul unei încălcări a datelor.

Așadar, pentru a vă securiza fișierele, va trebui să le criptați singur înainte de a le trimite în cloud. Există multe modalități de a face acest lucru. Nu trebuie să utilizați CloudBerry Backup, dar cu siguranță am recomanda soluționarea pe o soluție înainte de a efectua backup-uri.

Round Five Gânduri

Fără a furniza propria sa soluție de criptare, B2 este pierdutul clar în această rundă. Celelalte trei servicii oferă criptare AES-256.

Într-adevăr, nu există prea multe lucruri care să le distingă dincolo de asta. Toate cele trei fac ușor configurarea criptării în repaus. Google Cloud poate primi un ușor nod pentru efectuarea criptării în mod implicit, dar acesta nu este un avantaj uriaș, atât timp cât ești atent să îl activezi cu S3 și Azure.

Deci, având nevoie de o decizie, această rundă se înclină spre Amazon S3, care oferă o soluție KMS pe deplin realizată. Google Cloud oferă unul, dar acesta nu poate fi utilizat încă pentru stocarea în cloud. Iar KMS-ul Azure, între timp, pare a fi încă la cuptor.

Câștigătorul turului cinci: Amazon S3

Gânduri finale

Indiferent dacă dezvoltați o aplicație sau conduceți o afacere, alegerea unei platforme de stocare cloud potrivite vă poate ajuta să controlați costurile, să vă îmbunătățiți opțiunile de dezvoltare, să oferiți un nivel înalt și să vă păstrați produsul în siguranță. Pe scurt, poate avea un impact uriaș asupra succesului activității tale.

Am acoperit o mulțime de terenuri în acest meci, dar adevărul este că abia am zgâriat suprafața a ceea ce puteți face cu aceste patru servicii de stocare în cloud. Deși avem un favorit, alegerea noastră nu va fi cea mai bună alegere pentru toată lumea.

Deci, încercați aceste servicii. Fiecare poate fi folosit pe bază de încercare și, dacă aveți nevoie de un instrument pentru a vă pune în funcțiune rapid, la fel și CloudWid Backup.

Deocamdată, însă, vă recomandăm să începeți cu o privire bună la Amazon S3. În timp ce tarifele sunt ceva mai mari decât cele obținute de la Azure și Google Cloud și mult mai mari decât B2, S3 are cel mai bun suport și cea mai bună configurare de securitate a celor patru și a câștigat în mod îngust testele noastre de viteză.

Dacă vă interesează doar reducerea bugetului dvs. și nu vă gândiți ocazional la problemele de latență, criptarea propriului conținut și suport care s-ar putea să nu îndeplinească cerințele la nivel de producție B2 vă vor salva un pachet.

Crezi că am greșit? Spune-ne de ce în comentariile de mai jos. Mulțumesc pentru citit

Câștigător final: Amazon S3

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map